|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dziewczyny ja jestem przerażona tym, że te zmiany ustawy aborcyjnej wejdą w życie. Dosłownie chce mi się płakać. Co jeśli mój płód będzie miał poważne wady? Wtedy jak niewolnica mam być zmuszona do tego by ciążę donosic i urodzić? W imie czego? Mamy prawo do wyboru i nie mogą nam go odebrać. To jest jakiś koszmar. Myślicie, że są duże szanse na to, aby ta ustawa przeszła? Wiedziala, że wybór pisu to fatalny wybór, ale nie spodziewałam się, że aż tak. Nie dziwię się, że ludzie uciekają z tego Kaczylandu.
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno już w przesłości próbowali wprowadzić te zmiany ale się nie udało. Też bym wolała, żeby zostawili tą ustawę w spokoju, ale zobaczymy co będzie. Generalnie nie wiem kto na tą chorą partię głowował, no ale cóż...
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jednak u mnie nic z tego, szyjkę mam otwartą 😞 czy któraś z Was jak miała plemienia na początku ciąży to szyjkę miała zamkniętą? Jest szansa że ona jeszcze się zamknie? Wiem, że co ma być to będzie, ale strasznie to przeżywam. Z synem po prostu nie dostałam okresu, nie mierzyłam wtedy temperatury, nie badałam szyjki, więc się tym nie przejmowałam, teraz wpadłam już w jakąś paranoje...
|
|
|
|
#4534 |
|
Przyczajenie
|
Podobno wtedy to odrzucili, ale żeby nie stracić głosów wyborczych. Teraz postępują sprytnie, bo to idzie z inicjatywy obywateli. Jeśli obywatele zbiorą min. 100 tys podpisów to wejdzie pod głosowanie, a wtedy pisiory zagłosują zgodnie z tym i potem będą przekonywać, że przecież zagłosowali zgodnie z wolą Polaków... Ja jestem wierząca, ale już postanowiłam, że moja noga w kościele juz nigdy nie postanie. Kościół krzyczy teraz najglosniej, żeby w prowadzić te zmiany, bo nowa ustawa będzie z godna z przykazaniem "nie zabijaj". Jakim prawem hipokryci w czarnych kiecach będą dyktować innym według jakich zasad mają żyć? Tym bardziej, że sami nie żyją zgodnie z przykazaniami! A moze beda potem oddawać swoje pieniądze na wychowywanie chorych dzieci? Niech ta kadencja pisu dobiega końca...
Edytowane przez Bodvilda Czas edycji: 2016-04-03 o 14:27 |
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio długo nie porządzili to może i tym razem tak będzie Niestety wynik tych wyborów pokazał, że żyjemy w ciemnogrodzie pomimo XXI wieku. Ehh szkoda gadać...
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
To na pewno nie jest zagnieżdżenie.
Beta już się produkuję więc jest po zagnieżdżaniu. Ja też plamiłam w czasie spodziewanej @, ale tylko 2 dni i nie było krwi tylko beżowo-brązowy śluz. Na IP lekarz powiedział, że tak się zdarza bez jakiejkolwiek przyczyny wielu kobietom na początku ciąży. Jeśli nie towarzyszom temu bóle ani nie ma typowo świeżej krwi w dużej ilości to nic z tym się nie robi. Ja dostałam jedynie progesteron. Choć był zbędny bo miałam naturalnie wysoki. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Tym bardziej, że w rodzinie miałam przypadek, gdzie dziecko okazało się mieć liczne wady i lekarze podjęli decyzję o przerwaniu ciąży w 6 miesiącu. Ja wiem, że to jest żywa istotka, ale w przypadku dziecka mojej kuzynki nie chodziłoby to dzieciątko bo nie miało jednej nóżki, druga nóżka miała zdeformowaną stopę, miało jedno oczko... i wiele innych wad, w ogóle coś strasznego. Lekarze nawet nie dawali 100% szans, że dzidzia żyłaby po porodzie. Oczywiście ostateczna decyzja była w geście kuzynki, ale każdy lekarz doradzał przerwanie ciąży. |
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Na dniach wybieram się na badania (takie podstawowe przed rozpoczęciem starań). W związku z tym mam do Was pytanie; jakie badania zrobić? Myślałam o:
- CMV - wirus cytomegalii p/c IgG - Glukoza - HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) - HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) - Morfologia - Rubella (różyczka) - p/c IgG - Toxoplazma gondi - p/c IgG - Toxoplazma gondi - p/c IgM - Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji - Grupa krwi, Rh Jak myślicie, powinnam zbadać coś jeszcze? A może zrezygnować z niektórych badań?
Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-04-03 o 15:53 |
|
|
|
#4539 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem z Olszyna
![]() Cytat:
ój mąż często pije piweczko i sie zastanawiam jaki to ma wpływ na jakość jego materiału ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ech dziewczyny wczoraj była taka piękna pogoda, ze troche pogrilowalismy z sąsiadami i jak na złość, skręciłam kostke znaczy ni to skręciłam, ni to naciągnęłam, spuchła strasznie i leże jutro ide do lekarza.
|
|||||
|
|
|
#4540 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie fajnie z tą nogą, ale grilla zazdroszczę :zarlok :
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badałam, tsh, ft3, ft4, lh, fsh, prolaktyne, progesteron na początek
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytologie robiłam 2 miesiące temu i wyszła I grupa. |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Morfologia krwi, OB, Badania moczu, Mocznik, Glukoza, Cholesterol, Próby wątrobowe, Sód, Potas, Wapń, Fosfor, Magnez, Żelazo, Prolaktyna, Przeciwciała anty HBs,Zapalenie wątroby typu B,C, Toxoplazma, Różyczka, Cytomegalowirus, Chlamydia, Kiła, P/c p. kardiopilinie.
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytologie masz dobra i nie trzeba powtarzać. CMV nie miałam robione w ciąży jak do tej pory ( jestem w 7 miesiącu) i mam taką rozpiskę badań dla kobiet w ciąży i tam tego nie widzę. Owszem możesz robić ten pakiet o którym pisze PaniMigdałek , ale moim zdaniem to trochę naciągane na kasę. Ja bym polecała morfologie TSH , prolaktyne, progesteron i ewentualnie poziom Wit. D.
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i mój pakiet był naciągany, ale dawno badań nie robiłam, dlatego brałam pakiet rozszerzony
|
|
|
#4548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ratujcie mnie. Co oznacza bialy gesty śluz i klocie w podbrzuszu? Pomocy...
@->--
|
|
#4551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze po poronieniu , będzie państwo sprawdzać czy aby matka mnie pomogła. Paranoja i ciemnogród ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
ja jak tak miałam, to potem dwie kreski zobaczyłam
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest 20 dzien cyklu. Zbaraniałam juz....
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę trzymać kciuki , żebyś powtórzyła mój schemat. Ja zwróciłam na to uwagę bo zawsze miałam bardzo sucho i zaraz jakoś po owu pojawiło się dużo gęstego śluzu. Na pewno tydzień przed pozytywnym testem już go widziałam
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tak sobie mysle o tych ustawach i cos mi sie wydaje ze jesli to przejdzie to domy dziecka szybko zapelnia sie ciezko chorymi dziecmi ktorymi nie beda mogli sie opiekowac rodzice bo ich zwyczajnie nie bedzie stac lub nie beda chciec tego dziecka zwyczajnie,a juz o kobietach po gwalcie to masakra,trzeba urodzic,codziennie patrzec i przypominac sobie o tym koszmarze,osobiscie nie popieram aborcji ale naprawde sa wyjatki w ktorych to jedyne wyjscie...
|
|
|
|
#4555 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, powiem ci tak ze po 5ciu dniach juz mi sie pojawiło po owulce. Tescior mam zrobic w pn 11tego. Odchodzę od zmysłów...
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie przyspieszysz i nic już nie poradzisz. Co ma być to będzie a ja trzymam kciuki za Ciebie i za II krechy jedenastego
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze będzie tak jak mysle. Oby wytrzymać. Ale w ostateczności mógłby ten czas szybciej lecieć.
Edytowane przez rybka20 Czas edycji: 2016-04-03 o 20:55 |
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na tym samym wozku. Z tym ze u mnie brak owulacji
temp niska. Testy owu nic nie wykazuja wiec albo mam cykl bezowulacyjny albo jestem jeszcze przed... Niewiedza mnie doluje...---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- No i jeszcze wczoraj pojawil mi sie sluz plodny... |
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Progesteron 7 dni przed @, prolaktynę teoretycznie w każdym dc można zrobić chociaż spotkałam się też z opiniami że powinno się ją badać podobnie jak progesteron ![]() Zaczynam się poważnie bać tej zmiany ustawy aborcyjnej bać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

trzymajcie kciuki żeby to się nie rozkręciło, żebym chociaż mogła iść na jutrzejszą betę...

mam też lekko podwyższoną prolaktynę i niedużą niedoczynność tarczycy, ale leczę ją od 3 lat wciąż na tej amej dawce i wyniki mam piękne
)zeby podarowac bezplodnej parze swoja komorke i dac im szanse na dziecko?ja bym raczej nie dala rady,ciagle bym myslala ze ktos urodzil genetycznie jednak moje dziecko i gdzies tam sobie ono jest
:zarlok :