|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: szpara/y miedzy zębami
Hej!
Ja mam problem co prawie kazda tu osoba i chcialabym WAS sie poradzic i dowiedziec o niektorych sprawach. Mam okolo 9 szpar w zebach(wiem mozna sie przstraszyc, ale nie jest tak zle, nie jestem jeszcze szczerbata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pozostało pogodzić się z tym? -ale jak? (eh te zęby!)
boze twoje zeby przy moich sie kryja ;((( ja mam dopiero szpare a jak bylam mala to glupia ciaglam 1 jedynke zeby sie zmieniszyla i zab mi sie sktzywil jeden;((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyrwana ósemka, co jeść i kiedy?
Hej, może mi ktoś z Was udzieli odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, otóż we wtorek miałam usuwaną ósemke i mam założone szwy ale mimo że mam te szwy to i tak dziąsło mi krwawi, nie jest to jakaś wielka krew ale troche jej mam w ślinie
![]()
![]() |
#724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowied~!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
witam.jestem tu nowa.ja też mam diasteme (2mm miedzy górnymi jedynkami.)diasteme mam po tacie.mój brat tez miał diastemę jakieś 2mm.mówi,że jak miał17 lat,to mu sie zrosła (został mu 1mm,ale tego nie widać.)ja mam za duże wiązadełko.mój brat nie pamieta,czy miał takie wiązadełko jak ja,ale RACZEJ tak.nie chce sobie niczym tej diastemy sklejać,bo to nie jest rozwiązanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Naj;epiej żeby nie piłował zębów, z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
Ja 2 godziny po zabiegu zjadlam tylko jogurt z wielkim trudem. Tylko dlatego żeby połknąć antybiotyk. Zabieg trwał 55 min;( (300 zł) i był bolesny, moje obie 8 są glęboko osadzone w dziąśle i rosną pod 7. Została mi jeszcze ta druga dolna do usunięcia. Mam zamiar zdecydować sie na uśpienie, bo drugi raz nie dam rady, mimo znieczulenia miałam piekło. Co myślicie o uśpieniu i jakie mogą być tego konsekwencje??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
hej, tyle się tutaj ostanio naczytałam, że postanowiłam coś zrobić z moją szparką... Dzisiaj byłam u mojej stomatolog i już jestem umówiona na zabieg z wykorzystaniem kompozytu...koszt tego zabiegu to 200 zł.
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
jedno pytanie a jakiej specjalizacji był ten dentysta co ci usuwał te 8????
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
no to moze ja sie wypowiem jeszcze raz na temat kompozytu...otóz mam go od 2 miesiecy i z przykrosia musze stwierdzic ze nie byla to zbyt dobra decyzja...no fakt po załozeniu wsyztsko bylo ok,ząbki wygladały slicznie,a ja bylam baaardzo zadowolona.troche meczace bylo to ciagle uwazania podczas jedzenia ale dalo sie przyzwyczaic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Przyczajenie
|
Dla wszystkich dziewczyn które zastanawiaja sie czy kompozyt świeci w ultrafiolecie to powiem że sprawdzałam w solarium :P Moj świecił troszke na taki morski kolor ale było to naprawde widoczne z bliskiej odległości. Moze dlatego że miałam nieduża diastemę.
Ogólnie to kompozyt mam dwa miesiące ale jak już wcześniej pisałam zrobił się jakiś jasniejszy od zęba jakby się scierał. Poczekam jeszcze troche bo nie wiem czy tak powinno to wygladac i pewnie potrzebna bedzie kolejna wizyta u pani doktor w krakowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaj, czekaj.. jeszcze raz.. ![]() Czyli co do licówek jesteś na tak czy na nie? ![]() Bo trochę nie zrozumiałam z Twojego posta ![]() Btw. mogłabyś coś więcej napisać o tych licówkach? Będę b. wdzięczna ![]() I jaką szeroką masz diastemę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no troszke moze sie zamotałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Teraz rozumiem
![]() A w jakich cenach są licówki? I jeszcze takie pytania: czy często się je wymienia? i czy łatwo się 'niszczą', trzeba na nie uważać? itp.? i jakie są ich minusy? Przepraszam, że tak Cię męczy tymi pytaniami ale jesteś moim źródłem informacji także Cię będę wykorzystywać do moich pytań, dobra? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm.. czyli u mnie, jeśli diastemę mam między jedynkami, bodajże 2mm to potrzeba jedną czy dwie licówki? ![]() Za niedługo chyba wybieram się do dentystki, także zapytam się jej- może będzie wiedziała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale fak faktem- dzień nie za dobry mam na myślenie.. ![]() ![]() Ok. To już rozumiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dawno nie zaglądałam na to foruma dzięki niemu mam teraz śliczne ząbki ![]() Ja też miałam 4 mm diastemę, na początku mój dentysta odradzał mi przyklejenie kompozytu ale to dla samego wyglądu zębów a nie dlatego że odpadnie. Jednak postawiłam na swoim że chcę a on postawił na swoim że jednak zostawi mi maluteńką przerwę, której i tak kompletnie nie widać (związane to było z błonką na dziąśle między jedynkami - nie wiem jak to się nazywa). Po samym zabiegu aż dentysta stwierdził że rewelacyjnie wyglądam a obawiał się do ostatniej chwili że będę miała duże zęby ![]() Jestem bardzo zadowolona - zrobiłam sobie zakmnięcie w I kwartale tego roku i do tej pory nic się z zębami nie dzieje ani z kompozytem choć kompletnie nie uważam na niego - po prostu nie pamiętam o nim ![]() Pozdrawiam, elphame Edytowane przez elphame Czas edycji: 2007-11-20 o 06:41 Powód: za zabieg zapłaciłam 300 zł :) i wszystko odbyło się na jednej wizycie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Przyczajenie
|
ja mam szpare u gory jedynki ! 2-3mm.... Ja mam szerokie zemby i co teraz
? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Po zabiegu najlepiej przez 2 godziny nic nie jeść ,tak mi powiedział chirurg.Mam świeżo wyrwaną ósemkę i czekam żeby coś przekąsić ,pewnie będzie to coś na mleku . Czytałem że mieliście zaszywane dziąsła ,u mnie zabieg trwał 10min włącznie ze znieczuleniem i tylko dostałem wacik w dziąsło żeby krew nie leciała.Trochę zachrupało i ząbek wyszedł , mam smak krwi w ustach i kurcze chce mi się jeść !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
O tak ,tak wacika nie łykamy , ze 30 minutek i do śmieci .Ogólnie myślałem że bedzie straszny ból , ale bez strachu polecam .Podobno ósemki górne jest lepiej rwać bo nie są tak dobrze ukorzenione jak dolne .W moim przypadku dolne bedą nacinane ,czy jakoś tak , ale i tak się podejmę tego zabiegu bo w pózniejszym czasie może piekielnie boleć .Jeśli chodzi o jedzenie to łyknąłem płatki miodowe z mlekiem , oczywiście na zimno , a wieczorem jogurtos .Czy można myć zęby ?Minęły 4 godziny , nadal czuje krew w ustach , wie ktoś ile to będzie trwało , czy tak ma być ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
RTG jest chyba wymagane przy takich zabiegach , aby chirurg wiedział jak ma się z takim ząbkiem obchodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
![]()
witam 3dni temu pozbylam sie jednej z osemek. boli jak... byla w dziesle wiec tracycyjnie- ciecie.. szarpanie..wydlubywanie.. bol stawu zuchfy nie do zniesienia , trzeba bylo przerwac bo myslalam ze zaraz mi peknie szczeka.. i znow do dziela.. dzis siedze sobie i jestem na przymusowej diecie. po zabiegu dostałam szczekoscisku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
taki mjalam miec przepisany wiec jak najbardziej bedzie ok. dostalam inny gdyz dalacin bralam tydzien wczesniej na zapalenie i stad nie mozna bylo go powtorzyc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.