Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-04, 12:45   #2491
Kasmina
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

Wczoraj jakieś dwie godzinki spędziliśmy na rowerkach, pogoda była idealna, dotleniliśmy się a w parku pełno ludzi i oczywiście wózków teraz odrazu zwracam na nie uwagę - sprawdzam co to za marka i przyglądam się ciekawsko . Do domu wróciłam już zmęczona toteż reszta dnia upłynęła na obiadku i odpoczynku.

Dzisiaj rano pojechałam z mamą do auchana i.... Trochę poszalałam z ciuszkami , a że ostatnio ktoś pytał o wybór to wrzucę fotkę tego co dziś wybrałam. Lecę zaraz do zusu zgłosić nowy adres bo w razie kontroli przyjdą na nieaktualny...

Szkoda że ta promocja na bransoletki pandory tylko do wczoraj :/ na internecie nie było napisane do kiedy - chyba przejdę się i tak i sprawdzę czy jeszcze się z mamą załapiemy .

Załącznik 6326151Załącznik 6326156Załącznik 6326161
Nooo rzeczywiście poszalałaś! Są piękne
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:54   #2492
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
aż tak duży,że stóp nie widać? a dziewczynki jak wagowo? kiedy wizyta? nie zazdroszczę ciężaru do dźwigania, ale za to ile do kochania:love :

Wizyta za tydzień, połówkowe usg. Wagowo nie wiem, moj gin tego nie podaje. Jak się do przodu pochylę, to widzę, ale tak w dół patrząc po prostu, to od dziś już nie ma stóp...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Mi gin pwiedział, że jak do 1.08 dochodzę, to będzie dla dziewczyn już super termin. Ja się modlę, byle do lipca, wtedy mi stuknie magiczny skonczony 32.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:58   #2493
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po weekendzie

Dzisiaj rano pojechałam z mamą do auchana i.... Trochę poszalałam z ciuszkami , a że ostatnio ktoś pytał o wybór to wrzucę fotkę tego co dziś wybrałam. Lecę zaraz do zusu zgłosić nowy adres bo w razie kontroli przyjdą na nieaktualny...

Załącznik 6326151Załącznik 6326156Załącznik 6326161
i to wszystko w Auchan? Nie spodziewałam soę aż takiego wyboru .
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:00   #2494
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wizyta za tydzień, połówkowe usg. Wagowo nie wiem, moj gin tego nie podaje. Jak się do przodu pochylę, to widzę, ale tak w dół patrząc po prostu, to od dziś już nie ma stóp...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Mi gin pwiedział, że jak do 1.08 dochodzę, to będzie dla dziewczyn już super termin. Ja się modlę, byle do lipca, wtedy mi stuknie magiczny skonczony 32.

Ty się nie módl o żaden lipiec, bo może donosisz spokojnie do sierpnia..wiadomo dla malców każdy dzień/tydzień ważny..nie ma reguły,że urodzisz znacznie wcześniej, choć wiadomo,że ryzyko dużo wieksze, że tak będzie..nogi zaciskaj jak najdłużej i nie myśl o lipcu, tylko o sierpniu
przy okazji- masz jakieś wieści od justynkie?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:02   #2495
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Fajnie było na tych targach? Bo my w końcu nie dotarliśmy przez moja chorobę i TZ był troche zasmucony..hihihi
W pewnym momencie to tylko zaczęłam chodzić za resztą ekipy, tak mnie nogi bolały Ale ogólnie fajnie. Jak byłam któryś rok wstecz, jak jeszcze miałam motocykl to byłam bardziej skupiona na tym co tam było i faktycznie naoglądałam się za wszystkie czasy, a teraz to brat z bratową poszli właśnie na motocykle i tam spędzili większość czasu, ojciec rozglądał się gdzie się da, bo on kocha wszystko co ma silnik , a TŻ ciągle tylko szukał stoiska swojego pracodawcy, skoro jesteś z Poznania to nie trudno Ci się domyślić, o którą markę chodzi Oczywiście TŻ zamiast pooglądać jak każdy normalny człowiek to jakby mógł, to by wlazł pod auto zobaczyć, co tam zamontowali, bo a nuż tą sztukę on robił
Ogólnie to ja się osobiście wynudziłam, czym jestem zszokowana, bo jestem istotą zdecydowanie zmotoryzowaną i zainteresowaną tematem, a ostatnio jakoś mnie nic nie interesuje co nie dotyczy Gabrysia

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:03   #2496
scoiatael86
Rozeznanie

Hej dziewczyny po weekendzie

Jakoś przetrwałam wycieczkę do Gdańska i z powrotem, ale dziś to odczuwam bardzo spałam do 11:30 ale autko kupione, mam już czym jeździć, mogę na L4 siedzieć

Cytat:
a propos pielęgnacji jeszcze- mi się zrobiła strasznie sucha cera w ciąży..zawsze miałam mieszaną..przetłuszczając a się w strefie T..co wiem,że po części oznacza brak właściwego nawodnienia/nawilżenia..ale teraz juz nie wiem co mam robić..mega się nadawadniam, smarowałam meganawilżającym kremem, jakies polskiej firmy bez syfu w składzie, ale nadal skóra jak papier, przestałam smarować czymkolwiek, ogólnie nawet nieco lepiej jest, ale w jednym miejscu (pod okiem i policzek) to mam aż taką skorupę suchą jak przy azs..wiem,że znacie się dziewczyny na tych wszystkich smarowidłach..ktoś? coś?
Ja mam z natury suchą cerę, a teraz to jest dramat jakiś :/ całe czoło suchych skórek... i do tego mam jeszcze łuszczący się pas skóry głowy tak od skroni do środka głowy na linii włosów - i z tym to już nijak nie mogę sobie poradzić :/ jakieś sugestie? wody piję dużo, spokojnie jakieś 3 litry dziennie a do włosów używam nawilżającej alterrry.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Ja mam "ambitny plan" - nie kupowac w ogóle ciuchów ciążowych do początku 6 miesiąca dzisiaj mam 21t1d więc może się udać, został jeszcze 10 dni . W dżinsach moich normalnie zapinanych na guzik moge jeszcze przez zapiete spodnie wsadzić ręke w spodnie wiec jest szansa, że plan się uda .
A ja sobie bardzo szybko kupiłam spodnie ciążowe, stwierdziłam że nie ma co się męczyć :P i jestem z nich bardzo zadowolona, w sumie mogłabym na codzień w takich chodzić nic nie ciśnie :P

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Po dwóch tygodniach prawie nic nie robienia postanowiłam od jutra zacząć coś robić sporządziłam nawet listę rzeczy do zrobienia nie chce się rozleniwić, bo porodu nie przeżyje
Powodzenia w realizacji planów! co będziesz robić?

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mi w nawilżeniu ciała pomaga peeling kawowy. Robiłam już kilka razy i bardzo sobie chwalę, fajnie nawilża i wygładza.
ooo muszę spróbować

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
U mnie na czole takie syfki wyskakują, przy włosach (pół biedy, noszę grzywkę) i przy brwiach (to już gorzej) i ze dwa razy na brodzie, co było dziwne, gdyż tam akurat nigdy syfków nie miewałam - typową miejscówką dla nich było zawsze czoło. Myślałam, że może będę zaliczać się do tych kobiet, u których cera w ciąży się poprawiła, ale niestety. Toniku z kwasem nie użyję, zasmarowuję czasem maścią cynkową (niechętnie, bo bieli), a tak to korektor. Kiepskie jest to, że ślady zostają po tych syfkach mimo, iż ich nie wyciskam (tego się nawet nie da wycisnąć :P), dlatego też kombinuję teraz np. z jakimś peelingiem enzymatycznym.
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
No niestety ale wszystkie te rady znam i staram się stosować ale niewiele to daje :/
Pozostaje liczyć, że po ciąży to minie i wciąż się maskować podkładem bo bez tego wyglądam koszmarnie
Może trochę przesadzam, bo inni mają gorsze zmiany na twarzy ale ja czuję się jak potworek
Ja bym do rad na takie bolące gule dorzuciła jeszcze osobny ręcznik do twarzy i maść propolisową. Mam to szczęście, że w ciąży mam przepiękną cerę, za to całe życie wcześniej miałam problemy :P

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Jak dobrze że wczoraj była piękna pogoda i przez to mniej nadrabiania na forum (tylko 3,5 strony). Ja wczoraj spędziłam 11h w aucie za 2 tyg czeka mnie przeprowadzka 800 km a za miesiąc do Polski na komunie 1000km
Ojej 1000km w aucie.. a nie wolicie samolotem? Ja bym się chyba teraz nie odważyła na taką odległość, wczoraj zrobiliśmy niecałe 600km i niby nie było tak źle, ale dziś odczuwam to ze zdwojoną siłą :P

Cytat:
Dzisiaj rano pojechałam z mamą do auchana i.... Trochę poszalałam z ciuszkami , a że ostatnio ktoś pytał o wybór to wrzucę fotkę tego co dziś wybrałam.
Hahaha "trochę" poszalałaś? Śliczne te ciuszki wszystkie

Moje połówkowe 15 kwietnia, już się nie mogę doczekać! Ciekawość mnie zżera jakiej płci jest ten mieszkaniec mojego brzucha

Odnośnie ruchów to też mam wrażenie, że coraz częściej je czuję chociaż nie było jeszcze takiego porządnego kopniaka. Bardziej jakby ktoś mi gmerał w wnętrznościach na znieczuleniu
Stary 2016-04-04, 13:04   #2497
tija93
Zakorzenienie

tabitabi ale ciuszków!

Ja moje powkładałam do szuflad Pierwsza to rozmiar 56/62, druga to 68, trzecia kocyki i inne pierdułki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160404_124028.jpg (138,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160404_124052.jpg (134,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160404_124102.jpg (132,7 KB, 21 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-04, 13:10   #2498
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się nie módl o żaden lipiec, bo może donosisz spokojnie do sierpnia..wiadomo dla malców każdy dzień/tydzień ważny..nie ma reguły,że urodzisz znacznie wcześniej, choć wiadomo,że ryzyko dużo wieksze, że tak będzie..nogi zaciskaj jak najdłużej i nie myśl o lipcu, tylko o sierpniu
przy okazji- masz jakieś wieści od justynkie?

Nie, nie wymieniałam z nią nigdy privów.
Stary 2016-04-04, 13:14   #2499
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po weekendzie

Wczoraj jakieś dwie godzinki spędziliśmy na rowerkach, pogoda była idealna, dotleniliśmy się a w parku pełno ludzi i oczywiście wózków teraz odrazu zwracam na nie uwagę - sprawdzam co to za marka i przyglądam się ciekawsko . Do domu wróciłam już zmęczona toteż reszta dnia upłynęła na obiadku i odpoczynku.

Dzisiaj rano pojechałam z mamą do auchana i.... Trochę poszalałam z ciuszkami , a że ostatnio ktoś pytał o wybór to wrzucę fotkę tego co dziś wybrałam.
Chyba majątek wydałąś... ;D
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
tabitabi ale ciuszków!

Ja moje powkładałam do szuflad Pierwsza to rozmiar 56/62, druga to 68, trzecia kocyki i inne pierdułki
jak słodko wyglądają te ciuszki tak poukładane... )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:17   #2500
Kasmina
Rozeznanie

scoiatael86 takie ogólnie porządkowe rzeczy i przygotowujące nasz dom i otoczenie do tego najpiękniejszego dnia- pojawienia się synusia do tego muszę popracować nad kondycją trochę
Tija- ale masz pięknie uporządkowane wszystko
Idę na ogród- trzeba korzystać z pięknej pogody później jadę z tż po kwiatki do ogrodu- bratki itp
W środę idę na glukozę na czczo myślicie że dzień wcześniej powinnam jakoś specjalnie jeść? Wiadomo że nie będę się objadać słodyczami
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:17   #2501
florencee
Zadomowienie

Cytat:
A propo klubów dziecięcych to mi też było przykro jak mnie koleżanki nie chciały przyjąć do "Klubu Gumisiów", bo mieszkałam na innym osiedlu niż one

W sumie znam ten ból. Mam urodziny w lutym i jakoś zazwyczaj wypadały akurat w ferie Można we wrześniu zrobić urodziny dla klasy
To też musiało być przykre, wykluczenie z powodu na który nie mamy wpływu!

Cytat:
Witam się po weekendzie

Szkoda że ta promocja na bransoletki pandory tylko do wczoraj :/ na internecie nie było napisane do kiedy - chyba przejdę się i tak i sprawdzę czy jeszcze się z mamą załapiemy .
Wow, bardzo dużo ciuszków, a jakie ładne. W Auchan nie bywam nigdy, ale widzę że warto zajrzeć.

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane po świetach i po długiej przerwie
Nie miałam jak pisac troche obnowiazków, spraw rodzinnych ja wczoraj zaczełam 20 tydzien i od 4 dni czuje mocne ruchy mojego malenstwa
na 13 mam wizyte u gin
Kciuki za wizytę. Fajnie, że maluch już mocno się rusza.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Jakoś przetrwałam wycieczkę do Gdańska i z powrotem, ale dziś to odczuwam bardzo spałam do 11:30 ale autko kupione, mam już czym jeździć, mogę na L4 siedzieć

Ja mam z natury suchą cerę, a teraz to jest dramat jakiś :/ całe czoło suchych skórek... i do tego mam jeszcze łuszczący się pas skóry głowy tak od skroni do środka głowy na linii włosów - i z tym to już nijak nie mogę sobie poradzić :/ jakieś sugestie? wody piję dużo, spokojnie jakieś 3 litry dziennie a do włosów używam nawilżającej alterrry.

A ja sobie bardzo szybko kupiłam spodnie ciążowe, stwierdziłam że nie ma co się męczyć :P i jestem z nich bardzo zadowolona, w sumie mogłabym na codzień w takich chodzić nic nie ciśnie :P

Powodzenia w realizacji planów! co będziesz robić?

ooo muszę spróbować

Ja bym do rad na takie bolące gule dorzuciła jeszcze osobny ręcznik do twarzy i maść propolisową. Mam to szczęście, że w ciąży mam przepiękną cerę, za to całe życie wcześniej miałam problemy :P

Ojej 1000km w aucie.. a nie wolicie samolotem? Ja bym się chyba teraz nie odważyła na taką odległość, wczoraj zrobiliśmy niecałe 600km i niby nie było tak źle, ale dziś odczuwam to ze zdwojoną siłą :P

Hahaha "trochę" poszalałaś? Śliczne te ciuszki wszystkie

Moje połówkowe 15 kwietnia, już się nie mogę doczekać! Ciekawość mnie zżera jakiej płci jest ten mieszkaniec mojego brzucha

Odnośnie ruchów to też mam wrażenie, że coraz częściej je czuję chociaż nie było jeszcze takiego porządnego kopniaka. Bardziej jakby ktoś mi gmerał w wnętrznościach na znieczuleniu
Gratuluję zakupu auta.
Osobny ręcznik do twarzy staram się używać, często mi się nie chce. O maści propolisowej zapomniałam kompletnie, dzięki, można by spróbować.

Cytat:
tabitabi ale ciuszków!

Ładny porządek.

No i niestety uczulenie na pyłki brzozy mi wystartowało, ciąża go nie złagodziła. Robię sobie wapno, ale już czuję, że bardziej by Zyrtec podpasował.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-04, 13:19   #2502
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
scoiatael86 takie ogólnie porządkowe rzeczy i przygotowujące nasz dom i otoczenie do tego najpiękniejszego dnia- pojawienia się synusia do tego muszę popracować nad kondycją trochę

Idę na ogród- trzeba korzystać z pięknej pogody później jadę z tż po kwiatki do ogrodu- bratki itp

W środę idę na glukozę na czczo myślicie że dzień wcześniej powinnam jakoś specjalnie jeść? Wiadomo że nie będę się objadać słodyczami

Od 19 w dniu poprzedzającym badanie nic nie można jeść. Tylko woda.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
To też musiało być przykre, wykluczenie z powodu na który nie mamy wpływu!

Wow, bardzo dużo ciuszków, a jakie ładne. W Auchan nie bywam nigdy, ale widzę że warto zajrzeć.

Kciuki za wizytę. Fajnie, że maluch już mocno się rusza.

Gratuluję zakupu auta.

Osobny ręcznik do twarzy staram się używać, często mi się nie chce. O maści propolisowej zapomniałam kompletnie, dzięki, można by spróbować.

Ładny porządek.

No i niestety uczulenie na pyłki brzozy mi wystartowało, ciąża go nie złagodziła. Robię sobie wapno, ale już czuję, że bardziej by Zyrtec podpasował.

No, widziałam własnie w ostrzeżeniach, że brzoza daje już na całego :/ u mnie to też mega alergen.
Stary 2016-04-04, 13:20   #2503
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Od 19 w dniu poprzedzającym badanie nic nie można jeść. Tylko woda.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

No, widziałam własnie w ostrzeżeniach, że brzoza daje już na całego :/ u mnie to też mega alergen.
Dobrze wiedziec, jutro ide na krzywa cukrzycową.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:29   #2504
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
tabitabi ale ciuszków!

ale pięknie to wygląda tak poukładane!!!

Cytat:
tak jak Kasia napisała - od ok 19.00 nic nie jeść, ale wcześniej też jakaś lekka kolacja a nie tłusta pizza np
Stary 2016-04-04, 13:42   #2505
1989kasiunia
Raczkowanie

Ja w piątek miałam połówkowe USG i będzie chłopak Wszystko z nim ok, lekarz zważył i ma 351g, a mierzy 18,7 cm, jak to powiedział, że kawał chłopa jest USG było w 19t4d, a młody jest większy o 6dni, termin przesunął się na urodziny TZ. Mały fikał nóżkami i rączkami i dostałam foto jak się uśmiecha, ale nie potrafię uchwycic zdjecia z usg telefonem Niestety jeszcze nie kopie, ale tylko na to czekam a to foto brzuszka z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cbadd984-b108-48f0-9dd6-e0fb6ceecdf0.jpg (31,0 KB, 25 załadowań)

Nasz ślub
11.07.2015

Nasze maleństwo
22.08.2016
1989kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 13:54   #2506
asienkaroza
Raczkowanie

Hej dziewczyny zaraz bede was nadrabiac ale pierwsze napisze co u nas bylam dzis na usg połówkowym, dzidzia zdrowa, wszystko ok, mąż nieco zawiedziony bo liczył na syna a tu będziemy mieć drugą córę :-D z gorszych rzeczy to mamy w domu szpital, córcia ma anginę a ja początek zapalenia oskrzeli, lekarka zapisała mi antybiotyk mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Już czytam co tam u was
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 14:36   #2507
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Witam sie w ten piekny dzien

Musze sie pochwalic w pt dostalam kase z zusu za poprzednie zwolnienie. W sobote placilam jakis rachunek i jakie bylo ogromne zdziwienie ze mam tyle kasy na koncie;D

Tym bardziej ze zawsze listy wczesniej przychodzily a teraz cisza.

Bylam dzis poszukiwac butow dla synka ale nic mi sie nie podobalo i jutro jade znowu w inne miejsce. Za to bylam na sh i zakupilam 3szt pajacykow dla dzidziusia
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 14:41   #2508
agnszp
Rozeznanie

Gratuluje udanych wizyt
A do wycierania twarzy polecam jednorazowe ręczniki papierowe, ja trzymam rolkę w łazience i tylko nimi wycieram twarz
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:04   #2509
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
i to wszystko w Auchan? Nie spodziewałam soę aż takiego wyboru .

Taak wszystkie z auchana są też spodenki takie legginsy, bodziaki pakowane po 3sztuki, czapeczki, skarpetki. Mają też czyste bodziaki bez druków i napisów w różnych kolorach.

Cytat:

U nas w mieście są zajęcia fitness dla kobiet w ciąży. Prowadzi je kobieta w ciąży bliźniaczej, znaczy prowadziła do 36tygodnia jakoś, a obecnie jest w 39 tygodniu także wszystko jest możliwe

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Chyba majątek wydałąś... ;D

jak słodko wyglądają te ciuszki tak poukładane... )

Właśnie jak podliczyłam to wcale nie drogo . Z tych wszystkich ciuszków jedne bodziaki i jednego pajaca kupiła moja mama a ja zapłaciłam za resztę 230zl także w sieciówkach bym w tej cenie pewnie dostała 1/4 tego co kupiłam . Połowa jest w rozmiarze 62, 3/4 reszty 68 i 4 ciuszki 74? Jakoś tak

Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
Ja w piątek miałam połówkowe USG i będzie chłopak Wszystko z nim ok, lekarz zważył i ma 351g, a mierzy 18,7 cm, jak to powiedział, że kawał chłopa jest USG było w 19t4d, a młody jest większy o 6dni, termin przesunął się na urodziny TZ. Mały fikał nóżkami i rączkami i dostałam foto jak się uśmiecha, ale nie potrafię uchwycic zdjecia z usg telefonem Niestety jeszcze nie kopie, ale tylko na to czekam a to foto brzuszka z dzisiaj

Jupiii gratulację zdrowego synka waży więcej niż nasza córa w 20t3d 347 gram . Ale my cały czas nastawiamy się na sporę dziecię i nic poniżej rozmiaru 62 nie kupujemy Przyszła babcia dziś stwierdziła że jak urodzi się mniejszy to sama poleci na zakupy i wypierze wyprasuje i dostarczy nam

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zaraz bede was nadrabiac ale pierwsze napisze co u nas bylam dzis na usg połówkowym, dzidzia zdrowa, wszystko ok, mąż nieco zawiedziony bo liczył na syna a tu będziemy mieć drugą córę :-D z gorszych rzeczy to mamy w domu szpital, córcia ma anginę a ja początek zapalenia oskrzeli, lekarka zapisała mi antybiotyk mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Już czytam co tam u was

Gratuluję zdrowej córeczki haha będzie miał mąż z wami mały babiniec super!
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-04, 15:36   #2510
Talantea
Zakorzenienie

Dostałam smsa, ze sa opóznienia i mam przyjechać 20 minut pózniej. Ehh. I tak pewnie wstawie sie na czas, po prostu poczekam. Jak dobrze, ze jestem cierpliwą osobą.

Stary 2016-04-04, 15:44   #2511
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję synka, super że wszystko z nim w porządku.
Brzuszek bardzo ładny.

Cytat:

Już czytam co tam u was
Gratuluję córeczki, cieszę się, że wszystko ok.
Dla Ciebie i starszej córki życzę zdrówka, kurujcie się.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Witam sie w ten piekny dzien

Musze sie pochwalic w pt dostalam kase z zusu za poprzednie zwolnienie. W sobote placilam jakis rachunek i jakie bylo ogromne zdziwienie ze mam tyle kasy na koncie;D

Tym bardziej ze zawsze listy wczesniej przychodzily a teraz cisza.

Bylam dzis poszukiwac butow dla synka ale nic mi sie nie podobalo i jutro jade znowu w inne miejsce. Za to bylam na sh i zakupilam 3szt pajacykow dla dzidziusia
To super, że kasa przyszła. I gratuluję zakupów!

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt
A do wycierania twarzy polecam jednorazowe ręczniki papierowe, ja trzymam rolkę w łazience i tylko nimi wycieram twarz
O, dzięki, to dobra koncepcja, z papierowego na pewno będzie mi się chciało korzystać.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dostałam smsa, ze sa opóznienia i mam przyjechać 20 minut pózniej. Ehh. I tak pewnie wstawie sie na czas, po prostu poczekam. Jak dobrze, ze jestem cierpliwą osobą.
No to oby się bardziej nie przedłużyło. Ale fajnie, że informują, u mnie totalna olewka.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:49   #2512
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

fajnie ,ze kupiliście auto..pochwalisz się jakie? my też czegoś szukamy..ale ogólnie to mąż słabo ogararnia motoryzację, a mnie nie podoba się większość samochodów..chyba,że minicooper,ale to mało rodzinne,więc odpada..
ja zakupiłam dziś ten krem z AA, co florence polecała do skóry atopowej..dam znać jak się spisuje bo nadal mam papier ścierny na twarzy..
fajnie, że czujesz maluszka..hehe dobre porównanie..

Cytat:
tabitabi ale ciuszków!

pięknie i jakie porządek..ja to 1/8 z tego chyba nie mam..

Cytat:

współczuję..może jakiś zastępnik zyrtecu?ja co roku brałam chyba cirrus? to na katar? ale nie jestem pewna nazwy, nie wiem czy to można w ciąży..
ja się trzymam póki co..

Cytat:
duży chłop.. i sliczny brzuszek..

Cytat:

Już czytam co tam u was
za drugą córcię... szybko się kurujcie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:50   #2513
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
No to oby się bardziej nie przedłużyło. Ale fajnie, że informują, u mnie totalna olewka.
Mam taką nadzieje, ze nie bede tam czekała godzinę więcej albo i dłuzej wiadomo jak to czasami u lekarza bywa.

Tez byłam zaskoczona, ze dostałam informacje. Pierwszy raz tam idę więc kompletnie nie wiem czego się spodziewać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-04, 15:53   #2514
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Już czytam co tam u was
gratulacje zdrowej córki
my jesteśmy dopiero w 1 ciąży, ale już troszeczkę czuć napięcie, że w kolejnych będą same córki, bo w mojej rodzinie pojawiają się tylko dziewczynki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieje, ze nie bede tam czekała godzinę więcej albo i dłuzej wiadomo jak to czasami u lekarza bywa.

Tez byłam zaskoczona, ze dostałam informacje. Pierwszy raz tam idę więc kompletnie nie wiem czego się spodziewać.
ja ostatnio przeżyłam szok jak laboratorium wysłało mi smsa, że wyniki gotowe do odbioru

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:54   #2515
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Wiesz, nawet nie tym się martwię. Chodzi mi o codzienne funkcjonowanie z takim bebzolem, przewijanie synka, spacery itd. Z perspektywą, że codziennie będzie ciężej. Z wagi przy trójce dzieci pewnie szybko będę lecieć, szczegolnie, gdybym dała radę kp.
No tak dla mnie to tez problem przewijanie i nachylanie sie kapanie podniesienie robi sie meczace szczęgolnie gdy jestem bez Tz plecy czesto bola wiadomo ze i nie moge tak sie z nim bawic jakbym chciała wie ze go nie nosze chodzi sam przytulamy sie ale nie moge sie z nim powyglupiac jak jest Tz to widac ze w maxymalny sposób daje mu te frajde z zabawy no a jak go nie ma to Adus czesciej sie zlosci. Sa chwile kiedy ladnie sie zajmuje sobą ale jednak zabawa z rodzicami to zabawa najwieksza jeszcze ;-) ale co poradzic musimy przetrwac pozniej wynagrodzimy to dzieciakom Ty masz podwojnie w brzuszku wiec jeszcse bardziej ciężko damy rade juz niedlugo a jak synek sie bawi na polu , macie miejsca zebys spokojnie mogla posiedziec a on sie wyszalal?

Cytat:

:Oklaski:

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:06   #2516
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja muszę czekać do jutra do godz 16.00... chyba nie zasnę dzisiaj... ściagnełam sobie aplikacje na telefon Moja ciąża gdzie mam opisany każdy tydzień i wynika z niej że termin porodu mam na 29 sierpnia i zostało mi jeszcze 147 dni do porodu,dobre opinie ma ta aplikacja... mój tż ma nadzieję że urodzę 16 sierpnia bo to jego urodziny i będzie miał najlepszy prezent...
Mam tą samą od samego początku bardzo podoba mi się i z niecierpliwością czekam na każdy tydzień :-P chociaż i tak poczytuje "do przodu" :-P

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane po świetach i po długiej przerwie
Nie miałam jak pisac troche obnowiazków, spraw rodzinnych ja wczoraj zaczełam 20 tydzien i od 4 dni czuje mocne ruchy mojego malenstwa
na 13 mam wizyte u gin
Gratki za ruchy
Coś pięknego <3

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Talantea kciuki za wizytę juz niedługo
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:13   #2517
Krefetka
Zadomowienie

Dostałam maila właśnie ze w endo online przy zakupach z kodem wyprawka2016 10% rabatu na wszystko co znajduje sie w koszyku. Tak gdybyście chciały skorzystać
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:27   #2518
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że wszystko dobrze Maluszek rośnie jak na drożdżach
Duża ulga po takim badaniu ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:28   #2519
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
No tak dla mnie to tez problem przewijanie i nachylanie sie kapanie podniesienie robi sie meczace szczęgolnie gdy jestem bez Tz plecy czesto bola wiadomo ze i nie moge tak sie z nim bawic jakbym chciała wie ze go nie nosze chodzi sam przytulamy sie ale nie moge sie z nim powyglupiac jak jest Tz to widac ze w maxymalny sposób daje mu te frajde z zabawy no a jak go nie ma to Adus czesciej sie zlosci. Sa chwile kiedy ladnie sie zajmuje sobą ale jednak zabawa z rodzicami to zabawa najwieksza jeszcze ;-) ale co poradzic musimy przetrwac pozniej wynagrodzimy to dzieciakom Ty masz podwojnie w brzuszku wiec jeszcse bardziej ciężko damy rade juz niedlugo a jak synek sie bawi na polu , macie miejsca zebys spokojnie mogla posiedziec a on sie wyszalal?

:

Oj nie, osiedlowe place zabaw to 15 dzieci na każdą atrakcję, więc muszę być obok, tu podsadzić na hustawkę, tam na karuzelę, on i tak jest bardzo samodzielny jak na swoje 19 miesięxy, śmiga ze zjeżdżalni lepiej niż niejeden trzylatek, ale samego go puścić nie można.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dostałam maila właśnie ze w endo online przy zakupach z kodem wyprawka2016 10% rabatu na wszystko co znajduje sie w koszyku. Tak gdybyście chciały skorzystać

Uwielbiam ciuszki z endo, mojego syna tam namiętnie ubieram oni mają małe te ciuszki, zawsze tam większy rozmiar biorę niż normalnie.
Stary 2016-04-04, 16:33   #2520
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Oj nie, osiedlowe place zabaw to 15 dzieci na każdą atrakcję, więc muszę być obok, tu podsadzić na hustawkę, tam na karuzelę, on i tak jest bardzo samodzielny jak na swoje 19 miesięxy, śmiga ze zjeżdżalni lepiej niż niejeden trzylatek, ale samego go puścić nie można.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------
Wiem znam to doskonale podsadzanie i bycie obok choc jak jest sam na polu to ladnie sie bawi jak sie pojawia na horyzoncie ktoś z dzieci to juz musze byc ciagle obok . Nie moge sie doczekac az zamieszkamy u siebie i mając go na oku bede mogla osdpoczac tez musze mu zorgranizowac piaskownice basenik na lato i mam nadzieje ze bedzie ok choc chwile. Fajnie ze jest samodzielny to jest troche lzej dla Ciebie my mamy etap wlasnie ja siam ale wiadomo sa chwile ze sam nie da rady bo moze soe to skonczyc wypadkiem . Ale musze pochwalic Tz jak jest tylko w domu to kapie Adrianka usypia i jest na prawde pomocny

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości