|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś
Cytat:
Mnie jakoś w ciąży nie ciągnie do słodyczy, porzuciłam chipsy i fast foody. I piję jak smok więc chyba nie zatrzymuje mi sie woda w organizmie. Dziecko teraz waży ok 1 kg + wody, macica, piersi więc te +3kg są ok
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś
Właśnie nie wiem czy dobrze usłyszałam ale w PL w Rosmanie będzie wyprz. -49% od 20 kwietnia na kosmetyki do makijażu 😊
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w pięny słoneczny poniedziałek. ALe bym poszła na spacer, tylko kręgosłup nie pozwala. Jutro mam wizytę u gin, a o 18 szkoła rodzenia, już się nie mogę doczekać.
Rozmawiałyście wcześniej o kremach z filtrem. Czytam właśnie "Sposoby Koreanek urodę" i już wiem, że krem z filtrem koniecznie dołącze do codziennej pielęgnacji, nawet zimą, do tego mnie przekonała jeszcze historia zawodowego kierowcy. A w ciąży to już wogóle, strach przed plamami. Wczoraj byłam w Rossmanie i nie mieli kremów. Gonię Was nadrabiać. |
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!
W końcu!! Po 2h Was nadrobiłam, a to tylko zaległość weekendowa .U mnie weekend w sobotę z gośćmi, w niedzielę mnie gościli, a dziś odpoczynek. Byłam na spacerze, wyszłam w snowboardowej kurtce z kapturem na głowie, wróciłam w samej koszulce z bukietem z kwitnących krzaków. Takiego lata się nie spodziewałam, zwłaszcza, że w czwartek było 6 st.!! W święta dotarło do mnie, że już tylko trochę ponad 100 dni do porodu i jestem przerażona. Po wpisach widzę, że też już o tym myślicie. Staram się od świąt codziennie ćwiczyć. Ale jak robić to najskuteczniej, aby wyćwiczyć, to co najbardziej się przyda mimo youtubów nie wiem;/. Arida - wielkie dzięki za listę Kamila - gratulacje!!! Szkoda, że mam za krótki staż, aby obejrzeć zdjęcia w klubie .Co do Dzidziusiów leniuszków.. moja Maleńka też mi przez 2 dni nie chciała się ruszać..też zaczęłam się martwić, ale dziś nadrabia 2 dni odpoczynku. Szkoda, że tu nie weszłam w weekend, to bym wiedziała, że tak może się jeszcze dziać. Idę coś znaleźć na obiad. |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam aktualne brzucho z gębą do Klubu. Tu bez gęby :-D
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Mam manie przegladania ciuszków. Są takie sliczne!!!
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
Kamila zarejestrowalaś się na rosmanie w DE bo przychodzą kupony ze zniżkami teraz dostałam takie cuś 😊
|
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w 28 tyg :p według aplikacji do porodu zostało 90 dni +/- 14 i stwierdzam ze to juz prawie koniec. A przed nami dopiero w maju przeprowadzka plus urządzanie mieszkania i rozpakowanie kartonów to ja prosto na porodowke pojadę :p
na plusie mam 7 kg ale to przez moje lody ostatnio bo tak to caly czas bylo 5 a teraz od dwóch tyg juz jest 7.. tylko ja z tych małych bo ledwo mam 160 w kapeluszu wiec ciazy juz nie ukryje
|
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
MartasSul super zgrabny brzusio
Mama niny piękny brzucholek ![]() W ogole my to wszystkie laski jesteśmy ![]() Kamila mam to samo, czasem muszę coś wyciagnać z szuflady i wtedy sobie myślę że zaraz w tym mały dziec będzie chodził choroba
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
MamaNiny też chcę taki brzuch 😏
|
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też to cały czas słyszę... W IRL dziewczyny pija irlandzkie piwo Guinness z jakimś sokiem owocowym, że podobno nawet lekarze polecaja. Muszę zapytać mojego bo to aż dziwne. Ja przez 6 miesięcy wypilam może kilka łyków piwa od tz, tak to chyba bym miała wyrzuty sumienia.
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Też kiedyś słyszałam, że mała lampka wina czerwonego (wiadomo rzadko!) nie szkodzi w ciąży, ale sama nie praktykuję;p
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
Alloffkowa mojej mamie w ciąży lekarz powiedział że powinna pić codziennie kieliszek że niby prozdrowotnie😲 Mama się śmiała że alkoholiczką w ciąży by była😜 ja bym od tego lekarza uciekła z krzykiem 😜
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Laski zaraz się popłaczę ;(
Nieogar ze mnie straszny, przeciwieństwo Muni która wszystko sama potrafi... Myjąc witrynkę w salonie postanowiłam zmienić wysokość, na której jest szyba. Wyjęłam szybę, wykręciłam te metalowe 'trzymacze', wkręciłam 3... I przy 4-tym rozwaliłam śrubokręt!! Ta końcówka została w łepku śruby i ni cholery nie mogę jej wyszarpać!! Nic nie potrafię z tym zrobić ;( |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem odwrotnoscia Muni... nic nie umiem sama zrobić
tonę w ubrankach. Wcale nie mam ich tak dużo na te małe rozmiary
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Uratowana!!! Napisałam i przyjechał Pan Szambo -mega w porządku facet. Poprosiłam i wyciągnął
)) ufff...Kattoo, masz rację, nagroda się należy!! |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie stóp nie widzę :-D Olutka, poczekaj na Tż.. Ja nie martw się, ja zbiłam misę od TermoMixa... Nie wiedziałam w panice czy łapać Tm czy bronić płytę indukcyjną. Płyta przeżyła, misa się obkruszyła troszkę :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje psychologa na już :P
Tonę ciuchach i dostaje padaczki. Starta na 62 większa niż ja ... chyba mam za dużo.
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Umarłam jak sobie to wyobraziłam
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Olutka nie przejmuj się ja też bym sama tego nie ogarnęła..techniczne rzeczy to nie dla mnie
![]() A pod spodem mój brzuchol - 25 tydzień: na górze I ciąża z synkiem, na dole teraźniejsza |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcesz wiedzieć jak to na prawdę wygląda
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, boli ;( ImageUploadedByWizaz Forum1459771276.647901.jpg Patrzcie co przyjechało przed chwilą ![]() Jak one pięknie pachną!!! A teraz pytanie za 1000 punktów - czy będę wieśniakiem roku jeśli na ślubie przyjaciółki wieczorem ze szpilek przebiorę się w te 'gumiaki'? pasują idealnie kolorem i są wygodne... Czy jednak na te okoliczność poszukać innych... Bo obawiam się, że do 3-4 nad ranem w szpilkach nie wyrobię, mam za wysokie ;(
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Mezzaluna- roomba się bardzo sprawdza. Mój pies nie gubi sierści, ale np. siostry bardzo. Kilka dni temu kupiła roombe i żałuje, że dopiero teraz. Ja jestem bardzo zadowolona, naprawdę to jest ogromne ułatwienie i oszczędność czasu.
Olutka- a czemu ze skuby jesteś średnio zadowolona? Ma czujnik schodów? Też się przymierzam, ale raczej w dalszej przyszłości, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Z tych warsztatów przyszedł mi sms, z niecierpliwością czekam na sobotę. Lazurowa1- tort wygląda przesmacznie Inka- bavaria jest też w carrefour, u mnie nawet w takim małym, osiedlowym Flowerbombka- dobrze, że wszystko jest w porządku i to był tylko fałszywy alarm Elrosa- a gdzie dorwałąś tą skrzynię na balkon? W Ikea? |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka, faktycznie teraz taki podniesiony
ale malutki <3 mój to już nieźle przy kopniaka skacze Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, teraz jest dużo mniejszy
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, w Meliskach nie można być wiesniakiem
ja mam ochotę na któreś z nowej kolekcji... Ale póki co kupiłam różowe espadryle w Venezii.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Mnie jakoś w ciąży nie ciągnie do słodyczy, porzuciłam chipsy i fast foody. I piję jak smok więc chyba nie zatrzymuje mi sie woda w organizmie. Dziecko teraz waży ok 1 kg + wody, macica, piersi więc te +3kg są ok

Ja też się spotkałam z opinią, że kieliszek czy dwa nie zaszkodzi
tonę w ubrankach. Wcale nie mam ich tak dużo na te małe rozmiary