Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-01, 13:27   #2101
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Byłam u lekarza. Szyjka długa. Dzidzia się pięknie rusza i seduszko bije. Także nic złego się nie dzieje ale odstałam prikaz poleżeć przez weekend i dzis odpuścić ćwiczenia.
Także jak tylko zrobię co muszę w biurze śmigam do domku i będę leżeć w wyrku i oglądać gotowe na wszystko
O taki plan.
Dodatkowo dostałam receptę na luteinę dowcipną i mam stosować przez 14 dni w ramach uspokojenia wszystkiego.

Także nic poważnego się nie dzieje a również ma się dobrze

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej! Fajne koty wrzuciłyście wszystkie! Ja to bym chciała bardzo mieć kotka, ale jestem na nie uczulona.

Ja miałam alergię na kota całe życie, ale tak bardzo o nim marzyłam, że adoptowałam mimo to.
Dwa tygodnie myślałam że się uduszę ale z czasem alergia minęła i teraz śpie z nim na poduszce i zero dolegliwości
Nie mówię, że to złoty sposób ale u mnie podziałało hehe
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:33   #2102
superhuman
Zadomowienie

kurczę ale jestem zła obudzilam sie dzisiaj z zawalonym nosem i bólem gardła i czuje sie coraz gorzej a jeszcze jutro do pracy musze przyjsc
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:33   #2103
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Właśnie przeczytałam sobie post na fb Pani Oliwii Piotrowskiej dotyczące ustawy aborcyjnej czy jak to siè nazywa. Dopiero uświadomiłam sobie konsekwencje tego co może być wprowadzone. Jak dla mnie przerażajace

Nie potrafię niestety na komórce przekleić posta z fb na forum

Nie wiem czy poniższy link zadziała
https://www.facebook.com/oliwia.piot...53997338250930

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-01 o 13:35
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:36   #2104
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. Szyjka długa. Dzidzia się pięknie rusza i seduszko bije. Także nic złego się nie dzieje ale odstałam prikaz poleżeć przez weekend i dzis odpuścić ćwiczenia.
Także jak tylko zrobię co muszę w biurze śmigam do domku i będę leżeć w wyrku i oglądać gotowe na wszystko
O taki plan.
Dodatkowo dostałam receptę na luteinę dowcipną i mam stosować przez 14 dni w ramach uspokojenia wszystkiego.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Ja miałam alergię na kota całe życie, ale tak bardzo o nim marzyłam, że adoptowałam mimo to.
Dwa tygodnie myślałam że się uduszę ale z czasem alergia minęła i teraz śpie z nim na poduszce i zero dolegliwości
Nie mówię, że to złoty sposób ale u mnie podziałało hehe
super, że z dzidzią wszystko w porządku czasem faktycznie warto zwolnić i odpocząć nieco. Nawet kosztem pracy czy porządków domowych

Ja tak odpoczywam dzisiaj. Większość rzeczy posprzątałam wczoraj, a dzisiaj leżę z psiakiem na kanapie i albo czytam książkę albo surfuję po necie
Nawet obiad mam z wczoraj (burger), a TŻ wychodzi po pracy na miasto, więc też nie będzie jadł w domu. taki dzień lenia każdej z nas się czasem należy
Stary 2016-04-01, 13:43   #2105
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
nie w Cieszynie u nas 3 dni będą food truck więc na pewno się załapiemy
Natalia gdzie planujesz rodzić? Wiem, że poruszałyśmy kiedyś ten temat ale ciążowy kalafior ...

Kurde nie wiedziałam, że są foodtrucki w Cieszynie w weekend
Ehh ale i tak siedzę cały weekend w domu bo mąż pracuje

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dla mnie podpaski to bardzo okropny temat, na większość mam uczulenie, odparzaja mnie....i ciągle czuję jak śmierdza. Teraz zakładam jak wychodzę gdzieś dalej bo kicniecie albo kaszlnoecie przy pełnym pęcherzu grozi skutkami ubocznymi.
Normalnie noszę tampony ale po porodzie się nie da
Ja od gimnazjum nie używałam podpasek i aż mnie trzęsie na myśl o nich
Tampony i tylko tampony ... ehh będę musiała jakoś to przeżyć.
Też ciągle czuję ten zapach jak mam założoną nawet jak co chwila przebieram fuj
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-01, 13:46   #2106
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja cie nie mogę, co za paranoja
Powinni po prostu nie pozwalac kupować np. papierosów, alkoholu.
Te dokładne wytyczne są przekomiczne.

"Odziez w kolorach tęczy" to ludzie moga tylko szarobure i ponure kupować, jakie to smutne

Pewnie to zart kurde nabralas mnie bo po Polsce to sie mozna wszystkiego spodziewać
Chyba, że to Prima Aprilisowy żart :-P kto wie?
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:48   #2107
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski;58246656

dziewczyny czy taka koszula do szpitala będzie nieodpowiednia w stylu opisywanej przez Krefetkę pani z boa? co myślicie?
[IMG
http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/60/79/68/93/6079689371[/IMG]
Super koszulka. Chętnie taką zakupię

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
To Wy wszystkie macie koty, nikt nie ma psiaka?!

Tija zdecydowaliście się na przygarnięcie pieska przed porodem czy jednak nie?

Wstawiam moją Pchełeczkę, która uwielbia koty... ganiać

Załącznik 6317921
Załącznik 6317926
Pieronica urokliwa !!
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-01, 13:53   #2108
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja podladow poporodowych używałam tylko w szpitalu, po powrocie do domu zwykle podpaski te duże na noc dawały radę. Ale ja nie krwawilam mocno, bo miałam po porodzie lyzeczkowanie przez niekompletne łożysko. Bez tego mocniej się krwawi.

Też mamy od ostatniej wizyty zakaz sexu i oboje kiepsko to znosimy, nam akurat ciąża nigdy nie była problemem Ale teraz przez to niskie łożysko mam zakaz

Też mam kindla i go uwielbiam. Szczególnie przy wyjazdach, wcześniej pół walizki zajmowały mi książki.

Byłam dziś z synkiem na pierwszej kontroli u dentysty (19 miesięcy, 16 zebow), dostałam tyle komplementów, że rzadko trafiają się tak zadbane ząbki i malucha zero dziur, próchnicy. I jeszcze pięknie współpracował.
Jaki dzielny chłopczyk :-*
I gratulacje dla mamy ze tak dba o ząbki synka

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Mamy kilka , które nam sie podobają ale nic nie jest pewne , ogólnie szukamy takiego żeby miało jakieś fajne zdrobnienie , rzadko używamy pełnych imion . Mi podoba się Milan - ale mojemu menowi nie wiec imie odpada, razem lubimy Eligiusz , Eliasz - Eli <3 , Oliver- Oli, Aleksander -Aleks.
Oliwier u nas chyba zostanie <3 Oli, Olinek

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
dzięki za radę, w tym roku będę jak lwica walczyć o każdą marchewkę nawet jakbym miała stać z czołówką pół nocy
:-D przetestuje w tym roku skorobki po jajkach juz musze zacząć powoli zbierać, bo my ich mało jemy
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:55   #2109
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

wziełam..ale jak kliknęłam to zaczełam myśleć czy nie przegiełam..

Jest ich więcej? Daj linka też kupie xD
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-01, 14:04   #2110
czarna1985
Raczkowanie

Aleście się rozpisały.... Co do koszul do szpitala to ja kupiłam dwie (jeszcze co najmniej jedną dokupię) bawełniane do karmienia na ryneczku za całe 30 zł sztuka... mam nauczkę po pierwszym porodzie, i tak je wywalę bo na bank będą plamy krwi...

Nietomna jestem dzisiaj, wstałam po 6 a od kiedy jestem na zwolnieniu sypiam do 10-11... Jeszcze mnie tż zdenerwował bo z uwagi na to ze tak tyje i że jestem wiecznie głodna stwierdziłam że będę jadła zdrowiej no i dzisiaj na obiad upiekłam rybkę w piekarniku i ugotowałam ziemniaczki a do tego sterta surówki , bez żadnych sosów itp a ten znowu fochy w nosie bo niedosolone , za mało przypraw.... wrrrr

Ja ogólnie używam bardzo mało soli, zup nie sole wcale, ryb także nie bo do nich wystarcza mi cytryna... on chyba nie jest w stanie pojąć tego że to nie tłusta kuchnia mamusi...:bab a:

I jeszcze jego mamusia zaczęła mi dzisiaj tłumaczyć że jem za dużo jabłek (uwielbiam je) i dlatego jestem taka głodna cały czas... pierwszy raz w życiu słyszę żeby jabłka pobudzały apetyt ale ja ze wsi jestem wiec może się nie znam...

Edytowane przez czarna1985
Czas edycji: 2016-04-01 o 14:07
czarna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:11   #2111
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Przy klimie na pewno większe różnice temperatur
U mnie w domu są rolety. W lecie jest zdecydowana różnica ale nie można otwierać okien wiadomo. Ja mieszkam na parterze.

Rodzice mieszkaja na piętrze, u nich temp w lecie dochodzi do 35 stopni ale od kiedy założyli klimę mają na stałe 27 stopni i są bardzo zadowoleni. Także bardzo polecam !! No ale wydatek rzędu 5.000zł

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny zlitujcie się, od wczoraj od 23 do teraz miałam 6 stron do nadrobienia szalone

też się pochwalę kociakami
Na zdjęciach każdy osobno i na ostatnim wszystkie razem
Super gromadka !!
12.12.2015 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-01, 14:12   #2112
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Aleście się rozpisały.... Co do koszul do szpitala to ja kupiłam dwie (jeszcze co najmniej jedną dokupię) bawełniane do karmienia na ryneczku za całe 30 zł sztuka... mam nauczkę po pierwszym porodzie, i tak je wywalę bo na bank będą plamy krwi...

Nietomna jestem dzisiaj, wstałam po 6 a od kiedy jestem na zwolnieniu sypiam do 10-11... Jeszcze mnie tż zdenerwował bo z uwagi na to ze tak tyje i że jestem wiecznie głodna stwierdziłam że będę jadła zdrowiej no i dzisiaj na obiad upiekłam rybkę w piekarniku i ugotowałam ziemniaczki a do tego sterta surówki , bez żadnych sosów itp a ten znowu fochy w nosie bo niedosolone , za mało przypraw.... wrrrr

Ja ogólnie używam bardzo mało soli, zup nie sole wcale, ryb także nie bo do nich wystarcza mi cytryna... on chyba nie jest w stanie pojąć tego że to nie tłusta kuchnia mamusi...:bab a:

I jeszcze jego mamusia zaczęła mi dzisiaj tłumaczyć że jem za dużo jabłek (uwielbiam je) i dlatego jestem taka głodna cały czas... pierwszy raz w życiu słyszę żeby jabłka pobudzały apetyt ale ja ze wsi jestem wiec może się nie znam...
Hmmm nie wiem czy to prawda czy nie ,ale słyszałam to już nie raz, że człowiek po jabłkach robi sie głodny. Znaczy na pewno syca ale nie na długo , ja jak zjem jabłko to po 30 min ma mega ssanie po nim więc coś w tym może być

Co do koszul nocnych to mi te z misiami żyrafami itd nie przeszkadzają ale ja jestem dziwna więc to inna kwestia
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:16   #2113
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przesadzajmy, trochę soli w daniach dodaje smaku. Przyprawy to tez nie jest wielkie zło przy zdrowym odżywianiu. Rozumiem tłuste sosy, dania smazone w oleju.

Jesli koniecznie nie chcesz soli zamien na paprykę czy pieprz lub inne zamienniki.
Nie wyobrazam sobie jesc wszystkiego bez przypraw.

Jabłka rzeczywiście pobudzają apetyt i mają sporo cukru.

Mysle, ze dla Twojego TZta to zbyt duza raptowna zmiana. Bach i nagle gotujesz bez przypraw, nic dziwnego, ze zwrócił ci uwagę.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:20   #2114
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ja mam psiaka! już prawie od 5 lat Menda taka skubana, zawsze musi być tak jak on chce właśnie wyleguje się ze mną na kanapie i zasierszcza mój nowo nabyty kocyk Ale kocham go ogromnie i byłabym w stanie zrobić komuś krzywdę w jego obronie

Fajny Boguś a myślę, że w konkurencji na największą psią ci*kę to mógłby spokojnie konkurować z moim mój psiak trzęsie się ze strachu gdy zaskrzypią drzwi albo... słyszy wiatr gdy jest w mieszkaniu przeciąg

Co do 450g mojej Małgosi to pamiętaj, że mam termin tp na 4 sierpnia, więc ma prawo być większa np od dziecinek z końca sierpnia poza tym ona zdecydowanie lubi mięsko z resztą jak rodzice
Moja babcia z nami toczy straszny bój o to, że jakim prawem pies zostanie w domu jak się dziecko urodzi, przecież KŁAKI No bo też zasierszcza WSZYSTKO Przez tą kobitkę moją prywatną wpadłam w taką paranoję, że co najmniej raz w tygodniu mi się śni, że gdzieś piesa gubimy. Ale moi dziadkowie to moją kuzynkę uczyli jak ma własne dziecko nosić więc z nimi to będę miała przeboje.

Boguch ogólnie jest ciele, ale jak TŻ był w delegacji i byłam z nim na wieczornym spacerze, to mijał nas pijaczek takim dość chwiejnym krokiem i jak zachwiał się za bardzo w moją stronę, to psisko tak na niego wystartowało, że pan wytrzeźwiał w kilka sekund A ja się prawie przez osła przewróciłam wtedy, żeby go utrzymać jakoś No i jak mam chłopa na nocce to też go budzą dźwięki na klatce schodowej i szczeka na intruzów jeśli są za głośno. Oczywiście tylko jeśli TŻa nie ma w domu, bo jak Pancio jest w domu, to już Panci pilnować nie trzeba Co nie zmienia faktu, że ogólnie to pies jest memeja i ciele i można z nim robić wszystko, co w nim uwielbiam

To między nami są dwa tygodnie różnicy, bo mam na 18 sierpnia wg usg (wg OM 16 sierpień), więc ciekawa jestem jaki będzie nasz cudak już duży. Taki bezmięsny :P

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Takie cuda w biedrze???
Ja potrzebuję pizamke na teraz. Spodnie robia się ciasne, kiszulka coraz krótsza. Ale 100 za piżame na kilka miesiecy mnie nie bawi.
Mama mi kupiła ostatnio piżamkę właśnie dlatego, że stękałam, że mi się wszystko ciasne robi. No i poszalała, kupiła rozmiar 48/50 Aż tak duża nie jestem, ale jakie to wygodne takie wielkie Spodenki w miarę ok, w pasie w szczególności, bo ogólnie to zapas taki tam jest, że chyba do końca ciąży w nie wejdę, ale koszulka to taka ogromna, że sięga mi do kolan i TŻ by się w nią zmieścił razem ze mną

Cytat:
oj wesoło to nimi jest, nie powiem

właśnie często mówię tak do niej - Czarnuszek chociaż ma na imię Kasia też uwielbiam czarne

Moje się kochają, chociaż oczywiście czasem toczą dzikie walki i urządzają gonitwy po domu ale jak śpią to właśnie razem
Przez jakieś 3 tygodnie mieliśmy na tymczasie sunię zabraną sąsiadowi, bo się nią kompletnie nie zajmował i szukaliśmy jej domu. Co tu się działo z dwoma stworami Jeszcze też tak szurnięta jak ten nasz, w podobnym wieku, bo miała niewiele ponad rok i zabawy średnio 16 godzin na dobę, łaskawie był spokój jak szliśmy spać Pokłady energii niespożyte, no ale sąsiad młodą pindę zamykał w budynku gospodarczym jak go wkurzała i tak sobie tam potrafiła kilka dni spędzić uwiązana dodatkowo, żeby nie uciekła (i tak przegryzała sznurek cwaniara), więc nie miała kiedy się wybiegać. Spacery polegały na puszczeniu tej dwójki luzem na polu i sunia goniła naszego, żeby złapać go za ogon i potarmosić, ku jego wielkiej radości oczywiście

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
kurczę ale jestem zła obudzilam sie dzisiaj z zawalonym nosem i bólem gardła i czuje sie coraz gorzej a jeszcze jutro do pracy musze przyjsc
Wczoraj rano nie mogłam mówić Na szczęście tylko gardło mnie dopadło i już jest w miarę ok. Ciężko, że do pracy musisz iść Leż dzisiaj koniecznie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam sobie post na fb Pani Oliwii Piotrowskiej dotyczące ustawy aborcyjnej czy jak to siè nazywa. Dopiero uświadomiłam sobie konsekwencje tego co może być wprowadzone. Jak dla mnie przerażajace

Ręce opadają. Już mnie tak wkurzają tymi swoimi durnymi pomysłami, że sił brakuje do komentowania tego Nie wiem co oni próbują z tego naszego kraju zrobić, w każdym bądź razie robią swoim obywatelom pod górkę najbardziej jak tylko mogą.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:21   #2115
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
wow..nieźle zaszalejesz..gdyby dało się lać u mnie z węża ogrodowego to sprawa byłaby bezproblemowa,ale z konewką zwykłą, bo do kranu duża mi nie wejdzie to w tamtym roku w upały była lipa
lecisz z nasion czy z sadzonek? co jeszcze planujesz poza pomi?

fajny gość..my mamy kota w domu i psa na zewnątrz

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

no to nie rozumiem tej wypłaty..tylko może np ja miałam krótsze l4 bo na 3 tyg więc nie mogli mi wypłacić średniej bo mogłam po tych 3 tyg wrócić..hmm..

dziewczyny czy taka koszula do szpitala będzie nieodpowiednia w stylu opisywanej przez Krefetkę pani z boa? co myślicie?
Śliczna ta koszula!

a co do wypłat na L4 ja też nie rozumiem, a jak już będziemy na macierzyńskim, to przelewy będą zawsze jednakowe, czy też się będzie różnić?
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Takie cuda w biedrze???
Ja potrzebuję pizamke na teraz. Spodnie robia się ciasne, kiszulka coraz krótsza. Ale 100 za piżame na kilka miesiecy mnie nie bawi.
Cytat:
ta biedronowa też mi się podoba, jakby któraś zauwazyła, że jest taka akcja, to dajcie proszę znać
ale i tak na teraz polecam przejście się po "lumpkach". ostatnio kupiłam na teraz za niecałe 10zł, a bardzo ładna i czuje się w niej dobrze takiej do rodzenia ani karmienia tam jeszcze nie znalazłam, ale i tak namiętnie szukam

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:25   #2116
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież co za problem, żeby kawałek ryby męża posolić, nie odejmie to smaku Twojej potrawie nie każdy toleruje kuchnię bez soli. Nie zapomnę jak w akademiku koleżanka poczęstowała mnie jajecznicą bez soli...

Z zupą jest większy problem no ale chyba musicie wypracować jakiś kompromis, bo bez sensu żeby mąż cierpiał i miał pretensje

Cytat:
Hmmm nie wiem czy to prawda czy nie ,ale słyszałam to już nie raz, że człowiek po jabłkach robi sie głodny. Znaczy na pewno syca ale nie na długo , ja jak zjem jabłko to po 30 min ma mega ssanie po nim więc coś w tym może być

Co do koszul nocnych to mi te z misiami żyrafami itd nie przeszkadzają ale ja jestem dziwna więc to inna kwestia
ja tak miałam dzisiaj po jabłku. po chwili zaczęło mnie tak ssać, że musiałam coś zjeść
Stary 2016-04-01, 14:27   #2117
Fantasmagori
Zakorzenienie

e tam jak chce mieć słone to niech sobie posoli na talerzu a nie fochy robi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:28   #2118
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam taką alergię na koty, że od samego patrzenia na wasze zdjęcia, czuję jak mnie duszność łapie z racji tego, że i mój brat i ja od dzieciaka byliśmy alergikami, to nie mieliśmy nigdy zwierzaków, teraz bardzo bysmy z mężem chcieli westiego, ale jest to ryzyko, bo synek może być uczulony na sierść przy jego skłonnościach

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:32   #2119
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy, trochę soli w daniach dodaje smaku. Przyprawy to tez nie jest wielkie zło przy zdrowym odżywianiu. Rozumiem tłuste sosy, dania smazone w oleju.

Jesli koniecznie nie chcesz soli zamien na paprykę czy pieprz lub inne zamienniki.
Nie wyobrazam sobie jesc wszystkiego bez przypraw.

Ale ja przyprawiam np papryką,pieprzem, do zup wrzucam bulion, sole np ziemniaki...po prostu tak się przyzwyczaiłam do nie używania soli że bardziej mi smakują dania z minimalna ilością soli... taki odchył mam i już... jeszcze przed zajściem w ciąże sól używałam sporadycznie... zresztą zawsze może sobie dosolić prawda...

A co do tych jabłek to nie wiedziałam, zawsze je jadłam bo bardzo lubię... a te napady głodu mam od kilku dni , normalnie np dzisiaj na śniadanie zjadłam kajzerkę (grahamke) z białym serkiem i szczypiorkiem a po pół godziny byłam tak głodna że masakra, normalnie ssało mnie w żołądku... Pamiętam ze w pierwszej ciąży też tak miałam tylko ze wtedy tak nie tyłam a teraz z jednej strony nie chce żeby dziecku czegokolwiek zabrakło a z drugiej nie chce dopakować 30 kg i później wyglądać jak morświn... Już przytyłam 6 kg a to dopiero 19 tydzień, z córką 13 kg + miałam przed porodem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-01, 14:32   #2120
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Śliczna ta koszula!

a co do wypłat na L4 ja też nie rozumiem, a jak już będziemy na macierzyńskim, to przelewy będą zawsze jednakowe, czy też się będzie różnić?

ta biedronowa też mi się podoba, jakby któraś zauwazyła, że jest taka akcja, to dajcie proszę znać

ale i tak na teraz polecam przejście się po "lumpkach". ostatnio kupiłam na teraz za niecałe 10zł, a bardzo ładna i czuje się w niej dobrze takiej do rodzenia ani karmienia tam jeszcze nie znalazłam, ale i tak namiętnie szukam

Każde macierzyńskie będzie trochę inne. Czasem o kilka złotych bedzie się rożniło, a czasem o kilkadziesiąt, czy nawet o 100
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:33   #2121
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
.....

Koszulka cudna, nawet jak nie weźmiesz do szpitala to będziesz miała dla męża
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:33   #2122
Aniol1985
Zadomowienie

Też mam sierściucha , a raczej włochacza bo moja ma włosy. Wygodne to bardzo bo nie ma zbierania kilogramów sierści mój men sie śmieje że u nas wiecej kłaków na podłodze leży moich niż psa :P
Stary 2016-04-01, 14:34   #2123
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Na naszym, czyli w sensie na moim z bliźniaczkami? Ja w 7 to już mogę być dawno po porodzie, a koszule mam z poprzedniej ciąży, to na tak krótko zakup, że nie zamierzam nowych czynić, w tamtych oblecę.
Chodzi mi o ciaże pojedyńczą i koszule typowo do szpitala na poród, co innego jak ktoś nie ma ani jednej w domu, to jasne pasuje zakupić
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:34   #2124
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taką alergię na koty, że od samego patrzenia na wasze zdjęcia, czuję jak mnie duszność łapie z racji tego, że i mój brat i ja od dzieciaka byliśmy alergikami, to nie mieliśmy nigdy zwierzaków, teraz bardzo bysmy z mężem chcieli westiego, ale jest to ryzyko, bo synek może być uczulony na sierść przy jego skłonnościach

Ja właśnie cale życie miam alegrie na wszlekie futro. Dopiero własny kot mnie uzdrowił ale widomo, że na dziecku nikt eksperymentował nie będzie. Ja liczę, że dzidzia jak będzie przebywała z kotem od urodzenia to nie będzie mu groziła alergia
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-01, 14:36   #2125
Aniol1985
Zadomowienie

Shila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 312141_533042913404859_643003048_n.jpg (108,8 KB, 6 załadowań)
Stary 2016-04-01, 14:38   #2126
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja przyprawiam np papryką,pieprzem, do zup wrzucam bulion, sole np ziemniaki...po prostu tak się przyzwyczaiłam do nie używania soli że bardziej mi smakują dania z minimalna ilością soli... taki odchył mam i już... jeszcze
przed zajściem w ciąże sól używałam sporadycznie... zresztą zawsze może sobie dosolić prawda...

A co do tych jabłek to nie wiedziałam, zawsze je jadłam bo bardzo lubię... a te napady głodu mam od kilku dni , normalnie np dzisiaj na śniadanie zjadłam kajzerkę (grahamke) z białym serkiem i szczypiorkiem a po pół godziny byłam tak głodna że masakra, normalnie ssało mnie w żołądku... Pamiętam ze w pierwszej ciąży też tak miałam tylko ze wtedy tak nie tyłam a teraz z jednej strony nie chce żeby dziecku czegokolwiek zabrakło a z drugiej nie chce dopakować 30 kg i później wyglądać jak morświn... Już przytyłam 6 kg a to dopiero 19 tydzień, z córką 13 kg + miałam przed porodem...
Bulion sklepowy akurat nie jest zbyt zdrowy czepiam sie wiem. Juz lepsza ta sól.
Następnym razem postaw na stół sól i pieprz niech sobie doprawi

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:43   #2127
superhuman
Zadomowienie

Żałuje ze zjadłam tego loda w lany poniedziałek a za oknem taka piękna pogoda a weekend sie zapowiada w łożku. Ale zawsze tak miałam. Pamietam jak pierwsze dwa tygodnie wakacji leżałam z angina w domu.

Ja tez poproszę linka do tej czarnej koszuli. Chętnie kupie jak sa
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-01, 14:58   #2128
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ojj Kochana zdrówka..a może l4 weźmiesz? musisz wyleczyć się szybciutko, żeby Malec się dobrze czuł..

Cytat:
Ja od gimnazjum nie używałam podpasek i aż mnie trzęsie na myśl o nich
Tampony i tylko tampony ... ehh będę musiała jakoś to przeżyć.
Też ciągle czuję ten zapach jak mam założoną nawet jak co chwila przebieram fuj
mam tak samo

Cytat:
Super koszulka. Chętnie taką zakupię

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Pieronica urokliwa !!
Cytat:
Cytat:

Ja tez poproszę linka do tej czarnej koszuli. Chętnie kupie jak sa
kupiłam u tego sprzedającego..musicie szukać :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=3769741

Cytat:
Jeszcze mnie tż zdenerwował bo z uwagi na to ze tak tyje i że jestem wiecznie głodna stwierdziłam że będę jadła zdrowiej no i dzisiaj na obiad upiekłam rybkę w piekarniku i ugotowałam ziemniaczki a do tego sterta surówki , bez żadnych sosów itp a ten znowu fochy w nosie bo niedosolone , za mało przypraw.... wrrrr

jutro zrób mu nic to się nauczy..jeszcze fochy jakieś..rączki mu bozia zabrała?posolić sobie nie może? i jeszcze będziesz jeść mniej zdrowo w ciąży żeby jemu smakowało?..wkurzają mnie takie akcje..

Cytat:
U mnie w domu są rolety. W lecie jest zdecydowana różnica ale nie można otwierać okien wiadomo. Ja mieszkam na parterze.

Rodzice mieszkaja na piętrze, u nich temp w lecie dochodzi do 35 stopni ale od kiedy założyli klimę mają na stałe 27 stopni i są bardzo zadowoleni. Także bardzo polecam !! No ale wydatek rzędu 5.000zł

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Super gromadka !!
o dzięki za info w sprawie klimy..ja rozważałam opcje tańszą typu klimatyzator a nietypowa klima..

Cytat:
e tam jak chce mieć słone to niech sobie posoli na talerzu a nie fochy robi
o właśnie..

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Koszulka cudna, nawet jak nie weźmiesz do szpitala to będziesz miała dla męża
dzięki

Cytat:
Shila
ale dama..no no..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:58   #2129
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
O taki plan.

Cytat:
Och, zdrówka

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Też go czytałam. Masakra jak ta ustawa wejdzie w życie. Kobiety zostaną tylko przedmiotem i jej ciałem będzie rząd rządził.

Cytat:

Też bym się wkurzyła Ja też nie nadużywam soli i jak TŻtowi jest za mało soli to sam sobie dosala bez dąsów i fochów.

Cytat:
Każde macierzyńskie będzie trochę inne. Czasem o kilka złotych bedzie się rożniło, a czasem o kilkadziesiąt, czy nawet o 100
I od razu mi jaśniej
Stary 2016-04-01, 15:05   #2130
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Orange_tree ucieło mi chyba wcześniej cytaty-cieszę się,że w porządku wieści na wizycie..a czemu zalecił Ci leżenie i luteinę? przez to twardnienie? mówił coś lekarz na ten temat-czy to powinno niepokoić/czym może być spowodowane?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
U mnie w tym miesiącu jest to różnica ok 300zł

dziewczyny - macierzyński jeżeli z góry określę,że biorę na rok to 80%wynagrodzenia, tak?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości