|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Tak tylko po 3-4 dniach po domniemanej owulacji pecherzych nie pekniety też wygląda jak ciałko żółte i jest ten płyn i jak się tego co 2dni nie obserwuje to się nie wie. Mnie w ostatnim cyklu monitorowanym inny lekarz robił usg a mój gin nie zrobił dwa dni wcześniej zdjęć i ten nie wiedział czy to jest ślad po ciałku żółtym z poprzedniego cyklu czy z tego ale domniemywal że z poprzedniego bo miałam pęcherzyk 24mm
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak miałam owu czw/pt to byłam u niej w niedziele sprawdzić czy pęcherzyk pękł ale mówiła ze max pon wizyta a optymalnie ta nd. Było widać ze pękł
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Założyłam wątek dla ciężarówek grudniowych, zapraszam
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post58256466
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziękuję :P
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzis mega dola
chodze i poplakuje. Wczoraj byl brat Tzta z zona i oznajmili nam ze sa w 20 tyg ciazy, pierwszy raz poczulam jakbym dostala patelnia w pysk U mnie oczywiscie wszelkie przeciwnosci aby sie poprzytulac a mam 18 dc i test owu jeszcze nie byl pozytywny |
|
|
|
#4449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczę, czyli nawet jak we wtorek pójdę to może być bez sensu... No nic, zobaczę jeszcze co zrobić... |
|||
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w 5t0d widziałam pęcherzyk ciążowy 6,5mm. Koleżanka z listopadówek w 5t0d nie widziała jeszcze kompletnie nic a jeszcze inna w 5t0d widziała już echo zarodka. Najważniejsze, ze widać dziejące się coś w macicy bo to oznacza prawidłową ciąże i nie biochemiczną Czyli wizyta za dwa tygodnie? Ja też po pierwszej wizycie następną mam ustaloną za dwa tygodnie i minął już tydzień więc zostało jeszcze tylko 7 dni ![]() U mnie dzisiaj 6t0d Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-04-01 o 16:17 |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stwierdził, że wtedy będzie mógł powiedzieć więcej i dopiero wtedy się pomyśli co dalej. ![]() Troszkę się wystraszyłam tego, że nie widać, ale mnie uspokoiłaś. Może poczytam inne wypowiedzi o 5 tygodniu ![]() Założyłam wątek dla grudniówek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=878226
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobre wieści!Co za dzień dzis, masakra! |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdalek
no piękny ten grudniowy wątek,widać ze sie postaralas szkoda ze nie dolącze ale moze styczniowe
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dwa dni temu dzwoni do mnie mama: -"a wiesz córuś, bo miałam taki fajny sen..." -"jaki?" -" a śniło mi się, że skończyliście w grudniu budowę domu i urodziłaś mi wnuczkę" Co ona, prorocze sny jakieś czy co?! Ale nic jeszcze nikomu nie mówię. Poczekam chyba do 12 tygodnia
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-04-01 o 18:23 |
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Zadomowienie
|
PaniMigdalek gratulacje!!!
A wątek rzeczywiście bardzo profesjonalny. Mam cichą nadzieję dołączyć. Wszystko wygląda, że owulację już będę miała normalnie (a powinien być ten bolący jajnik, więc przynajmniej będzie gwarancja, że była). A jeśli by się udało to termin byłby pod koniec grudnia. Cytat:
No, chyba że skąpstwo ze mnie wyłazi Przez starania kupuję bardzo mało ubrań, zwłaszcza takich, które się nie rozciągną później. Ale musiałam kupić jeansy, bo stare się rozleciały i jeszcze mnie czeka stanik. I mierzyłam sporo porządniejszych, ale jednak jeszcze pojadę popatrzeć za tańszymi. Jak się w końcu uda to za parę miesięcy będę musiała zmienić, to jak taki tani mi się rozleci po 4-5 miesiącach, to nie będzie szkoda. Cytat:
|
||
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy betę trzeba zrobić na czczo? Słyszałam żeby przynajmniej dwie godziny wcześniej nie jeść, prawda to?
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Betę możesz zrobić o każdej porze dnia i nocy. Po posiłku też Jak ma wyjść to wyjdzie
|
|
|
#4459 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuje
Z gory przepraszam jak kogos pominelam bo ostatnio nie mam do niczego glowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz podejrzewa ze przyczyna jest zespol antyfosfolipidowy. W tej ciazy robilam badania i jak tylko otrzymalam wynik zaczelam brac zastrzyki ale to moglo byc juz zapozno poniewaz to byl 6tydzien jak zaczelam je brac a sie okazalo ze zarodek obumarl przed 6 tygodniem. W nastepnej ciazy bede musiala brac te zastrzyki jak tylko dowiem sie o ciazy. Dziekuje za namiary napewno nad tym pomysle tylko Łodz jest odemnie daleko okolo pol polski. Ale czego sie nie robi dla dziecka. Zapytalam mojego lekarza czy by mi nie dal skierowania na badania kariotypu, odpowiedzial ze teraz po 3 # moze mi dac skierowanie do genetyka (bo wczesniej nie bylo mowy o jakich kolwiek badaniach na nfz wszystkie musialam robic prywatnie) Najblizej mam do olsztyna ale nie znam zadnych opinni na ich temat. Panno Izabelo tak jest tam pecherzyk z zarodkiem nawet echo slyszam tylko przestalo sie rozwijac w 5t6d i czekam teraz na krwawienie dzis zaczol by mi sie 9t0d
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież beta to hormon, jej poziom nie zależy od jedzenia ja robiłam normalnie w ciągu dnia nie na czczo
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pater86 trzymam kciuki za bete. Daj znać jak tylko się dowiesz Nie musisz być na czczo
|
|
#4462 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5827110 6]Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?[/QUOTE] ja wierzę, miałam najtańsze z allegro i mi działały i pomogły zajść w ciążę
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj beta 980, w srode gyla 454. Dobrze przyrasta?
|
|
|
|
#4466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie takie wtrącanie się innych ludzi w te sprawy... uważam, że to za delikatne sprawy i że nie powinno się w to wtrącać, szczególnie jak się nie jest z kimś blisko... dobra, wiem że skąd mają wiedzieć że się staramy, ale uważam że nie powinno się tak gadać nie znając czyjejś sytuacji ![]() przykro mi i tyle, bo to już któraś osoba z kolei takie podjazdy do mnie robi...a u nas już rok starań w tym cyklu wychodzi ;( Cytat:
ja bym pewnie po takim tekście na Twoim miejscu nie wytrzymała, i się wygadała!![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5827110 6]Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?[/QUOTE] hmm ja robiłam kiedyś, raz mi nawet wyszedł, ale nic z tego potem nie wynikło
|
||
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]() http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html wpisz sobie w kalkulator dla pewności
|
#4468 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem ci na własnym przykładzie. Ja miałam,monitoring w 11 dniu a gdy poszłam na kolejny piec dni pozniej akurat mi strzelił pęcherzyk po lewej stronie a z prawej mial sie w miare dobrze jeszcze nie urósł do swojego rozmiaru.
|
|
|
#4470 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pierwszy raz byłam na czczo bo z samego rana, a drugi już normalnie po śniadaniu ![]() Cytat:
)Strasznie mi przykro, wiem co czujesz Ale bądź pozytywnej myśli, jeszcze będziesz tulić swojego dzidziusia ![]() Prawidłowy przyrost Cytat:
Odpowiadałam tylko "taaak? haha, na prawdę? a to ci dopiero, co za sen..."
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

), ale ginekolog wypatrzył taką mała czarną kropkę, a co najważniejsze umiejscowioną w macicy. Uff!
- do ilu dni po owulacji jest sens iść sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

chodze i poplakuje. Wczoraj byl brat Tzta z zona i oznajmili nam ze sa w 20 tyg ciazy, pierwszy raz poczulam jakbym dostala patelnia w pysk 
ale moze styczniowe
a rozmawiałaś może z lekarzem jaka może być przyczyna? No bo 3 raz to już dużo