Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 11:40   #3691
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Tż odblokowal konto
Paula a jak to mu się udało bo ja też mam zablokowane ipko wpisałam 3tyg temu hasło 3 razy z capslockiem a nie mam kiedy podjechać do banku bo to 30km ode mnie też czytałam o tym haśle telefonicznym ze podają jak zakładasz konto Ake to wieki temu było. I myślałam że jednak muszę być osobiście w banku.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:42   #3692
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Melduje my się po nocy stresowalam się w nocy bo po szczepieniu ale jakoś bezboleśnie minęła tylko kupy robił jedna za drugą i stękał przy tym pół nocy teraz śpi jak wstanie idziemy na spacer masakra dziewczyny ale mam zakwasy dziś ledwo odłączyć am ćwiczenia dziś a jeszcze spacer mnie cxeka oby rozchodzic się szybko

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:42   #3693
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Lamia u mnie bylo tak ze zamówiłam szczepionke przechowali mi do dnia szczepienia a w tym dniu rano pojechałam kupilam doplacilam 1zl za woreczek ktory trzyma w temp odpowiedniej i tyle

Siasia trzynaj sie. Pewnie jakis skok twoja mala ma i tak to..

Paula super ze odblokowal. Kurier haha.. Stare dobre czasy mi sie przypomnialy :-D
Zoska ma okropna ciemienkucbe na glowie.. Szczesuje i sypie sie i sypie.. Babki w przychodni powiedzialy ze moze miec alergie pokarmowa .
Mój mały ma alergię pokarmowa i właśnie najpierw była sucha buzia nawet skorupa na niej i aż skóra schodzila a na brwiach miał ciemieniuche. teraz skóra schodzi z główki ale już coraz mniej na szczęście typowej ciemieniuchy na głowie jeszcze nie ma.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-31, 11:44   #3694
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ciemeiniucha zeszła.. A we włoskach nie ma?
A wysypka zejdzie 😉

Jest na głowie tez ale już nie duzo max jednym miejscu tyło

Spr pogodę i w week ma być 20 stopni )

Czyżby wiosna ?)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Paula a jak to mu się udało bo ja też mam zablokowane ipko wpisałam 3tyg temu hasło 3 razy z capslockiem a nie mam kiedy podjechać do banku bo to 30km ode mnie też czytałam o tym haśle telefonicznym ze podają jak zakładasz konto Ake to wieki temu było. I myślałam że jednak muszę być osobiście w banku.

Za zdzwonil na infolinię I tam jakoś się dogadal

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:45   #3695
NanaR
Zadomowienie

Cytat:

Czyżby wiosna ?)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

To chyba dziś tez spróbuję później jak tż po nocce wstanie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-31, 11:47   #3696
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Melduje my się po nocy stresowalam się w nocy bo po szczepieniu ale jakoś bezboleśnie minęła tylko kupy robił jedna za drugą i stękał przy tym pół nocy teraz śpi jak wstanie idziemy na spacer masakra dziewczyny ale mam zakwasy dziś ledwo odłączyć am ćwiczenia dziś a jeszcze spacer mnie cxeka oby rozchodzic się szybko
Niech ja tylko pozaliczam tez sie biore za swoja dupke :-P no moze nie az tak ze do zakwasow po cc ale trocbe na pewno
Stary 2016-03-31, 11:51   #3697
kaaasi
Zakorzenienie

Marciar Ty tam na spokojnie po cc ćwicz

Stary 2016-03-31, 11:55   #3698
Elena_22
Wtajemniczenie

Paula, to niedługo będziecie wypróbowywać nowy zakup oby kołysanie przegoniło samarę precz i została mała słodka Mia .

Przechwaliłam swoje dziecko , nie chce dzis spać, pospał może z 50 min i to bardzo niespokojnie, w końcu zacząl tak marudzić, ze wyjęłam go z leżaczka i połozyłam na macie na brzuszku. pokołysałam troszkę za pupę i zaczął jakby przysypiać, ale za chwile znów marudzenie i oczy jak 5 zlotych. W miedzyczasie cichaczem zrobił kupę i chwila spokój, ale znów marudzenie. Dałam mleko, bo wcześniej odciagnęłam, wypił 90 ml, wącham a tu znów kupsko. Jak można tak po cichu puszczac te smrody ? Teraz kolejna próba uśnięcia .

Myślałam, zeby pójśc na spacerek, ale slońce co chwilę się chowa i wiatr jest mocny. W sumie jeszcze okres ochronny, kiedy mam go przetrzymywac w domu nie minął i boję sie ryzykować . Oby ten wiatr szybciej minął.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

Czyżby wiosna ?)

Ja tez poproszę taką pogodę .
wiosna, wiosna- u nas za blokiem jest taki mały lasek i ptaszki tam wyśpiewują od rana do wieczora, az miło teraz okna otwierać , mamy nawet słowika - w maju kolacje jadamy na balkonie, zeby przyjemniej było .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:56   #3699
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem narazie to jakieś proste bez zmeczenia. Ale aby miesnie ruszac

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

U mnie tez super pogoda i weekend zapowiada sie extra. Bede od soboty w wawie znow moze jakis park zalicze
Stary 2016-03-31, 11:59   #3700
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też musze nad swoim kuprem popracować. Tylko co zrobić, zeby sie chciało ?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

U mnie tez super pogoda i weekend zapowiada sie extra. Bede od soboty w wawie znow moze jakis park zalicze
To fajnie, u mnie nie ma za bardzo gdzie chodzić na tym moim zadupiu .
Do tego mam wózek po córce, wprawdzie nic nie zniszczony, nawet ryski nie ma na stelażu i dlatego nie kupowałam nowego, tylko ciężka z niego kolubryna, do tego na większych pompowanych i nieskrętnych kołach . Do tego dziad wielki jak nie wiem .
Stary 2016-03-31, 12:00   #3701
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Niech ten kurier juz przyjdzie
Brzydko jest ale pójdę x mała na spacer bo już 3 dzien nie była nigdzie ...

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 12:19   #3702
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Mi gin kazała min 8 tyg zaczekać. Potem zacznę chyba same brzuszki i dopiero jakieś 10 tyg po cc lekkie ruszanie fitnessowe. Najlepiej wpisać pregnancy training bo te fitnessy dla ciężarnych są takie akurat o, można się zmeczyc, trochę spocic, ale do Chodakowskiej im daleko

Witam się i ja Dzisiaj Hania jest aniolkiem w końcu! Tak się wczoraj martwilam. Nie chciała jeść i szlam spać na maksa zestresowana. Dziś apetyt wrócił, rano do mnie coś próbowała powiedzieć w ogóle coraz częściej nawet jak krzyczy to takimi samogloskami "eee" albo "aa", no a do mnie tak słodko grucha, że dwa razy już "aguuu" powiedziała dziś też widziałam jak wodzi wzrokiem za grzechotka ostroczerwoną. No i uśmiecha się coraz częściej ale chyba ciągle nieświadomie bo w dość losowych sytuacjach. Ale serce rośnie

Aha i dziś się rano prężyła i prężyła, ewidentnie nie mogła kupy zrobić (ona nam od jakiegoś czasu w nocy w ogóle kup nie robi tylko dopiero rano i rano steka widać z problemami) a jak zrobiła to hooooo. Pipki nie było widać, tak wszystko pokryte "jajecznica"

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Do tego mam wózek po córce, wprawdzie nic nie zniszczony, nawet ryski nie ma na stelażu i dlatego nie kupowałam nowego, tylko ciężka z niego kolubryna, do tego na większych pompowanych i nieskrętnych kołach . Do tego dziad wielki jak nie wiem .
Przy dzieciach w sumie jest i tak dużo ruchu może warto dieta jakąś lekka. Ale mi tak ciężko zrezygnować z pyszności wieczorem przed tv zawsze coś, a na śniadanie na kanapki tż mnie nauczył dawać majonez i nie mogę już bez

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 12:20   #3703
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Niech ten kurier juz przyjdzie
Brzydko jest ale pójdę x mała na spacer bo już 3 dzien nie była nigdzie ...
Napisz jak Mijka zareagowała na hustawke 😃
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 12:28   #3704
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba grunt to zaczac a potem.sie wkrecosz :-D
Ja mam tez wozek kalamburybe a mam w wawoe w bloku 3 schodki do pokonania a wozek z 15kgwazy =-O woec zawsze wyjmuje zoske z wkladka stawiam obok znosze wozwk i juz. A do parku musze metrem jechać :-D ale trudno
Stary 2016-03-31, 13:09   #3705
kaaasi
Zakorzenienie

Marciar najgorzej zacząć potem jakoś leci siedzimy w parku w zoo matka ma zakwasy musi odpocząć
Esor po cc to na spokojnie trzeba bez szaleństw żeby sobie krzywdy na zrobić mi lekarz zezwolił wszystko wrocilo do normy to nie ma na co czekać

Elena z takim wózkiem to i tak krótko się chodzi a spacerowe masz na później ?

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Esor łyżka majonezu ma jakieś 160 kcal jak juz to z rana jedz to spaliśmy w ciągu dnia : D

Mój syn robi kupę stęka na pół parku

Stary 2016-03-31, 13:47   #3706
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Marciar najgorzej zacząć potem jakoś leci siedzimy w parku w zoo matka ma zakwasy musi odpocząć
Esor po cc to na spokojnie trzeba bez szaleństw żeby sobie krzywdy na zrobić mi lekarz zezwolił wszystko wrocilo do normy to nie ma na co czekać

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Esor łyżka majonezu ma jakieś 160 kcal jak juz to z rana jedz to spaliśmy w ciągu dnia : D

No Ty sn to możesz szybciej szaleć. Właśnie dzięki cc mam wymowke do niecwiczenia haha.

A co do majonezu z tymi kaloriami to wiem, masakra ale kurde ja całe gimnazjum, liceum i pierwsze dwa lata studiów zaburzenia odżywiania i nie umiem się normalnie odchudzać jak zaczynam od zdrowej diety to i tak po dwóch tygodniach kończę na wyrzutach jak zjem 800 kcal dziennie zamiast 500 także na razie się trzymam z daleka od myślenia o kaloriach. A jak zacznę ćwiczyć to nie wiem.. Nie umiem być na normalnej diecie zdrowej :/ a wszystko spoko tylko ten brzuch no. Wysyłam fotkę ale w bluzce bo się wstydzę pokazać bez.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459424842793.jpg (64,2 KB, 41 załadowań)

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-31, 13:50   #3707
esor
Mamusia Luty 2016

Aaaa w ogóle a propos fotek, już dawno przyszła moja bransoletka i chyba się nie chwalilam. 32 zł + ok 6 zł wysyłka. Firma dedicante - bardzo polecam o wiele tańsze o lilou a bardzo fajna jakość i rok gwarancji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459424953921.jpg (88,9 KB, 34 załadowań)

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-31, 13:55   #3708
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Napisz jak Mijka zareagowała na hustawke 😃
Paula też jestem ciekawa. Ona jest do 9 kg czy więcej?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Ja mam tez wozek kalamburybe a mam w wawoe w bloku 3 schodki do pokonania a wozek z 15kgwazy =-O woec zawsze wyjmuje zoske z wkladka stawiam obok znosze wozwk i juz. A do parku musze metrem jechać :-D ale trudno
Te wózki są straszne. Ja mam 5 półpięter (czyli z ok 5x10 schodów) do mieszkania więc zostawiamy pod skrzynkami (2x10 schodów) i i tak zdycham po wniesieniu. Nie mówiąc o tym, że tylko czekam aż ktoś da "uprzejmie" do zrozumienia, że nie życzy sobue tego wózka pod swoją skrzynka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-31, 14:04   #3709
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
A nie odzywam sie bo jakas depreche zalapalam i nie chce wam tu truc. J jest wisicyc i w dzien prawie nie spi wiec mam nic nie zrobione w domu. Nie mam czasu na nic tylko siedze jak ta doopa z cycem na wierzchu. W nocy tez jest srednio bo zasypia dopiero kolo 12 i budzi sie o 3 i 5 wiec niewyspana chodze. Musze dokarmiac mm bo sa chwile, ze J zaczyna wierzgac przy cycu i mi jej szkoda, ze glodna jest a z cyca nie leci
Do tego na plecach wyczulam sobie kolejny pieprzyk tym razem ten sie jakos tak luszczy czy cos. Tz mowi, ze sie nie luszczy tylko goi bo wyglada na to ze polowe zdrapalam, ale ja tam nie wiem, zaraz mam schizy
U nas szczepienie za miesiac ale jeszcze mi nie przyslali karteczki. J bedzie miala miesiac w sobote. A pierwsze badanie kontrolne powinnas miec kolo 6 tygodnia przed szczepieniem wiec faktycznie dziwne ze tyle czekalas
Moja J strasznie charczy, gwizdze i wydaje przerozne dzwieki jak spibale glownie w noce, w dzien jakos mniej nie mam pojecia co jej jest, poczekam jeszcze pare dni i ide do lekarza to sprawdzic.
Paula a nie mozesz samolotem skoczyc na tydzien do Pl zeby soe troche odsresowac?
Siasia moja tez wieczorem i w nocy tak dziwnie charczy jak oddycha. Mowilam o tym lekarzowi, ze w ciagu dnia cisza a wieczorem sie zaczyna. Zreszta osluchal ja i bylo ok. Powiedzial, ze pokarm jej sie cofa i gdzies tam zalega i stad te odglosy (ona nie ulewa, ale lekarz mowil ze nie musi ulewac a pokarm sie jej cofa do jakiegos tam miejsca tylko))
Kazal nam ją odbijac po jedzeniu i przyznam, ze jak tak robimy to jest lepiej... dalej jej sie zdarzy charczec ale nie tak czesto jak wczesniej

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Tż odblokowal konto
Super

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Zeszła nam ciemieniucha z brwi ale ta plikach tak ja wysypalo ze hej

Pewnie od czekolady bo tyle zarlam ostatnui
Moją też na policzkach tylko wysypalo. Polozna mowila, ze to moze byc od proszku w ktorym swoje ciuchy piore a pozniej Lilke nosze i przytulam. Kazala albo podkladac pieluche albo wyprac w proszku dla dzieci.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 14:22   #3710
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Uff...mój dzieć zsanął w końcu- i odkryłam(eureka) , że dzis bujak jakoś go drażnił, ani melodyjki ani wibracje nie pomagały- zaniosłam go do łóżeczka, do jego ulubionego różowego kocyka i dziecko odpłynęło . Zdążyłam poprasować, pościerać kurze w 2 pokojach i na przedpokoju, a on jeszcze spi .

Motylku, mam spacerówkę i to bardzo fajną, sprawdzoną po córce, ale nie zniszczoną wcale, którą na dodatek rozkłada sie na płasko, z rączką jak w zwykłym wózku, jest bardzo wygodna. Dlatego właśnie szkoda mi było na niecałe pół roku inwestowac w nowy wózek, kiedy ten po córce jeszcze dobry.

Zaczęłyście o dietach i narobiłyscie mi smaka na czekoladę , zżarłam 4 kostki milki oreo .

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
chyba mamy podobne wózki , u mnie tez jet taka wkładka- nosidło z uszami do przenoszenia i budką. Ja mieszkam na parterze i sprowadzić go to pół biedy, ale wtaszczyć z powrotem gorzej . Ja najpierw wyprowadzam wózek, ubieram sie, ubieram małego i wynosze go na rekach.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
No Ty sn to możesz szybciej szaleć. Właśnie dzięki cc mam wymowke do niecwiczenia haha.

A co do majonezu z tymi kaloriami to wiem, masakra ale kurde ja całe gimnazjum, liceum i pierwsze dwa lata studiów zaburzenia odżywiania i nie umiem się normalnie odchudzać jak zaczynam od zdrowej diety to i tak po dwóch tygodniach kończę na wyrzutach jak zjem 800 kcal dziennie zamiast 500 także na razie się trzymam z daleka od myślenia o kaloriach. A jak zacznę ćwiczyć to nie wiem.. Nie umiem być na normalnej diecie zdrowej :/ a wszystko spoko tylko ten brzuch no. Wysyłam fotkę ale w bluzce bo się wstydzę pokazać bez.

Esorku, co ty chcesz- bardzo ładnie wyglądasz . Masz teraz chyba inny kolor włosów.

Wstyd sie przyznac, ale ja w życiu na zadnej diecie nie byłam , stary człowiek a nic o siebie nie dba. Ale ja tak lubię jeść

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Aaaa w ogóle a propos fotek, już dawno przyszła moja bransoletka i chyba się nie chwalilam. 32 zł + ok 6 zł wysyłka. Firma dedicante - bardzo polecam o wiele tańsze o lilou a bardzo fajna jakość i rok gwarancji.
Piękna , zegarek bardzo mi sie podoba .

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

Ktoś kto nie ma dzieci nie uwierzyłby, że takie szkraby potrafią tak stękac przy kupie albo takie bąki walic
Stary 2016-03-31, 14:55   #3711
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Uff...mój dzieć zsanął w końcu- i odkryłam(eureka) , że dzis bujak jakoś go drażnił, ani melodyjki ani wibracje nie pomagały- zaniosłam go do łóżeczka, do jego ulubionego różowego kocyka i dziecko odpłynęło . Zdążyłam poprasować, pościerać kurze w 2 pokojach i na przedpokoju, a on jeszcze spi .

Motylku, mam spacerówkę i to bardzo fajną, sprawdzoną po córce, ale nie zniszczoną wcale, którą na dodatek rozkłada sie na płasko, z rączką jak w zwykłym wózku, jest bardzo wygodna. Dlatego właśnie szkoda mi było na niecałe pół roku inwestowac w nowy wózek, kiedy ten po córce jeszcze dobry.

Zaczęłyście o dietach i narobiłyscie mi smaka na czekoladę , zżarłam 4 kostki milki oreo .

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

chyba mamy podobne wózki , u mnie tez jet taka wkładka- nosidło z uszami do przenoszenia i budką. Ja mieszkam na parterze i sprowadzić go to pół biedy, ale wtaszczyć z powrotem gorzej . Ja najpierw wyprowadzam wózek, ubieram sie, ubieram małego i wynosze go na rekach.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Esorku, co ty chcesz- bardzo ładnie wyglądasz . Masz teraz chyba inny kolor włosów.

Wstyd sie przyznac, ale ja w życiu na zadnej diecie nie byłam , stary człowiek a nic o siebie nie dba. Ale ja tak lubię jeść

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ktoś kto nie ma dzieci nie uwierzyłby, że takie szkraby potrafią tak stękac przy kupie albo takie bąki walic
Ej to chyba mamy podobne wozki :-D tak samo mam. Voyager ligero moj a twoj?
Stary 2016-03-31, 15:08   #3712
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Ja wychodzę na spacer jak mały spi. Jakos boję się wyjść jak nie śpi jeszcze

Cytat:

Milka oreo a ja mam tylko zwykła milke
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 15:09   #3713
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

W ogrodzie się byczyłyśmy, dziewczyny teraz śpią więc jestem i ja

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Autet hahaha

Motyl i co przepisujesz dziewczyny pod buki?
Ile płacisz za szczepionkę 6w1? Jestem ciekawa czy w każdej przychodni ta sama cena.

jeszcze z tym zaczekam, dam jeszcze szansę naszej lekarce
A ja nawet nie wiem ile to kosztuje jeszcze, dowiem się jak zaszczepie

Cytat:
No tam chcą jakieś hasło telefoniczne a ja nie znam takiego

Jutro będzie tż dzwonił na infolinię i zapyta co i jak. Czytam w necie ze niby bez tego hasła telefonicznego gówno zrobię ja się pochlastam

Co za głupia pipa ze mnie ; (
Miałam Ci mówić,że jak pracowałam w kilku bankach to takim hasłem było nazwisko panieńskie matki, ale widzę,że już po problemie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Mamusiaczek my mamy fajną panią psycholog z przedszkola i chyba z nią się skonsultujemy...

Paula huśtawka super oby twojej Samarze przypasowała...

My na szczepienie za tydzień i już zaczynam się bać muszę kupić szczepionkę- to się jakoś specjalnie przechowuje?

Mały nie wymiotuje wypił już 2 szklanki wody i nie zwrócił. Za godzinę spróbuję mu dać cienki rosołek do picia. Mamy skierowanie na komplet badań z TSH włącznie bo za mało waży już czuję jaki będzie ryk przy pobieraniu krwi

Zuza łaskawa- zjadła, pośmiała się i zasnęła pod karuzelą. A Tż marudził ze ta karuzela ro zbędny gadżet dziś znowu do chirurga bo pępek nadal nie odpadł pancerny nam się jakiś trafił...
my też za tydzień.jak sama kupujesz to najlepiej bezpośrednio przed szczepieniem kupić, w aptece Ci dadzą takie opakowanie na szczepionki. Lepiej samemu w domu nie przechowywać bo nigdy nie wiesz, czy prawidłowo.

Cytat:
Super, ze już z małym lepiej .
Tacy są ci faceci- mój teraz jest bardzo zadowolony ze wszystkich rzeczy, które kupiłam małemu, choc na początku był sceptyczny, czy w ogóle sie przydadzą .

A moze pępowina była gruba i dlatego tak długo siedzi? u nas powiedzieli, ze jest bardzo cieniutka i pępek po kilku dniach już wisiał na włosku.
Położne mówiły też, że kiedys jak pielęgnowało sie pępki spirytusem szybciej odpadały, bo spiryt wysusza a octenisept tylko odkaża. I radziły też przemywać albo wódką albo rozcieńczonym spirytusem(takim do spożycia) z riwanolem lub wodą.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Dziewczyny, od czego moze zależeć cena szczepionki 6 w 1?bo widziałam, ze pisałyście o 240 zł, a u nas kosztuje ok.180 zł , ale ja sama nie zamawiam( mąż pytał w aptece to ceny sa właśnie takie jak podajecie), tylko zgłaszam u pani pielęgniarki prowadzącej szczepienie i ona tym się zajmuje.
Boję się, ze skoro tak tanio, to moze jakaś felerna?
To też zależy z jakiej firmy masz tę szczepionkę, bo są różne
Ja szczepię Infanrixem Hexą, w niej jest już Engerix- więc jak ktoś w szpitalu szczepił Engerixem to powinien już Hexą.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 15:22   #3714
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja wychodzę na spacer jak mały spi. Jakos boję się wyjść jak nie śpi jeszcze

Milka oreo a ja mam tylko zwykła milke
Ja tez sie boje:-D twraz ja moja mama bierze a ja sie poucze. Ale nie spi ona to jest kaskader :-P
Nie gadajcie o czekoladzie !!!!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Esor - ja tez mam taki brzuszek. i ucze sie chodzenia z wciagnietym brzuchem. mojej mamie si eudało a bransoletka super. chyba sama sobie zamwię
Stary 2016-03-31, 15:29   #3715
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja tez sie boje:-D twraz ja moja mama bierze a ja sie poucze. Ale nie spi ona to jest kaskader :-P
Nie gadajcie o czekoladzie !!!!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Esor - ja tez mam taki brzuszek. i ucze sie chodzenia z wciagnietym brzuchem. mojej mamie si eudało a bransoletka super. chyba sama sobie zamwię
Elenko dziękuję to bardzo miłe co napisałaś i wcale żadna stara nie jesteś, co Ty gadasz!!!!!!!

Marta polecam. Kółeczka na którym wisi zawieszka są z byle czego i już ciemnieja, ale samo serduszko dobrej jakości, koraliki też i nie mogę się doczekać aż zamówię sobie druga dla drugiego dziecka, szarą

A brzuch to nawet jak wciągam to coś nie ten tego... Tłuszcz owszem mój i był przed ciąża, ale teraz jakby nie wiem, nie było mięśni podtrzymujących ten brzuch? Coś w ten deseń. Ale moze jeszcze za mało czasu minęło. W koncu w ciąży byłyśmy 9 miesięcy, a ostatni trymestr skóra ostro się rozciagala to może tyle samo potrzebuje by wrócić na miejsce minimum

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-31, 15:43   #3716
kaaasi
Zakorzenienie

Esor ładnie wyglądasz

Stary 2016-03-31, 15:58   #3717
marciar7
Zakorzenienie

Esor juz zamówiłam sobie :-D

No toc po 9 miesiacach mysle ze drugie tyle trzeba poczekac az wszystko sie unormuje. A my 2 miesiace po a chcemy skory i kosci :-P
Stary 2016-03-31, 16:14   #3718
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor ładnie wyglądasz
Dziękuję ale tak się nie czuje... Jeszcze

Cytat:
Esor juz zamówiłam sobie :-D

No toc po 9 miesiacach mysle ze drugie tyle trzeba poczekac az wszystko sie unormuje. A my 2 miesiace po a chcemy skory i kosci :-P
Dokładnie
Haha super! Pochwal się jak dojdzie!

Ej w ogóle Wy z tż tak jak my nie planowaliscie dzidziusia nie? a tak się poukladalo

Puszczacie swoim maluchom muzykę poważna? :-D mi mama puszczala i mimo że nie mamy w rodzinie muzyków ani ścisłych, oboje rodzice prości ludzie to ja i ścisła i muzyczna (skończyłam tylko l stopień szkoły muzycznej bo wolałam iść w ścisła strone) więc ja mojej też puszczam i liczę że to może faktycznie mózg rozwija. A Wy co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Poza tym muzyka poważna na moją działa jak szum, czyli jak jest źle to i tak nic nie daje a jak jest spokojna to usypia.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-31, 16:25   #3719
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ale tak się nie czuje... Jeszcze

Dokładnie
Haha super! Pochwal się jak dojdzie!

Ej w ogóle Wy z tż tak jak my nie planowaliscie dzidziusia nie? a tak się poukladalo

Puszczacie swoim maluchom muzykę poważna? :-D mi mama puszczala i mimo że nie mamy w rodzinie muzyków ani ścisłych, oboje rodzice prości ludzie to ja i ścisła i muzyczna (skończyłam tylko l stopień szkoły muzycznej bo wolałam iść w ścisła strone) więc ja mojej też puszczam i liczę że to może faktycznie mózg rozwija. A Wy co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Poza tym muzyka poważna na moją działa jak szum, czyli jak jest źle to i tak nic nie daje a jak jest spokojna to usypia.
Mój mąż jest fanem jazzu i muzyki klasycznej. Zawsze jak go zostawiam z małym to puszcza mu jedno z dwóch. Mały uważnie nasłuchuje i najczęściej zasypia. A wcale nie sa to spokojne utwory
Stary 2016-03-31, 16:45   #3720
marciar7
Zakorzenienie

Ja Zosi w ciąży puszczalam klasyczna ale jak inwtedy tak i twraz nie dziala

Zamowilam taka jak ty bo tez lubie taki styl tylko cytat inny
Zosia wlasnie lezac w lezaczku bawi sie swoim motylkiem z lamaze bo zawiesilam go nad nia. Nawet zlapala go i potrzasala nim a ze on szelesci to byla mocno zdziwiona :-D jestem w szoku ze to juz!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości