Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-19, 21:02   #1081
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

ale w strangrecie nie ulokują niestety 40 osób my mamy ok. 20 do zakwaterowania, a w stangrecie do ok. 10 kwaterują
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 21:03   #1082
Szerszeń
Przyczajenie

Angry Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
anetkja ja mam wesele w Kamracie, sale juz mam zamówioną widziałam też inne wesela na Video w tym lokalu mnie sie podoba.Mnie polecił ten lokal zespół ,który u mnie gra. Tu masz stronę http://kamrat.pl/oferta.html

ewson13 weź załatw więcej namiarów na tych kamerzystów, żebyśmy we 3 sie potem nie kłóciły. Ja też mam na razie tylko sale zespół i kościół, reszta w proszku.Pozdrawiam

Jeszcze raz wszystkich ostrzegam przed kamerzystami z Video Studio Plus z ul.Mazurskiej.Właśnie powiadomiłem federacje konsumentów o tej firmie.Omijajcie ją bardzo szerokim łukiem.
Szerszeń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 21:22   #1083
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

jeżeli w wymarzonym miejscu nie ma terminów to jeżeli Wam nie przeszkadza urzadzcie przyjęcie w piątek lub w niedzielę, w Warszawie juz jest to praktykowane a lokale daja rabat 20% z tej okazji
i problem z głowy!
Powdzenia dziewczyny!
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 21:40   #1084
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Szerszeń dzięki za ostrzeżenie, będę pamiętać. Współczuje, że wyszło coś nie tak
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 08:44   #1085
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez ewson13 Pokaż wiadomość
dagunia24, Oniaczeg mamy wesele w ten sam dzień ale widze, że ja jestem bardzo do tyłu bo narazie mam tylko sale i orkiestre (chyba musze sie wziąść do roboty hihihihi) jeśli chodzi o kamerzystów poszukam namiary i jutro prześlę bo sama szukam.

e tam od razu do tyłu, ja tez mam podobnie...sala, kościół i Dj , bo fotografa mamy znajomego , tak jak i kamerzystę którzy robią wszystko w ramach prezentu ślubnego. A właśnie dziewczyny kiedy mniej więcej daje sie zaproszenia? bo słyszałam już tyle wersji ze sie pogubiłam

Palilaja ma wesele na 80 osób w Dworku Staropolskim, no tyle ze tam raczej nie ulokują tylu osób
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:49   #1086
palila
Raczkowanie

Faktycznie z noclegiem będzie problem. Chyba dam ogłoszenie i zrobię casting na gości weselnych jak sugerowała Kalex hihiihiihi
W każdym razie nie poddaje się tak łatwo szukam dalej
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 12:56   #1087
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ale w strangrecie nie ulokują niestety 40 osób my mamy ok. 20 do zakwaterowania, a w stangrecie do ok. 10 kwaterują
No ja wiem, dlatego polecam hotel obok Stangreta. Ja miałam 60 osób przyjezdnych i wesele w Stangrecie. Wynajęłam dla nich Hotel Maraton(** 40pln od osoby), który jest zaledwie 2minuty drogi od Stangreta. I problem z głowy.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 13:00   #1088
magduska100
Raczkowanie

Ja też będę miała na weselu osoby przyjezdne i nie zamierzam ich ulokować w hotelu w którym będę miała wesele, ponieważ są to drogie pokoje. A nie opłaca mi się płacić za nocleg 100-200 zl tylko za to żeby ktoś spał w nim 4 godziny. Przecież i tak wszyscy całą noc są na weselu. Są mniejsze hoteliki w Kielcach i dużo tańsze. Jeszcze nie wiem gdzie ulokuje gości bo wesele dopiero za dwa lata, ale coś znajdę. Zastanawiałam się nawet nad akademikami, bo jest nowy akademik Akademii Świętokrzyskiej ODYSEJA i jest tam całkiem ok.
Byłam kiedyś na weselu i właśnie spaliśmy w akademiku.

Edytowane przez magduska100
Czas edycji: 2008-04-24 o 10:10
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 14:16   #1089
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
No ja wiem, dlatego polecam hotel obok Stangreta. Ja miałam 60 osób przyjezdnych i wesele w Stangrecie. Wynajęłam dla nich Hotel Maraton(** 40pln od osoby), który jest zaledwie 2minuty drogi od Stangreta. I problem z głowy.
tak, wiem, źle wtedy przeczytałam Twoją wiadomość

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny kiedy mniej więcej daje sie zaproszenia? bo słyszałam już tyle wersji ze sie pogubiłam
my mamy ślub w czerwcu, zaproszenia będziemy rozdawać od marca; z tego co słysze to zaproszenia rozdaje się 2-3 miesiące przed ślubem
Stary 2007-11-20, 17:53   #1090
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Hej dziewczynki! Chcialabym Wam powiedziec iz po przeczytaniu zachwalajacych opinii o salonie w Busku postanowilam sama na wlasnie oczy poogladac tamtejsze sukienki i jestem bardzo milo zaskoczona wyborem, a to tylko stara kolekacja. Pani ze sklepu powiedziala, ze nowe sukieneczki przyjda w styczniu i dala mi stronke zeby sobie polookac czy juz sie cos pojawilo www.slub-anna.pl. To tyle z sukienkwoych informacji bo w sumie wszedzie sa stare przebrane kolekcje i poszukiwania dopiero zaczne w nowym roku. Jeszcze propo tortu- chciałabym żeby był udekorowany świeżymi bialymi i czerwonymi rozami i mam swoj wlasny projekt na niego nie orientujecie sie czy jakas cukiernia moglaby mi wykonac cos takiego?. W sumie nigdy bardzo nie rozczulalam sie nad punktem w programie weselnym pod tytulem: " Pokaz tortu", ale odkad zobaczylam sliczny jednoczesciowy kremowy tort z zywymi kwiatami postanowilam, ze musze taki miec. Kalex nie dosc, ze ten sam dzien slubu to i ta sama godzina na mowienie tak .
moniss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 19:30   #1091
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Oniaczeq ja juz dzwoniłam do dwóch i mają zarezerwowane terminy na ten dzień jutro dzwonie do kolejnych, ale widze że duży wybór już nie pozostał.
Kalex mam prośbę widziałam na forum, że masz śliczne tipsy, czy mozesz dać namiary, na te Panie?
Pozdrawiam

Edytowane przez dagunia24
Czas edycji: 2007-11-20 o 22:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 20:14   #1092
palila
Raczkowanie

Zastanawiam sie nad wynajęciem Hotelu Ameliówka lub Hotelu Paradiso noclegi tam to koszt około 60 zł za osobę. A i oferta przyjęcia weselnego niczego sobie.
Mimo wszystko jednak zanim sie zdecyduje to jeszcze zajrzę w parę miejsc. Szczególnie ta propozycja ze Stangretem (dzięki za pomysł -agniesia-) bardzo mnie zaciekawiła.
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 08:45   #1093
Puchatek M.
Rozeznanie

Hotelu Ameliówka na wesele nie polecam. We wrześniu tam byliśmy i było kiepsko. Nie było klimatyzacji i duszno jak w piecu. Mało miejsca do tańczenia i robi się tłok.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 09:56   #1094
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Mam ogromny problem ze znalezieniem miejsca na wesele dla około 70 osób. Może macie jakieś sugestie.
Szczerze pisząc kontaktowałam sie już z kilkunastoma właścicielami sal w samych Kiecach i okolicy i niestety minimum to 100 osób.
Czyżby wróciła moda na duże wystawne wesela?!
Palila wiem, ze w Daleszycach robia wesela w Malibu tam jest chyba sala do 100 osob , tylko problem z noclegami:/, a moze agroturystyka?. Milego dnia
Stary 2007-11-21, 10:06   #1095
ewson13
Raczkowanie

Witam
Wkońcu dotarłam z tymi numerami kamerzystów ale to jeszcze nie wszystkie bo czekam jeszcze koleżanka ma poszukac w swoich zbiorach
1. Videoavi tel 0413625508 - koleżanka miała i była bardzo zadowolona jakos od przyszłego roku maja otworzyc piekny ogród gdzie będa robić zdjęcia wiem, że mają strone internetowa ale nie mam
2. Studio LOOK - 041 361-87-37 tez z polecenia koleżanki
a tu numery które dostałam ale nie widziałam ich ofert
3. Wideofilmowanie 668-032-882
4. Wideofilmowanie 041 332-25-71, 887-549-434
5. Wideofilmowanie 041 362-11-72, 505-725-538

acha a jesli chodzi o zdjęcia to polecam fografię Styczeń (nie wiem czy już nie było wspominane tu na forum o nich) robia piękne zdjęcia i jak dzwoniłam to 18.10.2008 maja wolny (ja myslałam o sesji u nich po weselu)

My z braku czasu dopiero w grudniu będziemy załatwiać reszte formalności mysle ze cos się wybierze

Pozdrawiam wszystkich i ściskam cieplutko
ewson13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 11:34   #1096
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Hotelu Ameliówka na wesele nie polecam. We wrześniu tam byliśmy i było kiepsko. Nie było klimatyzacji i duszno jak w piecu. Mało miejsca do tańczenia i robi się tłok.

Tez bym sie zastanowiła , my mieliśmy mieć tam wesele bo sala ładna, okolica również ale jak sie nasłuchałam (nawet w tym wątku gdzieś na początku jest o Ameliowce) to mi sie odechciało
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 14:54   #1097
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez moniss Pokaż wiadomość
Kalex nie dosc, ze ten sam dzien slubu to i ta sama godzina na mowienie tak .
o proszę

Cytat:
Kalex mam prośbę widziałam na forum, że masz śliczne tipsy, czy mozesz dać namiary, na te Panie?
Pozdrawiam
zaraz Ci wyślę PW
Stary 2007-11-21, 15:00   #1098
tiffi1
Rozeznanie

Kalex
Nam pan kamerzysta powiedział 900zł. a komplet 1400zł, więc wzrosły ceny i to niezle.

Co do fotografa "styczeń' to zdjecia robia bardzo ładne,ale neistety nasz termin mają już zajęty :-(
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:01   #1099
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ooo no wzrosła cena faktycznie; ja patrzyłam na umowę i mamy 1200
Stary 2007-11-21, 15:03   #1100
Puchatek M.
Rozeznanie

My też mamy 1200zł, ale rezerwowaliśmy już w kwietniu na sierpień 2008.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:03   #1101
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my w marcu
Stary 2007-11-21, 20:34   #1102
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Kalex dzieki za namiary.
Mam pytanko ile placicie osobno za kamerzyste, a ile za zdjeica i jak jest ich ilosc w sumie?
Stary 2007-11-22, 12:26   #1103
tiffi1
Rozeznanie

Kurcze różnic pół roku w zamawianiu a tu taka różnica w cenie 200zł to nie mało
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 14:07   #1104
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Kalex dzieki za namiary.
Mam pytanko ile placicie osobno za kamerzyste, a ile za zdjeica i jak jest ich ilosc w sumie?
nie mam pojęcie ile wychodzi oddzielnie za filmowanie a ile za zdjęcia, bo my mamy Pana z EllaVideo i on filmuje, a jego żona robi foty i na umowie mamy już całą sumę razem wpisaną. Ale hm...chyba gdzies w moich notatkach mogę miec zapisane ile wychodzi oddzielnie - bo jak szukaliśmy kamerzysty i fotografa to dzwoniłam po wielu i później do nich chodziliśmy i zapisywałam wszystkie informacje
zaraz poszukam

EDIT:
no i znalazłam

3 płyty DVD z wesela (albo 3 kasety' albo mix 1 kaseta vhs, 2 dvd itp.) – koszt to 700 zł. Wykonywane są wysoką rozdzielczością HDV (nie wiem co to znaczy hehehe).
Fotografie: fotograf robi 500-800 zdjęć z wesela, z tego wybiera się minimum 100 zdjęć(pakiet podstawowy), które dostaje się na płycie i w formie książki plus 4 fotki w dowolnym powiększeniu gratis. Album i okładki na płytę z wesela i na zdjęcia wybieramy indywidualnie.

My mamy wybrany pakiet "średni" (jeśli tak to można nazwać ), czyli coś ponad 200 zdjęć

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2007-11-22 o 14:12 Powód: dopisek:)
Stary 2007-11-23, 12:29   #1105
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Kalex mało jakoś płacicie ja place 800 zł za zdjęcia wszystkie są duże w albumie mam 100(resztę na płycie).Za kamerzystę płace 1500zł 2 płyty w tym 2 kopie i orginał na takiej małej kasetce jak do kamery, wykonywane są wysoką rozdzielczością HDV (tzn że są przystosowane do tych dużych telewizorów a na małym będą takie paski jak w kinie na dole i góry ekranu).Album i okładki na płytę z wesela i na zdjęcia też mamy.
Stary 2007-11-23, 16:25   #1106
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Nie no skądże to tylko kryptoreklama, którą starasz się uprawiać. Skończ z tym albo posypią się punkty karne!
Przepraszam.

Dalej jednak uważam,że nie reklamuję swojej firmy.
Nie jest to także kryptoreklama.

Jak uważasz.
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 16:30   #1107
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Mam takie pytanie, czy któraś z was korzystała lub ma zamiar korzystac z usług florystki? Jeśli tak to powiedzcie mi prosze jak się mniej więcej przedstawia koszt takich usług ?
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 10:26   #1108
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, czy któraś z was korzystała lub ma zamiar korzystac z usług florystki? Jeśli tak to powiedzcie mi prosze jak się mniej więcej przedstawia koszt takich usług ?
lady.anna pytalam dwie panny mlode o florystow jedna za przybranie kosciola zaplacila 600zl, druga 400zl ( w cene wliczone sa tez kwiaty). Namiary bede miala niedlugo. Z wystrojem kosciola jest o tyle fajnie, ze mozna podzielic te kwote z parami, ktore w tym samym dniu tez beda mialy slub.Kwestia tylko jest dogadnianie sie co do kolorow i typu kwiatow, a tu moze bbyc roznie.
Stary 2007-11-24, 13:43   #1109
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

A czy to była cena za sam wystrój koscioła? Bo mnie interesuje kompletna usługa, tj. wiązanka dla mnie i sterszej, kompozycje na stoły i wystrój kościoła. jak macie namiary na jakies sprawdzone florystki, czy też kwiaciarki to bedę wdzięczna.
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 14:30   #1110
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
A czy to była cena za sam wystrój koscioła? Bo mnie interesuje kompletna usługa, tj. wiązanka dla mnie i sterszej, kompozycje na stoły i wystrój kościoła. jak macie namiary na jakies sprawdzone florystki, czy też kwiaciarki to bedę wdzięczna.
Lady.anna niestety to tyczylo sie tylko wystroju kosciola. Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości