Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 część V ! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-04, 12:08   #4621
olutka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja mam w wczoraj- robiłam piersi zapiekane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem
Tylko ziemniaczki ugotuje i surówkę klepnę

Jak to pysznie brzmi!!!

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
a ile masz wzrostu? ja 173.. chociaż rok temu o tej porze ważyłam 68 ale jednocześnie dowiedziałam się o pcos i zaczęłam walkę o Kubę, przez co doszło mi spoooooro kg, ale nie żałuję ani grama!! waga to rzecz nabyta, a to co z nią potem zrobię zależy tylko ode mnie idę na lody!

okna też muszę umyć, ale jest tak ciepło i cudownie, że ubieram nowa kieckę i lecę na spacer wczoraj pojechałam oddac ten telefon i na pocieszenie weszłam do HM z ta zniżką 20% na dziecięcy dział, nie było nic- wzięłam tylko ten marynarski letni komplet z oczkami i noskiem na brzuszku.. za to sobie 3 kiecki!

Ja mam 169. Ciążę zaczynałam z najwyższą wagą w życiu, 73. 2 lata temu ważyłam jeszcze 59-60 kg i tak sobie systematycznie przybierałam...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:08   #4622
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ale musze coś ułożyć bo nie mam jak przejść
Wloz kartony i siatki do szafy. Jak ja
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:10   #4623
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
My dziś rosołek ze wczoraj, na drugie zrobię mielone, kapusta włoska na ciepło i ziemniaczki.

Moja adoptowana mamusiu, a czy poza tortami mogę też liczyć na obiadki? obiecuję nie marudzić i zjadać z talerza wszystko dzielnie do końca
Stary 2016-04-04, 12:10   #4624
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Wloz kartony i siatki do szafy. Jak ja
No dokładnie... Kto by mi kazał układać "pincet" razy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:12   #4625
olutka
Zakorzenienie

U mnie też milion kartonów muszę je rozłożyć. Zjadłam śniadanko ogarnę chatę po weekendzie i umyję szafki w kuchni i w salonie bo trochę śladów łapek tam widzę, a w kuchni to chyba i tłuszcz 2 opryskał...
Stary 2016-04-04, 12:12   #4626
Elfka86
Zakorzenienie

Ogarniam się, młoda się usypia, a ja śmigam plewić, bo kwiatków nie widać
Stary 2016-04-04, 12:13   #4627
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Moja adoptowana mamusiu, a czy poza tortami mogę też liczyć na obiadki? obiecuję nie marudzić i zjadać z talerza wszystko dzielnie do końca
no pewnie
Stary 2016-04-04, 12:14   #4628
olutka
Zakorzenienie

A, źle się wyraziłam -nie rozłożyć kartony w sensie rozpakować ładnie, tylko wszystkie powsuwać na półki w garderobie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
no pewnie

Stary 2016-04-04, 12:16   #4629
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

A ja się turlam do domu mam babeczki sezonowe z truskawkami

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:21   #4630
kamila_509
Zakorzenienie

Najpierw chyba posegreguje każdy karton i opiszę. Tak. Zrobię tak.
Stary 2016-04-04, 12:23   #4631
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
A ja się turlam do domu mam babeczki sezonowe z truskawkami

Zjadla bym taka i lody z mc z sosem czekoladowyn
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:24   #4632
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Miałam wejść tylko po bułeczki i niestety ciacha same się wprosily..

Mikołaj <3
Stary 2016-04-04, 12:24   #4633
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję rady.
Mam tylko dwie półki wolne w szafie. Jak myslicie. Lepiej poukładać na półce ubranka najpierw te najmniejsze i troszkę pieluszek, ręcznik czy pakować na razie do kartonów i dopiero jak będzie więcej miejsca to układać a teraz do szafy wrzucic właśnie pieluszki tetrowe, kocyki, pościel i takie rzeczy? Mam totalne zbudynienie a te walajace się po pokoju kartony i siaty działają mi na nerwy :/
U nas też same kartony i siaty leżą. Ja na razie daje sobie spokój z układaniem tych rzeczy bo jak dziewczyny mówią, jeszcze pewnie ze 2 razy niektóre rzeczy będę prała a później i tak na nie będzie osobne miejsce w komodzie.
Ale jeśli bardzo ci te kartony przeszkadzają to ja bym wsadziła do szafy to co zajmuje najwięcej miejsca na podłodze
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:32   #4634
Monian
Zakorzenienie

Ja dzis na obiad ziemniaczki, buraczki i palki w sosie miodowo-muszyardowym. Ale na cos mam smaka i nie wiem na co.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:37   #4635
pszczolinka
Raczkowanie

Cześć, kończę obiadek, a późnej lecę na fitness dla ciężarówek.
Ja sobie wszystko poukładałam na kilku półkach rozmiarami: 56,62,68 i rodzajem ubranek i teraz wiem czego jeszcze ewentualnie mi brakuje. A prać będę też rozmiarami by mi się znów nie pomieszały.
Ja przytyłam niecałe 3kg, na chrzcinach nawet mi wino proponowali, a jak powiedziałam, że 6 miesiąc to wielkie oczy.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:38   #4636
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello!

melduję się w 25t0d

w weekend zaczęliśmy sezon ogródkowy, trampolina rozłożona, trochę ogarnęlismy, jeszcze świeży piach do piaskownicy i kilka doniczek z kwiatami w planach, pelargonie pod koniec kwietnia

Doszlismy tez do wniosku, że nie sprzedajemy rzeczy po Hani, żeby kupić nowe dla Jaśka, tylko pełen recykling i będziemy używać wszystkiego po Hani. Wyszło na to, że brakuje mi tylko laktatora, butelek i kilku higieinicznych rzeczy, które kupię w czerwcu

Kamilka, jak się czujesz, Młoda Żonko?

zazdroszczę Wam pomytych okien! U mnie tylko dwa najgorsze umyte, a pozostałe czekają na... yyy? Nie wiem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:39   #4637
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Elrosa to na glukozę trzeba się umawiać w labie???

Czy piszesz o chustach z Maluchtravel we Wro? 😁
U mnie trzeba, bo robię w Luxmedzie tzn. teoretycznie w ciąży mogę bez kolejki, ale staram się umawiać na konkretną godzinę, tylko chyba raz skorzystałam z tej opcji.
Chustkę mam z Littlefrog

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Nic nie bój - u mnie 86
Piona! Też mam tyle
Stary 2016-04-04, 12:40   #4638
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello!

melduję się w 25t0d

w weekend zaczęliśmy sezon ogródkowy, trampolina rozłożona, trochę ogarnęlismy, jeszcze świeży piach do piaskownicy i kilka doniczek z kwiatami w planach, pelargonie pod koniec kwietnia

Doszlismy tez do wniosku, że nie sprzedajemy rzeczy po Hani, żeby kupić nowe dla Jaśka, tylko pełen recykling i będziemy używać wszystkiego po Hani. Wyszło na to, że brakuje mi tylko laktatora, butelek i kilku higieinicznych rzeczy, które kupię w czerwcu

Kamilka, jak się czujesz, Młoda Żonko?

zazdroszczę Wam pomytych okien! U mnie tylko dwa najgorsze umyte, a pozostałe czekają na... yyy? Nie wiem

Jak się czuje? Jako żona dziwnie
Nie umiem mówić o T per mężu

A tak ogólnie to już coraz lepiej
Stary 2016-04-04, 12:45   #4639
MartasSul
Raczkowanie

Właśnie Kamila wszystkiego dobrego na nowej drodze życia😙 Przyzwyczaisz się do per męża😜
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:46   #4640
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
a ile masz wzrostu? ja 173.. chociaż rok temu o tej porze ważyłam 68 ale jednocześnie dowiedziałam się o pcos i zaczęłam walkę o Kubę, przez co doszło mi spoooooro kg, ale nie żałuję ani grama!! waga to rzecz nabyta, a to co z nią potem zrobię zależy tylko ode mnie idę na lody!

okna też muszę umyć, ale jest tak ciepło i cudownie, że ubieram nowa kieckę i lecę na spacer wczoraj pojechałam oddac ten telefon i na pocieszenie weszłam do HM z ta zniżką 20% na dziecięcy dział, nie było nic- wzięłam tylko ten marynarski letni komplet z oczkami i noskiem na brzuszku.. za to sobie 3 kiecki!
Poka kiecki

Cytat:
Najpierw chyba posegreguje każdy karton i opiszę. Tak. Zrobię tak.
Tak zrób!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U mnie trzeba, bo robię w Luxmedzie tzn. teoretycznie w ciąży mogę bez kolejki, ale staram się umawiać na konkretną godzinę, tylko chyba raz skorzystałam z tej opcji.
Chustkę mam z Littlefrog

Piona! Też mam tyle
Piona! Ciekawe do ilu dobijemy

Taki upał jest że chyba zaraz w strój kąpielowy wskocze i tak będę skręcać altane. Leci ze mnie strumieniami.. A TymoToś się cieszy

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-04-04 o 12:48
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:49   #4641
MartasSul
Raczkowanie

Apropo wagi wy się zamartwiacie że za dużo a mnie stresują że za mało jem i głodze dziecko. Jem normalnie kiedy mam apetyt przecież się nie odchudzam, a to że brzucha nie wygląda na 6 miesiąc a przytyłam tylko 2,7 kg to co ja mogę na to 😧
Stary 2016-04-04, 12:52   #4642
kamila_509
Zakorzenienie

Nie martw się tym, że za mało przytyłas. Skoro się nie glodzisz i dostarczasz organizmowi witaminy i podstawowe składniki odżywcze to wszystko gra lekarz by Ci powiedział, że coś jest źle.

Ciężko mi idzie z tymi kartonami
Stary 2016-04-04, 12:59   #4643
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Cześć, kończę obiadek, a późnej lecę na fitness dla ciężarówek.
Ja sobie wszystko poukładałam na kilku półkach rozmiarami: 56,62,68 i rodzajem ubranek i teraz wiem czego jeszcze ewentualnie mi brakuje. A prać będę też rozmiarami by mi się znów nie pomieszały.
Ja przytyłam niecałe 3kg, na chrzcinach nawet mi wino proponowali, a jak powiedziałam, że 6 miesiąc to wielkie oczy.
Nie wiem jak można kobiecie w ciąży wino proponować? Niektórzy chyba nie mają z tym problemu Ja też się spotkałam z opinią, że kieliszek czy dwa nie zaszkodzi A skąd oni to mogą wiedzieć?

Cytat:
Taki upał jest że chyba zaraz w strój kąpielowy wskocze i tak będę skręcać altane. Leci ze mnie strumieniami.. A TymoToś się cieszy
Munia ty to jesteś gorąca kobita
TymoToś

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Apropo wagi wy się zamartwiacie że za dużo a mnie stresują że za mało jem i głodze dziecko. Jem normalnie kiedy mam apetyt przecież się nie odchudzam, a to że brzucha nie wygląda na 6 miesiąc a przytyłam tylko 2,7 kg to co ja mogę na to 😧
Poka brzucho to ocenimy Każda z nas inaczej przybiera na wadze- ty masz na plusie malutko. A lekarz co na to? Jeśli odżywiasz się normalnie to na pewno nie głodzisz dziecka- ono potrzebuje chyba ok 300 kcal dziennie- to nie tak znowu dużo, jedna konkretna kanapka
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:00   #4644
aglo_mammy
Zadomowienie

Byłam na dworze. Toż to lato :-o
U mnie też okna pomyte. Aż 2 mam. Tż się wziął przed świętami i nawet firanki powiesił :-D
U mnie zakupy z Ikei leżą nie ruszone.
Jak to jest teraz z tym hm online? Podobno zamienili to 25% na 10% na wszystko ale dostawa płatna?
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:01   #4645
Yousthyna
Zadomowienie

A ja wlasnie moj urlop zaczęłam od wyprasowania 3 pralek ciuchów + 4 kompletów pościeli! Jestem Miszczem! Teraz bede leżeć, bo mnie kręgosłup boli

Cytat:
Brzuch i mam wrażenie, że buzia ;(
Inne części ciała nieszczególnie (tj biust urósł na początku i już się nie powiększa).
A dokładniej mam wrażenie, że mam jakby spuchniętą buzię ;( i to jest masakra ;(
O to to, u mnie tez buzi! Mam wrażenie, że wygladam na spuchniętą. I u mnie jeszcze ręce - mam bicka większego niz niejeden facet

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Ta pogoda ma jeden minus - nawet do sklepu po bułki muszę ogarnąć włosy bo już czapki nie założę :-P
Cytat:
My dziś rosołek ze wczoraj, na drugie zrobię mielone, kapusta włoska na ciepło i ziemniaczki.
Mniiiiam! Odgapiam i w środę robię to samo

U mnie dzis mąż robi stejki z pieczonymi warzywami.

Mam ciążowa zachciankę - z sypialni mam wyjście na balkon i chciałabym sobie tam kupic jakiś fajny znaczy wygodny fotel ogrodowy, chętnie z podnóżkiem jakimś. Któraś moze cos polecic?
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:01   #4646
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
U mnie tez rosol i nic wiecej.
Wczoraj byl dorsz z surowka i ziemniakami i wszystko zjedzone 😂

U mnie też tylko rosół ze wczoraj . Męża nie na, a we dwie (no w sumie we trzy licząc tą w brzuszku ) chyba więcej nie zjemy.

Cytat:
Jak to pysznie brzmi!!!

Ja mam 169. Ciążę zaczynałam z najwyższą wagą w życiu, 73. 2 lata temu ważyłam jeszcze 59-60 kg i tak sobie systematycznie przybierałam...

Ja też zaczynałam z wysoką wagą bo 76 kg. Niestety... Tylko ja wysoka jestem bo 185 cm. Teraz 81 kg. No słoń dosłownie ...

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Ogarniam się, młoda się usypia, a ja śmigam plewić, bo kwiatków nie widać

Heh. Wlaśnie plewię. Zrobiłam sobie przerwę. Siedzę na kamieniu z wiaderkiem chwastów i Was czytam.

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
3 kg na plus. Zazdroszczę .
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:06   #4647
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Chustkę mam z Littlefrog

Piona! Też mam tyle

Nigdy się w LuxMedzie nie umawiałam do laboratorium jak przyjechałam na glukozę około 8:15 to tylko ktoś był w gabinecie i 0 kolejki

Cytat:
Poka kiecki

Tak zrób!

Piona! Ciekawe do ilu dobijemy

TymoToś jest the best!!!

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
A ja wlasnie moj urlop zaczęłam od wyprasowania 3 pralek ciuchów + 4 kompletów pościeli! Jestem Miszczem! Teraz bede leżeć, bo mnie kręgosłup boli

O to to, u mnie tez buzi! Mam wrażenie, że wygladam na spuchniętą. I u mnie jeszcze ręce - mam bicka większego niz niejeden facet

Mniiiiam! Odgapiam i w środę robię to samo

U mnie dzis mąż robi stejki z pieczonymi warzywami.

Mam ciążowa zachciankę - z sypialni mam wyjście na balkon i chciałabym sobie tam kupic jakiś fajny znaczy wygodny fotel ogrodowy, chętnie z podnóżkiem jakimś. Któraś moze cos polecic?

Nawet i bez ciąży bym tyle nie uprasowała, wcześniej bym zwariowała...
Stary 2016-04-04, 13:08   #4648
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Hahahaha!Moja teściowa przy naszym pierwszym spotkaniu 10 lat temu i 20kg temu zmierzyła mnie z gory do dołu i stwierdziła "ale szczypiorek to Ty nie jestes" wiedziałam, że to. Bedzie miłość od pierwszego wejrzenia
Super teściowa

Kamila waga wagą a zdjęcia pokazują, że słoniem wcale nie jesteś

MamaNiny
mój brzuch też był niewidoczny dziś w urzędzie skarbowym

Olutka teraz pogoda ładna, więc mam nadzieję że drenacja się powiedzie

Ja też już konkretnie czuję jak mało czasu zostało..a dopiero w maju meble kupimy jednak (jak uda mi się w końcu wybrać) i będę wszystko prała i szykowała..niby 2 miesiące przed terminem ale jakoś tak mało czasu zostanie..tzn. takie mam odczucie..

Termin z usg mam 26-28 lipiec a z om 16, obstawiam że koło 23 urodzę...chętnie przenoszę, oby tylko nie wcześniej..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:09   #4649
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wciągnęłam sobie loda Jacobs i odpoczywam. Szczerze ledwo się doturlalam. Zahaczylam o empire, kupiłam córce książki, dla siebie nie mogłam się na nic zdecydować. I piżamy córce kupiłam w hmie .. Też myślałam o tym marumarskim komplecik z buzią. Słodki.

Zanim zacznę gotować muszę odpocząć trochę, więc leżakuję

Mikołaj <3
Stary 2016-04-04, 13:14   #4650
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem jak można kobiecie w ciąży wino proponować? Niektórzy chyba nie mają z tym problemu Ja też się spotkałam z opinią, że kieliszek czy dwa nie zaszkodzi A skąd oni to mogą wiedzieć?

Munia ty to jesteś gorąca kobita
TymoToś

Poka brzucho to ocenimy Każda z nas inaczej przybiera na wadze- ty masz na plusie malutko. A lekarz co na to? Jeśli odżywiasz się normalnie to na pewno nie głodzisz dziecka- ono potrzebuje chyba ok 300 kcal dziennie- to nie tak znowu dużo, jedna konkretna kanapka
Do lekarza dopiero w środę ale ostatnio nic nie mówił jak byłam na połówkowym😑
Proszę 24+5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1459768546486.jpg (60,9 KB, 38 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości