|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
sliweczka, zakupy raz dwa zrobisz online
i leż odpoczywaj ile się da. W ogóle co z tymi szyjkami wszystkimi? Mi generalnie cały czas brzuch twardnieje, co trochę pochodzę czy posiedzę w niewygodnej pozycji, ale na szczęście na razie szyjka trzyma, ostatnio przed świętami miała jakieś 4mm. Dziewczyny, czas zwolnić tempo... I dzieciaki niech jeszcze siedzą w brzuchach australia, i ja się dołączam z opinią, że w HM zawyżona rozmiarówka Ja obrączkę jeszcze spokojnie noszę, ale w zeszłym tygodniu musiałam wyciągnąć kolczyka z pępka bo mi już przeszkadzał w poprzedniej ciąży nie puchłam w ogóle, obrączkę chyba do końca nosiłamania230, ja octinoseptem nie tylko pępek ale i właśnie ranę na kroczu psikałam. Pępek szybko odpadł, rana się ładnie goiła więc chyba zadziałało ![]() ewka, współczuję 2 tygodni samej. Ja bym chyba z tym brzuchem nie dała rady z małą. Dlatego się cieszę, że mam chociaż te 6 godzin "spokoju" jak młoda w żłobku. misia, no ale nie zawsze jak lekarz mówi, że ból brzuszka wynika z diety matki to herezje.... Nie przesadzajmy. Czasami tak dzieci reagują na coś co matka je, ich ból może wynikać też z reakcji alergicznej. Ja akurat nie miałam tego problemu z córką, ale mam co najmniej kilka koleżanek, których dzieci miały problemy z brzuszkiem, które się uspokajały po zmianie diety/podawaniu kilka dni mm (często też specjalnego mm). Więc nie zawsze to są herezje... Jakby moje dziecko się tak męczyło na pewno bym sprawdzała czy to czasem nie coś z mojej diety tak na nie wpływa a nie tłumaczyła "że ono tak ma i tyle, niech się męczy". Ale oczywiście, ból może również wynikać z niedojrzałego układu pokarmowego. Cytat:
|
|
#4682 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że z Ignasiem wszystko ok. Z wagą to słyszałam, że to jest bardzo szacunkowe i granica błędy to nawet 300g, więc nie ma się co przejmować. Też nienawidzę leżeć, ale dobra książka powinna pomóc Ci wyleżeć. Oby już nic się nie skróciło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie 12 kg do przodu ![]() W sumie to większość tego to moja wina, bo jeszcze do 4 miesiąca przybierałam wręcz książkowo, ale coś później poszło nie tak i teraz już mam z 3-4 kg więcej niż powinnam a wszystko wina czekolady, ciastek i mnóstwa innych rzeczy, które normalnie sobie odmawiam a teraz nie potrafięJa jak wstałam o 4.30 tak nie śpię, ale przynajmniej was narobiłaam, więc jest jakiś plus
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Ale bym jeszcze pospala a tu Bartka do przedszkola musze zawieźć. Jeszcze sobie chrapie, znów nie będę mogła go dobudzic
|
||
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Waga nie ma co sie przejmowac nawet do 500 g moga sie mylic
|
|
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ja dziś o dziwo obudziłam się dopiero przed 7 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Mam dziś wizytę,ale przedtem idę do dentysty,mam nadzieję,że już ostatni raz. Odwiozłam męża do pracy i jeszcze chętnie bym się przespała. Ech,wczoraj mi kilka razy brzuch twardnial,ale doszłam do wniosku,że nie ma co panikowac,dziś powiem ginowi o tym. Jeszcze z ciazowych dolegliwości mam praktycznie co wieczór okropna zgage:-/ Hym,wczoraj czekałam na wylicytowana paczkę ubranek na allegro i na śledzeniu paczki na poczcie polskiej wyskoczylo mi o 12.50 nieudane doręczenie. A byłam ciągle w domu. Więc to chyba znaczy,że u mnie listonosz pracuje do 12-13... Brzusie,życzę miłego dnia, żeby się szyjki nie skracaly, a dzidzie wesoło kopaly;-) |
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana jak zwykle leniwy dzień na kanapie ale juz sie do tego przyzwyczaiłam w piątek kontrolna wizyta to sie dowiem czy mogę przynajmniej chodzić ma 30min spacery
Dziewczyny powodzenia na wizytach aby maluszki były zdrowe i super wagi a mamusie długie szyjki i bez żadnych innych komplikacji. Piękna pogoda aż chce sie żyć ![]() Zabieram sie za kompletowanie wyprawki i ogarnięcie co jeszcze muszę kupić chociaż teraz coraz więcej rzeczy dostajemy w prezencie ![]() Postanowiłam spakować prowizorycznie torbę do szpitala w razie "W" ale mam nadzieje ze sie długo długo nie przyda ale jakoś to mnie uspokoi ze wszystko będę mieć
|
#4688 |
|
Konto usunięte
|
O Jezu, Weronia nawet nie strasz tą torbą do szpitala! Ja to nawet koszul nocnych nie mam, bo w domu nie używam. W ogóle nic nie mam z takich rzeczy...
Wyprawiłam syna do szkoły, wypiłam Inkę i chyba wracam jeszcze do łóżeczka, chociaż już wcale mi się nie chce leżeć Słonko pięknie świeci, ciepło jest, chętnie bym wyszła z psami skoro mam wolne, a tu klops... Biorę lapka, spróbuję się jakoś wygodnie ułożyć w łóżku i wpadam na allegro ![]() Ciao! |
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Kupcie sobie do szpitala bezszwowe staniki do karmienia.
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ze stanikami do karmienia czekam do maja, bo nie wiem jeszcze ile mi cycki urosną
Śliweczka, ja też jeszcze nie mam żadnych koszul kupionych. W ogóle w lesie jestem jeśli chodzi o zakupy, nie licząc ciuszków, łóżeczka (bez materaca) i paru kosmetycznych drobiazgów Gdzieś w połowie kwietnia pewnie pojedziemy zamówić wózek ![]() Anuszka, wpisz mi proszę wizytę na 18.04 |
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie już też torba leży spakowana, bo dwa razy byłam w szpitalu i raz mnie szwagierka pakowała, a raz teściowa z mężem, oczywiście z tel w ręce, i pakowali to co było pod ręką, a nie to co bym chciała. Mam nadzieję, że przed porodem się nie przyda, ale nigdy nic nie wiadomo. Weronia, u mnie sprawdziły się koszulę za tyłek i geterki, bo jak chodziltam na ktg, albo położne mierzyły kilka razy tętno, to podnosiłam koszulę do góry i majtasami nie świeciłam, chociaż w szpitalu wiadomo, że nikt na to nie patrzy.
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- U mnie z tym ciśnieniem do d..., w ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Wczoraj koło 2 miałam prawie 170/90, a tabletkę brałam o 19. O 29 wzięłam kolejną i poszłam spać, w międzyczasie kolejne o 3 i 7, a o 9 ciśnienie podwyższone, ale już niższe na szczęście 145/90 a puls 140, jeszcze takiego wysokiego nie miałam. Jutro jadę zrobić krzywą cukrową i resztę badań, wstąpię do koleżanki do szpiala, bo wczoraj urodziła synka i zapytam od razu gina o to ciśnienie. Dzisiaj postanowiłam leżeć i odpoczywać całydzien. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Miało być wczoraj o 22.00 |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, odpoczywaj
A jak tam maluchy, tańcują w brzuchu?
|
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Laseczki
Wiem, że to niemożliwe, ale wczoraj poczułam tak jakby Izka mnie UGRYZŁA ![]() Teraz rusza się coraz więcej i częściej ją czuję, pewnie już podrosła i dlatego odczuwam wszystko intensywniej. Ja muszę w końcu ogarnąć jakieś zakupy do szpitala, ale tak mi się nie chce, że nie wiem...
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Trochę się martwię, bo zawsze są nadwyraz ruchliwe, a dzisiaj tylko od czasu do czasu zapukają do mamusi :-( ale może mają spokojniejszy dzień. Wczoraj przed snem to miałam w jednym momencie wrażenie, że mały kilka fikołków na raz zrobił i też się przestraszyłam, że coś jest nie tak, ciężarnej nie dogodzisz.
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miqesi, ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy z apteki, co by już coś mieć dla świętego spokoju. Bo ja z tych niestety, co zostawiają sprawy na ostatnią chwilę
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-03-30 o 10:18 |
|
|
|
|
#4696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamierzam już skompletować wszystko tak w połowie kwietnia. Siądę porządnie na allegro i zamówię wszystko co potrzebne i będzie spokój ![]() Odpoczywaj |
|||
|
|
|
#4697 | |||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() Co do kupienia rzeczy- Ja do szpitala co prawda kupiłam koszulę i jakieś spodnie do tego, ale dwa zestawy mam.. mam nadzieję, że nie bedę musiała leżeć jednak dłużej, bo wtedy ktoś będzie mi musiał kupić więcej rzeczy.. Co do wyprawki, to na szczęście większość rzeczy juz mam Co do jedzenia podczas karmienia piersią- najlepiej jeść wszystko i po prostu obserwować dziecko- jeśli się coś dzieje, to eliminować prawdopodobne produkty, które mogły dać taki efekt. Cytat:
![]() Odpoczywaj dużo! trzeba chwilę poczekać na efekty działania leków, zanim ciśnienie się unormuje oby szybko!Cytat:
Cytat:
A na pewno jest ok![]() A i proszę o wpisanie kolejnej wizyty 13.04.2016r.- dziękuję. Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Moja dziś jeszcze ani razu nie dała znać..a od kilku dni znowu była bardzo ruchliwa.. pewnie ma dziś dzień lenia, ale... Ważne, że dają o sobie znać dzidziusie u Ciebie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
No to witaj w grupie martwiących się dziś z powodu dzidzi..
Moja dziś jeszcze ani razu nie dała znać..a od kilku dni znowu była bardzo ruchliwa.. pewnie ma dziś dzień lenia, ale... Ważne, że dają o sobie znać dzidziusie u Ciebie [/QUOTE]Te nasze dzieci zanim się urodzą, to nas merwowo wykończą, ja się martwie o te ruchy, bo to wczorajsze ciśnienie było bardzo wysokie i martwie się, czy maluchom nie zaszkodziło:-( może rzeczywiście dziś dzień lenia, daj znać jak mała zacznie wariować. |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Maja tak szalała wieczorem że Tż stwierdził że ona chce już wyskoczyć Dziewczyny w rossmanie od 30 marca będę Misie Szuminie w sprzedaży za 99 zł. Ja na pewno takiego jednego misiaczka kupię Malutkiej
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Więcej nie pije soku pomarańczowego na noc bo takie sny miałam chore
Najpierw koszmar cieżarnej, że mam plamienia i musze jechać na IP Potem, że 3 dni po cc ide sobie na Śnieżkę i na koniec , że sie spotykam z jakimś młodym księdzem |
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty na sam sok nie zwalaj winy, co tam do niego dolałaś?
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiem ze na razie nie bedą mi potrzebne bo nie mam zamiaru mojej Hani rodzic ale i tak zaniedlugo zrobię zamowienie jakieś na Allegro teraz tylko tak mogę kupować Co do pielęgnacji noworodka / niemowlaka kupuje wszystko w aptece internetowej gemini jest tam owiele taniej ale dopiero po 10 kwietnia jak dostanę wypłatę
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek jedziemy po niego
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może za dużo kesz na noc albo za późno ja tak mam często albo ciagle myślisz o porodzie itd.
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się ten miś wizualnie nie podoba ...
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Kingą w 30 tc
Cytat:
Cytat:
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

i leż odpoczywaj ile się da.
w poprzedniej ciąży nie puchłam w ogóle, obrączkę chyba do końca nosiłam

Najdziwniejsze jest to, że nic mi się kompletnie nie działo, nawet brzuch mi w ogóle nie twardniał ani nie bolał. Przed świętami chyba trochę za bardzo poszalałam....
dobrze, że z Ignasiem wszystko ok. Z wagą to słyszałam, że to jest bardzo szacunkowe i granica błędy to nawet 300g, więc nie ma się co przejmować. Też nienawidzę leżeć, ale dobra książka powinna pomóc Ci wyleżeć. Oby już nic się nie skróciło 
W pierwszej ciąży w 29 tc moja szyjka miała już tylko 0,5 cm i to zmusiło mnie do wzięcia L4. Odpoczywałam w domu i dotrwałam spokojnie do końca ciąży, mimo, że w 34 tc miałam już rozwarcie na 0,5 cm.
Nie da się zwolnić mając pod opieką 2,5 letnie dziecko.

Z wymiotami i mdłościami męczyłam się do 4 miesiąca i myślałam, że już będę miała spokój a tu klops.. :/

Gdzieś w połowie kwietnia pewnie pojedziemy zamówić wózek 

A jak tam maluchy, tańcują w brzuchu?
oby szybko!