|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Dostojna peema.
|
Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!
Cytat:
![]()
![]() |
#3692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dziś skończymy robić zaproszenia dla rodziców 😃 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lenka, 4 miesiące potrafią wiele zmienić. Jeśli przeprowadzka ryzykowałaby naprawdę wielką gównoburzę z rodzicami to chyba bym już sobie darowała. Ale jeśli chodzi tylko o to, że sobie pogadają i nakrzyczą - to wolałabym się przeprowadzić. Najważniejsze jednak byście z TŻtem doszli do porozumienia. Rodzice jednak powinni być na drugim miejscu w tym wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Japońska rzepa
|
Lenka,jak dla mnie Twój tż ma absolutną rację
![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2016-03-31 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko my jesteśmy 3 lata ze sobą nie 10. Co prawda teraz mieszkamy razem, choc nie byłam do tego przekonana. Moi rodzice maja duzy dom, pusty i duży ogród. A my wynajmujemy klitke w bloku. Gdyby nie tż problemy zdrowotne to bym sie postawila ale w tej sytuacji on sam by nie dał rady mieszkać. A w Twoim przypadku zostały tylko cztery miesiące, które nic nie zmienią wiec jego upór dziwi. Wytrzymał tak tyle lat to może i tyle wytrzyma. Choć rozumiem Cię doskonale. Cytat:
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Dostojna peema.
|
A ja rozumiem Lenkę. Gdyby taka sytuacja wynikła rok przed ślubem, to byłoby o czym rozmawiać, ale co to są 4 miesiące? Już dla świętego spokoju można sobie odpuścić przeprowadzki. 4 miesiące to jest bardzo krótko, nawet jeżeli zaczęlibyście się kłócić, to przecież to jest do przepracowania przez wiele miesięcy, są to konflikty do ogarnięcia ale trzeba mieć na to czas. Co to da, że zamieszkacie ze sobą na tak krótki czas przed? Jak zaczniecie się kłócić o jakieś codzienne sprawy to rozstaniecie się tydzień przed ślubem? Każda para wymaga dotarcia się, szczegolnie w kwestii mieszkania razem. Moim zdaniem już w tej sytuacji, to lepiej na spokojnie po ślubie mieć czas na ogarnięcie tych codziennych problemów.
#3697 |
Raczkowanie
|
Lenka ja bym się wprowadziła do TZ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 |
żona bez ogona
|
Lenka, jeżeli to rodzice powstrzymują Cię od zamieszkania z narzeczonym to w ogóle tego nie rozumiem. Przecież dobrze wiedzą ile jesteście razem, ślub za pasem, ja bym na Twoim miejscu na rodziców nie patrzyła. Popsioczą, popsioczą i im przejdzie. Ale najważniejsze to czy Ty chcesz teraz zamieszkać ze swoim facetem teraz? Czy dopiero po ślubie?
![]() |
#3699 |
Zaszynszylowana
|
No i taki mam wlasnie klops. U TZ wynika to z tego ze byl wpadka i rodzice pobrali sie jak mieli po 17 lat. Po 20 latach slubu mama wniosla o rozwod bo ojciec znecal sie nad nia psychicznie. W pozniejszym czasie okazalo sie ze ma chorobe dwubiegunowa ale to juz inna historia...
Ja sama nie wiem co robic... Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
#3700 |
luckygirl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Konto usunięte
|
Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!
4 miesiące to nie duzo i nie rozumiem czemu rodzice mieli by robić guanoburze i tak zaraz zamieszkacie razem, jesteś dorosła.
Inna sprawa jest jesli Lenka nie chcesz sie przenieść jeszcze a inna jesli przeszkoda sa tylko rodzice bo jak tylko to drugie to dla mnie nie powód ![]() Ja rozumiem twojego Tż bo nie wyobrażam sobie nie mieszkać przed ślubem wg mnie zmienia to duzo nie ważne czy jest sie razem rok czy 10 lat. No ale to mój pogląd nie kazdy musi miec taki sam wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
![]() Lenka, ja Cię rozumiem, bo kłótnia z rodzicami przed ślubem nic dobrego nie wróży i jeszcze tylko może być między Wami. Ale z drugiej strony robiąc ten remont nie myślałaś żeby zamieszkać przed ślubem? Twoi rodzice nie byli tego świadomi, że planując remont przybliża Was to do wspólnego mieszkania? Tż też rozumiem, bo wiadomo, że po tylu latach chciałby mieć Cię przy sobie. Szczególnie teraz gdy macie swój kąt,a on musi siedzieć w nim sam. Patowa sytuacja niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
żona bez ogona
|
Mnie w ogóle rozwalają rodzice, którzy się wtrącają do tego czy ich dzieci mieszkają ze sobą czy nie mieszkają
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez wildDaisy Czas edycji: 2016-03-31 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zaszynszylowana
|
Wild- tak naprawde TZ nigdy mnie nie zapytal tak po prostu czego ja chce. Czy ja tak chce jak on czy inaczej. Teraz to jestem rozdarta. Juz nie wiem czy to moje przekonanis mnie hamuja czy rodzice, czy nacisk TZ tez sie do tego przyczynia.
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
#3705 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | ||
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lenka, jestem w stanie zrozumieć i Ciebie i TŻ. Przede wszystkim nie używajcie przeciwko sobie argumentu pt. "rodzice", bo niepotrzebnie nastawiasz TŻ przeciwko nim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie rodzice nie zabraniali mieszkania razem. Jednak mieli pewne obawy bo mieszkałam na 1 roku z moim ex. Ja mam bardzo ciężki charakter i mieli obawy czy nie będzie tak, że z 10 zamieszkami i z nikim się nie dopasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Japońska rzepa
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;58173031]
Ja rozumiem twojego Tż bo nie wyobrażam sobie nie mieszkać przed ślubem wg mnie zmienia to duzo nie ważne czy jest sie razem rok czy 10 lat. No ale to mój pogląd nie kazdy musi miec taki sam wiadomo.[/QUOTE] Myslę,że to nie pogląd, a fakt nawet, bo to nie jest kwestia dyskusyjna ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- U nas oboje rodziców mieli obawy, tż miał trochę awantur, mi tata robił wyrzuty,że się cieszę na wyprowadzkę ![]() Obawy przed mieszkaniem razem ze strony osoby która ma zamieszkać są ZAWSZE,czy przed ,czy po ślubie. W końcu ma się zmienić bardzo istotna część naszego życia,wiec też bym sie tak nie użalała nad sobą ![]() Mam takie zdanie, właśnie dlatego,że tz lenki wprost mówił,ze chce,ona nie negowała,pamiętam jak kiedyś rozważali i mówiła,że ona bardzo chce,ale rodzice...i tego nie rozumiem. ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2016-03-31 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
MerDer 4ever
|
Fitness Point na Załężu
![]() Tyle, że ja tam jeszcze nie chodzę. Tż chodzi od lutego i jest zadowolony, ja miałam do niego dołączyć po świętach ale jak narazie nam nie po drodze ![]() Mam mega PMSa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
Nie wiem, ja na miejscu tż nie upieralabym się teraz, ale też nie wiem jakie były między nimi wcześniej rozmowy.
![]() |
#3711 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3712 |
Dostojna peema.
|
Moim zdaniem czasem sytuacja wymaga szerszego oglądu. Wstrzymanie się przez te kilka miesięcy, co minie baaardzo szybko, nie wydaje mi się wielkim poświęceniem.
#3713 |
Zaszynszylowana
|
Do przeprowadzki juz nie raz sie przymierzalismy. Ale zawsze cos wyskakiwalo. Sytuacja tak naprawde uspokoila sie dopiero w tym tygodniu. Ja jestem pelna obaw. Wiem ze byloby nam latwiej planowac pewne rzeczy razem itd.Z drugiej strony mam teraz mega dobry kontakt z rodzicami. Widze jak sie oni ciesza na ślub. Tak naprawde nigdy z nimi na ten temat szczerze nie rozmawialam. Mysle ze sie boje widzac jak reagowali ze ktos tam zamieszkal razem przed ślubem. To tez mnie pewnie blokuje. Z drugiej strony dla wiekszosci to pewnie smieszne ze majac 26 lat ,.prace i mieszkanie nie wprowadzilam sie tam. Mysle ze tez troche kwestia religii mnie blokuje. Wiadomo jaki jest poglad na to. Chociaz co prawda ksiadz problemow na naukach nsie robil para mieszkajacym razem
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Lenka pytanie tak naprawdę czego Ty chcesz. Dorosła jesteś, zakładasz własną rodzinę, więc byłabyś niepoważna gdybyś nie zamieszkała z tż,bo Ci rodzice zrobią awanturę. Oczywiście w przypadku jeżeli chcesz z nim zamieszkać.
Zupełnie inna sprawa, jeżeli sama nie jesteś tego pewna (zakładając, że to nie rodzice odpowiadają za tą niepewność). Wtedy po prostu musicie to przegadac i dojść do kompromisu. Chociaż ja osobiście zdecydowałabym się na zamieszkanie z tż. Nawet moja teściowa powtarza, że w małżeństwie trzeba stać za sobą murem, nie ważne co mówią rodzice czy inni, a zakładam że traktujesz Wasz związek jak małżeństwo. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem wielka zwolenniczka zamieszkania razem przed slubem, bo to naprawde wiele zmienia nawet w długoletnich zwiazkach.
Nie powiem nic nowego bo zgadzam sie z tym co pisza dziewczyny. Jesli tylko przez rodzicow nie chcesz zamieszkac z tztem to nie wahalabym sie. Chyba ze kierują Tobą też inne powody i obawy nie zwiazane z rodzicami.
#3716 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3717 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Krysilla - podeślij proszę tą stronkę do usadzania gości ![]() Cytat:
![]() ![]() Lenka - a ja Cię rozumiem. I ja bym zrezygnowała z mieszkania z TŻtem. Jemu przejdzie, ale musicie porozmawiać, użyj argumentów, które do niego przemówią. 4 miesiące to nie jest długo, więc dacie radę, a dla świętego spokoju nie warto. Wiem jaka jest moja teściowa i domyślam się, że Twoi rodzice są podobni. Mi nie chciałoby się użerać z nimi przed ślubem tylko po to, że 4 miesiące wcześniej zamieszkamy razem. Miałoby to sens rok, czy 1,5 wcześniej, ale teraz może spowodować tylko problemy (wspomniane kłótnie między Tobą i Tżtem, niezadowolenie rodziców, Twoje rozgoryczenie na całą sytuację - bo jak będzie źle to Ty będziesz winna, bo to Ty podjęłaś taką decyję (oczywiście mi nie chodzi o to, że to Twoja wina, ale pewnie inni, a może i Ty sama tak możesz zacząć to odbierać). Może zacznijcie powoli rodziców i siebie przyzwyczajać. Jedz tam na 3 dni, na tydzień, potem na 2. Powoli, żeby się dogryźć wspólnym mieszkaniem, ale mieć furtkę ucieczki, a rodzice nie będą mieć pretensji, bo przecież razem jeszcze nie zamieszkacie. Wiem, że nie jest to idealnie wyjście, ale dla mnie byłby to jakiś kompromis. I oczywiście zgadzam się z Wami dziewczyny, że wspólne mieszkanie dużo zmienia. Wiem, że będę się z TŻtem żreć jak już razem zamieszkamy. Ale na miejscu Lenki wolałabym przez to przechodzić PO ślubie, albo ROK PRZED ślubem, a nie tuż przed. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 Czas edycji: 2016-03-31 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Lenka moim zdaniem musisz po prostu się dowiedzieć czego Ty chcesz. Choć z tego co czytam to wydaje mi się, że jednak bardziej się boisz zdania rodziców i kłótni z nimi, a to nie jest dobry powód. Jeśli chcesz mieszkać z nim przed ślubem to zdanie rodziców nie powinno Cię ograniczać. Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie mieszkać razem przed ślubem. Nie ważne ile jest się razem przed, czy 2 czy 10 lat ale zawsze różne brudy wychodzą. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Sama tak pomieszkuję u tż, i wszyscy zadowoleni. Z tym że ja nie odczuwałam i nie odczuwam potrzeby zamieszkania razem przed ślubem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.