![]() |
#841 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#842 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa
Rzadziej bywam na wizażu. Nie mam siły wiernie śledzić filmikowego a to był główny wątek na którym siedziałam. ;C
Jeszcze z miesiąc czekania. Mam nadzieję, że pierwszy łuk pójdzie na górę. Będzie lepiej widoczny i będę mogła się chwalić na majowych spędach rodzinnych. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Cieszę się, że zdecydowałam się zapisać do orto jakoś przed Sylwestrem. Miałam dzwonić póóóóźniej i miałabym więcej czekania na aparat. W każdym razie mam nadzieję, że Tobie to pójdzie szybciej i nic nie będzie do wyrywania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
Postanowiłam napisać na forum, bo leczenie mnie już trochę przerasta ![]() Opiszę w skrócie: W końcu zdecydowałam się na aparat (a raczej w końcu zebrałam fundusze). Ortodontka zrobiła wyciski, przedstawiła plan leczenia: - hyrax - maska Delaire'a - dwie dolne ósemki do chirurgicznego usunięcia - aparat stały Tydzień temu miałam założony Hyrax na szynach akrylowych. To jakaś tragedia. Nie można jeść normalnych rzeczy, obcierają mnie druty - zamówiłam wosk na Allegro, ale przyjdzie po weekendzie ![]() ![]() Na dodatek nie umiem przekręcać tego Hyraxa. Niby orto pokazywała mi jak to robić, ale ja w ogóle nie widzę tej dziury, a na dodatek mam wrażenie, że ten kluczyk po prostu się "chowa", a nie przekręca. Próbowałam ja, ślubny, nawet mama i nikt tej drugiej dziury nie widzi. Z kolei po tym moim niby przekręcaniu czuję zęby i całą szczękę, może rzeczywiście to się przekręca? Mam czuć jakiś opór, czy to raczej gładko idzie? Jeszcze się okaże, że przekręcałam 10 razy dziennie ![]() Może mógłby mi ktoś pomóc z tym rozkręcaniem ![]()
![]() |
#844 |
Wtajemniczenie
|
Któraś z Was wstawiała tutaj filmik co się dzieje po usunięciu zęba (jak zostaje dziura po usunięciu zeba). Czy mogłabym poprosic o wysłanie mi na priv lub wstawienie tutaj ? Byłabym bardzo wdzięczna
![]()
#845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.facebook.com/AmbasadaUsm...type=2&thea ter Myślę, że nie ma co przepłacać. Poza tym wydaje mi się, że jednak większość tych płynów zawiera fluor. Może nie ma tego tak wyraźnie napisanego na opakowaniu jak na tym płynie który ty używałaś, ale w czytając skład można znaleźć zwykle Fuorek Sodu (Sodium Fluoride) albo ostrzeżenie żeby zachować ostrożność jeśli używa się innych produktów z fluorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I zgadzam się z tobą, leczenie ortodontyczne powinno nam odpowiednio ustawić i dopasować zęby do siebie, nawet jeśli jakiś wyrwaliśmy, więc sytuacja z tego filmu nie powinna mieć miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama osobiście mam wyrywane jedynie 8-mki ![]()
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
ZielonaaHerbata kiedy zauważyłaś jakąś różnicę nosząc ten łuk Goshgariana ? Ja już miesiąc noszę, w środę mam wizytę u orto. I nie widzę żadnego efektu, żeby coś się poszerzyło
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Używacie wosków? Jeśli tak to jakie polecacie
![]() ![]()
#854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Syla_ Czas edycji: 2016-04-05 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamówiłam jedno opakowanie, to po założeniu góry nawet połowy nie zużyłam ;p po założeniu dołu w ogóle go nie używałam, z tym, że dopiero w pon (druga wizyta z dolnym łukiem) zakłada mi rurki na siódemkach. Na razie mam aparat dolny od 6 do 6, bo nie chciała mi za daleko grzebać, bo miałam jeszcze dziurę po usuwaniu 8-mki, także okaże się dopiero czy będę musiała używać jeszcze wosk ;p no ale każdy inaczej reaguje i czasami potrzeba więcej wosku. Moja kuzynka używała go baaardzo długo.
Aaaa, no i nie wiem czy ja trafiłam na jakieś byle jakie, ale one jak dla mnie nie miały żadnego "smaku". Wybrałam bodajze jagodowe, czy coś w tym stylu, pudełeczko jest niebieskie. Może jakiś tam zapach miały, nie pamiętam już, ale na prawdę chyba nie ma to jako takiego znaczenia. Chyba, że wybrałam jakiś bubel ;p
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kizdaM Czas edycji: 2016-04-05 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
Zwariuje,co nie pójdę do dentysty to wynajduje coś nowego :/ dziś byłam na wypelnieniu bo przy zakładaniu hyraxa ortodontka odkryła że robi mi się ubytek na 7. I co dentysta wynalazł jeszcze jakaś dziurkę na 8 i mówi że trzeba wymienić plomby na 5i 6 bo już są stare i się starly :/ szlag by to trafił
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek w końcu zakładam drut ![]() ![]()
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym używaniem wosku to jednak najlepiej mieć zapas. Jedni nie używają w ogóle, ja zużyłam już 5 pełnych opakowań. Teraz przerabiam metalowe ligatury, więc przy nich bez wosku ani rusz :P
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
Wkrótce również zacznę swoją przygodę z aparatem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A pojutrze mam jeszcze wizytę u dentysty z siódemkami. I nie wiem jak ja to zniosę bo to dolne siódemki ![]() A propos wosku, ten co dostałam od orto w ogóle nie chce się trzymać, chciałam na noc zaklejać łuk podniebienny, żeby nie było odcisków na języku rano ale ciągle się odklejał. Nie wiem jak będzie przy zamkach, ale jak będę go potrzebować, to chyba jakiś inny by się przydał.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie wiadomo kiedy może się taki wosk przydać. Ja noszę aparat od roku i czterech miesięcy i co jakiś czas muszę go używać. Właśnie teraz go potrzebuję. Przesunęły mi się ząbki i mam za długi łuk. Rani mi policzek. Wizyta dopiero za 4 tygodnie więc muszę podjechać go podciąć, bo tyle to Ja nie wytrzymam.
#864 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja, aparatka od tygodnia. Póki co mam zadrutowaną tylko górę i jakieś dwa dni temu zauważyłam strasznie żółty osad wkoło zamków. Czy któraś z was miała z tym do czynienia? co do higieny to nie mam sobie nic do zarzucenia, uważam na jedzenie, które może barwić. Generalnie gumki mam w miarę czyste ale ten żółty nalot przywodzi mi na myśl zęby starego palacza. Szukałam wiadomości w necie, ale raz jest napisane że może to być reszta kleju, raz że ph w buzi sie zmienia i już sama nie wiem. Następna wizyta dopiero za miesiąc, ale strasznie mnie ten temat ciekawi. Czy jest jakaś szansa że z czasem to zejdzie, czy będzie coraz gorzej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#866 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wosków, to ja sobie zakupiłam pięć, właśnie dzisiaj odebrałam (akurat jak Hyrax przestał obcierać, a w zeszłym tygodniu to po ścianach chodziłam i przyklejałam gumę na przemian z chlebem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
xplastclove - Do mnie dzisiaj dotarła ekspresowa paczka z allegro z pięcioma smakami wosków
![]() ![]() ![]() ![]()
#870 |
Raczkowanie
|
Aparat na dół założony
![]() ![]() Aa i doszedł jeszcze jeden problem. W jednym zębie mam odsłoniętą szyjkę i muszę bardzo uważać na tego zęba, myć go odpowiednią metodą i stosować odpowiednią pastę. A po zakończeniu leczenia najlepiej udać się do periodontologa na przeszczep dziąsła ? Spotkałyście się z czymś takim ? Przeraziłam się... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.