Program Rodzina 500 plus - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-02, 09:34   #1801
_Supernova_
Zadomowienie

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Powiedziała złodziejka i oszustka
Mąż dalej pod stołem wypłatę bierze, żebyście sie łapali na zasiłki?

Dostanę osta za 3, 2, 1...
Zlodziejka i oszustka?Maz?wyplate pod stołem?lecz sie kobieto,serio.Jakas psychiczna jestes.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 09:39   #1802
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Z fb jakiegoś bloga parentingowego chyba, Rodzina w praktyce:

"Do rodziców z jednym dzieckiem, którzy płaczą, że nie dostaną 500 PLN na swoje dziecko! Zadaniem programu jest wsparcie rodzin, które mają co najmniej dwójkę dzieci. Te 500 PLN jest na drugie, czyli rząd zakłada, że każdego stać na pierwsze. Pomińmy to jednak. Ty chcesz 500 PLN na jedynaka. Ja mam dwójkę i nie mogę nie traktować ich równo. Wydam więc na każdego po równo, czyli przy dwójce to będzie to 250 PLN na dziecko. Gdy ktoś ma troje dzieci, to wtedy będzie to 333,33 na dziecko. Przy czwórce 375 PLN, itd... To nigdy nie będzie 500 PLN na dziecko, a im więcej dzieci, tym i wzrost wydatków większy.
Sorry, ale moim zdaniem nie należy Ci się 500+"

Pomijam tekst właściwy. Natomiast argumentacja, dlaczego rodzinom z jednym nie należy się 500 jest powalająca
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 09:42   #1803
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Zlodziejka i oszustka?Maz?wyplate pod stołem?lecz sie kobieto,serio.Jakas psychiczna jestes.

O matko, przepraszam, to nie byłaś ty. Cofam to

Podatek od sklepów jest akurat bardzo prosty do obejścia, już widziałam przynajmniej kilka pomysłów, a nie wierzę, że ich sztaby doradców podatkowych nie wymyślą czegoś jeszcze. Pani premier i pani minister zapytane o sposoby finansowania projektu maja bardzo nietęgie miny, tak jakby same nie wierzyły w te bzdury o uszczelnieniu systemu podatkowego.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 09:54   #1804
_Supernova_
Zadomowienie

Do kogo bys nie pisała,powinnas dostac bana za takie wypowiedzi.Przez takie teksty wizaz schodzi na psy,a kiedys było to forum na poziomie.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:05   #1805
Onnaa88
BAN stały

Aż się we mnie gotuje,u mojego TŻ jest sąsiad który wyszedł z więzienia. Podobno nie chcieli go do żadnej pracy przyjąć to państwo dało mu rentę? Czy to żart sąsiadów i tylko plotki? Czy takie coś dzieje się naprawdę?
Do tego sąsiadowi państwo robi opłaty,a on rentę przepije. Ostatnio socjalny trochę mu ukrucił te sielanki i przestali mu opłacać rachunki przez te jego picie. No ale renta została.
Więc ja się pytam po co mam uczuciwie pracować? Skoro narobie sobie dzieci i państwo da. Dlaczego uczciwy pracownik musi być na każdym kroku okradany? Nic już z tego po prostu nie rozumiem.Jeszcze jakiś czas temu było tak, że trzeba było iść do pracy żeby mieć macierzyński itd. nie dawno koleżanka urodziła i przez rok tysiaka dostanie chociaż nigdy nie pracowała.
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:19   #1806
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
kurde taki sliczny post napisałam i mi się skasowało
w skrocie --wszystko w szkole powinno być darmowe począwszy od podręczników skończywszy na papierze do ksero........

kurde taką mam zagwiozdkę jak sie ma program 500 z plusem do stypendiów socjalnych na zakup podręczników i odzieży sportowej do szkoły
ktoś coś wie???

z czystej ciekawości sie pytam bo wiem ze ludzie to pobierają bo bida taka książki do szkoły nie ma za co kupić
bo jak będzie 500 to chyba bedzie za co więc powinni to zlikwidować tak??
problem taki, że coraz więcej klas ma darmowe podręczniki i ludzie proszą po znajomych o faktury np na sprzet komputerowy, meble, odzież itp

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agba Pokaż wiadomość
bezdzietni powinni dostać
a np rodziny z trojka dzieci nie bo są patologia
bezdzietni powinni bykowe płacić!!!!! mam nadzieje że wkońcu wejdzie to wejdzie
każdy komu się należy to 500+ po nie pójdzie ludzie ogarnijcie się.
dla mnie powinni dostawać tylko na 1 dziecko. Wielodzietność? A kto im kazał tyle robić jak ich nie stać?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
zakładając ze jestem samotną matką z
jednym dzieckiem"w łonie"niepracującą zarejestrowaną w UP
rodzę iiiii
1000 przez rok bom bezrobotna
500 plus bom matka spełniająca kryterium
rodzinne patrz wyżej
alimenty bo patrz wyżej
1000 becikowego bo wyżej
1000 drugiego becikowego bo patrz wyżej
okresówki bo wiadomo
jedzenie z caritasu bo wiadomo
dodatek mieszkaniowy bo wiadomo
pierwszenśtwo w żłobku przedszkolu(w sumie uj wie po co bo wiadomo ze mając cały ten hajc nie opłaca sie pracować)

i już mozna się ustawić można???
no nie, bo mi np przez 2 lata odmawiali przyjęcia syna do przedszkola bo nie miałam pracy dopiero jak przyniosłam świstek od przyszłego pracodawcy obiecującego zatrudnienie to dostał się.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agba Pokaż wiadomość
jak stara panna może się rozmnażać? że niby z kim? jak?
o kurczaki...ma 3 dzieci i nie wie skąd się biorą?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

podsumowując: dla mnie żłobka, przedszkola i wszelkie wydatki w szkole powinny być pokrywane z pieniędzy Państwa.
Miesięcznie teraz: ok 55 zł za obiady, dodatkowe materiały ok 10zł, wycieczka ok 50zł, wyjścia na basen- jedno to 15zł.

A drożyznę już widać- benzyna po 4,34, a dopiero po 3,99zł, ubrania jakość marna a ceny z kosmosu, buty...dziecko co chwilę rośnie. Leki, suplementy, emolienty...Ktoś kto wpadł na ten pomysł musiał być zdrowo poturbowany.

Brak sprawiedliwości. Rodzice wielodzietni dostaną bez kryterium dochodowego, a Ci co mają jedno dziecko i przekroczą o 1 zł czy 3zł już nie. To ich wina, że nie pchają się w kolejne? Chyba tak, bo patrząc na zaradność wielodzietnych w tym kraju opłaca się "męczyć" nad 6 czy 10 dzieci.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Aż się we mnie gotuje,u mojego TŻ jest sąsiad który wyszedł z więzienia. Podobno nie chcieli go do żadnej pracy przyjąć to państwo dało mu rentę? Czy to żart sąsiadów i tylko plotki? Czy takie coś dzieje się naprawdę?
Do tego sąsiadowi państwo robi opłaty,a on rentę przepije. Ostatnio socjalny trochę mu ukrucił te sielanki i przestali mu opłacać rachunki przez te jego picie. No ale renta została.
Więc ja się pytam po co mam uczuciwie pracować? Skoro narobie sobie dzieci i państwo da. Dlaczego uczciwy pracownik musi być na każdym kroku okradany? Nic już z tego po prostu nie rozumiem.Jeszcze jakiś czas temu było tak, że trzeba było iść do pracy żeby mieć macierzyński itd. nie dawno koleżanka urodziła i przez rok tysiaka dostanie chociaż nigdy nie pracowała.
zgadza się. Jak się nie mylę to było cos ok 700zł, teraz ma być podobno niższa.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:27   #1807
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Do tego dodam ze znam nie jednego i nie dwóch pracodawców którzy legalnie na umowę zatrudniają pracowników z wyrokami nie robiąc z tego problemu więc to nie tak ze takie osoby sa skazane na bezrobocie.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:30   #1808
Onnaa88
BAN stały

luter20
Jak ktoś nie może mieć dzieci to też nie powinien dostawać emerytury? Co wtedy z takimi ludźmi?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Jeżeli chodzi o program PiS to akurat obniżenie wieku emerytalnego mi się podoba,bo nie wyobrażam sobie mojej mamy żeby pracowała tak długo jak już w wieku 50 lat nie daje rady pracować fizycznie.Jak ktoś pracuje umysłowo to da radę,reszta niestety raczej nie podoła tak długo pracować.
Stary 2016-04-02, 10:31   #1809
Jamajka007
Zakorzenienie

Wieki minęły zanim nadrobiłam posty od wczorajszego wieczora

Ktoś pisał, jaki to PIS jest wspaniały, bo spełnia swoje obiednice, no myślałam że z krzesła spadnę

Tylko czekam, aż te obietnice zaowocują tym, że ceny benzyny osiągną masakryczny poziom -> wzrosną ceny za transport -> wzrosną ceny produktów. Nie zdziwię się, jak dodatkowo opodatkują jeszcze bardziej życie podatek od sr.nia i oddychania

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:34   #1810
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
luter20
Jak ktoś nie może mieć dzieci to też nie powinien dostawać emerytury? Co wtedy z takimi ludźmi?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Jeżeli chodzi o program PiS to akurat obniżenie wieku emerytalnego mi się podoba,bo nie wyobrażam sobie mojej mamy żeby pracowała tak długo jak już w wieku 50 lat nie daje rady pracować fizycznie.Jak ktoś pracuje umysłowo to da radę,reszta niestety raczej nie podoła tak długo pracować.
moja ma 53 lata i jest pielęgniarką..ma na oddziale 55latkę...boje się ich już teraz, a co będzie za 10lat?!

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:35   #1811
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Do tego dodam ze znam nie jednego i nie dwóch pracodawców którzy legalnie na umowę zatrudniają pracowników z wyrokami nie robiąc z tego problemu więc to nie tak ze takie osoby sa skazane na bezrobocie.
Syn mojej sąsiadki wyszedł warunkowo tuż przed świętami, od razu po świętach zaczynał pracę w lokalnym przedsiębiorstwie

Ale no wiecie... może po prostu nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem

Stary 2016-04-02, 10:42   #1812
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
moja ma 53 lata i jest pielęgniarką..ma na oddziale 55latkę...boje się ich już teraz, a co będzie za 10lat?!
Ale to też wina systemu pracy. Pielęgniarki pracują nie tylko przy "obsludze" pacjentów oddzialowych - zajmuja sie tez przeciez formalnosciami czy pobieraniem próbek dla laboratoriow. Tu jest duża wina pracodawcy ze nie przesuwa powiedzmy osób 10-15 lat przed emeryturą do innych zadań jeżeli w obrębie danego zawodu jest teoretycznie taka możliwość.
Stary 2016-04-02, 10:47   #1813
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to też wina systemu pracy. Pielęgniarki pracują nie tylko przy "obsludze" pacjentów oddzialowych - zajmuja sie tez przeciez formalnosciami czy pobieraniem próbek dla laboratoriow. Tu jest duża wina pracodawcy ze nie przesuwa powiedzmy osób 10-15 lat przed emeryturą do innych zadań jeżeli w obrębie danego zawodu jest teoretycznie taka możliwość.
To tak samo jak w urzędach. Zamiast wysyłać młodych ludzi do obsługi klientów, to zajmują się tym starsze panie. Pół biedy, jeśli są to miłe starsze kobietki, można im przynajmniej w jakimś małym stopniu wybaczyć te długie kolejki

A wystarczyłoby oddelegować te panie do pracy, którą można wykonywać na spokojnie....

Stary 2016-04-02, 10:50   #1814
stesia
Zakorzenienie

znam jedną osobę która mimo że była w więzieniu pracuje na normalnej umowie, długo na bezrobociu nie siedział, a problemy jakie miał że znalezieniem pracy to bardziej wynikały z tego że nie miał żadnego doświadczenia i nawet zawodowego wykształcenia, no i z tego że okolica z tych co miejsc pracy zbytnio nie ma, ale jak widać dla chcącego nic trudnego

co do więzień to rozwala mnie jedno, kojarzę minimum 2 osoby które są w więzieniu za niepłacenie alimentów, no i taki sobie nie płacił i nie płaci dalej, i nie dość że chyba z pieniędzy podatników są wypłacane świadczenia alimentacyjne, to do tego siedzi sobie w więzieniu a podatnicy go utrzymują

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ale no wiecie... może po prostu nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem
co niektórzy to powinni mówić że nie ma pracy dla ludzi z ich kwalifikacjami i aspiracjami, było by najbardziej szczerze

a w temacie wątku znam rodzinę wielodzietną, żadna patologia no ale bieda, widać to po dzieciach, rodzice zgarną teraz dodatkowe 3000 no i kurcze ale naprawdę nie chce mi się wierzyć że ta kasa pójdzie na te dzieci, a jak już to skończy się na jakimś tam ciuchu i jedzeniu, czyli rzeczach które rodzice tak czy siak powinni im zapewnić
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:50   #1815
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Czytając ten wątek dalej doszlam do wniosku - stać nas na wszystko, tylko PO nie chciało.
Nie zgadzasz się z programem? Jestes samotnym kartoflem, który nigdy sobie życia nie ułoży.

Ludzie świeci... Za co nasi dziadkowie walczyli podczas wojen.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:53   #1816
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
co niektórzy to powinni mówić że nie ma pracy dla ludzi z ich kwalifikacjami i aspiracjami, było by najbardziej szczerze
Zacytowałam tylko najsłynniejszego polskiego bezrobotnego z wyboru

Stary 2016-04-02, 10:58   #1817
Onnaa88
BAN stały

Iza_slonca
Właśnie dlatego jestem za obniżeniem wieku emerytalnego tak jak było poprzednio.Bo Twoja i moja mama nie dadzą rady by tak długo pracować.
Stary 2016-04-02, 11:00   #1818
stesia
Zakorzenienie

co do podwyższania/obniżania wieku emerytalnego, to mieliśmy raz na studiach o tym dyskusję, że w przypadku jednych zawodów starsza osoba może spokojnie pracować, są przecież osoby które z racji wieku mogą siedzieć na emeryturze ale pracują bo czują się jeszcze na siłach (kwestia różnicy w emeryturach i tym co zarobią to już druga rzecz), ale są zawody gdzie te starsze osoby już sobie nie dają rady, typu policjant/strażak w akcji, czy pielęgniarka której trzęsą się ręce a ma pobrać krew. i tak np podchodzący pod 80 profesorek prowadzący zajęcia mnie nie dziwił, ale jakbym miała jechać w podróż a kierowcą miałby być staruszek w tym wieku to chyba bałabym się wsiąść
Stary 2016-04-02, 11:00   #1819
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Czytając ten wątek dalej doszlam do wniosku - stać nas na wszystko, tylko PO nie chciało.
Nie zgadzasz się z programem? Jestes samotnym kartoflem, który nigdy sobie życia nie ułoży.

Ludzie świeci... Za co nasi dziadkowie walczyli podczas wojen.
A PIS jest wybawieniem! Dba tylko i wyłącznie o dobro rodaków, nic nie biorąc do własnej kieszeni i nie czerpiąc dla siebie żadnych korzyści

Jak dobrze, że dołączyłam do tego wątku i doznałam olśnienia!

Stary 2016-04-02, 11:03   #1820
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Mam takiego znajomego ze studiów, był ode mnie 3 lata starszy. Oprócz mojego kierunku robił jeszcze jeden. Jego ojciec umarł, gdy był w wieku szkolnym, miał po nim rentę. Na studiach miał oczywiście socjalne. Naukowe też, bo nie miał oporów podkopywać innych, by samemu nazbierać więcej punktów do stypendium, niż oni.
Gdzieś na 3 lub 4 roku zaliczył wpadkę ze swoja dziewczyną i urodziło im się dziecko. Są razem i razem je wychowują. Studiował sobie dalej, nie wpadł na pomysł, że rodzinę i dziecko trzeba utrzymać. Teraz robi sobie doktorat i jest na jakimś stażu. Jego już żona też miała jakiś krótki staż, ale do pracy iść nie chciała, więc teraz nie robi nic.
I pytanie za 100 punktów: jakim sposobem utrzymują mieszkanie w centrum i 3 osoby za 800 zł? Niby żadna patologia, nie piją, oboje wykształceni, a i tak ciągną wszelkie możliwe zasiłki. Założę się, że za kilka miesięcy z fejsbusia się dowiem, że powili drugie.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:05   #1821
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
co do podwyższania/obniżania wieku emerytalnego, to mieliśmy raz na studiach o tym dyskusję, że w przypadku jednych zawodów starsza osoba może spokojnie pracować, są przecież osoby które z racji wieku mogą siedzieć na emeryturze ale pracują bo czują się jeszcze na siłach (kwestia różnicy w emeryturach i tym co zarobią to już druga rzecz), ale są zawody gdzie te starsze osoby już sobie nie dają rady, typu policjant/strażak w akcji, czy pielęgniarka której trzęsą się ręce a ma pobrać krew. i tak np podchodzący pod 80 profesorek prowadzący zajęcia mnie nie dziwił, ale jakbym miała jechać w podróż a kierowcą miałby być staruszek w tym wieku to chyba bałabym się wsiąść
Policja to też średni przykład, w policji jest sporo stanowisk typowo biurowych, od pewnego wieku nie trzeba przechodzić testów sprawnosciowych. Da się spokojnie dość długo pracować.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58294206]Mam takiego znajomego ze studiów, był ode mnie 3 lata starszy. Oprócz mojego kierunku robił jeszcze jeden. Jego ojciec umarł, gdy był w wieku szkolnym, miał po nim rentę. Na studiach miał oczywiście socjalne. Naukowe też, bo nie miał oporów podkopywać innych, by samemu nazbierać więcej punktów do stypendium, niż oni.
Gdzieś na 3 lub 4 roku zaliczył wpadkę ze swoja dziewczyną i urodziło im się dziecko. Są razem i razem je wychowują. Studiował sobie dalej, nie wpadł na pomysł, że rodzinę i dziecko trzeba utrzymać. Teraz robi sobie doktorat i jest na jakimś stażu. Jego już żona też miała jakiś krótki staż, ale do pracy iść nie chciała, więc teraz nie robi nic.
I pytanie za 100 punktów: jakim sposobem utrzymują mieszkanie w centrum i 3 osoby za 800 zł? Niby żadna patologia, nie piją, oboje wykształceni, a i tak ciągną wszelkie możliwe zasiłki. Założę się, że za kilka miesięcy z fejsbusia się dowiem, że powili drugie.[/QUOTE]

Czy to on jest tym doktorantem ze szlachetnej który prosił p folie antywłamaniowe na okna?
Stary 2016-04-02, 11:06   #1822
Onnaa88
BAN stały

stesia
Ja to wiem od dawna,myślę o osoba w sklepie czy na produkcji w tak podeszłym wieku też będzie miała ciężko.Wiele jest zawodów gdzie taka osoba nie da po prostu sobie rady.Dlatego argument, że trzeba pracować tak długo żeby emerytura była wyższa jakoś do mnie nie przemawia.Bo dużo ludzi tej emerytury nie otrzyma bo nie da rady tak długo pracować
Stary 2016-04-02, 11:11   #1823
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Policja to też średni przykład, w policji jest sporo stanowisk typowo biurowych, od pewnego wieku nie trzeba przechodzić testów sprawnosciowych. Da się spokojnie dość długo pracować.
Policja to całe mnóstwo pracy biurowej. Nieliczni są jak komisarz Zawada i ścigają morderców.

Stary 2016-04-02, 11:11   #1824
StarFighter
BAN stały

Tutaj większość ludzi będzie krytykować nawet jakby się im przyniosło zlote góry, tylko dlatego ze rządzi pis, bosz co za poziom
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:12   #1825
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
stesia
Ja to wiem od dawna,myślę o osoba w sklepie czy na produkcji w tak podeszłym wieku też będzie miała ciężko.Wiele jest zawodów gdzie taka osoba nie da po prostu sobie rady.Dlatego argument, że trzeba pracować tak długo żeby emerytura była wyższa jakoś do mnie nie przemawia.Bo dużo ludzi tej emerytury nie otrzyma bo nie da rady tak długo pracować
Ale tu ciężko porobić kategorię. Praca umysłowa np. moze wcale nie być lżejsza od fizycznej bo akurat na tym stanowisku trzeba być dostępnym calodobowo i jest stresujące. Tak samo zrobienie niższego wieku emerytalnego dla pracowników fizycznych może poskutkowac tym ze pracownicy nie będą chcieli przechodzić na stanowiska niefizyczne, związane z nadzorem, szkoleniami nowych pracownikow, obsługa formalności itd.
Stary 2016-04-02, 11:12   #1826
Onnaa88
BAN stały

StarFighter
Dużo tutaj krytykuje kogoś komu nie chce się pracować a wyciąga łapy po kasę
Stary 2016-04-02, 11:14   #1827
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Tutaj większość ludzi będzie krytykować nawet jakby się im przyniosło zlote góry, tylko dlatego ze rządzi pis, bosz co za poziom
Jasne, bo gdyby Tusk wymyślił 500+ to bym go popierała rękami, nogami i cyckami!

Stary 2016-04-02, 11:15   #1828
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
StarFighter
Dużo tutaj krytykuje kogoś komu nie chce się pracować a wyciąga łapy po kasę
I system w którym to się bardziej opłaca od pracy.

Zresztą uszczelnianie wszystkiego takie fajne to niech uszczelnia rodziny które wydają więcej niż mają bo pracują na czarno żeby zasiłków nie stracic.
Stary 2016-04-02, 11:16   #1829
stesia
Zakorzenienie

z tą policją to chodziło mi o typowego policjanta na służbie w akcji.
no ale o ile policjanta czy pielęgniarkę ok da się przenieść do pracy papierkowej, o tyle już takiego pana Miecia z budowy nie da się przenieść za biurko i taka osoba często nie nadaje się do innej pracy niż fizyczna a w pewnym wieku no nie daje już rady
Stary 2016-04-02, 11:17   #1830
StarFighter
BAN stały

Takich jest mniejszość, poza tym ich dzieciaczki tez mają prawo zyc godnie . Program jest dodatni choćby dlatego ze koszt jaki ponosi obywatel na funkcjonowanie państwa w sposób namacalny do niego wraca w choćby malym stopniu
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości