Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-30, 10:33   #1381
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Pierniczku, a z ciekawości- kim jesteś z zawodu/w jakiej branży pracujesz?
napiszę Ci priv
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:37   #1382
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie dość że kulic to jeszcze krzyżowac nogi
To mnie rozbawiło
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Mam tak samo, nawet przy dmuchaniu nosa muszę się kulić, czasem się aż zwijam z bólu jak o tym zapomnę.
O, ja tak samo i jak kaszlę oczywiście też kulę

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Już Ci tyle dziewczyn odpowiedziało, ja też się dołączam do kulących Chociaż teraz już aż tak nie muszę (albo weszło mi to w nawyk i nie zauważam )

Też bym była za tym żeby poczekać z przeniesieniem się na fb. Poza tym ja jeszcze na fb nie "ogłaszałam" ciąży, dość mało z moich znajomych wie, a jak się dołącza do grupy to pewnie pojawia się powiadomienie w newsfeedzie, prawda? Staram się być ostrożna w co klikam na fb, bo potem lawiny pytań są
Dzięki za odp.
Wczoraj jak dołączałam do grupy to powiedziałam tż żeby sprawdził na swoim face czy gdzieś się pojawiła informacja że dołączyłam - sprawdzał i powiedział że więc się ucieszyłam bo niekoniecznie chcę się tą informacją dzielić na fb

Cytat:
Pojawiło się u mnie:/ nawet nie myślałam, że widać jak się dołącza do prywatnej grupy.
Ale tylko jedna koleżanka zauważyła, choć i tak podejrzewala to od jakiegoś czasu bo moja aktywność na FB bardzo spadła.

Również jeszcze nic nie napisałam na Fb. Myślę, że jeśli już to koło 30 tygodnia, kiedy szansę że dziecko się urodzi wcześniej i przeżyję są duże.

Już raz wrzuciłam zdjęcie przy pierwszym poronieniu i później znajomi do mnie pisali a ja musiałam się tłumaczyć. Zupełnie nie wzięłam wtedy pod uwagę, że coś może się wydarzyć.
To mnie zaskoczyłaś, bo byłam pewna że nie widać. Uhuhu

Dziewczyny, prałam pierwszy raz nowy sweter męża, w składzie jest wełna i akryl - z nieznaczną przewagą wełny. Prałam według zaleceń w 30 stopniach, z kapsułką. Wyjmuję pranie a tam nieprzyjemny zapach Wyniuchałam że od swetra właśnie. Hmmm...
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:38   #1383
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na wyczekiwanym usg polowkowym. No i moje marzenia o corce prysly;( bedzie drugi chlopak, czuje sie troche rozczarowana, bo wszystkie znaki mowili ze bedzie dlugo wyczekiwana corka.

W kazdym razie dzidzius zdrowy, ma prawie 17cm i wazy 357g. Lekarz powiedzial ze jest duzy jak na ten wiek ciazy(20+1).

Poza tym przed wizyta bylam na zakupach w superpharm po pampki dla synka i podeszla do mnie pani z voucherami na zabiegi wyszczuplajace, super myslala ze jestem gruba;/

Takze humoru nie mam, checi na zakupy i slodycze tez. Siedze i ogladam bajki z synkiem.
Najważniejsze ze synuś zdrowy, następna będzie córka zobaczysz ,musisz próbować do skutku

Nie łam się Panią, mnie ostatnio w manufakturze zaczepił Pan proponując bezpłatne zajęcia fitness...
Stary 2016-03-30, 10:38   #1384
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Może o mnie chodziło ale wstawiłam zdjęcie i zmieniłam dane

Dziewuszki jak dobrze, że dzisiaj wizyta. Pobolewa mnie brzuchol i mam nadzieję, że jest wsio ok;/
ojoj..co to za ból?mocny? może od jelit albo jakieś skurcze przepowiadające co to mogą się już pojawiać?
trzymam kciuki
Stary 2016-03-30, 10:43   #1385
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ja się ogarnęłam na fb, poobczajałam już chyba Was wszystkie na grupie i zgadzam się z Piernikiem, że jesteś piękna.
Piegi niemodne i powinno się kremami SPF 50 smarować i ich nie mieć.
Dziękować
Ja o piegach marzę od nastolatki
Pewnie jakbym miała chciałabym gładką buzię ale cóż babie nie dogodzisz ;p
Zawsze chciałam być albo czarna z piegami albo ruda z piegami
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:44   #1386
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ojoj..co to za ból?mocny? może od jelit albo jakieś skurcze przepowiadające co to mogą się już pojawiać?
trzymam kciuki
Nie jest mocny. Jak leże to nie boli tylko czasem. Oby to było to o czym piszesz.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:47   #1387
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Cześć nie jestem w stanie Was nadrobić kochane dzisiaj ,ogarnął mnie straszny ból zęba dzien 4 ,byłam właśnie u lekarza i przepisał mi Duracef ,trudno musze go brać bo z bólem sie nie pożegnam na samym apapie Już z bólu rycze jak głupia bo jest nie do wytrzymania
Anulka do dentysty !! Przcież od tabletek się nie wyleczy

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Oj tak ginekolog się śmiał, że mąż z tego wszystkiego może zacząć miesiączkować

U mnie koleżanka ma dwóch synów i męża w domu i mówi mi : pyrtkowa sprawa hahah
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 10:50   #1388
scoiatael86
Rozeznanie

No dobra, wysłałam zgłoszenie do tej grupy na fb - dam Wam znać jak sprawdzę po swojemu czy się pokazuje
Stary 2016-03-30, 10:50   #1389
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Pojawiło się u mnie:/ nawet nie myślałam, że widać jak się dołącza do prywatnej grupy.
Ale tylko jedna koleżanka zauważyła, choć i tak podejrzewala to od jakiegoś czasu bo moja aktywność na FB bardzo spadła.

Również jeszcze nic nie napisałam na Fb. Myślę, że jeśli już to koło 30 tygodnia, kiedy szansę że dziecko się urodzi wcześniej i przeżyję są duże.

Już raz wrzuciłam zdjęcie przy pierwszym poronieniu i później znajomi do mnie pisali a ja musiałam się tłumaczyć. Zupełnie nie wzięłam wtedy pod uwagę, że coś może się wydarzyć.
Też nie chciałam się chwalić na fb ale mój mąż zrobił fotkę w Wielką Niedzielę i oczywiście wrzucił na fb ... pierwsze się wściekłam trochę ale w sumie ma rację, że i tak wszyscy już widzą, że jestem w ciąży (brzucha nie da się ukryć) i nie ma co z tego robić tajemnicy
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 10:50   #1390
florencee
Zadomowienie

Cytat:
z pierwiastkami to też odważnie..np uczyć się na mnie to jakiś wyższy level

ale byłaś u stomatologa czy rodzinnego po przeciwbólowe?
nie można wyleczyć tego zęba?

ojoj..niefajnie z tą nocką na kibelku, ale może to nic poważnego , tylko rzeczywiście nie służy Ci coś co zjadłaś, a potem jeszcze pewnie się zestresowałaś i to też wzmogło efektdziś może jakaś lekkostrawna dietka plus dużo wody i będzie dobrze..
piegi niemodne?phi..dlatego takie urocze

w jakiś szczepionkach konkretnie znajdują się te składniki? można uniknąć ich podania tzn zamienić na inne? przecież rtęć to trucizna

buahaha
Właśnie tak robię, woda, coś lekkiego i myślę że będzie ok. Przy okazji, sposób z piciem większych ilości wody sprawdza się, bo dużo mniej różnych dziwacznych brzusznych bóli mam.

Cytat:
Może o mnie chodziło ale wstawiłam zdjęcie i zmieniłam dane

Dziewuszki jak dobrze, że dzisiaj wizyta. Pobolewa mnie brzuchol i mam nadzieję, że jest wsio ok;/
Trzymam kciuki, już niedługo wypytasz lekarza o bóle i na pewno będzie ok!

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Dziękować
Ja o piegach marzę od nastolatki
Pewnie jakbym miała chciałabym gładką buzię ale cóż babie nie dogodzisz ;p
Zawsze chciałam być albo czarna z piegami albo ruda z piegami
Tak to jest, mi się podoba gładziutka cera. Chociaż piegi też są w sumie spoko, nigdy nie miałam takich ciągot żeby się ich pozbyć jak np. Ania z Zielonego Wzgórza
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 10:58   #1391
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

w jakiś szczepionkach konkretnie znajdują się te składniki? można uniknąć ich podania tzn zamienić na inne? przecież rtęć to trucizna

Niestety ale w większości
Nie jestem jakimś maniakiem anty szczepieniowym ale polecam poczytać https://www.facebook.com/profile.php...014621&fref=ts tam sporo informacji można znaleźć na ten temat i nie tylko. Gość jest dla mnie mega

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Najważniejsze ze synuś zdrowy, następna będzie córka zobaczysz ,musisz próbować do skutku
taaa powiedz to mojej cioci co ma 5ciu synów albo nauczycielowi mojego TŻ co spłodził 6 córek w nadziei na syna hihihi
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 11:00   #1392
LunaLov
Raczkowanie

Hej i ja dołączyłam, ale pierwsze co zrobiłam to zaczęłam sprawdzać czy inni widzą takie dołączenie ale nie znalazłam nigdzie postu o tym.... wolałabym jednak nie ogłaszać sie na fb...
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:01   #1393
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Tak to jest, mi się podoba gładziutka cera. Chociaż piegi też są w sumie spoko, nigdy nie miałam takich ciągot żeby się ich pozbyć jak np. Ania z Zielonego Wzgórza
Słusznie !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 11:02   #1394
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie tak robię, woda, coś lekkiego i myślę że będzie ok. Przy okazji, sposób z piciem większych ilości wody sprawdza się, bo dużo mniej różnych dziwacznych brzusznych bóli mam.

Trzymam kciuki, już niedługo wypytasz lekarza o bóle i na pewno będzie ok!

Postanowiłam, że będę jak najwięcej leżeć i na razie z łóżka się nie ruszam. Później tylko wyjdę z moimi pieskami i obiadek dokończę.
Stary 2016-03-30, 11:03   #1395
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest mocny. Jak leże to nie boli tylko czasem. Oby to było to o czym piszesz.
może coś nosiłaś cięzkiego albo za dużo ruchu?

Cytat:
U mnie koleżanka ma dwóch synów i męża w domu i mówi mi : pyrtkowa sprawa hahah
moja koleżanka ma trzech synów i jej mąż jak mnie zobaczył teraz w święta to patrzył maślanym wzrokiem na mój brzuch, na koniec wyznał, że ma chęć na kolejne dziecko

Cytat:
No dobra, wysłałam zgłoszenie do tej grupy na fb - dam Wam znać jak sprawdzę po swojemu czy się pokazuje
to może zależeć od ustawień na profilu

Cytat:
o widzisz, widzisz..fajnie, że u ciebie też działa

Cytat:
Niestety ale w większości
Nie jestem jakimś maniakiem anty szczepieniowym ale polecam poczytać https://www.facebook.com/profile.php...014621&fref=ts tam sporo informacji można znaleźć na ten temat i nie tylko. Gość jest dla mnie mega

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

taaa powiedz to mojej cioci co ma 5ciu synów albo nauczycielowi mojego TŻ co spłodził 6 córek w nadziei na syna hihihi
masakra...z tą rtęcia mnie załamałaś..jest coś takiego jak niezależna telewizja internetowa i tam są reportaże/dokumenty nt zdrowia, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, ale pewnie trochę trzeba przez sito przepuścić
czytałam/oglądałam/oglądam Ziębe, dzięki za link
Stary 2016-03-30, 11:03   #1396
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Hej. Ale miałam noc, spędziłam ją na kibelku. Chyba się czymś zatrułam. Obstawiam resztkę sosu tatarskiego, który postanowiliśmy dojeść z mężem. Oczywiście już się bałam, że to jakaś grypa żołądkowa i co to będzie z dzidziusiem, ale chyba jednak nie, bo już przeszło, staram się uzupełnić płyny i mam nadzieję, że tylko ja to negatywnie odczułam, a mały nie.

No to pięknie, że jest przełom. U mnie też już coraz częściej są ruchy, na początku specjalnie się wsłuchiwałam i ich wypatrywałam, a teraz to i z zaskoczenia przychodzą.
Współczuję ciężkiej nocy Dobrze że to jednak nie jest grypa żołądkowa.
Przypomniało mi się jak kiedyś miałam co 28 dni przygody toaletowe, ale liczę na to że po ciąży nie będę miała już tak bolesnych okresów, bo na samą myśl się wzdrygam.
Gratuluję ruchów, wspaniałe uczucie, nieporównywalne z niczym
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:03   #1397
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dziewczyny dzieki za slowa otuchy

Co do trzeciej ciazy to raczej nie planowalam ale bardzo chce miec dziewczynke, wiec zapewne bedzie, ale to nie tak szybko bo po drugim dziecku chce wrocic do pracy i troche popracowac takze za pare lat pewnie.
Tylko czy za trzecim razem bedzie dziewczynka?

Nawiasem mowiac tz tez byl zaskoczony ze jednak chlopak bo juz mowil do brzucha Zosia od jakiegos czasu:p
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:04   #1398
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja odczuwam czasami coś takiego jak przy okresie lekki dyskomfort na granicy bólu w podbrzuszu ale przeważnie samo mija. I dziś np też tak mam.
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 11:06   #1399
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Też nie chciałam się chwalić na fb ale mój mąż zrobił fotkę w Wielką Niedzielę i oczywiście wrzucił na fb ... pierwsze się wściekłam trochę ale w sumie ma rację, że i tak wszyscy już widzą, że jestem w ciąży (brzucha nie da się ukryć) i nie ma co z tego robić tajemnicy
Mnie nie widzą na codzień może teraz jak przyjadę do Pl, ale to i tak będę widzieć się tylko że znajomymi którzy wiedzą. W tydzień czasu niestety nie da się zorganizować czasu dla wszystkich.
Stary 2016-03-30, 11:07   #1400
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Mnie nie widzą na codzień może teraz jak przyjadę do Pl, ale to i tak będę widzieć się tylko że znajomymi którzy wiedzą. W tydzień czasu niestety nie da się zorganizować czasu dla wszystkich.
U mnie się ubezpiecza większość znajomych także i tak się przez biuro przetaczają a u mnie ciąże było zaraz widać ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 11:07   #1401
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
z pierwiastkami to też odważnie..np uczyć się na mnie to jakiś wyższy level
Spokojnie, nikt nas samopas nie puszczał "heja, odbierajcie porody"

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

Nie łam się Panią, mnie ostatnio w manufakturze zaczepił Pan proponując bezpłatne zajęcia fitness...

Cytat:
Wiesz, inaczej jest jak wstawi się zdjęcie np. z wycieczki i widać brzuszek, a inaczej gdy co miesiąc serwuje się znajomych przebieg ciąży łącznie z usg

Cytat:

Co do trzeciej ciazy to raczej nie planowalam ale bardzo chce miec dziewczynke, wiec zapewne bedzie, ale to nie tak szybko bo po drugim dziecku chce wrocic do pracy i troche popracowac takze za pare lat pewnie.

Nawiasem mowiac tz tez byl zaskoczony ze jednak chlopak bo juz mowil do brzucha Zosia od jakiegos czasu:p
To za czwartym?
Stary 2016-03-30, 11:09   #1402
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Hej i ja dołączyłam, ale pierwsze co zrobiłam to zaczęłam sprawdzać czy inni widzą takie dołączenie ale nie znalazłam nigdzie postu o tym.... wolałabym jednak nie ogłaszać sie na fb...
Ok już wiem, może się pokazać (tak samo jak się pokazuje, że coś polubicie). Można to sprawdzić wchodząc do activity log (nie wiem jak jest po polsku, bo od zawsze facebooka po ang używam, ale wrzucam Wam obrazki jak to znaleźć). I tam się pokazuje cała nasza aktywność - wystarczy daną pozycję edytować i uniemożliwić wyświetlanie się na newsfeedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg activity log.jpg (36,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fb2.jpg (48,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-03-30, 11:09   #1403
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ojej mam nadzieję, że uda Ci się wyleczyć tego zęba, bo tłumienie bólu w niczym nie pomoże

Mam nadzieję, że jednak to się nigdzie nie wyświetla bo też bym wolała uniknąć pytań, nie zamierzam obwieszczać na fb że jestem w ciąży

wejdź w dziennik aktywności zaznacz żeby info o dołączeniu do grupy była ukryta na osi to nikt nie będzie tego widział
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:11   #1404
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Spokojnie, nikt nas samopas nie puszczał "heja, odbierajcie porody"

Wiesz, inaczej jest jak wstawi się zdjęcie np. z wycieczki i widać brzuszek, a inaczej gdy co miesiąc serwuje się znajomych przebieg ciąży łącznie z usg

Hahaha "heja odbierajcie pordy"

Ja mam zdjęcie portretowe z brzuszkiem ale już się z tym pogodziłam ;p Mój mąż jest szalony i jak zrobiłam test nawet mi fotkę zrobił ;p Całe szczeście nie chciał jej wrzucić ...
A fotki z USG to już przegięcie dla mnie ale każdy ma inny próg potrzeby prywatności

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Ok już wiem, może się pokazać (tak samo jak się pokazuje, że coś polubicie). Można to sprawdzić wchodząc do activity log (nie wiem jak jest po polsku, bo od zawsze facebooka po ang używam, ale wrzucam Wam obrazki jak to znaleźć). I tam się pokazuje cała nasza aktywność - wystarczy daną pozycję edytować i uniemożliwić wyświetlanie się na newsfeedzie
wow jaki spec
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-30, 11:12   #1405
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha "heja odbierajcie pordy"

Ja mam zdjęcie portretowe z brzuszkiem ale już się z tym pogodziłam ;p Mój mąż jest szalony i jak zrobiłam test nawet mi fotkę zrobił ;p Całe szczeście nie chciał jej wrzucić ...
A fotki z USG to już przegięcie dla mnie ale każdy ma inny próg potrzeby prywatności
Dużo kobiet przegina z dodawaniem ciąży na fb. Mam znajomą, która dodała na fb w 5 tygodniu, że się dziecka spodziewa. Potem regularnie serwowała zdjęcia brzucha, usg, wyprawki, dziecka po porodzie. Cóż...
Stary 2016-03-30, 11:14   #1406
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
może coś nosiłaś cięzkiego albo za dużo ruchu?

moja koleżanka ma trzech synów i jej mąż jak mnie zobaczył teraz w święta to patrzył maślanym wzrokiem na mój brzuch, na koniec wyznał, że ma chęć na kolejne dziecko

to może zależeć od ustawień na profilu

o widzisz, widzisz..fajnie, że u ciebie też działa

masakra...z tą rtęcia mnie załamałaś..jest coś takiego jak niezależna telewizja internetowa i tam są reportaże/dokumenty nt zdrowia, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, ale pewnie trochę trzeba przez sito przepuścić
czytałam/oglądałam/oglądam Ziębe, dzięki za link
Ciężkiego nie nosiłam ale może zmęczenie po świętach i tych wszystkich przygotowaniach.

Cytat:
Ja odczuwam czasami coś takiego jak przy okresie lekki dyskomfort na granicy bólu w podbrzuszu ale przeważnie samo mija. I dziś np też tak mam.
No właśnie nie jest to silny ból bo bym była wtedy już na IP ale taki o wiele lżejszy, nawet mniejszy od miesiączkowego. Ciągnie mnie też teraz w pachwinie więc może się rozciąga wszystko tam aloe i tak się martwię ehhh
Stary 2016-03-30, 11:17   #1407
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny byłam wczoraj oglądać te wózki i cieszę sie bo sprawa się dla mnie wyklarowała. Mam kilka faworytów teraz tylko poczytam opinie i na któryś z nich sie zdecydujemy . Wczorajsza wizyta w sklepach ogólnie mnie pokrzepiła bo okazał się że te rzeczy nie są AŻ tak strasznie drogie jak się spodziewałam. Wózek zdecydowaliśmy sie wziaść w wersji 2 w 1 dodatkowo adapter i fotelik da auta taki zestaw w każdej z wybranej przez nas wersji wychodzi do ok 2 tyś w czym ponad 400 zł kosztuje fotelik i 100 adapter na stelaż wózkowy. Zdecydowaliśmy sie na te 2 w 1 zamiast 3 w 1 ponieważ nosidełka/ fotelik z kompletów wózkowych mają jakies tam polskie atesty ale nie posiadają testów zderzeniowych (tych z gwiazdkami ) , a na tym nam zależy . Szwagrowie w sumie zdecydowali się na to samo wiec może skończyć sie na tym że bedziemy mieli te same wózki i foteliki ewentualnie inne kolory , ale w ogóle nam to nie przeszkadza . Padło w sumie na 3 firmy Coletto savona w wersji decor z dmuchawcami na dole gondoli i z przodu o dokładnie taki http://smykus.bydgoszcz.pl/images/pr...33c1f3eaff.png . Riko Nano http://www.riko.pl/images/nano/big/nano-gray-fox-05.jpg , Riko brano normalny
http://www.dudekdladzieci.pl/public/...brano_KAT3.png , Riko brano ecco ( z eko skórą w dodatkach) tu fajnie bo możliwy jest kremowy stelaż https://e-zabawkowo.pl/environment/c...d683caf36d.jpg . Camarelo Vision http://babynet.pl/images/1430166806_...N%20VIS5-1.jpg , Camarelo Sevilla http://www.wozki-skleposkar.pl/pliki/sevilla/glowne.jpg .

Najbardziej podoba nam się Coletto ale z uwagi na więcej dodatków chybba zdecydujemy się na Riko brano ecco .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-30, 11:21   #1408
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Postanowiłam, że będę jak najwięcej leżeć i na razie z łóżka się nie ruszam. Później tylko wyjdę z moimi pieskami i obiadek dokończę.
I bardzo dobrze, odpoczywaj i się nie przejmuj za bardzo.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Współczuję ciężkiej nocy Dobrze że to jednak nie jest grypa żołądkowa.
Przypomniało mi się jak kiedyś miałam co 28 dni przygody toaletowe, ale liczę na to że po ciąży nie będę miała już tak bolesnych okresów, bo na samą myśl się wzdrygam.
Gratuluję ruchów, wspaniałe uczucie, nieporównywalne z niczym
Ja również mam nadzieję, że okresy się poprawią, i tak z biegiem lat mi się to poprawiło, bóle trwały krócej, ale nadal wiązało się z przygodami toaletowymi.

Cytat:
Dzięki, u mnie to było wyświetlane na osi czasu, zmieniłam na ukryte, ale pewnie już po ptokach, bo od wieczora wisiało.

Co do spamowania ciążą na fb to ja jeszcze na to nie trafiłam, ale jakoś tak naprawdę mało moich znajomych w ogóle ma dziecko, czuję się trochę pionierką pod tym względem. Za to bardzo często wyświetlają mi się jakieś zupełnie obce noworodki, które ktoś wrzucił i ktoś z moich znajomych polubił, tak samo mam dużą dostawę obcych ślubów i zaręczyn. :P USG jeszcze nie było.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:21   #1409
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

Cytat:

Moja znajoma bardzo chciala dziewczynkę, wyszło jej troje chłopców

Tez chcialam dziewczynkę, ale wszystkie znaki na niebie mówią o chłopcu. No cóż

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 11:24   #1410
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja ostatnio natkelam się na post znajomego gdzie było zdjęcie usg z podpisem "pomóżcie nam wybrać imie" :cojest"

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości