|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12
Cytat:
mówią żeby nie smarować za każdym razem, więc tak robiłam i odparzylo, ale nie wiem czy nie od chusteczek? kupy zawsze przewijamy zaraz jak zrobi, no chyba że w nocy to dłużej leży i sama nie wiem.. smarowalam linomagiem a teraz sudocrem
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Serce mi się kraja.
Dobrze, że zasnęła, ale nie wiem już co zrobić żeby kupa się pojawiła.
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na 17 sa chrzciny. najpierw msza a po mszy ciasto plus mala kolacja. The end |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chusteczki fitt i linomag
Dark kapiel robisz w jakich godzinach? |
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Staramy się wieczorem kąpać, ale teraz tz ma na 18 do pracy wiec dzisiaj kąpiel była po 16.
Ja nie używam chusteczek bo są za mało mokre dla mnie, ja wolę moczone w ciepłej wodzie waciki
|
#4656 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu moja rana wygląda tragicznie, a mój gin przyjmuje dopiero w czwartek.. Obym nie musiała być na nowo rozcinana i szyta :-(
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Czasami linomagiem mascia. Tż za to uzywa posypki.a wodę trzymasz w termosie? Bo nie wiem jak to rozegrac z tą cieplą wodą za kazdym razem. |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poki co nie ma problemow z odparzeniami. Praktycznie nie uzywam zadnych masci. Raz lub dwa mi sie zdarzylo jak posmarowac bepantenem. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda na przebudzenie walnęła 5 bąków.
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
O, czyli środek dnia, właśnie o to mi chodziło czyli dwie dziewczyny, ja mogę być trzecia
|
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Olgietka slyszalam duzo dobrego o takim ulozeniu ale z moja to chyba niewykonalne..raz ze chyba mam za male dlonie zeby jej glowe prawidlowo trzymac a dwa moje dziecko sie wygina jak akrobata cyrkowy..probowalam ale mi nie wychodzi.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoregos_dnia - nie chcesz żeby akcja zaczęła się w nocy? :-P
Mi odeszły wody nad ranem o 5, ale dla mnie 5 to ciągle noc hehe Moooniaaaa - nalewam cieplej wody z kranu ;-) juz tak się nauczyłam i jakoś nie wyobrażam sobie umyć pipki małej jak polanie jej lekko woda z nasączonego wacika i przetarcie. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Umyć pipki inaczej# wrrr sory za poprawki, ale z telefonu czasami zacina mi się opcja edycji posta
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Już dwa razy napisałam na raty długiego posta i mi się skasował Gdyby nie bolace sutki byłoby idealnie ![]() Mam dużo czasu dla siebie. Nie muszę sprzątać, gotować. Wieczorem zawsze biorę dluuugi prysznic, mąż masuje obolale po porodzie plecy i szyję. Jest kochany, wstaje razem ze mną do Oliwki, w wolnym czasie bawi się z Agatką, która ma za sobą dwa dni zazdrości. Powodem było to, że na czas karmienia wypraszalam ją z pokoju żeby nie widziała mojego cierpienia. Rany w ogóle nie czuję, hemoroidy sie wchlonely, sutki dochodzą do siebie ![]() Moja mama kupiła dziś w Smyku piękną sukienkę na chrzciny dla Oliwki Malutka to prawdziwy Anioleczek. Rodzinka nie może wyjść z podziwu. Nawet przy kąpieli i ubieraniu jest uśmiechnięta i spokojna. Wiem, że to nie bedzie trwało wiecznie ale cieszę się, że teraz przy bolacych piersiach jest taka cierpliwa ![]() Mleczka mam dosyć Malutka je co 1,5-3 godziny. W nocy ma jedną pobudkę mm jeszcze nie piła cieszę się, że udało mi się osiągnąć cel tak jak niektórym dziewczynom, którym również zależało na kp
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-03-29 o 19:41 |
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark-my też mamy mszę na 18. Po niej w restauracji będzie tzw.obiadokolacja a później kawa, tort, ciasto i koniec. Następnego dnia zrobimy poprawiny w domu i będziemy jeść pozostałości;-)
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Moja leżała 3 minutki na brzuszku przed jedzeniem jak radziłas Moooniaaaa i poszła mega kupa po chwili na moich rękach jak leżała mi na ramieniu i sobie z nią rozmawiałam :-D aż się musiałam pochwalić haha
Idziemy się przebrać i karmić ;-)
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i potem do knajpki następnego dnia też mieliśmy poprawiny ;-)Trzymam kciuki zeby wszystkie brzuszkowe problemy minęły u waszych maluchów a wy zebyscie odpoczely Tz kupil to ubranko jest b ładne Biala koszula, spodnie biale na kant, kaszkiet i muszka I do tego jasno niebieska kamizelka Ladne i proste, tak jak lubię Praktycznie nowka Pewnie zalozona na chrzciny i tyle
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Emma super że tak się układa wszystko
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Dark
ciesze sie z kupy razem z Tobą ![]() Emma Pokazesz sukienke ![]() wycaluj dziewczyny od nas A ja mam zagadkę ![]() Prawie 7 tygodni po porodzie, od ponad 3 tygodni zero krwawienia. Lekarz tydzien temu mowil, ze w jajniku albo jajko sie zaczyna robic (ale endometrium prawie zerowe było wtedy) albo torbiel i kontrolne usg za 3 miesiace. Zaczełam brac tabletki anty w ten sam dzień. Wracam teraz z lazienki - mam plamienia niemozliwe, zeby popologowe bo wszystko w srodku wygojone, gin dokladnie badał. Kur.a mać to już okres? |
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Polly to super, moja tak sadzi co chwile ze z daleka slysze.
Dark myslalam, ze ta kapiel to zawsze tak wczesnie ja teraz z 18 przesunelam na 19 z racji tego ze zrobi sie cieplo i bedziemy wiecej na dworku czy gdzies na wyjsciach, a chce by kapiele byly o tej samej porze. Moja po kapieli zasnela w 5min nawet batdzo jesc nie chciala. Dzis to.nie mam dziecka, aniol. je i spi . Moze z godz sobie lezala po poludniu.i rano 2godz. Oby to nie byla cisza przed burza.nocna
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę obojętne kiedy Chcę mieć nadzieję, że nie tylko w nocy może się zacząć, bo budzę się rano i jestem zła, że znów muszę czekać do nocy. A tak nigdy nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Emma, super że tak dobrze Ci idzie
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - ale przecież Ty kp, nie powinnaś chyba tak szybko dostać okresu.. No chyba ze to od tabletek faktycznie :-/
Magda - moja mała nie lubi chyba kąpieli :-( płacze, grymasi, macha rączkami. Mówimy do niej spokojnie, trzymamy są rączki i dalej to samo. A na przewijaku to w ogóle płacz przy wycieraniu :-/ No fajnie jest taki rytm dnia ustalić i kąpiel fajnie wieczorem relaksuje dziecko ;-) O Nie! To nie była zwykła kupa. To była bomba atomowa, taka, że aż nogi miała brudne.. Ja nie wiem jakim cudem. Body i śpiochy do szybkiego prania. O, od razu zapytam - macie jakieś ubranka ufajdane kupka która nie chce się sprac? Bo ja mam i szkoda mi tych ubranek bo to pożyczone. Jakieś mydełko musze kupić, albo vanish.. Te ubrania są juz po dwóch praniach a kupa nawet nie ruszona.
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
My wykąpane, teraz cycujemy. Próbowałam jeszcze raz robić rowerek, poszedł jeden bąk, ale pieluszka pusta. Jeszcze dwa dni temu kupa była przed, w trakcie i po karmieniu.
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Milenujdka - a w takiej kolejności robicie
tez można. Niby wśród gości nie mamy małych dzieci które muszą iść spać wiec nawet siedzenie do pozna to nie problem, ale zawsze mi się wydawało ze chrzciny to nie impreza "nocna" przez to po mszy tylko kolacja a kawka i ciasto wcześniej w domu.. Chociaż powiem szczerze że nie widzi mi się gościc tylu ludzi u siebie :-P
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ile robocie? |
|
|
|
|
#4676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A po kupie jeszcze do tego dupka pod kran ![]() My też ![]() U nas, odpukac, nie ma zadnych problemów z brzuszkiem, kolkami, i zrobieniem kupy
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, u nas tez kupka rzadziej, czasami tylko jedna dzienna, jak na przykład dzisiaj.. I to taka mała, ale z dużym rozmachem
Emma, ekstra ze wszystko dobrze :-* odpoczywaj dużo, to na prawdę ważne. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Ktoregos_dnia - na 12, opcjonalnie na 16, zależy czy mój brat z Niemczech przyjedzie. Wiem, że 12 to mało, ale na wigilii miałam tylko 8 razem z nami a myślałam że oszaleje. Kupa zmywania, roboty a ile sprzątania przed.. I po.. Lubię przyjmować gości, ale w ilościach mniejszych niż 5 :-P
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Polly mi polozna na wiz mowila, ze dziecko 2-3tygodniowe moze.ale nie musi robic juz kupy po kazdym karmieniu. Ma robic kupke a czy to 1czy 3 to niewazne. Moze i nawet nie robic 3dni o ile widac,ze to dziecko nie meczy. U ciebie Ninka sie prezy wiec widac ze jej to nie pasuje.
Moze espumisan jej podaj 3kropelki odejda gazy to moze i kupka ruszy. |
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko gdyby się nie prężyła co chwilę, to ten brak kupy by mnie nie martwił. Bo wiem, że przy kp kupy mogą być nawet co 1-2 dni.
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moze ma problem z baczkami? u nas tak jest...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

mówią żeby nie smarować za każdym razem, więc tak robiłam i odparzylo, ale nie wiem czy nie od chusteczek?
kupy zawsze przewijamy zaraz jak zrobi, no chyba że w nocy to dłużej leży i sama nie wiem.. smarowalam linomagiem a teraz sudocrem

). Czasami linomagiem mascia. Tż za to uzywa posypki.