Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 09:36   #1621
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dla Tżeta za sniadanko

ja się zaczełam stresować tą szyjką..jak słoneczko ma taką długość jak u mnie i jej zalecił spoczynkowy tryb życia plus leki to się zastanawiam dlaczego mój nic nie mówił..
kciukasy za wizytę
to Jagódka dała czadu

mój przy większej częstotliwości też kasował mniej, mimo, że było pełne badanie..raz nie wziął nic ode mnie
dziwny ten ból jak opisujesz..może to jakaś kolka nerkowa
za zakupy i tc

kciuki za wizytę
fajnie,że będziesz mogła trochę zwolnić..no i plan piękny..ja tez czekam na sezon tarasowy, wczoraj zaczełam przeglądać meble ogrodowe, bo coś by się przydało zmienić...

mój powiększył się na początku, a teraz widzę , że obwód pod biustem się zwiększył..brzuch mi się robi okrągły zaraz pod biustem i od tego chyba w obwodzie mnie ciśnie..tyle biustonoszy już kupiłam podczas ciązy, a tylko jeden taki babciowaty mi pasuje 65F

pokaż brzuszek to my tu obiektywnie ocenimy

Pokażę jak tylko będzie widać więcej niż mój tłuszczyk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:37   #1622
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.
Odpiszę Wam wszystkim dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wczoraj wzięłam luteine i większą dawkę magnezu i już czuję poprawę. Na razie brzuch nie boli ani nic nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No to teraz się oszczędzaj. Za dużo nie spaceruj z obciążeniem. Mało schodów, i ogólnie sporo wylegiwania i leniuchowania

Mnie też to czeka bo moja szyjka ma taki urok.

Ja tez mam twardnienie brzucha. Macica mi się stawia od jakiś 3 tygodni. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Kciuki zaciśnięte.

Mniam mniam. Ale pyszny koktajl zrobiłam, truskawki, śliwka, borówki, kiwi i mleko migdałowe
Niestety ale mieszkam w domu piętrowym i schodów mam wiele od samego wejścia po sam strych;/

Pierniku być może miałam dłuższa i się skróciła do tego momentu a gin woli zapobiec dalszemu skracaniu. Nie wiem naprawdę ile miała wcześniej.

I mam takie pytanie do dziewczyn, które stosowały luteine. Czy ona Wam normalnie się rozpuściła i wypłynęła? Włożyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nic nie widziałam żeby jej wyleciało;/ a mam stosować dwa razy dziennie. Czy to możliwe, że się nie rozpuściła jeszcze przez całą noc?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:39   #1623
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja się już boje patrzeć w dół. Myślałam że w ciąży chociaż brzuch wyprzedzi biust ale na razie mam wrażenie, że rosną równo. Choć z drugiej strony kg na wadze więcej, brzucha (tego ciążowego) z lupą szukać. Zdaje się że u mnie dziecko w cyckach zamieszkało.

Śliczne macie brzuszki, ja nawet nie widzę sensu w robieniu zdjęć bo nic nie widać ( oprócz mojej naturalnej osłony brzusznej)

PS. u mnie ostatnia rozmiarówka miseczki była H..
teraz już boję się mierzyć bo nie wiem gdzie mogłabym kupić odpowiedni rozmiar

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

szukałam czegoś do karmienia, co by jeszcze w miarę wyglądało, niestety nic nie znalazłam
Jakby któraś z Was coś znalazła dajcie znać
Szukaj firmy alles oni mają całkiem ładne, mam zamiar się teraz zaopatrzyć tylko nie wiem w jaki rozmiar, bo ja też z miseczka startowa byłam 75g....i są mi już za małe:/
A pamiętam przy Oliwii po porodzie to chyba miałam J..
Stary 2016-03-31, 09:42   #1624
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

I mam takie pytanie do dziewczyn, które stosowały luteine. Czy ona Wam normalnie się rozpuściła i wypłynęła? Włożyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nic nie widziałam żeby jej wyleciało;/ a mam stosować dwa razy dziennie. Czy to możliwe, że się nie rozpuściła jeszcze przez całą noc?
Używasz aplikatora do luteiny? Ja lut. biore 2x dziennie, przed snem i jak wstaje. Jak biore poranną to na aplikatorze zawsze znajduje trochę wieczornej :/
Jak jeszcze chodziłam, to dzienna dawka wypływała po jakimś czasie. Gin mówi, że co ma si wchłonąć to się wchłonie, a reszta wypływa

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Szukaj firmy alles oni mają całkiem ładne, mam zamiar się teraz zaopatrzyć tylko nie wiem w jaki rozmiar, bo ja też z miseczka startowa byłam 75g....i są mi już za małe:/
dzięki. Już szukam. Chociaż boje się mierzyć
Stary 2016-03-31, 09:45   #1625
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Używasz aplikatora do luteiny? Ja lut. biore 2x dziennie, przed snem i jak wstaje. Jak biore poranną to na aplikatorze zawsze znajduje trochę wieczornej :/
Jak jeszcze chodziłam, to dzienna dawka wypływała po jakimś czasie. Gin mówi, że co ma si wchłonąć to się wchłonie, a reszta wypływa

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

dzięki. Już szukam. Chociaż boje się mierzyć
Wczoraj dopiero pierwszy raz użyłam. Więc po aplikatorze będę widzieć czy się wszystko wchłonęło?
Stary 2016-03-31, 09:46   #1626
asienkaroza
Raczkowanie

widziałyście w rossmannie nowy niezbędnik malucha? w ofercie szumisie po 99zł, ręczniki, kocyki, pościel, pieluszki i wiele innych rzeczy ciekawi mnie ich jakość
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:51   #1627
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj dopiero pierwszy raz użyłam. Więc po aplikatorze będę widzieć czy się wszystko wchłonęło?
jak będziesz brała kolejną dawkę, w aplikatorze możesz zastać resztki rozpuszczonej tabletki lub śluzu.

Jeśli aplikujesz na dzień i jesteś "chodząca" to polecam wkładki, bo rzadko sie zdarza żeby nic nie wypłynęło.

Z mojego doświadczenia, zawsze coś zostanie niewchłonięte.
Stary 2016-03-31, 09:53   #1628
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Przejrzałam ich stronę internetową i mają staniki do karmienia oraz fajne piżamki Na pewno odwiedzę sklep bo akurat mają salon we Wrocławiu.
Ja wcześniej kupowałam takie duże rozmiary w Dalii ale tam nie mają staników do karmienia.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 09:57   #1629
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
jak będziesz brała kolejną dawkę, w aplikatorze możesz zastać resztki rozpuszczonej tabletki lub śluzu.

Jeśli aplikujesz na dzień i jesteś "chodząca" to polecam wkładki, bo rzadko sie zdarza żeby nic nie wypłynęło.

Z mojego doświadczenia, zawsze coś zostanie niewchłonięte.
Dziękuję za informacje Większość czasu mam zamiar leżeć.
Stary 2016-03-31, 10:07   #1630
florencee
Zadomowienie

Hej. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa na temat mojego brzuszka.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja dziś 19t0d

za tydzień połowa ciąży i usg połówkowe

zjem sernika z tej okazji
u mnie dzisiaj 19t0d, mówisz że serniczek przysługuje z tej okazji? Muszę go zorganizować.

Cytat:
Ja na razie się nie przejmuje. Dziecko nie jest jeszcze na tyle ciężkie żeby mocno napierac. Jest też plus. Jak pójdzie się rodzić to przeważnie juz ze zgładzoną szyjką

U mnie też 19t0 dzisiaj.

No to Fanta pijemy :soczek:

Ja zjem jedną czekoladkę hahahaha

Siedzę pod gabinetem. Zaraz mam wizytę, ale taką tylko macaną, bez usg.

Spałam dzisiaj 3 godziny. Córce zachciało się śpiewać i krzyczeć w nocy. Bo dawno tego nie robiła. Wiec mój mąż smacznie chrapal bo na nim to wrażenia nie robi i w spaniu nie przeszkadza a ja się przewracalam z boku na bok. Mam nadzieje że to jednorazowy wybryk bo juz tak ładnie spala w nocy
Ojej, współczuję tego koncertu.

Cytat:
Ja już też po porannej kawie i w drodze na lotnisko oby tylko nie wiało bo nie lubię tak latać

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Trzymam kciuki za dobrą pogodę i bezpieczny lot.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Zgadzam się szkoda tylko, że gin nie podchodzi do tego jakoś bardziej po ludzku... Wiele razy słyszałam od koleżanek, że przy częstych wizytach liczył lekarz np co drugą wizytę połowę itp. Jak ja przed ciążą chodziłam do jednego lekarza, a wydawałam wtedy mnóstwo pieniędzy na badania to też liczył nieco mniej. Teraz się nie odzywam, bo i tak mi płaci zakład pracy, więc to spore usogodnienie.

Ja mam teraz takie dziwne bóle Jakby mnie coś szarpało i ciągnęło... nie jest to stały ból tylko właśnie co jakiś czas. Ciekawe co mi dzisiaj gin powie...

Super!

Ja dzisiaj 22t0d Robi się coraz poważniej
Z tej okazji wczoraj wieczorem zamówiłam dla Dzieciny leżaczek tiny love wybrałam ten z budką w kolorze szarym.
Bardzo bym chciała czasem jakąś zniżkę dostać od lekarza. Zawsze płacę tyle samo, zawsze też jest usg. Tydzień po następnej wizycie będę miała połówkowe u innego lekarza, może wtedy chociaż by mi mój usg nie robił. Chociaż znając mnie będę chciała mieć to usg i tak i koniecznie obczaić małego czy wszystko ok.
Gratuluję skończenia 22 tygodnia i zakupu leżaczka.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Tak parę dziewczyn ma dziś wizytę m.in. ja

Dziękuje za wszystkie pochwały brzuszka. Dopiero 2 tygodnie temu tak mi wyskoczył, bo wcześniej nic nie było widać. No i w końcu moja waga wróciła do tej sprzed ciąży (chociaż nie byłam zadowolona z tej wagi ). Już wolę przytyć niż żeby dziubaskowi miało brakować jakiś substancji odżywczych.

No i najlepsza wiadomość. Jutro oficjalnie idę na L4 i to nie będzie prima aprilis Dogadałam się z szefem. Wiem że nie muszę go pytać o zdanie ale pracuję tu od niedawna i nie chciałam palić mostów bo chcę tu wrócić jak odchowam małą.
Mam taki piękny plan: śniadanko, kawka na tarasie, spacerek w pobliskim lesie, potem może w końcu książkę jakąś pochłonę bo mam jakieś nowe nieczytane Mam zamiar wykorzystać ten czas. Chcę się zapisać na jakiś fitness dla ciężarnych albo basen. No i jakieś porządki w domu zrobię bo okien nie pomyłam przed świętami
To super, że idziesz na L4, powodzenia w realizacji tych planów.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Mnie ginekolog mowila ze to pierwsze genetyczne jest najbardziej miarodajne jesli chodzi o wiek bobasa

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A moj brzuch jest coraz większy, ale wcale sie nie zaokrągla jest taki po prostu większy od talii :/
A dzis mam teoretycznie 20t0d, waga kilogram wyższa niż przed ciąża, także zaczyna wzrastać.
Czy Wam tez sie tak biust juz powiększył? Czy on bedzie jescZze rósł?! Bo ja zmieniłam juz biustonosz z 70e na 75f....a nawet 80f byłby lepszy pewnie
Jak się z kolei zastanawiam czy ze mną wszystko ok, że nie powiększył mi się prawie wcale, tyle co rósł kiedyś przed okresem albo jak brałam kiedyś tabletki anty. Jakieś dwa nowe staniki kupiłam w dość typowych rozmiarach i ciekawe co będzie dalej, gdzie ten pokarm będzie.

Cytat:
Dzień dobry.
Odpiszę Wam wszystkim dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wczoraj wzięłam luteine i większą dawkę magnezu i już czuję poprawę. Na razie brzuch nie boli ani nic nie ciągnie.
To bardzo dobrze.

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
widziałyście w rossmannie nowy niezbędnik malucha? w ofercie szumisie po 99zł, ręczniki, kocyki, pościel, pieluszki i wiele innych rzeczy ciekawi mnie ich jakość
O, muszę się wybrać do Rossmanna zobaczyć, dzięki!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:10   #1631
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Pierniku być może miałam dłuższa i się skróciła do tego momentu a gin woli zapobiec dalszemu skracaniu. Nie wiem naprawdę ile miała wcześniej.
dobrze, że już widzisz poprawę..
no własnie się zastanawiam cały czas nad tym..możliwe, że jest tak jak piszesz...na necie jak czytałam do długość szyjki wynosi od 3cm do 5cm, więc 37mm to prawie połowa tej normy..ehh..ciągle jakieś obawy..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:10   #1632
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Ja używałam 2x dziennie i nigdy mi się nie wchłaniała cała :/ I też polecam wkładki, bo pomimo że byłam też w większości leżąca w tym czasie to wystarczyło że wstanę do łazienki po 2 godzinach leżenia i.. no wkładka się przydała Te tabletki podobno tak mają.
Stary 2016-03-31, 10:14   #1633
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
O! W necie znajde jakies info? Szumisia chce kupic

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:19   #1634
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro mam połówkowe , 3majcie kciuki za malucha . Ogólnie tak dziwnie do dzisiaj wszystko ok a teraz siedze i się martwie czy wszystko bedzie oki ohhhh los matki dziecko jeszcze w brzuchu siedzi a my już się martwimy
wszystko będzie dobrze
Chociaż fakt, my kobiety potrafimy się martwić na zapas Podchodzimy do wszystkiego emocjonalńie
Moje polówkowe za 2 tyg. a już mam ścisk w żołądku Mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie
Cytat:
Dziś właśnie mój mąż był na zakupach i w trakcie zadzwonił do mnie że widział ładny wózek - Riko Nano, właśnie miałam pytać sie na forum o opinie. Muszę jeszcze sprawdzić czy producent ma adapter do wybranego przez nas fotelika
Opinie, jak każde.. przeróżne My jednak zaryzykujemy i go kupimy. Jesteśmy zdania, że trzeba samemu na 'własnej skórze' wózek przetestować. Zresztą.. na wózki za 3 tys. ludzie potrafią narzekać

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dziewczyny puchną wam stopy/nogi/palce?
Mi zaczynają puchnąć palce u rąk

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Pępek mi sie spłaszcza i jakby rozciąga.
Mój rozciągnął sie na boki dziwne zjawisko

Co do biustu.. mi na szczęście niewiele się powiększył. Biust porównałabym do tego przed okresem, lekko obrzmiały. Mieszcze się w dotychczasowe biustonosze
Kobietki, jak to jest u Was chodzicie bez biustonosza?
Ja mam bzika na punkcie biustu i w biustonoszu teraz nawet spie Zdejmuję tylko do mycia Niby rozmiaru nie zmienił, ale wydaje się cięzszy (rozmiar D75). Wolę zadbać o niego już w trakcie ciąży

Tak Was sobie czytam i praktycznie każda ma już coś zakupionego dla malucha. Ja nie mam nic kompletnie Kusi mnie, żeby zacząć robić drobne zakupy, jak tylko dowiemy się o płci
Tylko teściowa mnie wkurza i te jej zabobony, żeby tak wcześnie nic nie kupować, bo coś się stanie pier###lenie

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-03-31 o 10:25
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:20   #1635
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
to chyba to: http://www.rossmann.pl/dziecko
Stary 2016-03-31, 10:21   #1636
agnszp
Rozeznanie

Co so mojego ślubu, to dzis ZAdzownilam do usc (myslama ze ustalenie daty z usc bedzie najprostsze, w końcu chcemy czwartek) a pani mi powiedziała ze ślubów udzielają tylko w soboty od 14 do 17.... Hahaha także z całego mojego ustalenia nici. Weźmiemy po prostu ślub w sobote, trudno ze nie wszytskim podpasuje :/
To ja myslalam ze mam duży biust, ale widze ze tu forum biuściastych jest
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:22   #1637
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
gazetka rossmana : http://compassrabatow.pl/rossmann-letak-3255-22-15
Stary 2016-03-31, 10:22   #1638
LunaLov
Raczkowanie

Witam
Nadrabiam zaległe strony (od wczoraj 5-6stron...)
Te wózki Riko bardzo fajne! Szczególnie Nano Grey fox mi się spodobał. Przyznaję sie bez bicia, że korzystam z waszych wyborów i wszystko skrupulatnie notuje i sprawdzam i te wózek podbił moje serce. Musze zrobić obczajke na żywo
Talantea 2 tyg do powrotu do domu? jak to zleciało, dopiero odliczałaś chyba 5 tyg! Po zmianie avatara też cię nie skoarzyłam
Florence jaki masz słodziachny brzuszeczek (w ddtvn artykuł o zdrobnieniach mnie rozłożył na łopatki).

Ja też liczę skończone tygodnie, teraz jestem w 22+5, wiec mówie i liczę, że w 22 - jakoś boję się wybiegać w przyszłość.

Ja normalnie miała mega duzy biust więc wolałabym żeby już przestał rosnąć bo będę musiała kupować namioty mam kilka babciowych które sa bardzo ok ale juz widze kupowanie stanika do karmienia... Wogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam koszuli i szlafroka do szpitala (te co mam to sie raczej nie nadają) i powiem wam ze to co widziałam to straszne koszule starszej pani ale chyba nie ma za bardzo wyjścia, tym bardziej, że ja duża jestem (roz.44-46)

Wczoraj skończyliśmy z TŻ malować pokój małej, poszliśmy spać o 1 w nocy ale jestem zadowolona z efektu - wczoraj te kropki wyglądały na za ciemne dziś farba doschła i jest calkiem ok. Teraz czekam na dowóz szafy tez do pokoju Zuzki. Znowu będziemy skręcać po nocach:P
Bardzo się cieszę, że tak ruszyliśmy do przodu (szafa czekała na zakup cały rok, przez ten czas w jej miejscu stały kartony - juz nie mogłam na nie patrzeć.

Ale się rozpisałam, mało piszę ale jak już zacznę to skończyć nie umiem Czy możecie to wziąć pod uwagę jak poproszę o przyjęcie do klubu???

PS. pewnie zanim to dodam to nasmarujecie tyle postów, że tematyka odleci w kosmos....ech
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:26   #1639
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
niestety u mnie w pierwszej ciąży biust rósł do samego końca, a najwięcej zaraz po porodzie jak doszło mleko, jego wielkość to była jakaś masakra także wszystko dopiero przez nami

ja chcę do łóżka jestem taka niewyspana, za oknem deszcz i co tu dziś robić z córcią cały dzień

czy któraś z was ma anemię? mi niestety w badaniu wyszła, lekarz kazał mi pić codziennie sok z buraka, ale ja jakoś tego nie widzę
Ja nie miałam anemii ale miałam niską hemoglobine chyba 10 dr kazała mi brać ascofer ( bez recepty 3*1 tabletke dziennie ) pomogło . po 1,5 mieś przestałam brać ale teraz biore femibion i tez ładnie się 3ma hemoglobina na poziomie ponad 13 , jak spadnie to mam wrócić do ascoferu. Sok z buraków piłam ale nie codziennie bo dla mnie to dramatyczne wspomnienia z dzieciństwa ( jako dziecko z podejrzeniem białaczki piłam codziennie fuu) . Łącz buraka z owocami nie jest taki paskudny z jabłkiem , pomarańcza i imbirem. Możesz też pić soki z dodatkiem warzyw bogatych w żelazo np jarmuż, szpinak . Nie pamiętam ale któreś ziarna też mają go sporo. Poszukaj info i pij soki wzbogacone o te rzeczy nie koniecznie wcale same z buraka np koktajl z truskawek mrożonych , banana i dużej ilości liści baby szpinaku jest pyszny . Powodzenia bedzie dobrze !!!
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:26   #1640
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Opinie, jak każde.. przeróżne My jednak zaryzykujemy i go kupimy. Jesteśmy zdania, że trzeba samemu na 'własnej skórze' wózek przetestować. Zresztą.. na wózki za 3 tys. ludzie potrafią narzekać
właśnie znalazłam komplet riko nano z fotelikiem Privia (dokładnie taki zestaw jaki chcemy )
teraz tylko pozostaje czekać na 7/8mc żeby kupić.
wcześniej nie planujemy żadnych zakupów dla dziecka to nie ze względu przesądów ale z tego, że u mnie nic nie jest pewne

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-31 o 10:34
Stary 2016-03-31, 10:29   #1641
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa na temat mojego brzuszka.

u mnie dzisiaj 19t0d, mówisz że serniczek przysługuje z tej okazji? Muszę go zorganizować.

Ojej, współczuję tego koncertu.

Trzymam kciuki za dobrą pogodę i bezpieczny lot.

Bardzo bym chciała czasem jakąś zniżkę dostać od lekarza. Zawsze płacę tyle samo, zawsze też jest usg. Tydzień po następnej wizycie będę miała połówkowe u innego lekarza, może wtedy chociaż by mi mój usg nie robił. Chociaż znając mnie będę chciała mieć to usg i tak i koniecznie obczaić małego czy wszystko ok.
Gratuluję skończenia 22 tygodnia i zakupu leżaczka.

To super, że idziesz na L4, powodzenia w realizacji tych planów.

Jak się z kolei zastanawiam czy ze mną wszystko ok, że nie powiększył mi się prawie wcale, tyle co rósł kiedyś przed okresem albo jak brałam kiedyś tabletki anty. Jakieś dwa nowe staniki kupiłam w dość typowych rozmiarach i ciekawe co będzie dalej, gdzie ten pokarm będzie.

To bardzo dobrze.

O, muszę się wybrać do Rossmanna zobaczyć, dzięki!

Nawet jakbym miała leżeć całe dnie to bym leżała. Czego się nie robi żeby dzieciątko było zdrowe

Cytat:
dobrze, że już widzisz poprawę..
no własnie się zastanawiam cały czas nad tym..możliwe, że jest tak jak piszesz...na necie jak czytałam do długość szyjki wynosi od 3cm do 5cm, więc 37mm to prawie połowa tej normy..ehh..ciągle jakieś obawy..
Dokładnie. Obawy będą nam towarzyszyć już chyba zawsze. Ja się już uspokoiłam i jestem dobrej myśli. Teraz tylko stosować się do zaleceń lekarza i na pewno będzie dobrze Dzieciątko mnie kopie więc jest ok

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja używałam 2x dziennie i nigdy mi się nie wchłaniała cała :/ I też polecam wkładki, bo pomimo że byłam też w większości leżąca w tym czasie to wystarczyło że wstanę do łazienki po 2 godzinach leżenia i.. no wkładka się przydała Te tabletki podobno tak mają.
Dziękuję za rady Z nocnej zostało bardzo malutko czyli większość się wchłonęła. Najważniejsze żeby działała
Stary 2016-03-31, 10:31   #1642
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Cytat:
Przejzalam, ale chyba wole tego 1szego szumisia wishbear

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:33   #1643
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witam
Te wózki Riko bardzo fajne! Szczególnie Nano Grey fox mi się spodobał. Przyznaję sie bez bicia, że korzystam z waszych wyborów i wszystko skrupulatnie notuje i sprawdzam i te wózek podbił moje serce. Musze zrobić obczajke na żywo
Talantea 2 tyg do powrotu do domu? jak to zleciało, dopiero odliczałaś chyba 5 tyg! Po zmianie avatara też cię nie skoarzyłam
Florence jaki masz słodziachny brzuszeczek (w ddtvn artykuł o zdrobnieniach mnie rozłożył na łopatki).

Ja też liczę skończone tygodnie, teraz jestem w 22+5, wiec mówie i liczę, że w 22 - jakoś boję się wybiegać w przyszłość.

Ja normalnie miała mega duzy biust więc wolałabym żeby już przestał rosnąć bo będę musiała kupować namioty mam kilka babciowych które sa bardzo ok ale juz widze kupowanie stanika do karmienia... Wogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam koszuli i szlafroka do szpitala (te co mam to sie raczej nie nadają) i powiem wam ze to co widziałam to straszne koszule starszej pani ale chyba nie ma za bardzo wyjścia, tym bardziej, że ja duża jestem (roz.44-46)

Wczoraj skończyliśmy z TŻ malować pokój małej, poszliśmy spać o 1 w nocy ale jestem zadowolona z efektu - wczoraj te kropki wyglądały na za ciemne dziś farba doschła i jest calkiem ok. Teraz czekam na dowóz szafy tez do pokoju Zuzki. Znowu będziemy skręcać po nocach:P
Bardzo się cieszę, że tak ruszyliśmy do przodu (szafa czekała na zakup cały rok, przez ten czas w jej miejscu stały kartony - juz nie mogłam na nie patrzeć.

Ale się rozpisałam, mało piszę ale jak już zacznę to skończyć nie umiem Czy możecie to wziąć pod uwagę jak poproszę o przyjęcie do klubu???

PS. pewnie zanim to dodam to nasmarujecie tyle postów, że tematyka odleci w kosmos....ech
też oglądałam to o zdrobnieniach. mam panią w mięsnym, która zawsze służy klient-eczkom,podaje mięseczko, kroi szyneczkę, prosi o pieniążki i wydaje reszteczkę lub resztunię

rozmiar masz dokładnie taki jak ja, poszukiwanie koszuli do szpitala (jeszcze nie porodowej ale zwykłej zajęło mojej mamie 4 godziny)
Stary 2016-03-31, 10:34   #1644
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Tżeta za sniadanko

ja się zaczełam stresować tą szyjką..jak słoneczko ma taką długość jak u mnie i jej zalecił spoczynkowy tryb życia plus leki to się zastanawiam dlaczego mój nic nie mówił..
kciukasy za wizytę
to Jagódka dała czadu

mój przy większej częstotliwości też kasował mniej, mimo, że było pełne badanie..raz nie wziął nic ode mnie
dziwny ten ból jak opisujesz..może to jakaś kolka nerkowa
za zakupy i tc

kciuki za wizytę
fajnie,że będziesz mogła trochę zwolnić..no i plan piękny..ja tez czekam na sezon tarasowy, wczoraj zaczełam przeglądać meble ogrodowe, bo coś by się przydało zmienić...

mój powiększył się na początku, a teraz widzę , że obwód pod biustem się zwiększył..brzuch mi się robi okrągły zaraz pod biustem i od tego chyba w obwodzie mnie ciśnie..tyle biustonoszy już kupiłam podczas ciązy, a tylko jeden taki babciowaty mi pasuje 65F

pokaż brzuszek to my tu obiektywnie ocenimy
Ale może Twoja szyjka się nie skraca i jest cały czas tej samej długości? Dlatego lekarz nic nie mówi.

Moja zamknięta na cztery spusty i długa jak narazie. Ale coś czuje ze jeszcze z 5-6 tygodni i zacznie lecieć na długości w dol.

Siedząc pod gabinetem dzisiaj przyszli Chińczycy. Dwóch facetów pod ginekologiczny. Ja patrzę a jeden ma brzuch, ciążowy, wielki!!!! Ta kobieta wyglądała bardziej mesko od swojego faceta! Obcięta na jeża.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:36   #1645
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Witam

To gratuluje z tego co pamiętam 6 mies sie zaczyna
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:39   #1646
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Witam

My właśnie wybraliśmy wózek w kolorze grey Powiem Ci, że na żywo wygląda cudnie! Lepiej niź na zdjęciu Jakość materiału powala, solidnie wszystko wykonane Kobietki u mnie w miescie zachwalają wózek również pod wzgledem praktycznym

Do szpitala kupię zwykla koszulę na ramiączkach.. żadne 'dla karmiących', bo w sierpniu nie mam zamiaru pocić się w takich koszulach 'zakrytych'. Na ramiączkach taką koszulę przeciez można zsunąć

Zazdroszczę urzadzania pokoju my mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, więc...
Kupimy tylko komodę z Ikei, żeby schować gdzieś ciuszki dziecka, bo nie mamy za wiele miejsca w szafach

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:40   #1647
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek Dzisiaj skonczylam wlasnie 22 tydzien

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Gratuluje zaczęcia 20 tygodnia
Ja sobie wybralam drogiego lekarza to teraz mam pelna cena za kazdym razem, a za dodatkowe ktg wzial wiecej

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Tak Was sobie czytam i praktycznie każda ma już coś zakupionego dla malucha. Ja nie mam nic kompletnie Kusi mnie, żeby zacząć robić drobne zakupy, jak tylko dowiemy się o płci
Tylko teściowa mnie wkurza i te jej zabobony, żeby tak wcześnie nic nie kupować, bo coś się stanie pier###lenie
Nieprawda, ja nic jeszcze nie mam dla maluszka Juz niedlugo i wpadne w szal zakpowy

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Co so mojego ślubu, to dzis ZAdzownilam do usc (myslama ze ustalenie daty z usc bedzie najprostsze, w końcu chcemy czwartek) a pani mi powiedziała ze ślubów udzielają tylko w soboty od 14 do 17.... Hahaha także z całego mojego ustalenia nici. Weźmiemy po prostu ślub w sobote, trudno ze nie wszytskim podpasuje :/
To ja myslalam ze mam duży biust, ale widze ze tu forum biuściastych jest
Kiepsko z tym USC , ja mialam slub w czwartek, ale to w uk.

Ja tez mam coraz wiekszy biust, ten biustonosz co kupilam teraz juz za maly, wylewa sie po bokach

LunaLov

Mi tez to sie wydaje, ze dopiero co miesiac odliczalam do powrotu. Czuje juz ta ekscytację
Szczególnie, ze na wczorajszej wizycie mam juz ustalone dalsze leczenie i moge spokojnie wracac.

Przepraszam , ze wszystkich zaskoczylam zmiana avatarka i sie polapac nie moglyscie :P

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-31 o 10:46
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:41   #1648
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ale może Twoja szyjka się nie skraca i jest cały czas tej samej długości? Dlatego lekarz nic nie mówi.

Moja zamknięta na cztery spusty i długa jak narazie. Ale coś czuje ze jeszcze z 5-6 tygodni i zacznie lecieć na długości w dol.

Siedząc pod gabinetem dzisiaj przyszli Chińczycy. Dwóch facetów pod ginekologiczny. Ja patrzę a jeden ma brzuch, ciążowy, wielki!!!! Ta kobieta wyglądała bardziej mesko od swojego faceta! Obcięta na jeża.
może to nie ciąża? tylko otyłość barowa?
Stary 2016-03-31, 10:42   #1649
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
może to nie ciąża? tylko otyłość barowa?
To by do ginekologa nie wchodzili

A mi cycki nie rosną. Jak były małe tak są. No może trochę się podniosły po kp.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:44   #1650
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
To by do ginekologa nie wchodzili

A mi cycki nie rosną. Jak były małe tak są. No może trochę się podniosły po kp.
skąd wiesz jakie kto ma upodobania?? może lubią jak gin zagląda
a może gin ma spec. z andrologii?

z tego leżenia dziwne myśli i skojarzenia mi do głowy przychodzą

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-31 o 10:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości