|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide zaraz wziąć kąpiel!
|
||
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy to jak się już rozpiszecie to ciężko nadrobić!
__malaMi__ masz rację, że ledwo zaczęliśmy starania, a już się załamuje. Mój TŻ to samo mówi. Twierdzi, że jak się nakręcę to nie idzie mi nic przetłumaczyć :P On ma inne podejście do tematu. Tzn. bardzo chce mieć dzieci, ale wie, że czasem trzeba czasu i nie wszystko musi być od razu. VelaLuca Wracamy już tylko pół roku. Boję się strasznie tej rzeczywistości w Polsce, ale skoro Wy wszystkie dajecie rade to my też damy Za miesiąc jedziemy na urlop, zabieramy większość rzeczy, a po urlopie idziemy do szefa powiedzieć, że rezygnujemy ![]() Milagr0s mam nadzieję, że uda się naturalnie zajść w ciąże Ja jakoś jestem za laparoskopią. Moja siostra zaszła w 6 cyklu po laparoskopii, a TŻ kuzynka w pierwszym. Obyś jutro szybko ogarnęła temat szpitalny ![]() PaniMigdalek gratulacje bety! Grudzień to piękny miesiąc, więc super. A może trafi się Mikołaj Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() BlueBow przecież nawet jak masz @ możesz iść na wizytę. We wrześniu jak szłam pierwszy raz do nowego gin, akurat miałam okres mimo to wykonał badanie. Co prawda byłam w lekkim szoku, ale jemu to nie przeszkadzało ![]() jelonekhihi powodzenia, może się jednak uda Lidka99 ja z teściami nie chciałabym mieszkać, ale chciałabym, żeby jakieś potencjalne dziecko mieszkało kiedyś z nami Muszę się starać być idealną matką, jak już uda się mieć dzieciaczki
|
#4383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo Ci współczuję, ale głowa do góry. Z czasem wszystko się ułoży, a nowy cykl to kolejna nowa szansa, na podwójnej dawce tym razem pęcherzyk da radę Cytat:
Dziewczyny! Na poprawę humoru polecam wizytę u fryzjera i wiosenną metamorfozę. Miałam OSTRE CIECIE
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No metamorfoza 1 klasa! Chyba jak będę w PL na urlopie to też coś zaszaleje z włoskami. Ładny ten Twój kolorek i włosy od razu żywsze ![]() My mamy duży dom teraz już tylko go zapełnić gromadką dzieciaczków
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Vela super
sama mysle o jakiejś metamorfozie.
|
#4386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba mówi się "nie dzięki" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-31 o 21:14 |
|||
|
|
|
#4387 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
przyłączam się do "staraczek" ![]() Z mężem próbujemy już od lipca 2015, w styczniu prawie umarliśmy z radości, kiedy test pokazał dwie kreseczki. Niestety nie zdążyliśmy się nacieszyć. Nastąpiło naturalne poronienie Było ciężko, nadal jest, ale czuję, że chcę znów się starać, oboje czujemy. Nie ma przeciwwskazań medycznych tak więc mam nadzieję, że kolejnym razem wszystko będzie dobrze
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo współczuję Ci straty nam udało się 4 miesiące po stracie pierwszej ciąży więc bądź dobrej myśli
|
|
#4389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj no co nie złość się 😊
|
|
|
#4390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie się podziały Twoja ombre? ![]() Cytat:
Który to dc?
|
||
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tym wątku są dobre ciążowe fluidy ![]() Ja właśnie zobaczyłam II a też jestem 5 miesięcy po poronieniu. Powodzenia!
|
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
enka0 witaj😊 to szczęśliwy wątek, życzę szybkiego zajścia w ciążę! 😀
VelaLuca, piękna zmiana, w ogóle masz chyba z 5 razy więcej włosów niż ja hehe😜 A propos rozbierania u lekarza, to jakaś bezwstydna jestem bo mnie nie krępuje chodzenie z gołym tyłkiem 😜 u mojej gin rozbieram się za parawanem, a jak bywałam u innych to też jakoś w jednym pomieszczeniu z lekarzem. Zwykle chodzę w spodniach, więc zależy jaka jest góra która zostaje, raczej nie jest to długa bluza ani tunika. Jedynie jak jest ciepło to chodzę w sukienkach, więc bardziej jestem zasłonięta 😀 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4393 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiejszy test owu. Mamy zielone światło wiec działamy !
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5821730 6]Dzisiejszy test owu. Mamy zielone światło wiec działamy ![/QUOTE]
Powodzenia!
|
|
#4395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
My gdybyśmy mieli swoją działkę, to też byśmy myśleli o budowie domu, a tak to raczej w planach mamy mieszkanie, na jakimś nowym osiedlu ![]() Super zmiana! Ja też dziś farbowałam włosy, ale sama w domu Wyszły mi trochę ciemniejsze niż chciałam, no ale cóż ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Może to głupie, ale bym się nie odważyła, zwłaszcza w 1-2 dniu, zbyt niekomfortowa sytuacja jak dla mnie, nawet jeśli dla lekarza nie byłoby to nic złego Ale póki co @ nie ma i mam nadzieję, że do jutra nie przyjdzie ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Dziewczyny a co oznacają skrzepy podczas @ (chyba tak to się nazywa)? Bo ja zawsze myślałam, że to normalne że są, jakieś logiczne mi się wydawały (złuszczająca się macica itp), a ostatnio się natknęłam na inf że niekoniecznie
|
|||
|
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak piszecie o tych kredytach, a ja się tak cieszę, że my tylko pożyczka na remont domu, który już mamy... Tyle to pieniędzy.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Omg
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() A zdjęć nie widzę ehhh czasem tapatalk pokazuje a czasem nie wrrr ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
przykro mi z powodu straty
|
||
|
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do stroju do lekarza, to ja zazwyczaj nie używałam spódniczek, ale też prawie zawsze noszę jakieś dłuższe bluzki. Tylko raz w szpitalu mnie wkurzyli, bo musiałam z prawie gołym tyłkiem przechodzić koło stażystów i jeszcze w trakcie ktoś sobie drzwi otworzył (prowadzące do pełnej poczekalni). A co do skarpetek, to jak mam swoje to zostawiam, jak nie to nie. Ale ja też nie mam oporów chodzić boso, bo nigdy nie łapię żadnych grzybic. A kredytów współczuję. My usiłujemy się dorobić, żeby się potem wybudować, czy coś. Rodzice się uwiązali kredytem i ja tak nigdy nie chcę. Zresztą oni wyjściowo mieli spłacać połowę więcej, a jeszcze się wpakowali we franki, to sporo więcej wyszło. |
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieg na który idziesz widzę, że niesie za sobą konkrety, dzięki którym szybciutko zajdziesz w ciążę
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5822298 6]Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?[/QUOTE]
Nam się udało gdy kochaliśmy się codziennie więc jestem zwolenniczką codziennego przytulania
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5822298 6]Dziewczyny mam pytanie. Wyczytałam w internecie ze w dni plodne Należy kochać się co 2 dni bo podobno gdy kocha się codziennie to osłabia to plemniki co o tym sądzicie ?[/QUOTE]
Ja zaszłam gdy kochaliśmy sie dziennie wcześniejsze nieudane cykle to było co dwa dni
|
#4405 |
|
Konto usunięte
|
Czyli jednak to mit😄 uff to dobrze 😄 bo dziś wyszła taka nie za mocna ale nie chce zwlekać 😄
|
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
My sie kochalismy w dni plodne tylko ale po dwa razy dziennie
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki staraniom sporo się dowiedziałam o moim organizmie
Np jak mam za długie dni płodne to może to świadczyć o przerośniętym pęcherzyku i torbieli.Potrafie już coraz trafniej przypisać objawy i położenie szyjki macicy do fazy cyklu. Wiem jak się zachowuje w mega płodne dni. Unosi się bardzo wysoko tak, że muszę się namęczyć aby ją dotknąć, ujście jest otwarte. Jak się kończą dni płodne to się powoli się obniża, zamyka i robi się korek z gęstego śluzu. Łatwa ją dotknąć. Kiedy się zbliża @ jednego dnia znika korek i się lekko otwiera, dzień później przychodzi @. Czuję też zależność (w moim przypadku) owulacja/ból piersi/progesteron. Zwykle parę dni po zaczynają boleć piersi i to pewnie oznacza podwyższenie progesteronu co za tym idzie potwierdzenie owu. Muszę to jeszcze zbać. W momencie kiedy zaczną mnie boleć zbadam progesteron i zobaczę jaka jest wartość. Np. W tym cyklu nie bolą mnie do tej pory a jest już 31 dc. Nasz organizm daje nam sporo informacji, kwestia ich poznania ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Jasny gwint ale się rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad suszarką do prania to szczerze polecam! Nie wyobrażam sobie teraz prania bez suszarki! Genialne urządzenie, po prostu genialne
|
|
|
|
#4408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za komplementy
![]() Są, są Na zdjęciu nie widać ale teraz zostawiłam sobie tylko 2 cm swoich naturalnych przy głowie a resztę rozjasnilam No i końcówki są jaśniejsze. Ombre będę darzyc miłością do końca życia Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za szybkie II kreseczki ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Powiedział mi wtedy lekarz abym niczym się nie przejmowała bo nie takie rzeczy widział i nie raz wykonywał badania podczas @. Więc już się nie spinam ![]() A co do skrzepow to mam je zawsze i przy naturalnych cyklach i przy antykoncepcji więc zupełnie nie zwracam na to uwagi
|
|
|
#4409 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale fajnie, że wrzuciłaś na luz to często daje dobre efekty ) Cytat:
55m 50 tys.?? i takie domy sprawdzają sie w naszych warunkach?? kurcze szok! o prawda mam mieszkanie, ale nie uważam je za docelowe więc napisz coś więcej na ten temat ![]() [QUOTE=VelaLuca;58211731 No właśnie działka...u nas to minimum 80 tys za działkę, a niestety swojej nie mamy Dziewczyny! Na poprawę humoru polecam wizytę u fryzjera i wiosenną metamorfozę. Miałam OSTRE CIECIE [/QUOTE]za 80 tys to bym działke brała od razu ![]() no my z tych zakredytowanych, nie uważam, że nie przemysleliśmy tego, po prostu bardzo chieliśmy mieszkać sami i póki co chwalę to sobie mimo, że powierzchnia nie powala Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiesz co ja tez obserwuje sie od ponad pol roku i mam wszystko ksiazkowe, bole piersi zwiazne z progesteronem, skoki temp, sluz, a ostatnio mi lekarz powiedzial, ze to wszystko wcale nie musi swiadczyc o tym, ze mam owulacje. pecherzyk moze nie pekac czasami lub zawsze. u mnie raz na pewno pekl, bo byl monitoring, no ale nie chodze na monitoring co miesiac. takze jak sie okazuje nic pewnego :/ ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
osobna suszarka? bo slyszalam, ze pralkosuszarki sa gorsze, a ja niestety miejsca na 2 sprzety nie mam, choc marze o tym, bo to wiszace pranie mnie dobija na maxa :/ |
||||||||
|
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra bo się nakrecilam i nie usnę ![]() Sama działka to jeszcze nic. Liczyliśmy to kiedyś: te wszystkie pozwolenia, przyłącze, woda, prąd, gaz, studnia i oczyszczalnia, wytyczenie drogi, geodeta to drugie 80 tys. Więc suma 160 tys to już dla nas za dużo. Bo my braliśmy pod uwagę działkę w lesie lub pod lasem więc tam wszystko trzeba by było organizować od podstaw. A gdzie tu jeszcze dom? ![]() I absolutnie nie uważam że Wasza decyzja nie była przemyślana. Wręcz przeciwnie Zazdroszczę i gratuluję odwagi. Nas po prostu przerazilo płacenie ponad 1000 zł co miesiąc przez 30 lat. Spłacam teraz samochód i już nie mogę się doczekać kiedy go splace. Już bym się nie wpakowala drugi raz w to samo. Bardzo chcielibyśmy być na swoim ale wygrał rozsądek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Ale się uśmiałam 

Za miesiąc jedziemy na urlop, zabieramy większość rzeczy, a po urlopie idziemy do szefa powiedzieć, że rezygnujemy
Ja jakoś jestem za laparoskopią. Moja siostra zaszła w 6 cyklu po laparoskopii, a TŻ kuzynka w pierwszym.
z ostatniego monitoringu już zrezygnowałam żeby się nie dołować. Do tego jeszcze dziś zmarł mój wujek.. ehh wszystko pod górkę ostatnio
Bardzo Ci współczuję, ale głowa do góry. Z czasem wszystko się ułoży, a nowy cykl to kolejna nowa szansa, na podwójnej dawce tym razem pęcherzyk da radę
Było ciężko, nadal jest, ale czuję, że chcę znów się starać, oboje czujemy. Nie ma przeciwwskazań medycznych tak więc mam nadzieję, że kolejnym razem wszystko będzie dobrze 

Ja będę robić prywatnie-700 zł + znieczulenie nie wiem ile, bo doradzają robić bez...