|
|
#1501 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Muszą sobie radzić . w weekendy nadrabiają zaległości. Chyba że jedna osoba zarobi tyle że drugiej 1/2 etatu wystarczy
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-01 o 11:19 Powód: przywrócenie treści |
|
|
|
#1503 |
|
BAN stały
|
Motyla
Dasz dziecku tableta i siedzi przyklejone wpatrzone kilka godzin w monitorek. Praktyki co nie których mam. Dziecku trzeba poświęcić uwagę, trzeba mieć czas na zabawę a nie dać zabawkę byle tylko mieć od niego chwilę spokóju ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Krolowa Julianna Też racja, nie brałam takich małych szczegółów pod uwagę. Właśnie dlatego te 500 plus przydało by się na to żeby matki mogły szybko wrócić do pracy i żeby mogły zostawić dzieci w przedszkolu |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
i to jest straszne, bo potem okazuje się, że dziecko nie potrafi poprawnie kredki utrzymać i że zwykłe zabawki czy zajęcia w przedszkolu czy szkole są dla niego za mało stymulujące.
|
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno lepiej od Ciebie. A na wizazu jestem od 10 lat.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-01 o 11:19 Powód: przywrócenie treści |
|
|
|
#1507 |
|
BAN stały
|
Motyla
Mnie też przerażaja takie metody wychowawcze co nie których osób.Jeszcze inna kwestia to to że te dziecko jest ciągle jest podrzucane jak nie jednej babci to drugiej,to sąsiadce to znów koleżance itd. Bo rodzice często pracują na takie same zmiany i nie mają co zrobić wtedy z dzieckiem. Smutne bo mała to mojego TŻ chrześniaczka.Ma prawie 6 lat i widzę jak nerwowym dzieckiem jest. Gdy chce coś opowiedzieć ojcu to ojciec tylko browar w ręce i idź tam masz tableta. W nocy ciągle budzi się z krzykiem. Nie mam pojęcia czy tak dzieci w tym wieku maja być może to normalne. Jednak wydaje mi się, że takie podrzucanie małej po tylu ludziach też jakoś może na nią wpłynąć? Brak poczucia bezpieczeństwa? Najlepsze jest to,że nie wykluczają mieć drugiego dziecka... |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
W szkole później wychodzi. Rodzice nie poświęcają czasu. Bo żyją praca i pogonią za pieniędzmi.
|
|
|
|
#1509 |
|
BAN stały
|
GoyaLi
Blondynka ma dużo czasu na siedzenie na wizażu i pisaniu bo ciężko pracuje w domu 24 h na dobę.Ja też dużo pisze ale ze względu na pracę na etacie nie mam aż tyle czasu chyba pracuje 36 h na dobę :d ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Blondynka Nie krytykuje ich pracy tylko to że powinni zmienić ta prace żeby nie podrzucać tak dziecka każdemu. Gonią za pieniędzmi bo jednak mała musi jeść a rachunki opłacić trzeba co nie? |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Znam dzieci które siedzą od 7-17 w przedszkolu. Są bardziej z przedszkolanka związane niż z własną matką.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-01 o 11:20 Powód: Przywrócenie treści |
|
|
|
#1511 |
|
BAN stały
|
Moi rodzice też gonili na pieniędzmi ale mieli czas poświęcić mi czas i nie uważam że w szkole mi coś źle wychodziło
|
|
|
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1513 |
|
BAN stały
|
Blondynka
A po czym poznałaś ta więź łącząca dziecko i przedszkolanke? ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Blondynka Jak stać Cię na siedzenie w domu to siedź.Tylko pamientaj, że kobieta musi mieć trochę swoich pieniędzy może zrozumiesz to po jakimś czasie
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-01 o 11:20 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#1515 |
|
BAN stały
|
Blondynka
Oczywiście,ty masz swój tok rozumowania zupełnie inny niż większość wizazanek tu dlatego jesteś tak bardzo krytykowana w sumie się nie dziwię. Coż pozostaje mi życzyć miłej nocy w końcu czas jutro do pracy zarabiać na swoje drobne wydatki
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-01 o 11:23 Powód: przywrócenie treści |
|
|
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
Podsumowując posty blondynki:
- 500 zł na dziecko jest super, bo będzie na lekcje tenisa, które, jak zapewne wiecie - kosztujo - jeśli nie uważasz programu 500plus za super pomysł, to na pewno jesteś starą panną, nie masz dzieci i nikt cię nie chciał - jeśli przez zatrzymanie 6latków w przedszkolach, dla twojego dziecka zabraknie w nim miejsca, to znaczy, że jesteś z tych niezaradnych - a w ogóle to w życiu liczy się tylko rodzina. |
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a państwo wypłaci pieniążki zabierając wszystkim uczciwie pracującym obywatelom. Dlatego uwazam że powinny być dodatkowe kryteria przy wydawaniu tych pieniędzy. Jeżeli ktoś ms naprawdę trudna nuezawiniona sytuacja jak wspomniana przez doris samotna matka to jej sie pomoc należy. Ale jeżeli ktoś sobie siedzi w domku z dziećmi bo tak wygodniej - trudno jego wybór. Nie mam ochoty sponsorowac takiej mamusi. Od razu dodam : Mam 1 dziecko, wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim, na pełen etat. Ps. Poziom dyskusji zenujcy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie byłoby szans na wydanie niezgodnie z przeznaczeniem.
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielokrotnie nie chodzi o ilość czasu poświęcanego dziecku. bo gdyby tak było, to dzieci matek, które postanowiły zostać w domu, byłyby najszczęśliwszymi i najlepiej wychowanymi dziećmi na świecie, a tak nie jest. tak naprawdę liczy się jakość czasu spędzanego z dzieckiem. kiedyś opiekowałam się rok dziewczynką, 5 lat, rano do przedszkola, po przedszkolu na angielski lub karate. rodzice widzieli dziecko po 20 i w weekendy. mała miała średni kontakt z nimi, bo woleli organizować jej czas od rana do wieczora, zamiast autentycznie się nią zająć, mimo że mieli czas. |
|
|
|
|
#1522 |
|
Konto usunięte
|
Jezu jak tak czytam wypowiedzi blondynki to odnosze wrazenie, ze podczas porodu mozna urodzic takze swoj mozg, bo nie wiem jak ktos z taka inteligencja mogl przezyc tyle lat
|
|
|
|
#1523 |
|
Konto usunięte
|
Wyjście dziecka do przedszkola lub szkoły osłabia więź, pójście do pracy sprawia że nie ma się czasu na dom i jest się kijowym rodzicem... czad.
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Tyle jeszcze o nawiazywaniu wiezi z rowiesnikami nikt chyba nie napisał?
|
|
|
|
#1524 |
|
Konto usunięte
|
A jak się idzie do pracy, to te wszystkie domowe obowiązki nagle znikają?
|
|
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
Nic nie wychodzi, bo ile tych idealnych niepracujacych mamusiek sadza dziecko przed telewizorem, wlacza mu bajki, albo gry na tablecie i ma gdzies ta swoja wiez z dzieciaczkiem
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz opłacam nianię.. po osiągnięciu przez synka wieku przedszkolnego wiele się nie poprawi, bo zapewne będziemy skazani na przedszkole prywatne. Dziadków na miejscu nie mamy.
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnę tylko, że za niszczenie zawartości portalu poprzez usuwanie postów grozi ban tymczasowy. To tak jakby ktoś zapomniał.
|
|
|
|
#1528 |
|
BAN stały
|
Gdzie się podziały posty blondynkipoznan???
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- LusiaPlotkara Wcale bym się nie zdziwiła gdyby PIS wpadł na taki genialny pomysł, żeby praca w domu z dziećmi była płatna
|
|
|
|
#1529 |
|
Konto usunięte
|
Czyli pracujący mieliby dwie wypłaty xD
|
|
|
|
#1530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem przeciwna temu programowi- w ramach wspomagania dzietności wolałabym miejsce w złobku plus darmowe leki do któregoś roku życia Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

klaski

może zrozumiesz to po jakimś czasie
i nie byłoby szans na wydanie niezgodnie z przeznaczeniem.