Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-03, 22:30   #4561
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Bodvilda Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem przerażona tym, że te zmiany ustawy aborcyjnej wejdą w życie. Dosłownie chce mi się płakać. Co jeśli mój płód będzie miał poważne wady? Wtedy jak niewolnica mam być zmuszona do tego by ciążę donosic i urodzić? W imie czego? Mamy prawo do wyboru i nie mogą nam go odebrać. To jest jakiś koszmar. Myślicie, że są duże szanse na to, aby ta ustawa przeszła? Wiedziala, że wybór pisu to fatalny wybór, ale nie spodziewałam się, że aż tak. Nie dziwię się, że ludzie uciekają z tego Kaczylandu.
Jak wprowadzą tą ustawę to taką możliwość dają Czechy. Tam nie ma zakazu. Ja tego też nie rozumiem... jeżeli dziecko ma straszne wady płodu lub poczęcie jest w wyniku gwałtu to uważam, że tutaj prawo decyzji ma mieć kobieta a nie kler i kaczor.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Na dniach wybieram się na badania (takie podstawowe przed rozpoczęciem starań). W związku z tym mam do Was pytanie; jakie badania zrobić? Myślałam o:

- CMV - wirus cytomegalii p/c IgG
- Glukoza
- HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B)
- HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C)
- Morfologia
- Rubella (różyczka) - p/c IgG
- Toxoplazma gondi - p/c IgG
- Toxoplazma gondi - p/c IgM
- Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji
- Grupa krwi, Rh

Jak myślicie, powinnam zbadać coś jeszcze? A może zrezygnować z niektórych badań?
3-5 dc (rano) zrób sobie fsh, lh. Mozesz też progesteron, estradiol, prolaktyna. Progesteron dobrze zrobić w okolicach 7 dnia od owulacji.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Mnie aż trzepie jak sobie o tym pomyśle. Niech każdy ksiądz i członek organizacji pro Life adoptuje jedno ciężko chore dziecko dla przykładu. Najbardziej mnie wkur.... jak ktoś próbuje swoją moralność i światopogląd przekuć w prawo. Jak tacy katolicy to niech nie korzystają z możliwości aborcji, nawet w ciąży pozamacicznej oraz wszelkich metod leczenia i ratowania życia takich jak operacje i przeszczepy, bo skoro życie jest od poczęcia do NATURALNEJ śmierci, to niech naturalnie się rozmnażają i naturalnie umierają. A pod mojego brzucha i macicy z daleka.
Dobrze prawisz Np każą rodzić niepełnosprawnę dziecko ale potem nikt nie powie co mają tacy rodzice zrobić... Rzucić pracę i się opiekować? A żyć to za co? A co ze szczęściem? A to dziecko? Co to za ku... fałszywy humanitaryzm! Wrrr aż mnie poniosło.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:30   #4562
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MassieDran Pokaż wiadomość
Znając nasze rządy w najbliższych latach znowu wszystko pozmieniają więc jeśli teraz ktoś może z tego korzystać to super, niech korzysta A patologia była jest i będzie, niezależnie czy 500+ będzie funkcjonował czy nie

U mnie dziś piękna wiosna, aż się nie chce w domu siedzieć Ale mój tż chory więc gniję razem z nim
Dokładnie!
Ja się co do aborcji nie powinnam wypowiadać, bo pewnie jedyna na wątku będę z takim zdaniem. Ja bym się nigdy nie zdecydowała na aborcję bo dziecko chore albo z gwałtu. Wiadomo, nie chcę się o tym przekonywać. Wierzę, że Bóg nie zsyłałby mi chorego dziecka gdybym nie dała sobie rady. Ale wiadomo, mam nadzieję, że będzie zdrowe.

Mnie przewiało w piątek i dziś ledwo żyłam, jeszcze migrena...

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam dziś u mnie tradycje różowego śluzu i nitki krwi trzymajcie kciuki żeby to się nie rozkręciło, żebym chociaż mogła iść na jutrzejszą betę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:32   #4563
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to, że dzięki takiej ustawie nie będzie już badań prenetalych, no bo po co skoro i tak ciążę trzeba donosić?
I jeszcze po poronieniu , będzie państwo sprawdzać czy aby matka mnie pomogła. Paranoja i ciemnogród

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Zależy od cyklu ja jak tak miałam, to potem dwie kreski zobaczyłam
Badania prenatalna muszą wg mnie zostać. Na tym etapie można sporo wad wyeliminować podając np jakies leki bądź dokonać operacji.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:49   #4564
Bodvilda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Badania prenatalna muszą wg mnie zostać. Na tym etapie można sporo wad wyeliminować podając np jakies leki bądź dokonać operacji.
Takie badanie jak aminopunkcja będzie zabrobione, ponieważ istnieje ryzyko poronienia. Dziewczyny nie można na to pozwolić jak będzie trzeba to wyjdzmy na ulicę! Nie możemy dać się zniewolic czarnej mafii i małemu dyktatorkowi! Mówię Wam, że ja autentycznie jestem przerażona...
Bodvilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:54   #4565
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev
Na dniach wybieram się na badania (takie podstawowe przed rozpoczęciem starań). W związku z tym mam do Was pytanie; jakie badania zrobić? Myślałam o:

- CMV - wirus cytomegalii p/c IgG
- Glukoza
- HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B)
- HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C)
- Morfologia
- Rubella (różyczka) - p/c IgG
- Toxoplazma gondi - p/c IgG
- Toxoplazma gondi - p/c IgM
- Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji
- Grupa krwi, Rh

Jak myślicie, powinnam zbadać coś jeszcze? A może zrezygnować z niektórych badań?
Ja jak pytałam przed staraniem się, to dostałam:
- różyczka,
- toxoplazmoza,
- tężec, - jeśli byłaś szczepiona ponad 10 lat temu, ja się musiałam doszczepić,
- żółtaczka - to na wypadek jakichkolwiek zabiegów, żeby nie szczepić się w ciąży,
- grupa krwi - tak samo - szpital wymaga do przyjęcia, ale to można nawet w ciąży,
- TSH,
- dentysta - zęby co prawda można leczyć, ale zdaje się, że nie można czyścić i znieczulać.

Morfologię i ob miałam świeże, to nie było problemu. Zawsze też wychodzą dodatkowe sprawy, jeśli masz coś, co wymaga sprawdzenia przed ciążą, ale o tym pewnie sama wiesz. U mnie to był kamień nerkowy, ale byłam w trakcie leczenia.

Dodatkowo przy podejrzeniu ciąży miałam proponowane różne choroby weneryczne, ale nie miałam jak złapać. To już zależy od Ciebie, czy myślisz, że potrzebujesz sprawdzać. Też chyba najlepiej się wybrać do ginekologa z pytaniem o badania, bo część pewnie zależy od wieku i historii rodzinnej.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__
nie wiem czy ktos planuje in vitro albo aborcje...
Planuje może nie jest dobrym słowem, ale są ludzie, którzy wiedzą, że pewnych rzeczy nie zrobią. Dla mnie in vitro nie wchodzi w grę, choćby było za darmo, po prostu kłóci się z moją moralnością. Nawet jeśli to by oznaczało życie bez dzieci. Tak samo nie ma sytuacji, w której poparłabym aborcję.

Ale chyba miałyśmy rozmawiać o staraniach o dzieci, nie?

Więc tak w temacie, to ten cykl to jest już kompletna loteria. Po ostatnim dokształceniu się wiem, że mierzenie temp. ma sens tylko przy całkiem przespanej nocy. No i raz mi się udało nie obudzić w nocy, ale i tak to było później niż zwykle. Tak więc pewnie się dowiem, że owulacja była jakieś 3 dni później. Ale trudno, przynajmniej się tak bardzo nie stresuję.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:58   #4566
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dokładnie!
Ja się co do aborcji nie powinnam wypowiadać, bo pewnie jedyna na wątku będę z takim zdaniem. Ja bym się nigdy nie zdecydowała na aborcję bo dziecko chore albo z gwałtu. Wiadomo, nie chcę się o tym przekonywać. Wierzę, że Bóg nie zsyłałby mi chorego dziecka gdybym nie dała sobie rady. Ale wiadomo, mam nadzieję, że będzie zdrowe.
Kazdy ma prawo do wlasnego zdania,wiadomo ze tak naprawde to zycie zweryfikuje nasze poglady,a dokladnie dopiero gdy ktos znajdzie sie w konkretnej sytuacji osoboscie to tak naprawde bedzie wiedzial o czym mowi,mi jest ciezko konkretnie sie wypowiedziec tak czy tak,nie wiem co jesli dziecko byloby bardzo ciezko chore i bardzo by cierpialo po urodzeniu,jesli chodzi o dzieci z gwaltu nie wiem czy potrafilabym pozbawic je zycia bo ono nie jest niczemu winne choc zdaje sobie sprawe ze to bardzo ciezkie przezycie nosic w sobie owoc takiego czynu,no nie wiem ciezko miec tu konkretne zdanie nie bedac w tej sytuacji...i mam nadzieje ze nigdy nie przyjdzie mi rozwazac takiej decyzji i Wam tez tego zycze dziewczyny,w idealnym swiecie wszystkie dzieci rodzilyby sie zdrowe i byly by owocem milosci,gdzie rodzice z utesknieniem czekaja na nie,no ale niestety swiat nie jest idealny...
Wracajac do glownego tematu,wiaze duze nadzieje z tym cyklem,tak bym chciala byc mamusia styczniowajestem juz lutową i bardzo sobie chwaletesknie za czasem gdy dzidzia wierci sie w brzuszku i czasem nozka albo raczka wystajeale sie rozmarzylamale moze sie uda...

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-04-03 o 23:03
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:59   #4567
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie!

Nie jestes jedyna na watku. Rowniez nie podjelabym decyzji o 'usunieciu' dziecka, i wiem to na 100℅
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 23:10   #4568
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie!

Pana Izabela ja i pewnie wszystkie dziewczyny szanujemy twoje zdanie. Twój wybór, ale dopóki nie chcesz go narzucić wszystkim to ja nie mam z tym jakiejkolwiek problemu. Zastanów się tylko co jeśli przyszła by władza, która kazała by dzieci nieuleczalnie chore czy pocztę z gwałtu usuwać?co byś wtedy czuła nie mając wyboru? Ty byś chciała takie dziecko a ktoś by Ci to zabrał, bo wie lepiej.
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie zdanie, lecz ta władza idzie w chorym kierunku. Jest taki wywiad z ginekologiem Romualdem Dębskim , gdzie pokazuje do czego prowadzi całkowity zakaz aborcji . Dobrze przeczytać, bo lekarz wie co mówi.
Cytat:
Takie badanie jak aminopunkcja będzie zabrobione, ponieważ istnieje ryzyko poronienia. Dziewczyny nie można na to pozwolić jak będzie trzeba to wyjdzmy na ulicę! Nie możemy dać się zniewolic czarnej mafii i małemu dyktatorkowi! Mówię Wam, że ja autentycznie jestem przerażona...
Ja to chyba w pierwszym szeregu z Wojtkiem w brzuchu
Stary 2016-04-04, 02:04   #4569
VelaLuca
Wtajemniczenie

Podczytywałam na telefonie, ale aż wstałam, włączyłam laptopa i mam zamiar się wypowiedzieć.

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja sie ciesze ze pis wprowadzil 500 zl na dziecko. Inni duzo gadaja a nic zwyklym ludziom nie potrafia dac, wiec pis ogolnie ma moj glos. Aborcja ani invitro mnie nie dptyczy nogdy nie planowalam i nie planuje
A czy gwałt się planuje? Co wtedy? Dałabyś radę urodzić takie dziecko i codziennie patrząc na nie przypominać sobie to wydarzenie? Czy Twój mąż mógłby spokojnie na to wszystko patrzeć i cieszyć się patrząc na "owoc" Twojej ogromnej krzywdy i tragedii? Tego się nie planuje ale takie sytuacje się zdarzają.
I my chcemy mieć wybór. Tu tylko o to chodzi. Dlaczego kościół i Kaczor mają o tym decydować? Oni nigdy nie będą w takiej sytuacji jak tysiące zgwałconych kobiet. Odbierają nam prawo do wolności o decydowania o sobie.

A jeśli chodzi o in vitro to myślę, że jest to nie fair. Ponieważ Ty już jesteś w ciąży, a dla innych dziewczyn jest to jedyna szansa na dziecko. I skoro mamy taki prorodzinny rząd to dlaczego faworyzuje tych co mają dwójkę dzieci, a odbiera szansą rodziną na pierwsze dziecko? Gdzie jest to zakichane prawo i SPRAWIEDLIWOŚĆ?

Ja mam nadzieję, że nigdy nie skorzystam z programu 500+. Bo gdy będę miała drugie dziecko, tego rządu już dawno nie będzie.

Cytat:
Napisane przez MassieDran Pokaż wiadomość
Ja chyba nie miałabym z tym problemów, cieszyłabym się raczej tym że może komuś pomogłam zamiast myśleć, że gdzieś tam urodziło się dziecko z moim DNA
Również nie miałabym problemu z oddaniem komórki Cieszyłabym się, że dzięki mnie pewna rodzina może poczuć się szczęśliwa i mieć swój upragniony cud.
Już nawet z mężem rozmawialiśmy na ten temat i on również jest chętny na oddanie nasienia. Kto wie, może to zrobimy

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Dziwne jest to ze ludzie martwia sie ze wyzsze podatki bedziemy mieli z 500 plus a nie matrwia sie ze z powodu in vitro jesli to sie liczy w tysiacach. Ale nic tylko ogladac tvn..
Niestety ja się martwię... Bo prowadzę własną firmę i wiem ile muszę z moich ciężko zarobionych pieniędzy oddać Państwu. Niech taki jeden czy drugi polityk zamiast 25.000 zł miesięcznie zarobi "tylko" 15.000 zł i niech sam odda, ze swoich. Ciekawe czy będzie taki chętny...
Niestety Państwo nie zdaje sobie sprawy jak zachęciło tym 500+ rodziny patologiczne do robienia dzieci. I albo Polska szybko zrezygnuje z tego programu, albo za niedługo będziemy musieli zadłużać się w Unii Europejskiej jak Grecja.
P.S. Wolę TVN niż TVP 1

Cytat:
Ja bym swojej komórki nie oddała i nie pozwoliłabym tż być dawcą. Moje geny chcę przekazywać własnym dzieciom, a jak ktoś się nie przejmuje, że to biogicznie nie jego dziecko, to może adoptować przecież.
Twoją decyzję jak najbardziej szanuję Każdy ma wybór. Ale Jeśli Twój mąż chciałby oddać nasienie? Ja nie wyobrażam sobie ograniczać wolności i wyborów mojego męża
I myślę, że chodzi tutaj o cud narodzin, budowanie więzi dziecka z matką przez 9 miesięcy, kompletowanie wyprawki, cieszenie się ciążą - a tego w przypadku adopcji nie ma.

Cytat:
Ja ostatnio w radio usłyszałam komentarz przeciętnego Kowalskiego w sprawie 500+ "ja jestem przeciwny, ktoś będzie miał 4 dzieci, dostanie 2000 zł to po co mu robić?" Szczeka mi opadła. Za takie pieniądze ja bym sama nie wyzyla,a co dopiero mając 4 dzieci? Jestem w szoku, że ktokolwiek myśli, że te pieniądze skłonia ludzi to nierobstwa i dzieciorobstwa
(z takimi komentarzami się wiele razy spotykalam).
Oj skłonią... Mnie już obiło się o uszy parę historii jak kobiety powiedziały, że teraz to im się nie opłaca szukać pracy, bo przedszkola publiczne są tak przepełnione że nie ma miejsc, a jak ma zapłacić za prywatne lub wynająć nianię, to nie wiele jej z pensji zostanie, więc woli zostać w domu przynajmniej dostanie 500 zł na dziecko. Boje się, że będzie to bardzo częsty proceder.

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Piszecie, ze dla 500zl nikt pracy nie rzuci. Niestety w bardzo wieku rodzinach po prosto rodzicom sie nie opłaca pracować bo zwiększają przez to zarobki o nie dostają kasy z państwa itp. Takie są realia i wiem co pisze bo byłam wielokrotnie wolontariuszem i 80% przypadków niestety doi z zasiłków ile sie da. Jeżeli pracują to na lewo. Nie jestem zwolennikiem PiS-u i te ich 500xzl mnie do nich nie przekona. Uważam,ze bezpłatne posiłki, leki dla dzieci za darmo i zniżki dla artykuły dziecięce o wiele więcej by dały. A jak słyszę o zakazie aborcji to mną trzepie. Tak jak Pisalyscie skończy sie na całkowitym zakazie in vitro.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Gdyby te 500 zł były dobrze ulokowane to nie miałabym nic przeciwko. Ale te pieniądze Państwo skądś musi wziąć. Z nieba nie spadną. Więc dając 500 zł na dziecko zabiera się mu w szkole bezpłatny posiłek i wszystkie świadczenia społeczne. I tu jest loteria, jeden rodzic wyda te pieniądze na dziecko, a inny na wódkę. Myślicie że ktoś to będzie sprawdzał? A w życiu! Więc lepiej byłoby przeznaczyć je na miejsca w przedszkolach, których brakuje i tak jak piszesz - ciepłe posiłki, czy wycieczki dla tych najbiedniejszych dzieci.

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Jeszcze tak sobie mysle o tych ustawach i cos mi sie wydaje ze jesli to przejdzie to domy dziecka szybko zapelnia sie ciezko chorymi dziecmi ktorymi nie beda mogli sie opiekowac rodzice bo ich zwyczajnie nie bedzie stac lub nie beda chciec tego dziecka zwyczajnie,a juz o kobietach po gwalcie to masakra,trzeba urodzic,codziennie patrzec i przypominac sobie o tym koszmarze,osobiscie nie popieram aborcji ale naprawde sa wyjatki w ktorych to jedyne wyjscie...
Dokładnie, i ciekawe kto wtedy będzie płacić za leczenie tych dzieci? Co księża będą płacić skoro gromią z ambony aby być przeciwko aborcji? Już to widzę.

Cytat:
Bodvilda i Chudziaszek - ja idę z Wami! Razem z moją teściową, która na co dzień pracuje u księży. Nawet nie chcecie wiedzieć jakie ona przynosi rewelacje.

Podam tylko dwa przykłady - gadają na kazaniach, aby w święta nie pracować, niedziele spędzać z rodziną, itd. A moja teściowa w każdy weekend ma dyżur po 14 godzin w pracy. I nie ma wyjątku czy to Wigilia, czy I dzień Świąt, Wielka Sobota, 3 maj - nie, księżom musi podać wyżerkę i dopóki oni nie zjedzą mi siedzieć i im służyć. Dopiero później może iść do domu. Teraz w Wielką Niedzielę w Święta Wielkanocne czekaliśmy na nią do 20.00 ( pracowała od 6.00 rano) bo księża musli się najeść.
Drugi przykład - przez kilka lat walczyły aby za dyżury w niedziele i święta dostawać jakieś większe pieniądze - wiecie jakie były księdza dyrektora słowa? Powiedział, że nie da im nic, bo one powinny pracować na chwałę bożą
I jak tu do takich ludzi iść do kościoła, i jeszcze się spowiadać?
I tacy mają czelność gadać o in vitro i aborcji? Paranoja...
A wtrącania się kościoła do polityki już w ogóle nie zrozumie.

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Cytat:
Dokładnie!
Za to ogromny szacunek! Ja bym nie dała rady. Ale tu nie chodzi o to kto da radę, a kto nie - ale żeby każda kobieta decydowała o sobie. Aby postępowała według własnego sumienia, abyśmy to my decydowały o tym, co chcemy robić a nie rząd.

Wiecie co jest napisane w nowej ustawie antyaborcyjnej?
Obywatelski projekt ustawy "antyaborcyjnej" to nie tylko zakaz aborcji. To także:
- zakaz zabiegów in vitro (pod groźbą kary),
- karanie kobiet za przerwanie ciąży,
- ograniczenie możliwości wykonywania badań prenatalnych (ryzyko odpowiedzialności karnej za uszkodzenie płodu),
- sprawienie, że aktem lekarskiej odwagi będzie leczenie pacjentek w razie ciąży pozamacicznej (ryzyko odpowiedzialności karnej za przerwanie ciąży) czy nowotworu (ryzyko odpowiedzialności karnej przynajmniej za uszkodzenie płodu).

Bez komentarza...

Dobra dziewczyny, każda już zna swoje poglądy, myślę, że nie warto już dalej roztrząsać tego tematu. Na koniec wrzucę Wam tylko budujący filmik, który mnie podtrzymuje na duchu, że społeczeństwo się zbuntuje i tej chorej ustawy nie uda się wprowadzić.
Widziałyście to?
http://natemat.pl/176187,prosze-mnie...list-o-aborcji

Pater
- trzymam mocne kciuki, aby Twoja beta ruszyła z kopyta!
Stary 2016-04-04, 08:43   #4570
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny chyba daruje sobie dzisiejszą betę i rozczarowanie, plamienie nie mija
Stary 2016-04-04, 08:58   #4571
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Pater, przecież to plamienie nie musi oznaczać nic zlego, idź na betę skoro pierwsza wykazała ciąże. Lepiej wiedzieć co się dzieje. Jak beta będzie w porządku to zawsze możesz iść do lekarza po luteine.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 09:04   #4572
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Pater, przecież to plamienie nie musi oznaczać nic zlego, idź na betę skoro pierwsza wykazała ciąże. Lepiej wiedzieć co się dzieje. Jak beta będzie w porządku to zawsze możesz iść do lekarza po luteine.
Niestety temperatura też poleciała w dół, piersi przestały boleć to może oznaczać tylko jedno jestem załamana a nie mogę ryczeć bo siedzę w pracy
Stary 2016-04-04, 09:06   #4573
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Podczytywałam na telefonie, ale aż wstałam, włączyłam laptopa i mam zamiar się wypowiedzieć.

A czy gwałt się planuje? Co wtedy? Dałabyś radę urodzić takie dziecko i codziennie patrząc na nie przypominać sobie to wydarzenie? Czy Twój mąż mógłby spokojnie na to wszystko patrzeć i cieszyć się patrząc na "owoc" Twojej ogromnej krzywdy i tragedii? Tego się nie planuje ale takie sytuacje się zdarzają.
I my chcemy mieć wybór. Tu tylko o to chodzi. Dlaczego kościół i Kaczor mają o tym decydować? Oni nigdy nie będą w takiej sytuacji jak tysiące zgwałconych kobiet. Odbierają nam prawo do wolności o decydowania o sobie.

A jeśli chodzi o in vitro to myślę, że jest to nie fair. Ponieważ Ty już jesteś w ciąży, a dla innych dziewczyn jest to jedyna szansa na dziecko. I skoro mamy taki prorodzinny rząd to dlaczego faworyzuje tych co mają dwójkę dzieci, a odbiera szansą rodziną na pierwsze dziecko? Gdzie jest to zakichane prawo i SPRAWIEDLIWOŚĆ?

Ja mam nadzieję, że nigdy nie skorzystam z programu 500+. Bo gdy będę miała drugie dziecko, tego rządu już dawno nie będzie.

Również nie miałabym problemu z oddaniem komórki Cieszyłabym się, że dzięki mnie pewna rodzina może poczuć się szczęśliwa i mieć swój upragniony cud.
Już nawet z mężem rozmawialiśmy na ten temat i on również jest chętny na oddanie nasienia. Kto wie, może to zrobimy

Niestety ja się martwię... Bo prowadzę własną firmę i wiem ile muszę z moich ciężko zarobionych pieniędzy oddać Państwu. Niech taki jeden czy drugi polityk zamiast 25.000 zł miesięcznie zarobi "tylko" 15.000 zł i niech sam odda, ze swoich. Ciekawe czy będzie taki chętny...
Niestety Państwo nie zdaje sobie sprawy jak zachęciło tym 500+ rodziny patologiczne do robienia dzieci. I albo Polska szybko zrezygnuje z tego programu, albo za niedługo będziemy musieli zadłużać się w Unii Europejskiej jak Grecja.
P.S. Wolę TVN niż TVP 1

Twoją decyzję jak najbardziej szanuję Każdy ma wybór. Ale Jeśli Twój mąż chciałby oddać nasienie? Ja nie wyobrażam sobie ograniczać wolności i wyborów mojego męża
I myślę, że chodzi tutaj o cud narodzin, budowanie więzi dziecka z matką przez 9 miesięcy, kompletowanie wyprawki, cieszenie się ciążą - a tego w przypadku adopcji nie ma.

Oj skłonią... Mnie już obiło się o uszy parę historii jak kobiety powiedziały, że teraz to im się nie opłaca szukać pracy, bo przedszkola publiczne są tak przepełnione że nie ma miejsc, a jak ma zapłacić za prywatne lub wynająć nianię, to nie wiele jej z pensji zostanie, więc woli zostać w domu przynajmniej dostanie 500 zł na dziecko. Boje się, że będzie to bardzo częsty proceder.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Gdyby te 500 zł były dobrze ulokowane to nie miałabym nic przeciwko. Ale te pieniądze Państwo skądś musi wziąć. Z nieba nie spadną. Więc dając 500 zł na dziecko zabiera się mu w szkole bezpłatny posiłek i wszystkie świadczenia społeczne. I tu jest loteria, jeden rodzic wyda te pieniądze na dziecko, a inny na wódkę. Myślicie że ktoś to będzie sprawdzał? A w życiu! Więc lepiej byłoby przeznaczyć je na miejsca w przedszkolach, których brakuje i tak jak piszesz - ciepłe posiłki, czy wycieczki dla tych najbiedniejszych dzieci.

Dokładnie, i ciekawe kto wtedy będzie płacić za leczenie tych dzieci? Co księża będą płacić skoro gromią z ambony aby być przeciwko aborcji? Już to widzę.

Bodvilda i Chudziaszek - ja idę z Wami! Razem z moją teściową, która na co dzień pracuje u księży. Nawet nie chcecie wiedzieć jakie ona przynosi rewelacje.

Podam tylko dwa przykłady - gadają na kazaniach, aby w święta nie pracować, niedziele spędzać z rodziną, itd. A moja teściowa w każdy weekend ma dyżur po 14 godzin w pracy. I nie ma wyjątku czy to Wigilia, czy I dzień Świąt, Wielka Sobota, 3 maj - nie, księżom musi podać wyżerkę i dopóki oni nie zjedzą mi siedzieć i im służyć. Dopiero później może iść do domu. Teraz w Wielką Niedzielę w Święta Wielkanocne czekaliśmy na nią do 20.00 ( pracowała od 6.00 rano) bo księża musli się najeść.
Drugi przykład - przez kilka lat walczyły aby za dyżury w niedziele i święta dostawać jakieś większe pieniądze - wiecie jakie były księdza dyrektora słowa? Powiedział, że nie da im nic, bo one powinny pracować na chwałę bożą

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Za to ogromny szacunek! Ja bym nie dała rady. Ale tu nie chodzi o to kto da radę, a kto nie - ale żeby każda kobieta decydowała o sobie. Aby postępowała według własnego sumienia, abyśmy to my decydowały o tym, co chcemy robić a nie rząd.

Obywatelski projekt ustawy "antyaborcyjnej" to nie tylko zakaz aborcji. To także:
- ograniczenie możliwości wykonywania badań prenatalnych (ryzyko odpowiedzialności karnej za uszkodzenie płodu),
- sprawienie, że aktem lekarskiej odwagi będzie leczenie pacjentek w razie ciąży pozamacicznej (ryzyko odpowiedzialności karnej za przerwanie ciąży) czy nowotworu (ryzyko odpowiedzialności karnej przynajmniej za uszkodzenie płodu).

Bez komentarza...

Dobra dziewczyny, każda już zna swoje poglądy, myślę, że nie warto już dalej roztrząsać tego tematu. Na koniec wrzucę Wam tylko budujący filmik, który mnie podtrzymuje na duchu, że społeczeństwo się zbuntuje i tej chorej ustawy nie uda się wprowadzić.
Widziałyście to?

Pater
Mnie to normalnie słabo jak sobie o tych zmianach w ustawie pomyślę. Przecież nikt nigdy nie wie co Ci spotka- kobieta powinna mieć prawo wyboru. Moim zdaniem obecna ustawa o aborcji jest w porządku i nic bym nie zmieniała w niej. Podziwiam kobiety które w żadnym wypadku nie zdecydowalyby się na aborcję, ja bym nie dała psychicznie rady donosic ciąży z dzieckiem ciężko chorym lub z gwałtu. Uważam że dziecko powinno być owocem miłości a nie przymusu. Jak rzeczywiście przeglosuja te zmiany to też na pewno pojadę do Warszawy protestować. Tu nie chodzi o to jakie kto ma poglądy tylko o nasze prawa, o wolność decydowania o sobie. A obecny rząd chce sprowadzic Polki do roli inkubatora.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 09:32   #4574
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety temperatura też poleciała w dół, piersi przestały boleć to może oznaczać tylko jedno jestem załamana a nie mogę ryczeć bo siedzę w pracy
Bardzo mi przykro ja kciuki dalej trzymam i będę do póki nie napiszesz tu tej oczekiwanej radosnej nowiny.

VelaLuca widziałam że ppoglądy mamy podobne, ale żeby aż tak ?!?

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-04-04 o 09:33
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 09:36   #4575
pater86
Zadomowienie

Jeszcze ja się wypowiem co do ustawy "antyaborcyjnej", dla mnie to nie do pomyślenia żeby odbierać nam nasze prawa! Oczywiście nie życzę żadnej z nas takiej sytuacji, żebyśmy brały pod uwagę aborcję, in vitro itd, ale miejmy możliwość wyboru! Jedna z nas w ciąży z chorym dzieckiem będzie chciała je urodzić, chociaż na nie spojrzeć i przytulić, a inna nie wyobraża sobie być w ciąży przez 9 miesięcy z dzieckiem, które umrze po porodzie, to sprawa indywidualne i każda z tych kobiet powinna mieć prawo wyboru!!!

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Bardzo mi przykro ja kciuki dalej trzymam i będę do póki nie napiszesz tu tej oczekiwanej radosnej nowiny.
Dzięki kochana
Stary 2016-04-04, 09:40   #4576
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

P.S. Wolę TVN niż TVP 1

Bez komentarza...

Widziałyście to?
Vela, zgadzam się z Tobą w 100% też prowadzę własną działalność i aż serce boli ile tym złodziejom trzeba oddać, co do księży - bez komentarza a za to 500+ niech potworzą miejsca pracy i ludziom prace dadzą, ludzie nie rozumieją tego że zanim im dadzą to im zabiorą ale dostaną 500 i to się liczy..

Cytat:
Dziewczyny chyba daruje sobie dzisiejszą betę i rozczarowanie, plamienie nie mija
Może jeżeli to cały czas plamienie to jednak jest jeszcze nadzieja? Może jednak idź na bete?
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 09:51   #4577
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo Ci spadła temperatura?

O ustawie się nie wypowiadam bo nie chcę sobie podnosić ciśnienia - powiem tylko że nie wiem jakim prawem to księża mają decydować o tym co robi kobieta zmuszanie kobiety do noszenia 9 miesięcy dziecka z gwałtu czy chorego które wiadomo że będzie bardzo cierpiało po porodzie i umrze po paru godzinach męczarni jest NIELUDZKIE

Co najciekawsze : czy oni serio myślą że jak zakażą aborcji to kobiety nie będą jej robić? Będą, tylko w podziemiu - narażając swoje zdrowie i życie

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-04 o 09:55
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:22   #4578
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dużo Ci spadła temperatura?
Już prawie jest pod kreską na wykresie na Ovufriend
Stary 2016-04-04, 10:28   #4579
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Już prawie jest pod kreską na wykresie na Ovufriend
Kurczę myślałam że o 2-3 kreski
Nie wygląda to dobrze ale jeszcze nic nie jest przesądzone

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:35   #4580
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale ja nigdzie nie wyjdę, bo się zabrania amniopunkcji czy aborcji. I tak bym tego badania nie zrobiła, bo to niewiele zmieni a może zaszkodzić.

Cytat:
Pana Izabela ja i pewnie wszystkie dziewczyny szanujemy twoje zdanie. Twój wybór, ale dopóki nie chcesz go narzucić wszystkim to ja nie mam z tym jakiejkolwiek problemu. Zastanów się tylko co jeśli przyszła by władza, która kazała by dzieci nieuleczalnie chore czy pocztę z gwałtu usuwać?co byś wtedy czuła nie mając wyboru? Ty byś chciała takie dziecko a ktoś by Ci to zabrał, bo wie lepiej.

Ja też mam takie zdanie, lecz ta władza idzie w chorym kierunku. Jest taki wywiad z ginekologiem Romualdem Dębskim , gdzie pokazuje do czego prowadzi całkowity zakaz aborcji . Dobrze przeczytać, bo lekarz wie co mówi.

A jakby przyszła władza, która mówi, że możemy sobie decydować, czy usunąć czy nie każde, nawet zdrowe dziecko to by było dobrze? Nic by nie narzucali, decydujesz sama. Ale nie decydujesz o sobie. Dla mnie to bardzo egoistyczne podejście. Dziecko z gwałtu czy dziecko chore ma prawo żyć i żadna kobieta nie powinna mieć prawa decydować o tym, czy to dziecko ma żyć czy nie. W ten sposób te kobiety stają się same jak władza, która coś narzuca. Mnóstwo chorych dzieci jest tak naprawdę szczęśliwych mimo choroby. A zawsze są okna życia czy domy dziecka. Ciąża trwa 9 miesięcy a nie całe życie, tyle chyba każda kobieta da radę. Uważam, że skoro kobiety chcą mieć wybór, to i niech to dziecko ma wybór.
Jakby przyszła władza, która karze mi zabijać, to bym łamała prawo, ale taka, która zabrania zabijać nie jest dla mnie zła władzą. A mogę decydować czy zabić dziecko, które w wyniku wypadku jest chore, niepełnosprawne? Bo wiesz, że zdrowym dzieckiem też zawsze może się coś stać. I nie jestem za PiSem, żeby nie było, nie głosowałam na nich
Nie podoba mi się tylko to odnośnie ciąży pozamacicznej, bo przecież wiadomo, że z tego nic nie będzie i takie dziecko nie ma szans na przeżycie najmniejszych, no i in vitro, mi osobiście nie przeszkadza, że ktoś stara się o dziecko w taki sposób jak go stać.

Cytat:

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Gdyby te 500 zł były dobrze ulokowane to nie miałabym nic przeciwko. Ale te pieniądze Państwo skądś musi wziąć. Z nieba nie spadną. Więc dając 500 zł na dziecko zabiera się mu w szkole bezpłatny posiłek i wszystkie świadczenia społeczne.

Bez komentarza...

Widziałyście to?

Pater
A ja bardzo dobrze znam swojego męża i znałam przed ślubem jego poglądy. Jakby chciał rozdawać swoje nasienie to by nie był moim mężem, bo dla mnie to duża różnica poglądów. A teraz jesteśmy po ślubie i żadne z nas nie podejmowałoby takiej decyzji samemu.
Mi osobiście bardziej przydadzą się te pieniądze niż miejsce w przedszkolu, bo tutaj nie mam z tym problemu. Ani posiłki w szkole tyle nie kosztują. Więc tak patrząc bardzo egoistycznie, to ja wolę te 500 zł. A wiecie, że ja się dopiero dowiedziałam, że to jest co miesiąc? Byłam pewna, że to jednorazowa kasa i ciągle myślałam o co ten cały szum jak to człowiek raz dostaje I bardzo się z tż ucieszyliśmy, że się łapiemy. Razem z macierzyńskim wyjdzie to tak, jakbym dostawała wypłatę, więc super. Nie uważam się za patologię, ale do pracy miałam iść, jak dziecko pójdzie do przedszkola (i nadal zamierzam), i fajnie, że w ogóle nie będę musiała się martwić, czy mnie będzie stać na coś dla dziecka (albo jak nam się przytrafi kolejne), mimo spłacania pożyczki i remontu Pomyślałam też o ludziach, którzy nie mogą pracować i żyją z renty. Tacy ludzie będą też mieli szansę na bycie rodzicami. I super. Gadanie o patologii jest głupie jak dla mnie, bo mnóstwo patologii się rozmnaża czy są jakieś pieniądze czy nie.

Ale faktycznie powinnyśmy może przestać dyskutować, z tego są zawsze kłótnie a nikt swojego zdania tu zmieniać nie zamierza

Jeszcze tylko dodam, że nagranie mi się nie podoba. Nie chodzi o reakcję, ale o to, że ci ludzie przyszli do kościoła się pomodlić. To miejsce święte a nie targ. Ci, co krzyczeli i wyszli jak dla mnie katolikami się nazywać nie powinni, skoro nie wiedzą, jak się zachować w świętym miejscu. Swoje reakcje mogą pokazywać w innych miejscach. No i ksiądz nie wypowiadał swojego zdania i niczemu winien nie był, tylko odczytywał.
Cytat:
Oby to się jednak dobrze skończyło... A nie chcesz iść do lekarza?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2016-04-04 o 12:37
Stary 2016-04-04, 12:59   #4581
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale ja nigdzie nie wyjdę, bo się zabrania amniopunkcji czy aborcji. I tak bym tego badania nie zrobiła, bo to niewiele zmieni a może zaszkodzić.

A jakby przyszła władza, która mówi, że możemy sobie decydować, czy usunąć czy nie każde, nawet zdrowe dziecko to by było dobrze? Nic by nie narzucali, decydujesz sama. Ale nie decydujesz o sobie. Dla mnie to bardzo egoistyczne podejście. Dziecko z gwałtu czy dziecko chore ma prawo żyć i żadna kobieta nie powinna mieć prawa decydować o tym, czy to dziecko ma żyć czy nie. W ten sposób te kobiety stają się same jak władza, która coś narzuca. Mnóstwo chorych dzieci jest tak naprawdę szczęśliwych mimo choroby. A zawsze są okna życia czy domy dziecka. Ciąża trwa 9 miesięcy a nie całe życie, tyle chyba każda kobieta da radę. Uważam, że skoro kobiety chcą mieć wybór, to i niech to dziecko ma wybór.
Jakby przyszła władza, która karze mi zabijać, to bym łamała prawo, ale taka, która zabrania zabijać nie jest dla mnie zła władzą. A mogę decydować czy zabić dziecko, które w wyniku wypadku jest chore, niepełnosprawne? Bo wiesz, że zdrowym dzieckiem też zawsze może się coś stać. I nie jestem za PiSem, żeby nie było, nie głosowałam na nich
Nie podoba mi się tylko to odnośnie ciąży pozamacicznej, bo przecież wiadomo, że z tego nic nie będzie i takie dziecko nie ma szans na przeżycie najmniejszych, no i in vitro, mi osobiście nie przeszkadza, że ktoś stara się o dziecko w taki sposób jak go stać.

A ja bardzo dobrze znam swojego męża i znałam przed ślubem jego poglądy. Jakby chciał rozdawać swoje nasienie to by nie był moim mężem, bo dla mnie to duża różnica poglądów. A teraz jesteśmy po ślubie i żadne z nas nie podejmowałoby takiej decyzji samemu.
Mi osobiście bardziej przydadzą się te pieniądze niż miejsce w przedszkolu, bo tutaj nie mam z tym problemu. Ani posiłki w szkole tyle nie kosztują. Więc tak patrząc bardzo egoistycznie, to ja wolę te 500 zł. A wiecie, że ja się dopiero dowiedziałam, że to jest co miesiąc? Byłam pewna, że to jednorazowa kasa i ciągle myślałam o co ten cały szum jak to człowiek raz dostaje I bardzo się z tż ucieszyliśmy, że się łapiemy. Razem z macierzyńskim wyjdzie to tak, jakbym dostawała wypłatę, więc super. Nie uważam się za patologię, ale do pracy miałam iść, jak dziecko pójdzie do przedszkola (i nadal zamierzam), i fajnie, że w ogóle nie będę musiała się martwić, czy mnie będzie stać na coś dla dziecka (albo jak nam się przytrafi kolejne), mimo spłacania pożyczki i remontu Pomyślałam też o ludziach, którzy nie mogą pracować i żyją z renty. Tacy ludzie będą też mieli szansę na bycie rodzicami. I super.
Jeszcze tylko dodam, że nagranie mi się nie podoba. Nie chodzi o reakcję, ale o to, że ci ludzie przyszli do kościoła się pomodlić. To miejsce święte a nie targ. Ci, co krzyczeli i wyszli jak dla mnie katolikami się nazywać nie powinni, skoro nie wiedzą, jak się zachować w świętym miejscu. Swoje reakcje mogą pokazywać w innych miejscach. No i ksiądz nie wypowiadał swojego zdania i niczemu winien nie był
Mi sie wydaje ze chyba dobrze jest tak jak teraz bo przeciez to i tak ostatecznie kobieta decyduje czy chceurodzic czy nie,nikt jej sila aborcji nie zrobi,a chyba lepiej miec wybor niz byc postawionym pod scianą,zastanawia mnie tez co wlasnie z ciaza pozamaciczna,tez nie wolno nic zrobic?a z tym kosciolem co kobiety wychodzily to jakos mi to dziwnie wyglada na ustawke,no ale nie wiem,bo w sumie mozna bylo wysluchac co tam ksiadz czytal,dosiedziec do konca i ewentualnie poprostu wiecej do kosciola nie wrocic a tak to wyglada to bardzo ostentacyjnie,a conajmniej dziwnie ze akurat tu gdzie kamera byla to wyszly...
Stary 2016-04-04, 13:50   #4582
SteveS
Zakorzenienie

Uważam, że nie powinno się tutaj rozmawiac o polityce, ale jedną rzecz chciałabym sprostować - po wejściu nowelki z punktu widzenia prawa również poronienie będzie badane jako przerwanie ciąży. Wyobrażacie sobie dramat matki, która poroniła z przyczyn od niej niezaleznych, a która jest sprawdzana jako podejrzewana przestępstwa? Dla mnie to skreśla jakiekolwiek inne regulacje. To jest ograniczenie praw.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 14:13   #4583
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Uważam, że nie powinno się tutaj rozmawiac o polityce, ale jedną rzecz chciałabym sprostować - po wejściu nowelki z punktu widzenia prawa również poronienie będzie badane jako przerwanie ciąży. Wyobrażacie sobie dramat matki, która poroniła z przyczyn od niej niezaleznych, a która jest sprawdzana jako podejrzewana przestępstwa? Dla mnie to skreśla jakiekolwiek inne regulacje. To jest ograniczenie praw.
bo to tylko niepotrzebne napiecia tworzy,a w naszej sytuacji to nie wskazanechoc niestety trudno przejsc obok tego obojetnie...
Stary 2016-04-04, 14:26   #4584
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
No fakt, to też jest głupie. Ale nie znam się może dużo jest jednak kobiet/ dziewczyn, które wywołują poronienie? W końcu trochę kobiet np palących w ciąży jest, pijących też. Ja znam też historię dziewczyny, której partner kopał ją w brzuch (za jej zgodą) żeby poroniła..

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-04-04, 14:43   #4585
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze tylko dodam, że nagranie mi się nie podoba. Nie chodzi o reakcję, ale o to, że ci ludzie przyszli do kościoła się pomodlić. To miejsce święte a nie targ. Ci, co krzyczeli i wyszli jak dla mnie katolikami się nazywać nie powinni, skoro nie wiedzą, jak się zachować w świętym miejscu. Swoje reakcje mogą pokazywać w innych miejscach. No i ksiądz nie wypowiadał swojego zdania i niczemu winien nie był, tylko odczytywał.
Właśnie Iza, poszli do kościoła, a nie do sejmu, i poszli po to by się pomodlić a nie słuchać wieców politycznych.
Tego nie mogę zrozumieć, jakim prawem kościół wtrąca się do polityki, co oni wiedzą o rodzinach, problemach kobiet? Idąc do kościoła powinniśmy wysłuchać słowa Bożego, a nie odczytywania jakiś listów politycznych.
Piszesz o miejscu świętym? Jakie jest to miejsce święte, gdzie zamiast wiary i mówieniu o Bogu, mówi się o aborcji? Kościół dla mnie nie jest już miejscem świętym. To drugi sejm i senat.

Któraś tu pisała o prowokacji, nie wydaje mi się Moi rodzice przed wyborami, gdy ksiądz z ambony grzmiał aby głosować na PiS też wyszli z kościoła podczas kazania razem z kilkunastoma innymi osobami. Coraz mniej ludzi chodzi do kościoła właśnie przez to, że kościół miesza się do polityki. Wolę się pomodlić w domu i oszczędzić sobie nerwów.

A resztę Twojego postu przemilczę

Cytat:
Kochana, idź zrób tą betę. Być może była to ciąża biochemiczna i nic złego się nie stanie, ale co jeśli Twoje beta rośnie?
Byłoby wspaniale gdyby się podwoiła - tego Ci życzę, ale co jeśli rośnie nieznacznie? Ja miałam betę 19, a dwa dni później 21 - lekarz natychmiast kazał mi przyjechać, aby wykluczyć ciążę pozamaciczną. To jest zbyt poważna sprawa aby to zostawić. Dla własnego zdrowia, musisz zrobić tą betę.
Przypomnę tylko, że ja pomimo iż krwawiłam 5 dni, beta rosła, dopiero w 6 dniu spadła.

Cytat:
VelaLuca widziałam że ppoglądy mamy podobne, ale żeby aż tak ?!?
Niezmiernie się cieszę z tego powodu To jest naprawdę budujące, że nie tylko ja tak myślę

Kończąc nasze polityczne słowne utarczki, czy u Was też jest taka piękna pogoda? U mnie 22 stopnie, słoneczko Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
Stary 2016-04-04, 14:48   #4586
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
czy u Was też jest taka piękna pogoda? U mnie 22 stopnie, słoneczko Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
Taki przyjemny letni wiaterek i ciepełko, że się chce być cały czas na dworze
Stary 2016-04-04, 14:48   #4587
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja znam też historię dziewczyny, której partner kopał ją w brzuch (za jej zgodą) żeby poroniła..
Myślałam, że takie rzeczy jak spadnięcie ze schodów cy kopniaki w brzuch tylko na filmach się zdarzają
Stary 2016-04-04, 14:51   #4588
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt, to też jest głupie. Ale nie znam się może dużo jest jednak kobiet/ dziewczyn, które wywołują poronienie? W końcu trochę kobiet np palących w ciąży jest, pijących też. Ja znam też historię dziewczyny, której partner kopał ją w brzuch (za jej zgodą) żeby poroniła..

Ostatnia moja wypowiedź w temacie politycznym - z jednej strony bronisz ludzi, żeby im dawać 500 zł, bo patologia jak będzie tak będzie. A z drugiej uważasz, że oskarżenie o poronienie specjalnie załamanej tym kobiety jest okej, bo może dużo roni specjalnie. Nie widzisz tego? Nie mam słów.

A kończąc OT - u mnie jeszcze 3 dni do @ i coś czuję, że teraz znów będzie. I chyba już nie mam pomysłów, co zrobić, aby jej nie było
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 14:54   #4589
cavagirl
Rozeznanie

Ależ mam Was do nadrobienia! Zajrzałam na razie, żeby sie przywitać
Miałam weekend kłótni z TŻ, akurat w dni płodne, swietnie ale cos tam było wcześniej, a owulka miała być piątek, sobota, wiec jakaś szansa jest. To tymczasem Miłego dnia!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:06   #4590
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś tu pisała o prowokacji, nie wydaje mi się Moi rodzice przed wyborami, gdy ksiądz z ambony grzmiał aby głosować na PiS też wyszli z kościoła podczas kazania razem z kilkunastoma innymi osobami. Coraz mniej ludzi chodzi do kościoła właśnie przez to, że kościół miesza się do polityki. Wolę się pomodlić w domu i oszczędzić sobie nerwów.

Kończąc nasze polityczne słowne utarczki, czy u Was też jest taka piękna pogoda? U mnie 22 stopnie, słoneczko Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
Ja pisalam,ale skoro mowisz ze twoi rodzice tez tak zareagowali przed wyborami to moze to i autentyk,tez uwazam ze kosciol teraz to juz polityka,z kazda taka akcja coraz bardziej ludzie oddalaja sie od kosciola,ja jestem z zdania ze skoro Bóg jest wszedzie to ja wszedzie moge sie modlic i znim rozmawiac,a jak slysze o ksiezach ktorzy molestuja,maja dzieci i kobiety itd a ucza moralnosci to tymbardziej nie ciagnie mnie do kosciola i spowiedzi
U mnie tez dzis cieplutko 23 stopnie,sloneczkoaz sie w domu nie chce siedziec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości