|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: - Cieplutkie rzeczy na MROOOŹŹNĄĄ ZIME -
Witam Was
ja też potrzebuje pomocy w doborze ciepłych rzeczy bo już zwątpiłam w moje zdolności szukania po sklepach ![]() mam ciepły wełniany płaszczyk, szary z domieszką brązu i 'rdzy' (malutko) do kolana, dodatki w stłumionej kolorystyce fioletowo-zielonej brakuje mi ciepłych butów na małym obcasie (nie płaski, a kaczuszka)... ale tu zaczynają sie schody- nie oficerkowate. (oficerki mam, gruba skora, cieple ale nie wyjde w nich na ulice) probowalam do tego plaszcza cos bardziej hmm... sportowego-bo mam i nawet cieple, ale nie pasuje wcale! no i co na głowe? przeziebilam sie juz latajac z gołą głową i nadszedł czas na zmiany, i kolejne ale: mam małą głowe wiec po załozeniu czapki wygladam jak zapałka po zdjeciu tez bo grzywka i reszta włosów sie przyklepuje(glupio tez wygladam we wszelkieto rodzaju kaszkietach/beretach), nie przechodze przeciez calej zimy zaslaniajac sie szalikiem moze spotkałyscie sie z czyms sensownym i mozecie mi pomóc?? |
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
a czemu nie wyjdziesz?
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
bo to jezdzieckie oficerki
![]() (nowiutkie, sliczne, nie chce zniszczyc,podrapac .... poza tym jeszcze nie dam rady w nich swobodnie chodzic ;P) |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
aaa...
![]() trzeba bylo tak od razu :P fakt w butach jezdzieckich chodzenie jest dosyc utrudnione
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
juz wiele butow ogladalam, i powtarza sie jedno: jak cieple to albo malo eleganckie, albo oficerki, jak ladne i na kaczuszce to jesienne
jakies pomysły co do nakryc glowy? |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
ehh no to widze ze masa ludzi ma ten sam problem.. tylko nieststy wszyscy poszukuja a nikt znaleźć nie moze :')
ja poszukuje płaszczka krótszego ew dłuższej kurtki :P wełnianej czarnej dwurzedowej myśle ze 200 zł moge na nia dac... i nic ![]() carmelova sadystka :P ta szara kurteczka prze cuuudna :')
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny pomysł na wątek, Atoska ![]() Dziewczyny, co do butów - rada natury ogólnej z autopsji: jeśli nie znajdziecie nic mocno ocieplonego w całości, zawsze przyglądajcie się zelówkom kozaków. Jeśli jest gruba, będzie w takich znacznie cieplej. Może to oczywistość, ale a nuż komuś jednak się przyda
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Która z was posiada jakis elegancki plaszczyk welniany, moze byc dwurzędwowy ale ocieplany koniecznie, szukam wszedzie ale sa cienkie! napiszcie w jakich sklepach znalazlyscie
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wizażowych wątków.Z niewiadomych przyczyn producenci uznali, że zimowe temperatury w Polsce nigdy nie spadają poniżej zera Nie dziwi mnie to w stosunku do kolekcji Zary itp., ale już np. w kolekcji Reserved jest bardzo wkurzające.Tylko All i targowiska.
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kosztowal mnie ponad 300 zl mniej niz w sklepie
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu wykorzystałam okazję, żeby dorzucić swoje 3 grosze do Twojej wypowiedzi i trochę powalczyć ze stereotypem "targ = badziewie". Bo stereotyp ma się dobrze, na Wizażu chyba też, w przeciwnym razie byłoby tu więcej posiadaczek wełnianych ciepłych płaszczyków.
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej szukałąm w typowych sieciówkach, ale tam niestety producenci nie wzięli pod uwagę nadchodzącej polskiej mroznej zimy ![]() Mam czerwony ocieplany płaszcz z paskiem w talii, zapinany na duże czerwone guziki. Producent polski, wzór włoski. Niemal taki sam tylko w kolorze czarnym widziałąm w butiku za ponad 200 zł więcej. |
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
a no, jak widać nie tylko
![]() pewnie, ale trochę pózniej, ok?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
ja tez chce zobaczyc
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Koajrzę te rękawiczki z H&M myślałam nawet o nich, ale jak byłam ostatni raz jakiś kretyn wepchnął w jedną butelkę po napoju i ni cholery nie mogłam jej wyjąć, a była ostatnia para. Pewnie chciał być "fajny". Myślałam nad tego typu rękawiczkami, ale prawdziwym kożuszkiem, bo te są jednak trochę tandetne. Albo ekologicznym, ale bez tego kiepskiego skaju na wierzchu.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, już się uzbrajam w cierpliwość
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
oo a ja bylam dzis na wyprzedazy bucikow. Znalazlam dosyc duzo nie takich zlych fasonów z mocną, gruba podeszwą i z misiem w srodku
![]() A ceny tez niezle bo od 29 zł do 69 ![]() Aha poza tym ja mam takie butki: http://allegro.pl/item260724793_modn...nowosc_36.html i powiem wam ze sa niezle dzis specjalnie chodzilam w nich ciagle po sniegu i nawet nie zmarzłam ani nic niestety nie sa ocieplane
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
A ja wreszcie po po przemierzeniu dziesiątek kilometrów sklepów typu Silesia, Forum i co tylko jeszcze istnieje na Śląsku kupiłam kurtkę-na allegro-za uwaga uwaga-105 zł:P
http://www.allegro.pl/item270923120_...red_roz_s.html Tylko ja nie mam w niej odkrytych nerek jak modelka na foto :P Co myslicie? Jaki szalik i rękawiczki? Może szare? |
|
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jestem jestem ;D tylko dzis nie bylo u mnie tak zimno i w ogole, poza tym moje drugie kozaczki sa juz calkowicie rozwalone ;/ (po paru wyjsciach pekla podeszwa, zdarly sie cale czubki itd) wiec te byly dzis swietna alternatywą. Nie nadaja sie na okropne mrozy ale tak jakpisałam- nie są złe ![]() Cytat:
poeksperymentuj w sklepie![]() i pokaz sie i powiedz wrazenia
|
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
149?? lece kupic Mowisz ze raczej cieniutki jest? szkodahttp://allegro.pl/item271810518_vero...bcm.html#photo mniam |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to stala cena bo czesto widuje ten plaszcz w gazetach i w nich cena jest sporo wyzsza Bardzo cieniutki nie jest, bo mama chodziła w nim np dzisiaj, no ale na mrozy to chyba tak srednio sie nadaje. To taki raczej typowy plaszcz welniany, a one zwykle nie sa mocno ocieplane.aaaa no i na zywo jest duzo ladniejszy bvyly jeszcze czarne, zielone, i musztardowe.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
a moze ktoras z was widziala gdzies szare ocieplane kozaki?
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Atoska pierwsze dwa.... przesliczne !!!
Mi sie na e-bayu spodobalo http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...ayphotohosting Ale sprzedawca pisze ze to prawdziwe futro... to ja nie chce. Chciaz za taka cene to chyba niemozliwe by bylo prawdziwe... co myslicie ? Ogolnie to zadne cudo, ale przynajmniej kolorek ladny, nie chce sie wtapiac w czarny niemiecki tlum. No, wyboru wielkiego nie ma, zazdroszcze Wam Allegro.
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciez mozesz zamowic na allegro mysle ze przesylka nie bylaby az tak tragicznie droga? Co do kurteczki ktora wkleilas, rzeczywiscie ciekawa. Choc tez nie chcialabym prawdziwego futra..
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam zdjęcie mojego płaszcza. Niestety nie udało mi się uchwycić struktury materiału, poza tym " na żywo" prezentuje się dużo ładniej.
cholewcia, ale się chwalę, ale proszę mnie zrozumieć: jestem bardzo zadowolona z tego zakupu ![]() brzydkie zdjęcie pózniej spróbuję zrobić inne, może wyjdzie ładniej
Edytowane przez manolita Czas edycji: 2008-05-21 o 23:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

czyli 
i nic 

Nie dziwi mnie to w stosunku do kolekcji Zary itp., ale już np. w kolekcji Reserved jest bardzo wkurzające.

lece kupic
Bardzo cieniutki nie jest, bo mama chodziła w nim np dzisiaj, no ale na mrozy to chyba tak srednio sie nadaje. To taki raczej typowy plaszcz welniany, a one zwykle nie sa mocno ocieplane.