Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-04, 10:17   #481
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Znów był u mnie kurier. Wydawało mi się że tyle już nakupowalam z wyprawki a jakoś mało tego. Jedynie z ubranek muszę dokupic tylko skarpetki i coś na nóżki, ewentualnie ze 3pajace jeszcze. A to moje zakupy z 5 10 15
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459757847882.jpg (73,0 KB, 22 załadowań)
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:20   #482
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży chodziłam za zajęcia też co dwa tygodnie. Rodziłam koniec października a na ostatnie zajęcia poszłam w pierwszy weekend października a wróciłam po miesiącu. Lubiłam to, dla mnie to była odskocznia tak wyjść do ludzi. Ale z drugiej strony mnie to męczyło też.
No ja też to lubię właśnie z tego względu, że to jakieś urozmaicenie dnia od czasu do czasu, kontakt z ludźmi Ale siedzenie na drewnianym krześle to już dramat

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Cholera znowu przegapiłam i były tam jakieś mądre rady? Bo mnie to nawet zasieki i wysokie napięcie nie powstrzyma

Teraz patrzę jak jakiś Tomasz ćwiczy z jakimiś ludźmi. Aż się zmęczyłam od patrzenia.
Szczerze? Nie pamiętam Coś tam było o zdrowych przekąskach, ale Skittlesy i wizaż mnie bardziej interesowały

Hahaha, przypomniał mi się komentarz pod filmem Chodakowskiej na yt, coś w stylu: "Oglądam ten filmik codziennie od miesiąca, a efektów jakoś nie widzę"

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-04 o 10:22
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:21   #483
motylek1984
Zadomowienie

Madzia, cudna ta twoja kruszynka, gdyby nie to, że mój piesieł to jedynak i zazdrosny o panków, to pewnie miałabym już ze dwa takie słodziaki :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:25   #484
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No ja też to lubię właśnie z tego względu, że to jakieś urozmaicenie dnia od czasu do czasu, kontakt z ludźmi Ale siedzenie na drewnianym krześle to już dramat
Oj tak, żadnej wygodnej pozycji sobie nie można znaleźć

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:32   #485
madzius90
Zakorzenienie

Anuszka czym ponioslas tak ładnie hemoglobine?
Bo ja miałam właśnie podobny wynik miesiąc temu 11,1 i teraz w sobotę jadę znów na badania i zobaczymy czy ten sok z buraka i herbata z pokrzywy coś dały : rolleyes:

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!
Witamy się z Ignasiem w 8 mmiesiącu
Gratki
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:41   #486
haneczkab92
Ania

Kiara- dobrze, że nie poleciałaś na brzuch!

Australia- widzę nie tylko ja ma głupie sny ale wolałabym taki, niż tak jak dziś- byłam na porodówce, trzy kobiety rodziły, ja miałam tylko lekkie skurcze- ale te kobiety to była masakra.. jedna skakała na piłce i co chwile lądowała na podłodze, bo nie wiedziała jak skakać i kładła sie na niej na plecach i wybijała się do tyłu-chcąc nie chcąc spadała z niej..
A ja miałam krwotok, którego nie dało sie zatamować a lekarze mówili ze to normalne..
Nie chce takich snów!!

Madzia9999- śliczna psinka!

Śliweczka- jak leżenie Ci idzie? dajesz radę?
No u mnie tez na 23 stopnie się zapowiada..
Najgorsze, że ta pogoda zdradliwa...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:46   #487
madzius90
Zakorzenienie

Moja Córka od kilku dni upodobala sobie kopanie mnie tuż pod kością biodrowa jak leżę na lewym boku. Nie powiem żeby to było przyjemne uczucie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:48   #488
Asiek121
Zakorzenienie

kupilam w lidlu paczke pamersow 1 i te podklady wydaja sie porzadne i ladne wzorko mAja ;-)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:56   #489
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Motylek w ciężkich pracach wyręczają mnie koledzy. Większość mojej pracy to praca siedząca. Wszyscy mnie bardzo wspierają i odciążają. Jeszcze wstępnie caly kwiecień mam zamiar.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

U mnie dziś mielone. Ale nie wiem jakie dodatki
Fajnie, że ma Ci kto pomagać w pracy i nie jesteś tylko i wyłacznie sama ze swoimi obowiazkami.
Mogę zapytać czym sie w pracy zajmujesz?

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam, chcialam sie zaprezentowac i zmykam na babyshower mojej kokezanki.
30 tc +20kg
Piekny brzuszek

Cytat:
O jaka Ty chudzinka musisz być, żeby mieć 60 pod biustem! Dzięki, chyba w takim razie też pójdę najpierw przymierzyć ten biustonosz w sklepie stacjonarnym

Słodziak
Też mialam w ciemno brać jakiś biustonosz do karmienie, ale raczej pochodzę i przymierzę.
Dziękujęmy
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Znów był u mnie kurier. Wydawało mi się że tyle już nakupowalam z wyprawki a jakoś mało tego. Jedynie z ubranek muszę dokupic tylko skarpetki i coś na nóżki, ewentualnie ze 3pajace jeszcze. A to moje zakupy z 5 10 15
Bardzo ładne ciuszki

Cytat:

Szczerze? Nie pamiętam Coś tam było o zdrowych przekąskach, ale Skittlesy i wizaż mnie bardziej interesowały

Hahaha, przypomniał mi się komentarz pod filmem Chodakowskiej na yt, coś w stylu: "Oglądam ten filmik codziennie od miesiąca, a efektów jakoś nie widzę"
To o Chodakowskiej mnie rozwaliło

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Madzia, cudna ta twoja kruszynka, gdyby nie to, że mój piesieł to jedynak i zazdrosny o panków, to pewnie miałabym już ze dwa takie słodziaki :-D
Twój piesełek aktywna bestia czy raczej leniuszek?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
kupilam w lidlu paczke pamersow 1 i te podklady wydaja sie porzadne i ladne wzorko mAja ;-)
Te Babydream w porównaniu do podkladów z Semi są np cienkie. Ciekawa jestem tych Lidlowych. Pewnie na dniach podjadę i kupię
Pampersy też wezmę

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 11:23   #490
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Sprawdzaj sobie po 1h. Po 2h podobno dziecko zabiera od nas większość glukozy i wynik jest niemiarodajny. Ja zazwyczaj po 2h od jedzenia mam wynik poniżej 75.
Raz zjadłam chyba 8 kostek czekolady, zmierzyłam po 1h i wynik był 104, także na mnie czekolada nie wpływa źle. U mnie najbardziej cukier podnosi biały ryż! Zjadłam raz na obiad (nie jakoś strasznie dużo) i było 128! Pierwszy raz przekroczyłam normę
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Diabetolog mi mówiła ze niektóre produkty jak np ser żółty mleko dopiero powodują wyskok po 2h bo wolniej rozkladaja sie we krwi. Czekolada powoduje szybki wzrost i szybki spadek takze po 1h jest juz po skoku

Ryz bialy ma mega wysoki IG. Wszystko mam jeść al dente

https://kulinarneeksperymenty.wordpr...iczny-posilku/
Dziękuję dziewczyny za rady Jutro powtórka glukozy i pewnie pod wieczór Wam dam znać co m tam wyszło

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Nie znam się, ale trzymam kciuki za wtorkowe badanie, żeby to nie była cukrzyca
Dziękuję

Cytat:
Dzień dobry !!
Witamy się z Ignasiem w 8 mmiesiącu
Wow gratulacje Ja 8 miesiąc zaczynam w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mnie czasem brakuje pracy, ale z moimi dolegliwościami ze strony nerek wiem, że nie dałabym rady
Zdrowie moje i dziecka najważniejsze!
A mnie tam mojej pracy wcale mi nie brakuje Zresztą i tak nie mam dokąd wracać.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Wstałam i niestety muszę się zbierać do weterynarza. Moje jedno kocie dziecko jest całe zakatarzone i chyba gorączkę ma snuje się bidaczek po mieszkaniu i próbuje odsmarknąć a że jest kotem to ciężko mu to idzie oby się drugi nie zaraził, bo już kiedyś tak było i drugi zdecydowanie ciężej przechodzi wszystkie choroby. Jem śniadanie i się zbieram.
Życzę dużo zdrówka dla kotełka

Cytat:
Australia piesek jest przekochany! Poranny śpioch z niej. Tz ja zabiera rano przed pracą na siku, tak pomiędzy 4 a 7 zależy na która ma do pracy, albo jak z nocki wraca potem śpi tyle ile ja. Mało kiedy wcześniej mnie obudzi :P Utrzymanie czystości idzie Nam całkiem nieźle, zaczyna piszczec jak chcę siku czy kupę wtedy szybka akcja i out na dwór idziemy. Mam więcej ruchu z pieskiem no i radość nie do opisania! Smiechem żartem nazywam ją moim przyjacielem
Jak zostaję sama w domu to sika na podklady takie babydream dla maluchow.
Ale fajnego psinca masz Ja mam labradorka 8letniego i wciąż z nim wychodzę na spacery Jakiś ruch musi być
Stary 2016-04-04, 11:27   #491
soffinka
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za gratki
Leżymy sobie na ktg i z tel nie mam jak cytować :/
Miłego dnia wam życzę
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 11:31   #492
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Śliweczka- jak leżenie Ci idzie? dajesz radę?
No u mnie tez na 23 stopnie się zapowiada..
Najgorsze, że ta pogoda zdradliwa...
Leżenie średnio... Bardziej to takie polegiwanie. W każdym razie wcześniej za dnia w ogóle się nie kładłam, teraz albo chodzę jak coś tam robię ( głównie jedzenie dzieciom ) albo właśnie się kładę zamiast siadać. No i dłużej leżę rano w wyrze Poza tym nie dźwigam, nie biegam, chodzę wolniej itp. Mam nadzieję, że to wystarczy
No i dzieci puściłam pierwszy raz same na plac zabaw przed chwilą- ok. 250 metrów od domu ( wieś, bezpieczna dróżka i monitoring w postaci ciekawskich sąsidek w prawie każdym domu ) i trochę mi z tym dziwnie. Mam nadzieję, że żadne nogi nie złamie albo głowy nie rozbije
Z drugiej strony ja w ich wieku już mogłam sama tam chodzić z dzieciakami z sąsiedztwa. Trzeba chyba dzieciom dać powoli więcej swobody.

A z tą pogodą to dziwnie bardzo. No w słońcu jest tak gorąco, że możnaby całkiem na letniaka sedzieć, tylko czy to rozsądne? Sama nie wiem. W każdym razie gardło zaczyna mnie trochę boleć
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 11:43   #493
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dnia wam życzę
Leż tam spokojne

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Leżenie średnio... Bardziej to takie polegiwanie. W każdym razie wcześniej za dnia w ogóle się nie kładłam, teraz albo chodzę jak coś tam robię ( głównie jedzenie dzieciom ) albo właśnie się kładę zamiast siadać. No i dłużej leżę rano w wyrze Poza tym nie dźwigam, nie biegam, chodzę wolniej itp. Mam nadzieję, że to wystarczy
No i dzieci puściłam pierwszy raz same na plac zabaw przed chwilą- ok. 250 metrów od domu ( wieś, bezpieczna dróżka i monitoring w postaci ciekawskich sąsidek w prawie każdym domu ) i trochę mi z tym dziwnie. Mam nadzieję, że żadne nogi nie złamie albo głowy nie rozbije
Z drugiej strony ja w ich wieku już mogłam sama tam chodzić z dzieciakami z sąsiedztwa. Trzeba chyba dzieciom dać powoli więcej swobody.

A z tą pogodą to dziwnie bardzo. No w słońcu jest tak gorąco, że możnaby całkiem na letniaka sedzieć, tylko czy to rozsądne? Sama nie wiem. W każdym razie gardło zaczyna mnie trochę boleć
Dzieci jak to dzieci pobawią się i wrócą jak coś zechcą. Też wychowałam się na wsi i dużo zabaw i biegania bez opieki rodziców było. Teraz to wręcz nie do pomyślenia dla niektorych rodziców.
Ja mieszkam na ogrodzonym osiedlu i dzieci sama wychodza na plac zabaw takie 4latki na oko widzę, że już sama się bawią i wychodzą. Także nie jest źle.
Śliweczko dobrze, że odpoczywasz to teraz ważne dla Ciebie i dziecka

Agusia labradory to fajne psiska Moja bliska kolezanka ma labradora ze schroniska, ktoś podrzucił tą pięknote po wypadku miala pękniętą kość tylenj łapy. Miala psina szczęście trafiła na wspaniały dom. Koleżanka kocha ją bezgarnicznie. Myślę, że pieseł ją też Ma do mnie przyjechać na weekend to piesy się zintegruja

Sophia Loren
Stary 2016-04-04, 11:47   #494
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Agusia labradory to fajne psiska Moja bliska kolezanka ma labradora ze schroniska, ktoś podrzucił tą pięknote po wypadku miala pękniętą kość tylenj łapy. Miala psina szczęście trafiła na wspaniały dom. Koleżanka kocha ją bezgarnicznie. Myślę, że pieseł ją też Ma do mnie przyjechać na weekend to piesy się zintegruja
Oj tak bardzo fajne i kochane Jeszcze póki co daje rade sama z nim wychodzić, ale pewnie przyjdzie ten moment, że będę musiała zrezygnować z wychodzenia z nim
Stary 2016-04-04, 11:47   #495
ania230
Zakorzenienie

Mamuśki

U mnie humor jako taki. Z tata rozmawiałam i powiedział że jest mu przykro że zostałam tak potraktowana ale to są właśnie jej humory.

W Krakowie bardzo ciepło, chodzę z majtkach i bokserce po domu tak mi gorąco...

Zaraz pościel daje na balkon, włączę muzykę, wymaluje się i cosik porobię. o 15.30 czas wychodzić z domu i jechać do SR.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 11:47   #496
motylek1984
Zadomowienie

Madzia, mój żabel ma już 8 lat, ale dalej zachowuje się jak szczeniak, tylko zabawki, patyki i rzucanie, wszędzie zabawę znajdzie, latem jak jabłka są, to co które spadnie to już do domu i zabawa. Mój też tak nauczony, że śpi ze mną do oporu, chociaż to nie reguła, a jak mąż jest w domu, to go zawsze budzi, żeby go wypuścił wcześniej, bo my go nie wyprowadzamy, mieszkamy na wsi, to go wypuszczam po prostu, żeby się wysikał, ma swoje ścieżki, do teściowej leci bo mieszkamy po sąsiedzku i zaraz wraca. A jak pada na dworze, to go muszę siłą wypychać z domu, bo nawet o 11 nie chce mu się iść, brzydal, a jak wyjdzie, to tylko za próg. A jak gdzieś idę i go biorę, to jest pełnia szczęścia dla niego.
Stary 2016-04-04, 11:50   #497
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dnia wam życzę
Leż sobie spokojnie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:

mnie się zawsze marzył labrador.. może kiedyś w dalekiej przyszłości

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-04, 11:52   #498
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Olinka, cieszę się, że już się oswoiłaś z tą cukrzycą i normalnie bije optymizmem i fachową wiedzą z Twoich postów!

Najpierw przezylam chyba szok i wyparcie - "jak to ja??? Cukrzyca ciążowa?"

Później po buncie zaczelam czytać dowiadywać się. Prowadze zeszyt wszystko mam spisane i to klucie sie... Mam tylko nadzieję ze insuliny nie będzie trzeba

Dziewczyny czy wy tez nie macie tak sily? Posprzątałam mieszkanie sapie jak parowóz masakra...

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-04 o 11:53
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 11:57   #499
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
muszę się udać po te podkłady

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

Dziewczyny czy wy tez nie macie tak sily? Posprzątałam mieszkanie sapie jak parowóz masakra...
tak, zdecydowania coraz mniej siły mam

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

motylek teraz w lidlu będzie ten czerwony kwiat w cenie 50 zl opłaca się ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-04, 12:03   #500
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Oj tak bardzo fajne i kochane Jeszcze póki co daje rade sama z nim wychodzić, ale pewnie przyjdzie ten moment, że będę musiała zrezygnować z wychodzenia z nim
Agusia a mieszkacie w domku czy blok?
Dlugie spacerki uskuteczniasz?

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mamuśki

U mnie humor jako taki. Z tata rozmawiałam i powiedział że jest mu przykro że zostałam tak potraktowana ale to są właśnie jej humory.

W Krakowie bardzo ciepło, chodzę z majtkach i bokserce po domu tak mi gorąco...

Zaraz pościel daje na balkon, włączę muzykę, wymaluje się i cosik porobię. o 15.30 czas wychodzić z domu i jechać do SR.
Ja też nastawiam pranie i zmywarkę
O czym masz dziś zajęcia? Chwal się co tam ciekawego były

Cytat:
Madzia, mój żabel ma już 8 lat, ale dalej zachowuje się jak szczeniak, tylko zabawki, patyki i rzucanie, wszędzie zabawę znajdzie, latem jak jabłka są, to co które spadnie to już do domu i zabawa. Mój też tak nauczony, że śpi ze mną do oporu, chociaż to nie reguła, a jak mąż jest w domu, to go zawsze budzi, żeby go wypuścił wcześniej, bo my go nie wyprowadzamy, mieszkamy na wsi, to go wypuszczam po prostu, żeby się wysikał, ma swoje ścieżki, do teściowej leci bo mieszkamy po sąsiedzku i zaraz wraca. A jak pada na dworze, to go muszę siłą wypychać z domu, bo nawet o 11 nie chce mu się iść, brzydal, a jak wyjdzie, to tylko za próg. A jak gdzieś idę i go biorę, to jest pełnia szczęścia dla niego.
Słodki musi być Jak ciagle się chcę bawić pomimo swoich 8 lat Spi z Wami w lóżku?
Fajnie, że mieszkasz w domku otwierasz drzwi pieseł biegnie zrobi co ma zrobić zaszczeka/zapiszczy i wpuszczasz. Ja całe szczęście mieszkam na takim niskim pierwszy piętrze wiec chwila żeby wyjść, no ale samego pieska nie wypuszczę
Nasz domowa suczka u rodziców tez nie lubi deszczu i śniegu, wtedy szybkie siku/kupa i strzała do domu

Sophia Loren
Stary 2016-04-04, 12:03   #501
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Najpierw przezylam chyba szok i wyparcie - "jak to ja??? Cukrzyca ciążowa?"

Później po buncie zaczelam czytać dowiadywać się. Prowadze zeszyt wszystko mam spisane i to klucie sie... Mam tylko nadzieję ze insuliny nie będzie trzeba

Mam to samo, ale mnie to wystarczy wejść kilka schodów i parowóz.
Stary 2016-04-04, 12:06   #502
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nastawiam pranie i zmywarkę
O czym masz dziś zajęcia? Chwal się co tam ciekawego były
własnie nie wiem bo na ostatnich nie byłam bo byłam chora... ale coś mi się obiło o uszy że albo pielęgnacja noworodka albo zwiedzanie oddziału i sali porodowej dam znać jak wrócę a pewnie koło 21 powinnam być w domu.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-04, 12:06   #503
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia a mieszkacie w domku czy blok?
Dlugie spacerki uskuteczniasz?
Mieszkamy w domku. Z tym, że moje psisko jest już tak przyzwyczajone do spacerów, że w ogródku się nie załatwi Trzeba wyjść z draniem, bo inaczej nie daje spokoju A wychodzę z nim na 20-30 minut do lasu
Stary 2016-04-04, 12:09   #504
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
muszę się udać po te podkłady

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

tak, zdecydowania coraz mniej siły mam

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

motylek teraz w lidlu będzie ten czerwony kwiat w cenie 50 zl opłaca się ?
Myślę, że tak. Mój to była mega okazja, bo mam niedaleko centrum ogrodnicze i w zeszłym roku, mniejszy od mojego kosztował 80zł. Mój jak kupowałam, to był ok 1/3 wielkości tego co na zdjęciu, szybki przyrost miał, ale zaznaczam, że trzeba dużo nawozić/podlewałam prawie codziennie przy okazji nawozem do surfini/, moja siostra nie podlewała i mało jej urósł i mało się rozkrzewił.
Stary 2016-04-04, 12:13   #505
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tak. Mój to była mega okazja, bo mam niedaleko centrum ogrodnicze i w zeszłym roku, mniejszy od mojego kosztował 80zł. Mój jak kupowałam, to był ok 1/3 wielkości tego co na zdjęciu, szybki przyrost miał, ale zaznaczam, że trzeba dużo nawozić/podlewałam prawie codziennie przy okazji nawozem do surfini/, moja siostra nie podlewała i mało jej urósł i mało się rozkrzewił.
Ja codziennie muszę podlewać mojego cytrynowca więc tutaj nie będzie problemu gorzej może być z nawożeniem... ale to sobie zapiszę na kartce

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Wygrałam zasłony to jeszcze czekam na spodnie i jedne firanki i wsio

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-04, 12:14   #506
agusiia69
Zakorzenienie

Podglądnęłam Majówki Być może jedna z nich już będzie rodzić w tym tygodniu.
Stary 2016-04-04, 12:17   #507
haneczkab92
Ania

Kurde, ja się od jakiś dwóch godzin czuje masakrycznie.. jakbym miała zaraz zemdleć;/ nie wiem co jest grane..ciśnienie w normie, puls w miarę.. uroki ciąży..;/

Soffinka-
leż grzecznie daj znać po

Śliweczka- no nie dziwie się tymbardziej przy takiej pogodzie nie chce się leżeć ale myślę, że taki tryb jak teraz prowadzisz też nie jest zły, nie przemęczasz się i duzo odpoczywasz, więc na pewno jest wszystko dobrze
Co do wyjścia dzieci- zawsze musi być ten pierwszy raz
Co do pogody- no właśnie, cieplutko bardzo- więc nie ma szans na grube ubranie, ale jak mówię to zdradliwe..Ciebie gardło zaczyna boleć, a mi z nosa leci.. mam nadzieję, że to jakiś alergiczny katar, nie chorobowy..

Motylek
- fajny taki piesek
Moich rodziców sunia, jak jest zimno, to też tylko wyjdzie przed dom, zrobi co ma zrobić i do domu! a jak jest błoto, czy pada deszcz- to naokoło pójdzie na trawnik, byle nie wleźć w błoto!
Ale musimy z nią wychodzić, nie cały ogród jest ogrodzony, więc wolimy nie ryzykować, i zawsze ktoś z nią wychodzi.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-04, 12:21   #508
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
własnie nie wiem bo na ostatnich nie byłam bo byłam chora... ale coś mi się obiło o uszy że albo pielęgnacja noworodka albo zwiedzanie oddziału i sali porodowej dam znać jak wrócę a pewnie koło 21 powinnam być w domu.
Czekamy na ciekawostki w takim razie
Ja jutro mam zajęcia o pielęgnacji malucha

Cytat:
Mieszkamy w domku. Z tym, że moje psisko jest już tak przyzwyczajone do spacerów, że w ogródku się nie załatwi Trzeba wyjść z draniem, bo inaczej nie daje spokoju A wychodzę z nim na 20-30 minut do lasu
A to piesełek jaki Fajnie, że masz blisko las. Zdrowy spacer! Rewelacja!

Cytat:
Ja codziennie muszę podlewać mojego cytrynowca więc tutaj nie będzie problemu gorzej może być z nawożeniem... ale to sobie zapiszę na kartce

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Wygrałam zasłony to jeszcze czekam na spodnie i jedne firanki i wsio
Pochwal się jak przyjadą zdobycze

Cytat:
Podglądnęłam Majówki Być może jedna z nich już będzie rodzić w tym tygodniu.
O retyyy, ależ tam się emocje zaczną na wątku

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Kurde, ja się od jakiś dwóch godzin czuje masakrycznie.. jakbym miała zaraz zemdleć;/ nie wiem co jest grane..ciśnienie w normie, puls w miarę.. uroki ciąży..;/

Soffinka-
leż grzecznie daj znać po

Śliweczka- no nie dziwie się tymbardziej przy takiej pogodzie nie chce się leżeć ale myślę, że taki tryb jak teraz prowadzisz też nie jest zły, nie przemęczasz się i duzo odpoczywasz, więc na pewno jest wszystko dobrze
Co do wyjścia dzieci- zawsze musi być ten pierwszy raz
Co do pogody- no właśnie, cieplutko bardzo- więc nie ma szans na grube ubranie, ale jak mówię to zdradliwe..Ciebie gardło zaczyna boleć, a mi z nosa leci.. mam nadzieję, że to jakiś alergiczny katar, nie chorobowy..

Motylek
- fajny taki piesek
Moich rodziców sunia, jak jest zimno, to też tylko wyjdzie przed dom, zrobi co ma zrobić i do domu! a jak jest błoto, czy pada deszcz- to naokoło pójdzie na trawnik, byle nie wleźć w błoto!
Ale musimy z nią wychodzić, nie cały ogród jest ogrodzony, więc wolimy nie ryzykować, i zawsze ktoś z nią wychodzi.
Jaki czyścioch z pieska JEst takie przysłowie
"Jaki Pan taki kram"

Sophia Loren
Stary 2016-04-04, 12:30   #509
haneczkab92
Ania

Ania- gratulacje wygranych zasłon

Agusia- toż to przecież już prawie maj.. i niedługo czerwiec...
Masakra, jak to leci!

Madzia9999- no coś w tym przysłowiu jest
tak, a jak wraca z podwórka, to ma wycierane łapki(mama lubi porządek-a to jej sunia) i tak się przyzwyczaiła, że jak wraca, to idzie pod szafkę, na której leżą mokre chusteczki, zeby jej powycierać łapki

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-04, 12:37   #510
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Ania- gratulacje wygranych zasłon

Agusia- toż to przecież już prawie maj.. i niedługo czerwiec...
Masakra, jak to leci!

Madzia9999- no coś w tym przysłowiu jest
tak, a jak wraca z podwórka, to ma wycierane łapki(mama lubi porządek-a to jej sunia) i tak się przyzwyczaiła, że jak wraca, to idzie pod szafkę, na której leżą mokre chusteczki, zeby jej powycierać łapki
Mój też ma łapki wycierane, a rano jak wraca to od razu do łazienki leci, żeby mu dupkę wytrzeć, mamy taki nawyk, bo często wycierał dupkę np na prześcieradle i czasem 3 razy w tygodniu musiałam zmieniać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości