|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Paula a jak to mu się udało bo ja też mam zablokowane ipko wpisałam 3tyg temu hasło 3 razy z capslockiem a nie mam kiedy podjechać do banku bo to 30km ode mnie też czytałam o tym haśle telefonicznym ze podają jak zakładasz konto Ake to wieki temu było. I myślałam że jednak muszę być osobiście w banku.
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Melduje my się po nocy
stresowalam się w nocy bo po szczepieniu ale jakoś bezboleśnie minęła tylko kupy robił jedna za drugą i stękał przy tym pół nocy teraz śpi jak wstanie idziemy na spacer masakra dziewczyny ale mam zakwasy dziś ledwo odłączyć am ćwiczenia dziś a jeszcze spacer mnie cxeka oby rozchodzic się szybko
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na głowie tez ale już nie duzo max jednym miejscu tyło ![]() Spr pogodę i w week ma być 20 stopni )Czyżby wiosna ? )---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Za zdzwonil na infolinię I tam jakoś się dogadal
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar Ty tam na spokojnie po cc ćwicz
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, to niedługo będziecie wypróbowywać nowy zakup
oby kołysanie przegoniło samarę precz i została mała słodka Mia Przechwaliłam swoje dziecko , nie chce dzis spać, pospał może z 50 min i to bardzo niespokojnie, w końcu zacząl tak marudzić, ze wyjęłam go z leżaczka i połozyłam na macie na brzuszku. pokołysałam troszkę za pupę i zaczął jakby przysypiać, ale za chwile znów marudzenie i oczy jak 5 zlotych. W miedzyczasie cichaczem zrobił kupę i chwila spokój, ale znów marudzenie. Dałam mleko, bo wcześniej odciagnęłam, wypił 90 ml, wącham a tu znów kupsko. Jak można tak po cichu puszczac te smrody ? Teraz kolejna próba uśnięcia .Myślałam, zeby pójśc na spacerek, ale slońce co chwilę się chowa i wiatr jest mocny. W sumie jeszcze okres ochronny, kiedy mam go przetrzymywac w domu nie minął i boję sie ryzykować . Oby ten wiatr szybciej minął.---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
. wiosna, wiosna- u nas za blokiem jest taki mały lasek i ptaszki tam wyśpiewują od rana do wieczora, az miło teraz okna otwierać - w maju kolacje jadamy na balkonie, zeby przyjemniej było .
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem narazie to jakieś proste bez zmeczenia. Ale aby miesnie ruszac
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- U mnie tez super pogoda i weekend zapowiada sie extra. Bede od soboty w wawie znow moze jakis park zalicze
|
#3700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
. Do tego mam wózek po córce, wprawdzie nic nie zniszczony, nawet ryski nie ma na stelażu i dlatego nie kupowałam nowego, tylko ciężka z niego kolubryna, do tego na większych pompowanych i nieskrętnych kołach . Do tego dziad wielki jak nie wiem .
|
||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Niech ten kurier juz przyjdzie
![]() Brzydko jest ale pójdę x mała na spacer bo już 3 dzien nie była nigdzie ...
|
#3702 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Mi gin kazała min 8 tyg zaczekać. Potem zacznę chyba same brzuszki i dopiero jakieś 10 tyg po cc lekkie ruszanie fitnessowe. Najlepiej wpisać pregnancy training bo te fitnessy dla ciężarnych są takie akurat o, można się zmeczyc, trochę spocic, ale do Chodakowskiej im daleko
![]() Witam się i ja Dzisiaj Hania jest aniolkiem w końcu! Tak się wczoraj martwilam. Nie chciała jeść i szlam spać na maksa zestresowana. Dziś apetyt wrócił, rano do mnie coś próbowała powiedzieć dziś też widziałam jak wodzi wzrokiem za grzechotka ostroczerwoną. No i uśmiecha się coraz częściej ale chyba ciągle nieświadomie bo w dość losowych sytuacjach. Ale serce rośnie Aha i dziś się rano prężyła i prężyła, ewidentnie nie mogła kupy zrobić (ona nam od jakiegoś czasu w nocy w ogóle kup nie robi tylko dopiero rano i rano steka widać z problemami) a jak zrobiła to hooooo. Pipki nie było widać, tak wszystko pokryte "jajecznica" ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
może warto dieta jakąś lekka. Ale mi tak ciężko zrezygnować z pyszności
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tez wozek kalamburybe a mam w wawoe w bloku 3 schodki do pokonania a wozek z 15kgwazy =-O woec zawsze wyjmuje zoske z wkladka stawiam obok znosze wozwk i juz. A do parku musze metrem jechać :-D ale trudno
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar najgorzej zacząć potem jakoś leci
siedzimy w parku w zoo matka ma zakwasy musi odpocząć Esor po cc to na spokojnie trzeba bez szaleństw żeby sobie krzywdy na zrobić mi lekarz zezwolił wszystko wrocilo do normy to nie ma na co czekać Elena z takim wózkiem to i tak krótko się chodzi a spacerowe masz na później ? ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Esor łyżka majonezu ma jakieś 160 kcal jak juz to z rana jedz to spaliśmy w ciągu dnia : D Mój syn robi kupę stęka na pół parku
|
#3706 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A co do majonezu z tymi kaloriami to wiem, masakra
|
|
#3707 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Aaaa w ogóle a propos fotek, już dawno przyszła moja bransoletka i chyba się nie chwalilam. 32 zł + ok 6 zł wysyłka. Firma dedicante - bardzo polecam
o wiele tańsze o lilou a bardzo fajna jakość i rok gwarancji.
|
#3708 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Paula też jestem ciekawa. Ona jest do 9 kg czy więcej?
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazal nam ją odbijac po jedzeniu i przyznam, ze jak tak robimy to jest lepiej... dalej jej sie zdarzy charczec ale nie tak czesto jak wczesniej Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Super ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3710 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) , że dzis bujak jakoś go drażnił, ani melodyjki ani wibracje nie pomagały- zaniosłam go do łóżeczka, do jego ulubionego różowego kocyka i dziecko odpłynęło . Zdążyłam poprasować, pościerać kurze w 2 pokojach i na przedpokoju, a on jeszcze spi . Motylku, mam spacerówkę i to bardzo fajną, sprawdzoną po córce, ale nie zniszczoną wcale, którą na dodatek rozkłada sie na płasko, z rączką jak w zwykłym wózku, jest bardzo wygodna. Dlatego właśnie szkoda mi było na niecałe pół roku inwestowac w nowy wózek, kiedy ten po córce jeszcze dobry. Zaczęłyście o dietach i narobiłyscie mi smaka na czekoladę , zżarłam 4 kostki milki oreo .---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
, u mnie tez jet taka wkładka- nosidło z uszami do przenoszenia i budką. Ja mieszkam na parterze i sprowadzić go to pół biedy, ale wtaszczyć z powrotem gorzej . Ja najpierw wyprowadzam wózek, ubieram sie, ubieram małego i wynosze go na rekach.---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Esorku, co ty chcesz- bardzo ładnie wyglądasz Wstyd sie przyznac, ale ja w życiu na zadnej diecie nie byłam , stary człowiek a nic o siebie nie dba. Ale ja tak lubię jeść ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- |
||||
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoj?
|
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W ogrodzie się byczyłyśmy, dziewczyny teraz śpią więc jestem i ja ![]() Cytat:
![]() A ja nawet nie wiem ile to kosztuje jeszcze, dowiem się jak zaszczepie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja szczepię Infanrixem Hexą, w niej jest już Engerix- więc jak ktoś w szpitalu szczepił Engerixem to powinien już Hexą.
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie gadajcie o czekoladzie !!!! ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Esor - ja tez mam taki brzuszek. i ucze sie chodzenia z wciagnietym brzuchem. mojej mamie si eudało a bransoletka super. chyba sama sobie zamwię
|
|
#3715 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Marta polecam. Kółeczka na którym wisi zawieszka są z byle czego i już ciemnieja, ale samo serduszko dobrej jakości, koraliki też i nie mogę się doczekać aż zamówię sobie druga dla drugiego dziecka, szarą A brzuch to nawet jak wciągam to coś nie ten tego... Tłuszcz owszem mój i był przed ciąża, ale teraz jakby nie wiem, nie było mięśni podtrzymujących ten brzuch? Coś w ten deseń. Ale moze jeszcze za mało czasu minęło. W koncu w ciąży byłyśmy 9 miesięcy, a ostatni trymestr skóra ostro się rozciagala to może tyle samo potrzebuje by wrócić na miejsce minimum
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Esor ładnie wyglądasz
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Esor juz zamówiłam sobie :-D
No toc po 9 miesiacach mysle ze drugie tyle trzeba poczekac az wszystko sie unormuje. A my 2 miesiace po a chcemy skory i kosci :-P
|
#3718 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziękuję ale tak się nie czuje... Jeszcze
Cytat:
![]() Haha super! Pochwal się jak dojdzie! Ej w ogóle Wy z tż tak jak my nie planowaliscie dzidziusia nie? a tak się poukladalo ![]() Puszczacie swoim maluchom muzykę poważna? :-D mi mama puszczala i mimo że nie mamy w rodzinie muzyków ani ścisłych, oboje rodzice prości ludzie to ja i ścisła i muzyczna (skończyłam tylko l stopień szkoły muzycznej bo wolałam iść w ścisła strone) więc ja mojej też puszczam i liczę że to może faktycznie mózg rozwija. A Wy co o tym myślicie? ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Poza tym muzyka poważna na moją działa jak szum, czyli jak jest źle to i tak nic nie daje a jak jest spokojna to usypia.
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Zosi w ciąży puszczalam klasyczna ale jak inwtedy tak i twraz nie dziala
Zamowilam taka jak ty bo tez lubie taki styl tylko cytat inny Zosia wlasnie lezac w lezaczku bawi sie swoim motylkiem z lamaze bo zawiesilam go nad nia. Nawet zlapala go i potrzasala nim a ze on szelesci to byla mocno zdziwiona :-D jestem w szoku ze to juz!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

stresowalam się w nocy bo po szczepieniu ale jakoś bezboleśnie minęła tylko kupy robił jedna za drugą i stękał przy tym pół nocy 

oby kołysanie przegoniło samarę precz i została mała słodka Mia
, nie chce dzis spać, pospał może z 50 min i to bardzo niespokojnie, w końcu zacząl tak marudzić, ze wyjęłam go z leżaczka i połozyłam na macie na brzuszku. pokołysałam troszkę za pupę i zaczął jakby przysypiać, ale za chwile znów marudzenie i oczy jak 5 zlotych. W miedzyczasie cichaczem zrobił kupę i chwila spokój, ale znów marudzenie. Dałam mleko, bo wcześniej odciagnęłam, wypił 90 ml, wącham a tu znów kupsko. Jak można tak po cichu puszczac te smrody
? Teraz kolejna próba uśnięcia
.
. Oby ten wiatr szybciej minął.
. 

pancerny nam się jakiś trafił...
albo rozcieńczonym spirytusem(takim do spożycia) z riwanolem lub wodą.