Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-30, 14:09   #1471
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Dziękuje za propozycje co do obiadu Super dałyście mi pomysły
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:10   #1472
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
(...)
zdecydowaliśmy sie na wózek mutsy, pod koniec następnego miesiąca bedziemy kupować ale jeszcze zastanawiamy się nad dwoma modelami więc zobaczymy jak wyjdzie.
na fejsbuka dołączę jak będę miała chwilę, problemów z odgadnieciem kto to nie będziecie mieli, jeszcze ostatnie zdjęcia są sprzed kilku lat to jak totalny gimbus wyglądam
oo Kochana a nad jakimi się zastanawiacie? My na 99% wybraliśmy igo... ale zamawiać będziemy chyba dopiero w maju gdzieś
Stary 2016-03-30, 14:10   #1473
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Poszukuję prezentu ur. dla tż. Macie może jakieś ciekawe pomysły? Póki co mój faworyt to zegarek

Słonko śliczny brzuszek !!
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
To moze coś do słuchania muzyki, kiedy już urodzisz, czyli jakieś super słuchawki bezprzewodowe z doskonałym przewodzeniem dźwięku?

Dla mnie prezent to cos, co ma dać komuś frajdę. Nie uznaję prezentów w stylu koszule itp dla męża, mimo że wiem, że jest to coś uzytecznego, to wiem też, że nie sprawiłoby mu to radości takiej, jaką prezent powinien wg mnie sprawić. Więc mimo że mąż 5 dni w tygodniu chodzi w koszulach, to na imieniny dostał oryginalną meczową koszulkę Legii wydaną na 100lecie klubu. Będzie ją nosił milion razy rzadziej niż nosiłby koszulę, ale cieszył się z niej milion razy bardziej. Mojemu bratu kupiłam na 40.talon na tatoo u bardzo znanego warszawskiego tatuatora, brat od wielu lat marzył o kolejnym tatuażu, szczególnie u tego gościa, teraz ma super pamiątkę i spełnione marzenie.

Uwazam też, że fajnie jest kolekcjonować wrażenia, więc super prezentem jest wg mnie lot w tunelu aerodynamicznym, właśnie jakieś wspólne wyjscia, koncerty, tanie przeloty gdzieś (ale to zanim pojawiły się dzieci, lub gdy podrosną).

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

O kurde, to koniecznie neurolog i diagnostyka. Musicie zrobić badania, eeg, może reznonans.

Mi mój tż taką akcję odwalił tydzień przed ślubem. Spię sobie, słyszę, że coś walnęło w łazience, wpadam, a on tam leży nieprzytomny i ma jakieś drgawki. Oczywiście pogotowie, szpital (oddział neurologiczny), pełna diagnostyka. Skończyło się na strachu, wg lekarzy drgawki były od uderzenia w głowę przy upadku. Ale nerwy były to dla mnie straszne, bałam się, że mu znajdą jakiegoś guza w rezonansie, czy coś wypuścili go w środę, a w pt wzięliśmy ślub. Więc kawalerski miał w szpitalu...
no tak też własnie pomyślałam, że tutaj to neurolog koniecznie...

Jejku masakrsa ale co się okazało? że tak po porstu zemdlał?
Ja juz obiecałam sobie, że dopilnuje go naprawdę i jestem nawet gotowa się pokłocić bo on - jak to facet lekarzy unika i nie chce. Ale w tej sytuacji wezme go za fraki i sama zawioze.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:11   #1474
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ruchy dzidzi czuje praktycznie codziennie, nawet czasami jak stoję czy chodzę, są już znacznie mocniejsze czekam z niecierpliwością na wizytę ale jeszcze 2,5 tygodnia....
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
A to mój brzusio 19t
śliczny

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki Mogę dołączyć? Podczytuję Was od baaardzo długiego czasu, ale teraz dopiero nabrałam odwagi, by napisać

Mam 28 lat, mąż 30 lat (rocznikowo). To nasza pierwsza ciąża Dziś jest 18t 6d ciąży Termin porodu na 25 sierpnia, chociaż co jakiś czas ta data się zmienia Płci wciąż nie znamy.. 11 kwietnia mam połówkowe to mam nadzieję, że dowiemy się Kto u mnie w brzuszku mieszka
witaj

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:11   #1475
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Kocham wymyślać prezenty nieskromnie mówiąc, robię za☠☠☠iste :P czym się twój tż interesuje?
Lubi spędzać czas na powietrzu- głownie rower, lubi majsterkować- drobne i mniej drobne prace wykonuje sam i sprawia mu to duża przyjemność (malowanie, skręcanie mebli, nawet położył płytki podłogowe...). Poza tym lubi pogrzebać przy samochodzie (mamy dwa takie same z tym że jeden kombi a drugi nie i uważa że są wspaniałe ...).
Z racji tego że w pracy głównie pracuje przed komputerem poszłabym w kierunku takim aktywnym

Oprócz zegarka teraz pomyślałam o torbie rowerowej na wycieczki chyba że masz jakiś fajny pomysł
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:12   #1476
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
my mamy znajomych, którym dwa tygodnie temu urodził się syn i już zadzwonili do nas z poradami, że to, że tamto, tego nie kupujcie, to kupcie, musicie to, rodźcie tam. lol, wielcy eksperci od wychowania dzieci nagle, żal mi takich ludzi. dziewczyna nawet założyła bloga o swojej ciąży- wchodzę a tam same opisy typu "w tym okresie bolały mnie tylko nogi, potem mialam ochotę na kurczaka ale zwymiotowałam". XDD
codziennie wstawiona stylówka dziecka na każde portale społecznościowe cieszę się, że to jakiś dalszy ziomeczek tż, z którym on sam nie chce trzymać kontaktu super po tym co odwalają na fejsie a po tym telefonie to już kompletnie załamka.

nadrobiłam was i wracam do ogarniania domu bo mam takie rzuty na jedzenie, że zamiast sprzątać to robię sobie amu ciągle.
współczuję złej atmosfery i tych akcji w święta, do mnie w drugie święto napisała dziewczyna mojego ojca wiadomość "jak tam Twoja ciąża, hahaha, taki żarcik mam nadzieję" to jej napisałam, że pisior ją to obchodzi to odrazu zaczęła przepraszać, że przez przypadek się dowiedziała, że szkoda, że nie ode mnie i już milutko było. pożegnałam się i nie mam zamiaru się przejmować. teraz w sobotę będę jechać do rodziny i mam nadzieję, że nikt nie zacznie głupich tekstów bo nie będę milutka.
zdecydowaliśmy sie na wózek mutsy, pod koniec następnego miesiąca bedziemy kupować ale jeszcze zastanawiamy się nad dwoma modelami więc zobaczymy jak wyjdzie.
na fejsbuka dołączę jak będę miała chwilę, problemów z odgadnieciem kto to nie będziecie mieli, jeszcze ostatnie zdjęcia są sprzed kilku lat to jak totalny gimbus wyglądam
Ładni eksperci.
A takie blogi to przyznam, że czasem lubię poczytać (o ile coś wnoszą ), ale też się zastanawiam co na to w przyszłości dziecko.

Cytat:
Florencee
Tak, dokładnie. Zasypia i rzuca nim, ma takie drgawki ale nie raz czy dwa cały czas.. Ostatnio w ogole nie mógł przez to zasnąć, był bardzo zmęczony i oczy mu się zamykaly ale cały czas to go budziło.

Słonko ekstra brzuszek<3!!

Co do prezentu dla TŻ myslę, że zegarek jest fajnym pomysłem ja też na przykład zamówiłam torta w kształcie gruszko - pompy -TŻ jest operatorem i kocha swoją pracę więc jak to zobaczył to aż się wzruszył

Wysłałam prośbę o dołączenie do grupy
Ja mam takie rzucanie przed zasypianiem, ale to raz, a nie więcej razy, myślę że dobra decyzja, by pójść do lekarza z tym. Być może to brak też jakichś witamin czy czegoś. Coś typu ten zespół niespokojnych nóg? Zdrówka dla Twojego TŻ życzę!

Cytat:
To moze coś do słuchania muzyki, kiedy już urodzisz, czyli jakieś super słuchawki bezprzewodowe z doskonałym przewodzeniem dźwięku?

Dla mnie prezent to cos, co ma dać komuś frajdę. Nie uznaję prezentów w stylu koszule itp dla męża, mimo że wiem, że jest to coś uzytecznego, to wiem też, że nie sprawiłoby mu to radości takiej, jaką prezent powinien wg mnie sprawić. Więc mimo że mąż 5 dni w tygodniu chodzi w koszulach, to na imieniny dostał oryginalną meczową koszulkę Legii wydaną na 100lecie klubu. Będzie ją nosił milion razy rzadziej niż nosiłby koszulę, ale cieszył się z niej milion razy bardziej. Mojemu bratu kupiłam na 40.talon na tatoo u bardzo znanego warszawskiego tatuatora, brat od wielu lat marzył o kolejnym tatuażu, szczególnie u tego gościa, teraz ma super pamiątkę i spełnione marzenie.

Uwazam też, że fajnie jest kolekcjonować wrażenia, więc super prezentem jest wg mnie lot w tunelu aerodynamicznym, właśnie jakieś wspólne wyjscia, koncerty, tanie przeloty gdzieś (ale to zanim pojawiły się dzieci, lub gdy podrosną).
To jasne, co kto lubi, mój natomiast lubi dostawać takie rzeczy praktyczne, zawsze się z nich cieszy. Wrażenia, loty, koncerty to też nie ten typ człowieka. I ja też w sumie nie chciałabym czegoś takiego dostać (chyba że sama bym zaplanowała, że wtedy a wtedy chcę i mam czas jechać na coś takiego), ale my jesteśmy tacy nudziarze.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:12   #1477
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

O kurde, to koniecznie neurolog i diagnostyka. Musicie zrobić badania, eeg, może reznonans.

Mi mój tż taką akcję odwalił tydzień przed ślubem. Spię sobie, słyszę, że coś walnęło w łazience, wpadam, a on tam leży nieprzytomny i ma jakieś drgawki. Oczywiście pogotowie, szpital (oddział neurologiczny), pełna diagnostyka. Skończyło się na strachu, wg lekarzy drgawki były od uderzenia w głowę przy upadku. Ale nerwy były to dla mnie straszne, bałam się, że mu znajdą jakiegoś guza w rezonansie, czy coś wypuścili go w środę, a w pt wzięliśmy ślub. Więc kawalerski miał w szpitalu...
O masakra!
Stary 2016-03-30, 14:15   #1478
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Ojej, biedny, to musiało być okropne, wyobrażam sobie te nerwy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:20   #1479
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
no tak też własnie pomyślałam, że tutaj to neurolog koniecznie...

Jejku masakrsa ale co się okazało? że tak po porstu zemdlał?

Ja juz obiecałam sobie, że dopilnuje go naprawdę i jestem nawet gotowa się pokłocić bo on - jak to facet lekarzy unika i nie chce. Ale w tej sytuacji wezme go za fraki i sama zawioze.

Tak do końca nie wiadomo, podejrzewamy, że zasnął na stojąco i wszedł we framugę, odbił się i upadl na głowę :/ trudno mu to było odtworzyć, bo pamięta tylko, że szedł do lazienki i potem obudził się w łóżku jak wzywałam karetkę.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Lubi spędzać czas na powietrzu- głownie rower, lubi majsterkować- drobne i mniej drobne prace wykonuje sam i sprawia mu to duża przyjemność (malowanie, skręcanie mebli, nawet położył płytki podłogowe...). Poza tym lubi pogrzebać przy samochodzie (mamy dwa takie same z tym że jeden kombi a drugi nie i uważa że są wspaniałe ...).

Z racji tego że w pracy głównie pracuje przed komputerem poszłabym w kierunku takim aktywnym

Oprócz zegarka teraz pomyślałam o torbie rowerowej na wycieczki chyba że masz jakiś fajny pomysł

Rower to nieskończone źródło inspiracji prezentowych mojemu tacie często coś kupuję, bo on dużo jeździ. Jakieś porządne rękawiczki z żelowym wypełnieniem, koszulka z kieszenią na plecach, spodenki z utwardzeniem pod siodelko itp. Jest tego pełno.

Jak tż lubi majsterkować, to narzędzia są super pomysłem, jakieś wkrętarki z magnesem, żeby śrubki nie wypadaly itd. Takie bajerki ułatwiające pracę. Ale to trzeba się trochę znać, no i wiedzieć, co już ma.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:21   #1480
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Po przeczytaniu sama również się głodna zrobiłam.

A to mój brzusio 19t
extra! Okrąglutki

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie można kupić taką dużą piłkę do ćwiczenia?
Swoją kupiłam tutaj:
http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna...713425167.html
Wybrałam taką mocniejszą, bo i mąż czasem z niej korzysta, robi głównie brzuszki. Jestem bardzo zadowolona. Aaa i w zestawie jest pompka.

Cytat:
Witajcie Kobietki Mogę dołączyć? Podczytuję Was od baaardzo długiego czasu, ale teraz dopiero nabrałam odwagi, by napisać

Mam 28 lat, mąż 30 lat (rocznikowo). To nasza pierwsza ciąża Dziś jest 18t 6d ciąży Termin porodu na 25 sierpnia, chociaż co jakiś czas ta data się zmienia Płci wciąż nie znamy.. 11 kwietnia mam połówkowe to mam nadzieję, że dowiemy się Kto u mnie w brzuszku mieszka
Witamy

Ależ widziałam piękny wózeczek na spacerze wiem tylko że Teutonia, ale nie znam modelu. Z takiej białej a'la skórki. WOW
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:27   #1481
kasia_ruda
Zakorzenienie

Koleżanka ma teutonię. To jedyna znana mi osoba zadowolona zarówno ze spacerówki jak i gondoli

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-03-30, 14:30   #1482
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Niestety TŻ musiał już dzisiaj pójść do pracy ale już czuje się trochę lepiej. Wiadomo, że będę teraz zwracać uwagę na to, żeby jednak poprosił o rozmowę z szefostwem i trochę odpuszczenie tych godzin. Tak samo z jedzeniem, piciem itd. Okazało się właśnie też że był odwodniony. Teraz oboje się pilnujemy i liczymy ile już wypiliśmy butelek Razem wybierzemy się na badania krwi i przypilnuje żeby wybrał się d neurologa bo też przed zaśnięciem strasznie nim rzuca Ja niestety nie mogłam wziąć własnie wczoraj urlopu bo mamy audyt w pracy dzisiaj i nie było mowy o tym. Ale na szczęście dzisiaj się wyspałam i już znacznie lepiej się czuje.

Ruchy dzidzi czuje praktycznie codziennie, nawet czasami jak stoję czy chodzę, są już znacznie mocniejsze czekam z niecierpliwością na wizytę ale jeszcze 2,5 tygodnia....

Widzę, że się zmienia jednak ta płeć, więc chyba i ja się nie będę tak nastawiać choć i tak jestem... pewnie też bym się rozczarowała bo marzę o dziewczynce ale najważniejsze by było zdrowe...

Wózek Quinny moodd już na 100% wybrany ale sprezentują nam moi rodzice więc trochę pieniążków zaoszczędzimy na coś innego.

W weekend planuje iść w końcu na basen - już nie mogę się doczekać

aaaaa i z kichaniem mam tak samo, strasznie boli
Ja tez biore quinny mood ale uzywany, bo nikt nam wozka nie chce kupic :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:32   #1483
DobraDusza88
Zakorzenienie

Jakaś dziewczyna w tej grupie na fb napisała, że kompletnie nie podobają jej się proste gondole, bo przypominają jej trumny i że ona by tak dziecka "nie skrzywdziła" (co usunęła ). Ludzie, w życiu bym nie porównała wózka dziecięcego do trumny
Stary 2016-03-30, 14:46   #1484
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ooo to pomóż i mnie
mój słucha muzyki, czyta wywiady z artystami itp
płyt ma tyle, że masakra..słuchamy też winyli ale cięzko już z miejscem na kolejne egzemplarze.. jest typem lubiącym relaks na świeżym powietrzu, wśród natury..kiedyś koszykówka, teraz w sport bym nie szła..
Hmmmm jak ma jakiś pok hobby albo miejsce na powieszenie zegara to jest firma na fb , która robi zegary ze starych płyt winylowych motywy mogą być różniaste nazwa zespołu , jakiś znak portret ulubionego artysty itd. Może to nie jako całościowy prezent ale jako część ?
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:50   #1485
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja tez biore quinny mood ale uzywany, bo nikt nam wozka nie chce kupic :P
Nam teściowa obiecała wózek

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 14:51   #1486
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

a to my takie straszne jesteśmy, ze trzeba zbierać odwagę?
fajnie, że jesteś..mamy zblizony termin porodu

Cytat:

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

mój mąz jest tradycjonalistą jeśli chodzi o sprzęt muzyczny, żadne bez przewodowe słuchawki i inne typu mp3/mp4, formaty komp /nośniki inne niż tradycyjne nie wchodzą w grę..ma 3 gramofony, parę różnych zestawów słuchawek, w tym studyjne itp.. sprzęt muzyczny raczej odpada w jego sytuacji..ja też lubię mniej praktyczne prezenty, ale on znowu wraz z wiekiem coraz częściej cieszy się z tego, co mu się przyda..jakby Ci coś jeszcze wpadło do głowy to daj znać, albo podrzuć pomysły na prezenty, które już komuś podarowałaś..z tatuażem też myślałam,bo wiem, że by chciał

masakra akcja z tżetem.. dobrze, że skończyło się pomyślnie, ale domyslam się,że strachu się najedliście co nie miara
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:01   #1487
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Jakaś dziewczyna w tej grupie na fb napisała, że kompletnie nie podobają jej się proste gondole, bo przypominają jej trumny i że ona by tak dziecka "nie skrzywdziła" (co usunęła ). Ludzie, w życiu bym nie porównała wózka dziecięcego do trumny
Widziałam to przed chwilą tez by mi nie przyszło do głowy takie porównanie no ale...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:15   #1488
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tez mam zawsze problemy z tym co sprezentować TZtowi. Specjalnych zainteresowań raczej nie posiada. Lubi komputery, ale woli zeby nie kupować do kompa zadnych pierdół.
Samochodziarzem tez raczej nie jest. Muzyką nie interesuje sie za bardzo. Gotowaniem tez nie. Rozrywka typu bilety itd nie za bardzo.
Zegarka nie nosi bo nie lubi, bizuterii tez nie.
Zawsze jestem w kropce przed jego urodzinami i wychodzi ze kupuje mu ubrania bo to jedyne czego sam nie chce kupować bo mówi, ze mu niepotrzebne mimo, ze ja twierdze inaczej. Jego garderoba nie zmieniła sie za bardzo od 5 lat XD

Nie mam pojęcia co by mu sprawiło wielką radość. ehh
Ostatnio zartował ze moge mu kupic klocki lego technic. Takie duze dziecko z niego.
Miałam tak z moim kupiłam otwarte bilety do kina na seans jego wyboru - w sumie rzadko kto nie lubi chodzić do kina ale różnie bywa. Mówisz że dla twojego bilety to nie bardzo więc może inna opcja. Ja jak nie wiem jaki prezent zrobic mojemu robie to z czego każdy facet mega się cieszy : wybieram jego ulubione dania , przysmaki robie specjalnie dla niego jakąś super kolacje coś czego nie jemy na co dzień do tego deserek np owoce w czekoladzie i do tego bita smietana , póżniej już inne deserki typu masaż ciepłym olejem kokosowym ( po ciężkim dniu w tyrce uwielbia) a na końcu ... zalezy jak sie wieczór rozwinie. Lubi też akcje "talonowe" wydrukowałam mu zrobione własnoręcznie na kompie talony na różne "usługi " np: talon na wyjście z kolegami na piffko ( bez mojego marudzenia ) , talon na masaż , talon na ..... heheh tu jest wiele możliwośći

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Moja mama mówi że jej czarne wózki trumienki przypominają , dlatego powiedziała że zasponsoruje nam jaki sobie wybierzemy byle by nie czarny ... Wczoraj jak rozmawiałąm ze sprzedawczynią w sklepie to mówiła że to akurat częszte skojarzenie do czarnych wózków
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:20   #1489
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Miałam tak z moim kupiłam otwarte bilety do kina na seans jego wyboru - w sumie rzadko kto nie lubi chodzić do kina ale różnie bywa. Mówisz że dla twojego bilety to nie bardzo więc może inna opcja. Ja jak nie wiem jaki prezent zrobic mojemu robie to z czego każdy facet mega się cieszy : wybieram jego ulubione dania , przysmaki robie specjalnie dla niego jakąś super kolacje coś czego nie jemy na co dzień do tego deserek np owoce w czekoladzie i do tego bita smietana , póżniej już inne deserki typu masaż ciepłym olejem kokosowym ( po ciężkim dniu w tyrce uwielbia) a na końcu ... zalezy jak sie wieczór rozwinie. Lubi też akcje "talonowe" wydrukowałam mu zrobione własnoręcznie na kompie talony na różne "usługi " np: talon na wyjście z kolegami na piffko ( bez mojego marudzenia ) , talon na masaż , talon na ..... heheh tu jest wiele możliwośći
Najgorszy problem to fakt, ze ja od niego dostaje fajne przemyslane i drogie prezenty
Glupio mi dawać jako prezent jego ulubione dania czy talony na coś.
Zawsze pieke mu tort na urodziny to sie przynajmniej cieszy
W kinach ostatnio nie ma niczego co by nas interesowało. Niestety...

Ostatnio wyszło na to, ze woli praktyczne prezenty, to co mu na pewno się przyda. Ma juz 36 lat Tylko, ze nie chce mu ciagle kupowac koszul i perfum. To sie robi nudne.

No nic. Dzięki za pomoc

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:20   #1490
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Nam teściowa obiecała wózek
Fajowo

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Moja mama mówi że jej czarne wózki trumienki przypominają , dlatego powiedziała że zasponsoruje nam jaki sobie wybierzemy byle by nie czarny ... Wczoraj jak rozmawiałąm ze sprzedawczynią w sklepie to mówiła że to akurat częszte skojarzenie do czarnych wózków
Tez mojemu Tz kilka lat temu dalam te kupony )
A co do wozka to mi tez czarne zle sie kojarza. Jest tyle pieknych kolorow

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:29   #1491
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Po przeczytaniu sama również się głodna zrobiłam.

A to mój brzusio 19t
Super

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Poszukuję prezentu ur. dla tż. Macie może jakieś ciekawe pomysły? Póki co mój faworyt to zegarek

Słonko śliczny brzuszek !!
Mój ma jutro urodziny i dostanie te perfumy http://www.iperfumy.pl/armani/acqua-...wa-dla-mczyzn/ uwielbiam je

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Mój na 30.miał przeze mnie zorganizowaną grę miejską tylko w domu, 30 prezentow pochowanych w różnych miejscach, do których prowadziły go zagadki wierszowane, napisane tak, jakby nasz synek je pisał ("tatku, tatku mój okruszku, czy szukałeś w moim wózku?" Itd), 29 z nich to były pierdółki, a 30 to gra planszowa, o której marzył.

Hahh, super pomysł

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

Witamy Siadaj i opowiadaj jak najwięcej
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:32   #1492
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:

hejka

co do wózków - mi się podoba bardzo seria z bebecar i mutsy igo, tylko te ceny
zastanawiam się nad 2 w 1 i oddzielnie zakup fotelika. Nam wózek obiecali i rodzice i teściowie więcv jest szansa, że się złożą na pół i bedzie fajny wózek a jeśli nie dotrzymają słowa, to sami sobie kupimy z prezentów ślubnych

ja bylam rano u lekarza z twardniejącym brzuszkiem i pani mnie uspokoiła i dodatkowo potwierdziła, że będziemy mieć córeczkę

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 15:33   #1493
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam czarną spacerówkę i uważam, że jest za☠☠☠iaszcza

Stary 2016-03-30, 15:33   #1494
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja na szczescie nie mam problemu z prezentem dla Tż. Nasze wspólne hobby to rowery więc to już niekończące się źródło pomysłów. Uwielbia grać w Xbox więc dobra gra nie pogardzi, do tego jego hobby to wędkarstwo - co również jest niekończącym się źródłem inspiracji.
Np na święta BN przez miesiąc robiłam research dotyczący wędki i kołowrotka morskiego - bo takich nie miał a często się wypuszczają w morze ostatnio. Ale kupiłam taki ekstra sprzęt, że wstydu mi na tej lajbie nie zrobi był pod ogromnym wrażeniem i przeszczesliwy.

Ucieszyłby się też na pewno z jakiejś dobrej whisky, bo czasami lubimy sobie usiąść wieczorem do filmu ja z winem on z innym alko. Choć teraz to mi tylko Bawaria została
Stary 2016-03-30, 15:40   #1495
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja na szczescie nie mam problemu z prezentem dla Tż. Nasze wspólne hobby to rowery więc to już niekończące się źródło pomysłów. Uwielbia grać w Xbox więc dobra gra nie pogardzi, do tego jego hobby to wędkarstwo - co również jest niekończącym się źródłem inspiracji.
Np na święta BN przez miesiąc robiłam research dotyczący wędki i kołowrotka morskiego - bo takich nie miał a często się wypuszczają w morze ostatnio. Ale kupiłam taki ekstra sprzęt, że wstydu mi na tej lajbie nie zrobi był pod ogromnym wrażeniem i przeszczesliwy.

Ucieszyłby się też na pewno z jakiejś dobrej whisky, bo czasami lubimy sobie usiąść wieczorem do filmu ja z winem on z innym alko. Choć teraz to mi tylko Bawaria została
A propo Bawari - piłam ostatnio Aż żałowałam, że tylko jedną flaszeczkę wzięłam

Mój TŻ lubi majsterkować, więc zawsze jakieś narzędzia są dla niego dobre na prezent. Na urodziny już dostał ode mnie zegarek i bilet na koncert. Póki co nie myślę o prezentach dla niego, bo ma urodziny w grudniu Chciałam na te co teraz były zrobić test ciążowy i koniecznie musiał wyjść pozytywny, bo nic innego nie miałam Ale nie wytrzymałam i zrobiłam test kilka dni przed, pozytywny test
Stary 2016-03-30, 15:46   #1496
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mam ostatnio strasznego doła, nie mogę się pogodzić z tym, jak ciążowe ograniczenia wpływają na to, jaką mamą jestem dla synka. Mam wrazenie, że on strasznie traci przez to, że jestem w ciązy. Nie mogę z nim pobiegać na placu zabaw, nie mogę podnosić, nie mozemy się powyglupiać na dywanie itd

Dziewczyny, które już mają dzieci- czy tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, czy to "normalne" przy kolejnym dziecku?

Stary 2016-03-30, 15:47   #1497
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Ostatnio wyszło na to, ze woli praktyczne prezenty, to co mu na pewno się przyda. Ma juz 36 lat Tylko, ze nie chce mu ciagle kupowac koszul i perfum. To sie robi nudne.

No nic. Dzięki za pomoc
U mnie przeważnie to prezenty dot sportu albo fotografii a w tym roku wiem, że kończą mu się perfumy a nie chce kupować bo "odkładamy na dzidziusia" wiec na pewno się ucieszy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-30, 16:01   #1498
czarna1985
Raczkowanie

Najlepszy prezent jaki udało mi się kupić to planszowa gra erotyczna.... dałam za nią około 50 zł na allegro ale do tej pory korzystanie z niej jest satysfakcjonujące...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Mam ostatnio strasznego doła, nie mogę się pogodzić z tym, jak ciążowe ograniczenia wpływają na to, jaką mamą jestem dla synka. Mam wrazenie, że on strasznie traci przez to, że jestem w ciązy. Nie mogę z nim pobiegać na placu zabaw, nie mogę podnosić, nie mozemy się powyglupiać na dywanie itd

Dziewczyny, które już mają dzieci- czy tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, czy to "normalne" przy kolejnym dziecku?

Ile Twój synek ma lat? Moja córa już 10 także rozumie to ze są rzeczy których nie będę robiła , ona wręcz mi pomaga "mamo chcesz kanapkę"itp ... Może spróbuj mu jakoś wytłumaczyć ze nadrobicie to jak już jego rodzeństwo będzie z Wami, ja też ostatnio zamiast np na rolki poszłam z córką do kina, próbuje jej zastąpić jedno drugim tak żeby była zadowolona...
Stary 2016-03-30, 16:08   #1499
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Najlepszy prezent jaki udało mi się kupić to planszowa gra erotyczna.... dałam za nią około 50 zł na allegro ale do tej pory korzystanie z niej jest satysfakcjonujące...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Ile Twój synek ma lat? Moja córa już 10 także rozumie to ze są rzeczy których nie będę robiła , ona wręcz mi pomaga "mamo chcesz kanapkę"itp ... Może spróbuj mu jakoś wytłumaczyć ze nadrobicie to jak już jego rodzeństwo będzie z Wami, ja też ostatnio zamiast np na rolki poszłam z córką do kina, próbuje jej zastąpić jedno drugim tak żeby była zadowolona...
19 miesięcy. Jest bardzo mądry i dużo rozumie, ale to maleństwo jeszcze. Wie, że musi uważać na brzuch, bo są tam dzidziusie, pokazuje, że "dwa", ale nie mogę od niego oczekiwać, że zrozumie, czemu nie mogę robić wielu rzeczy.
Stary 2016-03-30, 16:09   #1500
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A propo Bawari - piłam ostatnio Aż żałowałam, że tylko jedną flaszeczkę wzięłam

Mój TŻ lubi majsterkować, więc zawsze jakieś narzędzia są dla niego dobre na prezent. Na urodziny już dostał ode mnie zegarek i bilet na koncert. Póki co nie myślę o prezentach dla niego, bo ma urodziny w grudniu Chciałam na te co teraz były zrobić test ciążowy i koniecznie musiał wyjść pozytywny, bo nic innego nie miałam Ale nie wytrzymałam i zrobiłam test kilka dni przed, pozytywny test
Mój też dostał na urodziny (4 grudnia) test ciążowy😍😍😍
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości