|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Ja jak się ogarnialam w łazience do tego szpitala to dopiero wtedy zauważyłam że nogi mam jak balerony...
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
wszystkie mamy teraz dolegliwości hehe liczę na to ze kazdej z nas po porodzie znikną od razu hihi
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polinezyjka Ty chyba wszystkie te płacze z każdej z nas zabrałaś i płaczesz na potęge przez to Uśmiałam sie znowu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Poli- z opadniętym brzuchem, to się lata co 10 sekund do toalety
wolałam chyba problemy ze złapaniem oddechu na siedząco.Rosołek babci pomógł? GGI- tak jak pisze Jowita, to nie rozkręci Ci się od razu, a kiedyś muszą odstawic podtrzymywacze. Patulinka- zdawaj relacje Kropcia- kciuki za jutrzejsze przyjecie i srodowe ciecie. Chyba, ze Majka fiknela i zrobi Wam niespodzianke ![]() Duchaa- ja nieregularne przepowiadacze mam juz z tydzien, a dzis mam 4 tygodnie do terminu. Wczoraj byly 2 godziny boleśniejszych skurczy co 15 minut, ale do nocy przeszło. Dziś przyjeżdża do pomocy mój tato- łatwiej mi będzie ogarnać Emilę, bo opiekunka ma tydzien wolnego. No i jakby cos sie zaczelo dziac, to zawsze łatwiej w srode wizyta, ale mam nadzieje, ze uslysze, ze mam jeszcze spokojnie 2 tygodnie ![]() Co do opuchnięcia- mam wrażenie, że wodę zmagazynowałam już wszędzie- po palcach i stopach widać trochę tylko, gorzej okolice policzko, szyja i ramiona. Dobrze, ze to po porodzie schodzi Pogody Wam dzisiaj zazdroszczę, bo u nas lało i przechodziły wiosenne burze.
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesssa doobra decyzja z wypisaniem się ze szpitala.
Gosia kot biednyy był zestresowanyy i gdzieś musiał się załatwić, a że zrobił to wszędzie to , no cóż, kociska takie są. Patulinka powodzenia. Ddawaj znać jak sytuacja. Wizaż a tż Móij na ppczątku nie rozumiał o co chodzi w forum, potem był bunt, że za dużo czasu tu spędzam. Jakś czaz temuu się przyzwyczaił, jak coś mii jest to pyta czy Wy też tak macie, teraz pyraco jakiś czas czy któraś już urodziła, jak tylko powiedziałm, że wrzuciłyście zdjęcia to od razu chciał oglądać i się zachwycał maluszkami. Padam. W sobotę przesadziłam i mialam problem z wyjściem z wanny i spaniem przez bolące biodro, wczoraj pół dnia przeleżałam i było lepiej ale dziś znów za dużo się nachodziłam i biodro mnie nawala. Jutro jadę na ktg, mam nadzieję, że tym razem nie będzie problemóww ze słuchaniem niuni, bo zwariuję. |
|
|
|
#4716 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Dziewczyny, nie ma któraś z Was książek z serii o Harrym Hole (Jo Nesbo) w formacie na kindla?
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom
haha nie wiedziałam ze wtedy taki ucisk na pęcherz jest![]() Mysle ze bardziej to wypocenie sie pomoglo pójdę spac potem to znów bede sie grzać ![]() Na ile tatko przyjeżdża? Faajnie pewnie stęskniony za wami ![]() Madziara a to dobre chodzi mi o Twego męża i jego zmiany co do forum hehehe ![]() Wzięłam sobie herbatkę i andruta od babuni 😍 czytam książkę i ciesze sie ruchami mojej Niuni 💗 I sie nie mogę doczekać jutra i USG ! 15:30 :O oszaleje
|
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam newsy
mój brat i bratowa spodziewają sie dziecka w październiku, dziś oznajmili przy rodzinnej kawie, a to oznacza, ze moim rodzicom urodzi sie w 2016 troje wnucząt, bo nasza siostra urodziła w styczniu juz córkę Ale wysyp i urodzaj, fajnie ![]() PS tez mnie wszystko boli.... I tez czuje sie jak obolały słoń chce juz rodzić!
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odstawiłam całkiem z dwóch tabletek dziennie, i nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo magnez brałam nawet przed ciażą ![]() Patulinka kciuki za rozkręcenie akcji ![]() ![]() Ja chyba położę się w środę, bo już nie wyrabiam. No chyba, że mi nie pozwoli ![]() Kostki mam tak opuchnięte, że mogę z nich wykręcać wodę. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Super
|
||
|
|
|
#4720 |
|
Mama Land
|
Malos: Gratsy dla rodzeństwa 💕 fajnie mieć tak bliskie kuzynostwo w tym samym wieku. Łatwiej wtedy o sztamę 😎
Poli: A Ty nie miałaś mieć wizyty w czwartek? Chyba że coś sobie ubzdurałam bezsensu ![]() Wrrrr... Tz miał skończyć pracę o 22 i ruszyć w trasę do mnie (około 230km). Oczywiście wyszedł wcześniej (chyba) i teraz nie kontroluję czasu, w ktorym powinien się u mnie pojawić i się martwię razy tysiąc! Tym bardziej że jest ciemno, jedzie się pól trasy przez wiochy i lasy, więc może jakiś zwierz mu wleźć na drogę. Że już nie wspomnę o jego turbo ciulowej orientacji w terenie i BARDZO prawdopodobnym zgubieniu się na samym końcu trasy (nie ogarnia topografii mojej wiochy Musiałam się wypłakać, od razu na chwilę mi lżej
|
#4721 |
|
Winter is coming
|
Asia na pewno dotrze
ale dobrze rozumiem, ja też się denerwuję, jak mój robi jakąś długą trasę, a często mu się zdarza. I też nie ma orientacji w terenie ![]() mnie w sumie ostatnio coś mniej wszystko boli albo po prostu się przyzwyczaiłam. Jak ciągle coś boli od kilku miesięcy to się przestaje zwracać uwagę I też widzę, że ciut zaczynam puchnąć, minimalnie ale jednak. Ineso ja mam niestety serię o harrym tylko papierową ;/ Malos super wieści, oby bratowa dobrze zniosła ciążę ja czekam, aż w rodzinie albo wśród znajomych ktoś zaciąży, ale póki co cisza.
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie u kuzynek zawsze pierwsze rodzą się dziewczynki, a ja się wyłamałam i czekam na chłopaka, a co
Na szybko licząc jestem ciocią ponad 20 dzieciaków.
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Malos ale ekstra! Troje wnucząt z jednego roku
będą miec super kontakt! Ja z moja kuzyneczka to jak siostry sie wychowalysmy ![]() Lulka moja gin 2,5 tyg temu kazala mi odstawić magnez bo juz nie wolno brać podobno,a ja jej mowie ze jakos tak przestalam czuc potrzebę brania z miesiąc temu a ona do mnie ze najwidoczniej ciało samo czulo ze juz nie potrzeba ![]() AsiaPo wtoreczek! I dzieki Bogu bo juz sie doczekać nie mogę zgadujemy z mężem ile Sara moze wazy. Hehe ![]() Ja szczelam 3,200, mężu 3 kg. Ostatnie usg mialam daawno temu,wtedy wazyla 1500 jak dobrze pamiętam :P albo cos więcej troszkę. Ach mam tak samo jesli chodzi o czekanie na męża. Zreszta jak tato jechał w trasę do pracy lub wracal i wtedy jechał nocą przez cala polske to nie mogłam spac w nocy jako dziecko :P
|
|
#4724 |
|
Rozeznanie
|
Asia spokojnie, TŻ dojedzie prosto w Twoje ramiona
![]()
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
GGI nie obawiaj sie odstawienia tapsow- będzie wszystko dobrze.
Patulinka- czekamy w takim razie Malos co za urodzaj! 😊 dziadkowie sie porozrywaja na 3 wnucząt ![]() Poli Ty to tych łez juz tyle wylalas ze po ciąży nic juz Cie nie wzruszy hehe ![]() Duzo z nas ma w środę ważny dzien, no to czekamy z niecierpliwością na dobre newsy, moze w końcu chociaz u części skończą się te dolegliwości różnorakie 😁 AsiaPo trzymam kciuki żeby TŻ szybko dotarł, zebys sie sie nie martwila ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Mam takie delikatne skurczyki, boli w dole brzucha lekko jak na okres.. Zastanawiam się czy mogę nie czuć odplyniecia wód plodowych, np. W nocy jak będę spala, albo w wannie podczas kąpieli, jak to jest wielorodki? To sie czuje?
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Malos gratulacje dla brata i bratowej
namow ją koniecznie na forum Asia Tż na pewno dotrze caly o zdrowy ja tez sie stresuje jak moj jezdzi..ale szczescie takie ze dobry kierowca z Niego i bez navi moze jechac za granice![]() Poli no to faktycznie dawno mialas USG..czemu tak? ja mam wizyte w srode i tez jestem ciekawa ile mały wazy. Obstawiam nie wiecej jak 3 kg![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Mialam jeszcze pisac ze od wczoraj zaczelam pić herbatke na laktacje Bocianka, tzn mialam sprobowac zebym sie nie zdziwila w czwartek ze to niedobre. I co...pycha jest jutro na alledrogo musze zamowic sobie z 4 opakowania i mam zamiar walczyć na opakowaniu bylo napisane ze 3-4 herbatki dziennie wiec nooo do tego Femaltiker i jesli sie nie uda to Kropcia kciuki za jutrzejsze przyjecie do szpitala. Mam nadzieje ze sie nie stresujesz ![]() ️
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Co któraś napisze, że ma skurczyki to ja przeczytam "skurczybyki"
Chociaż porodowe to są skurczybyki niestety
|
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Malos
Świetne wieści. To fajna sytuacja, bo Wasze dzieci będą miały kompanów do zabawy na rodzinnych uroczystościach. Moja siostra też ma córeczkę z roku mojej i już teraz dziewczynki szukają swojego towarzystwa. Patulinka Czekamy na wieści. Jak sytuacja? Kropcia Powodzenia jutro. Wysłałam odpowiedź na priv. Poli Też jestem ciekawa wagi synka. Podaną miałam na USG w 30 tygodniu i podobnie jak u Ciebie maluszek ważył 1,5 kg. W sobotę muszę podpytać, bo ostatnio skupiałam się na ułożeniu, więc waga zeszła na dalszy plan. |
|
|
|
#4729 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale moze na chomiku??🤔Cytat:
nie martw sie na zapas u mnie tez mnostwo lasów i zwierzyna chodzi, ale gdybym codziennie myślała o najgorszym to juz bym była siwa![]() Cytat:
20?! Ale fajosko!Cytat:
w ogole dzis pomyslałam ze moze czas zabezpieczyć materac na lozku, zeby go w nocy nie zalac![]() Malos, ale będziecie miec wesoło na Gwiazdke super! U mnie niestety dawno żadne sie nie rodziło i oprócz nas to sie nie zanosi...![]() GGI Tez w 36 odstawiłam luteine i magnez. Wszystko jest ok, jeszcze nie urodziłam, tez sie bałam, ze akcja moze sie rozkrecic ![]() Cudny dzis był dzien. Cały spędziliśmy z mezem, było super sniadanie, długi spacer i film na dobranoc to juz ostatnie chwile we dwoje a i bociany przyleciały!! Widziałam dwa! Jak nic juz wiosna!![]()
|
||||
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek nie wiem
jutro się dowiem ![]() Kejka myślisz? Ojj chciałabym juz go tulic dzisiaj rozmawiałam z mama i ciotkami i one obstawiaja ze chce mi wywoływać bo później nie urodze bo jestem wąska. .. Patulinka jakby nie było będzie dobrze po co ja? Nie wiem jutro się dowiem u Ciebie widzę się zaczyna ![]() Lucy ja się boję jak ja wytrzymam bez męża i psa ![]() Akinomka tak idę do tego co Agnessssa tylko inny lekarz.. mam nadzieje ze się mną dobrze zajmą a nie jak Agnessssa. . Trzymam kciuki by było wszystko po Twojej myśli
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Kejk, nie wiem, mój gin nie robi często usg. Troszkę mnie to martwiło ostatnio no miałam nadzieje ze na końcówce bede miec co wizytę.
Dobry pomysl z herbatka! Ja musze gdzies te liście malin dorwać eheheh i kupie ten femaltimer tez i aha!!! Zamroze liście kapusty na wszelki wypadek ![]() Avlis chyba właśnie tez miałam w 30 tygodniu no to ten tydzień bedzie ciekawy duzo z nas dowie sie ważnych rzeczy a Kropcia dostanie swoja córeczkę w ramiona 😍Kopycio właśnie dzis podlozylam takie cus do zabezpieczania materaca. Ale z tego co czytałam opisy porodów to większość dziewczyn ma tak ze wody sie zaczynają ac jak wstana. Kurde nie pamiętam jak miała moja znajoma. Ale właśnie wieczorem jej poszly wody i jechali w nocy na porodowke. Ak sobie mysle nad moimi bolami ze bole bolami ale za chwile przyjda nowe mega wyzwania
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
PAatryska obyś na porod nie trafiła na tego mojego. Ja leżę na razie dalej w szpitalu. Jakby co zapraszam do mnie i po wiadomości z pierwszej ręki. Coś była dzisiaj mowa o 1 kwietniu ze ktoś ma do ciecia iść z naszego oddziału, a leży na swieta jedna dziewczyna co ma iść do domu, 3 po porodzie i ze 3 w ciąży z tym że dwie są poniżej 30tygodnia więc wątpię że one. Czyli zostaje ta jedna i ja. Nie wiem ile w tym prawdy i kogo to dotyczy. Może i coś w końcu podjęli i będą mnie ciąć w Prima aprilis? Myślę że jutro już normalnie będą dyzurowac bo go już po świętach to się coś wyjaśni. Jeżeli tak to zostaje i niech działają.
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Agnessssa zgadamy się jutro
mam nadzieje ze trafię na normalne dziewczyny a może razem będziemy leżeć ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Kurde stresa mam aż zasnąć nie mogę. .
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Noc jakoś średnio przespana, skurcze były Ale nieregularne. Po zdjęciu tego krążka bardziej je odczuwam no i przechodzą na kręgosłup. Teraz czekam na ktg ☺ Cytat:
Czekam na wieści
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Tez coś nie mogę spać i nawet myślałam że może juz tulisz Zosie. ☺ czekamy w takim razie na wieści po ktg
|
|
|
|
#4736 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj tez słabo spałam a nawet powiem ze wcale. . Prosiłam Dominika by sam dzisiaj wyszedł. . Tz przeżywa cały czas się budzi i mówi że mu się śnie ze juz rodze i wogole. . Zbieram się. .
Patulinka ja też myślałam że może juz tuli sz Zosienke
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziekuje dziewczynki za uspokojenie ![]() Ja czekam na ktg i kroplówke, a późnej wizyta i sie okarze co i jak. 3-mam kciuki za wizyty nie tylko pywatne ale i szpitalne
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam za Was kciuki za te w szpitalach, oczekujące na dzieciaczki, te które dziś mają się zgłosić do szpitala i te wizytujace oby wszystko poszło po waszej myśli
|
|
|
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po świętach
![]() No to teraz się dzidzie zaczną pokazywać... ![]() Ja rodzić mogę za 3 dni jak TŻ wróci ![]() Dzisiaj mi się super spalo bo TŻ pojechał i nie chrapał:p hehe Ale już od 1kwietnia wraca na stałe i coś czuje,ze nie kazdą nocke będę miała przespaną:p bo jak nie Zosia będzie dawała czadu to TŻ:p Trzymamy kciuki za wszystkie dziewczyny z CC!!! ##Rozstepy## Zaczęły się pojawiać...buuuuu....... Smaruje się kilka razy dziennie... Wydaje mi sie,ze to przez ostatnie dni i jedzenie...w święta zaszalałam Ciasta, słodycze...jadlam bez opamiętania.. Od dziś jem już zdrowo...serio..obiecujee eeeeee :p Swedzi mnie brzuch..IDE się smarowac..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

wszystkie mamy teraz dolegliwości hehe 

raczej Cie nie pociesze, ja mam od 2 tygodni nisko i lepiej sie wcale nie oddycha
wolałam chyba problemy ze złapaniem oddechu na siedząco.

mój brat i bratowa spodziewają sie dziecka w październiku, dziś oznajmili przy rodzinnej kawie, a to oznacza, ze moim rodzicom urodzi sie w 2016 troje wnucząt, bo nasza siostra urodziła w styczniu juz córkę

chce juz rodzić!

wtoreczek! I dzieki Bogu bo juz sie doczekać nie mogę 
ja tez sie stresuje jak moj jezdzi..ale szczescie takie ze dobry kierowca z Niego i bez navi moze jechac za granice
️
ale moze na chomiku??🤔
nie martw sie na zapas
20?! Ale fajosko!