Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 17:37   #3211
fioleciasto
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!

Lolusl jak poczytałam to wszystko dalej to zgadzam się z dziewczynami, nie zapraszaj

Ja aktualnie czekam za pensją tżta żeby zamówić winietki i całą resztę

Wymieniłam dzisiaj chyba milion maili z fryzjerką i florystką, ale chyba wszystko jest dograne.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:38   #3212
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
jak dla mnie to nie ma czegoś takiego jak "zapraszanie za wcześnie". Co prawda, jeśli ktoś zaprasza 2 lata przed ślubem to może to być dziwne. ale rok czy pół? ja wolę dostać zaproszenie z dużym wyprzedzeniem i wszystko sobie zaplanować, odłożyć trochę grosza
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Mam dylemat,może pomożecie. Mam dwie (kiedyś bardzo dobre)koleżanki z liceum, z którymi wtedy się trzymałyśmy i jeszcze do niedawna spotykałyśmy raz na ok. 2 msc. Obiecywałyśmy sobie,że się zaprosimy na śluby,one planują rok po mnie.Ale od pół roku praktycznie nie mamy w ogóle kontaktu, żadna z nich nawet nie napisała życzeń na ślub cywilny nie mówiąc o przyjściu ( a zapraszałam i na ślub i na sylwestra). Nigdy po liceum nie gadałyśmy jakoś na fb czy tel,ale miło było się spotkać raz na jakiś czas i poplotkować. I teraz nie wiem,czy w ogóle je zapraszać szczerze mówiąc,bo przypuszczam,że kontakt samoistnie się urywa i to będzie takie dogorywanie na zasadzie "ja was zaproszę,wy mnie zaprosicie,a potem już sie nie spotkamy" i na to mi trochę szkoda kasy jednak.

Inna sprawa,że one na wszystkich imprezach w ogóle się nie integrują,tylko siedzą same ze sobą i tylko ze sobą gadają.

A z drugiej strony - obiecywałyśmy sobie ten rok temu,że się zaprosimy, no i przypuszczam,że jak ich nie zaproszę,to będzie takie ewidentne zerwanie kontaktu. A nie chciałabym robić sobie wrogów mimo tego że znajomosć sama się rozmywa.

Mam a raczej miałam podobny problem i czułam sie zle bo było "obiecane" takie gadanie ale nie zapraszam jej koniec końców bo nawet głupiej wiadomości nie napisze sama z siebie a jakoś inni mogą. Wyciągałam juz kilka razy rękę, powiedziałam sobie ze stale nie będę..

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie już sukienki na poprawiny? Jakie sukienki mają wasze świadkowe
?
Szukamy inspiracji ;-)

Nie zazdroszczę poszukiwań

Ja sie cieszę ze swoją mam i mam juz z gliwy bo jestem chyba za wybredna
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:39   #3213
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że zaczniemy rozdawać w kwietniu, ale widzę, że jeszcze czerwcowe dziewczyny rozdają i zastanawiam się czy to nie za wcześnie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

W ogóle zapomniałam Wam się pożalić, że moja starościna zaszła w ciążę i termin ma na 18.09 A nasze wesele jest 3.09. No i zostałam trochę w
Nie za wcześnie

A ze świadkową hmmm... takie rzeczy si.ę zdarzają, trzeba się cieszyć z jej szczęścia Nie masz siostry?

Cytat:
Przypuszczam,że miały wyrąbane Tak jak mówię - kontakt od dłuższego czasu się już ucina, mój wyrzut sumienia jest spowodowany głównie tą obietnicą daną kiedyś. Ale skoro mówisz,że robisz podobnie co do niektórych to chyba nie będę się przejmować.

Jeszcze tak wymyśliłam,że poczekam aż ludzie dadzą nam potwierdzenia,jak nam sporo osób odmówi,to zaproszę je jakoś w maju na te wolne miejsca
Cytat:
U mnie było podobnie z dwoma dziewczynami ze studiów. Po studiach każdy poszedł w swoją stronę i tyle.
Ja mam taką sytuację z koleżanką z liceum. Jakiś rok temu kontakt sie zupełnie urwał, mimo że mieszkamy w tym samym małym miasteczku. Próbowałam ratować sytuację, za każdym razem proponowałam jakieś spotkanie, ale co do czego to nam wychodziło spotkanie 2 razy w roku max. I to zawsze z mojej inicjatywy. Zapraszalam na imprezy, na wesela jako os.towarzysząca do kolegów i zawsze ale to zawsze się wykręcała. Przestałam się odzywać i niestety ona też nic nie pisze, nie dzwoni. Nasz kontakt ogranicza się do przywitania jak na siebie wpadniemy.
Jeszcze 2 lata temu byłam pewna, że będzie moją świadkową, ale na ten moment nawet jej nie uwzględniałam w liście gości.
Inna sprawa, że w tym samym dniu ślubuje jej nowa koleżanka i z komentarzy pod zdjęciami widziałam, że wybiera się do niej, mimo że o moim terminie wie od dawna. Także ten...
Nie ma co sztucznie podtrzymywać przy życiu takich znajomości.
Stary 2016-03-29, 17:39   #3214
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a macie już sukienki na poprawiny? Jakie sukienki mają wasze świadkowe
?
Szukamy inspiracji ;-)
Sukienka mojej świadkowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 714922-7010_1.jpg (52,1 KB, 35 załadowań)

Stary 2016-03-29, 17:39   #3215
zambeza
polaczek cebulaczek

a ja musze jednak szukac nowego skrzypka. zadzwonilam dzis do "swojego" i niestety nie jest w stanie przyjechac. Nie chowam urazy, bo rozmawialam z nim w grudniu 2014 wstepnie no i mialam odezwac sie pare miesiecy przed slubem, wiec nie bylam wpisana nigdzie.

Kolezanka P jest skrzypaczka, moze ją poprosimy
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:43   #3216
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Lolusl jak poczytałam to wszystko dalej to zgadzam się z dziewczynami, nie zapraszaj

Ja aktualnie czekam za pensją tżta żeby zamówić winietki i całą resztę

Wymieniłam dzisiaj chyba milion maili z fryzjerką i florystką, ale chyba wszystko jest dograne.
Kurcze,u Ciebie to już zaraz Ale jeestem podekscytowana, nasz sezon się rozkręca mega szybko
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;58087966]Dokładnie

Mam a raczej miałam podobny problem i czułam sie zle bo było "obiecane" takie gadanie ale nie zapraszam jej koniec końców bo nawet głupiej wiadomości nie napisze sama z siebie a jakoś inni mogą. Wyciągałam juz kilka razy rękę, powiedziałam sobie ze stale nie będę..[/QUOTE]
No własnie...

Ja nie mam sukienki na poprawiny ,albo wezmę coś z tych,które mam, albo kupię coś na wesele czerwcowe i wezmę na poprawiny

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Bardzo ładna Moja nie chce długiej I najgorsze,że chyba chce ciemną, tzn w jakimś ze znienawidzonych przeze mnie kolorów (kobalt,fiolet, śliwka),ale no trudno.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:46   #3217
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Śliczna! jakbym była kiedyś świadkową, to celowałabym właśnie w takie kreacje.

ja dałam mojej siostrze wolną rękę, niech kupuje co chce
Stary 2016-03-29, 17:48   #3218
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,u Ciebie to już zaraz Ale jeestem podekscytowana, nasz sezon się rozkręca mega szybko

No własnie...

Ja nie mam sukienki na poprawiny ,albo wezmę coś z tych,które mam, albo kupię coś na wesele czerwcowe i wezmę na poprawiny

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Bardzo ładna Moja nie chce długiej I najgorsze,że chyba chce ciemną, tzn w jakimś ze znienawidzonych przeze mnie kolorów (kobalt,fiolet, śliwka),ale no trudno.
No to już zaraz!

Jak widzę jak te tygodnie uciekają to to naprawdę będzie za moment
Ekscytuje się zarówno moim ślubem jak i całą resztą i tym ile tu będzie relacji już niedługo

Ja świadkowej totalnie nic nie sugerowałam w sprawie sukni, sama taką wybrała i tylko mnie zapytała czy może być Wiem, że siostra tżta też szuka długiej, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Stary 2016-03-29, 17:49   #3219
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość

w prima aprilis
W moje urodziny

My w lipcu mamy, a z zaproszeniami już dawno się uporaliśmy.

Lolusl ja bym nie zapraszała. Mieliśmy z K. taka parę, której wprost mówiliśmy, że będzie ślub, że są zaproszeni etc. Było to 1,5 roku temu, teraz kontakt jest taki, że zaproszenie podarliśmy i wyrzuciliśmy
Zaprosiłam za to koleżankę ze studiów. W końcu w lutym skończyłyśmy. I szczerze widzę, że nasz kontakt się urwie. Jak któraś zaczyna rozmowę to tylko ja, a ona odpisuje jakieś zdawkowe odpowiedzi, chyba bym się nie przejęła jakby nie przyszła. Zresztą tego się spodziewam po niej.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:49   #3220
lolusl
Japońska rzepa

Ależ jestem ciekawa sukni pięknej Wywołuję Cię piękna, wracaj tu z fotami!
It never fails.
Stary 2016-03-29, 17:52   #3221
fioleciasto
Zakorzenienie

Oj tak, też na piękną czekam

Stary 2016-03-29, 18:00   #3222
izk_a
Zakorzenienie

ja wam zazdroszczę, że wszystko nabiera u was rozpędu

napisałam maila do fotografa, żeby zmienić godzinę mszy w kościele na umowie, bo wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o której będzie i podaliśmy wcześniejszą niż jest
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:07   #3223
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
ja wam zazdroszczę, że wszystko nabiera u was rozpędu

napisałam maila do fotografa, żeby zmienić godzinę mszy w kościele na umowie, bo wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o której będzie i podaliśmy wcześniejszą niż jest
My nie podaliśmy wcale ani godzin ani miejsca ślubu i wesela bo ich wtedy nie znaliśmy

Loluś dobrze robisz nie zapraszając ich

Widziałam temat upominków zamiast kwiatów. My mamy zdanie, że ucieszą nas zarówno kwiaty jak i zdrapka lotto czy książka z dedykacją. Większość osób nie zróciła na to uwagi podczas otwierania zaproszeń (a 3 osoby ich wcale nie otworzyły), chrzestny P. się śmiał, że w takim razie kupi zdrapkę bo tańsza niż kwiaty (taki żartowniś z niego ), moja babcia zapytała co chcemy, bo ona miała inne zaproszenie i tyle. A mama P. tak się zarzekała, że jej rodzina się obrazi za taki wpis

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:10   #3224
lolusl
Japońska rzepa

U nas każdy czytał,może dlatego,że to było dość drobnym drukiem i pewnie się bali,że są jakieś kruczki w stylu "wstęp na imprezę 10 tys"
It never fails.
Stary 2016-03-29, 18:15   #3225
iixi
Zakorzenienie

Lolusl ja bym nie zapraszała na Twoim miejscu Zresztą sama nie zapraszam takich osób Nawet pary u której byliśmy dwa lata temu na weselu (a podobno wypada zaprosić..), ale jak nam się kontakt urwał ponad rok temu to po co?

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:16   #3226
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
My nie podaliśmy wcale ani godzin ani miejsca ślubu i wesela bo ich wtedy nie znaliśmy
to my wszystko oprócz godziny w kościele była tylko taka orientacyjna
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:17   #3227
zambeza
polaczek cebulaczek

u nas też nikt nie zwrócił uwagi na ten wpis o winie lub lotku. nawet ludzie, którzy mieli zaproszenie w ręce i je czytali, pytali się nas gdzie jest wesele niektórzy nie otwierali nawet (np mój ojciec, powiedział "dzięki" i schował...)

za to ci, którzy otwierali, mówili że piękne zaproszenia (ale w sumie co mogli innego powiedzieć )
Stary 2016-03-29, 18:19   #3228
fioleciasto
Zakorzenienie

My na umowie z fotografami mamy nawet inne miasto w którym będzie ślub

Ale co się dziwić jak podpisywaliśmy umowę w 2014 roku :P

Stary 2016-03-29, 18:22   #3229
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
u nas też nikt nie zwrócił uwagi na ten wpis o winie lub lotku. nawet ludzie, którzy mieli zaproszenie w ręce i je czytali, pytali się nas gdzie jest wesele niektórzy nie otwierali nawet (np mój ojciec, powiedział "dzięki" i schował...)

za to ci, którzy otwierali, mówili że piękne zaproszenia (ale w sumie co mogli innego powiedzieć )
U nas tata Tż właśnie wziął, schował i nawet nie otworzył.. Bardzo niekulturalnie z jego strony. Ale ogólnie jakoś się miga od tego ślubu :/ Reszta zawsze otwierała i czytała chyba wszystko A przynajmniej mam nadzieję, że wszystko

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:33   #3230
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Widzę, że podobne zdanie jak moi goście macie w większości. Ja jak dostałabym takie zaproszenie to pomyślałabym sobie super, zamiast kupować kwiatka moge komuś pomóc, czemuby nie? Bardzo chętnie napisałabym gościom żeby przelali te 30 zł za kwiaty na jakąś fundację . Myślę, że pewnie po prostu nic nie napiszemy, a jak będą pytać to powiemy o kuponach, albo słodyczach dla Tżta, chociaż właśnie marudzi, że on chce gry planszowe, już lecę.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Życzenia chcemy na sali więc poszłoby wszytsko do pokoju, myślę, że każdy z gości zdaje sobie sprawę, ze nikt nie mówi o paczkach 50kg. No ale chyba faktycznie to poroniony pomysł.
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:33   #3231
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie lepsze przygotowania w bieliźnie niż dokumentacja nocy poślubnej
I wrzucanie a yt

Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
ją chyba kiedyś coś przypadkiem kupiłam i boję się apki myślicie, że zamówione dziś zdąży dojść do 14 maja?
Musi. Ja jeszcze dzisiaj i w piątek robiłam zakupy na ali i wierzę że jeszcze w kwietniu dojdzie

Cytat:
Dzwoniła do mnie właśnie babka z salonu sukien ślubnych i 1 kwietnia o 10.00 mam pierwszą przymiarkę!
Ale super
Ja mam w sobotę i już przebieram nogami z niecierpliwości. Nogami w "Twoich" butach kupionych dzisiaj

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:33   #3232
klakla91
Zakorzenienie

U nas trzy rodziny z jednego domu nie otworzyły. Może tam taki zwyczaj Za to mąż mojej chrzestnej wyczytał wszystko, pochwalił miejsce wesela (oni mieli te 30 lat temu tam gdzie my ), przy okazji pokazał też inne zaproszenia jakie dostali na maj

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:34   #3233
fioleciasto
Zakorzenienie

Dla mnie karma wcale nie jest poronionym pomyslem.

Stary 2016-03-29, 18:34   #3234
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Nie za wcześnie

A ze świadkową hmmm... takie rzeczy si.ę zdarzają, trzeba się cieszyć z jej szczęścia Nie masz siostry?
Nie, nie mam siostry. To, że jestem w pupie, nie oznacza, że nie cieszę się jej szczęściem Ona przyszła mnie przepraszać, prawie się popłakała, a ja jej od razu gratulowałam, bo bardzo się cieszę z jej ciąży, tylko po prostu mi plany trochę pokrzyżowała

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:35   #3235
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

nie mogę Was dogonić!

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ohhh a u mnie dziś 7 miesięcy do ślubu

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Ja tylko zrobię krótką listę tego co ABSOLUTNIE ma nie lecieć bo nie trawię i co chciałabym usłyszeć bo lubię a resztę zostawiam im. Oczywiście z ogólnym nakreśleniem zasad tzn że nie chcę tylko disco polo
A z czasem może i na coś wpadnę jeszcze

musiałabym wywalić całe disco polo, ale kto wie, może zrobię taką listę (windą do nieba itp... )

Cytat:
Napisane przez paula94_ Pokaż wiadomość
W ogóle to u mnie w Rodzinie tej najbliższej nikt nie był na ślubie z dj i ja w sumie też nie. I dowiedziałam się, że jeden z wujków nagrywa sobie jakieś piosenki na płytkę i ma zamiar ją dać dj żeby puścił. Jak powiedziałam, ze nie będzie takiej możliwości i coś tam to wujek stwierdził, że skoro zapłaci to Mu puścić musi! Kuzynki mówiły, że te piosenki są okropne, że taka wiocha i wg. Pomyślałam, że powiem djowi żeby maksymalnie puszczał po 1 piosence i nie brał płyt od kogoś jakby co, ale i tak mam stracha, co ten wujek wymyśli
a co to kurde, koncert życzeń jest? ja bym zakazała dj takich akcji, bo naprawdę każdy będzie chciał "swój" utwór

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Dopytajcie DJa co w takich sytuacjach. Nasz powiedział, że on kulturalnie gościom odpowiada, że nie puszcza piosenek na życzenie, pieniędzy też nie przyjmuję bo to my ich opłacamy a nie goście, i że nie są przygotowani na takie tytuły. Z płytami nikt się nie wybiera ale DJ może powiedzieć, że nie przyjmuje nośników dla bezpieczeństwa - i rozwiązana sprawa.

To też
Do mnie pewnie w takich czasie bedzie docierać, że to już, że to nasz ślub
dokładnie

Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
coś jak moj. Mu się marzy John the revelator
lubię John the, ale faktycznie przy tym tańczyć to się nie da!

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Ale spamujecie po świętach my na wódkę nic nie będziemy robić żadnych zawieszek, ani kokardek
my też nie

Cytat:
Dzwoniła do mnie właśnie babka z salonu sukien ślubnych i 1 kwietnia o 10.00 mam pierwszą przymiarkę!
do mnie też dziś dzwoniła
umówiłyśmy się na jutro

chociaż mam wątpliwości co do mojej sukni

o mamo, ale burza u mnie i wichura!
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:39   #3236
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Na razie jest tak:

Wejście: https://www.youtube.com/watch?v=DKeZUBjBcfA
Dary: Tutaj nie wiem, waham się między:
https://www.youtube.com/watch?v=Ypm0BOMRDOA (moja polonistyczna dusza mówi TAAAK tekstom Jana Kochanowskiego )
Komunia: chyba sama melodia będzie, bo zwykle mało osób chodzi do komunii, to nawet nie zdążą nic konkretnego zaśpiewać :P
Uwielbienie: https://www.youtube.com/watch?v=6e9LPbfvsuo albo https://www.youtube.com/watch?v=ltz_bmLU-mA
Zakończenie: Nie wiem
My na zakończenie Mendelsona. Na komunię chyba Panie, proszę przyjdź.
Cytat:
Mam dylemat,może pomożecie. Mam dwie (kiedyś bardzo dobre)koleżanki z liceum, z którymi wtedy się trzymałyśmy i jeszcze do niedawna spotykałyśmy raz na ok. 2 msc. Obiecywałyśmy sobie,że się zaprosimy na śluby,one planują rok po mnie.Ale od pół roku praktycznie nie mamy w ogóle kontaktu, żadna z nich nawet nie napisała życzeń na ślub cywilny nie mówiąc o przyjściu ( a zapraszałam i na ślub i na sylwestra). Nigdy po liceum nie gadałyśmy jakoś na fb czy tel,ale miło było się spotkać raz na jakiś czas i poplotkować. I teraz nie wiem,czy w ogóle je zapraszać szczerze mówiąc,bo przypuszczam,że kontakt samoistnie się urywa i to będzie takie dogorywanie na zasadzie "ja was zaproszę,wy mnie zaprosicie,a potem już sie nie spotkamy" i na to mi trochę szkoda kasy jednak.

Inna sprawa,że one na wszystkich imprezach w ogóle się nie integrują,tylko siedzą same ze sobą i tylko ze sobą gadają.

A z drugiej strony - obiecywałyśmy sobie ten rok temu,że się zaprosimy, no i przypuszczam,że jak ich nie zaproszę,to będzie takie ewidentne zerwanie kontaktu. A nie chciałabym robić sobie wrogów mimo tego że znajomosć sama się rozmywa.
Mam podobne dylematy. Mam jdną koleżankę, przez nią się poznaliśmy z Tż i senstyment, ale z drugiej strony tez już dłuższy czas się nie odzywała i chyba wolę zaprosić kogoś z kim mam teraz kontakt, a jej dać tylko zawiadomienie.
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:45   #3237
Melka92
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
piekna, tez bym chciala taka dla swiadkowej. Ja nawet nie wiem jaka sukienke bedzie moja miala

Lolus mam podobna sytuacje i nie zapraszam kolezanki. Mam tez troche wyrzuty bo jednak sie trzymalysmy kupe lat ( kolo 10) ale od jakis 2 lat kontakt jest coraz mniejszy. Przez ostatni rok rozmawialysmy dwa razy. za pierwszym razem powiedzialam jej o slubie i nie spodobal mi sie jej komentarz - ( ojej ty to jestes modelka tak szybko slub nie znam innej takiej szybkiej) po tym komentarzu powiedzialam sobie, ze nie odezwe siejuz do niej. No i ostatnio z 4 miesiace temu do mnie napisala to tylko odpisalam ze wszystko ok i tak wyglada sytuacja.
Mysle, ze moze napisze jej na fb ze na slub do kosciola ja zapraszam .

Edytowane przez Melka92
Czas edycji: 2016-03-29 o 18:48
Melka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:50   #3238
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Właśnie nie wiem,czy mam na tyle sentyment...Ech..

Wiesz,nawet nie urażona, ale tak jakoś uznałam,że kurcze no,jak komuś zależy to chociaż tego smsa napisze. Praktycznie wszyscy,którzy są z Wrocławia i których zapraszamy na wesele przyszli i na ślub i na sylwestra, byli z nami, dobrze się bawili i przeżywali, one jako jedyne - nie.
No i właśnie zapraszamy sporo znajomych i przyznam się bez bicia, że wolałabym na to miejsce dać kogoś z kim teraz mam lepszy kontakt,mimo że może nie jesteśmy przyjaciółmi.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Właśnie rozmawiałam o tym z tż jakieś 8 msc temu i kazał mi czekać i nie zapraszać żeby zobaczyć,czy z własnej woli wyjdą z inicjatywą. Nie wyszły.
Myślisz,że powinnam teraz znów inicjować?

Ja bym nie zapraszała, skoro same nie podejmują inicjatywy, nie widać chęci... ewentualnie na panieński bym może zaprosiła ale co do wesela to nie. Chyba że by się same odezwały w niedługim czasie a na pogrubionym to co mnie przekonało do tego...
Stary 2016-03-29, 18:51   #3239
morsmordre
sajkolidżist

Loluś, mam podobnie z koleżanką z poprzednich studiów, obiecywałyśmy sobie, że się będziemy zapraszać wzajemnie, a ona od czterech lat nie utrzymuje kontaktu, więc olałam

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:14   #3240
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
1. Płatność zaliczki 30 % (co jest wyjątkowo dużo,zwykle jest 10 % )
2. Płatność całości DO 7 dni PRZED wykonaniem umowy,czyli płacimy całość przed.
3. Kara umowna 50 % całości za zrezygnowanie do 3 msc przed (czyli 16 dni jeszcze)
4.Kara 90 % (!!!) za zrezygnowanie później
5. Jak oni nie wykonają usługi z "nie swojej winy" to nic nam nie zwracają
6.No i napisali niejasno,że do ceny doliczaą VAT, przy czym umawialiśmy się na 800 zł i nie wiem teraz co mają na myśli.

No umowa jest nawet niezgodna z prawem, bo jest wygórowana kara umowna, ale przypuszczam,że po prostu nie mają doświadczenia,bo mówią,ze to ich pierwsze wesele,wiec po prostu pogadamy normalnie i mam nadzieję,że się dogadamy
Ta umowa jest przerażająca..

Cytat:
Ohhh a u mnie dziś 7 miesięcy do ślubu

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;58071851]Ja ufam orkiestrze Mają sprawdzony repertuar, byłam już na kilku weselach na których grali i widziałam jak ludzie chętnie się przy nich bawią, jedynie zakaże mi grać piosenek grupy Enej gdyby im przyszło do głowy, po prostu ich nienawidzę [/QUOTE]

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;58073056]ooo dobrze, że mi o tym przypomniałaś Nienawidzę" czy ten pan ..." mam ochotę wyrzucić radio przez okno.[/QUOTE]

Ja tak samo mam, poza tym jeszcze "Niech żyje wolność".

Cytat:
my mamy prośbę o wino, bez rozróżniania jakie.
My też mamy o wino. TŻ stwierdził, że w ten sposób nie będzie mi musiał kupować. Leń jeden A jak ktoś dzwonił i się pytał jakie to tylko mówiliśmy, że wytrawne lub półwytrawne.

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Nie, nie mam siostry. To, że jestem w pupie, nie oznacza, że nie cieszę się jej szczęściem Ona przyszła mnie przepraszać, prawie się popłakała, a ja jej od razu gratulowałam, bo bardzo się cieszę z jej ciąży, tylko po prostu mi plany trochę pokrzyżowała
Mi świadkowa moja powiedziała, że ma termin tydzień po naszym ślubie i wobec tego sama rezygnuje z bycia świadkową. Mam siostrę, ale mam z nią raczej kiepski kontakt, więc wybór padł na inną koleżankę.

My dziś z TŻ kupowaliśmy wódkę na rozdanie na bramy, motory <TŻ się udziela w miejscowym klubie i będą nam robić "obstawę"> whisky i wina. W najbliższy wolny dzień jedziemy jeszcze raz po wódkę na rozdanie dla gości i na poprawiny. M prowadził mnie potem do innego sklepu w deszczu po stromej górce bo chciał zrobić sobie skrót i oczywiście wywróciłam się

Poza tym miałam coś co nie jest do końca koszmarem ślubnym. Otóż z TŻtem mamy tak, że w każdą sobotę ja odkurzam cały dom (człowiek żałuje wtedy, że nie mieszka w małym mieszkanku) a on myje łazienki. I śniło mi się, że jest już dzień ślubu, ja w makijażu, sukni, fryzurze a TŻ zamiast się mną zachwycić przynosi mi odkurzacz i mówi, że przecież jest sobota i on też właśnie zabiera się za mycie łazienek.. I ja w tym wszystkim zaczęłam odkurzać
Krysilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości