![]() |
#1921 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
ja bym na twoim miejscu sprobowala tabletek, najwyzej odstawisz, ludzie strasza skutkami ubocznymi, a ja sobie nie wyobrazam zycia bez nich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1923 |
Konto usunięte
|
faceci chca miec dzieci bo praktycznie wszystkie obowiazki spadna na kobiete. proste
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Konto usunięte
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5824943 1]faceci chca miec dzieci bo praktycznie wszystkie obowiazki spadna na kobiete. proste[/QUOTE]
Zalezy, u mnie jednak wiekszosc spadla na ojca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Konto usunięte
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5824943 1]faceci chca miec dzieci bo praktycznie wszystkie obowiazki spadna na kobiete. proste[/QUOTE]
Nie sądzę. Myślę, że po prostu, większość ludzi chce mieć dzieci, a dla wielu to taki naturalny ciąg życia (ślub, mieszkanie, dziecko, dom itp). Serio, większość ludzi, jak ich pytam, chce mieć dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Konto usunięte
|
Z okazji wiosny podcięłam włosy, zaczęłam pracę i czekam na ciepłe dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Konto usunięte
|
Tylko ciekawe czy do karmienia i przewijania faceci sa tacy chetni jak do posiadania ....
Lepiej miec bo w przeciwnym razie rodzina i znajomi beda docinac, ze pewnie nie umie zrobic. A to jest obciach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Konto usunięte
|
Chetni czesto sa, tylko problem jest taki, ze sa pomijani przy naukach jak sie prawidlowo dzieckiem zajac, bo to przeciez nie ich rola. Niestety bywa, ze to ma tragiczne skutki, znajomemu nikt nie wyjasnil jak sie karmi prawidlowo, akurat zostal sam z dzieckiem i stalo sie nieszczescie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
she-wolf
|
też się właśnie tego boję, gdzie ja znajdę sobie faceta, coby podzielał moje poglądy
![]()
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
To w moim środowisku jest odwrotnie, znam facetów, którzy nie chcieliby mieć dzieci, a ich dziewczyny są innego zdania
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5824943 1]faceci chca miec dzieci bo praktycznie wszystkie obowiazki spadna na kobiete. proste[/QUOTE] Jakby ktoś mi powiedział, że mogę mieć swoje dziecko, które urodzi mój facet, i to on będzie siedział na tacierzyńskim, karmił, przewijał i wychowywał, zrezygnuje na jakiś czas z pracy, a ja będę się w tym czasie rozwijać, moje ciało się nie zmieni i nie przejdzie burzy hormonalnej, a z dzieckiem spędzać popołudnia i się bawić, to pewnie byłabym bardziej chętna na taki układ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
BAN stały
|
evelinarav
Mój TŻ bez problemu przewijał swoją chrzesniaczke gdy była mała. Tylko rzeczywiście jego szwagier często mu ubliża,że dziecka nie potrafi zrobić to jest dość przykre dla niego.Wtedy zaczyna się kłótnia. Candycotton Mój ojciec podobno dużo rzeczy też sam robił przy mnie i przy bracie dlatego uważam,że obowiązki powinny być podzielone Vinnga Szkoda,że Ci faceci są zajęci :P Rzeczywiście też pewnie bym inaczej myślała,gdybym nie musiała tych wszystkich rzeczy przejść jak ciąża poród i wychowanie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1933 |
BAN stały
|
Jak na to w ogóle Twoja rodzina reaguje?Bo ja czuję nacisk z każdej strony,że czasami ciężko to znieść
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
BAN stały
|
shantai
Moi rodzice twierdzą,że nie mam żadnych wartości że dziecka mieć nie chce i dyskusja z nimi to ciężki temat evelinarav Też słyszałam już takie co i to w twarz od koleżanki jak to możliwe że nie mam dziecka skoro jestem w związku 8 lat (z poprzednim partnerem) jestem pewnie bezpłodna,że jeszcze nie wpadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Komandor Kociak
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast w kwestii faceta, cóż. Nigdy chyba nie można być pewnym, zwłaszcza będąc z młodym. Mój niby mówi, że jak kiedyś zmieni decyzję dotyczącą dzieci (tj. ich braku) to mi powie. W tej chwili też nie chcę, ale niestety dziećmi się chętnie zajmuje, więc coraz bardziej przestaje się łudzić, że mu się nie odmieni. Zwłaszcza po wczorajszej rozmowie na temat sterylizacji u mnie, gdzie stwierdził, że to moja decyzja i sama poniosę jej konsekwencje. Na moje stwierdzenie, że taka decyzja dotyczy nas oboje odpowiedział milczeniem. Będę musiała ten temat przewałkować jeszcze raz zwłaszcza, że w maju będę mieć nareszcie pieniądze, żeby ewentualnie się takiemu zabiegowi poddać. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-04-02 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
she-wolf
|
U mnie nacisku JESZCZE nie ma (i marzę o tym, żeby tak zostało...), ale boję się, że za parę lat się zaczną. Moja mama to mam wrażenie, że patrzy póki co na mnie z pobłażliwością - ot, takie moje niedorosłe jeszcze gadanie, z dziadkami nigdy tematu nie poruszę, bo doskonale wiem, że dla nich w ogóle nie istnieje opcja, że można nie chcieć
![]() Większość koleżanek chce mieć dzieci, ale spotkałam już na całe szczęście parę dziewczyn, co myśli podobnie jak ja ![]() Z facetami jak na razie ciężko, ale nie ukrywam, że mnie pocieszyłaś, agniesiaa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | ||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1941 |
Wredny kotecek
|
A ja od kilku dni mam dziwną i niezrozumiałą dla mnie fazę:P ruszają mnie dzieci (ale nie cudze, tylko wyobrażenia o nich)
![]() ![]() że dobrze mi tak jak jest i nie chciałabym nic zmieniać. Instynkt poczuł 30stkę na karku i próbuje walczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Konto usunięte
|
Chyba tak, niektorzy moga twierdzic, ze instynkt nie istnieje, ale jak kogos to chociaz raz trzeplo, to wie o co chodzi. Jakis czas temu znajoma poszla zobaczyc noworodka, a one wydzielaja feromony, od ktorych niektorym tancza jajniki i az jej sie w glowie zakrecilo. Mialysmy potem dluga rozmowe o tym, jakie to okropne byc tak zniewolonym przez biologie, wiesz doskonale, ze nie chcesz, a tu cos zobaczysz, nawdychasz sie, zblizasz do menopauzy i nagle zaczyna Ci sie chciec z zupełnie niewłaściwych przyczyn. Zycze wytrwalosci i zeby to minelo szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie, to biologia. Moje ciało chce ciąży. To dziwnie brzmi, ale tak czuję. Natomiast jest jeszcze rozum i wolna wola. A poza tym bardzo mnie smucą obecne rządy w kraju i kolejne rewelacyjne ustawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
BAN stały
|
Ja poczułam instynkt w wieku 20 lat zajmując się wtedy dwu miesięczna chrzesniaczką brata.To było coś niesamowitego zapragnęłam mieć swoje dziecko,tak bardzo że gdy jechałam do domu to aż mi się płakać chciało bo tak bardzo chciałam być przy tym dziecku i się nim zajmować.Jednak miałam wtedy kryzys z pierwszym partnerem więc mowy o dzieciach nie było.Był to mój pierwszy facet z którym się później rozstałałam aż po 8 latach.Toksyczny związek nie miał w ogóle żadnych planów w stosunku do mnie.Dalej kilka lat przerwy od facetów.Kolejny partner ale już nie poczułam nigdy więcej tego instynktu.Mimo,że w późniejszym czasie zajmowałam się małymi dziećmi koleżanek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
|
Ja nic takiego nigdy nie poczułam.
#1946 |
Komandor Kociak
|
Ja posiadam pewną wrażliwość jeżeli chodzi o dzieci innych osób - znajomych, rodziny itp. Mogę posiedzieć chwilę z dzieckiem, pobawić się i zająć nim tak by się nie nudziło, jednak na dłuższą metę byłaby to dla mnie katorga. Moja mama ma takie powiedzenie, że dziecko jest słodkie, ale tylko na 5 minut. Chwile potrzymać na rękach, a jak jest większe to pobawić się - ale żeby tak cały czas z nim przebywać, 24h/dobę... Oj, raczej marnie to widzę w moim wypadku. Teraz jak jeżdżę do rodziny mam kuzynów 11 lat, chwilę z nimi porozmawiam, zapytam co w szkole ale zwykle na tym się kończy. Nie rozumiem tej potrzeby, instynktu macierzyńskiego. Każde dziecko jest dla mnie w większym lub mniejszym stopniu obojętne, nie potrafiłabym przebywać z nim cały czas i poświęcać mu 100% swojej uwagi, bo to byłaby udręka. A biologia pod tym względem jest zabójcza, bo ciało podpowiada co innego, a rozum wie swoje.
![]() |
#1947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Konto usunięte
|
Jeśli któraś z was wie, gdzie w Warszawie nie robią problemów z założeniem wkładki bez hormonów nieródce, bardzo proszę o info na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Konto usunięte
|
Ale cyrk w Pl z tym calkowitym zakazem aborcji. Wstyd na caly swiat. Niedlugo wycofaja ze sprzedazy gumki i pigulki .... do czego to zmierza ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.