Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-02, 10:12   #211
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Witam się zaczelam 30tc. Dzis obliczylam ze skończony 38 to 4.6...

Rano ciężko mi ogarnąć wszystko. Ola na raz chce sie ubrac zjeść a dzisiaj byla w bonusie awantura o arbuza... Oj to moje dziecko musi nauczyć się czekać...

Gratulacje wizyt..ostatnio nie nadążam kto ma wizyty aj

U mnie kolejny raz na podejrzany wynik moczu pomaga ten sok 100% z żurawiny. Jest rewelacyjny! Dwa razy udalo mi się uniknąć antybiotyku

Ja wlasnie odkryłam ze w poniedziałek zaczynam 8 miesiąc
Dzień dobry
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:15   #212
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się zaczelam 30tc. Dzis obliczylam ze skończony 38 to 4.6...

Rano ciężko mi ogarnąć wszystko. Ola na raz chce sie ubrac zjeść a dzisiaj byla w bonusie awantura o arbuza... Oj to moje dziecko musi nauczyć się czekać...

Gratulacje wizyt..ostatnio nie nadążam kto ma wizyty aj

U mnie kolejny raz na podejrzany wynik moczu pomaga ten sok 100% z żurawiny. Jest rewelacyjny! Dwa razy udalo mi się uniknąć antybiotyku
Olinka, jakiej firmy ten sok? Też muszę kupić.
Gratuluję 3o t.c.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:17   #213
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja we wtorek Leci ten czas szalenie :P

Piękna pogoda za oknem

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:25   #214
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Piękna pogoda za oknem
A ja w piątek

Nooo w końcu! I nawet wróbelki przyleciały na mój balkon na podlany wczorajszym deszczem chleb na śniadanie

Ja też piję profilaktycznie sok z żurawiny, polecam ten z Oleofarmu
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:27   #215
zebrah
Rozeznanie

Pikpik- jak moje dziecko niedobre, to najczęściej trzeba go wziąć na dwór żeby się wyszalał albo położyć spać albo nakarmić. U młodszych to jeszcze może być kupa albo siku. Wybierz którąś z opcji- a najlepiej jak już nie możesz wytrzymać sprzedaj go tatusiowi na godzinkę ;-)

Ja właśnie tak skorzystałam, bo mąż wziął młodego na zakupy. Cisza, spokój, ptaki śpiewają za oknem, słońce świeci, biszkopt pachnie w piekarniku bo znowu robię tiramisu- goście będą dziś.

Sofinka- brawo za tygodnie
Cierpliwość- wpadaj częściej

ANUSZKA- wpisz mi proszę wizytę 7.04.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:36   #216
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Piękna pogoda za oknem

Ja w łódzkim i potwierdzam słońce
Stary 2016-04-02, 11:20   #217
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej hej Kochane witam się i ja w nowym wątku i po przerwie a teraz idę was nadrabiać

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:21   #218
Radena
Zadomowienie

Hello,u mnie też słoneczko upiecie na wesele zrobione,jeszcze jakiś make-up przypomnialam sobie żeby wziąć rogala,bez niego byłoby pospane
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:21   #219
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Melduję się z wieściami z wizyty

Wszystko w jak najlepszym porządku. Izka nadal jest dziewczynką, serduszko pięknie bije, ilość wód płodowych w normie

Waży już 1,2kg , więc ładnie urosła od ostatniego badania

Położona jest miednicowo, ale ma jeszcze czas, aby się obrócić.

Szyjka się nie skróciła, więc super

Ciężko było zrobić fotkę, bo strasznie się wierciła. Ale udało się wszystko zmierzyć.

No i ma strasznie długie włosy - mały z niej kudłaczek W załączniku zdjęcie, te kreski to jej włosy

Super wieści
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:23   #220
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Olinka, jakiej firmy ten sok? Też muszę kupić.
]

http://www.zielonatlocznia.pl/soki/sok-z-zurawiny/

Właśnie kończę buteleczkę. Kupuje go u mnie w warzywniaku na osiedlu 10zl.

Chodzi o to żeby byl NAPRAWDĘ NATURALNY. Jest wściekle kwaśny pije rozcienczony z woda. działam od razu 5dni i mocz ok. Nie ma co czekać aż infekcja sie rozwinie

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-02 o 11:27
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:32   #221
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
No znalazlam was rajuś to już piąta część!
Na wizycie wszystko dobrze oprócz tego,ze znow nie widzial twarzy.ciagle z tą pępowina przy buzi siedzi a wiem,ze sie kreci i przemieszcza.meczy mnie to juz, trymestr zamknal opisal wszystko ok a buzi nie widac.a przeciez to nie moj kaprys zeby ladne fotki miec ale czy nie ma zadnych rozszczepow trzeba sprawdzic. Wazy 1238 g i pow lekarz ze ogolnie jest duzy jak na ten etap zobaczymy potem.
Mi zapisal magnez forte 3x bo brzuch mi twardnieje z byle powodu ale szyjka sie nie skraca to najwazniejsze.
kolejne dobre wieści

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Mi też ddziś rano wizaż nie działał, jak zyć?

Piękne słoneczko u nas od rana choć trochę chłodno. Byłam godzinkę w ogrodzie i musiałam wracać bo brzuch boli i plecy Bartek został jeszcze z tata i coś tam majstruja .
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 11:50   #222
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello,u mnie też słoneczko upiecie na wesele zrobione,jeszcze jakiś make-up przypomnialam sobie żeby wziąć rogala,bez niego byłoby pospane
Baw się dobrze!

Cytat:

Chodzi o to żeby byl NAPRAWDĘ NATURALNY. Jest wściekle kwaśny pije rozcienczony z woda. działam od razu 5dni i mocz ok. Nie ma co czekać aż infekcja sie rozwinie
Jest mega kwaśny, ale ja daję radę go wypić bez rozcieńczania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Mi też ddziś rano wizaż nie działał, jak zyć?

Musiałam w końcu ostatecznie zdjąć obrączkę i pierścionek, bo już mi palce puchną przez prawie cały dzień
Stary 2016-04-02, 12:02   #223
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry Paniom
Na szczęście dzisiaj tu dosyć spokojnie, więc nie było dużo nadrabiania- a może to tylko dzięki temu, że ponoć wizaż rano szwankował...
Ja byłam na 10:00 z dziećmi w kościele, bo mamy u nas na wsi rekolekcje (tak- powielkopostne ). Myślałam, że będę musiała wyjść w połowie, bo jakoś mi się słabo robiło, nie wiem dlaczego- nawet na siedząco- ale jakoś wytrzymałam Nie wiem jak niektóre kobiety w ciąży potrafią przestać całą mszę- ja to bym pewnie zęby na posadzce straciła

Cytat:
Melduję się z wieściami z wizyty

Wszystko w jak najlepszym porządku. Izka nadal jest dziewczynką, serduszko pięknie bije, ilość wód płodowych w normie

Waży już 1,2kg , więc ładnie urosła od ostatniego badania

Położona jest miednicowo, ale ma jeszcze czas, aby się obrócić.

Szyjka się nie skróciła, więc super

Ciężko było zrobić fotkę, bo strasznie się wierciła. Ale udało się wszystko zmierzyć.

No i ma strasznie długie włosy - mały z niej kudłaczek W załączniku zdjęcie, te kreski to jej włosy
Miqesi te włosy to taki żarcik na Prima Aprilis? Bo normalnie już sama nie wiem i aż mi głupio, że nie zaczaiłam

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Same dobre wieści Haha super że ma włoski takie długie Standardowy rozmiar pościeli dla dorosłego to
140x200
160x200
My z TZ śpimy pod jedną kołdrą ale mamy taką dużą 220x200

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ech, najpierw nie miałam czasu na wizaż, ledwie wieczorem narobiłam, a później nie umiałam się wybić albo tak jakoś wypadłam z rytmu.
Wizytę miałam 3tyg temu i malutka ważyła 734g i tak fikała, że ją lekarz nazwał łobuzem
Kolejna wizyta w pon, Anuszko pliss skrobnij mi na ten jeden dzień, że. 4.04 wizytuję. Mam nadzieje, że moja prowadząca wróciła wreszcie ze stażu
Czuję się dobrze, jeszcze miesiąc temu na rowerze jeździłam i miałam kondycję lepsza niż w grudniu, ale odpuszczam rower, bo brzuchu zaczyna przeszkadzać. Boję się trochę o ostatnie wyniki, bo mi się jakaś infekcja przypałętała i globulki nie pomogły :/

Współczuję Wam wszystkich dolegliwości a za szyjkowe dziewczyny mocno trzymam kciuki
Obiecuję poprawę będę się częściej odzywać, bo teraz mi głupio, wszystko wiem co u Was, ale nie da rady się odnieść

Jakoś nie potrzebuję za dużo snu w tej ciąży, ale czas cyca w końcu się położyć,
Miło, że się odezwałaś! Świetnie, że u Was wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
No znalazlam was rajuś to już piąta część!
Na wizycie wszystko dobrze oprócz tego,ze znow nie widzial twarzy.ciagle z tą pępowina przy buzi siedzi a wiem,ze sie kreci i przemieszcza.meczy mnie to juz, trymestr zamknal opisal wszystko ok a buzi nie widac.a przeciez to nie moj kaprys zeby ladne fotki miec ale czy nie ma zadnych rozszczepow trzeba sprawdzic. Wazy 1238 g i pow lekarz ze ogolnie jest duzy jak na ten etap zobaczymy potem.
Mi zapisal magnez forte 3x bo brzuch mi twardnieje z byle powodu ale szyjka sie nie skraca to najwazniejsze.
Z tego co piszecie to nie tylko ja mam problemy z nogami. Bola mnie miesnje lydek takie uczucie tuz tuz przed skorczem.nie moge sie przeciagac itp bo zaraz grozi ze zlapie.i chyba mam ten zespol niespokojnych poloze sie i niby odpoczywam ale musze poruszyc nimi co jakis czas bo nieprzyjemnie bola.
Od rana mamy slonce choc jest chlodno i zrobilam pranie i wystawilam na dwor oczywiscie znoszenie na raty najpierw suszarka potem micha z praniem. Od rana starszak mnie wkurza nie umiem poradzic sobie z jego pyskowaniem.wszystko dyskutuje nie zamknie buzi jak cos nie dorzuci juz nie wiem co robic bo bic nie chce uwazam ze to nie skutkuje wrzeszczec tez i czego go tym ucze.a wkurza mnie niepomiernie!!
Dla relaksu maluje teraz paznokcie he he potem moge zapomniec
Kolejna wizyta 29.04.
Dobrze, że wszystko u Was w porządku Może maluch na następnej wizycie pokaże buźkę.
Oj, moja córka też lubi czasem odpyskować, a najgorsze jest to, że najbardziej w towarzystwie Zawsze jej wtedy mówię, że ma się nie popisywać głupio, bo nie ma czym, a potem w domu do tego wracamy i jest pogawędka. A w domu jak się zdarzy to od razu ma powiedziane, że ma przestać się tak odzywać- dobitnie i prosto w oczy, a jak za chwilę się to powtarza to jakaś konsekwencja jest zazwyczaj

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Szok- ale czas leci! Oby jeszcze Ignaś mógł zostać w brzuchu do 9.

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej hej Kochane witam się i ja w nowym wątku i po przerwie a teraz idę was nadrabiać
No cześć! Dawno Cię nie było, napisz co u Was
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:06   #224
fiazo
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt!

U mnie też słońce,ale też wiatr zimny. W domu nastał dzień porządku i sporo rzeczy ujrzało kosz.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:16   #225
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie widziałam takiego, no nic, postaram się poszukać, jak nie znajdę, to kupię jakiś inny.

Stary 2016-04-02, 12:20   #226
CarycaKatharina
Zadomowienie

Na ślasku tez fantastyczna pogoda, chociaz kolo 9 taka mgła była, że szok.
Stary 2016-04-02, 12:21   #227
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No wreszcie, witamy zgubę i mów, co tam u Ciebie i Laurki?

Cytat:
Baw się dobrze, wytrzymasz?

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Miqesi te włosy to taki żarcik na Prima Aprilis? Bo normalnie już sama nie wiem i aż mi głupio, że nie zaczaiłam
Nie, śliweczko, to nie żart To prawda Mała ma takie długie włosy, aż doktor się śmiał, że ma taka bujną czuprynkę

Moje chłopaki poszły puszczać nad Odrę nowy latawiec, tak wieje, że żal nie skorzystać. A ja tymczasem robię pranko i zaglądam na wizaż

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-04-02 o 12:23
Stary 2016-04-02, 12:24   #228
olinka012
Zadomowienie

Zamiast oliwki. Ola ma bardzo sucha skore atopowa i świetnie się sprawdza błyskawicznie sie wchlania

TTeraz w rosnann w promocji

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Nie widziałam takiego, no nic, postaram się poszukać, jak nie znajdę, to kupię jakiś inny.

W aptece maja tez soki z żurawiny 100%

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-02 o 13:10
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:32   #229
soffinka
Zadomowienie

Olinka jak dostałaś to zdjecie ?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Dodalas*

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Szok- ale czas leci! Oby jeszcze Ignaś mógł zostać w brzuchu

Oby to moje łożysko dało rade
Ale i tak najbardziej sie boje ze jak wysiądzie to ja za późno zareaguje :/
Stary 2016-04-02, 12:47   #230
kiara92
Rozeznanie

Hej
U nas piękna pogoda. Byliśmy na dniach otwartych w szpitalu, ale nic nie obejrzałam, bo jeszcze przed wejściem na porodówkę zrobiło mi się słabo i musieliśmy się szybko ewakuować. Nie wiem, ale w ciąży nie mogę stać nawet przez kilka minut, nawet w kolejce w sklepie, po kilku minutach robi mi się niedobrze, następnie przestaje widzieć i mam straszny pisk w uszach.
A i chyba zaliczyłam pierwszą siarę, bo jak mniemam ten przezroczysty, lepki płyn jest właśnie tym

Pikpik Dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Udanej zabawy!
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:54   #231
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Dzień Dobry Paniom :

Dobrze, że wszystko u Was w porządku Może maluch na następnej wizycie pokaże buźkę.
Oj, moja córka też lubi czasem odpyskować, a najgorsze jest to, że najbardziej w towarzystwie Zawsze jej wtedy mówię, że ma się nie popisywać głupio, bo nie ma czym, a potem w domu do tego wracamy i jest pogawędka. A w domu jak się zdarzy to od razu ma powiedziane, że ma przestać się tak odzywać- dobitnie i prosto w oczy, a jak za chwilę się to powtarza to jakaś konsekwencja jest zazwyczaj ;
Ale jakie konsekeencje? Jak zakazuje mu to co najbardziej lubi to mowi: i co z tego? I co z tego? To nie musze tego miec/robic ! I miny mi strzela. Olewa totalnie smrod 7 letni!
Stary 2016-04-02, 12:55   #232
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Gratuluję udanych wizyt!

Meldujemy się po spacerku. Córcia ma stan podgorączkowy :/ Mam nadzieję że nic poważnego się z tego nie wykluje Popoludniu chcemy jechac do knajpy z okazji ur mojej siostry
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 12:58   #233
haneczkab92
Ania

Witam u mnie piękna pogoda, choć troszkę wieje szykuje się popołudniowa kawka na dworze

Byłam na zakupach z tż i to nie jakiś wielkich, podstawowe rzeczy chciałam, a jestem zmęczona jak nie wiem co. Wiem, powinnam dużo odpoczywać, ale na chwilę jak człowiek wyjdzie to nie powinno sie nic stać
Poszłam do pepco po taśmę klejącą i dokupić prezent chrześniakowi a wyszłam z 2x body dla Hani

Tymczasem idę na chwilę się położyć, a później obiadek- mamusia robi pierożki i muszę sprawdzić czy jest sos pieczeniowy- zjadłabym pierogi właśnie z sosem

Cierpliwość- proszę częściej pisać!
dobrze, że z małą oka z roweru faktycznie lepiej zrezygnować, lepiej nie ryzykować np upadku.
Oby z wynikami było lepiej

Pikpik- na pewno wszystko jest ok, a dzidzia po prostu wstydliwa i nie chce pokazać twarzy
Moje pranie też schnie na dworze
Co do starszaka- no współczuje, bo czasami tak jest że nic nie działa. Może po prostu ma gorszy dzień

Radena- ale Ci fajnie z tym weselem no to miłej zabawy życzę!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 13:12   #234
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, mam dwie koleżanki, jedna urodziła we wtorek sn, bez nacięcia i pęknięcia, mały 2700, wieczorem po porodzie już latała. Druga urodziła dzisiaj o 11, mała 3200, nacieli ja i dalej pękła sama, aż do odbytu łącznie ze zwieraczami, podobno jest mega zmasakrowana. Szyli ja godzinę, zalecana dieta płynna, żeby dojść do normalności, niestety nie mogę ją odwiedzić, bo coś mnie w gardle drapie i nie chce ryzykowac. Szkoda mi jej 😨
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 13:21   #235
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam

Pikpik- na pewno wszystko jest ok, a dzidzia po prostu wstydliwa i nie chce pokazać twarzy
Moje pranie też schnie na dworze
Co do starszaka- no współczuje, bo czasami tak jest że nic nie działa. Może po prostu ma gorszy dzień

Radena- ale Ci fajnie z tym weselem no to miłej zabawy życzę!
Cos nie daje sie dzis pocieszyc-gorszy dzien dzieciak ma.wiem ze mam duzy z tym problem a niestety moj p.mnie nie wspiera. Robi przykrosc mi pyskowaniem tym ,moim rodzicom rowniez. klotnie z tego wychodza normalnie.ogolnie syn grzeczny uczy sie dobrze i chce ale te gebowanie....
Rzeczy mam ogolnie kupione na start.te do torby szpiatalnej tez tylko czeka mnie teraz pranie i prasowanie tego wszystkiego co do domu nasciagalam
Mam wozek lozeczko z przewijakiem kolyske kocyki reczniki itp ciuszki na 56 glownie i czesc 62 mam nadzieje ze sie przydadza bo mnie chlop udusi :P hehe kosmetyki tez mam ale narazie male pojemnosci tyle co do szpitala i troche w domu.bo jak by go uczulilo cos to zmienie a kasy nie wydalam wiele.wanienke dostane wkladke musze kupic.
I juz tesknie za tym nowym malenstwem juz bym chciala ubierac w te wszystkie cuda co nakupowalam
Stary 2016-04-02, 13:22   #236
misia880
Zakorzenienie

Nie kupuj wkladki do wanienki jest nie wygodna

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 13:24   #237
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dwie koleżanki, jedna urodziła we wtorek sn, bez nacięcia i pęknięcia, mały 2700, wieczorem po porodzie już latała. Druga urodziła dzisiaj o 11, mała 3200, nacieli ja i dalej pękła sama, aż do odbytu łącznie ze zwieraczami, podobno jest mega zmasakrowana. Szyli ja godzinę, zalecana dieta płynna, żeby dojść do normalności, niestety nie mogę ją odwiedzić, bo coś mnie w gardle drapie i nie chce ryzykowac. Szkoda mi jej 😨
O matko, współczuję koleżance, nie za ciekawie się skończyło...

Stary 2016-04-02, 13:31   #238
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt!

U mnie też słońce,ale też wiatr zimny. W domu nastał dzień porządku i sporo rzeczy ujrzało kosz.
U mnie rownież był dzień wyrzucania wszystko wyładowało w koszu wielkie 3 worki ciuchów i dwa worki na śmieci butów szok ze wszystko chomikowalam reszta rzeczy do wyrzucenia pójdzie jak będę urządzać juz pokoik dla dziecka

Zaraz wybieram sie na krotki spacerek bo cudowna pogoda
Stary 2016-04-02, 13:32   #239
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Słabo mi jak czytam o takich porodowych masakrach
Stary 2016-04-02, 13:32   #240
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Aż mnie zabolało masakra współczuje jej strasznie tego najbardziej sie obawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości