Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-01, 15:20   #4441
natlem
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja miałam w 9,11 i 13dc miałam iść w 16dc ale pęcherzyk przestał rosnąć i odpuściłam. Myślę że dzień po owulacji możesz iść sprawdzić

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Super, gratulacje
Tak tylko po 3-4 dniach po domniemanej owulacji pecherzych nie pekniety też wygląda jak ciałko żółte i jest ten płyn i jak się tego co 2dni nie obserwuje to się nie wie. Mnie w ostatnim cyklu monitorowanym inny lekarz robił usg a mój gin nie zrobił dwa dni wcześniej zdjęć i ten nie wiedział czy to jest ślad po ciałku żółtym z poprzedniego cyklu czy z tego ale domniemywal że z poprzedniego bo miałam pęcherzyk 24mm

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 15:22   #4442
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty.
Niewiele było widać (czego się spodziewać w pierwszym dniu 5 tygodnia...), ale ginekolog wypatrzył taką mała czarną kropkę, a co najważniejsze umiejscowioną w macicy. Uff!
Dostałam 2x1 duphaston i 2x1 magnez. (Co o tym myślicie?)
Mam przyjść 15-16 ego, więc teraz "aby do 15"

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 15:27   #4443
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które miały monitoring cyklu lub które wiedzą - do ilu dni po owulacji jest sens iść sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

Jak miałam owu czw/pt to byłam u niej w niedziele sprawdzić czy pęcherzyk pękł ale mówiła ze max pon wizyta a optymalnie ta nd. Było widać ze pękł
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 15:28   #4444
PaniMigdalek
Zadomowienie

Założyłam wątek dla ciężarówek grudniowych, zapraszam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post58256466
Stary 2016-04-01, 15:31   #4445
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Wow ale się postarałaś

Stary 2016-04-01, 15:33   #4446
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Przepiękny wątek kochana!!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 15:49   #4447
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Wow ale się postarałaś
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Przepiękny wątek kochana!!
Dziękuję, dziękuję :P
Stary 2016-04-01, 16:01   #4448
iwona335
Zakorzenienie

Mam dzis mega dola chodze i poplakuje. Wczoraj byl brat Tzta z zona i oznajmili nam ze sa w 20 tyg ciazy, pierwszy raz poczulam jakbym dostala patelnia w pysk
U mnie oczywiscie wszelkie przeciwnosci aby sie poprzytulac a mam 18 dc i test owu jeszcze nie byl pozytywny
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 16:14   #4449
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mam dzis mega dola chodze i poplakuje. Wczoraj byl brat Tzta z zona i oznajmili nam ze sa w 20 tyg ciazy, pierwszy raz poczulam jakbym dostala patelnia w pysk
U mnie oczywiscie wszelkie przeciwnosci aby sie poprzytulac a mam 18 dc i test owu jeszcze nie byl pozytywny

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Jak miałam owu czw/pt to byłam u niej w niedziele sprawdzić czy pęcherzyk pękł ale mówiła ze max pon wizyta a optymalnie ta nd. Było widać ze pękł

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Tak tylko po 3-4 dniach po domniemanej owulacji pecherzych nie pekniety też wygląda jak ciałko żółte i jest ten płyn i jak się tego co 2dni nie obserwuje to się nie wie. Mnie w ostatnim cyklu monitorowanym inny lekarz robił usg a mój gin nie zrobił dwa dni wcześniej zdjęć i ten nie wiedział czy to jest ślad po ciałku żółtym z poprzedniego cyklu czy z tego ale domniemywal że z poprzedniego bo miałam pęcherzyk 24mm

Kurczę, czyli nawet jak we wtorek pójdę to może być bez sensu... No nic, zobaczę jeszcze co zrobić...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 16:15   #4450
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z wizyty.
Niewiele było widać (czego się spodziewać w pierwszym dniu 5 tygodnia...), ale ginekolog wypatrzył taką mała czarną kropkę, a co najważniejsze umiejscowioną w macicy. Uff!
To jest właśnie to, jedna widzi wszystko szybciej a inna później.
Ja w 5t0d widziałam pęcherzyk ciążowy 6,5mm.
Koleżanka z listopadówek w 5t0d nie widziała jeszcze kompletnie nic a jeszcze inna w 5t0d widziała już echo zarodka.
Najważniejsze, ze widać dziejące się coś w macicy bo to oznacza prawidłową ciąże i nie biochemiczną
Czyli wizyta za dwa tygodnie?
Ja też po pierwszej wizycie następną mam ustaloną za dwa tygodnie i minął już tydzień więc zostało jeszcze tylko 7 dni
U mnie dzisiaj 6t0d

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-04-01 o 16:17
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 16:27   #4451
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
To jest właśnie to, jedna widzi wszystko szybciej a inna później.
Ja w 5t0d widziałam pęcherzyk ciążowy 6,5mm.
Koleżanka z listopadówek w 5t0d nie widziała jeszcze kompletnie nic a jeszcze inna w 5t0d widziała już echo zarodka.
Najważniejsze, ze widać dziejące się coś w macicy bo to oznacza prawidłową ciąże i nie biochemiczną
Czyli wizyta za dwa tygodnie?
Ja też po pierwszej wizycie następną mam ustaloną za dwa tygodnie i minął już tydzień więc zostało jeszcze tylko 7 dni
U mnie dzisiaj 6t0d
Tak, wizyta za dwa tygodnie Stwierdził, że wtedy będzie mógł powiedzieć więcej i dopiero wtedy się pomyśli co dalej.
Troszkę się wystraszyłam tego, że nie widać, ale mnie uspokoiłaś. Może poczytam inne wypowiedzi o 5 tygodniu
Założyłam wątek dla grudniówek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=878226
Stary 2016-04-01, 17:02   #4452
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z wizyty.
Super Kochana! Bardzo dobre wieści!

Co za dzień dzis, masakra!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 17:07   #4453
Qazsew
Zakorzenienie

PaniMigdalek no piękny ten grudniowy wątek,widać ze sie postaralasszkoda ze nie dolączeale moze styczniowe
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 17:16   #4454
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
PaniMigdalek no piękny ten grudniowy wątek,widać ze sie postaralasszkoda ze nie dolączeale moze styczniowe
Na pewno się uda i będziesz na takim wątku gościć

Dwa dni temu dzwoni do mnie mama:
-"a wiesz córuś, bo miałam taki fajny sen..."
-"jaki?"
-" a śniło mi się, że skończyliście w grudniu budowę domu i urodziłaś mi wnuczkę"

Co ona, prorocze sny jakieś czy co?! Ale nic jeszcze nikomu nie mówię. Poczekam chyba do 12 tygodnia

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-04-01 o 18:23
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 18:30   #4455
Vrenth
Zadomowienie

PaniMigdalek gratulacje!!!
A wątek rzeczywiście bardzo profesjonalny. Mam cichą nadzieję dołączyć. Wszystko wygląda, że owulację już będę miała normalnie (a powinien być ten bolący jajnik, więc przynajmniej będzie gwarancja, że była). A jeśli by się udało to termin byłby pod koniec grudnia.

Cytat:
Napisane przez iwona335
Wiem, co czujesz. Ja dzisiaj już staram się o optymizm, ale i tak ciężko. Wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży (i to jakoś w połowie już). No a jest młodsza i krócej po ślubie. Oczywiście się cieszę, ale też trochę przykro. Ale nadal mam nadzieję, że nam się niedługo uda.

No, chyba że skąpstwo ze mnie wyłazi Przez starania kupuję bardzo mało ubrań, zwłaszcza takich, które się nie rozciągną później. Ale musiałam kupić jeansy, bo stare się rozleciały i jeszcze mnie czeka stanik. I mierzyłam sporo porządniejszych, ale jednak jeszcze pojadę popatrzeć za tańszymi. Jak się w końcu uda to za parę miesięcy będę musiała zmienić, to jak taki tani mi się rozleci po 4-5 miesiącach, to nie będzie szkoda.

Cytat:
Napisane przez monika0185
My mamy osobną ale teraz to coraz lepsze sprzęty więc pralkosuszarki też powinny być równie dobre
Ja od roku używam pralki i suszarki i muszę przyznać, że jest to bardzo wygodne. Tu najbardziej popularnym systemem jest to, że są wspólne na cały dom - u mnie 8 mieszkań i dwie duże pralki i dwie suszarki. Minusem tego, że są duże jest to, że czasami jak mi coś nie pasuje do reszty to długo czeka aż uzbieram podobne rzeczy. Ale właściwie i tak segreguję głównie kolorami do pralek i grubością tkaniny do suszarki (czasami nie dosuszy na bardziej delikatnym programie). Ale dzięki temu mam jeszcze mniej prasowania - zazwyczaj prasuję tylko spódnice, sukienki i koszule, ale większość rzeczy po suszarce wygląda wystarczająco dobrze, że nie muszę. To zostają do prasowania tylko np. cienkie koszule z czystej bawełny. A kolejnym plusem jest to, że nie musieliśmy kupować bardzo dużo rzeczy - spokojnie starczy jeden komplet pościeli, czy pojedyncze ręczniki. Oczywiście jak się uda z ciążą to już przestanie być tak różowo, ale najwyżej będę częściej prać
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 19:03   #4456
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny czy betę trzeba zrobić na czczo? Słyszałam żeby przynajmniej dwie godziny wcześniej nie jeść, prawda to?
Stary 2016-04-01, 19:30   #4457
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Na pewno będziesz w styczniowych razem ze mną
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 19:36   #4458
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy betę trzeba zrobić na czczo? Słyszałam żeby przynajmniej dwie godziny wcześniej nie jeść, prawda to?
Bzdura Betę możesz zrobić o każdej porze dnia i nocy. Po posiłku też Jak ma wyjść to wyjdzie
Stary 2016-04-01, 19:39   #4459
Megan1312
Raczkowanie

Dziewczyny dziekuje mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie dobrze.
Z gory przepraszam jak kogos pominelam bo ostatnio nie mam do niczego glowy.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Tak mi przykro a rozmawiałaś może z lekarzem jaka może być przyczyna? No bo 3 raz to już dużo
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro chyba powinniscie zacząc rozwać głebszą diagnozę, jakąś genetykę, bo gdzieś chyba tkwi problem
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Przykro mi..
Chociaż przyznam, że nie do końca rozumiem. Miałaś usg i normalnie jest tam pęcherzyk? Tylko co, nie rozwija się?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Boże Megan... tak strasznie mi przykro
Musisz być teraz bardzo dzielna aby przez to przejść, ale dasz radę! Pamiętaj, że wszystkie tutaj mocno Cię wspieramy
I tak jak malaMi napisała, gdy już będziesz gotowa do dalszej walki, skonsultuj się z lekarzem specjalistą, od niepłodności czy poronień.
Bo pierwszy raz można uznać za przypadek, ale nie aż tyle Być może istnieje jakiś problem, i dopóki go nie rozwiążecie, takie tragedie będą się powtarzać.
Z opinii innych Wizażanek, ponoć ten doktor jest najlepszy w Polsce, jeśli chodzi o diagnostykę przyczyn nawracających poronień. Może warto się nad tym zastanowić?
Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Megan, strasznie mi przykro tak jak pisały dziewczyny, przydałaby się dalsza diagnostyka bo 3 poronienia to już nie przypadek

Lekarz podejrzewa ze przyczyna jest zespol antyfosfolipidowy. W tej ciazy robilam badania i jak tylko otrzymalam wynik zaczelam brac zastrzyki ale to moglo byc juz zapozno poniewaz to byl 6tydzien jak zaczelam je brac a sie okazalo ze zarodek obumarl przed 6 tygodniem.
W nastepnej ciazy bede musiala brac te zastrzyki jak tylko dowiem sie o ciazy.
Dziekuje za namiary napewno nad tym pomysle tylko Łodz jest odemnie daleko okolo pol polski. Ale czego sie nie robi dla dziecka.

Zapytalam mojego lekarza czy by mi nie dal skierowania na badania kariotypu, odpowiedzial ze teraz po 3 # moze mi dac skierowanie do genetyka (bo wczesniej nie bylo mowy o jakich kolwiek badaniach na nfz wszystkie musialam robic prywatnie) Najblizej mam do olsztyna ale nie znam zadnych opinni na ich temat.

Panno Izabelo tak jest tam pecherzyk z zarodkiem nawet echo slyszam tylko przestalo sie rozwijac w 5t6d i czekam teraz na krwawienie dzis zaczol by mi sie 9t0d
Stary 2016-04-01, 19:48   #4460
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
eee wg mnie bzdura przecież beta to hormon, jej poziom nie zależy od jedzenia ja robiłam normalnie w ciągu dnia nie na czczo

Stary 2016-04-01, 19:51   #4461
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie dobrze.
Z gory przepraszam jak kogos pominelam bo ostatnio nie mam do niczego glowy.
Lekarz podejrzewa ze przyczyna jest zespol antyfosfolipidowy. W tej ciazy robilam badania i jak tylko otrzymalam wynik zaczelam brac zastrzyki ale to moglo byc juz zapozno poniewaz to byl 6tydzien jak zaczelam je brac a sie okazalo ze zarodek obumarl przed 6 tygodniem.
W nastepnej ciazy bede musiala brac te zastrzyki jak tylko dowiem sie o ciazy.
Dziekuje za namiary napewno nad tym pomysle tylko Łodz jest odemnie daleko okolo pol polski. Ale czego sie nie robi dla dziecka.

Zapytalam mojego lekarza czy by mi nie dal skierowania na badania kariotypu, odpowiedzial ze teraz po 3 # moze mi dac skierowanie do genetyka (bo wczesniej nie bylo mowy o jakich kolwiek badaniach na nfz wszystkie musialam robic prywatnie) Najblizej mam do olsztyna ale nie znam zadnych opinni na ich temat.

Panno Izabelo tak jest tam pecherzyk z zarodkiem nawet echo slyszam tylko przestalo sie rozwijac w 5t6d i czekam teraz na krwawienie dzis zaczol by mi sie 9t0d
Przykro mi strasznie, że musisz przez to przechodzić. Jesteś mega dzielna i strasznie mocno trzymam kciuki, żeby kolejnym razem był już szczęśliwy finał

pater86
trzymam kciuki za bete. Daj znać jak tylko się dowiesz Nie musisz być na czczo
Stary 2016-04-01, 19:53   #4462
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:00   #4463
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę chociaż się osobiście nie znamy to normalnie mi się ryczeć chce z całego serca życzę Ci żeby kolejna ciąża zakończyła się urodzeniem zdrowego maluszka
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5827110 6]Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?[/QUOTE]
ja wierzę, miałam najtańsze z allegro i mi działały i pomogły zajść w ciążę

Stary 2016-04-01, 20:01   #4464
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Kurczę chociaż się osobiście nie znamy to normalnie mi się ryczeć chce z całego serca życzę Ci żeby kolejna ciąża zakończyła się urodzeniem zdrowego maluszka

ja wierzę, miałam najtańsze z allegro i mi działały i pomogły zajść w ciążę
Dziękuję

Megan przykro mi
Stary 2016-04-01, 20:07   #4465
aska8999
Rozeznanie

Dzisiaj beta 980, w srode gyla 454. Dobrze przyrasta?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:09   #4466
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Iwona, wiem co czujesz..ja też trochę struta chodzę od wtrku, jak ta paskuda @ przyszła do mnie... a jeszcze w pracy mnie dziś zdołowały pewne osoby z pytaniami, czemu jeszcze nie planujemy dziecka i żebym za długo nie czekała bo im później tym gorzej zajść w ciażę cholerka, gdyby tylko wiedziały jak jest...
Wkurza mnie takie wtrącanie się innych ludzi w te sprawy... uważam, że to za delikatne sprawy i że nie powinno się w to wtrącać, szczególnie jak się nie jest z kimś blisko... dobra, wiem że skąd mają wiedzieć że się staramy, ale uważam że nie powinno się tak gadać nie znając czyjejś sytuacji
przykro mi i tyle, bo to już któraś osoba z kolei takie podjazdy do mnie robi...a u nas już rok starań w tym cyklu wychodzi ;(

Cytat:
Na pewno się uda i będziesz na takim wątku gościć

Dwa dni temu dzwoni do mnie mama:
-"a wiesz córuś, bo miałam taki fajny sen..."
-"jaki?"
-" a śniło mi się, że skończyliście w grudniu budowę domu i urodziłaś mi wnuczkę"

Co ona, prorocze sny jakieś czy co?! Ale nic jeszcze nikomu nie mówię. Poczekam chyba do 12 tygodnia
o kurczę, faktycznie Twoja mama = prorok ja bym pewnie po takim tekście na Twoim miejscu nie wytrzymała, i się wygadała!

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5827110 6]Dziewczyny a powiedzcie mi wierzycie testa na owu ? Udało się tak którejś z was zajść ?[/QUOTE]

hmm ja robiłam kiedyś, raz mi nawet wyszedł, ale nic z tego potem nie wynikło
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:11   #4467
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Dobrze

http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html wpisz sobie w kalkulator dla pewności

Stary 2016-04-01, 20:18   #4468
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze
Stary 2016-04-01, 20:28   #4469
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które miały monitoring cyklu lub które wiedzą - do ilu dni po owulacji jest sens iść sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

Powiem ci na własnym przykładzie. Ja miałam,monitoring w 11 dniu a gdy poszłam na kolejny piec dni pozniej akurat mi strzelił pęcherzyk po lewej stronie a z prawej mial sie w miare dobrze jeszcze nie urósł do swojego rozmiaru.
Stary 2016-04-01, 20:28   #4470
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
PaniMigdalek gratulacje!!!
A wątek rzeczywiście bardzo profesjonalny. Mam cichą nadzieję dołączyć. Wszystko wygląda, że owulację już będę miała normalnie (a powinien być ten bolący jajnik, więc przynajmniej będzie gwarancja, że była). A jeśli by się udało to termin byłby pod koniec grudnia.
Trzymam kciuki żeby się udało!

Cytat:
Nie trzeba Ja pierwszy raz byłam na czczo bo z samego rana, a drugi już normalnie po śniadaniu

Cytat:
Najblizej mam do olsztyna ale nie znam zadnych opinni na ich temat.

(Do Olsztyna masz niedaleko, to może mieszkamy w pobliżu )
Strasznie mi przykro, wiem co czujesz Ale bądź pozytywnej myśli, jeszcze będziesz tulić swojego dzidziusia

Cytat:
Prawidłowy przyrost

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
o kurczę, faktycznie Twoja mama = prorok ja bym pewnie po takim tekście na Twoim miejscu nie wytrzymała, i się wygadała!
Było blisko Odpowiadałam tylko "taaak? haha, na prawdę? a to ci dopiero, co za sen..."

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości