|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
ajanna - powiedz mi na ile dni ci na poczatki starczylo te jabluszko. ja wczoraj zrobilam jedno i mam je na 3 dni. bo Kacper je wypycha jezykiem bo nie umie zabardzo jeszcze jesc
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam na płycie zdjęcia Sylwii jak miała 8-9 miesięcy. Zobaczcie
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Anula widzę, że i Sylwi szybciutko ząbki urosły. Mi się wydaje, że i Krzysiowi się zaczęło bo jest inny niż za zwyczaj, tzn. bardziej marudny.
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki!
Ja jestem już dętka . Mati cały dzień marudził, potem zrobiłam obiad, poleciałam na aerobik i jak wróciłam to przez 2 godziny Mati się darł. Ale tak histerycznie i się prężył. No i nie wiem, ale zdaje mi się, że zaszkodziłam mojemu dziecku . Dałam mu dziś cały słoiczek jabłka z marchewką i coś mi się zdaje że to przez to. To było chyba za dużo dla niego. A darł się straszliwie. Aż się popłakałam. Nawet przy najgorszej kolce tak długo nie płakał . Teraz właśnie zasypia umęczony. I nie wiem jeszcze jaka nocka mnie dzisiaj czeka... Czuję się strasznie .Kanciu, Apuś słodziutki!!
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu Sylwii ząbki to zaczęły wychodzić jak skończyła pół roku, tyle że praktycznie od razu szły jedynki i dwójki. W ciągu 2-3 miesięcy miała 8 zębów. Ale po niej nie było widać że ząbkuje. Wogóle nie było zmiany w jej zachowaniu.
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka a wczesniej dawałas i jabłko i marchewke???
bidulka
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wcięło mi długiego posta
więc teraz w skrócie...Wszystkie zdjęcia i filmik Tymka obejrzane. Dzieciaczki super, takie słodziaczki ![]() Eve, Negri - witam nowe mamy ![]() Jutro idę zważyć Mikołaja, bo ostatnio mało przybrał. Mam nadzieję, że nadrobił na zupkach i kleiku.
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Katia: u nas na pierwsze posiłki chłopcy zjadali po kilka łyżeczek, ale bardzo szybko, po 3 dniach chyba, przestali wypychać jedzonko i teraz jedzą bardzo dużo. musisz poobserwować, bo jeśli to wypychanie będzie trwało np. 5 dni, to moim zdaniem, warto przestać na jakiś czas i ponowić próbę np. za 2-3 tyg. Kancia chyba kiedyś pisała mądrze o oznakach gotowości dziecka do stałych posiłków i właśnie nie powinno wypychać jedzonka.
Kancia: jeśli chodzi o promocje ciuszkowe, to byłam dziś z córką w tesco i kupiłyśmy dwupak spodenek dresowych za 22 zł a i jeszcze kupiłyśmy 80 huggiesów 4-9 za 37 zł
|
#4689 |
|
Rozeznanie
|
anula123, minisia, kancia, ewa.nea: dziękuje wam bardzo
![]() negri witaj, ja też niedawno dołączyłam, dziewczyny są super więc szybko się zaklimatyzujesz ![]() ja przed urodzeniem oliwci pracowałam siedem lat, ale nie mam zamiaru na razie wracać do pracy, wybieram się na wywchowawczy, nie potrafię sobie wyobraźić, że ją zostawiam nawet pod opieką babci :-/
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
U nas dziś piękna pogoda. Teraz Klaudia ucięła sobie drzemkę ale jak tylko wstanie to uciekamy z domu. Wczoraj moje maleństwo pochłonęło na kolację 320 ml kaszki. Butelki robią się za małe .
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Anula ale masz mega ssaka
![]() Pola też ładnie je to chyba jedna z niewielu rzeczy wzorcowych nawet za nadal nie sypia no cóz za ciekaw świata czy co teraz ucina sobie drzemkę a ostatnio 4-5 nad ranem to najlepsza pora na zabawy i kupala - super ![]() u nas pogoda też sie nieźle zapowiada
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka ło mamo miejmy nadzieje, że Twoja ksiezniczka dlatego tyle je bo ma mega spalanie
ja jak zwykle w środę mam mega doła po wizycie u rehabilitantki... szkoda gadać więc nie będę sie rozpisywac. u nas tez ładnie a wręcz slicznie i cieplutko ![]() eve chciałabym miec możliwosc siedzenia na wychowawczym ale niestety musze utrzymać umowę. Z jednej pensji wyżyć raczej będzie cięzko bo wydatków bedzie sporo w przyszłym roku. Mieszkanie nam sie skonczy budowac i trzeba bedzie je urządzić szkoda, ze pewnie neta nie bede mieć bo bym sie Was radziła w sprawach dekorowania Już sie nie moge doczekać taki ze mnie wariat
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia co to ma znaczyć, że nie będziesz mieć neta
![]()
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kobitki!
U nas juz lepiej. Mati uśmiecha się do mnie więc jest ok. Wczoraj zasnął po 23 umęczony płaczem . Strasznie było mi go szkoda. Kanciu, tak dawałam w jednym tygodniu 3 dni jabłuszko po 1/3 słoiczka, a potem 3 dni marcheweczkę, więc pomyślałam że skoro lubi i nic się nie dzieje to może już cały słoiczek pochłonąć. Pomyliłam się. Widocznie jeszcze za wcześnie na cały słoiczek albo na 2-składnikowe dania .Nie wiem czy wyjdę na spacer bo u nas zimno (0st.), wietrznie i nie chce mi się po wczorajszym, ale jeśli mój synuś będzie marudził to go zapakuję w wózeczek i pójdziemy na godzinkę się poszlajać. Muszę rozruszać trochę nogi, bo mnie bolą po wczorajszym aerobiku. P.S. Miniu nie odpowiedziałaś mi na PW .
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka to moze wróc do jednoskładnikowych na razie
![]() minisia no załozenie jakiegoś neta pewnie potrwa a ze to bedzie nowe osiedle wieć pewnie skrzynek TP czy Dialogu nie bedzie na początku ![]() juz tęsknie
|
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu są jeszcze radiowe przekaźniki. My jak przeprowadzimy się w styczniu (najprawdopodobniej) to właśnie taki sobie założymy, bo nie chcemy opłacać abonamentu dla TP za telefon. Mamy komórki i przez neta gadam z mamą. Zresztą jak ja bym bez was żyła?
![]() Juleczko a może to z innego powodu Mati płakał? Chociaż nigdy nie wiadomo. Mój szkrab ostatnio też nie pozwala mi się wyspać. Już minęły te czasy gdy spał całą noc . Ja jestem nocny marek i kładę się około północy, a ok 3 mam pobudkę. Później 6-7 i po 8 wstajemy już na dobre (no leżymy, ale spać się nie da).Anula gdzie ta twoja Klaudia to mieści, chyba przez nią przelatuje?
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewuszki !!
U mnie tez sie noce pogorszyly. Kacper wstaje 3 razy (a nie 2 tak jak bylo przedtem) i dzisiaj od 7 do 8 co 15 min sie budzil z placzem. zastanawiam sie czy to juz zabki moga byc?? Dzisiaj u nas slonko swieci, wiec jak Kacper sie obudzi to pojde na spacer. juz chyba z 1,5 tyg nie bylam. wczoraj byl na spacerze z niania. chyba znalazlam smoczek z ktorego kacper pije. ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca. zobacze czy wieczorem z niego mleczko wypije. wczoraj wypil 40 ml bo tylko tyle mialam odciagniete, a dzisiaj wypil 60 ml kaszki, ale z placzem. na poczatku pil ladnie a potem zaczal sie ryk. moze to rzeczywiscie zabki. posmarowalam mu zelem i teraz spi biedak. |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
kasia nie wiem jak to teraz jest z netem
ale mój TZ chce koniecznie stałe łącze ![]() teraz mamy nerwostratę
|
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu stałe łącze to takie, że korzystasz bez ograniczeń i płacisz stały abonament, w innym przypadku musiałabyś płacić tak jak za telefon, ile siedzisz minut to za tyle płacisz (ale ten sposób jest do d..., bo strasznie wolno chodzi). Net radiowy faktycznie jest wolniejszy, ale nie musisz zakładać sobie telefonu tak jak pisałam (przynajmniej tak jest w TP, nie wiem jak w innych firmach).
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
no będziemy mysleć bo nie wiem czy nie weźmiemy jakiegoś pakietu telefon plus net plus kablówka
ale to dopiero za jakies pół roku więc nie ma o czym gadać
|
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Te pakiety net + telefon + kablówka wychodzą najtaniej i najbardziej się opłacają.
A za mną 40 minut histerii Mateusza . Wypił 20 ml herbatki rumiankowej i zasnął. Oo i już się zbudził . Pospał 40 minut.Co do spania to na szczęście nic się nie zmieniło. Mati późno zasypia bo ok. 22-23 ale za to śpi do 6:30-7:30. Przynajmniej tyle dobrego. Ale dni teraz są okropne. Może to te zęby .
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zrobiłam debiut Neutramigenowy.
Fakt smak ma okropny, a zapach... określę to delikatnie śmierdzi jak pasza dla zwierząt. Podziwiam Olcię, bo wypiła całe 30ml i podziękowała. Choć tyle, jak raz dziennie będę jej dawać te 30ml, to troszeczkę mi piersi odpoczną. |
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, ucałuj Matiego,
Kanciu, nie wyobrażam sobie, że mogłabyś zniknąć z wątku na dłuższy czas. Pomyślcie wcześniej o necie, żeby Twoja nieobecność była jak najkrótsza. Miałam dziś pójść do Kamili, ale ona musiała jechać z Agatką do szpitala na badania przed operacją. W tym czasie ja z jej starszą córeczką- półtoraroczną- i z Maksem byłam na podwórku. Super pogoda dzisiaj. Właśnie wróciłam po 2,5 godz.Urwis zaraz będzie się budził. Anula, ma dziewczynka apetyt, nie da się ukryć!! A fotki drugiej córci bardzo fajne!! Masz w domu dwie księżniczki. ewa.nea, Mikołaj jak zwykle uroczy, i tradycyjnie już wystrojony jak od święta. Wygląda bardzo dobrze, taki zdrowiutki bobasek, więc miejmy nadzieję, że z jego waga wszystko ok.
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, chciałam się pochwalić, że wczoraj byliśmy w usc i nadaliśmy chłopakom 2. imiona, bo nazwisko mają strasznie popularne
urzędniczki były oczarowane. Igor przez cały czas jakieś 45 min był u jednej na rękach - nosiła go i bujała, żeby mąż mógł opłacić wszystko, a potem też nie chciała go oddać
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ale i te 30 dobre na początek, bo już mniej troszkę pociągnęła z cyca. |
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na plotkach u koleżanki która ma córeczkę urodzoną w lutym. Dzieciaczki się pobawiły jeśli można zabawą nazwać wkładanie sobie nawzajem paluszków do noska, buzi i uszków. Co chwila któraś płakała.
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się pożalić. Mój Krzyś skończył wczoraj 5 miesięcy i przeszło to bez echa, żadnych życzeń nie było. Co jest? Czujemy się pokrzywdzeni
.Dzisiaj jest 3 dzień z zupką z mięskiem króliczym, bardzo mu smakuje
|
#4709 |
|
Konto usunięte
|
ajanna, wcale się nie dziwię, że Wasi chłopcy oczarowali urzędniczki, przecież są THE BEST!!
Czyli na początku mieli tylko jedno imię, a teraz dopiero dodaliście drugie? katia, moje pytanie na PW nieaktualne, już się zarejestrowałam na naszej klasie. Pozdrawiam.kasiu_mw wybacz nam, tak mi głupio, że nie zajrzałam wczoraj na listę na pierwszej stronię. Jakoś dnia nie miałam wczoraj, i przegapiłam "miesięcznicę" Krzysia. Przepraszam bardzo i już pędzę nadrobić zaległości:Wszystkiego naj, naj, naj... dla Krzysia, uśmiechu na tej ślicznej buźce, kolorowych snów, dużo zdrówka, miłości, uścisków, i mega ogromniaste buziaki |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu w takim razie ucałuj Krzysia podwójnie od Klaudusi i ode mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

. Mati cały dzień marudził, potem zrobiłam obiad, poleciałam na aerobik i jak wróciłam to przez 2 godziny Mati się darł. Ale tak histerycznie i się prężył. No i nie wiem, ale zdaje mi się, że zaszkodziłam mojemu dziecku
. Dałam mu dziś cały słoiczek jabłka z marchewką i coś mi się zdaje że to przez to. To było chyba za dużo dla niego. A darł się straszliwie. Aż się popłakałam. Nawet przy najgorszej kolce tak długo nie płakał
więc teraz w skrócie...

.
nadal nie sypia
teraz ucina sobie drzemkę 

a ze to bedzie nowe osiedle wieć pewnie skrzynek TP czy Dialogu nie bedzie na początku

.
Jakoś dnia nie miałam wczoraj, i przegapiłam "miesięcznicę" Krzysia.