|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :(((
tak ja się mylę a Ty masz monopol na prawdę i wiedzę...
Nie musiał mnie opuścić narzeczony, żebym wiedziała co to znaczy ból, gdy ktoś mnie odrzuca, porzuca, potafię sobie yobrazić jak wali się świat podporządkowany tej jednej osobie. Potrafię to zrozumieć bo mam wiedzę na ten temat ( czasami ze swoich czasami z cudzych relacji doświadczeń), potrafię się w czuc w sytuację, bo jestem osobą empatyczną., czuję, widzę. Takim stwierdzeniem j/w można zamykać wiele dyskusji: nie orzeżyłaś, to nie wiesz... jedna wielka bzdura.
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Flo uszy do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() staram sie, ale jest mi bardzo ciezko. nie potrafie sie na niczym skupic. probuje wziac sie w garsc, ale ciezko jest ![]() ![]() wczoraj wywalilam posciel, ktra miala byc dla nas... poprosilam tate o nowa. nawet w miare sie spalo ![]() teraz mykam na zajecia.. buziak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem tak - cholernie dziwne to wszystko. Chłopak nie potrafił rozstać się z klasą. Flo nie potrafi z klasą tego przyjąć. Oboje są młodzi i jeszcze się uczą życia. W tym wypadku lepiej uczyć się na błędach własnych niż cudzych. Cudze błędy do nikogo nie przemawiają. Wydają się po prostu nieprawdopodobne.
Uważam więc, że jakiekolwiek rady dla Flo to przysłowiowy groch o ścianę. Ona słucha tego, co dla niej wygodne, z czym sama się utożsamia czy zgadza. Już kiedyś był wątek o kłopotach Flo, w którym przestała się udzielać, bo dostawała rady, jakie jej się nie podobały. Tak czy inaczej, zrobi tak, jak sama będzie chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
BAN stały
|
Bo trudno zmienić swoje postępowanie. Wiem po sobie. Tylko miałam w sobie jeszcze tyle samokontroli, że pisałam na wizażu ''Dziewczyny, a może do niego napiszę/zadzwonię/pojadę?'' I dostawałam ogrom odpowiedzi: NIE! I tysiące powodów dla których nie powinnam się odzywać.
Początkowo było trudno. Miałam wrażenie, że one wszystkie się tutaj na mnie uwzięły i zabraniają mi kontaktu z Exem. Nie rozumiałam tego. Ale za każdym razem pisałam o tym, że się waham, że chcę się z nim skontaktować. Stale słyszałam: NIE ze strony wizażanek. W końcu zrozumiałam to co chciały mi od początku przekazać. Nie warto się ośmieszać i płaszczyć przed facetem. Flo on ma Cię gdzieś i TY też go tam miej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
![]()
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-29 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Flo, po tylko tygodniu to normalne, ze nienajlepiej sie czujesz. Według mnie masz wielkie szczęście, że nie stało sie to, jak byliście po ślubie+dziecko.
Nie będe sie tu rozpisaywać o mnie, ale ja dopiero po 5,5 roku i po zerwaniu zobaczyłam, jaki mój exTZ jest naprawde. Jakkolwiek głupio to brzmi, jestes szczęściarą. Najgorzej odzwyczaić się od nawyków i resztek wzajemnych powiązań. Klin - klinem. Będzie dobrze, wiec uszy do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
kochaniutka nie warto tracic czasu ani plakac ani sie przejmowac. 2 miesiace temu mialam to samo, lzy placz przestalkam jesc. okresu nie mialam 2 miesiace przez nerwy zwiazane z tym jak mnie narzecony zostawil po 4,5 roku bycia razem, planow na zycie. A teraz wiesz co powiem Ci ze sie ciesze ze tak wyszlo
![]()
![]() |
#849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mimo to zgodzę się z tym że od miłości do nienawiści bardzo blisko! Cytat:
![]() |
![]() |
#850 |
Wtajemniczenie
|
co by nie mówić tydzień to za mało, i moim zdaniem wszystkie uczucia mają prawo się pojawić, zarówno nienawiść jak i chęć powrotu do niego, to był za długi związek żeby była teraz jakaś diametralna poprawa.
![]() |
#851 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
- jeśli mowa o mnie - to mogłam sobie pozwolić na takie właśnie odreagowanie. Więc... pozwoliłam sobie. Nie zaszkodziłam tym ani sobie, ani nikomu innemu. - jeśli mowa o Flo - to przecież ona nie robi podobnie. Chodzi na uczelnię, przygotowuje się na zajęcia, funkcjonuje. A na rozumienie jeszcze ma czas. Nie zawsze "im szybciej, tym lepiej". Cytat:
Cytat:
![]() Ja też uważałam, że potrafię sobie wyobrazić. Że jestem na tyle empatyczna, żeby pojąć. Ja w ogóle wiele rzeczy sobie myślałam swego czasu ![]() ![]() Myślałam wcześniej, że rozumiem. Teraz myślę, że musiałam być cholernie pewna siebie i ślepa, skoro uważałam, że jestem w stanie ot tak pojąć co czuje ktoś w podobnej sytuacji. Ale to kwestia zweryfikowania tych swoich zasad z życiem. I wiecie co? Ja nie mówię, że nie macie racji w wielu rzeczach, które piszecie. Moim zdaniem macie. Sama też tak uważam. Ale uważam tak teraz, kiedy mnie nic nie boli, kiedy jestem szczęśliwa, kiedy już to wszystko przeszłam. Ale z punktu widzenia osoby w centrum prywatnego dramatu - to są bzdury. I nie będę nikomu odmawiała prawa do irracjonalnych zachowań w okresie, kiedy po prostu nie myśli się jeszcze racjonalnie. Na wykorzystanie różnych rad przyjdzie pora. Nie wiem kiedy, bo to indywidualne, jak sądzę. U mnie ponoć trwało to krótko i szybko się pozbierałam, biorąc pod uwagę to, w jakim stanie byłam. Może u Flo potrwa to dłużej, może krócej, ale na litość niebios - dajmy jej trochę czasu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Lexie: ja w swoim pierwszym poście pisałam dokładnie to samo, o irracjonalnych zachowaniach i o czasie.
Nadal tak uważam, udzielałam się dalej tylko odnośnie sposobu pisania o eksie i nienawiści. Z tym się nie zgodzę, bo to uczucie przejściowe, pojawiające się na skutek żalu i rozgoryczenia. Ale ale Flo: ja zadałam pytanie wcześniej.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Ale ja bym tutaj zauważyła jeszcze jedną ważną rzecz:
My nie mówimy Flofferkowi żeby natychmiast zapomniała, wykresliła tego człowieka ze swojego życia, powiedziała do widzenia, spadaj, było nie było, i koniec kropka. Tak się nie da. My jej piszemy żeby nie szukała kontaktu i nie poniżała się przed nim a to dwie zupełnie różne rzeczy.
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Otóż to Vibeska.
Tymczasem ciągle czytam "dzwoniłam 5 razy", "nie odbieral, "pisalam" ZA DUZO TEGO. Zadałam Flo pytanie czy w ciągu tych dni od rozstania z B. był chociaż dzień kiedy nie zadzwoniła, nie napisała smsa?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zadomowienie
|
Wiele dziewczyn pisało, żeby Flofferek nie robiła z siebie desperatki. Ale sądząc po jej odpowiedziach, na niewiele się to zdało, niestety. To jest trudne, bo gdy ktoś nie chce wyjasnić, czemu ot tak odchodzi, jest potrzeba dociekania owych powodów. Nie napiszę rowniez niczego odkrywczego stwierdzając, ze Flo dużo wcześniej (z pierwszego posta) była "za bardzo", co mogło przepełnic kielich goryczy i chłopak nie wytrzymał. Nie można facetowi matkować, robić wszystkiegoza niego, dla niego, ciągle pisać, dzwonic. Bo on nie ma już kogo zdobywac, nie ma tajemnicy, nie ma kochanki, dziewczyny. Tylko mamuska. Oczywiscie facet zachował się jak cham, odchodząc z dnia na dzień, bez wyjaśnien, ale trzeba się zastanowić dlaczego tak się stało.
Flofferku, zajmie ci za pewne dużo czasu zanim pogodisz się z rozstaniem, ale kiedy to już nastapi postaraj się wyciągnąć wnioski, żeby w przyszłosci twoje związki [związek], których ci zyczę, były udane.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
![]() Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-29 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
i jak flo masz ta kase tak jak obiecywał" w poniedziałek" ?
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
My sobie ty gadu gadu a Flo pewnie juz z Bartkiem..
![]() |
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
;/ Nie wydaje mi sie :P:P:P
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niemniej wciaz histeryzuje - zwroc uwage, ze wartosciowy mezczyzna po ktorym mozna plakac nidgy nie istnial. Jesli facet mial pod koniec zwiazku wyraznie jej dosyc - nie bylo tak rozowo jak opisywala Flo i cos zlego musialo sie dziac duzo wczesniej. Zdaje sobie sprawe, ze rozstanie - zwlaszcza po udanym zwiazku jest trudne ale jej byly zachowal sie jak ostatnia swinia - to powinno jej pomoc w pogodzeniu sie z faktem.
![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
hmmm gdzie ona jest z tymi pieniedzmi????
![]()
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
BAN stały
|
A ja mam takie życiowe ogólne wrażenie, że to się tak często kończy: im bardziej "krzykliwa" i przereklamowana miłość (patrz słynny podpis Flofferka; zresztą więcej jest takich dziewczyn, które o swoim głębokim uczuciu muszą wyznać wszystkiemu, co się rusza) tym większy huk na końcu.
Mam nadzieję, że zaraz się nie posypią uwagi o niestosowności komentarza mego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo niestosownie się z Tobą zgodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#865 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
obserwowalam ten watek juz od dawna i dochodze do wniosku ze Flo za bardzo skupila sie na tworzeniu swojego szczescia w zwiazku niz na jego prawdziwej stronie
nie wierze ze on odszedl tak nagle... musialy byc powody, ktore pewnie dotra do Flo z czasem ale dajmy jej ten czas tydzien po zawaleniu sie swiata to za malo zeby stanac na nogi trzymaj sie Floff |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Zadomowienie
|
Flo, no gdzie Ty jestes .... ???
![]() |
#868 |
BAN stały
|
Kobiety często nie zauważają , że dzieje się coś złego. Mój były TŻ był taki zapatrzony we mnie, taki mi podporządkowany, że oczekiwałam tego stale. Liczyłam się ja, moje potrzeby, moje pragnienia. On był, miał być i dobrze spełniać swoją rolę. Chyba czasem nie doceniamy TŻ albo zapominamy im to okazać.
I jeszcze jak spotykamy typa, który na nic się nie skarży, który woli nie poruszać ciężkich tematów, który robi wszystko pod kobietę to na końcu to w nim wybucha i mamy efekt, którym jest zazwyczaj ucieczka. Często niestety znajdują cieplejsze słowa i docenienie u innych kobiet... Nie życzę Ci tego Flo, bo wiem jak jest się czuć tą ''zużytą'' i wymienioną na lepszy model... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie
Cytat:
![]() ale wiem, że to dość trudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Rozeznanie
|
weszłam rano sprawdzic czy jej oddał te kase ale widze ze nie było FLO. hmm.. czyzby nici z tego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.