Golizna, artykuły i poziom na Wizażu. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-04, 11:09   #1231
201607111028
Konto usunięte

Dot.: Golizna i poziom artykułów na Wizażu.

Cytat:
Napisane przez Adrianna919 Pokaż wiadomość
Jak wchodzi się tutaj to widać ruch.
A mnie się wydaje, że ruch mniejszy niz kiedykolwiek. Nie rejestrowałam się tutaj dawno, ale czytałam już wcześniej. I zauważam jednak taka tendencję.
Trolli w to wszystko nie wliczam
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 11:10   #1232
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Może to nie problem Wizazu, ale samego Facebooka, który powoli staje się passe. Jak wchodzi się tutaj to widać ruch. Nie wiem jak wy dziewczyny, ale mi się powoli ten Facebook nudzi.
to problem śmiesznej jakości :artykułów: klepanych przez kobiety bez ambicji do napisania czegoś od siebie oraz edipresse, które zdecydowało się zniszczyć kwc.
a co do tematu ruchu na stronie...
lubię grzebać w starych wątkach czego to się człowiek nie dokopie o niektórych użytkownikach w każdym razie ostatnio wpadłam na wątek, który ktoś założył, żeby pochwalić wizaż za maksymalny ruch na stronie tamtego dnia. i to było o ile pamiętam 20 tysięcy.
teraz już nie można sprawdzić, ile jest buszujących wizażanek

Edytowane przez olenkasz
Czas edycji: 2016-04-04 o 11:19
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 11:16   #1233
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że ruch mniejszy niz kiedykolwiek. Nie rejestrowałam się tutaj dawno, ale czytałam już wcześniej. I zauważam jednak taka tendencję.
Trolli w to wszystko nie wliczam
Zgadzam sie.

jak pisalam - gdyby nie jeden watek to by i mnie tu juz nie bylo.

Cytat:
Może to nie problem Wizazu, ale samego Facebooka, który powoli staje się passe. Jak wchodzi się tutaj to widać ruch. Nie wiem jak wy dziewczyny, ale mi się powoli ten Facebook nudzi.
Sory, ale nie wiem nawet jak mialoby sie komentowac posty w stylu "Doda z babcia poszła na swięconkę" (autentyk ze świąt)
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 11:34   #1234
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Zgadzam sie.

jak pisalam - gdyby nie jeden watek to by i mnie tu juz nie bylo.
Poza tym, przykład - 500+
Dyskusja z SF faktycznie daje wrazenie "ruchu", ale niczym wartościowym bym tego nie nazwała
Stary 2016-04-04, 11:41   #1235
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
to problem śmiesznej jakości :artykułów: klepanych przez kobiety bez ambicji do napisania czegoś od siebie oraz edipresse, które zdecydowało się zniszczyć kwc.
I Wizażanek, które wypowiadają się bardzo często w tak ostrym tonie, że młodym, niedoświadczonym i delikatniejszym psychicznie po prostu strach się bać zakładać wątek.
Cytat:
teraz już nie można sprawdzić, ile jest buszujących wizażanek
Też nad tym ubolewam, natomiast jest namiastka - na stronie głównej forum, na samym dole jest licznik:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizwiz.jpg (96,8 KB, 79 załadowań)
Stary 2016-04-04, 11:45   #1236
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I Wizażanek, które wypowiadają się bardzo często w tak ostrym tonie, że młodym, niedoświadczonym i delikatniejszym psychicznie po prostu strach się bać zakładać wątek.
Też nad tym ubolewam, natomiast jest namiastka - na stronie głównej forum, na samym dole jest licznik:
licznik dotyczy forum czy całej strony? bo kiedyś było rozgraniczenie.

wizażanki wypowiadaja się przede wszystkim charakternie i pewnie. nie silą się na lukrowane pitu pitu, bo jak się kupę czapką przesłoni, to estetyka będzie cacy, ale prawda jest jednak nieco inna. wolę czytać pewne siebie kobiety, które wiedzą czego chcą, niż bon ton pierdon i bułkę przez bibułkę.
Stary 2016-04-04, 11:46   #1237
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Nowych to akurat mam wrazenie ze nie brakuje. Za to "stali bywalcy" sie kolejno wykruszaja.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 11:53   #1238
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
licznik dotyczy forum czy całej strony? bo kiedyś było rozgraniczenie.
Tego nie wiem, trzeba by Technicznych zapytać, ale sprawdzałam kiedyś wybiórczo co dana użtkowniczka robi i pokazywało aktywność tylko na forum. Na logikę, skoro licznik jest na forum, to dotyczy forum, pytanie czy logika na Wizażu obowiązuje
Cytat:
wizażanki wypowiadaja się przede wszystkim charakternie i pewnie. nie silą się na lukrowane pitu pitu, bo jak się kupę czapką przesłoni, to estetyka będzie cacy, ale prawda jest jednak nieco inna. wolę czytać pewne siebie kobiety, które wiedzą czego chcą, niż bon ton pierdon i bułkę przez bibułkę.
Ty wolisz, bo i Ty do charakternych i pewnych należysz Ale głosów o zbyt obcesowej formie wypowiedzi jest mnóstwo, nie od dziś zresztą. Kiedyś takich "ostrych" dziewczyn było kilka. Teraz niestety jest to tendencja, a szkoda. Ludzie bardzo często lepiej przyjmują krytykę, jeśli jest w grzeczniejszej formie.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Nowych to akurat mam wrazenie ze nie brakuje. Za to "stali bywalcy" sie kolejno wykruszaja.
Od zawsze. Większość użytkowniczek, które uwielbiałam czytać, wykruszyła się już bardzo dawno.
Stary 2016-04-04, 11:59   #1239
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Ty wolisz, bo i Ty do charakternych i pewnych należysz Ale głosów o zbyt obcesowej formie wypowiedzi jest mnóstwo, nie od dziś zresztą. Kiedyś takich "ostrych" dziewczyn było kilka. Teraz niestety jest to tendencja, a szkoda. Ludzie bardzo często lepiej przyjmują krytykę, jeśli jest w grzeczniejszej formie.
Nie przesadzałabym w te stronę. Jeśli ktos jest niereformowalny - okej, ale... na intymnym jest wątek dziewczyny, która była kochanką. Wszystkie ja mocno wspierają, te "ostre" też. I wszystkie wątki tego typu, w których kobieta walczy, są zawsze komentowane przez bardzo mądre i pomocne osoby, typu Doris, Salix, itp
Stary 2016-04-04, 12:00   #1240
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Teraz niestety jest to tendencja, a szkoda. Ludzie bardzo często lepiej przyjmują krytykę, jeśli jest w grzeczniejszej formie.

I tu powracamy do problemu trolli. Po co się silić na przesadną kurtuazję, gdy prawdopodobieństwo wystąpienia trolla, zamiast osoby z realnym problemem jest ogromne? Panna, która przyznała się do wątku-prowokacji nawet ostrzeżenia nie dostała.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Nie przesadzałabym w te stronę. Jeśli ktos jest niereformowalny - okej, ale... na intymnym jest wątek dziewczyny, która była kochanką. Wszystkie ja mocno wspierają, te "ostre" też. I wszystkie wątki tego typu, w których kobieta walczy, są zawsze komentowane przez bardzo mądre i pomocne osoby, typu Doris, Salix, itp
o dziękuję
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:05   #1241
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość

o dziękuję
Prosz bardzo
Stary 2016-04-04, 12:07   #1242
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
I tu powracamy do problemu trolli. Po co się silić na przesadną kurtuazję, gdy prawdopodobieństwo wystąpienia trolla, zamiast osoby z realnym problemem jest ogromne? Panna, która przyznała się do wątku-prowokacji nawet ostrzeżenia nie dostała.
Zawsze osoba z realnym problemem może być tylko cichym czytelnikiem, dobra rada, czy wsparcie tekstem, nie traci na mocy tylko dlatego, że nick pod który została wysłana jest wydmuszką albo troll tak się wstydzi, że postanawia się na koniec wyprzeć wszystkiego.

Edytowane przez mango bzik
Czas edycji: 2016-04-04 o 12:09
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:08   #1243
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Dajcie tej dziewczynie spokój.
Widziałyście kiedyś trolla, który po dwóch stronach burzliwej dyskusji stwierdza, że dość się już ubawił/zebrał dość materiałów - w związku z czym czas się przyznać i przeprosić?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:11   #1244
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie przesadzałabym w te stronę.
Dlaczego nie? Skoro jedziemy po Redakcji, po Moderacji, to nie zapominajmy też o Wizażankach, które nie raz i nie pięć za bardzo "dają czadu".

Cytat:
Panna, która przyznała się do wątku-prowokacji nawet ostrzeżenia nie dostała.
"Panna" wyjaśniła to z lexie, co też sama lexie napisała w tym wątku.
Stary 2016-04-04, 12:12   #1245
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mango bzik Pokaż wiadomość
Zawsze osoba z realnym problemem może być tylko cichym czytelnikiem, dobra rada, czy wsparcie tekstem, nie traci na mocy tylko dlatego, że nick pod który została wysłana jest wydmuszką albo tak się wstydzi, że postanawia się na koniec wyprzeć wszystkiego.
Cichy czytelnik nie poczuje się urażony mocniejszą odpowiedzią, tylko wyciągnie wnioski z dyskusji.
Trolle mają (odnoszę takie wrażenie) coraz większe pobłażanie, zlatuje się ich tu coraz więcej, dlatego też coraz więcej wizażanek nie wczuwa się tak, jak by były przekonane, że jest to 'prawdziwa osoba'. Ja się już przez to coraz mniej angażuję w dyskusje na intymnym, bo po co się wysilać, skoro nie bez podstaw są podejrzenia, że ktoś se jaja robi. I tak postępuje degradacja.
Stary 2016-04-04, 12:13   #1246
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego nie? Skoro jedziemy po Redakcji, po Moderacji, to nie zapominajmy też o Wizażankach, które nie raz i nie pięć za bardzo "dają czadu".
Przecież nie przeczę. I mnie się zdarza :P
Stary 2016-04-04, 12:15   #1247
viva91
na przekór do celu

Że tak jeszcze wtrącę - nasze interwencje nie polegają jedynie na dawaniu kartek i banów. Dość często sprawy są wyjaśniane przez PW, upominamy przez PW, szczególnie wtedy, kiedy sprawa jest złożona lub dotyczy Wizażanki "z dorobkiem". A czasem jest to wpis w wątku - jak wczoraj w przypadku SF.
Także jak nie widać przyznanej kartki, to nie znaczy, że "moderacja nic nie robi"
Stary 2016-04-04, 12:15   #1248
201607121236
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post58392976

czy ktoś zamierza coś zrobić z tym trollem Yuri?
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:19   #1249
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Cichy czytelnik nie poczuje się urażony mocniejszą odpowiedzią, tylko wyciągnie wnioski z dyskusji.
Trolle mają (odnoszę takie wrażenie) coraz większe pobłażanie, zlatuje się ich tu coraz więcej, dlatego też coraz więcej wizażanek nie wczuwa się tak, jak by były przekonane, że jest to 'prawdziwa osoba'. Ja się już przez to coraz mniej angażuję w dyskusje na intymnym, bo po co się wysilać, skoro nie bez podstaw są podejrzenia, że ktoś se jaja robi. I tak postępuje degradacja.
Możesz, skoro masz jeszcze dobre chęci, reagować na problem i pomijać osobę.

Ale też się zgadzam, że nie można pozwolić na zaśmiecenie forum oczywistymi bredniami
Stary 2016-04-04, 12:25   #1250
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Możesz, skoro masz jeszcze dobre chęci, reagować na problem i pomijać osobę.

Ale też się zgadzam, że nie można pozwolić na zaśmiecenie forum oczywistymi bredniami
Czasami się nie da, bo trolle bardzo lubią nagłe zwroty akcji, co czyni problem nierealnym i z tyłka wyjętym. Poza tym chyba nikt nie lubi być oszukiwanym, radzić komuś szczerze z poczuciem, że po drugiej stronie jakaś gimbazjalistka urządza sobie heheszki. Tolerowanie trolli prowadzi do tego, że mnożą się jak króliki w poczuciu bezkarności, a normalnym użytkownikom się odechciewa.
Stary 2016-04-04, 12:31   #1251
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oskarżanie wszystkich jak leci o trolling też entuzjazmu nie wzbudza a to dość częsta praktyka - nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej skali głupoty/problemu, czyli dana osoba jest trollem
Stary 2016-04-04, 12:32   #1252
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Że tak jeszcze wtrącę - nasze interwencje nie polegają jedynie na dawaniu kartek i banów. Dość często sprawy są wyjaśniane przez PW, upominamy przez PW, szczególnie wtedy, kiedy sprawa jest złożona lub dotyczy Wizażanki "z dorobkiem". A czasem jest to wpis w wątku - jak wczoraj w przypadku SF.
Także jak nie widać przyznanej kartki, to nie znaczy, że "moderacja nic nie robi"
ale takie interwencje jak widać, nic nie dają. albo dają efekt na kilka godzin.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:35   #1253
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Zwracacie uwagę w komentarzu lub na PW Yuri22 czy SF czy Imperialiście, ale jakoś nie przynosi to żadnych skutków, więc to tak jakbyście nic nie robiły.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:36   #1254
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Oskarżanie wszystkich jak leci o trolling też entuzjazmu nie wzbudza a to dość częsta praktyka - nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej skali głupoty/problemu, czyli dana osoba jest trollem
tak, ale też nie byłoby nagminnego oskarżania o trolling, gdyby nie pobłażanie dla trolli. Jeżeli ma się poczucie, że administracja trzyma forum w ryzach, poziom zaufania rośnie.
Stary 2016-04-04, 12:37   #1255
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
no, ale masz wątek, który ja zgłaszałam - jest o prostestach.
wpada dwóch wizażanków i zaczyna napierdzielać, że prostestując jesteśmy żalosne, głupie, bezczelne, żenujące itp - i jakby to narodowcy zrobili itd.
żadnej innej alternatywy nie przedstawiaja poza krytyką na wizażu.
To nie jest trolling?
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 12:37   #1256
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Czasami się nie da, bo trolle bardzo lubią nagłe zwroty akcji, co czyni problem nierealnym i z tyłka wyjętym. Poza tym chyba nikt nie lubi być oszukiwanym, radzić komuś szczerze z poczuciem, że po drugiej stronie jakaś gimbazjalistka urządza sobie heheszki. Tolerowanie trolli prowadzi do tego, że mnożą się jak króliki w poczuciu bezkarności, a normalnym użytkownikom się odechciewa.
Zgadzam się w sumie ale biorąc pod uwagę fakt, że tzw nietroll, z tym co dostał szczerze i z serca, też może w stronę tyłka się udać i tu też jest opcja, że "obok" czyta ktoś, kto doceni i sobie pomoże.
Wypalanie się chyba tak czy siak następuje z czasem
Nie wiem, co można zrobić, żeby zapobiec zalewowi troli, przy jednoczesnym zachowaniu luźnej atmosfery.
Stary 2016-04-04, 12:41   #1257
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ale takie interwencje jak widać, nic nie dają. albo dają efekt na kilka godzin.
Dają i to na długo - wypowiadam się w tej chwili o moich PW wysłanych użytkownikom dokazującym na moim poletku
Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Zwracacie uwagę w komentarzu lub na PW Yuri22 czy SF czy Imperialiście, ale jakoś nie przynosi to żadnych skutków, więc to tak jakbyście nic nie robiły.
Nie znam tych konkretnych przypadków (poza częścią kariery forumowej SF), nie będę się wypowiadać. Ale odnosiłam się przede wszystkim do sprawy, którą co chwila ktoś tu przywołuje - dziewczyna, która przyznała się do prowokacji, a nie dostała ostrzeżenia. A tymczasem sprawa została załatwiona przez PW.
Stary 2016-04-04, 12:51   #1258
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
no, ale masz wątek, który ja zgłaszałam - jest o prostestach.
wpada dwóch wizażanków i zaczyna napierdzielać, że prostestując jesteśmy żalosne, głupie, bezczelne, żenujące itp - i jakby to narodowcy zrobili itd.
żadnej innej alternatywy nie przedstawiaja poza krytyką na wizażu.
To nie jest trolling?
Dla jednego trolling, dla drugiego swobodne wyrażanie własnego zdania. "lesbijski nick" też szału nie robi. Wymagamy od innych poziomu, same prezentując jego brak?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Wypalanie się chyba tak czy siak następuje z czasem
Niestety.
Cytat:
Nie wiem, co można zrobić, żeby zapobiec zalewowi troli, przy jednoczesnym zachowaniu luźnej atmosfery.
Nie da się - jak było ostrzej, to były oskarżenia o Koreę, jak jest łagodniej, to się pojawia tęsknota za "Koreą"
Stary 2016-04-04, 12:53   #1259
Kucias
Zadomowienie

Cytat:
Dla jednego trolling, dla drugiego swobodne wyrażanie własnego zdania. "lesbijski nick" też szału nie robi. Wymagamy od innych poziomu, same prezentując jego brak?
Akceptujecie prowokację i dziwicie się, że ktoś został sprowokowany. Jeżeli zgłasza się coś przed odzewem, to nie widać nic złego, ale po reakcji - same sobie jesteście winne
Stary 2016-04-04, 12:53   #1260
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Niestety.

Nie da się - jak było ostrzej, to były oskarżenia o Koreę, jak jest łagodniej, to się pojawia tęsknota za "Koreą"
no bo jest lesbijski - coż ja na to poradzę, że śmiesznie brzmi w zestawieniu z jego walką z homoseksualizmem
a zgłoszenia zrobiłam przed tym postem.

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2016-04-04 o 12:54
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości