Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-20, 11:02   #4861
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Na pewno chodzi o to, ale coś musiało przeważyć szalę...
no przeciez wiem,że nie chodzi tylko o piosenke kurcze głupio tak co chwile sie ktoras rozstaje z Tz-em

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:07   #4862
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no przeciez wiem,że nie chodzi tylko o piosenke kurcze głupio tak co chwile sie ktoras rozstaje z Tz-em
Może i głupio, ale czasami... to najlepsze co można zrobić
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:09   #4863
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Może i głupio, ale czasami... to najlepsze co można zrobić
ale najbardziej nienawidze panieniek, ktore mimo, ze wiedzą, że facet ma kogos podrywają go

Stary 2007-11-20, 11:15   #4864
nema_
Gość

No to po części mnie nie nawidzisz Jak już pisałam u mnie z moim TŻ się zaczęło jak był z inną. Nie z mojej inicjatywy, ale później już nie odpuściłam, zresztą bardzo szybko się wszystko potoczyło i moim zdaniem - dojrzale. Może ktoś to potępiać, ale przez to dwoje ludzi znalazło swoje drugie połówki, a nie żyją w związku bez miłości. Ja też niedługo przez naszym zejściem się zakończyłam związek.
Stary 2007-11-20, 11:17   #4865
dorinka30
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny , nie nadrobiłam niczego, nie mam siły ani chęci na nic. Czuję się okropnie, moja siostra na poprwinach urządziła taka szopkę przy całej mojej rodzinie że szok Miała pretensje do mnie i Tża nie wiem o co? ogólnie o świadkowanie ale nie wiem co ja tak rozjuszyło w kazdym razie wstaliśmy od stołu i wyszliśmy, po słowach, ze " ja jestem prostaczką i mój narzeczony także i dlatego do siebie pświetnie pasujemy" Dodładnie recz biorąc ja wstałam, bo mój Tż akurat był u swoich rodziaców i miał dojechać ale nie dojechał, bo go poinformowałam co się wydarzyło.....
Nie wiem dokładnie o co jej chodziło? Moze o to, że mój Tż nie zatańczył z nią (panną młodą ) ale on powiedział, ze nie zatańczy z nią i już ....wiec jak miałam go zmusić

Poza tym o tym ,że świadkujemy dowiedzieliśmy się dwa tygodnie temu więc o co chodzi /////Ja miałam jeszcze na weselu swoje dziecko i musiałam się nim zająć, bo on nikogo prócz mnie i Tża się nie słucha....więc to wszystkko niebyło takie proste , aczkolwiek nie widzimy żadnej swojej winy a już te słowa co usłyszeliśmy, normalnie SZOK!!! mój Tż dzwonił do Młodego w tej sprawie (zresztą kolegi mojego Tża) on powiedział, ze nie wie o co chodzi, ze on tak nie myśli i że to powiedziała ona nie on.....Ale swoją drogą mógł jakkolwiek zareagować , mój Tż zakończył rozmowę aby ograniczyć nasze kontakty do niezbędnego minimum

Żałuję tylko, ze ich tak hojnie obdarowaliśmy kasą, mogłam wrzucić pocięte gazety !!!!!!!
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:19   #4866
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
No to po części mnie nie nawidzisz Jak już pisałam u mnie z moim TŻ się zaczęło jak był z inną. Nie z mojej inicjatywy, ale później już nie odpuściłam, zresztą bardzo szybko się wszystko potoczyło i moim zdaniem - dojrzale. Może ktoś to potępiać, ale przez to dwoje ludzi znalazło swoje drugie połówki, a nie żyją w związku bez miłości. Ja też niedługo przez naszym zejściem się zakończyłam związek.
ale chyba nie robiłs tego perfidnie ale w sumie ale w sumie gdyby nie to to nie byłabys ze swoim TZ-em
ja zaraz mam kolokwium
Dorinka! Twoja siostra cie tak potraktowała powinna sie cieszyc, że jestes z nia w dniu slubu! cos masz pecha do tych wesel jak nie musisz sama płacić za nocleg to Ci ktoś ubliża

Stary 2007-11-20, 11:24   #4867
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ale najbardziej nienawidze panieniek, ktore mimo, ze wiedzą, że facet ma kogos podrywają go
Cytat:
No to po części mnie nie nawidzisz Jak już pisałam u mnie z moim TŻ się zaczęło jak był z inną.
Ja z Mężem poznałam się jak byłam z EX i Mąż, jak się dowiedział, że z kims jestem to definitywnie stwierdził, że nic nie będzie z tego, póki jestem z iimś, bo on się z kobietami w związkach nie spotyka.
I przyznaję, że owszem, spotykaliśmy się jako przyjaciele, ale buziaka w czoło tylko dostałam, póki się z EXem nie rozstałam... Szalenie mi się takie Męża podejście podoba. Szanuję to bardzo.
Stary 2007-11-20, 11:25   #4868
nema_
Gość

Zdecydowanie nie perfidnie, w dodatku mialam rowniez chwile wyrzutów - nie robiłam tego dla samego podrywu. Po prostu opanowały mnie takie emocje i uczucia w stosunku do niego w tak krókim czasie, ze to było powalające. I dodam, ze nigdy się nie pocalowalismy, a nawet - uwaga - nie spotkalismy - poki on był z nią. Fizycznosc zaczela się dopiero po zerwaniu. Niczego nie zaluje, czasem naprawde po porstu tak musi być, przeciez nie wszystkie związki 'to jest to', normalne, ze osoby się ze sobą rozstają

O Hihi miałaś podobnie ;-) Też szanuje takie podejście, ze strony mojego TŻ było identycznie - najpierw musiał poukłądać sprawy, żeby móc budować od nowa.

ps. dziewczyny szukam takich spodni jak w załączniku, pomożecie mi może, bo nie wiem gdzie szukać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 695250.jpg (80,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg guanojo2.jpg (40,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2007-11-20, 11:27   #4869
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny , nie nadrobiłam niczego, nie mam siły ani chęci na nic. Czuję się okropnie, moja siostra na poprwinach urządziła taka szopkę przy całej mojej rodzinie że szok Miała pretensje do mnie i Tża nie wiem o co? ogólnie o świadkowanie ale nie wiem co ja tak rozjuszyło w kazdym razie wstaliśmy od stołu i wyszliśmy, po słowach, ze " ja jestem prostaczką i mój narzeczony także i dlatego do siebie pświetnie pasujemy" Dodładnie recz biorąc ja wstałam, bo mój Tż akurat był u swoich rodziaców i miał dojechać ale nie dojechał, bo go poinformowałam co się wydarzyło.....
Nie wiem dokładnie o co jej chodziło? Moze o to, że mój Tż nie zatańczył z nią (panną młodą ) ale on powiedział, ze nie zatańczy z nią i już ....wiec jak miałam go zmusić

Poza tym o tym ,że świadkujemy dowiedzieliśmy się dwa tygodnie temu więc o co chodzi /////Ja miałam jeszcze na weselu swoje dziecko i musiałam się nim zająć, bo on nikogo prócz mnie i Tża się nie słucha....więc to wszystkko niebyło takie proste , aczkolwiek nie widzimy żadnej swojej winy a już te słowa co usłyszeliśmy, normalnie SZOK!!! mój Tż dzwonił do Młodego w tej sprawie (zresztą kolegi mojego Tża) on powiedział, ze nie wie o co chodzi, ze on tak nie myśli i że to powiedziała ona nie on.....Ale swoją drogą mógł jakkolwiek zareagować , mój Tż zakończył rozmowę aby ograniczyć nasze kontakty do niezbędnego minimum

Żałuję tylko, ze ich tak hojnie obdarowaliśmy kasą, mogłam wrzucić pocięte gazety !!!!!!!
Och Dorinko jak mi przykro
Rozumiem, że mogli mieć jakieś do was żale, nie wnikam czy uzasadnione czy nie.. Ale miejsce gdzie to mówiła i forma w jakiej twoja siostra załatwiła sprawę jest poniżej pasa.. Współczuję ci serdecznie.. Oczywiście najlepiej by było obgadać to z nią, spytac o co jej tak na prawdę chodzi.. Ale szczerze mówiąc ja bym chyba się do niej pierwsza nie odezwała.. bo to co zrobiła mówiąc delikatnie to zachowanie zupełnie nie na miejscu

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:28   #4870
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinka! Twoja siostra cie tak potraktowała powinna sie cieszyc, że jestes z nia w dniu slubu! cos masz pecha do tych wesel jak nie musisz sama płacić za nocleg to Ci ktoś ubliża
No dokładnie, wiedziałam ze ona jest wyrafinowana egoistką ale cóz....siostra to siostra. Myślałam sobie, jakoś to przeżyjemy, nie wypada odmówic siostrze....Ale byłam głupia, trzeba było kategorycznie odmówic i się nie ceregielić, ale tak to w zyciu jest " jak masz miękkie serce to musisz miec twardą dupę "
Stary 2007-11-20, 11:30   #4871
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, wiedziałam ze ona jest wyrafinowana egoistką ale cóz....siostra to siostra. Myślałam sobie, jakoś to przeżyjemy, nie wypada odmówic siostrze....Ale byłam głupia, trzeba było kategorycznie odmówic i się nie ceregielić, ale tak to w zyciu jest " jak masz miękkie serce to musisz miec twardą dupę "
Dorinka niestety, rodziny się nie wybiera
Stary 2007-11-20, 11:30   #4872
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2007-11-20, 11:30   #4873
nema_
Gość

Dorinko, przykra sytuacja, szczególnie, że to bliska rodzina. Mam nadzieję, że Twoja siostra pójdzie po rozum do głowy i przeprosi Was oboje.
Stary 2007-11-20, 11:34   #4874
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Och Dorinko jak mi przykro
Rozumiem, że mogli mieć jakieś do was żale, nie wnikam czy uzasadnione czy nie.. Ale miejsce gdzie to mówiła i forma w jakiej twoja siostra załatwiła sprawę jest poniżej pasa.. Współczuję ci serdecznie.. Oczywiście najlepiej by było obgadać to z nią, spytac o co jej tak na prawdę chodzi.. Ale szczerze mówiąc ja bym chyba się do niej pierwsza nie odezwała.. bo to co zrobiła mówiąc delikatnie to zachowanie zupełnie nie na miejscu
Wiesz ja byłam w taki szoku, ze myślałam ze z krzesła spadnę , pytałam konkretnie o co jej chodzi ???? I dokładnie nic nie umiała powiedzieć, podać szczegółów ...poza tym cała moja rodzina wstawiła się za mną, ze co za bzdury ona wygaduje ale ta była w jakimś "uderzeniu"

Ja się pierwsza nie odezwę, nie ma mowy, nie zapomnę jej tego cyrku jaki urządziła

Swoją drogę to dostała jakiegoś szału w pierwszym dniu jak została mężatką , swojego męża też skrytykowała i wyśmiała jak powiedział do naszej mamy- MAMO Powiedziała, głupi jesteś jaka to twoja mama????? I dalej, do niego "Nie licz że ja do twoich będę się tak zwracać, zapomnij" A On mówi, to trzeba było to powiedziec przed ślubem a nie przed
Stary 2007-11-20, 11:35   #4875
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja byłam w taki szoku, ze myślałam ze z krzesła spadnę , pytałam konkretnie o co jej chodzi ???? I dokładnie nic nie umiała powiedzieć, podać szczegółów ...poza tym cała moja rodzina wstawiła się za mną, ze co za bzdury ona wygaduje ale ta była w jakimś "uderzeniu"

Ja się pierwsza nie odezwę, nie ma mowy, nie zapomnę jej tego cyrku jaki urządziła

Swoją drogę to dostała jakiegoś szału w pierwszym dniu jak została mężatką , swojego męża też skrytykowała i wyśmiała jak powiedział do naszej mamy- MAMO Powiedziała, głupi jesteś jaka to twoja mama????? I dalej, do niego "Nie licz że ja do twoich będę się tak zwracać, zapomnij" A On mówi, to trzeba było to powiedziec przed ślubem a nie przed
chyba Twoje przeciwieństwo ta siostra biedny ten jej maż

Stary 2007-11-20, 11:40   #4876
sanetka
Zakorzenienie

przepraszam ale ta twoja siostra to jakas dziwna widac ze egoistka i w ogole. wspolczuje jej mezowi.
macie pecha do tych wesel ostatnio.

chociaz jesli chodzi i swiadkowanie to ja nawet nie chce myslec co bedzie u mnie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:45   #4877
nema_
Gość

Cytat:

Faktycznie jak na świeżo upieczoną panne młodą, to emocje ma w sobie jakieś chore
A jej mąż chyba nie jest zbytnio przez takie zachowanie szczęśliwy. Domyślam sie, że zwrócenie się do teściów po raz pierwszy mamo/tato musiało wymagać odwagi i możliwe, że sam dużo nad tym myślał, a tu nagle wyśmianie... bardzo nieładnie.
Stary 2007-11-20, 11:47   #4878
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinka niestety, rodziny się nie wybiera
Niestety przynam tu rację naszej Hihi!

Cytat:

Raju Dorinko, to opowieść, jak z jakiegoś filmu..
Po pierwsze z tego co mówisz, to wg. mnie ona nie przedstawiła konkretnych zarzutów wobec ciebie i TZ-eta, bo ich nie miała, z tego co opisujesz chodziło bardziej o zrobienie afery dla samej afery, a nie z jakiegoś powodu.. Ale to poniżej pasa, w takim dniu i do własnej siostro.. Cóż nawet nie chcę ubierac w słowa tego co pomyślałam sobie, bo to twoja siostra.. Jest mi bardzo przykro, że ciebie to spotkało..
A to jak potraktowała swojego męża, niestety nie powoduje, że myśle o niej lepiej.. Współczuje chłopakowi, odezwał się do tesciowej mamo, to fajne, nie każdy (sama wiem po sobie) umie to zrobić, a ta go zmieszała z błotem jak jakiegoś gówniarza... Szkoda, że jej się nie postawił..

EDIT: a wogóle to ona zamaist być szczęsliwą, rozpromienioną po ślubie, zachowuje sie jak baba jaga!? O co biega?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 11:49   #4879
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
chyba Twoje przeciwieństwo ta siostra biedny ten jej maż
Mam nadzieję, ze jestem jej przeciwieństwem Szkoda mi tego jej męża, chyba do końca nie wiedział co go czeka ....
I pomysleć, że poznał GO z nią mój Tż i ze są razem tyle co my, w tą jednak różnicą, że mieli przerwę od związku 3 miesięczną, bo go zostawiła dla innego (to tak w skrócie) a jak tamten ją olał, to wróciła skruszona i udawała żal za grzechy ....I facet ją przyjął z powrotem, nawet przystał na taki pośpiech ze ślubem co mnie strasznie zaskoczyło
Stary 2007-11-20, 11:53   #4880
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie jak na świeżo upieczoną panne młodą, to emocje ma w sobie jakieś chore
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
EDIT: a wogóle to ona zamaist być szczęsliwą, rozpromienioną po ślubie, zachowuje sie jak baba jaga!? O co biega?
Strasznie dziwne to wszystko co?

Co prawda ja też na slubie wywołałam skandal, ale troszkę innego typu
Stary 2007-11-20, 11:53   #4881
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, ze jestem jej przeciwieństwem Szkoda mi tego jej męża, chyba do końca nie wiedział co go czeka ....
I pomysleć, że poznał GO z nią mój Tż i ze są razem tyle co my, w tą jednak różnicą, że mieli przerwę od związku 3 miesięczną, bo go zostawiła dla innego (to tak w skrócie) a jak tamten ją olał, to wróciła skruszona i udawała żal za grzechy ....I facet ją przyjął z powrotem, nawet przystał na taki pośpiech ze ślubem co mnie strasznie zaskoczyło
eee kopara mi opadł sa razem 2 lata zdązyli przygotować slub i rozstać sie na 3 miechy o bosh a ile ona ma lat jesli mozna wiedzieć?

Stary 2007-11-20, 11:56   #4882
nema_
Gość

Cytat:
Strasznie dziwne to wszystko co?

Co prawda ja też na slubie wywołałam skandal, ale troszkę innego typu
Hihi, czy będzie nietaktem, jak spytam jaki ? Bo pobudziłaś moją ciekawość :p
Stary 2007-11-20, 11:58   #4883
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez moja tez

Stary 2007-11-20, 12:02   #4884
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
eee kopara mi opadł sa razem 2 lata zdązyli przygotować slub i rozstać sie na 3 miechy o bosh a ile ona ma lat jesli mozna wiedzieć?
35
Stary 2007-11-20, 12:05   #4885
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, przez 2 lata spokojnie można slub zaplanować... no bez przesady
Cytat:
Cytat:
moja tez moja tez
Oj, pisałam już, że po prostu wyprosiłam dwie Panie zaraz po powiedzeniu "TAK" mowiąc, że zobaczyły co miały zobaczyć i mają wyjść, bo nie były zaproszone, a to nie pokaz w cyrku Ani kwiatków ani życzen nie przyjęłam mówiąc, że to mój dzień i to ja będę decydowała z kim go będę świętować, więc mają wyjść. I mam nadzieję nie do widzenia.
Kretynki. Była Męża i jej psiapsiółka, co to nie mogły uwierzyć, że Mąż rzeczywiście ZE MNĄ (no bo jak, z takim kimś?) weźmie ślub (kpina, On weźmie ślub? No wayyyy...) Wszyscy zrobili wielkie oczy, że miałam odwage je wyprosić, bo przeiceż "nie wypada", ale Wy już mnie znacie i chyba wiecie co myslę o "nie wypada"?
Stary 2007-11-20, 12:08   #4886
nema_
Gość

Och brzmi cudownie ile ja bym dała, żeby zobaczyć ich miny! Ode mnie być dostała owacje na stojąco
Stary 2007-11-20, 12:08   #4887
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, przez 2 lata spokojnie można slub zaplanować... no bez przesady

Oj, pisałam już, że po prostu wyprosiłam dwie Panie zaraz po powiedzeniu "TAK" mowiąc, że zobaczyły co miały zobaczyć i mają wyjść, bo nie były zaproszone, a to nie pokaz w cyrku Ani kwiatków ani życzen nie przyjęłam mówiąc, że to mój dzień i to ja będę decydowała z kim go będę świętować, więc mają wyjść. I mam nadzieję nie do widzenia.
Kretynki. Była Męża i jej psiapsiółka, co to nie mogły uwierzyć, że Mąż rzeczywiście ZE MNĄ (no bo jak, z takim kimś?) weźmie ślub (kpina, On weźmie ślub? No wayyyy...) Wszyscy zrobili wielkie oczy, że miałam odwage je wyprosić, bo przeiceż "nie wypada", ale Wy już mnie znacie i chyba wiecie co myslę o "nie wypada"?
ja to bym chyba bez przeklenstw nie wytrzymala

Stary 2007-11-20, 12:15   #4888
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się okropnie, moja siostra na poprwinach urządziła taka szopkę przy całej mojej rodzinie że szok
No faktycznie musiało być nie przyjemnie... a czy już rozmawiałyście, albo czy zapytałaś jej sie wtedy czemu tak myśli?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 12:16   #4889
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Och brzmi cudownie ile ja bym dała, żeby zobaczyć ich miny! Ode mnie być dostała owacje na stojąco
Teść podszedł do mnie po tym wszystkim i powiedział "Byłaś wspaniała, jestem z Ciebie dumny!" A później, na obiedzie Teściowa w odpowiedzi na czyjeś tam zyczenia, abyśmy się trzymali odparła, że "Znając ich to trzymać się będą razem wspaniale"
Cytat:
ja to bym chyba bez przeklenstw nie wytrzymala
A ja właśnie nie - takie to trzeba usadzać na chłodno, z taktem (którego im brak) klasą, stylem i godnością - niech zobaczą gdzie ich miejsce i ile im do mnie brakuje - do ich poziomu się nie zniżę - lubię tak na zimno ścinać - bo wtedy nie może nic zrobić - przecież mi nie odpyskuje i nie będzie krzyczała, jeśli ja rzeczowo i kulturalnie do niej mówię...
Stary 2007-11-20, 12:18   #4890
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Teść podszedł do mnie po tym wszystkim i powiedział "Byłaś wspaniała, jestem z Ciebie dumny!" A później, na obiedzie Teściowa w odpowiedzi na czyjeś tam zyczenia, abyśmy się trzymali odparła, że "Znając ich to trzymać się będą razem wspaniale"
A ja właśnie nie - takie to trzeba usadzać na chłodno, z taktem (którego im brak) klasą, stylem i godnością - niech zobaczą gdzie ich miejsce i ile im do mnie brakuje - do ich poziomu się nie zniżę - lubię tak na zimno ścinać - bo wtedy nie może nic zrobić - przecież mi nie odpyskuje i nie będzie krzyczała, jeśli ja rzeczowo i kulturalnie do niej mówię...
no w sumie sasa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości