|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wlasnie Demeter zapomnialam pogratulowac Pracy ![]() Powiem wam ze smutno mi tak strasznie cicho bez niego ze lapie dola :-( Ale dzis sie "ciut" rozerwe bo goscie przychodza. Wiec Milusiowe prezenty trzeba bd wyslac paczka przez busa hehe Ale torta mam Piknego Ciekawi mnie tylko smak ale wyglada aptetycznie |
|
|
|
|
#1293 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też to ograniczało w szukaniu pracy. A tak w poniedziałek bede wracać na nogach bo ma być ciepło. Cytat:
![]() Cytat:
) to zleci w mig! Poniedziałek start, dużo szkolenia przez pierwszy tydzień Cytat:
Jakie to rosyjskie kosmetyki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu, no dużo sił dla Ciebie ![]() ----- Witam sie w sobotni poranek z dużą kawą ![]() Ma być pięknie w weekend, także jutro musimy jakiś spacer zorganizować. W sumie teraz codziennie wychodzimy. Najlepsza zabawa dla K to rzucanie kamykami do kałuż, zbieranie patyków i grzebanie patykami w kałuży
|
|||||||
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Kasia a tak z ciekawości wie bv że Milus w Polsce zostal? Bo zastanawiam się jak.na to zareaguja
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Arosie "Większość cen została obniżona o 35% "
|
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() My po wczorajszym dniu - super O. ponoś świetnie sobie radziła, raz króciutko zapłakała jak rano dzieciaki rozdzielały sie na grupy do swoich sal. Jadła ładnie - na dowód tego pokazała mi w domu pieczątkę na rączce od cioci spała 40 min.I nie chciała jechać do domu ![]() Mam nadzieję że każde następne dni też takie będą ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() chociaż szanse ... prawie 0 no chyba że...fart ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ja ceny z arosa porównuję z nieprzeczytane.pl bo czasami mają taniej
|
|
|
#1297 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
płytkę z piosenkami przedszkolaka. A tak naprawdę 2 płyty bo jedna śpiewana, a druga instrumental. Dom 10 km od rogatek Krakowa, 20km od ścisłego centrum. 5km od centrum Wieliczki. Cytat:
ALe oczywiście śpiewać, pokazywać z dziećmi nie chciał. Emila na szczęście też nieMiałam w torebce Jajko niespodzianę, żeby go w razie W przekupić, zaszantażować. I użyłam na samym końcu bo nie chciał wyjść i wracać do domu. Składamy tam papiury z Despą z nadzieją, że jak nigdzie indziej to chociaż tam się dostanie. Cytat:
Najgorsze, że Zochę muszę budzić (bo nie jestem w stanie jej na śpiocha ubrać). Ale myślę, że jakbyśmy mieli być na 12 to tak samo trudno byłoby się wybrać. Może ciuteńkę łatwiej bo jednak jak się chodzi spać najwcześniej o 0.30 to potem o 7 ciężko dupsko podnieść z łóżka (jeszcze po przerwach na cycowanie).ja mam 20 i nie ogarniam ![]() taaaa Byłam wczoraj na piwie pożegnalnym kierownika... tzn "piwie". Wszystko fajnie super -Zocha nafutrowana aż po dekiel, tż poinstruowany jak odgrzać pokarm. Poszłam o 19, wróciłam o północy. W domu burdel, dzieci nie śpią. Zosia jakoś padła, a Filip... myślałam, że go zamorduję... krzyki, piski, płacze o wszystko. Najgorsza była ZA CIĘŻKA kołdra. Tak więc... ten.... nie odespali. Efekty są - chodzę dzisiaj zła jak osa. A tż w pracy... więc moje oselstwo przelewam na dzieci i odkurzacz. braaaawo!!! Z publicznym przedszkolem nie doradzę. Pewnie główna różnica to kasiorka. Argumenty za i przeciw w tabelkę i wybieraj ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A w ogóle to w Dolinie Chochołowskiej zakwitły krokusy. Myślę czy nie podjechać jutro, pogoda ma być ładna.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-04-02 o 14:17 |
|||
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce - ka bym się nie zastanawiała. Jak tylko macie możliwość.. Ja bym się zaraz pakowala
![]() ___________ J. rozwalił czoło na basenie. Dominika plywala, zaraz J. miał mieć zajęcia, szliśmy do szatni i nie wiem jak wyrznal o kant ściany Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pieknie ![]() Cytat:
superowa jest! Moze M. bym taka kupila, bo on lubi instrumenty ![]() rozumiem, ze zubry teraz na topie? ![]() yhym ale ze niebieskie cienie do powiek?
|
||
|
|
|
|
#1301 |
|
MBZ♥
|
Sorce kciuki ogromne
![]() Jak tam pięknie Klementyna u nas wyniki po 7 kwietnia ![]() Kasia oby szybko zleciało!!! Pani, mam nadzieję, że pokochasz tramposzki ![]() Achna Agata trzymam kciuki i przykro mi, że zawiodłaś się ![]() Moderna ależ Marssel śmiga ![]() Demeter szybko zlecą te 4 godziny ![]() Byliśmy na sali zabaw i zakupach, teraz smigamy w teren bo pięknie dziś. |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz pozniej czy wszystko ok |
|
|
|
|
|
#1303 |
|
MBZ♥
|
Pani bo zapomniałam, Zoś ma ukulele od Dziadka
teraz dostała puzzle, grę lisciani giochi żółw abc, grę pory roku, grę co gdzie kiedy i kolory i kształty - te są za łatwe już. Żółw fajny. Jeszcze lalę bobaska ze smoczkiem imitującym odgłos ssania i buteleczką z odglosem odbicia i polykania, ubrania i pieniądze.
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
W co się bawią wasze dzieci, w co grają, jak spędzają czas? Mam wrażenie że nasz czas toczy się na zasadzie jak przetrwać dzień z dwójka.. Brakuje mi czasu, pomysłów na kreatywne zabawy, J. ciągle chce towarzystwa, D. zaniedbana, Jakubowi w tym wieku bardzo dużo czytałam, jej w sumie nic. Tyle że D. jak jest spokojna to zajmuje się sama soba.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, lo matko... jedziecie do szpitala?
Siedzę na placu i odprawiam modły, żeby jutro było ładnie. Meteo pokazuje 12st i brak chmur w Zakopańcu a że możliwość mam-1,5h drogi
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce, jechalabym!
Byou, namówiła mnie, wyciągamy conversy z piwnicy ![]() Jak tylko wydobrzeje, bo mam gorączkę od wczoraj, przestałam cały dzień. TZ z WO u t. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Przespałam miało być, tablet mnie poprawia :/
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam wczoraj posta i dupsztal widze ze nie dodalo.
Corka, przedszkola publiczne maja stale dofinansowanie gminy, wiec oplaty tak jak w samorzadowym. Wyzsza jest stawka zywieniowa. I one nie sa na listach zapisowych. Wiec szukaj po hasle przedszkole publiczne. Sorce, a tak w ogole to powiem ze pani dyr taki dyktat ostry przedstawila, nie podoba mi sie to ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Kiedy smigamy z papierami? Zlozone wnioski 500+? Pani nie wybieraj sie przypadkiem do galerii bronowice bo tam.masakra kolejkowa, wpadaj do nas. Masz wniosek? U nas prezenty male, bo i nie t obimy mega imprez, duplo, playdoh, plecak 3d z kucykami i od tesciowej kolczyki - wiec teraz co dwa dni pada pytanie kiedy przebijamy uszy... ------- Melduje ze bylam u neuro, trafilam na,za☠☠☠ista mloda ale upierdliwa lekarke, poeiedziala mi ze trudne przypadki tak jak ja sa dla niej wyzwaniem, wiec musi mi pomoc, dostalam proszki do codziennego uzytku( btw ja juz jak babcia rano trzy tabletki, w pol jedna wiecz dwie, ech...stsrosc nie radosc) -------- Sorce, ja tyz wczoraj " balowalam" do polnocy. Bylam co prawda jedynym abstynentem w towarzystwie, ale bylo za☠☠☠iscie, nie pamietam ile lat temu ostatnio gdzies wypuscilam i kiedy sie tak splakalam ze smiechu
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stolaty!!!! Cytat:
Piękna Chochołowska ale że rosyjskie=niebieskie=tand etne? Kosmetyki - pielęgnacja, nie kolorówka. Kolorówkę mam swój top ![]() kocham. ale one nie kochają mnie ![]() (z conversa totalnie nie wiem jaki mam numer /z przed ciąży mam 37/... zamówiłam już dwie pary boskich z sieci - za każdym razem nie taki nr. ba! byłam wczoraj w dwóch sklepach z conversami i dalej nie wiem jaki mam numer . wczoraj zamówiłam z innej firmy. może będą...)Cytat:
![]() Olka była takim zaniedbanym dzieckiem. aż doszła do głosu. sama przynosi książeczki i nie ma zaniedbania druga "Księga dźwięków" zajechana. brawo za lekarza!!!!! zazdroszczę baletów ![]() ![]()
|
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, super, ze trafilas ba dobrego lekarza.
U nas jak wyszukuje przedszkola to jest podzial tylko publiczne/prywatne, tylko te 2 rodzaje.
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub ok, czacha cała. Najbardziej przeżywa lekko rozcieta rękę, całe popołudnie miał zaklejona bo krwi nie chciał Widzieć. Sliwa porządna, ale sam mówi że się zagoi.
Z Dominika znowu sajgon, spać nie może, usypianie trwa wieki, budzi się w nocy, chociaż z pobudkami bywało gorzej. Zęby idą i wyjść nie mogą :/ Do tego jakaś biegunka (?) Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika napisałam Ci priv na fb. Co wynalazłaś rosyjskiego z pielegnacji? Słyszłam o rosyjskich kosmetykach, mam kolezankę maniaczkę- mega zadowolona
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna - u nas też jest taki podział przedszkoli??
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ijak Ty to znosisz? Ja Wam sie przyznam, ze dzis pierwszy raz K. doprowadził mnie do płaczu.... Uwaga, będzie pamiętniczek- komu się nie chce niech nie czyta ![]() Ostanio ma cięzki czas...Dzis był bardzo ciężki dzień i za długo by opisywać, ale generalnie dużo bylismy na dworze, uciekał, nie chciał wracac do domu, musiałam go trochę nieść... itp. Potem zostawiła go u MAmy i skoczyłam na zakupy wracam a on do mnie: w ryk: Idz sobie stąd uciekaj (nigdy mnie nie wyganiał )itp... . Mysle o co kaman, a tata mówi, ze chciał po mnie wyjść do windy jak zadzwoniłam domofonem i nie zdążył ciapów założyć i taka ogromna frustracja... potem chciał do domu, potem nie...generalnie wszystko na przekór, ale wieczorem apogeum...Nie będzie się mył (dałabym mu spokoj normalnie, a niech się nie myje, ale ma zaostrzenie AZS i musze go w medidermie troche pomoczyc itp.) Słuchajcie taki wrzask był, ze jakbym ja słyszała taki wrzask u sasiadów zadzwoniłabym do opieki społecznej...widać do dupy mam sąsiadów, ze nie zadzwonili- niewrażliwi na krzywdę ludzką![]() :brz ydal: Histeria jakiej nigdy u nas nie było: "nie myj, nie wycieraj, na smaruj, nie ubieraj, chce na golasa spać, nie chce kremu, boli! niec hcce się ubierać, układaj ze mną puzzle, bluzka mnie boli, nie chce myc zębów- wszystko wzmocnione efektami gardłowych wrzasków, płaczu i krzyków. A na koniec: idz sobie stąd- więc wyszłam za 7 sekund słysze: do mamy! Generalnie faza jakiej nigdy nie mieliśmy i prócz frustracji, rozpaczy, bezradności widziałam i nutke, ba nute złośliwości...Więc ja (dzis sama tz do 22) w końcu wyszłam i sie pobeczałam (z wyrzutami sumienia, ze jestem beznadziejna matką, pedagogiem, kobieta, że nie potrafie K. wychować, uspokoić, wyegzekwować niektórych rzeczy.... ze sie nie słucha, itp itd) Na co zachowanie K. mnie zdziwiło, podbiegł, najpierw odsunął mi ze złością ręce z twarzy,a potem....zaczął przepraszać i przytulać. Ja mu mówię, ze jest mi smutno, że chce mu pomóc, że rozumiem jego złość, ale blablabla, a on mnie przeprasza (z 15 razy) i przytula..... Przywrócił mi wiare w młodego czlowieka i może też dostrzegł, że prócz jego potrzeb i emocji jestem tez i ja ze swoimi emocjami.... Po czym spytałam, czy pójdziemy umyc zeby- zaprzeczył (bo boli), spojrzał na moje zawyte, rozmazane oczy i powiedział: dobrze chodźmy Wyszczotkowalismy zębiska, Przeczytalismy Franklina, wyściskaliśmy się i padł.... Kolejna lekcja dla mnie i dla niego -mam nadzieje.....Mam nadzieję, że oboje się czegoś nauczyliśmy, bo drugiego takiego dnia nie zniosę...monika nie mam pojęcia jak z podziałami u nas na przedszkola... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-04-02 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzieście się bawili? My w Hospudce u Nas nieopodal Placu Wolnica. Wszyscy, WSZYSCY pili piwo tylko nie ja. Odchodzący kierownik mi powiedział, że za moją herbatę bez procentów płacić nie będzie ![]() Jeszcze kupa ludzi została, wspominki się zaczęły... gdyby nie to, że musiałam lecieć do Zochy (bardziej ja do niej niż ona mnie potrzebowała) to pewnie jeszcze bym posiedziała... zwykle wstaje (czyli budzi się tak, że po cycu już nie ma szans na kimę) ok. 10. Ale bywa, że o 7 ![]() Mnie się trampki od zwsze podobały, ale mam wrażenie, że mi całkiem nie pasują. Bo: a) trampki wyglądają fajnie w rozmiarze mniejszym b) trampki wyglądają fajnie do szczupłych nóg i kostek Namówiłam tż i jedziemy jutro do Zakopanego. Oby tylko pogoda dopisała bo drżę czy aby to nie za wcześnie dla Zosi w takie ostre powietrze. Chociaż ni hu hu nie wiem co to jest właściwie to ostre powietrze w górach ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Nie znoszę Współczuję dnia, dobrze, że chociaż miło się skończył. Jest jakiś szczyt emocji na wierzchu i u nas Filip dzisiaj w samochodzie nam zwymiotował więc do prania poszła kurtka. Na spacer nie chciał założyć innej kurtki, kamizelki, ciepłej bluzy. A jak jakimś cudem przekonałam go, że warto się ubrać to zaczął się wygłupiać, wyginać i nici były z ubierania (a Pchła już w całym rynsztunku drze się w wózku na korytarzu). Złapał mnie taki nerw, że zostawiłam go w pokoju i poszłam sobie... Przybiegł pod windę i też dawał buziaki i przepraszał. I dobrze, że przybiegł bo, jak Boga noga, bym go zostawiła i sobie poszła.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-04-02 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak spedzamy dni? Klocki, codziennie kredkami rysują albo z ciastoliny lepimy (choc to wszystko na 5 minut a potem masa sprzatania ). Poza tym troche bajeczek w Tv, troche się razem pobawią. Od 3 dni dzień w dzień chodzimy na spacerki bo pięknie. --------- Moj TZ mnie doprowadza do szalu ![]() Przyjechał z pracy, był na zakupach więc zrobiłam obiad i mowie, że wezme dzieci do mojej mamy a on niech sie napije piwka i się zdrzemnie. Ok, ucieszył się. Pojechałam do mamy tam 3,5h spacerek i kawka u mamy. Wracam dałam mu Z do spania i tak spali . Wyspał się i dalej mysli, że ma teraz labe do konca dnia. Zero wdzieczności. Non stop przy kompie siedzieć, nic sie dziecmi nie zając Jest 22:40, dzieci szaleją a on słuchawki i ma gdzieś bo filmiki oglada. Ja mam już dziś dość ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Monika to jeszcze na pocieszenie powiem Ci, że łatwiej jak Z jest już większa. Bardziej kumata, chodzi, gonią się po domu, wygłupy na lozku, generalnie mają lepszy kontakt |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna - o rany.. I tak podziwiam K. za ostateczna reakcję. Miewamy takie dni...
Ostatnio najwięcej płaczu jest o samodzielność, ubieranie się, mycie zębów, korzystanie z toalety, itp. Tak przy tym jeczy i płacze jakby się straszna krzywda działa Ja nie słyszałam o takim podziale przedszkoli dlatego pytałam czy może coś wiesz. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas są gorsze i lepsze dni...kwestia cierpliwości (której czesto mi brakuje już). Ale z czasem troche łatwiej dzieciaki ogarnąć |
|
|
|
|
|
#1319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Haniu, wszystkiego NAJlepszego ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() my spedzalismy ostatnie dni bardzo aktywnie, caly dzien w terenie, ale piekna pogoda, wiec trzeba korzystac, bo nie wiadomo kiedy sie znowu powtorzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nadal zyje w "czasach" Violetty Villas ![]() i pamietam jeszzce rosyjskie ryneczki na Podpromiu w Rzeszowie
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-04-04 o 08:50 |
|||||
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
No i po urodzinach Która wpada na ciasto ![]() Karol dostał 2 zestawy duplo, śmieciarke z playdoh, 2 zestawy puzzli 60 i 66 elementów, kasę no i rolki, kask i ochraniacze O dziwo na razie wczoraj jeździł po domu ale radzi sobie nieźle. Cytat:
![]() No i urodzinowe spóźnione życzenia dla wszystkich nowych 3 latków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

(na focie fb jest)
od wizażowej ciotki
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wyszczotkowalismy zębiska, Przeczytalismy Franklina, wyściskaliśmy się i padł.... Kolejna lekcja dla mnie i dla niego -mam nadzieje.....Mam nadzieję, że oboje się czegoś nauczyliśmy, bo drugiego takiego dnia nie zniosę...

05.07.2008