|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Moderator
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Panie i panowie, przestało być śmiesznie
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1...pliny-ale.html |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze plod arlekina ma rozne stadia. Wlasnie niedawno kolezanka urodzila synka z ta wada. Tuz po porodzie wygladalo to zle. Obecnie wyglada jak normalny chlopiec ( ma pol roku). Umyslowo normalnie sie rozwija, ruchowo wymaga rehabilitacji ale jak najbardziej jest w stanie normalnoe chodzic, biegac etc. Jedyne co musza robic to cale zycie intensywnie natluszczac skore.
Dodam tylko ze nie wiedziala az do rozwiazania ze dziecko ma ta wqde. Bylo po prpstu mniejsze a ona miala wod plodowych duzo. Dopiero po porodzie wyszlo. Poczatkowo nie dawali mu szans na przezycie a lekarz mowil ze nie widzial tak zlego stadium..
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2016-03-31 o 16:09 |
|
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4926 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Teraz niech jeszcze granice zamkną, albo niech każdej kobiecie wyjeżdżającej za granicę robią na granicy usg.
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A Trybunału nie ma, więc nikt nie zdecyduje, ze USG na granicy to naruszenie praw jednostki.
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Też zerknęłam. Okropne, aczkolwiek specjalnie mnie to nie ruszyło. Za to nie chcę sobie wyobrażać jak niesamowicie taki płód cierpi po urodzeniu, bo przecież system nerwowy jest wykształcony normalnie.
Cytat:
A ludzie się nie zbuntują, bo 500+, frankowicze i niższy wiek emerytalny ważniejsze. Polsko dokąd zmierzasz.
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Nie macie pojęcia jak niesamowicie przykre jest uczucie kiedy się człowiek cieszy ze Polsce nie mieszka. Bo przecież tęskni się do tylu rzeczy. Dobija mnie to wszystko.
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj już nie takie przykre i się aż tak nie tęskni jedyne, do czego tęsknię, to moi przyjaciele. kiełbasę krakowską jak chcę, to mam (a zwykle nie chcę), pierogi też, k*rwy w autobusie słyszę codziennie, a jak mnie łapie melancholia, to idę do ambasady - jedna wizyta u typowej polskiej pani w okienku i mi się wycieczek odechciewa ja się cieszę, że uciekłam na czas. a, no i za tanimi kosmetykami tęsknię
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz nie tesknie
|
|
#4934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu była za niska frekwencja, a głosy nie-na-PiS rozmyły się po zbyt wielu partiach.
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;58203366]Wiesz, tak naprawdę, to większość uprawnionych wcale na nich nie głosowała
Po prostu była za niska frekwencja, a głosy nie-na-PiS rozmyły się po zbyt wielu partiach.[/QUOTE]Owszem, ale nie-glosowanie tez jest jakas forma glosowania. Jesli ktos nie poszedl glosowac to pozwolil by inni za niego zadecydowali, zgodzil sie z tym wyborem. To teraz mozna pomarudzic owszem, ale trzeba bylo wczesniej pomyslec. Przeciez kazdy, nawet srednio myslacy czlowiek, mogl sie spodziewac co sie stanie jesli do wladzy dojdzie czlowiek zlamany nieszczesciami i opanowany obsesja zemsty. Mnie wielce nie dziwi to co sie teraz dzieje, bylo do przewidzenia. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Zreszta. Na poczatku marca wybrano w wyborach uzupelniajacych senator z PiS. Wygrala z kandydatem PSL ktorego popierala Nowoczesna i PO. Wygrala w marcu! Czyli jednak wiekszosc nadal jest zachwycona tym jak rzadzi wiadoma partia i dala temu wyraz, pokazali, ze nadal chca byc rzadzeni tak jak do tej pory.
|
#4936 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Serio? Bo mnie dziwi, głównie łamanie Konstytucji.
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie smuci, denerwuje, zalamuje itd itp. Ale nie dziwi. Czlowiek, ktory latami nie pogodzil sie ze smiercia bliskiej osoby i co miesiac okazuje to w dziwnych marszach nie jest stabilny i mozna sie po nim spodziewac wszystkiego. I ja sie spodziewam, niestety.
|
#4938 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie też nie dziwi to co się dzieje. Co mnie dziwi, to zdziwienie niektórych moich znajomych, którzy na PiS głosowali
|
|
#4939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dużo osób smuci sie z tego powodu juz od wielu lat a nie od teraz i jakoś żyją
Edytowane przez cukierniczek Czas edycji: 2016-03-31 o 18:45 |
||
|
|
|
#4940 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
O żadne wydarzenie mi nie chodzi, nigdy nie nawiazuje do historycznych wydarzeń. Polska jest religijna od wieeeeeeeeeeeelu lat, praktycznie cały naród bierze sluby i chrzest - dlatego tak napisałam (zwłaszcza, że dodałam słowo 'ponad', które samo przez się mówi więcej niż :P ).
polityka sie nie zmieniła, nadal jest źle albo i tragicznie obojętnie jak to nazwać, jest jak było. Nic nie przybyło ani nie ubyło. Wystarczyło tylko czytać polityczne nowinki i za poprzednich rządów dlatego nie ma co sie za specjalnie przejmować.
Edytowane przez cukierniczek Czas edycji: 2016-03-31 o 19:08 |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie pod uwagę że przed wprowadzeniem konkordatu w zamierzchłym systemie kobiety miały więcej praw niż teraz. Teraz powoli są cofane wszystkie przepisy które jeszcze 40 lat temu były normą.
|
|
|
|
#4943 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I co to ma niby w ogóle znaczyć? Było prawo do aborcji na żądanie. Potem było prawo do aborcji w wypadku ciąży z gwałtu, zagrożenia życia matki albo nieuleczalnych uszkodzeń płodu. W ostatnich latach jest ono bardziej teoretyczne niż praktyczne. Planują wprowadzić prawo zezwalające na zmuszanie kobiet do rodzenia martwych i kalekich dzieci oraz umierania przy porodzie, jak w XIX wieku, a Ty bełkoczesz tylko po to, żeby bełkotać. |
||
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ma sie to do rozmowy? Co to zmienia? Generalnie prowadzi nas to do wniosku, ze czasy, kiedy rzadzila "partia" byly dla kobiet lepsze niz w czasach demokracji.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2016-03-31 o 19:19 |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budza sie, dobre. Tak sie budza, ze niedlugo zgodza sie na zapladnianie Polek na sile, zeby tylko nas "muzulmany nie zalaly". Polska, jasny gwint, przedmurzem europy.
|
|
#4947 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
Masakra.
Z jednej strony mamy wariatów, którzy wysadzają się w imię Allaha paraliżując europejskie miasta a z drugiej strony zalążki państwa wyznaniowego kolejnej religii. Ja mam tylko nadzieję, że lada moment z ludźmi skontaktuje się obca cywilizacja i samym faktem ich istnienia raz na zawsze zlikwiduje wszystkie chore religie światowe (w jaki sposób ? wystarczy że pokaże co potrafi zrobić z naszą cywilizacją a ludzie będą bać się nawet im sprzeciwić). Niestety szkoda, że kosmosem obowiązuje zasada człowieka i mrówki :/ |
|
|
|
#4949 |
|
Ante Pante
|
Ja jestem przerażona tym co się dzieje. Żadnej aborcji, bez względu na wady genetyczne czy gwałt. Tabletki po niet, bo łykamy je jak dropsy, drogie panie. Strach seks uprawiać podczas jakichś dłuższych weekendów i świąt...
A minęło dopiero ile? Pół roku? |
|
|
|
#4950 |
|
Konto usunięte
|
Serio współczuję kobietom, teraz będą musiały się bać seksu, bo mogą zostać zmuszone w przyszłości do donoszenia ciąży, bez względu na wszystko. To co wyczynia obecna władza w głowie mi się nie mieści i choć mam na myśli głównie posunięcia w zakresie gospodarki i relacji międzynarodowych, to od strony społecznej, kulturowej itp. też wiele jeszcze napsują. Homo sovieticus wraca do Polski.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

07.07.2012 

jedyne, do czego tęsknię, to moi przyjaciele. kiełbasę krakowską jak chcę, to mam (a zwykle nie chcę), pierogi też, k*rwy w autobusie słyszę codziennie, a jak mnie łapie melancholia, to idę do ambasady - jedna wizyta u typowej polskiej pani w okienku i mi się wycieczek odechciewa
ja się cieszę, że uciekłam na czas.

Po prostu była za niska frekwencja, a głosy nie-na-PiS rozmyły się po zbyt wielu partiach.