|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Cytat:
Ja na szczęście trafiłam od razu na leki, które zadziałały a mam dwa rodzaje leków. Też prywatnie wszystko mi się popsuło, przyjaciele się ode mnie odwrócili a ja byłam sama, smutna i jeszcze bardziej pogrążona w chorobie. Depresję jeszcze bardziej umacnia samotność. Trzeba się otworzyć do ludzi. Spróbuj się przełamać
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam
![]() byłam dzis na spotkaniu z przyjaciółką, nie powiem - zmusiłam się i też średnio nam się to spotkanie udało.. ale mam nadzieje, że to tylko takie początki..
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ale pamiętaj, ze musisz sie starać - nie możesz się zamykać w sobie, być zawsze na nie, nie odzywać się itp. bo to odstrasza
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
My tutaj wszystkie Ci kibicujemy! Za dziewczyny, które walczą o swoje zdrowie zawsze mocno trzymam kciuki! A w Twoim przypadku widać, że chcesz i się starasz
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Modlitwa też jest potrzebna ale nie zawsze pomaga
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam
kolejne spotkanie za mną - tym razem poszło lepiej już nawet humor troche mi wraca - dziś znalazłam szkole do której mogłabym chodzić od października. co prawda to płatny kierunek, ale może w wakacje udałoby mi się gdzieś zatrudnić i coś zaoszczędzić.. narazie ciągle l4..
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byleby do przodu
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze masz racje ![]() teraz odezwał się moj TŻ (czy wciąż..?) chce się ze mną spotkać w kwietniu. nie wiem co robić. przed chorobą wyjechaliśmy razem do Niemiec i tam zyliśmy i pracowaliśmy przez 4 miesiaće - tam schudłam 13 kg. Pozniej mama zmusila mnie do powrotu w lipcu i juz od tego czasu jestem w Polsce a on za granicą. Bardzo sie oddalilismy. Mam wrazenie ze mnie podrzucil mamie, bo bylo za trudno.. Powiedzial ze jak wyzdrowieje to po mnie przyjedzie. Chce go zobaczyc, ale wiem, że mieciuch ze mnie.. ten związek jest zły, ale nie wiem jak go zakończyć. Kontakt z nim zawsze powoduje u mnie stres i nerwy. I zły nastrój niestety.. A chyba ciągle mi na nim zależy..
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w domu rzeczywiście zazwyczaj to co powiem się sprawdza... Uprzedzam by czegoś nie robić, rodzice to zrobią i okazuje się, że miałam rację ![]() Z tego co piszesz to nie było to prawdze uczucie - jeśli sie kocha to jest sie ze sobą na dobre i na złe.. nie jesteś szmaciana lalką, zabawką, że można Cię porzucic kiedy sie chce, kiedy sie znudzisz i po jakimś czasie wrócić jak gdyby nigdy nic (przepraszam za te słowa). Choroba nie jest usprawiedliwieniem - może być ciężko, można jej nie rozumiec ale nie wolno "porzucać", zostawiać - trzeba wspierać, dbać, pomagać..... Poza tym sama piszesz, że ten związek, kontakt z tym mężczyzną tylko Ci szkodzi, więc dla swojego dobra i zdrowia nie możesz tego ciągnąć.... musisz wszystko dokładnie przemyśleć, wszystkie za i przeciw... porozmawiać na spokojnie...
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej, a jest może któraś z was z Warszawy/ w Wawie aktualnie przebywa?
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Hej , przepraszam, że tak nieregularnie się udzielam ,ale szkoła , święta itp i mam okropnie mało czasu :< u mnie różnie raz lepiej ,raz gorzej , ale chyba poczułam , że muszę w końcu pójśc do przodu , nie trzymac się szpitalnych schematów jedzenia i godzin tylko bardziej kierowac się sobą itym co lubię, ale z drugiej strony mam mieszane uczucia czy mogę sobie zaufac....
A co do TŻ to nikt Ci niestety nie powie co masz robic bo i to try musisz wiedziec i czuc czego chcesz. Wiem, że to jest łatwo napisac ale ile ludzi spotkasz to otrzymasz od nich różne zdania i możesz się pogubic Moje P:Kasza manna <4 łyżki>na mleku z łyżką masła orzechowego i zmiksowanymi truskawakami i wkrojonymi truskawkami <3 cappucino II: kanapka z 2 kromek z masłem , szynką , ogórkiem , pomidorem ,sałatą , jabłko III: paczuszka ciastek zbożowych , banan IV:zupa krem z soczewicy z garzankami, sok marchewkowy V: 3 kromki z masłem, serkiem łosoiowym , szynką, sałatą, pomidorem rzodkiewką,2 ogórki kiszone, herbata z cytryną przed snem kubek mleka |
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam
Wiem, że decyzja należy do mnie. Myśle, że dawno już ją podjęłam, ale ciągle jestem zbyt słaba psychicznie, żeby się z nią zmierzyć.. Antenn Ja teraz sugeruję się własnymi odczuciami (tak jak wspominałam, nie przełąmałam się do wszystkiego..) Narazie tyje na tym, chociaż bardzo powolutku. Tan jadłospis jest bardziej Twój czy bardziej szpitalny? Jak się czujesz na takim jedzeniu, jak waga?
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że wiele razy tak mówiłam, ale jakoś ciągle czuje się nie gotowa, boję się "normalności" choc nie wiem co to dokładnie znaczy...
A na tym jadłospiesie nie wiem czy tyje czy nie jak na razie stoi w miejscu . Pocieszam się tym, że nie spada... |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
A śmierci się nie boisz?
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że na pozór nie widać nie oznacza, że w środku Twój organizm działa bez zarzutu. Może dojść do nieodwracalnych zmian.
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.instagram.com/bitingback/
zerknij Antenn Słowa dziewczyn na forum, wsparcie bliskich + takie konta jak ten na insta, czy np. tęcza w słoiku. mnie to dodało kopa walcze, walcze! Ty też musisz! "normalnie" jest ciężko, ale niedługo nie będziesz sobie wyobrażała życia bez tego "normalnie", którego dziś się boisz..
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj nie tylko trzeba chcieć ale i coś robić mimo iż jest ciężko i męczą wyrzuty
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko sobie poradzić z wyrzutami - ja mam je gdzieś ciągle. chodzą za mną jak cień.. Ervisha masz możepomysł na pieczywo z wykorzystaniem babki płesznik? albo cokolwiek z jej zrobieniem? bo mam całą pake i nie wiem co z nią i do czego..
Edytowane przez moniq909 Czas edycji: 2016-04-03 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz IG? Wyślesz mi na PW? ![]() Wyrzuty po jakimś czasie znikają.... wraz z powrotem do zdrowia, odzyskiwaniem utraconej wagi, nabieraniem siły... mogą być też spowodowane niskim poziomem cukru we krwi... Jesteś silna tylko w to nie wątp ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Chociaż jak tak teraz patrzę to ona podobna jest do siemienia lnianego... jeśli pieczesz chleb, bułki to możesz dodawać, tak samo do owsianek, posypywać nią desery, kanapki
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-04-03 o 14:08 |
||
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiło mi się bardzo smutno gdy przeczytałam że "niektórym nie da się pomóc "..
to wszystko jest tak cholernie ciężkie i tak długo trwa , że boję się że już jest za późno.. Nie umiem powiedziec sobie ok od dzisiaj chce życ normalnie bo przecież chce życ!!! chciałabym byc tak silna i to zmienic |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiałam się nad upieczeniem bułeczek albo jakiegoś chlebka i przemyceniem tej baby do środka, albo posypaniem czy też obtoczeniem ciasta.. ale nie wiem czy to sie nie przypali ![]() jakoś mi się ta babka płesznik z pieczywem kojarzy. jest twarda, nie da sie jej wsunąć surowej ![]() jestem silna. każda z nas, walczących jest bardzo, bardzo silna. często nawet nie mamy świadomości ile w nas pokładów.
Edytowane przez moniq909 Czas edycji: 2016-04-03 o 14:15 |
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą już Ci o tym pisałam
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-04-03 o 14:22 |
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz działać - tak okażesz swoją siłę i determinacje. czego jeszcze np. nie chcesz jeść? jaką masz blokade w głowie? może któraś z nas podpowie Ci jak sobie z tym poradzić? ![]() ja na początku sama siebie "oszukiwałam". Żeby czegoś nie widzieć. np. uwielbiam warzywa pieczone okazało się, że tak lepiej smakuje. a później już weszło mi w nawyk. Może to głupie, ale u mnie się sprawdziło. robiłam też inne rzeczy, żeby wprowadzać więcej produktów do diety. ale przede wszystkim trzeba chcieć: JEŚĆ ŻEBY ŻYĆ. a nie żyć, żeby jeść. i to jak najmniej.......
Edytowane przez moniq909 Czas edycji: 2016-04-03 o 14:24 |
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszasz np. dwa rodzaje mąki, dodajesz te ziarna (tylko nei wszytko na raz), drożdże, sól, woda do odpowiedniej konsystencji zagniatasz, wyrabiasz a kiedy wyrośnie to pieczesz Na moim blogu jest sporo przepisów na chleb i sporo jest w internecie Wszystko wyjdzie ![]() Z każdym dniem kiedy walczysz jesteś coraz silniejsza... jesli pokonujesz słabości rośniesz w siłę Widać, że chcesz i jeśli IG Tobie nie zaszkodzi a Ty swoją osobą będziesz motywować inne dziewczyny to jestem za Ale nie zapominaj o sobie i dalej walcz by pokonać to dziadostwo (w takim razie czekam
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

zawsze masz racje