|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
WOW juz grudniowe mamy super ![]() U mnie po świętach leniwie, powoli wracam do pracy i do szarej rzeczywistości. Wczoraj fajny śmigus dyngus, sąsiedzi do nas przyszli i tak sie laliśmy wodą, nawet z sąsiadką w wannie wylądowałam
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. A ja dostałam dziś @ ...
28 dni cyklu, trzeci cykl juz bralam duphaston, niby wszystko mam jak w zegarku, a czemu nam nie wychodzi? W sumie powinnam była to przewidzieć, bo akurat w "te" dni mało bylo przytulanek..no ale jednak coś było, więc jakaś nadzieja zawsze jest...Dziewczyny, ja już chyba nie mam sily;( 12 cykl starań....... dobrze że jestem teraz w pracy, prznajmniej jestem zmuszona trzymać fason i się nie rozklejać........ |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla nowozaciążonych!
maddd tak mi przykro
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po Świętach!!!
Byłam pewna, że będę mieć chorobę lokomocyjną, ale się udało. Zero mdłości, jadłam normalnie, spróbowałam dziadkowej wędzonej szynki. Czułam się dobrze, tylko byłam mega śpiąca i zmęczona, ale chyba nie tylko ja, bo wiele osób się pokładało. Byłam na rezurekcji na 6 rano, tylko ja i tż i moja siostra cioteczna. Ogólnie dużo dzieciaków to hałas straszny, a moja mama i ciotka bardzo męczące i cieszę się, że to już po Świętach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie panikuj!!!!Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Odnosnie ilosci przytulanek to my w tym cyklu okolo tylko 4 razy w okolicach owulacji, tak poza tym nic bo przed owulacja obrazilam sie na tzta a po dostalam grzybicy i nie mogllismy. Bylam wtedy tuz po owu u gin i powiwdziala zebym nic nie brala jesli jest mozliwosc ze zaszlam. I ciesze sie ze nnie stpsowalam zadnych lekow, ale troche jeszcze trzyma mnie ta grzybica.
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja infekcję mam cały czas. Gin powiedziała, że Pimafucin jest bezpieczny i mogę go stosować. Już mam jej dość, ale to pewnie nie moja ostatnia infekcja w ciąży...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
Ja nic n8e biore. Mam jedna masc, ale malo pomaga. Nie jem slodyczy i zauwaxylam ze czosnek mi pomaga i jem na wieczor dwa zabki przez co Tz cierpi
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to z kolei mam infekcje pęcherza, boli i piecze a tylko urosept mogę brać. Co chwile sikam, w nocy ze 3 razy.
|
#4240 |
|
Rozeznanie
|
Musze isc do endo bo choruje na niedoczynnosc tarczycy i do gina a tu za 4 tyg slub i mam mase rzeczy na glowie
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Mi pomoglo na infekcjd pecherza feminella. Po stosunku jedna globulke wkladalam i bylo ok ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Sa dwa rodzaje globulek feminella, ja stosowalam te nawilzajace |
|
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Pomimo zapewnień gina mam wątpliwości w dalszym ciągu co do brania duphastonu od 16 -25 dc, czy aby nie wstrzymyje owulacji jeżeli nie wystąpi do 16 dnia? Ja mam kolejny cykl stracony przez torbiel. Czekam tylko na wywołany @. Dzisiaj 5 i ostatni dzien brania luteiny. |
||
|
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pierwsza beta wyszła 211. Teraz jak? Skoro robiona dziś, to kolejna pojutrze, tak?
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Oj jaka ladna beta
ja jutro ide na bete, bo dzisiaj bylam zmeczona strasznie po pracy o korki duze byly.
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i teraz stres o kolejny wynik. Powinno być chociaż 350. Jutro rano zadzwonię do ginekologa i zapytam kiedy powinnam przyjść. aska Jutro napisz jaki wynik Który to dzień?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-29 o 17:39 |
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj 4tydzien 0dni( 15dpo) A Ty?
|
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
Trochę pomaga picie dużych ilości wody (min. 2l dziennie) - przynajmniej trochę mniej piecze. A i większa szansa wypłukać bakterie. I wydaje mi się, że możesz jeszcze vit C brać - kiedyś na przeziębienie przy możliwej ciąży ją dostałam a lekarz był mega ostrożny. Ja dawno nic nie miałam (tylko nerki), ale mama ma cały czas, więc jeszcze bierze tabletki z żurawiną - ale tutaj to już by trzeba się dowiedzieć, czy można brać.
|
|
|
|
#4250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A będziesz miała usuwana ta torbiel? Ja juz po wizycie. Cos torbielatowego jest na jajniku, na którym jest tez rosnący pęcherzyk. Wyglada na to, ze ta torbiel nie przeszkadza w owulacji. Powinnam ja mieć w piątek. Z ciekawości testy owu jeszcze będę robić. No i po weekendzie mam przyjść sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Także zobaczymy, przynajmniej sie dowiem czy z owu wszystko ok. A w przyszłym cyklu zrobię sono-hsg. |
|
|
|
|
#4251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem coraz bardziej bezsilna...;( mm poprostu tego dość, w życiu bym nie pomyślała, że będę miała takie problemy żeby zajść w ciążę![]() Lidka, TŻ wie że trzeba się przebadać. Idę 11.04 do gin, podpytam ją o szczegóły, i trzeba będzie już coś zrobić w tym kierunku Monika - szkoda z tą torbielą u Ciebie Trzymam kciuki, żeby ta paskuda @ szybko u Ciebie przyszła, i żebyś mogła zacząć nowy - owocny - cykl starańCytat:
mi gin kazała brać 2 tabletki dziennie, czy mogło mi to zablokować owu? (tak jak Monika, biorę od 16 do 25 dc), też zaczynam myśleć, czy przypadkiem niby wyregulowania cykli, sobie czegoś sama nie blokuję terazCytat:
A co to jest te sono-hsg? ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Aha, dziewczyny, kupiłam olej z wiesiołka (do picia). Zaczęłam dzisiaj, od 1 dc. Do którego dnia mogę go przyjmować, żeby nic nie pomieszać w organizmie? Pijecie wiesiołek? Czy raczej w tabletkach? |
|||
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Witam, czy można dołączyć?
W kwietniu będę miała 28 lat, to mój drugi cykl starań. |
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Madd wiesiołek bierze się od 1 dc do owulacji, potem przerwa i znowu od 1 dc do owu
Ja biorę w tabletkach, powinno się 3x2 ale mi gin powiedziała, że wystarczy mi 2x2 ![]() Odebrałam wyniki, mój progesteron to 2,13 w 26 dc, wg moich obliczeń 7 dni przed @ Norma zaczyna się od 1,7 Dziewczyny co myślicie? Coś mi się wydaje, że to on jest winny temu, że co kilka m-cy moje 30-dniowe cykle wydłużają się nawet o tydzień
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zrobiłam dzisiaj badania, które zlecił gin i przy okazji z ciekawości bete
21.03 miałam 638 a dzisiaj 7895. Nie wiem, jak obliczyć ten przyrost bo to minęło 8 dni. Według kalkulatorów internetowych jest prawidłowy. |
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Beta potwierdziła negatywny test
<2 ten cykl nie będzie stymulowany bo nie zdążymy przed laparoskopią
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

WOW juz grudniowe mamy

28 dni cyklu, trzeci cykl juz bralam duphaston, niby wszystko mam jak w zegarku, a czemu nam nie wychodzi? W sumie powinnam była to przewidzieć, bo akurat w "te" dni mało bylo przytulanek..no ale jednak coś było, więc jakaś nadzieja zawsze jest...

i nie panikuj!!!!

W niedzielę taaaaaki dół. 

Norma zaczyna się od 1,7
<2 ten cykl nie będzie stymulowany bo nie zdążymy przed laparoskopią