|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
![]() ![]() ![]() niech Ignas siedzi do końca grzecznie w Twoim brzuszku ![]() Ja jeszcze w łóżku, ale powoli się zbieram bo głód czuję :P Co macie dziś na obiad? Brakuje mi koncepcji
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek w ciężkich pracach wyręczają mnie koledzy. Większość mojej pracy to praca siedząca. Wszyscy mnie bardzo wspierają i odciążają. Jeszcze wstępnie caly kwiecień mam zamiar.
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- U mnie dziś mielone. Ale nie wiem jakie dodatki |
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to ja się podczepię, bo też nie mam pomysłu
![]() Cytat:
Ja już od miesiąca stękam siedząc na zajęciach z podyplomówki, a to tylko dwa dni co dwa tygodnie...
|
|
|
|
|
#454 |
|
Rozeznanie
|
Soffinka, gratuluje, 8 mc
![]() Zebrah zaraz bede na tej kawie ![]() Majkela, normalnie padlam jak przecxytalam o schlodzonym mleku ![]() To chyba ja dostaje bonusa a dziwne przypadlosci ciazowe wieczorem pojawila sie u mnoe wysypka na calym ciele, poza twarza. Pozniej troche znladla, myslalam ze zniknie przez noc, niestety przerodzilo sie w lekko swedzaca pokrzywke :/. Do tego taki duszacy kaszel mi sie przyplontal i z rana troche mowic nie moglam, i oczywiscie od dmuchanoa wiecznie zatkanego nosa rozbolaly mnie uszy i sie zatkaly. Normalnie kombo.Dobrze ze dzis i yak ide na wizyte ciazowa z pielegniarka i lekarzem rodzinnym to sie wyzale. Ale normalnie jak nic mi sie nie dzialo przez 6 mc ciazy to teraz zboeram ws,ystkie dziwne przypadlosci. Oczywiscie mam genetyczna sklonnosc do wlokniakow starczych i brodawek, i co i w ciazy strasznie duzo mi tego powylazilo. Eh te uroki ciazowe
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czasem brakuje pracy, ale z moimi dolegliwościami ze strony nerek wiem, że nie dałabym rady
![]() Zdrowie moje i dziecka najważniejsze!
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Soffinka brawo za 8 mc!!!
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
Madzia, a mi się często śni praca i że jakieś problemy mam do rozwiązania. Też bym nie dała rady w pracy- jak ja nie mogę wysiedzieć godziny w 1 pozycji, a co dopiero 8...
|
|
|
|
#458 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam dodać ze wkraczam dziś juz w 29 tc zbliżam sie coraz szybciej do bezbiecznych tygodni gdyby miał być poród ale i tak lekarz mój mówi ze każda godzina jest ważna ale nie biorę tego pod uwagę
Soffinka gratulacje juz niedługo coraz bliżej
|
#459 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
Czy to nie OSUTKA CIĘŻARNYCH? miałam w tamtej ciąży |
|
|
|
|
#460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana.
Wstałam i niestety muszę się zbierać do weterynarza. Moje jedno kocie dziecko jest całe zakatarzone i chyba gorączkę ma snuje się bidaczek po mieszkaniu i próbuje odsmarknąć a że jest kotem to ciężko mu to idzie oby się drugi nie zaraził, bo już kiedyś tak było i drugi zdecydowanie ciężej przechodzi wszystkie choroby. Jem śniadanie i się zbieram.Jejku jak ten czas leci już niedługo zobaczysz Ignasia - trzymam kciuki , żeby łożysko wytrzymało i Ignaś siedział w brzuchu ile trzeba.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czesto prawie godzinę w aucie siedzę jak jadę na SR to są meeega korki, odleglosciowo to jakieś 13km ale godzina niefortunna. Cóż uroki życia w aglomeracji :P Podnoszę dupke z łóżka, przewietrze pieska na krótkiej wizycie na dworze i czas na śniadanie ![]() Ania staram się zwykle pozytywnie myśleć i wydaje mi się, że tutaj większość z Nas jest po to żeby się. Wzajemnie wspierać a nie nakręcić,martwić czy straszyć
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie oglądam materiał DD TVN "Jak się powstrzymać od jedzenia słodyczy?" pałaszując przy tym paczkę Skittlesów |
||
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie, u mnie świeci słonko, kurier mnie obudził, powoli przychodzi wyprawka dla małej. Poleże jeszcze chwile i was nadrobię a potem musze zawieźć wózek żeby mi tapicerka rączkę obszyl i na jakieś zakupy spożywcze skoczę.
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis schabowe , ziemniaczki i fasolka szparagowa :-P
Właśnie wyruszam do Lidla na zakupy i może kupie te pampersy i podkłady I jeszcze musze jechać do banku pokazac podbita legitymacje bo mam kredyt studencki, nienawidze załatwiania takich rzeczy :-P |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justynka koniecznie skonsultuj swoje dolegliwościami z lekarzem,żebyś się nie męczyła i nie zamartwiala niepotrzebnie! Chudziaszek zdrówka dla kotełka, oby drugiego nie zarazil! Australia ja jeszcze przed śniadaniem a Ty mi tu o słodyczach :P dobrze, że mam kawałek sernika od mamy do Inki będzie w sam raz
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Sofinka, już 8 miesiąc? Ale to szybko leci :-D |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też zrobię schabowe, bo nie chce mi się nic innego kombinować
![]() Cytat:
A jak tam Twoja psinka, daje popalić?
|
|
|
|
|
#468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy jeszcze rolet w sypialni więc wrecz razi mnie w oczy ale ja kocham słońce więc totallnie mi to nie przeszkadzaCytat:
1 bierzesz czy 2?Może też zrobię schabowe. Fasolkę mrożona w Biedrze tylko dokupie. Australia piesek jest przekochany! Poranny śpioch z niej. Tz ja zabiera rano przed pracą na siku, tak pomiędzy 4 a 7 zależy na która ma do pracy, albo jak z nocki wraca potem śpi tyle ile ja. Mało kiedy wcześniej mnie obudzi :P Utrzymanie czystości idzie Nam całkiem nieźle, zaczyna piszczec jak chcę siku czy kupę wtedy szybka akcja i out na dwór idziemy. Mam więcej ruchu z pieskiem no i radość nie do opisania! Smiechem żartem nazywam ją moim przyjacielem ![]() Jak zostaję sama w domu to sika na podklady takie babydream dla maluchow. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Motylku w szpitalu więcej leków dostawalas może dlatego te próby watrobowe podwyższone były...
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja miałam kiedyś szczeniorka, to na początku nieźle mi dawała popalić, nie było mowy o długim spaniu Fajnie, masz dodatkowy pretekst żeby się ruszyć z domu Wrzuć kiedyś jej aktualną fotę w wolnej chwili
|
|
|
|
|
#471 |
|
Ania
|
Dzień dobry, na razie z piękną pogoda u mnie!
idę jeść śniadanko, i mam nadzieję, na późniejszą herbatkę na dworze.I kolejna noc z głupim snem..mam nadzieję, ze po ciąży te sny również się skończą Ania- rozumiem Twoje rozżalenie ale powiedz mi jak dziś? lepszy dzień się zapowiada?Chudziaszek- brzuch mnie boli, ale nie cały czas. kłuje mnie, to boli...no nic, zobaczymy co powie lekarz za tydzień Oszczędzam się, nic nie robię, a dalej boli, na szczęście mniej niż wtedy co jechałam na ip. A co do łóżeczka to teściu nie robi go całkowicie sam, kupił jakieś używane i przerabia- ale zawsze to zrobione przez niego ![]() I daj znać jak z kotkiem ![]() Anuszka- brawo, że pozbyłaś się anemii! ![]() Australia- ja też nie rozpoznaje czkawki u Hani ale wczoraj, jak leżałam na boku, jak mi wbiła rękę/bogę w żebra, to natychmiast musiałam zmienić pozycję, bo aż zabolało!![]() Co do tej położnej co mówiła o schłodzonym mleku- to jest właśnie zacofanie. Ale jak idzie kobieta, która nie za bardzo czyta internet, czy książki, to uwierzy takiej położnej no bo przecież ona ma większą wiedzę.. Chore to... Soffinka- gratulacje 8 miesiąca ![]() Justyna- lepiej iść to skontrolować, dobrze, że masz wizytę ![]() Motylek- też bym się napiła kawy(piłam do momentu skoków ciśnienia). Pomimo, że pije słabą rozpuszczalną, teraz jakoś sie boje...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
Hej
U nas też pięknie za oknem ;-) Wczoraj wybrałam się do h&m by przymierzyć te biustonosze sportowe do karmienia i moja teoria, że mam już duże piersi legła w gruzach, bo póki co rozmiar S jest za duży A wieczorem wracając z łazienki potknęłam się o łóżko i się przewrociłam na nie lecąc na szczęście na ręce i kolana... Nie wiem jak to zrobiłam, chyba zapomniałam wyhamować przed Soffinka Gratki 8 miesiąca! ![]() Justyna Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale lepiej sprawdzić. |
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że na brzuch nie poleciałaś A z tym biustonoszem to mnie zaskoczyłaś, bo ja w ciemno brałabym L
|
||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś taka piękna pogoda pojadę nad staw do południa nie ma ludzi to się wybiega i dolki w piasku pokopie a spokojny, umiarkowany ruch dla mnie jak najbardziej wskazany. Dziecko dotlenic trzeba ![]() Fotki oczywiście wrzucę
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
No przed ciążą miałam dobrany 65B albo 60C, na ogół oba te rozmiary pasowały idealnie. W ciąży nie chciałam inwestować w jakieś drogie biustonosze, bo rozmiar mi się zmienia i kupowałam w sieciówkach: 70B, 75B, 70C. Dopiero po ciąży muszę się wybrać i znowu dobrać jakieś porządne.
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Piesek poranny leniuszek
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, chyba w takim razie też pójdę najpierw przymierzyć ten biustonosz w sklepie stacjonarnym ![]()
|
|
|
|
|
#478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wróciłam po miesiącu. Lubiłam to, dla mnie to była odskocznia tak wyjść do ludzi. Ale z drugiej strony mnie to męczyło też.Cytat:
![]() Aniu, jak dzisiaj samopoczucie?
|
|
|
#479 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i były tam jakieś mądre rady? Bo mnie to nawet zasieki i wysokie napięcie nie powstrzyma![]() Teraz patrzę jak jakiś Tomasz ćwiczy z jakimiś ludźmi. Aż się zmęczyłam od patrzenia. Cytat:
Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-04-04 o 10:09 |
|||
|
|
|
#480 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewuszki!
Ale znowu naskrobałyście- i to przez weekend ![]() Ledwo co nadrobiłam i już nie pamiętam do czego miałam się odnieść ![]() Claudette, trzymaj się i daj znać co u Was Olinka, cieszę się, że już się oswoiłaś z tą cukrzycą i normalnie bije optymizmem i fachową wiedzą z Twoich postów! ![]() kiara, rozbawiłaś mnie z tymi stanikami justyna oby wysypka i inne dolegliwości wreszcie minęły motylku brawa za wyniki glukozy ![]() soffinka gratuluję 8. miesiąca. Ja już się nie mogę doczekać ![]() Jeżeli chodzi o wizyty położnej po narodzinach to ja nigdy nie miałam Pierwszy raz do przychodni jechałam z noworodkiem jakoś jak miał tydzień i wtedy położna zapytała mnie czy sobie życzę wizytę, a ja wtdy powiedziałam, że nie ma takiej potrzeby i nie przyjehała. Przy drugim dziecku położna dzwoniła do mnie czy ma przyjechać i sugerowała, że może przy 2. dziecku nie będzie takiej potrzeby i jej powiedziałam, że nie musi ![]() fiazo, ja już prawie tydzień na L4 i bardzo mi dobrze ![]() U mnie mają być dzisiaj 23 stopnie! Ta pogoda jest szalona. Wypadałoby od razu z butów zimowych wskoczyć w sandały! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

snuje się bidaczek po mieszkaniu i próbuje odsmarknąć a że jest kotem to ciężko mu to idzie
już niedługo zobaczysz Ignasia - trzymam kciuki , żeby łożysko wytrzymało i Ignaś siedział w brzuchu ile trzeba.