Wszystko o Oriflame - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-19, 14:21   #2431
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

A czy on ma podobne działanie do tego granatowego pudru korekcyjnego? Matuje? Długo się utrzymuje? Czy daje kolor? I czy wydajny jest?
Stary 2007-11-19, 15:00   #2432
lemonka
Zakorzenienie

witam witam..;]
a ja tylko na chwilke i zaraz lece na spotkanie swojej grupy ori.. dzis mamy na temat make-upu.. niach niach..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 16:01   #2433
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie-czy ktoś ma cienie GG, którąś z tych dwóch paletek? Są w tym nowym katalogu w promocji i się zastanawiam czy się nie skusić... A nie znalazłam żadnych recenzji na KWC, więc proszę o opinie
Stary 2007-11-19, 16:54   #2434
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Mam pytanie, na cenniku jest napisane, że przy zakupie mikrodermabrazji nie płaci się za wysyłkę...ale jak ja zamawiam w filii to też nie zapłacę 5zl? (bo tak jest jak nie mam 100pp)
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 17:17   #2435
frecha
Raczkowanie

Kfiatuszek zapłacisz 5 zł, bo to jest opłata detaliczna a nie koszty wysyłki. Jak byś zamawiała na adres domowy, to wtedy nie płacisz 10 zl za kuriera.
Stary 2007-11-19, 17:38   #2436
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

dzisiaj dostalam pomadke power shine sweet nude kolorek swietny Jestem b. zadowolona, czuje ze to na tym kolorku nie przestane Dobrze ze nie wzielam jednak tej Champagne bo byla by za jasna. Chyba skusze sie jeszcze na tą białą i jakis jasny róż
Stary 2007-11-19, 17:46   #2437
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

a ja wlasnie wyprobowalam w mojej nowej miseczce do manicuru :P olejek do kapieli rak
jako ze nie znosze wszelkiego rodzaju kremow do rak itd.. stwierdzilam ze dobrym dla mnie rozwiazaniem bedzie raz na jakis czas taka kapiel
Nie mam porownania z zadnymi innymi olejkami/oliwkami itd.. ale jak dla mnie ten oriflanowski olejek jest super
rece gladziutkie, nie tluste takie fajne w dotyku bardzo fajne uczucie

Przy okazji mezczyzna wymoczyl lapki (on za to uwielbia wszystkie kremy itd).. ale tez uwaza ze fajny efekt

Ja polecam
Stary 2007-11-19, 17:49   #2438
cosmo82
Rozeznanie

Ma któraś z Was pomadkę Giordani Gold Prismatic w kolorze Sensual Red i mogłaby wrzucić fotkę? lub powiedzieć czy kolor jest identyczny jak na zdjęciu w katalogu czy może jaśniejszy lub ciemniejszy?
Stary 2007-11-20, 00:27   #2439
katnik81
Rozeznanie

GG do katnik81

Cytat:
Napisane przez aneczka_1984 Pokaż wiadomość
A czy on ma podobne działanie do tego granatowego pudru korekcyjnego? Matuje? Długo się utrzymuje? Czy daje kolor? I czy wydajny jest?
Koloru nie daje, ale lepiej odbija się światło na twarzy po GG, zwykły puder sypki wydaje mi się jednak bardziej trwały jeśli chodzi o mat.

Cytat:
Napisane przez cosmo82 Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was pomadkę Giordani Gold Prismatic w kolorze Sensual Red i mogłaby wrzucić fotkę? lub powiedzieć czy kolor jest identyczny jak na zdjęciu w katalogu czy może jaśniejszy lub ciemniejszy?
Jak pisałam wcześniej .. kolor tej pomadki nie wpada w żaden róż jak to widać w katalogu tylko jest trochę ciemniejszy i koralowy czerwony! Nie jestem zbytnio zadowolona..ale to oczywiście moje zdanie a każda ma inny typ urody..ja z kolorem nie trafiłam
Na zdjęciu pierwsza od lewej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (87,6 KB, 90 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180130

katnik81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 08:39   #2440
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Dziewczyny czy któraś z was jest może konsultantką z Wrocławia. Nadal nie doczekałam się na tę białą szminkę a strasznie mi na niej zależy
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 08:51   #2441
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was jest może konsultantką z Wrocławia. Nadal nie doczekałam się na tę białą szminkę a strasznie mi na niej zależy
Ja jestem
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 09:10   #2442
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Katnik81 dziękuję za pomoc

Jeszcze proszę Was bardzo o opinie na temat tej poczwórnej palatki Giordani Gold. Planuję kupić brązy..
Stary 2007-11-20, 09:15   #2443
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ja jestem
Wysłałam Ci PW żeby nie zaśmiecać wątku
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 10:06   #2444
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

katnik81 - fajne zbiory szminkowe (widzę, że gustujemy w podobnej kolorystyce). Jeśli nie sprawiłoby ci to problemu, możesz podać nazwy szminek ze zdjęcia (i tego błyszczyku w tyle! Giordani?) oraz ich odcienie?
I jeszcze dwa pytanka:
Jesteś zadowolona z tego turkusowego cienia (chyba Visions?) - mam zielone oczy i myślę o wypróbowaniu takiego kolorku.
Nigdy nie miałam żadnych kredek Ori - te na przodzie, to konturówki do ust czy do oczu?
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 12:51   #2445
aszia
Raczkowanie

wiecie może co mam zrobić jeżeli nie dostalam karnetu na hologramy a sam hologram tak? powinnam złożyć raklamacje tak jak w przypadku produktów? bo sama nie wiem...
aszia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 14:44   #2446
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frecha Pokaż wiadomość
Kfiatuszek zapłacisz 5 zł, bo to jest opłata detaliczna a nie koszty wysyłki. Jak byś zamawiała na adres domowy, to wtedy nie płacisz 10 zl za kuriera.
dzięki
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 15:26   #2447
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszia Pokaż wiadomość
wiecie może co mam zrobić jeżeli nie dostalam karnetu na hologramy a sam hologram tak? powinnam złożyć raklamacje tak jak w przypadku produktów? bo sama nie wiem...
podejdz do punktu odbioru paczek, oni zawsze mają zapaskowe karnety i hologramy

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 15:36   #2448
aszia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
podejdz do punktu odbioru paczek, oni zawsze mają zapaskowe karnety i hologramy
dzieki w czwartek odbieram paczke to poprosze o karnet
aszia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 16:17   #2449
zabula87
Wtajemniczenie

Ja też ostatnio nie dostałam karnetu, bo był niby w brakach, ale poprosze w oddziale o niego jak będę płacić

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 16:23   #2450
szauotek
Przyczajenie

GG do szauotek

He dziewczyny! Zainteresował mnie ten grający reniferek (chciałabym go kupić chrześniakowi) ale jestem ciekawa jakie dźwięki z siebie wydaje.. no i w sumie troszke mały jest, w katalogu jest napisane ze to tylko 10cm. Gdyby która z Was go miala to bardzo prosze o opis i ewentualnie zdjecie
szauotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 17:26   #2451
justysiek
Zadomowienie

"Biala" pomadka Power Shine w rzeczywistosci nazywa sie Silver i rzeczywiscie nie daje efektu koloryzujacego, tylko pokrywa usta mnostwem drobinek - w ogole nie daje efektu ze zdjec w katalogu, ale to dobrze, bo inaczej zalowalabym zakupu.

Poza tym musze pochwalic nowa wersje scrubu do stop, wczesniejsza byla biala i miala mniejsze drobinki, ta jest polprzezroczysta i ma spore, dobrze wyczuwalne drobiny. Lubie go, bo jest swietny pod prysznic, kiedy nie chce mi sie robic peelingow "na sucho"
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 18:26   #2452
lemonka
Zakorzenienie

cze dziewczyny..spotkanie udane..
byly stale konsultantki..jak i nowe osoby..
spotkanie na poczatku bylo nakierowane na nowe osobki,czyli mowa byla o firmie, kosmetykach i mozliwosciach jakie to daje nam i naszemu otoczeniu.. wymiana zdan, pogladow, doswiadczen..;]
pozniej chwila przerwy na kawe i ploty..
i czesc druga- pielegnacja twarzy i makijaz dzienny..oczywiscie wszystko w kregach ori..
bardzo przyjemnie..

czy wy tez w waszej grupie organizujecie sobie spotkania..szkolenia..wyj azdy?

co do kuponu na hologramy-tez go nie dostalam.. ale dowiedzialam sie ze nie maproblemu..hologramy moge przyklejac na zwykla kartke..napisac na niej takaze swoje dane i oddac w filii..

Stary 2007-11-20, 18:49   #2453
Bunia's
Rozeznanie

Ponawiam pytanie
Czy, mleczko żurawinowe, może zastąpić żel. Czyli, że mogę je nałożyć na płatek i umyć nim całą twarz?. Ma działanie podobne do żelu?..czyli oczyszczające?
Bunia's jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 18:50   #2454
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka_1984 Pokaż wiadomość
Katnik81 dziękuję za pomoc

Jeszcze proszę Was bardzo o opinie na temat tej poczwórnej palatki Giordani Gold. Planuję kupić brązy..

chodzi ci o cienie do powiek?? Ja mam obie wersje: w odcieniach fioletu i brazu. Bardzo jestem zadowolona z tych cieni, choc przyznam, ze fiolety jesli chodzi o kolor to bardziej mi podpasowały. Jesli chodzi o brazy to wszystki cztery kolorki sa perłowe. Jest jasny krem, taki beżowo złotawy(śliczny), łososiowy i ciemny braz. Ten ostatni by mogł byc troszkę jasniejszy ale to kwestia gustu. Bardzo ładne opakowanie z lusterkiem, cienie ładnie się rozprowadzają i długo trzymają na powiekach. Ja jestem zadowolona
Stary 2007-11-20, 18:59   #2455
lemonka
Zakorzenienie

bunia's.. hm.. jezeli nie robisz sobie makijazu.. to ok..
jednak jezeli robisz make-up to proponuje mlekcziem jedynie zmywac go z twarzy,a nastepnie umyc buzke jeszcze zelem..

Stary 2007-11-20, 19:29   #2456
BRAVIA
Raczkowanie

ja też nie dostałam hologramu, ale za to w paczce dzisiaj miałam różne zestawy biżuterii i jestem zachwycona, zwłaszcza celebrity są śliczne.
gold tear teżsą sliczne, ale ja nie lubię złota. naszyjnik amethyst fatale jest taki średniawy, nie podobają mi się te łańcuszki, strasznie tandetne, ale zawsze mozna wieszać na swoim jakmś
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 22:07   #2457
katnik81
Rozeznanie

GG do katnik81

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
katnik81 - fajne zbiory szminkowe (widzę, że gustujemy w podobnej kolorystyce). Jeśli nie sprawiłoby ci to problemu, możesz podać nazwy szminek ze zdjęcia (i tego błyszczyku w tyle! Giordani?) oraz ich odcienie?
I jeszcze dwa pytanka:
Jesteś zadowolona z tego turkusowego cienia (chyba Visions?) - mam zielone oczy i myślę o wypróbowaniu takiego kolorku.
Nigdy nie miałam żadnych kredek Ori - te na przodzie, to konturówki do ust czy do oczu?
Jedziemy od lewej..
Przewrócona, to pomadka Urban lipstylo (miejski styl) kolor cotton candy - nie przypadła mi do gustu , pryzmatyczna pomadka GG kolor Sensual Red,też niezbyt, (widziałam natomiast na ustach Captivating brown -śliczna), następna to GG kolor Nutmeg kolor śliczny ale nieco ciemniejszy od reszty, brązowo-złoty , następna to pomadka Matt Glam kolor Audrey..ładna - beż wpadający w róż cielisty.., potem Vivid Baby Beige...super beżowa , next is Matt Glam kolor Bette..łądny brudny róż, Vision kolor Justin - słodki jaśniutki różyk rozświetlający usta, starszy Vision Pearl Shimmer - biała satynowa, Vision Gloss Glitz kolor Crash - ładny róż z kiepskim brokacikem.., leżąca Power Shine kolor Sunset Rose - najlepsza ze wszystkich..lekki brąz opalizujący złotem..pięknie mieniący się! Błyszczyk Giordani jest koloru Pink Platinum.. bardzo mi podpasował..ale nie na co dzień.. mocno kryjący kolorek!
Cienie Vision są bardzo delikatne, nie kryjące więc są zawsze elementem dodatnim w moim makijażu..lubię nimi coś wykończyć..np postawić na środku powieki kropeczkę turkusu na całkiem innym odcieniu co daje ciekawy efekt Nastolatkom na pewno takie delikatne kolory wystarczają...

Stary 2007-11-21, 07:48   #2458
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Katnik81 - bardzo ci dziękuję za informacje. Napracowałaś się Wykorzystam twoje opinie, bo kilka pomadek porównałam z katalogiem i róznią się łagodnie mówiąc.
Czy twoim zdaniem Power Shine Sunset Rose pasowałby brunetce z raczej jasna cerą? Nie miałam jeszcze złotawych odcieni na ustach, a kupiłam sobie ostatnio Sexy Plum i bardzo mi się Power Shine spodobały
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 08:29   #2459
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
chodzi ci o cienie do powiek?? Ja mam obie wersje: w odcieniach fioletu i brazu. Bardzo jestem zadowolona z tych cieni, choc przyznam, ze fiolety jesli chodzi o kolor to bardziej mi podpasowały. Jesli chodzi o brazy to wszystki cztery kolorki sa perłowe. Jest jasny krem, taki beżowo złotawy(śliczny), łososiowy i ciemny braz. Ten ostatni by mogł byc troszkę jasniejszy ale to kwestia gustu. Bardzo ładne opakowanie z lusterkiem, cienie ładnie się rozprowadzają i długo trzymają na powiekach. Ja jestem zadowolona
Dziękuję, w takim razie na urodziny sobie zażyczę Jednak na brązy się zdecyduję, róże następnym razem.

I znów Was pomęczę. Nie wiem jak pachnie woda Miss Q. A chora jestem na buteleczkę. Też na urodziny mogę sobie wybrać. Może ktoś ma i mniej więcej do czegoś porówna? Słodka chyba jest?
Stary 2007-11-21, 09:06   #2460
katnik81
Rozeznanie

GG do katnik81

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Katnik81 - bardzo ci dziękuję za informacje. Napracowałaś się Wykorzystam twoje opinie, bo kilka pomadek porównałam z katalogiem i róznią się łagodnie mówiąc.
Czy twoim zdaniem Power Shine Sunset Rose pasowałby brunetce z raczej jasna cerą? Nie miałam jeszcze złotawych odcieni na ustach, a kupiłam sobie ostatnio Sexy Plum i bardzo mi się Power Shine spodobały
Zapomniałam dodać, że te konturówki przed pomadkami są do ust (przeważa w nich kolor różowy.. wszystkie odcienie ) a po lewej widać część kredek do oczu..dokładniej zobaczysz na zdjęciu na str 80 bodajże).
Power Shine Sunset Rose nie ma nic wspólnego z różem bo jest właśnie złota z odcieniem brązu..więc jeśli nosisz ciuszki np brązowe czy beżowe i używasz innej kolorówki -podkładu i cienia na powieki - to na pewno będzie Ci pasował.. Ja nigdy nie używam tego koloru bez pełnego makijażu bo mam bladą cerę w róż raczej wpadającą.. jeśli masz jasną karnację raczej w beż to i bez pełnego makijażu możesz stosować.. Kolor przepiękny..zresztą power shine są wszystkie obłędne!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości