|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, byłam dziś na połówkowym i nie wiem już co myśleć Po pierwsze lekarz powiedział mi, że moja ciąża ma wg USG 19t+2d, a do tej pory wg poprzednich badań i OM było 20t+2d. Wszystkie narządy itd. w normie, wiek ocenił na podstawie obwodu główki. Czy to możliwe, żeby nagle aż o tydzień mniej było Po drugie powiedział, że nie zmierzy dziecka, bo na tym etapie już się tego nie robi/nie da się A przecież wszystkim Wam (i na innych stronach też tak czytałam), że sprawdza się długość maluszka Wagę oszacował na 290g. Zalecił dodatkowe USG za 4-6 tygodni. Zgłupiałam totalnie Jutro idę na 3D/4D do innego lekarza, ale spokoju mi ta dzisiejsza wizyta nie daje |
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
i musisz się teraz oszczędzać |
||
|
|
|
#1535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Tez mam tyle samo lat co Ty i termin ten sam (z OM, no z usg jest tydzień wczensiej) tylko moj tż małolat, no dwa lata młodszy
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Pierniku Toruński, a no nie miałam odwagi Generalnie mi strasznie głupio, bo dosłownie inwigilowałam wątek od jakichś dobrych 3 mcy, a nic się nie odezwałam Można powiedzieć, że Was znam bez wzajemności Cześć Beatko ![]() Piękne macie brzuszki ![]() ![]() Co do wózków to my mamy upatrzony Riko nano. Zalezalo nam na wysokim wózku, gdyż sami jesteśmy wysokimi osobami Nie wyobrazalam sobie zginać się 'w pół', by sięgnąć malucha![]() Dziś nawet zaczepiłam, jakas kobietke na mieście, by zapytać, jak jej się sprawuje ten wózek ![]()
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pojdziesz na 3D i dowiesz sie wiecej. Ja bym sie tak nie martwiła.Byłam na mojej wizycie. Bede musiala nadal brac clexane, acard i luteine. Z ktg wyszło, ze oscylacje są troche za niskie i na wszelki wypadek mam nadal brac. Ogólnie serducho bije dobrze i nie widzi innych problemów. Nie potwierdził mi płci, dobrze ze ide na 3d w poniedziałek ![]() Maluszek ma juz 450g i nadal nazywa go grubaskiem. Brzuch ma nieco wiekszy niz głowa, ale uspokoił mnie, ze nadal jest w normie wiec nie ma powodów do zmartwień. Ide tez za tydzien, mam zrobic krzywą cukrzycową, morfologie i mocz. Ma tez mi spisać cała historię ciązy z uwagami do dalszego postępowania i zaswiadczenie potrzebne do lotu samolotem. Pewnie jeszcze przed lotem pójde jeszcze raz, przynajmniej zeby wypisal jeszcze recepte. Teraz bede musiala skompletowac jak najwiecej pudełek clexane Dodam jeszcze ze na usg maluszek spał ze skrzyzowanymi nogami i rączkami przy sobie, słodki widok, ale gin fotki mi nie zrobił
|
||
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
U mnie również mierzą główkę, brzuch i kość udowa a sprzęt mają naprawdę dobry. Widocznie takie są standardy.
Wage będą mi podawać przy kolejnych usg, pod względem tej cukrzycy czy się młody dobrzr rozwija
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz wie, co robi. Na podstawie tych parametrów teoretycznie określa się wagę czy długośc dzieci. Ale prawda jest taka, że dziecko może mieć np dużą głowę (u synka tak mialam, główka była wg usg o tydzień wieksza niż reszta, ma to po mnie, moją rodzina ma wielkie głowy ). Potem też przekonałam się, że średnio wychodzi określanie wagi dziecka, dwa dni przed porodem miałam okresloną na 3500, a urodziłam 3170. Syn miał długą kość udową. Twoje dziecko ma prawo być mniejsze niż standardowe dziecko w 20 tyg wg którego wylicza aparat. Tak jak my się różnimy między sobą, tak nasze dzieci już na tym etapie są różne. Spokojnie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do FB to ja rzadko się na nim udzielam, do grupy nie dołączyłam, choć kto wie, może się zdecyduję? Mam kumpelę która dała zdjęcie z usg chyba ok 6-7 tydzień. To jeszcze nawet dziecka nie przypominało Ja bym się w sumie bała, że jakby coś się stało to potem bym sama psychicznie się zamęczyła. W ogóle to jest mój profil a nie dziecka i powiem Wam że zastanawiam się czy chce tam dodawać zdjęcia dziecka. Niby mam poblokowane zdjęcia dla obcych ale tyle się teraz o tym mówi że jak raz wrzucisz do internetu to już nigdy nie zginie. Nie chce żeby dziecko miało do mnie kiedyś pretensje. Kiedyś inna kumpela wrzuciała na fb zdjęcie swojej córki jak jechała w aucie z wiaderkiem na kolanach bo ją mdliło. Dobrze że zawartości wiadra nie było Tato na razie nie wyjdzie ze szpitala był jakiś problem z wkłuciem centralnym i nabawił się stanu zapalnego, dopóki go nie wyleczą to nie wyjdzie. Dobrze chociaż że czuje się lepiej.Mój obiecany brzusio z wczoraj czyli 20+0 tc |
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
piękny brzuszek, widać, że ciążowy
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Ja według ostatniego usg jutro mam połowę ciąży <3
A dzis zwątpiłam, bo próbowaliśmy z tżtem ustalić datę ślubu, i sie okazuje ze zeby wszytskim pasowało to musimy go wziac chyba w któryś czwartek....a zapraszamy raptem 25 osob. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Piękny brzusio <3 zazdroszczę! Moj dalej wyglada jakbym miała wałeczek tłuszczu zamiast brzuszka ciążowego
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu taty. Ja mam takie zdanie odnośnie wrzucania zdjęć do sieci, że człowiek sam powinien zdecydować, czy tego chce. Ja nie decyduję za syna i nie wrzucam jego zdjęć. |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie też mierzą te wymiary plus sprawdzają wagę i już nie podają ile cm ma cały maluszek
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
mój 4 dni po urodzinach (14 grudnia) dostał pozytywny test ciążowy
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-03-30 o 21:06 |
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Rozmawiałam z babeczką sprzedającą mówiła, że czarne i bardzo ciemne się dobrze sprzedają ze względu na to że są mało brudzące. Niby te ciemne materiały są PODOBNO jakoś tak robione że zawierają jakieś filtry odbijające światło słoneczne i się nie nagrzewają .
|
|
|
|
#1551 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój też nie mierzy długości dziecka , tylko szacuje wagę na podstawie dl kości udowej, obwodu głowy i brzucha..co Cię konretnie niepokoi po tej wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
brzusio śliczny..trzymam nadal kciuki za tatę |
||||||
|
|
|
#1552 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję stresu przed ślubem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() też mam nadzieję, że szyjka już nie będzie się skracała ![]() Cytat:
piękny brzusio
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się niepotrzebnie tym bardziej, że idziesz jeszcze na dodatkową wizytę.Cytat:
przynajmniej możesz dzieciaczka podglądać. Szkoda tylko, że dalej Ci nie potwierdził lekarz płci;/Cytat:
Musi być dobrze!!A mnie coś dzisiaj brzuch boli Czasami to aż mnie zgina w pół... dobrze, że jutro wizyta. Ciekawa jestem tylko czy dotrą te wyniki z labu;/
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje zarobic ginowi ![]() Na szczescie ide na 3d wiec bede bardzo stanowcza zeby mi potwierdzono płec ![]() Oj to niedobrze, ze ciebie tak boli wypoczywaj
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Ja również wysiusiałam swój pierwszy pozytywny 4 grudnia
|
|
#1560 | ||||
|
Zadomowienie
|
ej w ogóle to się teraz kapnęłam, że ja wczoraj zaczełam 20 tydzień, czyli połowa ciąży, bo mam dziś 19t1d, czyli co?
stawiam soczek pewnie zamiast czytać poleciałaś do tż ![]() Cytat:
gratki synkka no to teraz nogi do góry i leżeć Cytat:
na pewno jest wszystko ok Cytat:
i zawsze mówię, że ciężarnej się nie odmawia Cytat:
zdrówka dla taty
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

powiedziała że dopóki szyjka jest długa (i zmierzyła - ma 48 mm) to wszystko spoko, żeby tylko obserwować a w razie bólu stosować nospę. Stwierdziła, że może dlatego tak wyraźnie czuć macicę i dzidzię jak się wypycha, bo mam mało tkanki tłuszczowej na brzuchu.

no ale faceci to faceci 
Po pierwsze lekarz powiedział mi, że moja ciąża ma wg USG 19t+2d, a do tej pory wg poprzednich badań i OM było 20t+2d. Wszystkie narządy itd. w normie, wiek ocenił na podstawie obwodu główki. Czy to możliwe, żeby nagle aż o tydzień mniej było

czerwiec 2015

Ja bym się w sumie bała, że jakby coś się stało to potem bym sama psychicznie się zamęczyła. W ogóle to jest mój profil a nie dziecka i powiem Wam że zastanawiam się czy chce tam dodawać zdjęcia dziecka. Niby mam poblokowane zdjęcia dla obcych ale tyle się teraz o tym mówi że jak raz wrzucisz do internetu to już nigdy nie zginie. Nie chce żeby dziecko miało do mnie kiedyś pretensje. Kiedyś inna kumpela wrzuciała na fb zdjęcie swojej córki jak jechała w aucie z wiaderkiem na kolanach bo ją mdliło. Dobrze że zawartości wiadra nie było

tym bardziej, że idziesz jeszcze na dodatkową wizytę.

poleciałaś do tż