Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 18:58   #1861
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o to fajnie spędziliście dzień..właśnie się zastanawiałam co tak milczysz od rana..
ja miałam takie twardnienie raz, ale to przy dość gwałtownym ruchu, musiałam usiąść, pooddychać i nie powtórzyło się.. to raczej bezbolesne, prawda? chyba macica zaczyna ćwiczyć do porodu..chociaż specem nie jestem..

a dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała,że w ciązy nie powinno spać w pozycji na plecach.. dlaczego? jak dziewczyny śpicie? ja głównie na boku, ale aż mnie biodra czasem bolą od tego zalegania..

To za jakis czas dopiero będzie nas dotyczyć. Chodzi o to, że macica naciska wtedy na żyłę glówną i moze prowadzić do niedotlenienia. Ale to jak dzieci większe będą. Ja śpię na boku wtulona w rogala
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:00   #1862
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ale super cudnie gratuluje jejku mnie jak pokazywał stopki dzidzi jak byłam na pierwszym genetycznym to aż sie wzruszyłam mam takie jedno fajne zdjecie Załącznik 6316076ale 3,5cm to juz duuuuza nozia
Wstaw fotkę wstaw!!
śliczna stópka

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:00   #1863
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hahah ale słodkie żabie udka :P

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Miałam tak krótko po tym jak zaczęłam czuć ruchy małego . W nocy mnie obudziło tylko u mnie stywny "stojący brzuch" był raz , nawet tłuszcz na oponce był twardy... to chyba zapowiedzi , ciało przygotowywuje sie na poród.

A Laski przypomniało mi się po badaniu wytarłam żel z brzucha i zrobiło mi sie mega zimno na nim wiec zaczełam go lekko trzeć wygladało jak bym się po brzuchu głaskała a dr patrzy na mnie i mówi prosze się nei głaskać po brzuchu bo może sobie pani tym poród wywołać słyszałyście , że nie wolno głaskac sie po brzuchu? Ja pierwszy raz się z tym spotkałam ?

No pewnie. Moj gin tak to tłumaczy, że macica, jak każdy mięsień reaguje kurczeniem na dotyk i też radzi się nie macać po tym brzuchu jakoś stale. Ja raczej kładę ręce na brzuchu, głaskanie tylko przy smarowaniu brzucha balsamem.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:08   #1864
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
A Laski przypomniało mi się po badaniu wytarłam żel z brzucha i zrobiło mi sie mega zimno na nim wiec zaczełam go lekko trzeć wygladało jak bym się po brzuchu głaskała a dr patrzy na mnie i mówi prosze się nei głaskać po brzuchu bo może sobie pani tym poród wywołać słyszałyście , że nie wolno głaskac sie po brzuchu? Ja pierwszy raz się z tym spotkałam ?
W szpitalu polozna ostrzegala przed nadmiernym dotykaniem i masowaniem.

Ja mam bardzo twardy brzuch przy pelnym pęcherzu. Budzi mnie to w nocy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:09   #1865
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
W szpitalu polozna ostrzegala przed nadmiernym dotykaniem i masowaniem.

Ja mam bardzo twardy brzuch przy pelnym pęcherzu. Budzi mnie to w nocy.
Ja mam dokladnie tak samo twardy brzuch przy pelnym pecherzu

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:18   #1866
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja mialam to samo jakies dwa tygodnie temu. Tak samo dwa razy jak u ciebie. Zapomnialam o to spytac gina bo wiecej sie nie powtórzyło.
Maluch normalnie sie ruszał i brzuch był miękki potem więc sie nie przejełam tak bardzo.
No właśnie jakbym czuła ruchy regularne nie przejęłabym się wcale ale ja ciągle ledwo czuję ruchy i to bardzo nie regularne
Całe rano próbowałam wyczuć i już bardzo się stresowałam, ale z 2h temu poczułam jednorazowe "wypchnięcie" od środka i ciut mnie to uspokoiło (to jedyne ruchy które mi mój dzidziuś puki co serwuje ) Chociaż i tak pewnie umówię się na przyszły tydzien do gina (mimo, że byłam 9dni temu). Mam na szczęscie kartę enel-medu więc mogę chodzić do ginekologa ile dusza zapragnie. Najwyżej uzna mnie za największą panikarę świata ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:21   #1867
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
No właśnie jakbym czuła ruchy regularne nie przejęłabym się wcale ale ja ciągle ledwo czuję ruchy i to bardzo nie regularne
Całe rano próbowałam wyczuć i już bardzo się stresowałam, ale z 2h temu poczułam jednorazowe "wypchnięcie" od środka i ciut mnie to uspokoiło (to jedyne ruchy które mi mój dzidziuś puki co serwuje ) Chociaż i tak pewnie umówię się na przyszły tydzien do gina (mimo, że byłam 9dni temu). Mam na szczęscie kartę enel-medu więc mogę chodzić do ginekologa ile dusza zapragnie. Najwyżej uzna mnie za największą panikarę świata ;p
Spokojnie, pewnie z maluszkiem wszystko ok.
Jesli masz sie stresowac to lepiej zebys poszła i sprawdziła.

Stary 2016-03-31, 19:22   #1868
Origa
Rozeznanie

Jesteście niemozliwe gaduły
, od wczoraj z 10 stron do nadrobienia, ja nie wiem jak z Wami mozna być na bieżąco, jak człowiek większość dnia spędza w pracy

Widzę, że temat nocno/bieliźniany się pojawił Ja śpię w koszulkach nocnych, ale w majtkach Tż czasem zdarza nam się też nago, szczególnie w lecie. A co do stringów, kiedyś tylko takie nosiłam, ale od jakichś 2 lat przerzuciłam się na figi.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
mój własny sierściuch. Pomyślałam, że wiosna idzie i już nie wypada mieć w avatarze stalowego chłopca w szaliku
Piękny sierściuch co to za rasa? ja mam 6-miesięczną brytyjską szarą rozrabiakę

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście o badaniach piersi, wiecie że nigdy takich nie miałam. Chyba tylko mając 18 lat ginekolog mnie zmacała po piersiach a potem już cisza, chyba zapomniałam że powinno się je sprawdzać hmmm.
Ja miałam USG piersi niecałe 2 lata temu, czasem mnie lekarka też na regularnych wizytach macała.

Cytat:
Boże jest studencka ??? Toż to 2ga miłoś mojego życia . A jak by byla z gruszką ... ahhh się rozmarzyłam
Ja pracuję z dziewczyną ze Słowacji, zawsze jak jedzie do domu to nam przywozi tony tej Studenckiej

Gratuluję wszystkim po badaniach

Cytat:
a dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała,że w ciązy nie powinno spać w pozycji na plecach.. dlaczego? jak dziewczyny śpicie? ja głównie na boku, ale aż mnie biodra czasem bolą od tego zalegania..
Odkąd mam rogala śpię wtulona w niego na lewym boku, co wcześniej wydawało mi się nie do pomyślenia, bo zawsze zasypiałam na prawym/brzuchu. Ale często nad ranem z godzinkę/dwie na plecach też.

Byłam dziś na genetycznym 3D i co? Wg dzisiejszego badania wymiary dziecka zgadzają się z wcześniejszymi USG, tak samo jak termin porodu: wg niego mam dziś 20t3d. 2 różnych lekarzy dzień po dniu, a wyniki obwodów głowy np. różnią się o kilka mm Tyle, że jakoś bardziej ufam temu dzisiejszemu lekarzowi; byłam u niego też na pierwszym genetycznym jak byłam niezadowolona z wizyty u lekarza z opieki medycznej w pracy. Teraz sytuacja się powtórzyła i jestem pewna, że na to w 32 tygodniu pójdę już tylko prywatnie tam gdzie dziś. Lekarz poświęcił nam pół godz, wszystko pokazywał, opisywał, tłumaczył itd. Opis USG dostaliśmy bardzo obszerny. Dzidzi nie chciało się ułożyć do ładnej fotki 3D, zasłaniało się cały czas rączką, wstydliwe takie No i na 100% będzie Helenka Mogę zacząć ubrankowe zakupy

A jutro mamy wolne i jedziemy do domu, może uda nam się kupić samochód - taki w każdym razie jest plan I pewnie jak wrócimy w sobotę, to będzie z 30 stron do nadrabiania
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:25   #1869
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah ale słodkie żabie udka :P

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Miałam tak krótko po tym jak zaczęłam czuć ruchy małego . W nocy mnie obudziło tylko u mnie stywny "stojący brzuch" był raz , nawet tłuszcz na oponce był twardy... to chyba zapowiedzi , ciało przygotowywuje sie na poród.

tak, słyszałam o tym wielokrotnie, ze nie powinno się trzeć/głaskać nadmiernie po brzuchu..ja czasem przykładam dłoń, trzymam się za brzuch, od czasu do czasu pogłaszczę, ale nie trę i nie czochram nadmiernie, co zdarzało mi się widzieć u innych mam..

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
To za jakis czas dopiero będzie nas dotyczyć. Chodzi o to, że macica naciska wtedy na żyłę glówną i moze prowadzić do niedotlenienia. Ale to jak dzieci większe będą. Ja śpię na boku wtulona w rogala
aha..czyli póki co spanie na plecach bezpieczne?

Cytat:
ja też czuję takie wypychanie, z różną częstotliwością, dziś nieco mniej.. ale to chyba normalne na tym etapie..kiedy ruchy powinny być regularne? i co to znaczy regularne? któraś się orientuje?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Jesteście niemozliwe gaduły
, od wczoraj z 10 stron do nadrobienia, ja nie wiem jak z Wami mozna być na bieżąco, jak człowiek większość dnia spędza w pracy

Widzę, że temat nocno/bieliźniany się pojawił Ja śpię w koszulkach nocnych, ale w majtkach Tż czasem zdarza nam się też nago, szczególnie w lecie. A co do stringów, kiedyś tylko takie nosiłam, ale od jakichś 2 lat przerzuciłam się na figi.

Ja miałam USG piersi niecałe 2 lata temu, czasem mnie lekarka też na regularnych wizytach macała.

Ja pracuję z dziewczyną ze Słowacji, zawsze jak jedzie do domu to nam przywozi tony tej Studenckiej

Gratuluję wszystkim po badaniach

Odkąd mam rogala śpię wtulona w niego na lewym boku, co wcześniej wydawało mi się nie do pomyślenia, bo zawsze zasypiałam na prawym/brzuchu. Ale często nad ranem z godzinkę/dwie na plecach też.

Byłam dziś na genetycznym 3D i co? Wg dzisiejszego badania wymiary dziecka zgadzają się z wcześniejszymi USG, tak samo jak termin porodu: wg niego mam dziś 20t3d. 2 różnych lekarzy dzień po dniu, a wyniki obwodów głowy np. różnią się o kilka mm Tyle, że jakoś bardziej ufam temu dzisiejszemu lekarzowi; byłam u niego też na pierwszym genetycznym jak byłam niezadowolona z wizyty u lekarza z opieki medycznej w pracy. Teraz sytuacja się powtórzyła i jestem pewna, że na to w 32 tygodniu pójdę już tylko prywatnie tam gdzie dziś. Lekarz poświęcił nam pół godz, wszystko pokazywał, opisywał, tłumaczył itd. Opis USG dostaliśmy bardzo obszerny. Dzidzi nie chciało się ułożyć do ładnej fotki 3D, zasłaniało się cały czas rączką, wstydliwe takie No i na 100% będzie Helenka Mogę zacząć ubrankowe zakupy

A jutro mamy wolne i jedziemy do domu, może uda nam się kupić samochód - taki w każdym razie jest plan I pewnie jak wrócimy w sobotę, to będzie z 30 stron do nadrabiania
Helenka pomijam całą resztę, co napisałaś, bo tą Helenką skradłaś moje serce
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:28   #1870
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Ten wózek co ja bym chciała, M&P Sola rozklada sie na plasko,
Na początek dokupię wklad do spacerówki by było bardziej wygodnie. Pózniej dokupie tzw spiworek na zime (w zalaczniku) i wloze do spacerówki i nie bede musiala miec gondoli. Co myslicie?

Zimy w UK są dość łagodne
Wydaje mi się że to dobry pomysł
Dziewczyny czy te śpiworki się bardzo przydają? Moja bratowa mówiła że używała kocyków na chłodniejsze dni i śpiworek był dla niej zbędny. Hmmm
Też dziś oglądałam śpiworki i bardzo spodobał mi się taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elodie-details-spiworek-do-wozka-zebra.jpg (93,7 KB, 11 załadowań)
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:34   #1871
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to dobry pomysł
Dziewczyny czy te śpiworki się bardzo przydają? Moja bratowa mówiła że używała kocyków na chłodniejsze dni i śpiworek był dla niej zbędny. Hmmm
Też dziś oglądałam śpiworki i bardzo spodobał mi się taki:
Jesli dziecku nie jest za zimno to moze i wystarczy dobry ciepły koc.
Oczywiscie na mrozy to juz bym sie zastanawiala czy aby na pewno. Wtedy moze w zimowym kombinezonie do tego koc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 19:34   #1872
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, pewnie z maluszkiem wszystko ok.
Jesli masz sie stresowac to lepiej zebys poszła i sprawdziła.
Chyba tak zrobię bo bez sensu się stresować ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-31, 19:37   #1873
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie tyle że człowiek wyszedł z domu przed południem a później wraca i całe po południe stara się nadrobić :P . Ja już po badaniu połówkowym .cWszystko jest dobrze dziecko rozwija się prawidłowo i zgodnie ze swoim wiekiem. Jak to zażartował lekaż w głowie wszystko właściwie poukładane - przynajmniej anatomicznie :P mózg rozwija sie prawidłowo , oczka tam gdzie mają być , mamy ładną buzię i ustka . Kręgosłup i organy rozwijają sie prawidłowo i sa na odpowiednim miejscu . Dzieć ma ponad 35 cm długości waży 373 g i ma stopke prawie 3,5 cm - stopka mnie mega rozczuliła... Jest przełom w papierach widnieje "płeć męska" tato z dumy urósł z 5 cm ... Na poczatku dzieć nie chciał współpracować i dr musiał go przekonać do obrotu wymacał brzuch z każdej str i śmiał się że jesteśmy chyba w tym 1% os , którym nie potrafi określić na badaniu połówkowym płci , ale maluch się zlitował i widzieliśmy małego faluska . Z rzeczy dziwnych ... moj dzieciołek ma już WŁOSY na głowie z tyłu ... Byłam w szoku jak nam pokazywał
Super, że wszystko dobrze! Taki duży synuś już. I śliczna fotka.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
to jest czekolada studentska
jak ktoś ma tesco u siebie to tam jest cały czas dostępna, a czasem są nawet w wiekszych gramaturach jadłam do pożygu jak miałam tesco obok bloku
Naprawdę? Ale ze mnie ignorantka jak na fankę. Zawsze z Czech przywoziłam jak u rodziny przy granicy byłam.

Cytat:
o to fajnie spędziliście dzień..właśnie się zastanawiałam co tak milczysz od rana..
ja miałam takie twardnienie raz, ale to przy dość gwałtownym ruchu, musiałam usiąść, pooddychać i nie powtórzyło się.. to raczej bezbolesne, prawda? chyba macica zaczyna ćwiczyć do porodu..chociaż specem nie jestem..

Ja już się staram przyzwyczaić do spania na tym lewym boku, ciężko było, bo też bolało mnie biodro i na dodatek ucho, ale z rogalem jest dużo lepiej.

Cytat:
No to dogodne, że możesz chodzić ile chcesz, wybierz się i upewnij i nie stresuj.

Cytat:

Gratuluję Helenki. Ciekawe z tymi różnicami, pewnie też zależy jak się dziecko ułoży.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 19:39   #1874
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nosiłam namiętnie kiedyś, ale na starość zamienilam na pełne
hahah wracając do tematu : mam dokładnie tak samo
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-31, 20:13   #1875
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja nie miałam problemu ze spaniem na lewym boku. To od zawsze moja ulubiona pozycja była. A od 2 dni zauważyłam, ze boli mnie biodro. Na prawym nam problem ze zgagą, a na plecach chrapie (podobno), brzuuch mnie ciśnie i wstaję obolała. Moze to czas na rogala??

W swiateczne popołudnie założyłam stringi. Dobrze ze bylam w domu bo bym chyba oszalala. Zdecydowanie wolę szorty ostatnio.

Koszule do szpitala kupie raczej pierwsze lepsze. Krwawienie itp nie przekonuje mnie do inwestowania. Czasami bawełniane sa auchan i takie na re kilka dni mi wystarczą. Byle miały guziki z przodu albo dały się rozciągnąć ( np na ramiączka). W domu sypiam we wszysykim ( koszule, piżamy, majtki i top), w obcych miejscach wolę cis co zasłania jak najwięcej ciała. Zebymoha skóra nie stykala się z obcą pościelą.

Jutro 21+0 a ruchy nadal nieregularne i słabe. Teraz coś sie dzieje, ale do kopniaków to im daleko. Bobo chyba nie lubi jak siedzę. Wtedy najlepiej je czuję, albo ma najciasniej. Za to nawet jak cos czuję to jazda samochodem wszystko wycisza. Mam nadzieję, że bedzie tak dobrze znosilo podróże po narodzinach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 20:16   #1876
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No pewnie. Moj gin tak to tłumaczy, że macica, jak każdy mięsień reaguje kurczeniem na dotyk i też radzi się nie macać po tym brzuchu jakoś stale. Ja raczej kładę ręce na brzuchu, głaskanie tylko przy smarowaniu brzucha balsamem.
Cytat:
W szpitalu polozna ostrzegala przed nadmiernym dotykaniem i masowaniem. .
hmmm to muszę się ogarnąć i mniej dotykać brzuch choć bardzo to lubię bo wtedy częściej kopie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja już się staram przyzwyczaić do spania na tym lewym boku, ciężko było, bo też bolało mnie biodro i na dodatek ucho, ale z rogalem jest dużo lepiej.
ja zawsze śpię na lewym lub prawym boku, na plecach ani na brzuchu nie usnę

Stary 2016-03-31, 20:16   #1877
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jeszcze co do stroju w szpitalu to musze poszukac szlafroka cienkiego/bawelnianego najlepiej z krótkim rękawem.
Stary 2016-03-31, 20:18   #1878
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze co do stroju w szpitalu to musze poszukac szlafroka cienkiego/bawelnianego najlepiej z krótkim rękawem.
ja się zastanawiam czy na sierpień w ogóle szlafrok potrzebny

Stary 2016-03-31, 20:19   #1879
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam problemu ze spaniem na lewym boku. To od zawsze moja ulubiona pozycja była. A od 2 dni zauważyłam, ze boli mnie biodro. Na prawym nam problem ze zgagą, a na plecach chrapie (podobno), brzuuch mnie ciśnie i wstaję obolała. Moze to czas na rogala??
Też lubiłam pozycję na lewym boku ale niestety również biodro daje o sobie znać
12.12.2015 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 20:20   #1880
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę sobie właśnie kupić cebuszkę ale tą dużą do spania i karmienia maluszka

Cytat:
Koszule do szpitala kupie raczej pierwsze lepsze. Krwawienie itp nie przekonuje mnie do inwestowania. Czasami bawełniane sa auchan i takie na re kilka dni mi wystarczą. Byle miały guziki z przodu albo dały się rozciągnąć ( np na ramiączka). W domu sypiam we wszysykim ( koszule, piżamy, majtki i top), w obcych miejscach wolę cis co zasłania jak najwięcej ciała. Zebymoha skóra nie stykala się z obcą pościelą.
ja jedną na olx odkupiłam ciążową za 10 zł (nic nie zniszczona) dziewczyna pisała że jej nie użyła nawet bo też nie chcę inwestować

Stary 2016-03-31, 20:21   #1881
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy na sierpień w ogóle szlafrok potrzebny
Mój szpital ( tzn ginekologia, nie wiem jak położniczy) ma łazienki na korytarzu. W razie jakiegokolwiek przecieku wolę sie zasłonić szlafrokiem. Zresztą sale kilkuosobowe i odwiedzający też zachęcają mnie do okrycia a nie bycia w samej koszuli. Dlatego szukam czegoś cienkiego, bo mam tylko cieplysi szlafrok w domu.
Stary 2016-03-31, 20:22   #1882
Kasmina
Rozeznanie

Ja jutro 23+0 i jestem w szoku jak ten czas szybko mija
Ruchy, kopniaki czuje już mocno i do tego widzę jak brzuch mi faluje czasami młody chyba siada mi na pęcherzu i to takie dziwne uczucie
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:23   #1883
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Mojej koleżanki dziecko urodziło sie z pełnym bujnym owłosieniem. Przyznam ze dziwnie to wyglądało.... Ale przynajmniej gęsta czupryna i zdrowe włosy beda do zaplątania warkoczy hahahaha
Ja się urodziłam z blond włosami 10cm długości które nie wypadły. Od kiedy miałam 2 miesiące mama czesała mi "palmę" na czubku głowy
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-31, 20:25   #1884
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Mój szpital ( tzn ginekologia, nie wiem jak położniczy) ma łazienki na korytarzu. W razie jakiegokolwiek przecieku wolę sie zasłonić szlafrokiem. Zresztą sale kilkuosobowe i odwiedzający też zachęcają mnie do okrycia a nie bycia w samej koszuli. Dlatego szukam czegoś cienkiego, bo mam tylko cieplysi szlafrok w domu.
W sumie racja o tym nie pomyślałam. U mnie łazienki są w sali ale i tak szlafrok się przyda

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-03-31 o 20:26
Stary 2016-03-31, 20:30   #1885
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Kot to brytyjczyk, taki jak twoj tyle że w maści color-point (znaczenia syjamskie)

co do spania.. ja od zawsze zasypiałam na brzuchu, teraz zasypiam wtulona w rogala. Zauważyłam, że w miarę zapełnienia się pęcherza i nocnej pobudki budzę się na plecach.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-31 o 20:36
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:31   #1886
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

No ja tydzien temu poczułam pierwsze drgnięcia fasolki. A w nocy dokładnie tak było cały brzuch twardy nawet oponka co mnie bardzo zdziwiło ze tak sie może "utwardzić"
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-31, 20:34   #1887
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny piszecie tyle że człowiek wyszedł z domu przed południem a później wraca i całe po południe stara się nadrobić :P . Ja już po badaniu połówkowym .cWszystko jest dobrze dziecko rozwija się prawidłowo i zgodnie ze swoim wiekiem. Jak to zażartował lekaż w głowie wszystko właściwie poukładane - przynajmniej anatomicznie :P mózg rozwija sie prawidłowo , oczka tam gdzie mają być , mamy ładną buzię i ustka . Kręgosłup i organy rozwijają sie prawidłowo i sa na odpowiednim miejscu . Dzieć ma ponad 35 cm długości waży 373 g i ma stopke prawie 3,5 cm - stopka mnie mega rozczuliła... Jest przełom w papierach widnieje "płeć męska" tato z dumy urósł z 5 cm ... Na poczatku dzieć nie chciał współpracować i dr musiał go przekonać do obrotu wymacał brzuch z każdej str i śmiał się że jesteśmy chyba w tym 1% os , którym nie potrafi określić na badaniu połówkowym płci , ale maluch się zlitował i widzieliśmy małego faluska . Z rzeczy dziwnych ... moj dzieciołek ma już WŁOSY na głowie z tyłu ... Byłam w szoku jak nam pokazywał
Pogratulować!!! Nawet troszkę zazdroszczę, ja mam połówkowe w najbliższy wtorek i bardzo jestem ciekawa czy płeć się potwierdzi czy jednak wyrośnie siusiak... chciałabym być już po...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 20:37   #1888
asicuha
Wtajemniczenie

Boziu, ile czytania... :P

Cytat:
to tak ja ja, na pewno musze kupic lekki szlafrok
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja jutro 23+0 i jestem w szoku jak ten czas szybko mija
Ruchy, kopniaki czuje już mocno i do tego widzę jak brzuch mi faluje czasami młody chyba siada mi na pęcherzu i to takie dziwne uczucie
to dokłądnie tak jak ja jutro 23+0

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:40   #1889
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Kot to brytyjczyk, taki jak twoj tyle że w maści color-point (znaczenia syjamskie)
Ja mam taką bestię
zwykły dachowiec ale uwielbiam go
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11665390_509216645905507_9119081221764789273_n.jpg (102,4 KB, 13 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-31, 20:41   #1890
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja się urodziłam z blond włosami 10cm długości które nie wypadły. Od kiedy miałam 2 miesiące mama czesała mi "palmę" na czubku głowy

Mi się śniło jakiś czas temu ze urodziłam dziewczynkę i miała takie grube ciemne włosy do ramion, to wyglądało komicznie....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości