Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 11:03   #1171
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Jak u Was waga po świętach? U mnie chyba 1kg w górę . Niby dużo nie jadłam ale zawsze to więcej kalorii... tak dużo słodkiego moje dziecko jeszcze nie miało

Pati wszystkiego najlepszego!!!!
Wolę się nie ważyć
Stary 2016-03-29, 11:04   #1172
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja kaftaników nie kupuję, bo to według mnie niewygodne. Podwija się, plecy odsłonięte. Idę też w kierunku body i śpioch/połśpioch
No to sie uspokoilam :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 11:12   #1173
Talantea
Zakorzenienie

pati0090

Wszystkiego Najlepszego

Co do szczepien to musze jeszcze sie wglebic w temat bo nie mam pojęcia co bedziemy robić. Na pewno podstawowe choroby to tak, a co do dodatkowych to sie okaze.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 11:17   #1174
DobraDusza88
Zakorzenienie

U mnie też jakiś kilogram w górę Ale nic dziwnego, bo naprawdę sporo zjadłam ;p dodatkowo teściowa spakowała nam sporo jedzenia do domu, więc to nie koniec obżarstwa
Stary 2016-03-29, 11:18   #1175
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Myw niedzielę z bratowa wspominalysmu koszulki wiązane na karku dla noworodka. Moja bratanica jeszcze takie nosiła.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 11:27   #1176
gosiaczkam
Raczkowanie

Pati wszystkiego naj naj najlepszeggo
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 11:39   #1177
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja szczepie na obowiązkowe plus rota. Miałam jeszcze na meningo i pneumokoki ale młoda nie poszła do zlobka wiec nie szczepilam. Teraz pewnie tak samo będę robiła.

Udało mi się wyprosic wizytę u diabetologa. Mają dać mi znać jak się skontaktuja z lekarzem czy mnie w piątek przyjmie. Teraz się modlę żeby miał miejsca.
A wiecie należy najbliższy termin był? 27 maj!!!!! Prywatnie!!! Normalnie o pomste do nieba to wola

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:08   #1178
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
pati ode mnie również najlepsze życzenia
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
pati0090

Wszystkiego Najlepszego .
Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Pati wszystkiego naj naj najlepszeggo
Cytat:
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Pati wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, cudownych miesięcy do porodu oraz po porodzie
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Również życzę wszystkiego najlepszego, szczęścia, miłości i oczywiście zdrowego dzidziusia i łatwego porodu
dziękuje kochane

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:15   #1179
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Powrót do pracy
Nawet plecy mnie mniej bolą
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:16   #1180
Kasmina
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego Pati

U mnie święta bardzo rodzinne,leniwe i męczące jednocześnie, bo odwiedziliśmy sporą część rodziny. Wszyscy są zachwyceni moim małym słodkim brzuszkiem
Dziś wracamy do domu, cieszę się bo jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Bobo daje dziś niezle kopniaki, aż brzuch podskakuje
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:17   #1181
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja szczepie na obowiązkowe plus rota. Miałam jeszcze na meningo i pneumokoki ale młoda nie poszła do zlobka wiec nie szczepilam. Teraz pewnie tak samo będę robiła.

Udało mi się wyprosic wizytę u diabetologa. Mają dać mi znać jak się skontaktuja z lekarzem czy mnie w piątek przyjmie. Teraz się modlę żeby miał miejsca.
A wiecie należy najbliższy termin był? 27 maj!!!!! Prywatnie!!! Normalnie o pomste do nieba to wola
A skąd jesteś?
Stary 2016-03-29, 12:19   #1182
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A skąd jesteś?
Mieszkam pod Warszawą

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 12:20   #1183
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Pati
dzięki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:23   #1184
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Mieszkam pod Warszawą
Moja babcia ma wtyki w Trójmieście i w Tczewie ale nie w Warszawie

Nie mogę uwierzyć, że takie terminy dla ciężarnych
Stary 2016-03-29, 12:25   #1185
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moja babcia ma wtyki w Trójmieście i w Tczewie ale nie w Warszawie

Nie mogę uwierzyć, że takie terminy dla ciężarnych
Wiem okropne. Ja mam terminowo kolejna wizytę 28 kwietnia, zapisana jestem też już w maju. Ale muszę iść koniecznie teraz w tym tygodniu. Ogólnie mój diabetolog zapisuje mnie do siebie co 3 tygodnie. Ale teraz uznał ze jak jest ok to może być 7 tygodni przerwy. I jak ma złość zaczęło się sypać.
No nic, siedzę i czekam na telefon z informacja

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 12:33   #1186
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem okropne. Ja mam terminowo kolejna wizytę 28 kwietnia, zapisana jestem też już w maju. Ale muszę iść koniecznie teraz w tym tygodniu. Ogólnie mój diabetolog zapisuje mnie do siebie co 3 tygodnie. Ale teraz uznał ze jak jest ok to może być 7 tygodni przerwy. I jak ma złość zaczęło się sypać.
No nic, siedzę i czekam na telefon z informacja
A poradnia na Karowej? Moja kolezanka tam prowadziła obie ciążę z cukrzycą, nigdy nie miała takich problemów, jak cos się działo, to szła z dnia na dzień.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:49   #1187
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

TŻ poszedł do pracy, lodówka świeci pustkami a ja nie mam kasy na moim koncie Dopiero popołudniu idziemy na zakupy, wygrzebałam łososia z zamrażalki i coś skombinuje z niego na obiad
nie przejmuj się za bardzo - ja byłam na zakupach a w sklepach pustki na półkach jakby tornado przeszło.. w małych - normalnie, ale w biedzie - bieda..
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dziękuję.Coś po tych świętach się rozleniwiłam. Nie mam siły się za nic zabrać.
korzystaj z wolnego - widocznie Maluszek potrzebuje się polenić z Tobą.. ja już wsio ogarnęłam i też zamierzam się lenić

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Co do szczepień to na pewno bedziemy obowiązkowe szczepić, ale nie 5w1 czy 6w1, tylko jesli da rade to rozłożymy szczepienia po konsultacji z jakimś dobrym lekarzem. Oprocz tego chciałabym zaczepić na pneumokoki i meningokoki, rotawirusy sobie odpuszczam. Generalnie te 3 nieobowiązkowe mnie troche frapują bo zachorowań jest bardzo mało wiec moze jesnak niewarto męczyć dziecka, bo żadne szczepienie nie jest obojętne dla organizmu. A z drugiej strony niestety czytalama ze zarażenia meningokokami lekarze czesto nie diagnozują i zdarzyło sie ze małe dzieci umierały....
no własnie ja też myślałam o obowiązkowych ale nie 5w1/6w1 - z jakiego powodu Ty chcesz nieskojarzone? i na jakiej podstawie można szczepienia rozłożyć/odroczyć? w jakim celu też odraczać? zielona jestem..3 nieobowiązkowe to jest rota,pneumo-, meningokoki? czy coś jeszce?

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo
to Twój brzuszek w awatarze?
ja życzyłam już woczraj, ale powtórzę się - żyj sto lat w szczęsciu i miłości

Cytat:
witam
Czemu ładna pogoda była tylko 2 dni .

Jak u Was waga po świętach? U mnie chyba 1kg w górę . Niby dużo nie jadłam ale zawsze to więcej kalorii... tak dużo słodkiego moje dziecko jeszcze nie miało

u mnie nadal ładnie..choć wieje dość mocno

ja ważyłam się u lekarza przed świętami..w domu wagi nie mam..niby od początku mam 2,5kg do przodu

Cytat:
trzymam kciuki,żeby Cię przyjęłi..te terminy to przegięcie jakieś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:50   #1188
agnszp
Rozeznanie

Wszytskiego co najlepsze Pati, zdrówka dla Ciebie i Twojego maluszka
U mnie po świętach waga w dół o pol kg, ale ja zawsze w domu chudnę z jakiegos powodu....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:56   #1189
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Co do szczepien to musze jeszcze sie wglebic w temat bo nie mam pojęcia co bedziemy robić. Na pewno podstawowe choroby to tak, a co do dodatkowych to sie okaze.
Im więcej czytam w tym temacie tym jestem głupsza Tematem szczepień interesuje się już bardzo dawno, zanim zaszłam w ciąże i jestem przerażona tym, że będę musiała zdecydować czy szczepić i na co koniecznie ... Temat strasznie trudny nie da się ukryć

pati0090 STO LAT dla Ciebie i Maleństwa !!!
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 12:58   #1190
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nie przejmuj się za bardzo - ja byłam na zakupach a w sklepach pustki na półkach jakby tornado przeszło.. w małych - normalnie, ale w biedzie - bieda..

korzystaj z wolnego - widocznie Maluszek potrzebuje się polenić z Tobą.. ja już wsio ogarnęłam i też zamierzam się lenić

no własnie ja też myślałam o obowiązkowych ale nie 5w1/6w1 - z jakiego powodu Ty chcesz nieskojarzone? i na jakiej podstawie można szczepienia rozłożyć/odroczyć? w jakim celu też odraczać? zielona jestem..3 nieobowiązkowe to jest rota,pneumo-, meningokoki? czy coś jeszce?

to Twój brzuszek w awatarze?
ja życzyłam już woczraj, ale powtórzę się - żyj sto lat w szczęsciu i miłości

u mnie nadal ładnie..choć wieje dość mocno

ja ważyłam się u lekarza przed świętami..w domu wagi nie mam..niby od początku mam 2,5kg do przodu

trzymam kciuki,żeby Cię przyjęłi..te terminy to przegięcie jakieś
Oby do 18 lidla uzupełnili, bo mi lista zakupowa rośnie

Jak dobrze kojarzę to nieobowiązkowe to są te trzy co wymieniłaś Z tych trzech rota jest doustną szczepionką i ma się dosyć krótkie widełki czasu by ją wykonać (12-24 tydzień życia dziecka). Głównie rodzice wybierają te 5w1, 6w1 by było mniej wkłuć. Odkłada się szczepienia gdy np. dziecko aktualnie jest chore. Wcześniaki też mają poprzesuwane szczepienia.
Stary 2016-03-29, 13:09   #1191
florencee
Zadomowienie

Cytat:
witam
Czemu ładna pogoda była tylko 2 dni .

Co do szczepień... tak samo boję się nie szczepienia jak i szczepienia... ale jednak zdecydowałam się szczepić syna i teraz też będą szczepienia tylko chciałabym je przesunąć... muszę też porozmawiać z obecnym lekarzem syna... ewentualnie rozważam zmianę pediatry... Syn rzadko choruje, więc nie zdążyłam za dobrze poznać lekarza. Bardziej denerwuje mnie ta przychodnia.. do lekarza nie mam właściwie żadnych zastrzeżeń.

Dobrze, że masz za 2 dni wizytę kontrolną.

U mnie waga bez zmian, ale jadłam niewiele więcej niż normalnie. Za to dzisiaj mam straszne ssanie w żołądku i wykończyłam właśnie wszystkie świąteczne resztki. Ogólnie mam już w końcu jakiś przyrost od początku ciąży, 1 kg, ale jest.

Cytat:

To oby się miejsce znalazło w piątek! 27 maja?! - jakaś paranoja.

Cytat:

Jak dobrze kojarzę to nieobowiązkowe to są te trzy co wymieniłaś Z tych trzech rota jest doustną szczepionką i ma się dosyć krótkie widełki czasu by ją wykonać (12-24 tydzień życia dziecka). Głównie rodzice wybierają te 5w1, 6w1 by było mniej wkłuć. Odkłada się szczepienia gdy np. dziecko aktualnie jest chore. Wcześniaki też mają poprzesuwane szczepienia.
Noo mam nadzieję, że coś do tych większych sklepów dowiozą, właśnie odbiłam się od drzwi w kilku piekarniach i mięsnych.

W ogóle pisałam wczoraj, że miałam jechać coś załatwić w pracy, a tu okazuje się, że osoba z którą miałam to załatwić jest dziś na zwolnieniu. Dobrze, że zadzwoniłam i to ustaliłam zanim wyruszyłam w godzinną drogę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 13:11   #1192
kasia_ruda
Zakorzenienie

Odkłada się tez np alergikom. Mój syn ma alergię m.in.na białko jaja kurzego, które znajduje się w niektórych szczepieniach i te ma odroczone (póki co "na święte nigdy" )

Ja nie szczpiłam meni ani pneumo, bo synek jest ze mną w domu, nie chodzi do żłobka, więc nie widzę potrzeby. Z nieobowiązkowych jest jeszcze ospa i tu akurat przy atopii bardzo polecają szczepić, bo ospa plus atopia to podobno dla dziecka absolutny koszmar. Nie szczepiłam jeszcze, ale planuję. Teraz, jak jestem w ciaży, to ze wzgledu na mnie nie wszystko Synu może mieć szczepione.

Natomiast zaszczepiłam na rota. Uważam, że to dobrze wydane pieniądze. Wszystkich w koło scina, a dzieci szepione (te mi znane) robia jedną brzydką kupę i po sprawie. Rota to ryzyko odwodnienia, szpitala itd. Ja uważam, że ta szczepionka działa. To dwie dawki po 300 zł, trzeba się tylko szybko decydować, tak jak Tija pisala.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-03-29, 13:13   #1193
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie
Wszystkiego co najlepsze spelnienia marzen

U mnie zakrecony tydzień wiec wybaczcie

Pracownicy na budowie plus siostra z Angli ma wpaść i jeszcze inne sprawy.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 13:14   #1194
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Nie jest to poparte zadnymi naukowymi opracowaniami, tylko jakimś moim wewnętrznym przekonaniem kiedys szczepilo sie pojedynczymi szczepieniami, a teraz nagle jakies 5w1 czy 6w1, moze to moja głupota ale jakos mnie to nie przekonuje :/ niby dziecku sie stresu oszczędza, rozumiem to i przez to tez je rozważałam. Ale jakos bardziej mnie przekonuje to co przebadane od lat....
Te 3 nieobowiązkowe to tak jak piszesz specjalista nie jestem, lekarzem tez nie, wiec jeszcze ma prwno bede to konsultować i myslec nad tym. Dowiem sie tez czy mozna je jakos rozłożyć
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 13:16   #1195
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Odkłada się tez np alergikom. Mój syn ma alergię m.in.na białko jaja kurzego, które znajduje się w niektórych szczepieniach i te ma odroczone (póki co "na święte nigdy" )

Ja nie szczpiłam meni ani pneumo, bo synek jest ze mną w domu, nie chodzi do żłobka, więc nie widzę potrzeby. Z nieobowiązkowych jest jeszcze ospa i tu akurat przy atopii bardzo polecają szczepić, bo ospa plus atopia to podobno dla dziecka absolutny koszmar. Nie szczepiłam jeszcze, ale planuję. Teraz, jak jestem w ciaży, to ze wzgledu na mnie nie wszystko Synu może mieć szczepione.

Natomiast zaszczepiłam na rota. Uważam, że to dobrze wydane pieniądze. Wszystkich w koło scina, a dzieci szepione (te mi znane) robia jedną brzydką kupę i po sprawie. Rota to ryzyko odwodnienia, szpitala itd. Ja uważam, że ta szczepionka działa. To dwie dawki po 300 zł, trzeba się tylko szybko decydować, tak jak Tija pisala.

Dobrze wiedzieć o alergikach

A na rota jak szczepiłaś? Bo widziałam, że są w wersji z dwoma dawkami i trzema
Stary 2016-03-29, 13:17   #1196
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A poradnia na Karowej? Moja kolezanka tam prowadziła obie ciążę z cukrzycą, nigdy nie miała takich problemów, jak cos się działo, to szła z dnia na dzień.
Prowadziłam tam pierwsza ciążę i porażka dla mnie.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 13:27   #1197
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Nie jest to poparte zadnymi naukowymi opracowaniami, tylko jakimś moim wewnętrznym przekonaniem kiedys szczepilo sie pojedynczymi szczepieniami, a teraz nagle jakies 5w1 czy 6w1, moze to moja głupota ale jakos mnie to nie przekonuje :/ niby dziecku sie stresu oszczędza, rozumiem to i przez to tez je rozważałam. Ale jakos bardziej mnie przekonuje to co przebadane od lat....
Te 3 nieobowiązkowe to tak jak piszesz specjalista nie jestem, lekarzem tez nie, wiec jeszcze ma prwno bede to konsultować i myslec nad tym. Dowiem sie tez czy mozna je jakos rozłożyć
dzięki dziewczyny za wszystkie info
podejrzewam,że będzie to dla mnie zagadka podobnie jak z fotelikiem samochodowym.. słyszałam o wielu sytuacjach gdzie występuje silny odczyn poszczepienny - ja np tak miałam w dzieciństwie i znam parę dzieci, które również w ten sposób zareagowały..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 13:35   #1198
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć o alergikach

A na rota jak szczepiłaś? Bo widziałam, że są w wersji z dwoma dawkami i trzema

Dwie dawki. Na pierwszej wizycie szczepiennej i potem chyba na trzeciej? Musiałabym sprawdzić w książeczce.
Stary 2016-03-29, 13:37   #1199
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Hej. Nie nadrobie Was i nawet nie bede probowac. Swieta zrujnowaly mnie psychicznie i dzis nadal chce mi sie plakac.
Oczywiscie chodzi o chrzciny. Pierwszy dzien swiat spedzalismy u tesciow. Tesciowa po sniadaniu zrobila histerie i taka jazde, wlacznie z szantazami i placzem, ze po prostu oslupielismy. Mamy ochrzcic dziecko, bo...ma byc ochrzczone! My mamy sobie robic jak chcemy, ale dziecko ma miec wybor!!!!(a przeciez wlasnie ten wybor chcemy mu dac, zamiast decydowac za nie zaraz po narodzinach). Wniosek jest taki, ze ja deprawuje jej synka, a on jest bezmozgiem, ktorego poglady zmieniaja sie wraz z kobieta (wczesniej byl w zwiazku z katoliczka i ze wzgledu na nia byl w kosciele dwa razy po czym uznal, ze to naprawde nie dla niego). Wykrzyczala mi, ze dopoki nie ochrzcimy to mamy sie nie pokazywac z dzieckiem. I to...to mnie zabolalo tak, jak malo rzeczy do tej pory. Kazalam jej to powtorzyc, to sie nic nie odezwala, ale przysiegam, ze jeszcze raz powie cos takiego, to dziecko zobaczy, ale po moim trupie. Mnie sie moze czepiac, ale mojego dziecka niech nie tyka, łaski mi zreszta nie robi. Generalnie odnosze wrazenie, ze najlepiej, zebym urodzila i oddala jej na wychowanie, bo ona wychowa je zgodnie z zasadami i kregoslupem moralnym (takim, jaki ona ma: sama do kosciola nie chodzi, a nas namawia do krzywoprzysiestwa, katoliczka za dyche). Ogolnie jazda na maksa, tz w takim szoku, ze dlugo po tym nie mogl dojsc do siebie. Gdyby nie to, ze rodzina miala przyjsc, to pierdyknelibysmy drzwiami i wyjechali, ale nie chcialam robic afery na cala rodzine. Tz z matka ma porozmawiac na spokojniez nadzieja, ze dotrze do niej, co powiedziala i informacja, ze decyzja jest juz podjeta, a jej proby szantazu obroca sie tylko przeciwko niej samej. Ja tam na razie jezdzic nie zamierzam, choc potem tesciowa caly wieczor podtykala mi zarcie pod nos i byla bardzo mila. Jednak jej slow to nie wymaze, oczekuje przeprosin. Ona bedzie babcia i moze kochac to dziecko i je rozpieszczac, ale od wychowania to sa rodzice i jej wara od naszych decyzji. Bedziemy wychowywac dziecko zgodnie z naszymi przekonaniami, a nie wbrew, co to za teksty w ogole "wy robcie, co chcecie, ale dziecko ma byc ochrzczone", ciekawe, czy ona tez postepowala niezgodnie ze swoim swiatopogladem. Tekst "ochrzcijcie dla mnie" tez jest w rangingu na najwiekszy absurd roku.
Nie mam sily, jestem wykonczona tymi swietami. Wczoraj bylismy u mojej rodziny, chociaz tam bylo milo, ale niesmak pozostal taki, ze i tak nie potrafilismy sie wyluzowac.

U mnie w domu nigdy takich jazd nie bylo, rodzice szanowali nasze wybory, poglady mimo, ze sami mieli czesto inne. Dlatego jestem w totalnym szoku. Tz tez. Do tej pory myslalam, ze mam cud, nie tesciowa. Ha ha ha

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-03-29 o 13:40
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 13:42   #1200
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Nieskojarzone szczepienia są darmowe, za 5w1/ 6w1 się płaci samemu. Podobno te skojarzone są nowsze, mają mniej/ nie mają dodatków szkodliwych itd. Trzeba znaleźć lekarza, któremu się ufa i robić tak, jak on powie. Ja zdecydowałam się na skojarzone, nie żałuję, synek nigdy nie gorączkował, nie miał w sumie żadnych objawów niepokojących po szczepieniach.

Nieobowiązkowe jest jeszcze na ospę, czyli cztery

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny za wszystkie info
podejrzewam,że będzie to dla mnie zagadka podobnie jak z fotelikiem samochodowym.. słyszałam o wielu sytuacjach gdzie występuje silny odczyn poszczepienny - ja np tak miałam w dzieciństwie i znam parę dzieci, które również w ten sposób zareagowały..

To jednak ingerencja w organizm, więc to normalne, ze coś tam się dzieje. Ja po głupim szczepieniu na grypę już w dorosłym życiu czasem mam i dwa tygodnie obolałą rękę, a co mówić o noworodku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości