Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 20:01   #4381
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam

Moja beta:
29.03 : 211,10
31.03 : 738,20

Do tej pory było "byle do wyniku bety".
Teraz jest "byle do jutrzejszej wizyty"
A potem? "Byle do serduszka"
A potem??
Migdałek super beta! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Tak chciałam dołączyć do wczesnych grudniówek, a tu niestety. Zaraz mi się kończy @ i czas na kolejne starania. Gdyby teraz się udało, termin porodu miałabym 3 dni przed terminem z moją pierwszą córką.
no to do roboty Kochana!

Ide zaraz wziąć kąpiel!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:03   #4382
krysztalek88
Zadomowienie

Dziewczyny Wy to jak się już rozpiszecie to ciężko nadrobić!

__malaMi__ masz rację, że ledwo zaczęliśmy starania, a już się załamuje. Mój TŻ to samo mówi. Twierdzi, że jak się nakręcę to nie idzie mi nic przetłumaczyć :P On ma inne podejście do tematu. Tzn. bardzo chce mieć dzieci, ale wie, że czasem trzeba czasu i nie wszystko musi być od razu.

VelaLuca Wracamy już tylko pół roku. Boję się strasznie tej rzeczywistości w Polsce, ale skoro Wy wszystkie dajecie rade to my też damy Za miesiąc jedziemy na urlop, zabieramy większość rzeczy, a po urlopie idziemy do szefa powiedzieć, że rezygnujemy

Milagr0s
mam nadzieję, że uda się naturalnie zajść w ciąże Ja jakoś jestem za laparoskopią. Moja siostra zaszła w 6 cyklu po laparoskopii, a TŻ kuzynka w pierwszym.
Obyś jutro szybko ogarnęła temat szpitalny

PaniMigdalek gratulacje bety! Grudzień to piękny miesiąc, więc super. A może trafi się Mikołaj Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

BlueBow przecież nawet jak masz @ możesz iść na wizytę. We wrześniu jak szłam pierwszy raz do nowego gin, akurat miałam okres mimo to wykonał badanie. Co prawda byłam w lekkim szoku, ale jemu to nie przeszkadzało

jelonekhihi powodzenia, może się jednak uda

Lidka99 ja z teściami nie chciałabym mieszkać, ale chciałabym, żeby jakieś potencjalne dziecko mieszkało kiedyś z nami Muszę się starać być idealną matką, jak już uda się mieć dzieciaczki
Stary 2016-03-31, 20:07   #4383
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jakiegoś mega doła dziś złapałam, pierwszy cykl z clo niestety stracony, w 10dc piękny pęcherzyk który rósł ale niestety przestał z ostatniego monitoringu już zrezygnowałam żeby się nie dołować. Do tego jeszcze dziś zmarł mój wujek.. ehh wszystko pod górkę ostatnio
Bardzo Ci współczuję, ale głowa do góry. Z czasem wszystko się ułoży, a nowy cykl to kolejna nowa szansa, na podwójnej dawce tym razem pęcherzyk da radę

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
A co do kredytów to może z mieszkaniem jest cieżko ale jeśli myślicie nad domem jednorodzinnym i macie przynajmniej działkę to mały domek nie jest jakiś mega kosztowny. Akurat jestem teraz w temacie i taki jednopiętrowy kanadyjczyk o powierzchni 55m kosztuje ok 50tys złotych już z wykończeniem w środku. Taki sam domek z bali bez wykończenia ok 60tys już można wybudować. Oczywiście jest to coś małego ale swoje i nie wymaga horrendalnych kredytów
No właśnie działka...u nas to minimum 80 tys za działkę, a niestety swojej nie mamy Mieszkania nie braliśmy pod uwagę, bo z dwoma dużymi psami musimy mieć duuuuużo przestrzeni i dużo ogrodu. Dom chcieliśmy tak do 150 m2 ( oczywiście już z garażem, jakimś pomieszczeniem gospodarczym, itd.), mniejszego nie byłoby sensu budować, bo zaraz zrobiłoby się ciasno. No i gdy policzyliśmy te koszty, to zrezygnowaliśmy...

Dziewczyny! Na poprawę humoru polecam wizytę u fryzjera i wiosenną metamorfozę. Miałam OSTRE CIECIE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed.jpg (98,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po.jpg (74,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2016-03-31, 20:31   #4384
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Bardzo Ci współczuję, ale głowa do góry. Z czasem wszystko się ułoży, a nowy cykl to kolejna nowa szansa, na podwójnej dawce tym razem pęcherzyk da radę

No właśnie działka...u nas to minimum 80 tys za działkę, a niestety swojej nie mamy Mieszkania nie braliśmy pod uwagę, bo z dwoma dużymi psami musimy mieć duuuuużo przestrzeni i dużo ogrodu. Dom chcieliśmy tak do 150 m2 ( oczywiście już z garażem, jakimś pomieszczeniem gospodarczym, itd.), mniejszego nie byłoby sensu budować, bo zaraz zrobiłoby się ciasno. No i gdy policzyliśmy te koszty, to zrezygnowaliśmy...

Dziewczyny! Na poprawę humoru polecam wizytę u fryzjera i wiosenną metamorfozę. Miałam OSTRE CIECIE

No metamorfoza 1 klasa! Chyba jak będę w PL na urlopie to też coś zaszaleje z włoskami. Ładny ten Twój kolorek i włosy od razu żywsze

My mamy duży dom teraz już tylko go zapełnić gromadką dzieciaczków
Stary 2016-03-31, 20:33   #4385
Ewula88
Wtajemniczenie

Vela super sama mysle o jakiejś metamorfozie.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:52   #4386
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
a potem byle do usg prenatalnego zawsze się do czegoś odlicza ale mam postanowienie jak będzie wszystko ok po genetycznym to już nie odliczam ! tylko cieszę się chwilą.
Życzę Ci aby tak było

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Migdałek super beta! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte
Chyba mówi się "nie dzięki"

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
PaniMigdalek gratulacje bety! Grudzień to piękny miesiąc, więc super. A może trafi się Mikołaj Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Taki Mikołaj to sama przyjemność. A akurat patrząc na kalendarzyk to wychodzi jakoś 6

Cytat:
Ładny kolorek. Tak mówią, że zmiana fryzury u kobiety zmienia dużo

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-03-31 o 21:14
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 20:53   #4387
enka0
Przyczajenie

Cześć dziewczyny przyłączam się do "staraczek"

Z mężem próbujemy już od lipca 2015, w styczniu prawie umarliśmy z radości, kiedy test pokazał dwie kreseczki. Niestety nie zdążyliśmy się nacieszyć. Nastąpiło naturalne poronienie Było ciężko, nadal jest, ale czuję, że chcę znów się starać, oboje czujemy. Nie ma przeciwwskazań medycznych tak więc mam nadzieję, że kolejnym razem wszystko będzie dobrze
enka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:02   #4388
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enka0 Pokaż wiadomość

Z mężem próbujemy już od lipca 2015, w styczniu prawie umarliśmy z radości, kiedy test pokazał dwie kreseczki. Niestety nie zdążyliśmy się nacieszyć. Nastąpiło naturalne poronienie Było ciężko, nadal jest, ale czuję, że chcę znów się starać, oboje czujemy. Nie ma przeciwwskazań medycznych tak więc mam nadzieję, że kolejnym razem wszystko będzie dobrze
Cześć
Bardzo współczuję Ci straty i życzę powodzenia w staraniach nam udało się 4 miesiące po stracie pierwszej ciąży więc bądź dobrej myśli

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:04   #4389
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Dzięki! Wtedy spędziłam sylwestra w szpitalu i chętnie to powtórzę, bo sztuczne ognia oglądane ze szpitalnego okna na ostatnim piętrze były niezapomniane

Oj no co nie złość się 😊
Stary 2016-03-31, 21:14   #4390
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

WOOW Vela super włosy Gdzie się podziały Twoja ombre?

Cytat:

Hej hej! Trzymamy kciuki Który to dc?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:16   #4391
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Witaj Na tym wątku są dobre ciążowe fluidy
Ja właśnie zobaczyłam II a też jestem 5 miesięcy po poronieniu.
Powodzenia!
Stary 2016-03-31, 21:26   #4392
geosmina
Wtajemniczenie

enka0 witaj😊 to szczęśliwy wątek, życzę szybkiego zajścia w ciążę! 😀

VelaLuca, piękna zmiana, w ogóle masz chyba z 5 razy więcej włosów niż ja hehe😜

A propos rozbierania u lekarza, to jakaś bezwstydna jestem bo mnie nie krępuje chodzenie z gołym tyłkiem 😜 u mojej gin rozbieram się za parawanem, a jak bywałam u innych to też jakoś w jednym pomieszczeniu z lekarzem. Zwykle chodzę w spodniach, więc zależy jaka jest góra która zostaje, raczej nie jest to długa bluza ani tunika. Jedynie jak jest ciepło to chodzę w sukienkach, więc bardziej jestem zasłonięta 😀

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:32   #4393
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dzisiejszy test owu. Mamy zielone światło wiec działamy !
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:36   #4394
PaniMigdalek
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5821730 6]Dzisiejszy test owu. Mamy zielone światło wiec działamy ![/QUOTE]

Powodzenia!
Stary 2016-03-31, 21:37   #4395
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Powodzenia!
Mam nadzieje ze kwiecień będzie dla nas łaskawy 😄
Stary 2016-03-31, 21:43   #4396
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:

Witaj

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:

My gdybyśmy mieli swoją działkę, to też byśmy myśleli o budowie domu, a tak to raczej w planach mamy mieszkanie, na jakimś nowym osiedlu

Super zmiana! Ja też dziś farbowałam włosy, ale sama w domu Wyszły mi trochę ciemniejsze niż chciałam, no ale cóż

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość

BlueBow przecież nawet jak masz @ możesz iść na wizytę. We wrześniu jak szłam pierwszy raz do nowego gin, akurat miałam okres mimo to wykonał badanie. Co prawda byłam w lekkim szoku, ale jemu to nie przeszkadzało

Może to głupie, ale bym się nie odważyła, zwłaszcza w 1-2 dniu, zbyt niekomfortowa sytuacja jak dla mnie, nawet jeśli dla lekarza nie byłoby to nic złego Ale póki co @ nie ma i mam nadzieję, że do jutra nie przyjdzie

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dziewczyny a co oznacają skrzepy podczas @ (chyba tak to się nazywa)? Bo ja zawsze myślałam, że to normalne że są, jakieś logiczne mi się wydawały (złuszczająca się macica itp), a ostatnio się natknęłam na inf że niekoniecznie
BlueBow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:08   #4397
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj i powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez BlueBow Pokaż wiadomość
Witaj

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

My gdybyśmy mieli swoją działkę, to też byśmy myśleli o budowie domu, a tak to raczej w planach mamy mieszkanie, na jakimś nowym osiedlu

Super zmiana! Ja też dziś farbowałam włosy, ale sama w domu Wyszły mi trochę ciemniejsze niż chciałam, no ale cóż

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Może to głupie, ale bym się nie odważyła, zwłaszcza w 1-2 dniu, zbyt niekomfortowa sytuacja jak dla mnie, nawet jeśli dla lekarza nie byłoby to nic złego Ale póki co @ nie ma i mam nadzieję, że do jutra nie przyjdzie

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dziewczyny a co oznacają skrzepy podczas @ (chyba tak to się nazywa)? Bo ja zawsze myślałam, że to normalne że są, jakieś logiczne mi się wydawały (złuszczająca się macica itp), a ostatnio się natknęłam na inf że niekoniecznie
Ja olewam takie info. Odkąd pamiętam to taki @ mam. Nie wiem, czy to związane z moją zakrzepicą, ale żaden lekarz o to nie pytał. Tak miałam i już.

Tak piszecie o tych kredytach, a ja się tak cieszę, że my tylko pożyczka na remont domu, który już mamy... Tyle to pieniędzy..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:27   #4398
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Za pomocą cieniutkiego plastikowego cewnika ze strzykawka.
Omg brzmi okropnie nie wiem dlaczego ale na samą myśl to chyba mniej poród mnie przeraża

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:

My też jak podliczyliśmy koszty kredytu na dom marzeń to szybko zrezygnowaliśmy. Też działki nie mamy. A marzeniem to domek ok 100 m z garażem. Tak żeby nie było za dużo sprzątania

A zdjęć nie widzę ehhh czasem tapatalk pokazuje a czasem nie wrrr

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

Witaj przykro mi z powodu straty Trzymam kciuki za kolejny cykl
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:30   #4399
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
tzn. ile mialas?

no załamka po prostu nawet nie chce myslec, że to mogłabym mieć skoro tyle badan narobiłam, wszystko pięknie

bierzesz zastrzyki co miesiac czy jak to wygląda? pomagają?

i pytanie czy w ogóle kiedykolwiek stwierdzono ci, ze pęcherzyk sam pękł?

I czy kiedykolwiek miałaś torbiel?

zawaliłam pytaniami

a jakie mial wyniki, pamietasz cos?

mojemu jeszcze d3 daje i selen. l-karnityne dajesz caly miesiac? bo wiem, ze niektore leki podaja tylko w okolicach owulacji, muszę doczytać.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

dzięki będę probować! co prawda czuję, ze blender nie da rady zmiksować ryżu, ale mam mąkę ryżową więc chyba też może być

dzięki za relacje

powiem ci, ze czytałam nawet tu na wizażu o dziewczynie, która też miała jeden niedrożny i zaszła w ciązę w cyklu, kiedy owulacja była z tego teoretycznie niedrożnego.

No i przede wszystkim spotkałam się kilka razy z opiniami, że hsg mówiło - niedrożne, a po laparo okazało się, że drożne. W drugą stronę takich opinii nie znalazłam.

A nie dało się rozumiem udrożnić tego jednego? bo czasami sie udaje.

wracaj do zdrowka!
Miałam 7 po owu z testów 23.2 narazie lekarz nie daje mi żadnych zastrzyków uważa to za bezsens jeśli np mam jakieś zrosttów endometrioze lub niedrożny jajowód. Więc naprzód to trzeba sprawdzić wyeliminować wszystko a później walczyć z pecherzykiem Luf ;-). Więc czeka mnie teraz w Kwietniu laparoskopia, której przeraźliwie się boję 😱. 3 monitoringi nigdy pęcherzyk nie pękł -rosnie mi z reguły do 26mm a później się zapada i wchłania co najdziwniejsze wszystkie 3 pęcherzyki dominujące zawsze są z prawego jajnika. Na laparo mam miec sprawdzona: droznosc, brak zrostow, wyeliminowanie endometriozy oraz gin przyjrzy się temu pecherzykowi bo będę mieć robione to około 13dc, oraz nakluwanie jajników (może to im pomoże przy następnych owulacja). Wyniki męża to: przerwa 3dni 2ml 244mln plemników, żywotność 74% o ruchu postepowym tylko 20%, morfologia 4% - tylko 4 ponieważ odrzucone z powodu krótkich Witek. Reszta parametrów super. Lekarz zalecił dobre odżywianie i sprawdzenie za 3 miesiące. Pod koniec kwietnia będzie robił .

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:33   #4400
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlueBow
Ja ostatnio szukałam dużo o tym, bo miałam bardzo krótką i łagodną @ i bez skrzepów. I w zasadzie skrzepy są normalne. U mnie może być, że jest to coś z budową macicy, ale wątpię. Tylko raz mi ginekolog mówiła, że mam taką budowę, że muszę mieć bolesne miesiączki, ale nie znam szczegółów. Ja zawsze miałam a problemy z krzepnięciem mam w drugą stronę - np. bardzo łatwo mi pękają naczynka w nosie.

Co do stroju do lekarza, to ja zazwyczaj nie używałam spódniczek, ale też prawie zawsze noszę jakieś dłuższe bluzki. Tylko raz w szpitalu mnie wkurzyli, bo musiałam z prawie gołym tyłkiem przechodzić koło stażystów i jeszcze w trakcie ktoś sobie drzwi otworzył (prowadzące do pełnej poczekalni). A co do skarpetek, to jak mam swoje to zostawiam, jak nie to nie. Ale ja też nie mam oporów chodzić boso, bo nigdy nie łapię żadnych grzybic.

A kredytów współczuję. My usiłujemy się dorobić, żeby się potem wybudować, czy coś. Rodzice się uwiązali kredytem i ja tak nigdy nie chcę. Zresztą oni wyjściowo mieli spłacać połowę więcej, a jeszcze się wpakowali we franki, to sporo więcej wyszło.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:39   #4401
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Miałam 7 po owu z testów 23.2 narazie lekarz nie daje mi żadnych zastrzyków uważa to za bezsens jeśli np mam jakieś zrosttów endometrioze lub niedrożny jajowód. Więc naprzód to trzeba sprawdzić wyeliminować wszystko a później walczyć z pecherzykiem Luf ;-). Więc czeka mnie teraz w Kwietniu laparoskopia, której przeraźliwie się boję 😱. 3 monitoringi nigdy pęcherzyk nie pękł -rosnie mi z reguły do 26mm a później się zapada i wchłania co najdziwniejsze wszystkie 3 pęcherzyki dominujące zawsze są z prawego jajnika. Na laparo mam miec sprawdzona: droznosc, brak zrostow, wyeliminowanie endometriozy oraz gin przyjrzy się temu pecherzykowi bo będę mieć robione to około 13dc, oraz nakluwanie jajników (może to im pomoże przy następnych owulacja). Wyniki męża to: przerwa 3dni 2ml 244mln plemników, żywotność 74% o ruchu postepowym tylko 20%, morfologia 4% - tylko 4 ponieważ odrzucone z powodu krótkich Witek. Reszta parametrów super. Lekarz zalecił dobre odżywianie i sprawdzenie za 3 miesiące. Pod koniec kwietnia będzie robił .
Super, że wyniki Tż są dobre
Zabieg na który idziesz widzę, że niesie za sobą konkrety, dzięki którym szybciutko zajdziesz w ciążę
Stary 2016-03-31, 22:46   #4402
Konto usunięte

Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?
Stary 2016-03-31, 22:50   #4403
Fantasmagori
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5822298 6]Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?[/QUOTE]
Nam się udało gdy kochaliśmy się codziennie więc jestem zwolenniczką codziennego przytulania

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:56   #4404
Ewula88
Wtajemniczenie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5822298 6]Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?[/QUOTE]

Ja zaszłam gdy kochaliśmy sie dziennie wcześniejsze nieudane cykle to było co dwa dni
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 23:07   #4405
Konto usunięte

Czyli jednak to mit😄 uff to dobrze 😄 bo dziś wyszła taka nie za mocna ale nie chce zwlekać 😄
Stary 2016-03-31, 23:08   #4406
aska8999
Rozeznanie

My sie kochalismy w dni plodne tylko ale po dwa razy dziennie
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 23:20   #4407
monika0185
Zakorzenienie

Dzięki staraniom sporo się dowiedziałam o moim organizmie Np jak mam za długie dni płodne to może to świadczyć o przerośniętym pęcherzyku i torbieli.
Potrafie już coraz trafniej przypisać objawy i położenie szyjki macicy do fazy cyklu. Wiem jak się zachowuje w mega płodne dni. Unosi się bardzo wysoko tak, że muszę się namęczyć aby ją dotknąć, ujście jest otwarte. Jak się kończą dni płodne to się powoli się obniża, zamyka i robi się korek z gęstego śluzu. Łatwa ją dotknąć. Kiedy się zbliża @ jednego dnia znika korek i się lekko otwiera, dzień później przychodzi @.

Czuję też zależność (w moim przypadku) owulacja/ból piersi/progesteron. Zwykle parę dni po zaczynają boleć piersi i to pewnie oznacza podwyższenie progesteronu co za tym idzie potwierdzenie owu. Muszę to jeszcze zbać. W momencie kiedy zaczną mnie boleć zbadam progesteron i zobaczę jaka jest wartość. Np. W tym cyklu nie bolą mnie do tej pory a jest już 31 dc.

Nasz organizm daje nam sporo informacji, kwestia ich poznania

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Jasny gwint ale się rozpisałam

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad suszarką do prania to szczerze polecam! Nie wyobrażam sobie teraz prania bez suszarki! Genialne urządzenie, po prostu genialne
Stary 2016-03-31, 23:32   #4408
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za komplementy

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
WOOW Vela super włosy Gdzie się podziały Twoja ombre?
Są, są Na zdjęciu nie widać ale teraz zostawiłam sobie tylko 2 cm swoich naturalnych przy głowie a resztę rozjasnilam No i końcówki są jaśniejsze. Ombre będę darzyc miłością do końca życia

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
VelaLuca, piękna zmiana, w ogóle masz chyba z 5 razy więcej włosów niż ja hehe😜
Chętnie oddam przynajmniej z połowę

Cytat:

Witaj Czy była ta ciąża biochemiczna czy zarodek zdążył się już zagniezdzic? Pytam bo u mnie w 5 tc też doszło do naturalnego poronienia, na szczęście była to tylko ciąża bio. Jakoś łatwiej było mi się po tym pozbierać niż miałoby się okazać że jednak zarodek zdążył się zagniezdzic.
Trzymam kciuki za szybkie II kreseczki

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez BlueBow Pokaż wiadomość

Też byłam sceptyczna jeżeli chodzi o badania w trakcie @, ale gdy musiałam iść do gina aby wykluczyć ciąże pozamaciczną w 3 dniu krwawienia (w trakcie poronienia) to stwierdziłam że nie taki diabeł straszny Powiedział mi wtedy lekarz abym niczym się nie przejmowała bo nie takie rzeczy widział i nie raz wykonywał badania podczas @. Więc już się nie spinam

A co do skrzepow to mam je zawsze i przy naturalnych cyklach i przy antykoncepcji więc zupełnie nie zwracam na to uwagi
Stary 2016-04-01, 00:08   #4409
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Super, ze napisałaś! Ja będę miała w przyszłym miesiącu prawdopodobnie. Zastanawiam się czy w takim razie laparoskopii nie lepiej od razu robić Ja będę robić prywatnie-700 zł + znieczulenie nie wiem ile, bo doradzają robić bez...
w jakim mieście robisz? u mnie sono-hsg 500, znieczulenie do tego niepotrzebne ponoć...

Cytat:

Może lepiej nie, bo przy naszym obecnym rządzie nic nie wiadomo. Jeszcze się okaże że zabronią całkowicie tego In Vitro więc lepiej się spieszyć
nie strasz

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość

A mi w tym 7 cyklu coś odbiło i prawie nie myślę o staraniach. Wyciągnęłam rower z okazji wiosny i jeżdżę na nim do pracy 9 km w jedną stronę mimo przeziębienia (rower zawsze mnie relaksuje). I jeszcze staram się o zmianę stanowiska w pracy. Jak się uda to nie wiem jak ja w to ewentualna ciążę wplote stwierdziłam że nie chcę stać w miejscu i wszystkiego sobie odmawiać z powodu starań bo zwariuje (nie wiadomo ile jeszcze to potrwa). W przyszłym tygodniu idę do gina skonsultować ten progesteron.
zazdroszcze, bardzo bym chciała olać temat i nie myśleć, niestety wiek mnie ogranicza.
ale fajnie, że wrzuciłaś na luz to często daje dobre efekty )

Cytat:
A co do kredytów to może z mieszkaniem jest cieżko ale jeśli myślicie nad domem jednorodzinnym i macie przynajmniej działkę to mały domek nie jest jakiś mega kosztowny. Akurat jestem teraz w temacie i taki jednopiętrowy kanadyjczyk o powierzchni 55m kosztuje ok 50tys złotych już z wykończeniem w środku. Taki sam domek z bali bez wykończenia ok 60tys już można wybudować. Oczywiście jest to coś małego ale swoje i nie wymaga horrendalnych kredytów

55m 50 tys.?? i takie domy sprawdzają sie w naszych warunkach?? kurcze szok! o prawda mam mieszkanie, ale nie uważam je za docelowe więc napisz coś więcej na ten temat

[QUOTE=VelaLuca;58211731

Dziewczyny! Na poprawę humoru polecam wizytę u fryzjera i wiosenną metamorfozę. Miałam OSTRE CIECIE [/QUOTE]

za 80 tys to bym działke brała od razu no my z tych zakredytowanych, nie uważam, że nie przemysleliśmy tego, po prostu bardzo chieliśmy mieszkać sami i póki co chwalę to sobie mimo, że powierzchnia nie powala

Cytat:

witaj i powodzenia! oby szybko pojawily sie 2 kreski

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
wypytuje cie, bo mnie nastraszyl, ze wyniki i 1 monitoring nic nie znaczy... planuje kolejny oczywiscie. laparo jest w znieczuleniu wiec nie stresuj sie, a hsg mialas czy od razu laparo zaproponowal?

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dzięki staraniom sporo się dowiedziałam o moim organizmie Np jak mam za długie dni płodne to może to świadczyć o przerośniętym pęcherzyku i torbieli.
Potrafie już coraz trafniej przypisać objawy i położenie szyjki macicy do fazy cyklu. Wiem jak się zachowuje w mega płodne dni. Unosi się bardzo wysoko tak, że muszę się namęczyć aby ją dotknąć, ujście jest otwarte. Jak się kończą dni płodne to się powoli się obniża, zamyka i robi się korek z gęstego śluzu. Łatwa ją dotknąć. Kiedy się zbliża @ jednego dnia znika korek i się lekko otwiera, dzień później przychodzi @.

Czuję też zależność (w moim przypadku) owulacja/ból piersi/progesteron. Zwykle parę dni po zaczynają boleć piersi i to pewnie oznacza podwyższenie progesteronu co za tym idzie potwierdzenie owu. Muszę to jeszcze zbać. W momencie kiedy zaczną mnie boleć zbadam progesteron i zobaczę jaka jest wartość. Np. W tym cyklu nie bolą mnie do tej pory a jest już 31 dc.

Nasz organizm daje nam sporo informacji, kwestia ich poznania

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Jasny gwint ale się rozpisałam

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad suszarką do prania to szczerze polecam! Nie wyobrażam sobie teraz prania bez suszarki! Genialne urządzenie, po prostu genialne

wiesz co ja tez obserwuje sie od ponad pol roku i mam wszystko ksiazkowe, bole piersi zwiazne z progesteronem, skoki temp, sluz, a ostatnio mi lekarz powiedzial, ze to wszystko wcale nie musi swiadczyc o tym, ze mam owulacje. pecherzyk moze nie pekac czasami lub zawsze. u mnie raz na pewno pekl, bo byl monitoring, no ale nie chodze na monitoring co miesiac.

takze jak sie okazuje nic pewnego :/

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185;58224351[COLOR=Silver

[/COLOR]Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad suszarką do prania to szczerze polecam! Nie wyobrażam sobie teraz prania bez suszarki! Genialne urządzenie, po prostu genialne

osobna suszarka? bo slyszalam, ze pralkosuszarki sa gorsze, a ja niestety miejsca na 2 sprzety nie mam, choc marze o tym, bo to wiszace pranie mnie dobija na maxa :/
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 00:41   #4410
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
nie strasz

za 80 tys to bym działke brała od razu no my z tych zakredytowanych, nie uważam, że nie przemysleliśmy tego, po prostu bardzo chieliśmy mieszkać sami i póki co chwalę to sobie mimo, że powierzchnia nie powala
Nie starsze, tylko mi się nóż w kieszeni otwiera jak widzę tą nową reklamę Szydło i PiS na temat 500+ Taka hipokryzja, wciskanie że rodzina najważniejsza, że dzieci to przyszłość Polski, a właśnie zamknęli drogę setkom tysięcy rodzin na posiadanie dziecka. Bo niektórych bez refundacji na In vitro po prostu nie stać. Jak ktoś kto jest chory psychicznie, nigdy nie miał żony, dzieci, rodziny, nie ma prawa jazdy może decydować co nam wolno a co nie. Bezkarna sekta.
Dobra bo się nakrecilam i nie usnę

Sama działka to jeszcze nic. Liczyliśmy to kiedyś: te wszystkie pozwolenia, przyłącze, woda, prąd, gaz, studnia i oczyszczalnia, wytyczenie drogi, geodeta to drugie 80 tys. Więc suma 160 tys to już dla nas za dużo. Bo my braliśmy pod uwagę działkę w lesie lub pod lasem więc tam wszystko trzeba by było organizować od podstaw. A gdzie tu jeszcze dom?
I absolutnie nie uważam że Wasza decyzja nie była przemyślana. Wręcz przeciwnie Zazdroszczę i gratuluję odwagi. Nas po prostu przerazilo płacenie ponad 1000 zł co miesiąc przez 30 lat. Spłacam teraz samochód i już nie mogę się doczekać kiedy go splace. Już bym się nie wpakowala drugi raz w to samo. Bardzo chcielibyśmy być na swoim ale wygrał rozsądek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości