![]() |
#1261 |
Niewyczymie.
|
Dot.: Scent Bar LIX
A ja właśnie po kolejnej awanturze z the Chłopem. Tym razem poszło o wieczny syf w domu. Mam dość sprzątania po nim 300 razy dziennie. On jest okropnym bałaganiarzem, ja w sumie też, ale ja chodzę i sprzątam, a on nie. Tak go mamunia wychowała, zresztą czterdziestoletniego chłopa już nie wyprostuję - to beton zatwardziały w swoich przyzwyczajeniach. A ja nie jestem jego osobistą pokojówką.
Pokrzyczałam, podarłam ryja... i zaproponował, żeby zatrudnić kogoś, kto ze dwa razy w tygodniu by u nas posprzątał. Nie bardzo mi się podoba, żeby jakaś obca osoba kręciła mi się po domu, ale... chyba to nie takie głupie. ![]() W sumie to nawet bardzo fajne rozwiązanie. Ja codziennie sprzątam u nas, a w dodatku chodzę co drugi dzień do niepełnosprawnego sąsiada, żeby mu posprzątać i ugotować (nieodpłatnie, z czystej sympatii) więc... chyba mi się ta pomoc domowa należy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Nindżopesz
|
Myślałam o tym u siebie
![]() ![]() No ale moja chata mniejsza, sama daję radę. A może niech Chłop płaci Tobie za sprzątanie po nim? ![]() Nosi mnie żeby kupić sobie na lato/wiosnę Ouarzazate i Gentiane Blanche. Uprzejmie proszę żeby mnie zachęcić lub zniechęcić bo nie umiem podjąć samodzielnej decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Niewyczymie.
|
Ja też mam mały dom, naprawdę mały, ale za to mamy za dużo rzeczy. Tzn Chłop ma mnóstwo rzeczy - no ale on prawie dwa razy starszy ode mnie, to miał więcej czasu, by zbierać swoje graty.
![]() Nie ma sensu, żeby chłop mi płacił... bo całą gotówkę, wszystkie karty kredytowe i debetowe i tak trzymam ja. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
niecnotliwa dziewica
|
Red, ja Cię mogę szczerze zniechęcić do Gentiane Blanche - to zwyczajnie nie pachnie. W każdym razie na mnie.
#1266 |
Niewyczymie.
|
Jednak jestem lewa.
![]() Kupiłam koszulę. Lnianą, piękną, jasnoniebieską. Nie wiedziałam, że len tak strasznie się gniecie. Już przód w harmonijkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Popsikalam sie dzis w Rossmanie Tiare od tesori d'oriente i caly czas niucham. Kto by pomyślał, ze gardenia tak mi się spodoba?
![]() ![]() Poza tym wiosenne sprzatanie chaty, zakupy, czytanie książki na słoneczku i spanie do oporu - uwielbiam takie weekendy ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-04-04 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygladasz rewelacjnie , to nie fer ![]() ![]() Koci katar i wścieklizna. Chuda i marniejąca moze być, bo zarobaczona, więc pewnie odrobaczenie też będzie dobre. Ale to już wet zadecyduje, bo nie mam pojęcia jak to wygląda u bezdomniakow... Cytat:
W sumie to nigdy nie mam, bo by mnie szlag trafil chyba ![]() Suzi vel Diablica lub Pudliszka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w temacie 1805 - nie znam. ![]() A tak, to tylko mogę powiedzieć spijaj piankę Bett! ![]() Stazjo gratki z powodu relacji z suczką. To było więcej niż pewne, że to złapiecie. A suki mądre są. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-03 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |||
Nindżopesz
|
Betty, jak to robisz, że tyle jesz a nadal jesteś taka wiotka?
![]() ...chociaż ja też się nie ograniczam a zeszłam do 53,7 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Czy Szpilkowna to wycofana? Nigdzie jej nie ma w necie
![]() A nie, sa w douglasie czy lulua, ale ceny trochę przegięte:/ 460 to z deczka za wiela
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-04-04 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1273 |
Nindżopesz
|
Jakby coś to ja się wypisuję z "naszego" Casbaha. Właśnie testuję i jak dla mnie to siedzi w nim coś upierdliwie świdrującego, takie chemiczne mydło podlane Kretem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
A ja capnełam na all używke Botrytisa, teraz jeszcze Szpilkównę przydałoby się capnąć (flaszkę, odlew już mam) i bylby chyba na razie komplet w kolekcji flaszkowej.
No chyba, że mnie jeszcze latem na Dune weźmie, też odlew mam, czeka na upały, bo wtedy mi jakoś pasuje ![]() Na razie capnęłam Tiare za obłędne 3 dychy w rossie i się zachwycam gardenią tahitańską ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-04-04 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Zaś Szpilkównę mam prawie cała, kupowana w zeszłym roku. Za to znowu Religieuse mi sie zachciewa ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-04-04 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Albo nie staroć jeno nowoc- reformulacji jakiejś przypadkiem nie było? :/
#1278 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mnie zas Słonia mi sie zachciało - wczoraj jakas babka pachniała nim w galerii i mi sie zateskniło ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-04-04 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja też nie wiem czy bym zniosla jakby mi ktoś obcy po domu się kręcił ![]() Cytat:
![]() Piękna pogoda a ja nie umiem się zebrać do wyjścia i w dodatku czekam na kuriera ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Niewyczymie.
|
Jakoś to chyba zniesę
![]() A w ogóle to heloł baru ![]() Mamuśka do mnie dzisiaj przyjeżdża. I straszliwie mnie to cieszy, bo jakieś 3 tygodnie jej nie widziałam... a mieszkamy jakieś 10mil od siebie. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Panaroja
|
snad znowu suońca i zdechu po zasuwie na rodos
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie by się czegoś chciało do pachnienia , ale w sumie jak coś powącham to jest takie eeeeeee ![]() ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1283 |
Niewyczymie.
|
Macie czasami tak, że pachniuch się podoba, ale w sumie nie podoba, ale moźe jednak podoba?
![]() Nie wiem, czy ja chcę Kelly Caleche, czy wcale nie chcę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Testuję sobie właśnie różności. Perły mnie na chwilę zachwyciły aromatem kamfory i zasuszonych róż w zakurzonej szufladzie a potem wylazła nuta drogeryjna. Casbah to wiadomo, mydło chirurgiczne + Kret. Sensei męski - olejek zapachowy Kawa i czekolada, potem jeszcze tytoń. Jeke - wiedźmowate landrynki z zatopionymi w środku oczami traszki, ciekawe. Norne nadal cudne piękne, chata zielarki głęboko w lesie, liście i ognisko. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Ciągle to mam... Wtedy wzywam Kolegę od Testów, który rzuca kwiatki w stylu "to pachnie jak toaleta w Tesco". Albo wzywam swojego chłopa, który "wyzywa" zapach od kwiatków i wtedy mi się odechciewa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja Pereł strawić nie mogłam - dla mnie to była zapach upoconej osoby próbującej nieudolnie zamaskować perfumami w nutą kaszmiru pot, z którym to kaszmir gryzł sie makabrycznie
![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-04-04 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Niewyczymie.
|
Uwielbiałam Perły przez jakiś czas. Nie mogłam strawić otwarcia, bo wyłaził ten okropny czarny pieprz, a później robiło się ciekawie - żadnej róży tam nie mogłam uświadczyć, ino puder, kamforę i irysa, ale później mi się znudziły więc posłałam w świat.
![]() Podobnie Encre Noire pour Elle - śliczna, kremowa różyczka, która bardzo mi się podobała, ale w końcu znudziła. Od tamtej pory raczej unikam Lalique, skoro mi się nudzą, ale może jeszcze przetestuję Le Parfum... nie wiem, no nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
W biedrze jest żel pod prysznic Różowy Pieprz i zen szen. Ten najtańszy za trzy zeta za pól litra. Caplam, ale się troche boje czy skory nie wysuszy, to na razie stoi w łazience przy klopie i niucham przy każdym posiedzeniu
![]() Z różyczek Rosę Oud YR wyszlo fajne i niszowe wręcz ![]()
#1288 |
Wtajemniczenie
|
Miłego popołudnia całemu Baru
![]() ![]() Ale dziś słoneczko ![]() Redzik, a to Norne to masz? (I mogłabym odkupić małą odleweczkę, jeśli tak?) Parabel, a gumowe i słodkie fiołki Yardleya znasz? Będę niebawem kupować fiolki (nie fiołki), to mogę odlać, jako i dla Aileen, tylko ślijcie przypomnienie adresowe na @ abo PW. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Jak ktoś jeszcze chce, to dawać znać i słać adresiora ![]()
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak jesteśmy w temacie perfum, to się wywnętrzę co nie je moje. Perły, ale i ogólnie róże, zamsze i pieprze nie dla mnie, ![]() ![]() Pozostają mi herbatki i kwiatki ![]() Miód, cynamon i drewna różne są ok, ale te już mam. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-04 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja nie mogę mocnych kwiatów, sandałowca, piżma, irysa bo wychodzi mydło. Ciepłego drewna też nie lubię (jak gwajak). Na słodko nie lubię bo mnie męczy... Czystek wierci w nosie, miód mdli, zamsz nudzi, owoce i słodkości lubię na innych. W ogóle nic prawie nie lubię, o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.