Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-02, 12:09   #2281
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Ja też mam zamiar wrócić na zumbe. Mam zamiar odciągnąć mleko i ich zostawiać od czasu do czasu samych. Nie wyobrazam sobie, by takie zadanie mogło przerosnac faceta. Zresztą, mój Tż pomagał w wychowaniu dzieci siostry więc nawet się nie martwie.

Zresztą jak zamieszkalismy razem Oliwia miała 7 lat. I nie było żadnych problemów, traktuje ja jak córkę a ona go jak tatę. Mają swoje własne father and daughter day. Jeżdżą pod namiot czy wycieczki rowerowe. Nie martwie się wcale
Stary 2016-04-02, 12:19   #2282
Fantasmagori
Zakorzenienie

ja mam w weekendy szkołę więc TŻ będzie zostawał z córką ale on się z tego bardzo cieszy bo chce być tatą z prawdziwego zdarzenia, myć, przewijać, potem uczyć grać w piłkę czy jeździć na rowerze

i w tygodniu też oczywiście będzie się nią zajmował, nie wyobrażam sobie inaczej

na szczęście oboje pochodzimy z rodzin gdzie ojcowie normalnie gotują czy sprzątają i w sumie to ja nie gotuję w ogóle bo TŻ robi to duużo lepiej

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:28   #2283
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 25.08 a mam dzisiaj 19t 3d a z usg 19t 5d czyli 20 trwa a 19 jest skończony. Moj lekarz operuje skończonymi
Teraz to już zgupłam cała:br zydal:... może ja to źle liczę... ostatnią M miałam 25 listopada a cykle 26 dniowe... we wtorek mam II genetyczne ciekawe co mi wtedy powiedzą...

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez grazia0 Pokaż wiadomość
Na tym prenatalnym jest tyle dobrze ze sprawdza wszystko po kolei a mimo wszystko na normalnej wizycie to tylko chwile czy bije serduszko. Jeszcze 8 tyg mam na podjęcie decyzji☺

Ja na II genetyczne idę poznać płeć, a na III pójdę jeszcze ja potwierdzić... niech sobie lekarz posprawdza ale nie dopuszczam do siebie myśli że cokolwiek będzie nie tak... nastawmy się tylko na płeć , wszystko będzie idealnie....
Stary 2016-04-02, 12:30   #2284
TinkerrBell
Zadomowienie

A co mogłoby być jeszcze złego na ostatnim genetycznym? Myślę, że jeśli gin ma dobry sprzęt to chyba nie trzeba iść nigdzie specjalnie i płacić kupę kasy. Zwłaszcza, że te najważniejsze nie wykazały żadnych wad.
Stary 2016-04-02, 12:34   #2285
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A co mogłoby być jeszcze złego na ostatnim genetycznym? Myślę, że jeśli gin ma dobry sprzęt to chyba nie trzeba iść nigdzie specjalnie i płacić kupę kasy. Zwłaszcza, że te najważniejsze nie wykazały żadnych wad.
I nie wykażą... ja pójdę na III bo liczyłam się z tym finansowo i nie nadszarpnie to mojego budżetu a zobaczę dzidzie i będę miała kolejną pamiątkę... jeśli ginekolog prowadzący twierdzi że jest zbędne to uważam że decyzja należy do przyszłych rodziców...
Stary 2016-04-02, 12:42   #2286
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zahamowany rozwój, ilosc wód, złe przeplywy, problemy z lozyskiem.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Opcja karmienia mlekiem matki butelką bardzo mnie kusi. Nie chcę być uwiazana karmieniem na żądanie przez kilka miesięcy. A może w grę bedzie wchodziło tylko mm, wyjdzie w praniu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:43   #2287
kasia_ruda
Zakorzenienie

To głównie określanie wagi przed porodem... Mój gin za genetyczne i połówkowe bierze 400, w tym płyta. Chyba rekordzistką jestem. I to nie z powodu bliźniaków, przy synku tyle samo płaciłam. To trzecie to już normalna wizyta, czyli 200.

Byłam z synkiem i mężem na super imprezce naszego klubu mam. Jestem coraz bardziej zafascynowana pedagogiką Montessori chyba już wiem, z czego zrobię czwarte studia

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:43   #2288
grazia0
Przyczajenie

Ja za wizyty u prowadzącego nie płacę bo chodzę na lux med także zastanawiam się nad tym 3. Mój nie wie czy ma dobry sprzęt bo on mi nie określił np płci zawsze mówił że dowiemy się pani na prenatalnym.... i właśnie fajna pamiątka i można chwilkę dużej popatrzeć na naszą malutka w dobrej jakości i potem w domku z płyty ☺
grazia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:48   #2289
Talantea
Zakorzenienie

Moja tesciowa chce ze mna pojsc na usg 3d
Bede musiala pojechac taksówką i nie chciałam jechać sama bo szczerze nienawidzę taksówek to tesciowa pojedzie ze mną.

Powiedzialam, ze jak bedzie chciala moze wejsc do gabinetu i tez popatrzec. W koncu nie bedzie mnie ginekolog badał tylko normalnie na kozetce zrobi usg.

Tesciowa szczerze sie ucieszyła

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-02 o 12:49
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:52   #2290
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jestem coraz bardziej zafascynowana pedagogiką Montessori chyba już wiem, z czego zrobię czwarte studia

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Tez mi sie podoba. Bratanica chodziła do grupy przedszkolnej ktora bazowala na tej metodzie.
Stary 2016-04-02, 13:52   #2291
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100% tak samo jak wychwala sie facetów którzy raz cos zrobią przy dziecku, tak jakby dziecko to był tylko kobiecy obowiązek i facet nie musiał sie nim opiekować w ogole jakby nie chciał. Wiaodmo ze nie wszytsko moze zrobic na początku przy dzidzi, ale ja tam od połączatku bede swojego uczyć opieki. Bo mam koleżankę ktora ma dwójkę dzieci (z czego jedno 4 miesiące) i siedzi z nimi w domu odkąd sie 1 urodziło 2,5 roku temu, to jak maz przychodzi z pracy to udaje ze dzieci nie zauważa i siedzi na telefonie albo laptopie.....
Zabiłabym takiego gościa
Jak nic
Moja koleżanka też ma takiego męża, wraca po pracy i laptop/playstacion lub komp i tak do wieczora. A ona nawet jak się kąpać idzie to dziecko z wózkiem bierze do łazienki o.O
Dla mnie kosmos.
Niestety na gościa nie działają ani prośby ani groźby.
W obecnej chwili wyprowadziła się do rodziców bo już nie dała rady ... ja się nie dziwię

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu;58292576

masz :czytaj: bo aż żal nie skorzystać :ehem:

[URL
https://www.facebook.com/pandorapolska/app/467187823473673/[/URL]

Jaką wybrałaś tą bransoletkę?
Bo ja się waham ;p

12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-02 o 14:00
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 14:44   #2292
florencee
Zadomowienie

Hej. Ale się nachodziłam z mężem po galerii, potrzebował trochę ubrań i znaleźliśmy fajne rzeczy - spodnie, marynarkę, koszulę, krawat, ale nogi mi do tyłka weszły. Dużo promocji dzisiaj, z gazetą "Twój Styl" i "Grazia", my skorzystaliśmy z -20% na te ciuchy. Ludzi cała chmara!
Wózków mega dużo widziałam i dość popularne jest stosowanie fotelika samochodowego zamiast gondoli. (No chyba że to takie szybkie zakupy, ale jak widzę trzy razy tych samych rodziców to chyba jednak nie ).

Cytat:
Próbuję was nadrobić ale strasznie tego dużo...wystarczy dwa dni nie zajrzeć ☺

Wczoraj miałam polowkowe wszystko z badaniami ok waga 298 g i dowiedzieliśmy się płci DZIEWCZYNKA ☺ pani doktor mówiła że pierwsza wczoraj bo same chłopaki ☺strasznie się wiercila machala rączkami chowala się za pepokiem żebyśmy się nie dowiedzieli ☺ teraz próbujemy wybrać imię ale to nie takie proste jak narazie są 3 propozycje Oliwia Kornelia albo Kaja....

Umawialiśmy się na to 3 prenatalne prywatnie ?bo podobno nie jest refundowane tak mi wczoraj pani powiedziała.

Widziałam że coś wczoraj pisalyscie o macierzyńskim może pojawiło się takie pytanie ja mam umowę do końca roku 2016 to jak to będzie wyglądało z moim macierzyńskim? Teraz jestem na l4 i dostałam wypłatę jeszcze z pracy ale podobno jeśli miesiąc przechoruje to przejmie mnie ZUS i teraz pytanie jak on będzie płacił tak jak pracodawca czy ma inne terminy ? I czy wysokość mojego wynagrodzenia ?
Gratuluję córeczki, super! Wszystkie imiona fajne macie wymyślone.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hejo

ja tylko na minutkę, gdyż dziś piękny dzień, a mam masę roboty i o dziwo energię mam, więc muszę wykorzystać i chociaż podłogę poszoruję, bo czarna już jest

dziecko mam u rodziców, to ogarnę sama wszystko co się da, bo z tym szogunem to nie zawsze da się coś posprzątać, tak jak bym chciała

dziś mnie ząb nie boli, więc może tym razem będzie dobrze, oby
Oby było dobrze.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Nie chce Was straszyć z tym ciepłem w lato, ale już w przyszłym tygodniu ma być 20 na plusie a mamy początek kwietnia
Chociaż wiem, że to niczego nie przesądza to czuję, że w lato będzie HOT

Chyba już zamówię basenik na ogród, będzie w nim taplać jak hipopotam haha
No właśnie słabo to wygląda! A ostatnio lata dają nam popalić, więc nie robię sobie wielkich nadziei na przyjemne chłody.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Dziś w nocy złapał mnie taki skurcz łydki aż mi się płakać chciało Czy mogę sobie wziąć sama jakiś magnez czy musze to konsultować z lekarzem? biorę femibion ale to za mało widocznie. A u gina byłam 2 dni temu i nie chce mi się iść do niego znowu. Polecacie jakiś magnez?
Może przedzwoń do gina? Niby to nie jest jakaś wielka ingerencja, w końcu magnez jest też w jedzeniu i równie dobrze mogłabyś zmienić dietę i nie pytać lekarza. No ale wiadomo, większy spokój się ma, jak się skonsultuje. Mi na skurcze, które miałam ogromne w czasie brania tabletek anty zawsze najbardziej pomagał Aspargin (to magnez + potas), teraz też go biorę, niby na coś innego, ale i skurczy brak przy okazji.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
20 stopni to idealna temp. na wiosnę Tylko czekam, by zdjąć te kurtkę i szalik
Co do lata.. no cóż, będę zdychać Źle znoszę upały

Muszę się szybko zaopatrzyc w jakiś porządny krem z filtrem. Potwornie boję się tych możliwych plam na twarzy w ciąży (ostuda?)
Polecacie, któryś z aptecznych produktów, który można stosować w ciązy? Czy te plamy grożą już od wiosny, czy tylko przy silnym słońcu w lecie?
Obawiam się, że już od wiosny trzeba się smarować. Mi się tak nie chce i nie znalazłam jeszcze odpowiedniego kremu, bezpiecznego w ciąży, nie za bardzo tłustego i kosztującego mniej niż milijon monet. Zbieram się na poszukiwania.

Cytat:
A kupiliście Pandorę złota moze? Bo jak masz złota to ja chętnie odkupie ta druga

Ja ostatnio nie moge zasnąć bo meczy mnie zespół niespokojnych nóg straszne to jest mecze sie kilka godzin zanim zasnę...

Gratuluje wszystkich dzieci<3
Cos mi wizaż szwankował i dopiero mi sie odpalił.
Troche mnie z tym zwapnieniem wystrasyzlyscie dalej jestem przeziębiona i wręcz czuje sie gorzej niz wczoraj nafaszerowalam sie czosnkiem ale nic to nie pomogło siedze do 14 w pracy i juz mam pomału dosc. Tylko wejdę do domu i ładuje sie pod kołdrę i cały weekend leżę a do lekarza dopiero w poniedziałek o 16:30
A bierzesz jakieś suplementy na niespokojne nogi? Powiem Ci, że właśnie ten Aspargin oraz żelazo u mnie pomaga na to i pozwala spać spokojnie w miarę.
Zdrówka.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
ja mam w weekendy szkołę więc TŻ będzie zostawał z córką ale on się z tego bardzo cieszy bo chce być tatą z prawdziwego zdarzenia, myć, przewijać, potem uczyć grać w piłkę czy jeździć na rowerze

i w tygodniu też oczywiście będzie się nią zajmował, nie wyobrażam sobie inaczej

na szczęście oboje pochodzimy z rodzin gdzie ojcowie normalnie gotują czy sprzątają i w sumie to ja nie gotuję w ogóle bo TŻ robi to duużo lepiej
U mnie też TŻ ma taki plan. Namawia mnie na jakieś zajęcia w weekendy, będę musiała to przemyśleć.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 14:50   #2293
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Zahamowany rozwój, ilosc wód, złe przeplywy, problemy z lozyskiem.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Opcja karmienia mlekiem matki butelką bardzo mnie kusi. Nie chcę być uwiazana karmieniem na żądanie przez kilka miesięcy. A może w grę bedzie wchodziło tylko mm, wyjdzie w praniu.
Ale to wszystko wykaże się też na normalnym Usg. Chodzi mi o to, że nie trzeba szukać żadnego gina z certyfikatami.
Stary 2016-04-02, 14:56   #2294
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Zabiłabym takiego gościa
Jak nic
Moja koleżanka też ma takiego męża, wraca po pracy i laptop/playstacion lub komp i tak do wieczora. A ona nawet jak się kąpać idzie to dziecko z wózkiem bierze do łazienki o.O
Dla mnie kosmos.
W obecnej chwili wyprowadziła się do rodziców bo już nie dała rady ... ja się nie dziwię

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Bo ja się waham ;p

Hahaha dobre, to widze ze jeszcze lepszy maz niż mojej koleżanki
Moj tż bedzie ojcem z prawdziwego zdarzenia mam nadzieje i nawet na moim macierzyńskim bedzie sie opiekował po prądy maluszkiem
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 15:17   #2295
virginia
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki
Jak Wam mija sobota? Mnie umordowała córa - wybrałam się z nią na bazar a ta Gwiazda chciała, żeby cały czas ją na rękach nieść (wpływ dziadka). Kupiłam sobie 2 bluzeczki - tuniczki i 2 bransoletki a zaraz zabieram się za obiad bo robimy dziś z mężem kartacze.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 15:27   #2296
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Obawiam się, że już od wiosny trzeba się smarować. Mi się tak nie chce i nie znalazłam jeszcze odpowiedniego kremu, bezpiecznego w ciąży, nie za bardzo tłustego i kosztującego mniej niż milijon monet. Zbieram się na poszukiwania.

Daj znać jak znajdziesz bo moje cera ma skłonność do przebarwień słonecznych nawet bez ciąży a teraz to dopiero może się dziać, a nie wyobrażam sobie przesiedzieć 100% dnia w cieniu

Gratuluje zakupów !!
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-02 o 15:28
Stary 2016-04-02, 15:49   #2297
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak znajdziesz bo moje cera ma skłonność do przebarwień słonecznych nawet bez ciąży a teraz to dopiero może się dziać, a nie wyobrażam sobie przesiedzieć 100% dnia w cieniu

Gratuluje zakupów !!

Jak masz skłonnosć do przebarwień, to cień cię nie ochroni. Z resztą kogoś bez takich skłonności też nie.

Ja kupiłam ten iwostin, o ktorym tu pisałam, smaruję się już od dwóch tygodni. Jestem typem rudego bladziocha z piegami, więc bardzo tego pilnuję.

Dziewczyny pisaly tu o przewadze filtrów mineralnych, u mnie one niestety się nie sprawdzają, totalnie zapychają mi pory.
Stary 2016-04-02, 15:49   #2298
asicuha
Wtajemniczenie

Zabralam sie za segregowanie ciuszkow dla Malej
Ale sie zmeczylam :P porozkladalam i nie wiem co z tym dalej zrobic :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459604948361.jpg (91,2 KB, 28 załadowań)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 15:57   #2299
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
wow co za zapasy, wyprawka w sumie gotowa ja nie mogę sie doczekać jak zacznę kupować

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 16:02   #2300
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
A kupiliście Pandorę złota moze? Bo jak masz złota to ja chętnie odkupie ta druga
(
omg, właśnie sprawdziłam cene i na złotą to mnie raczej nigdy stać nie będzie
Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 26 sierpnia z usg a na 29 sierpnia wyliczony przez gina, wychodzi mi ze dzisiaj mam 18t + 3d czyli 19 tydzień... tak to wyliczacie??? Bo z tego co widzę to są różne sposoby liczenia a mój ginekolog powiedziałby że jest 18/19 tydzień, zawsze podaje dwa a nie ze np jest 18 tydzień i trzeci dzień...
mój ginekolog liczy nieskończone tygodnie, czyli jak mowię, że jestem no 18+4 to dla niego jest to 19 tydzień

Ty masz dzisiaj 19+1 (licząc z terminu 26.08) więc już w ogóle nie wiem jak Ty liczysz Ale jest to skończony 19 tydzień i zaczęłaś 20 tydzień - bo to +1 oznacza, że skończone jest 19 tygodni i 1 dzień ciąży

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Ja za I badanie 230 zł +30 zł płyta, II badanie 250 zł + 30 zł płyta a III badanie ma kosztować 200 zł i płyta juz gratis . To III badanie moja gin powiedziała że możemy nie robić bo ona te przepływy i wage dziecka może sprawdzić u siebie, ale nie jestem przekonana. Znaczy nie żebym jej nie ufała jako lekarzowi ale ten dr do którego chodzimy na usg prenatalne jest taki super dokładny i wszystko nam tłumaczy, że chyba wolała by do niego iść. Z drugiej str 200 zł to kupa kasy na dodatki do wyprawki malucha , wiadomo nie cenie rzeczy materialnych ponad zdrowie dziecka , ale skoro moja gin mówi że może to sama ocenić to chyba moge jej zaufać ?? Sama nie wiem , chyba po prostu pójdziemy do niej ( bo bedzie sprawdzac to w ramach normalnej wizyty) i jak po wizycie bede miała niepewności to umówie sie na wizytę do speca od prenatalnych.
ja na to 3 badanie nie idę, chyba że faktycznie coś się bedzie działo niepokojącego
Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100% tak samo jak wychwala sie facetów którzy raz cos zrobią przy dziecku, tak jakby dziecko to był tylko kobiecy obowiązek i facet nie musiał sie nim opiekować w ogole jakby nie chciał. Wiaodmo ze nie wszytsko moze zrobic na początku przy dzidzi, ale ja tam od połączatku bede swojego uczyć opieki. Bo mam koleżankę ktora ma dwójkę dzieci (z czego jedno 4 miesiące) i siedzi z nimi w domu odkąd sie 1 urodziło 2,5 roku temu, to jak maz przychodzi z pracy to udaje ze dzieci nie zauważa i siedzi na telefonie albo laptopie.....
no proszę CIę, sama sobie go tak wychowała, i celowo piszę tu wychowała bo chłopa trzeba sobie wielu rzeczy nauczyć, są egzemplarze takie że same się garną do różnych rzeczy,ale nie wszystkie takie są.
Cytat:
Ja mojego gin zapytam na kolejnej wizycie czy jest konieczne i podejmę decyzję bo w sumie teraz te w miałam refundowane i płaciłam tylko za płytę na pierwszym 30 zł i wczoraj 4d 100 zł trochę szaleją ale pamiątka zostanie . Na tym prenatalnym jest tyle dobrze ze sprawdza wszystko po kolei a mimo wszystko na normalnej wizycie to tylko chwile czy bije serduszko. Jeszcze 8 tyg mam na podjęcie decyzji☺

Mój ma warsztat i tak wczoraj mówi że dziwnie dziewczynka będzie wyglądała z kluczem w ręce tak się z tego uśmiałam ale cieszy się bardzo z córeczki . Będzie pewnie córeczka tatusia ☺
ej dziewczynka z kluczem w ręce to nic dziwnego nie jest, mamy równouprawnienie
Cytat:
Zabiłabym takiego gościa
Jak nic
Dla mnie kosmos.

Bo ja się waham ;p

pffff, dałabym takiemu mężowi dziecko zaraz po przyjściu z pracy (dobra jeszcze obiad by mógł zjeść) i bym powiedziała, że wychodzę i niech sobie radzi, raz, drugi, trzeci i by się też nauczył

ja wzięłam tę http://yes .pl/41701-bransoletka-pandora-ab-s-019-pad-59702v1 bo z serduszkiem przymierzałam, ale mi nie podobałą sie na ręce, a ta z kulką znowu to ona nie ma tych gwintów, a ja chciałam z gwintami

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

wyszorowałam podłogi, wypastowałam i mam dość na dziś trochę to trwało, ale robiłam to z przerwami żeby za bardzo się nie przemęczać

Cytat:
haha, najpierw to i tak będziesz musiała wyprać, wyprasować, ale to jeszcze za wcześnie na takie zabiegi, potem dopiero segregacja

ale sprawdź sobie czego ile masz w danym rozmiarze i czy czegoś jeszcze nie trzeba będzie dokupić, choć po ilości która jest na zdjęciu to może okazać się, że nie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 16:15   #2301
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie spisałam na kartce ile mam sztuk danej rzeczy w danym rozmiarze. To mi pozwoliło choć troszkę ogarnąć to, na czym powinnam się skupić na kolejnych zakupach

Ale ilość piorunująca!
Stary 2016-04-02, 16:44   #2302
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:

mój ginekolog liczy nieskończone tygodnie, czyli jak mowię, że jestem no 18+4 to dla niego jest to 19 tydzień

Ty masz dzisiaj 19+1 (licząc z terminu 26.08) więc już w ogóle nie wiem jak Ty liczysz Ale jest to skończony 19 tydzień i zaczęłaś 20 tydzień - bo to +1 oznacza, że skończone jest 19 tygodni i 1 dzień ciąży
No niby z terminu tak ale z ostatniej OM która była 25 listopada wychodzi mi skończony 18 czyli 19... ja już chce żeby był 40 i nie będę już o tym tak myśleć...

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

To ja mam propozycje...prześlę Ci na priv adres a Ty mi je wyślesz a ja się nimi zaopiekuję

Edytowane przez czarna1985
Czas edycji: 2016-04-02 o 16:46
czarna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 16:53   #2303
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
wow co za zapasy, wyprawka w sumie gotowa ja nie mogę sie doczekać jak zacznę kupować
ja to samo, z trudem się powstrzymuję żeby nie zacząć już

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Jak masz skłonnosć do przebarwień, to cień cię nie ochroni. Z resztą kogoś bez takich skłonności też nie.

Ja kupiłam ten iwostin, o ktorym tu pisałam, smaruję się już od dwóch tygodni. Jestem typem rudego bladziocha z piegami, więc bardzo tego pilnuję.

Dziewczyny pisaly tu o przewadze filtrów mineralnych, u mnie one niestety się nie sprawdzają, totalnie zapychają mi pory.
no ja właśnie zamówiłam ten iwostin, ja jestem blondynką z cerą skłonną do poparzeń więc też szału nie ma jeśli chodzi o odporność na promienie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-02, 16:53   #2304
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje zakupów !!
Może z La Roche-Posay Antheliosa będę brała, zachęca mnie jego podobno lekka konsystencja, jak wypróbuję to dam znać.

Cytat:

Właśnie też się obawiam zapychania przy mineralnych, rozważam je też, ale nie wiem. Hm, a może jakieś próbki w aptece wysępię.

Cytat:
Sporo tego masz, super!

Ja dziś nawet w Smyku oglądałam ciuszki, chciałam ruszyć powoli z tematem, ale tyle się tam ludzi kręciło, że sobie dałam spokój. :P
Stary 2016-04-02, 16:56   #2305
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Może z La Roche-Posay Antheliosa będę brała, zachęca mnie jego podobno lekka konsystencja, jak wypróbuję to dam znać.

Właśnie też się obawiam zapychania przy mineralnych, rozważam je też, ale nie wiem. Hm, a może jakieś próbki w aptece wysępię.

Sporo tego masz, super!

Ja dziś nawet w Smyku oglądałam ciuszki, chciałam ruszyć powoli z tematem, ale tyle się tam ludzi kręciło, że sobie dałam spokój. :P

Ten la roche to tak mi zmasakrował cerę, że kilka miesięcy nie mogłam z nią dojść do ładu. To był jakiś koszmar.
Stary 2016-04-02, 16:58   #2306
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
o
pffff, dałabym takiemu mężowi dziecko zaraz po przyjściu z pracy (dobra jeszcze obiad by mógł zjeść) i bym powiedziała, że wychodzę i niech sobie radzi, raz, drugi, trzeci i by się też nauczył

ja wzięłam tę http://yes .pl/41701-bransoletka-pandora-ab-s-019-pad-59702v1 bo z serduszkiem przymierzałam, ale mi nie podobałą sie na ręce, a ta z kulką znowu to ona nie ma tych gwintów, a ja chciałam z gwintami

no mi właśni ta z serduszkiem się podoba tym cyrkoniowym a do sklepu nie chce mi się jechać, chciałam zamowić no ale chyba bede sie musiała zmusić do wizyty w centrum handlowym czego nie znoszę ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-02, 17:04   #2307
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ten la roche to tak mi zmasakrował cerę, że kilka miesięcy nie mogłam z nią dojść do ładu. To był jakiś koszmar.
O rety, to kiepsko. ;/ Bez próbek się nie obędzie, boję się tych kremów.
Stary 2016-04-02, 17:16   #2308
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mo la roche anthelios pasował. Jeszcze troche mam, ale jesli dobrze pamietam to wazny jakiś czas po otwarciu. Muszę poszukac opakowania.
Stary 2016-04-02, 17:16   #2309
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje zakupów !!
Cytat:

dziewczyny odnośnie filtrów..to pytałam gina na wizycie jakie jest jego zdanie (ja mam fotoalergię..około 2 mies mocniejszego słońca czyli maj - czerwiec jest dla mnie dramat, mam coś w rodzaju notorycznego poparzenia skóry rąk, dekoltu, twarzy, w tamtym roku musiałam jechać ze sterydami w maściach i antybiotykiem, bo tak kiepsko to wyglądało) to powiedział, ze wg niego nie ma bezpiecznych filtrów załamał mnie..powiedział, że ciąza nie trwa wiecznie, trzeba przesiedzieć w domu, bo nie ma gwarancji jakie jest działanie takich kosmetyków..ale dodał też , że w pożywieniu jest też pełno syfów, który nie wiadomo jak działa na dziecko, więc w sumie to można znaleźć najbezpieczniejszy i tylko w razie konieczności stosować..ja zgupiałam szczerze mówiąc..stosuje ten co kiedyś wklejałam z vichy..ale będę sie obserwować..

Cytat:
masakra..Ty oczekujesz więcej niz jednego dziecka?
i co z tym dalej zrobiłaś?

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ja sobie spisałam na kartce ile mam sztuk danej rzeczy w danym rozmiarze. To mi pozwoliło choć troszkę ogarnąć to, na czym powinnam się skupić na kolejnych zakupach

Ale ilość piorunująca!
ja zrobiłam tak samo..spisałam i teraz kupuje to czego najmniej/wcale

Cytat:

Sporo tego masz, super!

miałam ten filt..na mnie dobrze się spisywał

byliśmy dziś dwa razy na spacerze, ale z drugiego to musielismy wracać czym prędzej, bo pęcherz mi prawie wypadł dołem..na dodatek plecy mnie tak zaczeły boleć,że porażka..wstawiam zaraz drożdżowe z kruszonką do piekarnika i leżę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 17:22   #2310
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

miałam kiedyś ten filtr i był w porządku teraz chyba po prostu zużyję Clarinsa z zeszłego roku. I w sumie sama nie wiem czy smarować się zawsze czy tylko przy większej ekspozycji na Słońce... zwykle mam podkład, a on przecież też filtr posiada (ale tylko 15). Zgłupieć można

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości