Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 08:14   #3691
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami. Ale pędzicie, a ja albo szkoła albo praca. Dziś i jutro mam wolne bo się przeziębiłam.
Udało nam się załatwić:
-kupić napoje
-usc, załatwić dokumenty 2x po 15 min tam byliśmy
-zapisać na tańce żeby się podszkolić trochę
-rozdać prawie wszystkie zaproszenia ( na ok 130 rozdanych odmówiły 2 pary, jeden kolega ma wtedy wesele siostry, a drugi ma wesele szefa i już potwierdził)

W przyszłą środę planujemy iść do księdza.
Gratuluję pozałatwiania tylu spraw
Stary 2016-03-31, 08:15   #3692
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ja bym chyba do kierownika poszła na skargę. No do jasnej ile można?! U mnie w usc takie coś byłoby niedopomyślenia, pracownik dłużej by został a interesanta by załatwił.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Bez przesady, pracownik nie musiałby zostawać dłużej, spisywanie zapewnienia i zaświadczeń nie trwa na pewno ponad godzinę.
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
my przyszliśmy 2,5h przed zamknięciem i foch był potężny bo TYLE LUDZI już tu jest i one nie zdążą i że mamy w tygodniu przyjść
oczywiście powiedziałam jej że w tygodniu to ja pracuje i nie będę się specjalnie zwalniać skoro jest otwarte w soboty

nieważne czy dane są poprawne i czy wiecie co gdzie wpisać - większość kobitek w tych urzędach to powinny mieć konkretny kurs pisania na klawiaturze bo piszą jednym palcem i nie wiedzą gdzie jest backspace a Boże broń żeby im się coś przecykło albo zawiesiło
Akurat program, na którym pracuje usc jest bardzo awaryjny, często się zawiesza itd. Uwierz mi ze panie z urzędu też szlag trafia jak musza kilka razy wprowadzać te same dane, bo program wariuje.
Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Hej
Cuddly szkoda, ze tak drogo

My mamy dzisiaj poradnie. Ciekawa jestem co i jak.
Dzisiaj tez podejdziemy do moich rodzicow z zaproszeniami. Od njch zaczniemy jestem ciekawa ich reakcji na pudelkowe zaproszenie
My dziś skończymy robić zaproszenia dla rodziców 😃
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:18   #3693
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami. Ale pędzicie, a ja albo szkoła albo praca. Dziś i jutro mam wolne bo się przeziębiłam.
Udało nam się załatwić:
-kupić napoje
-usc, załatwić dokumenty 2x po 15 min tam byliśmy
-zapisać na tańce żeby się podszkolić trochę
-rozdać prawie wszystkie zaproszenia ( na ok 130 rozdanych odmówiły 2 pary, jeden kolega ma wtedy wesele siostry, a drugi ma wesele szefa i już potwierdził)

W przyszłą środę planujemy iść do księdza.
Pędzicie jak burza Gratuluje tylu załatwionych spraw

lenka, 4 miesiące potrafią wiele zmienić. Jeśli przeprowadzka ryzykowałaby naprawdę wielką gównoburzę z rodzicami to chyba bym już sobie darowała. Ale jeśli chodzi tylko o to, że sobie pogadają i nakrzyczą - to wolałabym się przeprowadzić. Najważniejsze jednak byście z TŻtem doszli do porozumienia. Rodzice jednak powinni być na drugim miejscu w tym wszystkim.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:21   #3694
lolusl
Japońska rzepa

Lenka,jak dla mnie Twój tż ma absolutną rację W przypadku,gdyby to mężczyzna powiedział,że nie zrobi czegoś "bo rodzice" to uznany by został za maminsynka. W przypadku kobiety przechodzi to bez gadania, "no bo jak to?". Według mnie to całkowicie normalne,że chce pomieszkać z Tobą,chociażby dlatego,że MEGA dużo się zmienia jak się razem mieszka, czasem na lepsze,a czasem niestety na gorsze. I znam parę,która była 9 lat przed ślubem razem, a po zamieszkaniu mieli przez rok masakrę i otarło się o rozwód. To jest oczywiście ekstrymalna sytuacja, na pewno nie ma takich dużo,ale mimo wszystko - rozumiem go. Tym bardziej skoro już wcześniej mówił,że chciałby coś takiego zrobić. Według mnie w ogóle argument rodziców nie powinien tu istnieć.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2016-03-31 o 08:24
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:23   #3695
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Majówki już tuż tuż. Ale Wam zazdroszczę

A ja mam konflikt z TŻ.... Przeprowadził się już do nowego mieszkania. Kiedyś tam umyślał sobie, że przed ślubem musi rok czasu pomieszkać z kimś co by się przekonać na 100% że to ta osoba. No nie wyszło z różnych powodów ( mieszkanie dostaliśmy później, remont, TŻ był bez pracy 3 miesiące i kilka innych tego pokroju).
Teraz mieszkanie jest gotowe, TŻ przeniosł się od ojca. Urządził się, chodzi o 2 tygodni do pracy. I powiem Wam, że pokłóciliśmy się o to mieszkanie razem...
Moi rodzice mają dośc tradycyjne poglądu na tą kwestię. Ale nigdy do niczego nam się nie wtrącali. TŻ wyskoczył z tekstem "nooo pewnie będą się wchrzaniać we wszystko...." czy " ja już nie chce tańczyć jak ktoś mi zagra"... itp. Że to mieszkanie jest dla niego za duże, że on się męczy, że będę mówiła "po ślubie się zmieniłeś" itp, itd...
Czuje się podparta do muru ale nie chce wchodzić w stan wojny z rodzicami na chwile przed ślubem. Zostały 4 miesiące.... Znamy się z TŻ 10 lat a on traktuje to jakby to było "nic". Czy 4 miesiące mieszkania aż tak wiele zmienią? Powiem Wam, że mi się wszystkiego odechciało...
Jakbym o swoim czytała
Tylko my jesteśmy 3 lata ze sobą nie 10. Co prawda teraz mieszkamy razem, choc nie byłam do tego przekonana. Moi rodzice maja duzy dom, pusty i duży ogród. A my wynajmujemy klitke w bloku. Gdyby nie tż problemy zdrowotne to bym sie postawila ale w tej sytuacji on sam by nie dał rady mieszkać. A w Twoim przypadku zostały tylko cztery miesiące, które nic nie zmienią wiec jego upór dziwi. Wytrzymał tak tyle lat to może i tyle wytrzyma. Choć rozumiem Cię doskonale.
Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Bez przesady, pracownik nie musiałby zostawać dłużej, spisywanie zapewnienia i zaświadczeń nie trwa na pewno ponad godzinę.

Akurat program, na którym pracuje usc jest bardzo awaryjny, często się zawiesza itd. Uwierz mi ze panie z urzędu też szlag trafia jak musza kilka razy wprowadzać te same dane, bo program wariuje.

Wiec tym bardziej. Jak kiedyś pracowałam w usc i para przyszła 10 minut czy nawet 5 przed zamknięciem to nigdy nie powiedziałam proszę przyjść jutro tylko zostawałam chwilę dłużej a dokumenty załatwiłam im. I u mnie w usc dalej tak jest.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:27   #3696
Lilly Greace
Dostojna peema.

A ja rozumiem Lenkę. Gdyby taka sytuacja wynikła rok przed ślubem, to byłoby o czym rozmawiać, ale co to są 4 miesiące? Już dla świętego spokoju można sobie odpuścić przeprowadzki. 4 miesiące to jest bardzo krótko, nawet jeżeli zaczęlibyście się kłócić, to przecież to jest do przepracowania przez wiele miesięcy, są to konflikty do ogarnięcia ale trzeba mieć na to czas. Co to da, że zamieszkacie ze sobą na tak krótki czas przed? Jak zaczniecie się kłócić o jakieś codzienne sprawy to rozstaniecie się tydzień przed ślubem? Każda para wymaga dotarcia się, szczegolnie w kwestii mieszkania razem. Moim zdaniem już w tej sytuacji, to lepiej na spokojnie po ślubie mieć czas na ogarnięcie tych codziennych problemów.
Stary 2016-03-31, 08:31   #3697
paula94_
Raczkowanie

Lenka ja bym się wprowadziła do TZ Moi Rodzice też byli przeciwni wspólnemu mieszkaniu przed ślubem. Jak zamieszkaliśmy razem to już nic nie mówili, trochę się pozłościli ale Im przeszło. Teraz wiem, że to była super decyzja bo na prawdę inaczej jest jak się z kimś mieszka, robi zakupy, sprząta itd. Co prawda nie znam Twoich Rodziców ale wydaje mi się, że nie złościliby się aż tak poważnie żeby nie przyszli na ślub czy robili problemy jakieś. Poza tym jesteś już dorosła więc masz prawo decydować o sobie i sama podejmować decyzje A teżż uważam, że w tym momencie na pierwszym miejscu dla Ciebie powinien być TŻ a nie Rodzice
paula94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:32   #3698
wildDaisy
żona bez ogona

Lenka, jeżeli to rodzice powstrzymują Cię od zamieszkania z narzeczonym to w ogóle tego nie rozumiem. Przecież dobrze wiedzą ile jesteście razem, ślub za pasem, ja bym na Twoim miejscu na rodziców nie patrzyła. Popsioczą, popsioczą i im przejdzie. Ale najważniejsze to czy Ty chcesz teraz zamieszkać ze swoim facetem teraz? Czy dopiero po ślubie?
Stary 2016-03-31, 08:33   #3699
lenka990
Zaszynszylowana

No i taki mam wlasnie klops. U TZ wynika to z tego ze byl wpadka i rodzice pobrali sie jak mieli po 17 lat. Po 20 latach slubu mama wniosla o rozwod bo ojciec znecal sie nad nia psychicznie. W pozniejszym czasie okazalo sie ze ma chorobe dwubiegunowa ale to juz inna historia...
Ja sama nie wiem co robic...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:34   #3700
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość

a jakie robicie?

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:35   #3701
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!

4 miesiące to nie duzo i nie rozumiem czemu rodzice mieli by robić guanoburze i tak zaraz zamieszkacie razem, jesteś dorosła.

Inna sprawa jest jesli Lenka nie chcesz sie przenieść jeszcze a inna jesli przeszkoda sa tylko rodzice bo jak tylko to drugie to dla mnie nie powód

Ja rozumiem twojego Tż bo nie wyobrażam sobie nie mieszkać przed ślubem wg mnie zmienia to duzo nie ważne czy jest sie razem rok czy 10 lat. No ale to mój pogląd nie kazdy musi miec taki sam wiadomo.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 08:35   #3702
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny u mnie dziś 100 DNI!!!

Lenka, ja Cię rozumiem, bo kłótnia z rodzicami przed ślubem nic dobrego nie wróży i jeszcze tylko może być między Wami. Ale z drugiej strony robiąc ten remont nie myślałaś żeby zamieszkać przed ślubem? Twoi rodzice nie byli tego świadomi, że planując remont przybliża Was to do wspólnego mieszkania?
Tż też rozumiem, bo wiadomo, że po tylu latach chciałby mieć Cię przy sobie. Szczególnie teraz gdy macie swój kąt,a on musi siedzieć w nim sam.
Patowa sytuacja niestety.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:36   #3703
wildDaisy
żona bez ogona

Mnie w ogóle rozwalają rodzice, którzy się wtrącają do tego czy ich dzieci mieszkają ze sobą czy nie mieszkają Niektórzy owszem, są religijni, ale nie oszukujmy się, że większość rodziców jest z tych: co ludzie powiedzio?! A sami w młodości święci nie byli, niektóre matki z brzuchem do ołtarza leciały, ale dzieciom ZABRANIAJĄ! mieszkać ze sobą Co innego jak para sama nie chce razem mieszkać, tak się dogadali, tak chcą - do tego nic nikomu. Ale patrzeć na rodziców?

Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2016-03-31 o 08:37
wildDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:37   #3704
lenka990
Zaszynszylowana

Wild- tak naprawde TZ nigdy mnie nie zapytal tak po prostu czego ja chce. Czy ja tak chce jak on czy inaczej. Teraz to jestem rozdarta. Juz nie wiem czy to moje przekonanis mnie hamuja czy rodzice, czy nacisk TZ tez sie do tego przyczynia.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Stary 2016-03-31, 08:40   #3705
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Wild- tak naprawde TZ nigdy mnie nie zapytal tak po prostu czego ja chce. Czy ja tak chce jak on czy inaczej. Teraz to jestem rozdarta. Juz nie wiem czy to moje przekonanis mnie hamuja czy rodzice, czy nacisk TZ tez sie do tego przyczynia.
Bo właśnie z tego co piszesz nie wynika, że jesteś jakoś mocno przekonana do zamieszkania razem teraz. Najlepsza wizażowa rada ever Musicie to obgadać, 4 miesiące to nie jest długo i w jedną, i w drugą stronę, tak jak dziewczyny pisały. Można wytrzymać osobno i zamieszkać razem po ślubie. Najważniejsze czego Wy chcecie i czego Ty chcesz. Może Twój narzeczony myśli, że nie jesteś przekonana do wspólnego mieszkania tylko przez rodziców? Jakby wiedział, że sama nie jesteś pewna na pewno by nie mówił takich rzeczy i inaczej do tego podszedł
Stary 2016-03-31, 08:41   #3706
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Mors, ja czasem myje w zimnej
Kończę śniadanie i lecę na 7.10 do pracy, dziś do 16 więc mega długi dzień przede mną
Ja w zimnej umyję, ale w lodowatej, a taką mam obecnie w mieszkaniu, nie dam rady, bo mnie głowa boli

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Iskra
Miałam iść rano z Tz na siłkę ale musi jechać na dpd załatwić cos z pracownikiem mógł to zrobić wczoraj teraz nie dość ze musiał wstać wczesnie, jechać 40 km to jeszcze mnie wkurzył taki miły poranek
Gdzie chodzicie na siłkę?

Lenka, jestem w stanie zrozumieć i Ciebie i TŻ. Przede wszystkim nie używajcie przeciwko sobie argumentu pt. "rodzice", bo niepotrzebnie nastawiasz TŻ przeciwko nim

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:41   #3707
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle rozwalają rodzice, którzy się wtrącają do tego czy ich dzieci mieszkają ze sobą czy nie mieszkają Niektórzy owszem, są religijni, ale nie oszukujmy się, że większość rodziców jest z tych: co ludzie powiedzio?! A sami w młodości święci nie byli, niektóre matki z brzuchem do ołtarza leciały, ale dzieciom ZABRANIAJĄ! mieszkać ze sobą Co innego jak para sama nie chce razem mieszkać, tak się dogadali, tak chcą - do tego nic nikomu. Ale patrzeć na rodziców?
Podpisuję się pod tym !!

U mnie rodzice nie zabraniali mieszkania razem. Jednak mieli pewne obawy bo mieszkałam na 1 roku z moim ex. Ja mam bardzo ciężki charakter i mieli obawy czy nie będzie tak, że z 10 zamieszkami i z nikim się nie dopasuje
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 08:45   #3708
lolusl
Japońska rzepa

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;58173031]
Ja rozumiem twojego Tż bo nie wyobrażam sobie nie mieszkać przed ślubem wg mnie zmienia to duzo nie ważne czy jest sie razem rok czy 10 lat. No ale to mój pogląd nie kazdy musi miec taki sam wiadomo.[/QUOTE]
Myslę,że to nie pogląd, a fakt nawet, bo to nie jest kwestia dyskusyjna

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

U nas oboje rodziców mieli obawy, tż miał trochę awantur, mi tata robił wyrzuty,że się cieszę na wyprowadzkę byliśmy dość młodzi ,bo ja miałam 21 a tż 22 lata i jakoś się udało,im szybko przeszło,tydzień potem już przychodzili w odwiedziny.
Obawy przed mieszkaniem razem ze strony osoby która ma zamieszkać są ZAWSZE,czy przed ,czy po ślubie. W końcu ma się zmienić bardzo istotna część naszego życia,wiec też bym sie tak nie użalała nad sobą
Mam takie zdanie, właśnie dlatego,że tz lenki wprost mówił,ze chce,ona nie negowała,pamiętam jak kiedyś rozważali i mówiła,że ona bardzo chce,ale rodzice...i tego nie rozumiem.Mówici e,że moga nagle być konflikty po zamieszkaniu. A teraz nie ma konfliktu? Już jest i powiem szczerze,że ja na miejscu tz byłabym bardzo rozczarowana i mi by to obrzydziło troche przygotowania do ślubu.
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2016-03-31 o 08:46
Stary 2016-03-31, 08:46   #3709
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Gdzie chodzicie na siłkę?
Fitness Point na Załężu
Tyle, że ja tam jeszcze nie chodzę. Tż chodzi od lutego i jest zadowolony, ja miałam do niego dołączyć po świętach ale jak narazie nam nie po drodze

Mam mega PMSa
Stary 2016-03-31, 08:50   #3710
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Myslę,że to nie pogląd, a fakt nawet, bo to nie jest kwestia dyskusyjna

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

U nas oboje rodziców mieli obawy, tż miał trochę awantur, mi tata robił wyrzuty,że się cieszę na wyprowadzkę byliśmy dość młodzi ,bo ja miałam 21 a tż 22 lata i jakoś się udało,im szybko przeszło,tydzień potem już przychodzili w odwiedziny.
Obawy przed mieszkaniem razem ze strony osoby która ma zamieszkać są ZAWSZE,czy przed ,czy po ślubie. W końcu ma się zmienić bardzo istotna część naszego życia,wiec też bym sie tak nie użalała nad sobą
Mam takie zdanie, właśnie dlatego,że tz lenki wprost mówił,ze chce,ona nie negowała,pamiętam jak kiedyś rozważali i mówiła,że ona bardzo chce,ale rodzice...i tego nie rozumiem.Mówici e,że moga nagle być konflikty po zamieszkaniu. A teraz nie ma konfliktu? Już jest i powiem szczerze,że ja na miejscu tz byłabym bardzo rozczarowana i mi by to obrzydziło troche przygotowania do ślubu.
No ale związek nie polega na tym, że jedna strona robi to, czego chce druga. Może Lence też pretensje rodziców obrzydziłyby przygotowania do ślubu. Trzeba szukać kompromisów...
Nie wiem, ja na miejscu tż nie upieralabym się teraz, ale też nie wiem jakie były między nimi wcześniej rozmowy.
Stary 2016-03-31, 08:51   #3711
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
No ale związek nie polega na tym, że jedna strona robi to, czego chce druga. Może Lence też pretensje rodziców obrzydziłyby przygotowania do ślubu. Trzeba szukać kompromisów...
Nie wiem, ja na miejscu tż nie upieralabym się teraz, ale też nie wiem jakie były między nimi wcześniej rozmowy.
No tak, tylko pytanie,czy związek to chłopak i dziewczyna,czy oni + ich rodzice Wydaje mi się,że jako przyszłe małżeństwo powinni zwracać uwagę przede wszystkim na potrzeby drugiej strony i swoje a nie rodziców.
It never fails.
Stary 2016-03-31, 08:55   #3712
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
No tak, tylko pytanie,czy związek to chłopak i dziewczyna,czy oni + ich rodzice Wydaje mi się,że jako przyszłe małżeństwo powinni zwracać uwagę przede wszystkim na potrzeby drugiej strony i swoje a nie rodziców.
Moim zdaniem czasem sytuacja wymaga szerszego oglądu. Wstrzymanie się przez te kilka miesięcy, co minie baaardzo szybko, nie wydaje mi się wielkim poświęceniem.
Stary 2016-03-31, 09:01   #3713
lenka990
Zaszynszylowana

Do przeprowadzki juz nie raz sie przymierzalismy. Ale zawsze cos wyskakiwalo. Sytuacja tak naprawde uspokoila sie dopiero w tym tygodniu. Ja jestem pelna obaw. Wiem ze byloby nam latwiej planowac pewne rzeczy razem itd.Z drugiej strony mam teraz mega dobry kontakt z rodzicami. Widze jak sie oni ciesza na ślub. Tak naprawde nigdy z nimi na ten temat szczerze nie rozmawialam. Mysle ze sie boje widzac jak reagowali ze ktos tam zamieszkal razem przed ślubem. To tez mnie pewnie blokuje. Z drugiej strony dla wiekszosci to pewnie smieszne ze majac 26 lat ,.prace i mieszkanie nie wprowadzilam sie tam. Mysle ze tez troche kwestia religii mnie blokuje. Wiadomo jaki jest poglad na to. Chociaz co prawda ksiadz problemow na naukach nsie robil para mieszkajacym razem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 09:04   #3714
Iskra14
Zakorzenienie

Lenka pytanie tak naprawdę czego Ty chcesz. Dorosła jesteś, zakładasz własną rodzinę, więc byłabyś niepoważna gdybyś nie zamieszkała z tż,bo Ci rodzice zrobią awanturę. Oczywiście w przypadku jeżeli chcesz z nim zamieszkać.

Zupełnie inna sprawa, jeżeli sama nie jesteś tego pewna (zakładając, że to nie rodzice odpowiadają za tą niepewność). Wtedy po prostu musicie to przegadac i dojść do kompromisu. Chociaż ja osobiście zdecydowałabym się na zamieszkanie z tż.

Nawet moja teściowa powtarza, że w małżeństwie trzeba stać za sobą murem, nie ważne co mówią rodzice czy inni, a zakładam że traktujesz Wasz związek jak małżeństwo.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Do przeprowadzki juz nie raz sie przymierzalismy. Ale zawsze cos wyskakiwalo. Sytuacja tak naprawde uspokoila sie dopiero w tym tygodniu. Ja jestem pelna obaw. Wiem ze byloby nam latwiej planowac pewne rzeczy razem itd.Z drugiej strony mam teraz mega dobry kontakt z rodzicami. Widze jak sie oni ciesza na ślub. Tak naprawde nigdy z nimi na ten temat szczerze nie rozmawialam. Mysle ze sie boje widzac jak reagowali ze ktos tam zamieszkal razem przed ślubem. To tez mnie pewnie blokuje. Z drugiej strony dla wiekszosci to pewnie smieszne ze majac 26 lat ,.prace i mieszkanie nie wprowadzilam sie tam. Mysle ze tez troche kwestia religii mnie blokuje. Wiadomo jaki jest poglad na to. Chociaz co prawda ksiadz problemow na naukach nsie robil para mieszkajacym razem

Zostaw na boku co mówią rodzice,ksiądz na naukach i inni tylko sama pomyśl czego w tym momencie chcesz. Skoro masz fajnych rodziców to wydaje mi się,że zrozumieją że ich 26 letnia córka wychodzi za mąż i chce z przyszłym mężem zamieszkać. Chyba, że to dla Ciebie sprawa mocno religijna to wtedy tż też powinien zrozumieć, jeżeli do tej pory oboje przestrzegaliscie zasad kk.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:04   #3715
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja jestem wielka zwolenniczka zamieszkania razem przed slubem, bo to naprawde wiele zmienia nawet w długoletnich zwiazkach.

Nie powiem nic nowego bo zgadzam sie z tym co pisza dziewczyny.
Jesli tylko przez rodzicow nie chcesz zamieszkac z tztem to nie wahalabym sie. Chyba ze kierują Tobą też inne powody i obawy nie zwiazane z rodzicami.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:06   #3716
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:

Skoro masz bardzo dobry kontakt z rodzicami, a do tego nie rozmawiałaś z nimi o tym, to może zrób to? Powiedz im o wszystkich swoich obawach itp., może coś doradzą
Stary 2016-03-31, 09:07   #3717
asdii
Wtajemniczenie

Hej

Krysilla - podeślij proszę tą stronkę do usadzania gości

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość

Hej
Czeka nas 4 wycieczka do USC bo... przyszliśmy godzinę przed zamknięciem i oni nie zdążą nam wypisać zaświadczenia Plus taki, że sprawdziła, że nasze dane są zmigrowane. Ale powiedziała, że mamy przyjść do południa - dobre sobie. Wiem, że należy się dzień na sprawy urzędowe ale to nie jest takie łatwe. Zarejestruje nas przez internet, może się uda w taki sposób.

Idę Was zaraz nadrobić.
No pięknie Kolejne którym się pracować nie chce, za co im płacą

Lenka - a ja Cię rozumiem. I ja bym zrezygnowała z mieszkania z TŻtem. Jemu przejdzie, ale musicie porozmawiać, użyj argumentów, które do niego przemówią. 4 miesiące to nie jest długo, więc dacie radę, a dla świętego spokoju nie warto. Wiem jaka jest moja teściowa i domyślam się, że Twoi rodzice są podobni. Mi nie chciałoby się użerać z nimi przed ślubem tylko po to, że 4 miesiące wcześniej zamieszkamy razem. Miałoby to sens rok, czy 1,5 wcześniej, ale teraz może spowodować tylko problemy (wspomniane kłótnie między Tobą i Tżtem, niezadowolenie rodziców, Twoje rozgoryczenie na całą sytuację - bo jak będzie źle to Ty będziesz winna, bo to Ty podjęłaś taką decyję (oczywiście mi nie chodzi o to, że to Twoja wina, ale pewnie inni, a może i Ty sama tak możesz zacząć to odbierać).
Może zacznijcie powoli rodziców i siebie przyzwyczajać. Jedz tam na 3 dni, na tydzień, potem na 2. Powoli, żeby się dogryźć wspólnym mieszkaniem, ale mieć furtkę ucieczki, a rodzice nie będą mieć pretensji, bo przecież razem jeszcze nie zamieszkacie. Wiem, że nie jest to idealnie wyjście, ale dla mnie byłby to jakiś kompromis.

I oczywiście zgadzam się z Wami dziewczyny, że wspólne mieszkanie dużo zmienia. Wiem, że będę się z TŻtem żreć jak już razem zamieszkamy. Ale na miejscu Lenki wolałabym przez to przechodzić PO ślubie, albo ROK PRZED ślubem, a nie tuż przed.

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 09:08   #3718
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Czas edycji: 2016-03-31 o 09:09
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:09   #3719
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny u mnie dziś 100 DNI!!!

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Podobno były osoby umówione i już nie było numerków na ten dzień. Nie wiem, nikogo nie było. Pani powiedziała, że czasem spisanie zajmuje aż godzinę a czasem 15 minut. U nas na pewno zajmie 15 minut bo dane są na pewno poprawne i też sami wiemy co chcemy tam wpisać. W każdym razie umówiłam nas na za tydzień w piątek na 13. Przez cały miesiąc tylko taka godzina była możliwa.
My też myśleliśmy, że zajmie nam to 15 minut, a siedzieliśmy prawie godzinę :P Te panie się tam okropnie ociągają..

Lenka moim zdaniem musisz po prostu się dowiedzieć czego Ty chcesz. Choć z tego co czytam to wydaje mi się, że jednak bardziej się boisz zdania rodziców i kłótni z nimi, a to nie jest dobry powód. Jeśli chcesz mieszkać z nim przed ślubem to zdanie rodziców nie powinno Cię ograniczać.

Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie mieszkać razem przed ślubem. Nie ważne ile jest się razem przed, czy 2 czy 10 lat ale zawsze różne brudy wychodzą. I moim zdaniem lepiej się z nimi uporać przed niż po ślubie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:10   #3720
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Hej

Krysilla - podeślij proszę tą stronkę do usadzania gości

No pięknie Kolejne którym się pracować nie chce, za co im płacą

Lenka - a ja Cię rozumiem. I ja bym zrezygnowała z mieszkania z TŻtem. Jemu przejdzie, ale musicie porozmawiać, użyj argumentów, które do niego przemówią. 4 miesiące to nie jest długo, więc dacie radę, a dla świętego spokoju nie warto. Wiem jaka jest moja teściowa i domyślam się, że Twoi rodzice są podobni. Mi nie chciałoby się użerać z nimi przed ślubem tylko po to, że 4 miesiące wcześniej zamieszkamy razem. Miałoby to sens rok, czy 1,5 wcześniej, ale teraz może spowodować tylko problemy (wspomniane kłótnie między Tobą i Tżtem, niezadowolenie rodziców, Twoje rozgoryczenie na całą sytuację - bo jak będzie źle to Ty będziesz winna, bo to Ty podjęłaś taką decyję (oczywiście mi nie chodzi o to, że to Twoja wina, ale pewnie inni, a może i Ty sama tak możesz zacząć to odbierać).
Może zacznijcie powoli rodziców i siebie przyzwyczajać. Jedz tam na 3 dni, na tydzień, potem na 2. Powoli, żeby się dogryźć wspólnym mieszkaniem, ale mieć furtkę ucieczki, a rodzice nie będą mieć pretensji, bo przecież razem jeszcze nie zamieszkacie. Wiem, że nie jest to idealnie wyjście, ale dla mnie byłby to jakiś kompromis.

I oczywiście zgadzam się z Wami dziewczyny, że wspólne mieszkanie dużo zmienia. Wiem, że będę się z TŻtem żreć jak już razem zamieszkamy. Ale na miejscu Lenki wolałabym przez to przechodzić PO ślubie, albo ROK PRZED ślubem, a nie tuż przed.
Zgadzam się z tym, co piszesz.
Sama tak pomieszkuję u tż, i wszyscy zadowoleni. Z tym że ja nie odczuwałam i nie odczuwam potrzeby zamieszkania razem przed ślubem.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości