|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Właśnie obejrzałam
Dekoracje będziemy mieli w zasadzie te same (plus wiszące kule z herbacianych róż i ecru baloniki w formie kiści winogron - mamy tego samego dekoratora). W serialu wyszło bardzo fajnie Tyle, że nasze stoły nie bedą ustawione dookoła sali, tylko na jej końcu, a bliżej tarasu będzie pół sali do tańczenia. Szkoda, że nie nakręcili kominka i tego kamiennego tarasu pod strzechą, który mnie zauroczył ![]() Acha, wesele robimy na ok. 85 osób.
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dookoła budynku macie dużo zieleni i lasek (gdzie zresztą serialowa Ewka z z tym od przygotowań wesel namiętnie się całowała ).Super!
|
|
|
#2643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie też tak kamienna podłoga zrobiła wrażenie. Właścicieka sali powiedziała nam, żebyśmy dobrze przemyśleli, czy decydujemy się na tę salę (oczywiście się śmiała), bo podobno niektórzy z gości skarżyli się, że podłoga za twarda (???) i że komary gryzą, bo tam woda i zieleń![]() Jeśli chodzi o kolorystykę, to ta dzisiejsza była ładna, ale też myśleliśmy o ecru i perłowych dodatkach. No ale jeszcze mamy czas na decyzję.
Edytowane przez gosiunia22 Czas edycji: 2007-11-20 o 22:16 Powód: Coś tam dopisałam;) |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A komary, no cóż to urok lata. Nasza sala też jest położona wśród zieleni i wcale mnie nie przeraża fakt, że u nas też zagoszczą i trochę pobzyczą.
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
No cóż, po znieczuleniu procentami chyba nikt nie poczuje jakiegoś tam malutkiego komara
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Mnie również sala się podobała...
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Bardzo ładna sala, tylko kamerzysty nie bierz tego, który był u Grześka i Żanety ))
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o kamerzystę nie będziemy się martwić, bo w ogóle go u nas nie będzie (tylko amatorski film kręcony przez rodzinę)
|
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
A ja wczoraj odwiedziłam kolejne 4 salony i powiem wam, że jak mi się coś spodobało to cena 4,5 tyś a reszta nic mnie nie urzekło - naprawdę zaczynam się martwić
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Przyczajenie
|
co do dekoracji, to tez myslalam o balonikach w kolorze perly, albo zlota, rozane kule dostane od kolezanki i marzy mi sie dekoracja za nami w stylu swietlistej kurtyny tzn. sa takie specjalne swiatelka typu kurtyna, ktore chcialabym zaslonic materialem, to tworzy taki piekny efekt, pod warunkiem, ze oswietlenie na sali bedzie troche przyciemnione i am nadzieje, ze tak bedzie, bo jak tam ostatnio bylam, to bylo bardzo jasno.... najwyzej powykrecamy pare zarowek
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem bardzo wybredna . Ale zmieniłam taktyke - zdałam sie na profesjonalizm pań pracujących w salonach. I okazało się że w sukniach na które nawet nie chciałam spojrzeć i absolutnie by w nich nie wyszła wyglądałam super, a w tych które mi sie podobały wyglądałam nijako albo brzydko. Może też tak spróbuj. Powodzenia
|
#2654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eh nie bedzie tak żle przeczytak co napisałam wyżej tez polecam!!Cytat:
PS. moderatorko nie wiem czy dobrze zrobiłam .. tylko nie karaj bo nie wiem czy można takie posty pisać Cytat:
|
|
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dzis byłam u księdza i już mamy termin dokładnie ustalony 2 sierpnia godz. 17 ![]() Czytałam dziś na onecie różne rzeczy o przygotwaniach do ślubu. A własnie jeśli chodzi o suknie, to nie ma u Was jakiejs kobiety co szyje suknie?? U mie jest taka babka i normlanie suknie szokujące Takie sliczne i podobno tanio szyje.
|
#2656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Przyczajenie
|
Witam szanowne koleżanki
Kłania się kolejna Panna Młoda 2008. Bierzemy ślub 5.07.2008 ![]() Nie spotkałam nikogo z tą datą, chyba że coś przeoczyłam? Co prawda mamy już ślub cywilny 07.07.2005 ale nie zdążyliśmy z zaplanowaniem ślubu na 07.07.2007 (z wiadomych przyczyn : wariacja jeżeli chodzi o datę i te szczęśliwe trzy 7) więc postanowiliśmy że przełożymy ślub na 2008 rok a że 5.07. jest najbliżej taką właśnie datę ustaliliśmy![]() Chciałam się jednocześnie pochwalić szybką organizacją ślubu i wesela. Zaczęliśmy dokładnie tydzień temu w środę a umowy o salę, catering, samochód i wstępnie zarezerwowaną orkiestrę mieliśmy już w niedziele. myślę że mam być z czego dumna. cztery dni i po kłopocie. została mi jeszcze wizyta u księdza (mam nadzieję że w najblizszym czasie) i po sprawie. No i jeszcze wizyta na niedzielnych targach ślubnych w niedziele w Chrzanowie (nie wiem czy kojarzycie?; okolice Krakowa). Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-21 o 21:54 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2658 |
|
Przyczajenie
|
Ja wychodzę za mąż 28 czerwca 2008
za tydzień ide zobaczyć sukienkę, jeśli będzie mi pasować to biorę pozdrawiam cieplutko z zimowych Kaszub
|
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przygotowania do ślubu jakoś idą, tylko strasznie ciężko mi się na wszystko zdecydować Mam już zarezerwowaną salę, ale myślę jeszcze nad inną (obejście obecnej jest okropne, chociaż sama sala super), jestem również zapisana w dwóch kościołach i nie wiem jakiego kamerzystę mam wziąć. Aż strach pomyśleć co będzie jak będę musiała wybrać sukienkę. Straszna maruda ze mnie ))
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki normalnie 2008r zbliza się, wiec trzeba juz planowac ;-)
ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienke, albo wypożyczyłabym, ale ja chcę taka prostą a większość to bezy |
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
witam wszystkich,
ja biorę ślub 21.06.2008 kiedy wybieracie się po sukienki, a może już macie coś na oku? Dziewczynki normalnie 2008r zbliza się, wiec trzeba juz planowac ;-) ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienke, albo wypożyczyłabym, ale ja chcę taka prostą a większość to bezy[/quote] a czego dokładnie szukasz?(jakiej sukienki) Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-22 o 15:07 Powód: 3! posty pod sobą. Proszę używać funkcji EDYTUJ |
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dostalam zaproszenie na slub brata
to w stylu: teatr umyslnie straconej wolnosci blebleble i te akty wymienione. na zewnatrz nawet ladnie ale w srodku-kawalek zwyklej kartki jak do drukarki wklejone chyba calosc sami robili.no i nie powiem...mogli sie wywiedziec jak moj TZ sie nazywa skoro slub planujemy. ja mialam w planach imiennie ich wpisac gdyby byli na moim slubie jako para. ale to juz taki drobny szczegolik
|
#2663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też wybieram sie na targi do Chrzanowa skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć?? Ja jestem z Jankowic
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak powinno się robić.
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
sanetka i gosiunia22 - ja tez tak uważam
jak ktoś już ma stałą dziewczynę/chłopaka a tym bardziej narzeczoną/narzeczonego to uważam,że na zaproszeniu nie należy pisać "z osobą towarzyszącą" dlatego jak my będziemy wypisywać (czytaj:ja )zaproszenia to na pewno będziemy dzwonić do i dowiadywac się o nazwiska, bo część osób pamiętam z imienia i nazwiska, a części "drugich połówek" znam tylko imięjedynym wyjątkiem w tej kwestii będzie moja niezdecydowana siostra cioteczna, na której zaproszeniu niestety nie mogę napisać monika z takim a takim, tylko chyba muszę napisać napisac monika z osobą towarzyszącą, ponieważ dziewczyna co tydzień/dwa/miesiąc ma nowy obiekt uczuć miłosnych, ponieważ jest pewne na 10000%, że osoba, z którą będzie w marcu/kwietniu (czyli wtedy kiedy będziemy rozdawac zaproszenia) nie będzie już "tą jedyną" w czerwcu dlatego na zaproszeniu chyba napiszę z osobą towarzyszącą, natomiast jej winietkę zostawię na sam koniec do wypisania i na dosłownie kilka dni przed ślubem zadzwonię do niej i spytam z kim przyjeżdza, żeby na winietce na stole napisać jej imię i nazwisko, a obok na winietce imię i nazwisko osoby, z którą przyjdzie...
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orientuję się troszeczkę w tym bo sama zamierzałam tak zrobić
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
Carmen my mamy wesele o 14.Planujemy tak ok.100 osób wiem,że trochę dużo ale oboje z TZ mamy liczne rodziny
Gosiunia22 bardzo ladna sala! |
|
|
|
#2669 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
wiesz niby oni TZa nie znaja- jakos tak wyszlo ze ja sama sie z bratem nie widzialam ze 3 lata. ale w rodzinie wszem i wobec jest ogloszone ze my we wrzesniu itp. wiec mogliby. bo gadka ze przeciez nie wiadomo z kim pojde albo zerwe glupia jest. co innego jak bym byla jakas nastolatka ktora zmienia facetow jak rekawiczki albo nikogo nie maja np. planowalam ich zaprosic wlasnie imiennie-tyle lat sa ze soba. a ze mnie ze slubem wyprzedzili. ale jak juz pisalam to tyko szczegolik, fajnie ze bede sie mogla na weselu pobawic
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Dekoracje będziemy mieli w zasadzie te same (plus wiszące kule z herbacianych róż i ecru baloniki w formie kiści winogron - mamy tego samego dekoratora). W serialu wyszło bardzo fajnie

).

chyba calosc sami robili.
wiesz niby oni TZa nie znaja- jakos tak wyszlo ze ja sama sie z bratem nie widzialam ze 3 lata. ale w rodzinie wszem i wobec jest ogloszone ze my we wrzesniu itp. wiec mogliby. bo gadka ze przeciez nie wiadomo z kim pojde albo zerwe glupia jest. co innego jak bym byla jakas nastolatka ktora zmienia facetow jak rekawiczki albo nikogo nie ma