|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
w końcu siadłam na komputerze
bo tak to na tel czytam sobie forum ![]() kobitki ale ten czas leci mój Igor ma już ponad miesiąc, wy juz powoli zbliżacie sie ku końcowi i będziecie tulić Wasze maleństwa ![]() zaczną sie na wątku emocje jak nie wiem ![]() kompletowanie wyprawki to nie lada wyzwanie szczególnie jak to 1 dziecko
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz najważniejsze jest zdrowie dziecka i żeby ona urodziło sie zdrowe... a kg spadną na pewno. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
opowiadaj jak u Ciebie Święta minęły? dużo gości było? jak się czujesz? A tutaj too taaakkk dopiero emocje będę
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Ania, ten octanisept to może się przydać w razie CC, bo dobrze po tym rana się goi.
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo biorę pod uwagę że wszystkie ( te co mogą ) urodzimy sn chociaz hmm i tutaj może być potrzebny przy nacięciu... to dopiszę do listy
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-29 o 18:52 |
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie zleciało!Może nam coś podpowiesz, np. czy jest coś co kupiłaś przed porodem, a okazało się niepotrzebne?
|
||
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
nie u mnie gości brak
w sobote byli moi rodzice pomoc itp poszlismy razem święcic jajka Uwielbiam ich - przyjechali na obiad i obiadem w niedziele bylismy na urodzinach a w poniedziłek była piekna pogoda wiec ylism na długim spacerze. w tym roku moimi jedynymi ozdobami były bazie takze święta mineły szybko i tak jakos mało świątecznie :P Igor rośnie jak na drożdzach
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
misia i jak z tą dietą przy karmieniu
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Święta spokojne A powiedz oczywiście jak możesz czujesz się zmęczona ?
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
ja to wariatka jestem
dużo rzeczy kupiłam np. kupiłam butelki z medeli, avent, lovi .. z medeli smoczki są za wielkie o dziwo. a aventu leci jak z kranu.. lovi w ogole nie chce :P musiałam dokupić z tomme tippi i polecam.Smoczki z aventu lovi też gardzi uwielbia te z MAM ![]() mam dużo kocyków, grubych cienkich itp i to się przydaje na prawdę. dużoooo pieluch tetrowych idą jak woda. Mam białe i kolorowe. na pytania chętnie odpowiem
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka i Sliweczka trzymajcie sie i odpoczywajcie!
Ja dziś jakaś kontuzjiwana sie czuje. Chyba po ćwiczeniach w SR bo babeczka dała wycisk. Za to dostalam zestaw prezentowy gdzie była m.in. butelka avent, sudocrem, krem na rozstępy, pieluszka pampers 1, zestaw chusteczek mokrych pampers, plyn do prania, plyn do kąpieli, emolium. Jutro mam warsztaty bezpieczny maluch. |
|
|
|
#4630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No po ćwiczeniach to można czuć się tragicznie Zdasz informację jak było ja mam w sobotę Planeta Dziecko a bezpieczny maluch 16.04---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Chociaż zastanawiam się jak to z tymi butelkami ma być skoro będę chciała ( jak będę mogła) karmić piersią a nie będę chciała odciągać to po co mi butelki potrzebne? Możecie mi powiedzieć bo może ja czegoś nie wiem...
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-29 o 19:03 |
||
|
|
|
#4631 |
|
Konto usunięte
|
Aniu plany często swoje, a życie swoje... Może się okazać, że nie będziesz miała początkowo wystarczającej ilości pokarmu i może być potrzeba dokarmiania. Chociaż jedną małą butelkę warto mieć na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pytam z ciekawości.
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() w święta nie miałam kompletnie czasu, żeby zajrzeć. Śliweczka, Haneczka trzymam mocno kciuki ...dziewczyny nie forsujcie się i oby szyjki się więcej nie skracały ! Ja sama boję się wizyty, a mam dopiero 6 kwietnia. W sobotę niby zrobiłam tylko 3 ciasta, ale potem pół dnia leżałam, bo brzuch mnie bolał. Niedz i poniedziałek niby lepiej, ale co posiedziałam, to szłam się położyć. Jeszcze w piątek mąż wyjeżdża na dobre dwa tygodnie i załamana jestem ;/ Na drugi tydzien chyba do mamy się bujnę, co by nie siedziec z mala ciagle sama. Myslalam, ze trochę pospacerujemy, ale do kitu robota, przejdę się 40 min i nie mam siły, tak mnie brzuch ciągnie. Czyli standardowo chyba, jak u każdej z nas ... |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. zaczęłam 7 miesiąc i powróciły mdłości
na szczęście póki co nie ma Z wymiotami i mdłościami męczyłam się do 4 miesiąca i myślałam, że już będę miała spokój a tu klops.. :/
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-03-29 o 19:33 |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już jest coś. Ja zaklepałam sobie termin do okulisty na maj a na dniach zadzwonię do położnej i się z nią umówię ![]() Po 10 będę kupować łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- agusia a może coś nie dobrego zjadałaś? czy codziennie tak źle się czujesz?
|
|
#4637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 | ||
|
Ania
|
A rybkę
wcześniej przeczytałam że masz smaczka na rybkę i robisz![]() A ja nie lubię frytek! ![]() Śliweczka- no na pewno jest ciężko leżeć komuś, kto tego nie lubi.. ja ogólnie dużo odpoczywałam teraz, ale niekoniecznie leżąc. No ale cóż, czego się nie robi dla dziecka. Szkoda, że nie wiesz ile ma mm. A nie masz gdzieś na usg czy coś napisane? A wagą się nie przejmuj, bo co sprzęt to może się różnić ![]() przygotować. Cytat:
Zadzwoń koniecznie, bo takie skoki też nie są dobre. Lepiej wziąć więcej tabletek i byc spokojną. No i nie denerwuj się(jak sama mi napisałaś) bo wtedy ciśnienie automatycznie wyższe;/ [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58090021]U nas były dziś frytki i udka z kurczaka. Zmierzylam sobie ciśnienie i nie jest źle, ale puls mam 98 :-/ Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No mi właśnie lekarz przepisał dziś Isoptin(bo ostatnio puls mi przekracza ponad 100 często). Powiedział że mam to brać doraźnie, jak będzie właśnie koło 100- że od dawna sie to na wysoki puls stosuje. Cytat:
dopiero co czekałyśmy na wieści od Ciebie, jak tam poród, a tu już ponad miesiąc...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agusia Mi też ostatnio czasem jest niedobrze, ale na szczęście nie mdli mnie aż tak jak w I trymestrze...
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam butelki bo odciagam i wychodze z domu :p wtedy karmi maz. Czasem tez odciagam i daje w nocy butle jest szybciej
Ja nie stosuje zadnej diety. Jem wszystko |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Czy czuje sie zmeczona hmm czulam sie padnieta 2dobry po powrocie do domu. Rana bolala, ciagla, bylam slaba, maz byl cudny. Podawal mlodego do karmienia, wstawal, przewijal itp. Teraz jestem na chodzie. Mlody w nocy wstaje co 3-4 h daje sie wyspac. Maz pomaga. W dzien duze sie zajmuje.
Czasem czuje zmeczenie materialu ale jest ok
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ale nie każda z nas będzie miała taką możliwość... oczywiście tez mam nadzieję że będę mogła wyjść jak Tż będzie w domu... ale nie oszukuje się że wtedy razem będziemy chcieli spędzić czas z Mała.
Zresztą czas pokaże jak będzie. U mnie np Tż nie dostanie l4 2 tygodniowe bo nie jestem jego żona wiec pomóc tylko będzie mógl jak będzie na ojcowskim , więc automatycznie 2 tyg mniej bedzie w domu. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
! Oby tak dalej Masz możliwość położenia się spać jak Mały śpi Można wywnioskować że masz bardzo grzeczne dziecko ![]() A jak waga ? ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- jejciu to nie dobrze , oby szybko mineło---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- widzisz a wszędzie o tej diecie tak mówią...
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-29 o 19:47 |
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie ja też nie wychodze z domu co 5 min sama heh
ale jadę do kosmetyczki, na paznokcie, do fryzjera NA SPOKOJNIE nie gonie się. Byłam tez kupić sobie jakieś ciuchy nowe teraz wybieram sie do dentysty przy okazji do fryzjera. Byłam w hurtowni kupić małemu butelke itp - mógł mąż ale wolałam pojechac sama wyrwać sie troche heh ![]() taak mam cudownego meża. Zrobi przy małym wszystk - czasem mam wrażenie że lepiej niz ja waga..wyszlismy ze szpitala z waga 2500 kg w tydz odzyskał wge urodzeniowa 2700 a teraz t już kaban rośnie pięknie położna chwali. ważony był osttanio to miał 3540.. a to było tydz temu ![]() jutro wpadnie polożna to go zważymy ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- jadłam truskawki żarłam cytrusy jadłam też kapuste i mały żyje o diecie trąbią bo ludzie żyje zabobonami przed 30 lat. a 90 % pediatrów nie dokształca sie w tym temacie w ogole i potem prawią herezje ze ból brzuszka z diety matki ![]() ja trafiłam na normalna pediatre ma 4 swoich dzieci i kazała jesc wszystko. a bol brzucha tłumaczyć bólem brzuchem ze wzgledu na mały i niewysztalcony uklad pokarmowy a nie na diete.ulubiony tekst moje poloznej "a jak wypijesz gazowana wode to masz gazowana krew" ?
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
to super ! na prawdę świetną kobite- położną masz
![]() Synuś pięknie rośnie oby tak dalej ![]() Mi się coś podziało bo normalnie tak się ciesze jak mam możliwość porozmawiania o dzieciach, zobaczenia czy pobawienia się... normalnie haha jak dziecko i nie mogę się doczekać... chociaż wiem że może być różnie... najbardziej to boję się tego czy ja poznam że właśnie sie zaczęło ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- a u Ciebie jak z waga?
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
przed ciążą 51 teraz 57 w ciązy 68 ważyłam.
brzucha już nie mam w biodrach zostało pare cm niestety ale to kości.. po prostu sie rozszerzyły
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj rozmawiałam ze świeżo upieczona babcia,która pomaga w opiece nad wnukiem. Jej córka jest na takiej diecie,że je tylko chleb. A dziecko ciągle płacze,a jak ta dziewczyna zje coś innego to jeszcze bardziej. Czytałam,że jedzenie nie ma na to wpływu,ale w takim razie co dolega temu malutkiemu? I jak mu pomóc?
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jest? no cóż może byc tak ze nic mu nie jest. Płacze bo ma problem z emocjami swoimi.. nie rozumie ze wyszedł z brzucha. moze miec kolki ktore sa spowodowane nedojrzaloscia ukladu i trzeba to przeczekać. Niech poczyta 4 trymestrze - dla dziecka. |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo Misia, brawo Twój mąż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

mój Igor ma już ponad miesiąc, wy juz powoli zbliżacie sie ku końcowi 

bo biorę pod uwagę że wszystkie ( te co mogą ) urodzimy sn 
Faktycznie zleciało!

Z wymiotami i mdłościami męczyłam się do 4 miesiąca i myślałam, że już będę miała spokój a tu klops.. :/

Mi też ostatnio czasem jest niedobrze, ale na szczęście nie mdli mnie aż tak jak w I trymestrze...
Też chcę przyjąć taką postawę jak urodzę