Scent Bar LIX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-01, 13:01   #1231
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać o Twojej żeliwnej metodzie rozwiązywania problemów
Taaaaa, to raczej frustracyjne marzenie Choć czasem skutkuje, tak na opamiętanie Zdarzyło się, że otwiera oczy, więc suma sumarum jakieś działanie ma

Jeszcze przyglądam się perfumom, i nic nowego nie odkrywam. Z kwiatów całkiem do mnie przemawia magnolia. Ta od Gucci była całkiem znośna, choć też żaden szał. Kocham tuberozę, ale na lato nie dam rady.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:19   #1232
Parabelka
Panaroja

snad znowu chłodu
Cytat:
Napisane przez MotherDivine Pokaż wiadomość
A ja pożarłam się dzisiaj z the Chłopem, gdyż ponieważ jest kulfonem. :/
niestety oni tak mają upośledzeni genetycznie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:26   #1233
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O popacz, ja dokładnie odwrotnie. Lubię czytać, szukać, czekać na próbki i testować. Takie kupowanie z marszu nie ma w sobie magii!

Nienawidzę

Jak i wszelkich poszukiwań na zakupach: Chce coś mieć to idę i kupuję i ☠☠☠☠☠☠☠a z glowy A szukanie perfum czy podkładów to juz w ogóle droga przez mękę i kupa straconego czasu

Magię to ja mam, jak używam

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-04-01 o 13:35
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 13:58   #1234
Redhaired Witch
Nindżopesz

Próbowałam wypełnić wniosek o 500 zł przez mbank ale wszyscy się rzucili i się wiesza
Co najgorsze mój chłop powiedział, że to on chciał wypełnić i brać kasę na swoje konto, pff Będziemy pertraktować.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 14:15   #1235
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam wypełnić wniosek o 500 zł przez mbank ale wszyscy się rzucili i się wiesza
Co najgorsze mój chłop powiedział, że to on chciał wypełnić i brać kasę na swoje konto, pff Będziemy pertraktować.
Przynajmniej prędzej czy później dostaniecie, a ja nie mam po co składać. Musiałbym wcześniej po exa po sądach ciągać
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 16:04   #1236
aileenn
Mother of Cats

Stazja, puchata śliczota

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 18:35   #1237
MotherDivine
Niewyczymie.

E tam, ja swojego prześwięcam pogrzebaczem Rondle są zbyt bliskie memu sercu żeby je na takiego kulfona... ehh, co za dureń. Twierdzi, że mam 'okropne podejście', ponieważ rano robiłam makijaż zamiast zajmować się płaczącym Irytkiem - a płaczący Irytek nie był pozostawiony sam sobie! Przecież był u swojego tatusia na rękach! :/
Mama też człowiek, nie robot.

A w ogóle to zrobiłam przecudne placki po węgiersku.
I kawuchę zrobiłam.
I 'skazanego na śmierć' oglądam.

I czekam aż ten głupi kulfon wróci z roboty, cobym mogła swoją kolekcję pachniuchów obfotografować.
MotherDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:57   #1238
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Suzi jest zachwycona waszymi zachwytami

A my chyba mamy pierwszy sukces

Zaliczyłam z malą prawie dwie godziny zabawy
Na moim lóżku ( rano to bylo delikatnie, i kilka minut), a teraz prawie jak prawdziwy szczenior wesoły. Zapomniala że ma się boczyć, najpierw gryzienie kostki, potem dłoń, potem co chcialą, a na koniec wolała dloń, bo fajniej i latwiej wbić zębiska
Kilka salt przy tym zrobiła, poleżała kompletnie rozlużniona i do góry kołami, tak się rozbrykała,że w końcu spadla z lożka. Przestraszyla się, owszem, ale nie na tyle żeby wiać do kąta, tylko została blisko i krązyla w kólko. W końcu z lózka udało mi się ją przekonać,że warto wejść. Stanela na dwóch łapkach i próbowalą się wdrapać, nie udalo się, to zaczela popiskiwać nieśmialo,żeby ją wsadzić. No to wsadziłam i jeszcze trochę skubania dloni i kostki bylo. Oczywiście w międzyczasie pokazywala,ze nie czuje się pewnie i nie koniecznie chce, ziewała i udawała,że nie patrzy. Ale wystarczyło udawać,że też się na nią nie patrzy, machnąć kilka razy ręką i bawimy się jednak dalej
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 00:24   #1239
MotherDivine
Niewyczymie.

Czy tylko mi się wydaje, czy Guerlainowski Boid d'Armenie pachnie jak... kupa? :O
Stary 2016-04-02, 09:40   #1240
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Żelazkowe historie to nie moja specjalność, ale jesli chodzi o świeże zapachy to z ostatnich testów bardzo mi zapadł w pamięć Cartier Gold Must, soczysta zieloność Cię urządza?

Mam dylemat z zakresu weselnego savoir vivre, w sobotę moja kuzynka wychodzi za mąż, nie mogę być na weselu, ale mimo to bym im jakiś prezent sprawiła, nie ukrywają, że wolą pieniądze. No i ile się wkłada w kopertę w tej sytuacji? O weselu w ogóle się dowiedziałam miesiąc wcześniej (szybko, szybko, dzidzia w drodze )
Też bym dała 200

Cytat:
E tam, ja swojego prześwięcam pogrzebaczem Rondle są zbyt bliskie memu sercu żeby je na takiego kulfona... ehh, co za dureń. Twierdzi, że mam 'okropne podejście', ponieważ rano robiłam makijaż zamiast zajmować się płaczącym Irytkiem - a płaczący Irytek nie był pozostawiony sam sobie! Przecież był u swojego tatusia na rękach! :/
Mama też człowiek, nie robot.

A w ogóle to zrobiłam przecudne placki po węgiersku.
I kawuchę zrobiłam.
I 'skazanego na śmierć' oglądam.

I czekam aż ten głupi kulfon wróci z roboty, cobym mogła swoją kolekcję pachniuchów obfotografować.

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Na moim lóżku ( rano to bylo delikatnie, i kilka minut), a teraz prawie jak prawdziwy szczenior wesoły. Zapomniala że ma się boczyć, najpierw gryzienie kostki, potem dłoń, potem co chcialą, a na koniec wolała dloń, bo fajniej i latwiej wbić zębiska
Kilka salt przy tym zrobiła, poleżała kompletnie rozlużniona i do góry kołami, tak się rozbrykała,że w końcu spadla z lożka. Przestraszyla się, owszem, ale nie na tyle żeby wiać do kąta, tylko została blisko i krązyla w kólko. W końcu z lózka udało mi się ją przekonać,że warto wejść. Stanela na dwóch łapkach i próbowalą się wdrapać, nie udalo się, to zaczela popiskiwać nieśmialo,żeby ją wsadzić. No to wsadziłam i jeszcze trochę skubania dloni i kostki bylo. Oczywiście w międzyczasie pokazywala,ze nie czuje się pewnie i nie koniecznie chce, ziewała i udawała,że nie patrzy. Ale wystarczyło udawać,że też się na nią nie patrzy, machnąć kilka razy ręką i bawimy się jednak dalej

Dzień dobry znad znowu słońca

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 10:02   #1241
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Czy tylko mi się wydaje, czy Guerlainowski Boid d'Armenie pachnie jak... kupa? :O
Nie wiem, nie znam
Stary 2016-04-02, 13:38   #1242
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wiosna, kurde blat... Przez nią zachciało mi się Ouarzazate Ale to dobsz, wolę zachciewajki niż marazm.
Stary 2016-04-02, 13:49   #1243
Betty83
Zakorzenienie

znad przejedzenia

przemyślenie na sobotę: albo mi d rośnie albo zaczynam mieć jakąś talię

Cytat:

trafiła w najlepsze ręce

Cytat:

Na żywo jeszcze piękniejsza i taka delikatna, wcale nie grubasek tylko futerko puchate

poranna sesja
jaki słodziak

sis teża też przygarnęła suczkę z przytuliska
taką po przejściach, ostatnio u weta okazało się że ma śrut pod skórą
ale już się zadomowiła i na wielkanoc zabrali ją do rodziny
w domu były płytki na jakiejś wielkiej powierzchni i psina się bała po nich chodzić
więc żeby przeszła z jednego miejsca w drugie rozkładali przed nią wszystkie dywany, ręczniki i co tam jeszcze znaleźli, jak przed królową

a ja mam pytanie: co warto zrobić takiemu przyblokowemu kotu u weta? jakieś szczepienia, badania, odrobaczania...?
jakaś chuda i trochę ponura ta kotha się zrobiła, pomimo codziennego dokarmiania
Stary 2016-04-02, 14:27   #1244
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiosna, kurde blat... Przez nią zachciało mi się Ouarzazate Ale to dobsz, wolę zachciewajki niż marazm.

Niestety ja jestem gdzieś pośrodku. Chce mi się, a nie wiem czego. Tak na granicy popadnięcia w marazm, a tego bym nie chciała.

Za to właśnie stygnę z wkurfa. Jedyny dzień kiedy mam auto od rana, chęci możliwość i potrzebę by wyjechać na sklepy, nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na zakupach, (w tamtym roku, może w październiku) poza szybkim odbiorem internetowo klikniętych paneli, a chuop wozi mojo bryko jakieś graty meblowe MOJO BRYKO!!!!!!! Nie no ręce mi opadli. Półskóra a on będzie wiózł 2,5 metrowe lustra. W Megi. Hatchbacku Jednak brak mózgu jest nieuleczalny. Trzymajcie mnie, podeslijcie jakiegoś linka, niechże sobie coś kliknę, kupię, doraźnie poprawię nastrój bo wybuchnę.

Pomijając już fakt, jak jest to niebezpieczne, nieodpowiedzialne i debilne. I to, że jestem uziemiona.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

trafiła w najlepsze ręce
Prawda? Mówiłam, że obie z nich szczęściary.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Wciągnęło mnie w coś "pożytecznego" na rozładowanie wqurfa robiąc porządeczek w resztkach odlewek i próbek, i właśnie mnie tknęło po raz pierwszy, po już prawie 6 latach nieużywania na Kyoto! Nie wiem tylko, czy fakt, iż ostatnie jego krople rozwarstwiły się na olej i wodę, ma jakieś znaczenie Ale przynajmniej traumatyczne skojarzenie tego zapachu nie pojawiło się. Tzn, świadomie o nim wiem, ale już nie "czuję" tego w tym zapachu.

Jednak na kupno, to wciąż za mało

Oł gaaaaasz jak dziś wszystko mi pachnie! L'Instant, czemuż ani razu jesienią/zimą mi nie podszedł?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-04-02 o 14:37
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 15:55   #1245
MotherDivine
Niewyczymie.

Iryt poszedł do teściów! Ołłł jeee
A Chłopu rano spryskał nadgarstki Mon Precieux Nectar i teraz cały czas się wącha i mówi, że pięknie pachnie.

Nooo... rzeczywiście... <3

Łuhuuu - udało mi się obfocić i wrzucić kolekcję perfum z jednego z dwóch pudeł!

Edytowane przez MotherDivine
Czas edycji: 2016-04-02 o 16:34
Stary 2016-04-02, 18:27   #1246
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
jaki słodziak

sis teża też przygarnęła suczkę z przytuliska

a ja mam pytanie: co warto zrobić takiemu przyblokowemu kotu u weta? jakieś szczepienia, badania, odrobaczania...?
jakaś chuda i trochę ponura ta kotha się zrobiła, pomimo codziennego dokarmiania

Królewna

Na pewnoo szczepienie na koci katar, bo to śmiertelne , pewnie od razu dostanie na wściekliznę( też warto taką wloczęgę) i inne choroby, teraz sa szczepionki skojarzone, więc jak powiesz wetowi że podworkowy to coś Ci doradzi.
Odrobaczanie też warto chyba, ale to byś musiala Ty sama podać tabletkę/plyn do pyszczka i trzeba powtarzać co kilka miesięcy...z reszta nie wiem dokladnie jak to z tym odrobaczaniem kotów wolnożyjących...
Jak mialabyś gdzie ją przechować przez kilka dni, to warto wysterylizować. Teraz jest akcja sterylizacja, niby marzec, ale też u mojego weta jest marzec kwiecień , więc mozesz dopytać u siebie. Bezdomne zwierzaki często da się za grosze, tylko wlaśnie zlapać i przechować...nie wiem jak w tym roku, ale w zeszlym u nas gmina refundowałą bodajze 60 % kosztów( albo wiecej, moje się nie apały, więc nie dopytywalam), musialabyś dopytać u siebie ....

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2016-04-02 o 23:45
Stary 2016-04-02, 23:01   #1247
MotherDivine
Niewyczymie.

Co tu tak cicho?
Stary 2016-04-02, 23:46   #1248
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu tak cicho?
Sobotnia noc, wszyscy pewnie balują
Stary 2016-04-02, 23:54   #1249
MotherDivine
Niewyczymie.

Balować to każden jeden by chciał!

A robić to ni ma komu.
Stary 2016-04-03, 00:08   #1250
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Zachrzanianie po 10h dziennie powoduje, że niektórzy w weekend odpoczywają.
Stary 2016-04-03, 00:21   #1251
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Sobotnia noc, wszyscy pewnie balują
ja wczoraj balowałam, a dziś pracuję

nawet mi się udało zrealizowac plan wielkiego picia

najpierw earl grey ipa do sałatki z krewetkami i jabłkiem,
później miodowe celtyckie i bananowy pszeniczny cornelius pod domowe fryty, bo burgera już nie chcieli zrobić
5 shotów soplica orzech z mlekiem + 1 mocne kamikaze
tom collins
prosecco z syropem z bzu
i jeszcze prawie całe wino wypiliśmy w pokoju, jakaś hiszpańska ribera - kompocik

i rano było całkiem ok
zwłaszcza śniadanko
2016-04-02 10.10.55.jpg

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2016-04-03 o 02:05
Stary 2016-04-03, 00:37   #1252
Katty_p13
Piers do przodu

Betty - bo dobre śniadanko nigdy nie jest złe

U mnie szaleńczo - ale akurat ja ta lubię
Stary 2016-04-03, 00:37   #1253
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewnoo szczepienie na koci katar, bo to śmiertelne , pewnie od razu dostanie na wściekliznę( też warto taką wloczęgę) i inne choroby, teraz sa szczepionki skojarzone, więc jak powiesz wetowi że podworkowy to coś Ci doradzi.
Odrobaczanie też warto chyba, ale to byś musiala Ty sama podać tabletkę/plyn do pyszczka i trzeba powtarzać co kilka miesięcy...z reszta nie wiem dokladnie jak to z tym odrobaczaniem kotów wolnożyjących...
Jak mialabyś gdzie ją przechować przez kilka dni, to warto wysterylizować. Teraz jest akcja sterylizacja, niby marzec, ale też u mojego weta jest marzec kwiecień , więc mozesz dopytać u siebie. Bezdomne zwierzaki często da się za grosze, tylko wlaśnie zlapać i przechować...nie wiem jak w tym roku, ale w zeszlym u nas gmina refundowałą bodajze 60 % kosztów( albo wiecej, moje się nie apały, więc nie dopytywalam), musialabyś dopytać u siebie ....

gdybym mogła ją zabrać na te parę dni po sterylce, to już by została domowym kothem... ale nie przejdzie
Stary 2016-04-03, 00:42   #1254
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Betty - bo dobre śniadanko nigdy nie jest złe

U mnie szaleńczo - ale akurat ja ta lubię
opowiadaj

po tym śniadaniu, to mi zniknęły drapowania z sukienki
a i tak nie dałam rady całemu omletowi

\

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2016-04-03 o 01:59
Stary 2016-04-03, 11:33   #1255
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Niestety ja jestem gdzieś pośrodku. Chce mi się, a nie wiem czego. Tak na granicy popadnięcia w marazm, a tego bym nie chciała.

Za to właśnie stygnę z wkurfa. Jedyny dzień kiedy mam auto od rana, chęci możliwość i potrzebę by wyjechać na sklepy, nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na zakupach, (w tamtym roku, może w październiku) poza szybkim odbiorem internetowo klikniętych paneli, a chuop wozi mojo bryko jakieś graty meblowe MOJO BRYKO!!!!!!! Nie no ręce mi opadli. Półskóra a on będzie wiózł 2,5 metrowe lustra. W Megi. Hatchbacku Jednak brak mózgu jest nieuleczalny. Trzymajcie mnie, podeslijcie jakiegoś linka, niechże sobie coś kliknę, kupię, doraźnie poprawię nastrój bo wybuchnę.

Pomijając już fakt, jak jest to niebezpieczne, nieodpowiedzialne i debilne. I to, że jestem uziemiona.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Wciągnęło mnie w coś "pożytecznego" na rozładowanie wqurfa robiąc porządeczek w resztkach odlewek i próbek, i właśnie mnie tknęło po raz pierwszy, po już prawie 6 latach nieużywania na Kyoto! Nie wiem tylko, czy fakt, iż ostatnie jego krople rozwarstwiły się na olej i wodę, ma jakieś znaczenie Ale przynajmniej traumatyczne skojarzenie tego zapachu nie pojawiło się. Tzn, świadomie o nim wiem, ale już nie "czuję" tego w tym zapachu.

Jednak na kupno, to wciąż za mało

Oł gaaaaasz jak dziś wszystko mi pachnie! L'Instant, czemuż ani razu jesienią/zimą mi nie podszedł?
Wspolczuje uziemienia

Cytat:
Co tu tak cicho?
Ja się delektowalam wiosną i dziś też planuję po południu

Cytat:

później miodowe celtyckie i bananowy pszeniczny cornelius pod domowe fryty, bo burgera już nie chcieli zrobić
tom collins
prosecco z syropem z bzu
i jeszcze prawie całe wino wypiliśmy w pokoju, jakaś hiszpańska ribera - kompocik

i rano było całkiem ok
zwłaszcza śniadanko
Załącznik 6322311
Poszalalas

Dzień dobry

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 13:18   #1256
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
po tym śniadaniu, to mi zniknęły drapowania z sukienki

Rejcz, ad perfum deszczowo-letnich, odnalazłam na swojej fragrze notatkę: Mississippi Medicine - powietrzno-deszczowo-fiołkowo-cyprysowe jak Escentric 2.

EDIT: a tymczasem zamówiłam sobie do testów 1805 Liczę na ognisko z wędzoną sarną.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2016-04-03 o 13:19
Stary 2016-04-03, 13:32   #1257
MotherDivine
Niewyczymie.

Hue hue, Red... 1805 nazywam zapachem 'edukacyjnym'. Przygotuj się na niemałe doznania
Stary 2016-04-03, 13:41   #1258
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Przygotuj się na niemałe doznania
Wiadro sobie przygotuję
Stary 2016-04-03, 13:49   #1259
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
:

Cytat:

tom collins
prosecco z syropem z bzu

i rano było całkiem ok
zwłaszcza śniadanko
Załącznik 6322311
Ja nie wiem, gdzie Ty to wszystko wcisnęłaś

Soplica orzechowa z mlekiem jest pyszna
Cytat:

gdybym mogła ją zabrać na te parę dni po sterylce, to już by została domowym kothem... ale nie przejdzie
No tak, pamiętam jak pisałaś, że nie możesz jej wziąć

W sumie to nie wiem, czy po sterylizacji taka bezdomna kicia nie może zostać w lecznicy na czas wygojenia szwów...Tru by musiala podpowiedzieć jak to wyglada w praktyce....

Zgadnijcie kto machal nieśmiało ogonkiem dziś rano na moj widok, jak wsadziłam łeb pod łóżko
Stary 2016-04-03, 14:30   #1260
Betty83
Zakorzenienie

znad kaczki pieczonej

Cytat:
Ja nie wiem, gdzie Ty to wszystko wcisnęłaś
w draperii

2016-04-02 14.04.13.jpg

Cytat:

Soplica orzechowa z mlekiem jest pyszna
tylko że alkohol niewyczuwalny, albo dawkę homeopatyczną dostałam
smakuje jak te małe śmietanki do kawy

Cytat:
No tak, pamiętam jak pisałaś, że nie możesz jej wziąć

W sumie to nie wiem, czy po sterylizacji taka bezdomna kicia nie może zostać w lecznicy na czas wygojenia szwów...Tru by musiala podpowiedzieć jak to wyglada w praktyce....
planujemy zakup mieszkania jak się trafi jakaś okazja, wtedy nie byłoby problemu z przygarnięciem

weta mam w bloku obok, ale muszę wiedzieć z czym do niego iść

Cytat:

Zgadnijcie kto machal nieśmiało ogonkiem dziś rano na moj widok, jak wsadziłam łeb pod łóżko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości