|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!
Marttb to są zdjęcia z dzisiaj rozumiem? Idź z mamą i siostrą jak najszybciej niech potwierdzą, że stałaś na podwyższeniu, że suknia to podwyższenia zakrywała. Tak samo jak to, że Ci powiedziały, że możesz mieć obcas 8cm. Zażądaj od nich, że mają Ci zapewnić suknię taką na jaką się z nimi umawiałaś
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Martbb powiem że nie zazdroszczę sytuacji, która jest niefajna.
Nie możliwym jest aby przy praniu skurczyła się o 8cm no chyba że w 100 stopniowej wodzie była prana. Wyprasowanie zagnieceń też nie doda nagle tylu cm. Jeżeli jesteś pewna że wtedy była dłuższa to idź i to wyjaśniaj, ale nie masz nic w umowie wpisane więc będzie słowo przeciw słowu...może być trudno ale wierzę że dojdziecie do porozumienia. Zachowania ze stanikiem nawet nie będę komentować bo szkoda słów. Gdybym ja tak została potraktowana to nie kupiłabym tam sukni. A ile już wpłaciłaś za nią? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
marttb, tragedia. Ja bym poszła jeszcze raz i pokazała to zdjęcie. Na pewno nie zostawiłabym tego tak sobie. Ile zapłaciłaś już za tą suknię?
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Marttb współczuję sytuacji :/ wracaj do tego salonu jak najszybciej wyjaśnić całą sprawę bo te baby coś na pewno namieszały
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Idź po zwrot zaliczki - o ile to zaliczka w umowie widnieje. Muszą Ci ją zwrócić (tylko zadatek jest bezzwrotny). I coś jeszcze na pewno dostaniesz. Poza tym w takiej sytuacji i tak żaden salon Ci nie odmówi kupna sukni.
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpłaciłam 500 zł właśnie. Niby nie dużo, ale jednak też nie mało. Nie chciałabym tego stracić. A szukanie nowej sukni mnie przeraża. Dziewczyny, które szyją sukienki? Ile płacicie? Bo ja nie wiem czy bym znalazła coś dla siebie w tej chwili w salonie. Moja ma trochę inaczej wyglądać i pamiętam, że jak miałam wszystko w wersji przy kupnie to była bardzo ładna. Teraz była taka nijaka właśnie. Ona powiedziała, że mogą ją wydłużyć, ale musiałabym skonsultować czy one sobie będą coś życzyły za to, czy zrobią to jako przeróbkę.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym tam wróciła i powiedziała, że albo na piśmie zobowiązują się do uszycia/sprowadzenia sukni o odpowiedniej długości np. do dwóch tygodni, albo niech oddają zaliczkę i poszukasz czegoś innego.
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Może to nie ta suknia? Tylko bardzo podobny model? Zdjęcia do porównania masz? |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Marttb ale to jest ich wina ze suknia się cudownie skurczyla. One same z siebie się nie przyznają więc ja bym na twoim miejscu ostro dyskutowala..
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zaszynszylowana
|
Co za chora sytuacja z ta suknia... Wspolczuje ci
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez już chyba nie chciałabymtam szyć sukni. Skąd miałabys pewnosć, że dobrze Ci wydłużą? Jeżeli byłaby taka możliwość domagałabym się zwrotu kasy i szukała szybko innej kiecki.
Po tej historii jeszcze bardziej boję się zadzwonić do salonu i umówić się na przymiarkę |
|
|
|
#3823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle jestem przerażona, że tak wszystko trzeba mieć drobiazgowo w umowie. Ja mam mieć przymiarkę teraz w kwietniu i chyba oszaleje do tego czasu bo moja umowa jest tragiczna... zaledwie na pół strony i nie ma w niej nic sensownego o ile dobrze pamiętam mam szytą od podstaw i mam mieć górę z jednej sukienki a dół z drugiej i od początku się martwiłam a teraz.. Może już tam dzwonić aby w razie czego szukać gdzie indziej? chociaż do ślubu 4,5mies więc pewnie w salonie już nie kupię w razie czego... Lubie mieć wszystko na piśmie ale byłam z szwagierką, Mama i koleżanką i się śmiały jak się czepiałam umowy. To samo było przy umowie z restauracją i już teraz wyszło, że będzie całkiem sporo dodatkowych kosztów...
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłabyś suknie. Jak dzwoniłam 4 miesiące przed ślubem to pani powiedziała, że jeszcze bym mogła zamówić. Choć wiadomo, że to zależy od salonu i samej sukni
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie ja bym nawet mogła uwierzyć, że coś źle patrzyłam bo byłam podekscytowana, że mama i siostra mają zeza. No, ale spytałam babkę żeby mieć pewność i ona powiedziała mi, że 8 cm spokojnie mogę mieć z wyższymi może być problem. paula - no ja też mam umowę taką 'skromną', ale nigdy nie załatwiałam takich rzeczy, byłam pewna, że skoro salon się tym zajmuje to potrafi zadbać o to żeby było wszystko zapisane, bo taka sytuacja też nie jest dla nich na korzyść. Jak czytam nasze umowy to widzę kilka takich braków, że w sumie to teraz sobie mogą z nami robić co chcą, a my i tak zapłacimy. Ja mam ślub za 3,5 miesiąca.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Marttb wspolczuje, jedz tam i walcz o swoje. Dlaczego masz dopłacać skoro to ich wina.
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro moja przymiarka, teraz to sie boje
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż tyle Do niej i tak byłam średnio przekonana i też boję się rozczarowania przy przymiarce. Pewnie to głupie ale godziłam się na nią bo wyglądałam korzystnie i wszyscy mnie namawiali, że lepszej nie znajdę a też już miałam dość chodzenia po salonach gdzie wszystkie co mi sie podobaly leżały kiepsko. Mam ochotę już pochodzić po salonach i poszukać czegoś co może mi się mega spodoba bo schudłam już kilka kg
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w niedziele pojadę przymierzyć chyba 3 suknie używane
zobaczymy..
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
Wyszlam z przymiarki. I mam dylemat. Suknia wszystko ladnie pieknie tylko ze ja na sama uroczystosc mam 10cm obcasy. Szczerze mowiac nie wiem ile wytrzymam. W tym momencie wydaje mi się że tak ze 3-4 godz max. Bo nie jestem po prostu przyzwyczajona. Na zmiane zas mam baletki. I nie wiem jak ostatecznie dobrac dlugosc sukni. Buty wyzsze mam w wizytowce.. Z checia bym po prostu uciela tyle by te moje serduszka troszke wystawaly a potem w baletkach byloby swobodnie chodzic i suknia by sie za mna nie ciagnela. Ale nie wiem czy powinnam..
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Nie moze tak byc, ze kupowalas dluzsza suknie a teraz nagle masz sie pogodzic z tym ze jest krotsza i zalozyc płaskie buty choc wcale tego nie chcesz
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Krysilla - ciężka sprawa, bo jednak 10cm to jest spora różnica :/ a Panie w salonie coś doradziły? W sumie one się chyba na tym najlepiej znają?
|
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzialy ze moze tak 7cm skrocic to wtedy jeszcze tak nie bede zamiatac. Ale oczywiscie decyzje zostawily mi.
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krysilla - ciężko coś doradzić, bo to spora różnica jeśli chodzi o 10 cm. Może kup sobie najwyżej jeszcze jakieś niższe buty? 5/6cm? Pomyślę jak rozwiązać sytuację z suknią. Nie chcę szukać nowej bo mnie to przeraża. Może po prostu wykłócę się o jakąś zniżkę. Ewentualnie wydłużenie na ich koszt.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-03-31 o 15:09 |
|
|
|
|
#3839 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

głupie baby

mam szytą od podstaw i mam mieć górę z jednej sukienki a dół z drugiej i od początku się martwiłam a teraz.. Może już tam dzwonić aby w razie czego szukać gdzie indziej?
chociaż do ślubu 4,5mies więc pewnie w salonie już nie kupię w razie czego...
Mam ochotę już pochodzić po salonach i poszukać czegoś co może mi się mega spodoba bo schudłam już kilka kg
zobaczymy..