|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mozna zrobić posiew nasienia, jeśli wyniki beda nie najlepsze i wybrać się do urologa na usg jader żeby wykluczyć żylaki. To tak na poczatek. Cytat:
eh, a powiedz mi robiłaś badania hormonów, np. po domniemanej owulacji? progesteron, estradiol? |
|||
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
VelaLuca kochana wpisz mnie na testującą jak możesz na 11.04 a nóż może zobaczę dwie krechy i betę godną mojego podziwu.
@->--
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w pracy i zle sie czune, niedobrze mi i slabo. Tez tak mialyscie we wczesnej ciazy? Mam wrazenie ze zaraz zemdleje
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety większość tak ma )
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ przyjmuje razem ze mną folik no i jeszcze dodatkowo kupiłam mu Androvit, narazie kończy pierwsze opakowanie, więc trudno powiedzieć czy to coś daje.. ehh mam nadzieję, że nie będzie musiał chodzić po urologach... MalaMi, a który u Was cykl starań? |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie tak mi smutno trzymajcie się z TŻ
|
|
#4329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze ta cukrzyca męża zaprząta mi głowe, boje się, ze to przez to...... Nie wiem co w takiej sytuacji lekarz mógłby przepisać ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny myślicie że jak śluz płodny jest w szyjce ale na zewnątrz nie wychodzi, to jest ok? Nigdy nie zaobserwowałam wzorowego śluzu na gaciach, a teraz będąc w łazience sprawdziłam palcem i jest rozciągliwy mocno, ale w środku. Myślicie że to spoko jak nie wychodzi tylko czeka grzecznie wewnątrz?
|
||
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My babki silne jesteśmy, dasz radę Ciało teraz chodzi na pełnych obrotach, zużywa więcej energii, częściej i szybciej się męczymy ![]() (taka mądra jestem, bo jeszcze takich objawów nie mam )Dziewczyny, co ubieracie na siebie idąc na wizytę do ginekologa?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-31 o 12:14 |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze wychodzi. Może wyjść hurtem np w tedy kiedy się spieszysz w ubikacji i nie zauważysz Mi najczęściej pokazuje się jak chodzę. Chociaż ostatnio miałam tego mnóstwo i nie wiem czy to przez torbiel czy efekt wiesiołka.---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
A stopy? Wychodzisz w skarpetkach czy są tam jakieś nakładki jednorazowe? A może używasz jednorazowych "spódniczek"?
Ja też zakładam dłuższą bluzkę i wychodzę z przebieralni w skarpetkach
|
|
#4333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
7 cykl, ale zaraz będzie 8, bo wiem, ze tym razem też nic z tego. Cytat:
to prawda, jeszcze ileś lat temu prawidlowa morfologia plemników była chyba 20%, teraz jest 4%. ogólnie jakoś spada u facetów Cytat:
![]() spodnie i tunike, jak jest ciepło - lato to spódnice, sukienke
|
|||
|
|
|
#4334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykro mi bardzo ;(PaniMigdalek bardzo bym chciała dołączyć do wątku mamuś grudniowych Ale jakoś w to wątpię... ehh Mój ginekolog w gabinecie ma piękne zielone spódniczki, więc jest spoko ![]() Cytat:
Ustaliliśmy, że jeśli do końca września nic się nie uda TŻ idzie na badanie. Również nie ma żadnych oporów dzięki Bogu! Na razie działamy.. dziś 10 dc i powoli pojawia się śluz przeźroczysty. Dziewczyny jak dawkujecie wiesiołka w kapsułkach? Ile dziennie, bo ja łykam tyle tych witamin, że nie chciałam dodatkowo obciążać mojej wątroby i łykam jeden dziennie, ale to chyba za mało? A jeszcze czy olej lniany podobnie działa jak wiesiołek? Czy można go pić codziennie, przez cały cykl? Bo ja codziennie do musli wlewam łyżeczkę, ale to już od roku, albo dłużej. Mój TŻ mnie nauczył
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-03-31 o 12:58 |
||
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 2 dc,jeszcze troche i dobije do 30 cyklu staran...
|
|
|
|
#4336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem jak sieprzebieram to skacze na jednej nodze żeby zdjąć nogawke haha i paraduje z gołym tyłkiem, przypuszczam, ze babka sie tyle naoglądała, ze nie zwraca na to uwagi ostatnio mimo ze stalam taka o goła to sie gin zachwycała moimi długimi nogami i jaka to sprawiedliwość na świecie, że niektóre dziewczyny takie wysokie długie nogi a ona taka niska
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oooj chyba kogoś do pionu tu trzeba postawić! Dziewczyno nawet dobrze nie zaczęłaś, a już czarnowidztwo uprawiasz... ja rozumiem, ze kazda z nas to przeżywa, ze to ważne, że mamy gorsze dni, ale naprawdę ten sam początek potraktuj jak przygodę i zabawę.Ja staram się 7 cykl i uwierz, ze chciałabym sie cofnąć chociaż o te 3... Nie masz narazie co panikować, zreszta ja tu obserwuje na watku, ze naprawde dużo dziewczyn odwiedza nas i zachodzi 1-3 cyklu. Wystarczy popatrzeć na 1 strone ![]() Głowa do góry! jejku straszny taki czas oczekiwania, zwariować można ale w tym wszystkich dobrze, że masz juz dzieciaczka, myślę, że to spora osłoda i nie masz juz rozważań typu - czy kiedykolwiek będę mamą...Uda ci się, raz się udało uda się i drugi, los cię po prostu uczy cierpliwości
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze kiedys sie uda,pocieszam sie ze jak sie uda to bedzie juz z nowego roku dzidzius i nie bede rodzic np ostatniego grudnia
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo śluzu to mi gin zauważył na usg, że jest dużo
pokazywał mi na monitorze w którym miejcu to widać.
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie muszę przy nim skakac jak ściągam spodnie. Zresztą to byłoby dla mnie jeszcze bardziej krępujące ![]() U poprzedniej gin nie było osobnego pomieszczenia i nie było to przyjemne. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boooże jak mi sie chce spać, co za nudny dzień! Już mysle co porobie jak wróce do domu. TŻt ma szkółke rośłin i dziś przyjeżdza towar o 17, więc chyba pojade mu pomóc w rozładunku. O booże nigdy nie odpoczne wczoraj do 21 siedziałam u księgowej bo trzeba zamknąć rok obrotowy a do dziś jakiś cit do wysłania. Na szczęście TŻt zrobił mi na kolacje pyszne naleśniczki z pieczarkami mniam! wypełnione farszem po brzegi a potem wypełnił mnie swoim farszem haha
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż kończy 3 opakowanie androvitu do tego magnez 1 tabl. Je, oraz L-karnityna tylko ta 1000mg- wyczytałam że tylko ta ma sens 2tabletki oraz 1 tabl. Witaminy C. Najlepsze ze to wszystko sama skombinowalam - lekarz twierdzi że na facetów nie ma leków. Był u urologa wszystko ok. Ja twierdzę że mój tż prowadził zły tryb życia. Wręcz brzydzil się owoców, żadnych witamin nic. Mój gin powiedział że mam przez te 3 miesiące go dobrze odżywiać i unikać jedzenia w puszkach konserw rybnych itp. Do tych leków codziennie je porządna miseczke owoców ( ananas, pomarańcz, pomelo, kiwi, banan) zrezygnował od stycznia wogole z alkoholu-wczesniej lubił wypić sobie 2-3 piwa na tydzień. Także dam znać jak się polepsza wyniki i będę rozpowszechniac moja terapię ;-)
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Piona! Czekam na owulacje
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy dostanę @? Wie ktoś może?
Szyjka nisko, szczelnie zamknięta, sutki przestały boleć. Nic nie zapowiada @ a tak się nie mogę doczekać nowego cyklu. Żeby chociaż sprawdzić czy cysta zniknęła.
|
|
|
|
#4347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam prawie całego posta, i mnie wyrzuciło z Wizażu
Musiałam pisać jeszcze raz.... ![]() Cytat:
Cytat:
Wierzę, że się uda!Co do bety, to jeśli jest coś na rzeczy, to 10 dni po owulacji powinna już wyjść. Do listy testujących oczywiście dopisałam ![]() Już piszę ![]() Tak jak pisałam, mam przepis na â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â ☠, ale przy użyciu blendera również powinno wyjść ![]() Zaczynam od zmielenia 50 g ryżu, aby uzyskać mączką ryżową do zagęszczenia zupy. Gdy zmielę już ryż na proszek do naczynia dodaje 0,25 l mleka, 0,5 l albo wody ( wtedy dodaję 2 kostki rosołowe) albo 0,5 l bulionu, rosołu ( jeśli mam). Następnie 7 - 8 liści zielonej sałaty, 1 łyżeczkę masła, i przyprawy: vegeta, sól, pieprz, czosnek, zioła. Sałata sama w sobie jest mdła więc trzeba ją czymś podrasować To wszystko miksuje ok 1 minuty, do uzyskania gładkiej konsystencji. I na sam koniec gotuję ok 12 minut. I finito Gdy krem jest już na talerzach wtedy układam na środku kilka kostek fety. Właśnie z fetą smakuje najlepiej Smacznego!Edit: nie wiem czemu mi zbanowało nazwę Ther.m.omi.x powinno być ![]() Cytat:
Musisz być teraz bardzo dzielna aby przez to przejść, ale dasz radę! Pamiętaj, że wszystkie tutaj mocno Cię wspieramy I tak jak malaMi napisała, gdy już będziesz gotowa do dalszej walki, skonsultuj się z lekarzem specjalistą, od niepłodności czy poronień. Bo pierwszy raz można uznać za przypadek, ale nie aż tyle Z opinii innych Wizażanek, ponoć ten doktor jest najlepszy w Polsce, jeśli chodzi o diagnostykę przyczyn nawracających poronień. Może warto się nad tym zastanowić? http://www.wilczynskijacek.pl/uslugi.html Zawsze ubieram jeansy i bluzkę, żakiet, bluzę. Nie lubię tunik więc w nich nie chodzę U mojego gina jest tak, że rozbieram się w części gdzie stoi sprzęt, a lekarz siedzi wtedy tyłem do mnie przy biurku. Kiedy jestem już naga, siadam na fotel do badań i wtedy go wołam Po badaniu przechodzę na USG i wtedy świece gołym tyłkiem, ale on już tyle tych tyłków widział, że mój nie robi na nim wrażenia ![]() I skarpetki obowiązkowo. Albo stópki. Nigdy nie kładę tam gołej stopy bo mam tendencję do łapania brodawek, a Bóg wie, kto tam nogi trzymał i co pod nimi miał. Cytat:
My też mieliśmy "okazję" wyjazdu za granicę, za bardzo dobre pieniądze ale zrezygnowaliśmy Wracajcie już tu do nas ![]() My ostatnio byliśmy się z myślami o wzięciu kredytu i wyprowadzeniu się od moich rodziców, bo co tu ukrywać są zgrzyty, tym bardziej że mieszkamy na jednej powierzchni, nie mamy dwóch osobnych mieszkań. Łatwo nie jest Ale po długich debatach zrezygnowaliśmy. Nie chcemy następnych 30 lat żyć tylko po to, aby pracować i spłacać kredyt. Nie zmarnujemy życia tylko na pracę i spłaty Fajnie by było, gdyby w wieku 18 lat, człowiek miał już tą mądrość i tą dojrzałość, którą zdobywa dopiero na emeryturze. Było by nam o wiele łatwiej podejmować te wszystkie decyzje
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-03-31 o 14:11 |
||||
|
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja planowo miałam rodzić w sierpniu, bo w grudniu rozpoczelismy starania, więc już żaden miesiąc nie będzie wymagał dla mnie terapi ważne, zeby się udało i żeby wszystko było w porządku
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Właśnie jestem po badanie drożności jajowodów w szpitalu Ujastek w Krakowie metoda sono HSG z użyciem pianki exem foam.Jeszcze leżę w szpitalu ale już na świeżo chce z wami podzielić się.
Zabieg miałam ok g. 11:30 i potrwało to z pół godziny. Przed tym dostałam zastrzyk znieczulający i dostałam strasznych zawrotów głowy zanim doszło do badania - myślałem ze to jakaos miejscowo będzie tylko działać. Większa cześć badania prawie nic nie czułam ale 3 razy zabolało dość mocno podczas wprowadzenia kontrastu. Generalnie lekarz był bardzo solidny i poczułam się nie jak w państwowym szpitalu tylko jak na wizycie prywatnej u najlepszego lekarza. Jak wstałam z fotelu po badaniu to zaledwie nie zasłabłam. Położyli mnie na oddział żebym ze 2 godziny odczekała zanim wyjdę. Pierwsze 20-30 min leżenia baaardzo bolał mnie brzuch i czułam jeszcze cały czas te zawroty, a pózniej już wszystko minęło i nawet zasnęłam na chwile. Co do wyniku - okazało się ze lewy jajowod mam niedrożny a prawy drożny. W tym cyklu lekarz powiedział ze pecherzyki są w prawym jajniku czyli jest szansa. Czy to jest tak ze pecherzyki powstają co cykl na przemian raz w jednym raz w drugim jajniku? To by tłumaczyło niepowodzenie w zeszłym cyklu. Ale przyznam ze jestem zdziwiona wynikiem. Cały czas myślałem ze ze mną jest wszystko na 100% w porządku i chodzi o nasienie męża a tu proszę. Lekarz tez wspomniał ze to badanie nie daje 100% prawidłowego wyniku, dopiero laparoskopia by to potwierdziła, wiec on zaleca jeszcze z pół roku starać się normalnie a pózniej ewentualnie zrobić to bardziej zaawansowane badanie. Tylko ze my z mężem już aż tyle czekać nie chcemy wiec ten cykl na pewno będziemy próbować, a jak nic to będziemy jednak planować in vitro... Aha, i jeszcze dostałam receptę na antybiotyk który zawsze po takim badaniu zażywa się Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-31 o 14:15 |
|
|
|
#4350 | |||
|
Zadomowienie
|
tzn. ile mialas?
no załamka po prostu nawet nie chce myslec, że to mogłabym mieć skoro tyle badan narobiłam, wszystko pięknie ![]() bierzesz zastrzyki co miesiac czy jak to wygląda? pomagają? i pytanie czy w ogóle kiedykolwiek stwierdzono ci, ze pęcherzyk sam pękł? I czy kiedykolwiek miałaś torbiel? zawaliłam pytaniami ![]() Cytat:
mojemu jeszcze d3 daje i selen. l-karnityne dajesz caly miesiac? bo wiem, ze niektore leki podaja tylko w okolicach owulacji, muszę doczytać. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiem ci, ze czytałam nawet tu na wizażu o dziewczynie, która też miała jeden niedrożny i zaszła w ciązę w cyklu, kiedy owulacja była z tego teoretycznie niedrożnego. No i przede wszystkim spotkałam się kilka razy z opiniami, że hsg mówiło - niedrożne, a po laparo okazało się, że drożne. W drugą stronę takich opinii nie znalazłam. A nie dało się rozumiem udrożnić tego jednego? bo czasami sie udaje. wracaj do zdrowka! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Ale musimy być silne i pozytywnie się nastawić (pomimo wszystko), bo jak będziemy się dołować, to wtedy na pewno nici z naszych starań, bo same się nakręcamy
)

Ciało teraz chodzi na pełnych obrotach, zużywa więcej energii, częściej i szybciej się męczymy 
Dziewczyno nawet dobrze nie zaczęłaś, a już czarnowidztwo uprawiasz... ja rozumiem, ze kazda z nas to przeżywa, ze to ważne, że mamy gorsze dni, ale naprawdę ten sam początek potraktuj jak przygodę i zabawę.
ale moze kiedys sie uda,pocieszam sie ze jak sie uda to bedzie juz z nowego roku dzidzius i nie bede rodzic np ostatniego grudnia
Ther.m.omi.x powinno być