|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
i tak najważniejszy jest Behemot
![]() Cytat:
ale tak w ogóle to nie przepadam za imionami na M, jakieś takie pospolite mi się wydają no chyba ze wspomniany Maurycy ![]() i nawzajem Cytat:
ale jeśli to faktycznie jest Twoje wielkie marzenie to myślę zę nie powinnaś tego przekreślać ![]() wróciłam z uczelni i myślę nad jakimś obiadkiem jakby tak sam się zrobił to nie miałabym nic przeciwko
|
||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
... jakby to ująć <udaje że myśli> ->
![]() o. Ana, ja mam taki spóźniony refleks ale - gratuluję i cieszę się razem z Tobą |
|
|
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem kazdy w mniejszym lub wiekszym procencie ma problemy natury psychologicznej i jest to zupelnie normalne. grunt, zeby swoich problemow nie przelewac na pacjentow.
pojechalam dzis na zapowiadany test,a tu asystent, ktory mial przeprowadzic ten test nie przyszedl
|
#1234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Madame ja też mogę prosić ? wiola00@vp.pl ![]() dziś 3 ze sprawdzianu z fizyki ![]() a jutro na godzine pozniej bo nie mam wfu a po lekcjach dentysta (tyle że ja nawet lubie chodzić do dentysty, ale akurat nie do tej dentystki ) no ale cóż a i nefre podaj maila to może zmniejszysz i zaprezentujesz dziewczynom zdjęcia ze sztuka stołową .. jeżeli Ci się chce ofc
|
|||
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Snieżko, wlasnie w tym sęk, że trzeba umiec oddzielać pracę od życia osobistego. Dobry psycholog powinien to potrafic
![]() Oczywiscie to tylko moja teoria i ogolnie jestem zdania, ze do wszystkiego trzeba miec przede wszystkim powolanie. a juz szczegolnie do zawodow, w ktorych bierze sie odpowiedzialnosc za drugiego czlowieka
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
przeszłam z olimpiady z chemii do następnego etapu!!!
40 pkt na 50 - 3 msc. w szkole ![]() a jutro historia... przepraszam że ja tu tak ciągle o tym
|
|
|
|
#1237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam mase problemow ze soba. I zawsze chcialam studiowac psychologię. Miałam podobne wątpliwości do Twoich- czy osoba która sama ma problemy będzie w stanie pomagac innym? Poszłam na psychologię, postudiowałam tam troche i doszłam do wniosku, że ja się do tego nie nadaję. Zrezygnowalam z tego kierunku i teraz już wiem, że to nie dla mnie, że ja nie umialabym zachować dystansu wobec problemow innych. Ale każdy przpadek jest inny i wykladowcy mówili nam, że nie ma takiej zasady, ze osoby z problemami nie mogą być dobrymi psychologami, wrecz przeciwnie- zazwyczaj sa bardziej empatyczni i dzieki temu sa nawet lepsi w tym zawodzie. Kwestia jest tylko, czy umie się zdystansowac i oddzielic swoje problemy od swojej pracy. Musisz pomyslec jak jest u Ciebie Ja musialam zaczac studia, zeby się o tym przekonac. Cytat:
To ja jutro trzymam kciuki za historie
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Padam, już mi ten WOS uszami wychodzi!
Asiek - gratuluję! Kochane, znacie jakies ksiązki [z poza kanonu lektur szkiolnych], które opisują wizerunek matki? Jak na razie mam tylko ejdną i... nie wiem co dalej ;( A na 3 grudnia muszę juz oddać konspekt Tą babkę pogięło tak za przeproszeniem ![]() I powiedzcie mi - czy istnieją jakiekolwiek obrazy, które przedstawiają matka nie jako zmęczoną, przepracowaną i cierpiącą kobietę? Eh.
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek - gratulacje!
Ja z chemii... cóż XD orłem nie jestem ![]() Dostałam dzisiaj aż 4 ze sprawdzianu z geografii ...Ostatnio trochę przesadzałam z moimi dolegliwościami - ucho i gardło kuły mnie tylko przez moment i rzadko Odkąd noszę szalik i czapkę po bólu ucha ani śladu. Mam tylko taki problem, że na tle nerwowym mam problemy z przełykaniem. Tzn. takie uczucie, że brakuje mi śliny i zaraz się uduszę. Czasem nad tym nie panuję i mam tak w szkole czy wieczorem, kiedy tak siedzę i wszystko mnie przytłacza Mam uczucie ciągłego przemęczenia - ciągle aż oczy mi się przewracają, w głowie się kręci. Co najdziwniejsze nigdy nie dokucza mi to w weekend Ja się po prostu do szkoły nie nadaję ... Do tego sąsiad robi już za przeproszeniem kibel od kilku tygodni i potrafi wiercić, stukać itp. aż do 00! Spałam dzisiaj zaledwie jakieś 5 godzin.![]() Ufff. Ale się rozgadałam ![]()
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Co do studiów to ja mam jeszcze troszkę czasu żeby to rozważyć, a przede wszystkim dojść do siebie
. Jednak myślę, że nie ryzykując nic nie zyskam, najwyżej zrezygnuję, a nie będę sobie wyrzucać do końca życia, że nie próbowałam. I zgadzam się z Tobą gujanko, że każdy ma jakieś swoje odchyły tylko niektórzy umiejętnie je tuszują .Hmm co do wizerunku matki przychodzi mi na myśl Harry Potter. W końcu tam symbolika postaci matki głównego bohatera była bardzo znacząca. |
|
|
|
#1243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak uznam ze to jednak "nie to" to zrezygnuje. Nefre, ja tam w prawie kazdej pracy w LO dawalam jako pierwszy i podstawowy przyklad Biblię ![]() w Biblii jest wszystko i matka również
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Czapeczko - tak, czapeczka ważna ;D
Gujanko - mam już Biblię, wiele utworów. Jednak wolałabym więcej takich hm.. mniej znanych ; )
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() siadam jeszcze do końcowej powtórki z historii i finish na dzisiaj ![]() mango gratuluję 4
|
||
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Nefre, a może "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" Romy Ligockiej?
Czytalam to dosc dawno, wiec nie do konca pamietam, ale to jest historia żydowskiej dziewczynki podczas wojny. Matka jest tam ważną postacią, z tego co pamiętam. tylko nie wiem czy tematyka żydowska by ci pasowala do twojej pracy.
|
#1248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://odpowiedz.pl/19805/19805/kontakt.html
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dzisiaj nie mam siły nic powtarzać Poprostu umieram... a sąsiad nieustannie się nade mną pastwi (a raczej pode mną jednocześnie ). W tym momencie mam ochotę iść zatłuc!! Ach dziękuję
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła najchętniej spac ale wiem że nie mogę
![]() Bez nauki nie zapamiętam dynastii piastów, Przemysła II, Wacława II czeskiego, Władysława, Łokietka, Kazimierza Wielkiego itd... plus społeczeństwo i kultura sredniwiecza
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Kochane zebrało się 11 utworów i kilka obrazów.. Jutro do biblioteki czmycham i przeprowadzam selekcję ; ) W Końcu się biorę za prace maturalną ;P a na dzisiaj koniec Chwila re-re-relaksu ;]Potańcze, hula hop czy coś
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Ja za godzinę leżę w łóżku bez dwóch zdań. Ale nie wiem w którym Jeśli sąsiad nie przestanie to muszę iść na kanapę
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sąsiada to by trzeba było chyba postawić do pionu. to przesada zeby tak dlugo wiercił. ludzie potrzebuje spac. ja nie jestem jakąs "nadgorliwą" sąsiadką, ale w takim przypadku to bym chyba jednak zrobila nalot. 22.05 i bym poszla w szlafroku z uprzejmą gadką, ze chce spac ![]()
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
![]() my worcilismy z silowni jakies 40 min temu,zjedlismy pycha obiad(troche mi ciezko tak po 20 jesc obiad ale co poradzic..). Jestem padnieta doslownie. na dodtaek w pracy atmostera niemila..te szkotki sa autentycznie paskudne...Nie dosc,ze obgaduja wszystkich i wszystko to ciagle klna jak szewc,narzekaja,glowny temat to kto sie bardziej nawalil albo nawali na weekend,bardziej porzyga, wyrwie wiecej facetow.. smutne to. nagorsze,ze codziennie musze je sluchac i ogladac...Nie dosc,ze praca stresujaca sama w sobie to jeszcze taka atmosfera w pracy...matko jak ja juz chce do Polski wracac... zadecydowalismy z TZ,ze teraz jak kupilismy ten loft(o ktorym notabene Wam wspominalam ) to zostajemy tutaj do listopada 2010. Tzn nie w Glasgow napewno bo to jest masakra co sie tu dzieje ale gdzies w UK.Mam nadzieje,ze jak sie stad wyniesiemy gdzies do Anglii to bedzie lepiej. Mentalnosc tych ludzi i to sie tu dzieje na ulicach jest przerazajace... no ale juz wam nie narzekam. ![]() Ide umyc zabki i wskoczyc do wyrka,nowy Coben jest wciagajay na maxa!Polecam wszystkim. Tylko nie przed snem bo ciezko przestac czytac ![]() dobranocka!
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Ale dzisiaj miałam luźny dzień,za to jutro mam sprawdzian z Niemieckiego i NIC nie umiem,dosłownie-liczę na pomoc leśnych skrzatów(ściąg) ![]() Emilko kupiłam dziś ten puder max factora no i niestety niezbyt mi pasuje .Mangosiu,piękny avatarek ![]()
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Agolku
Coben powiadasz Hm.. czas się przejść do biblioteki ![]() Ciesze się, że dalej śmigasz na siłownie, że nie zrezygnowałas A Szkotki.. cóż - ludzie i parapety, ale, żeby klamką się urodzic to juz w ogóle ;P Idę spać, zasłuchana w Apocalypticę Btw. Postanowiłam sobie zaserwować dzisiaj relaksująca kapiel i co? Oczywiście kapa. Wlałam zbyt duzo olejku cytrynowego i tak mi skórę podrażniło, tak szczypie, że ehh Mam nadzieję, że szybko przestanie ![]() Dobranoc ;*
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Diamentowa jeśli naprawdę czujesz, że chcesz studiować psychologie to może warto spróbować. O ile wiem najgorsze już chyba za Tobą
i teraz może być juz tylko lepiej Skoro powoli dochodzisz do siebie to najwyższy czas na realizację marzeń i celów Wydaje mi się, że fakt, że ktoś cierpiał z powodu zaburzeń emocjonalnych, nie może mu odbierać szansy studiowania tego co chce, pod warunkiem, że uporał się już ze swoimi zaburzeniami bo jednak tak osobiście to nie chciałabym trafić na psychologa, który sam ze sobą nie potrafi sobie poradzić![]() Asiek gratuluje Mango 4 to też dobra ocena![]() Ludzia ja tez mam 8-semke, która postanowiła rosnąć poziomo Poza tą 8 są jeszcze trzy inne, które zamiaru nie mają wyjść i których MUSZĘ także się pozbyć nie radze czytać opisu zabiegu na forachApple - fryz boski ![]() Ja sobie właśnie tłumacze książke z polskiego na angielski nie, nie nie nudzi mi się Tak naprawdę to mam co robić Ale właśnie się relaksuje ![]() Lolciu kolorek czy tak ogólnie
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nr 5 kolorek
sama nie wiem,jakiś taki dziwny mi się wydaje,podkreśla mi naskórki,ale 30zł to nie majątek,więc nie zaszkodziło wypróbować
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj szkoda Widać zupełne inne cery mamy Oj najlepiej już się nie sugeruj kosmetykami, jakie używam, bo zbankrutujesz Ja mam kolorek 81 dziwna ta numeracja![]() A nawilżałaś porządnie buźkę przed ![]() Ale mi net muli ![]() Śliczne, nowe avatarki nam się pojawiły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

ale tak w ogóle to nie przepadam za imionami na M, jakieś takie pospolite mi się wydają
no chyba ze wspomniany Maurycy 
. Bardzo mnie to martwi bo czuję, że to coś dla mnie, nie chcę rezygnować z marzeń kompletnie nie wiąże się to z obecną modą na ten kierunek, wręcz przeciwnie ona bardzo mnie martwi bo z tego powodu wiele osób nie traktuje mojej decyzji poważnie, co nie zmienia faktu że wielokrotnie spotkałam się nawet z opinią, że to może być moje "powołanie". Podobnie jak wiele z was jestem po klasie biologiczno-chemicznej, maturę mam z biologii, polskiego i angielskiego. Oczywiście studiować chciałam od razu ale z pewnych przyczyn nie wyszło, a jednak nie przekreślam jeszcze swojego wykształcenia
.
ale jeśli to faktycznie jest Twoje wielkie marzenie to myślę zę nie powinnaś tego przekreślać 
jakby tak sam się zrobił to nie miałabym nic przeciwko 

) no ale cóż 

Tą babkę pogięło tak za przeproszeniem
Ja się po prostu do szkoły nie nadaję