|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Ja ze swojej strony tylko napiszę, że wolałabym, aby o moim ciele decydowała moja skromna osoba lub ewentualnie lekarz, a nie biskup razem z prokuratorem.
Dziś mam 8dc i od dwóch dni płodny śluz. Czy to możliwe, że tak wcześnie jednak mam owulację? W tym miesiącu działamy i tak każdego dnia, więc może jakoś się ustrzeli. |
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Wyniki bety powinny być wieczorem... To nie tak miało być
|
|
|
|
#4594 |
|
Przyczajenie
|
W kościele św Anny była ustawka, ale to nie ma znaczenia, bo chodziło po prostu o zwrócenie uwagi na problem. Gdybym była w kościele to tez bym wyszła, oczywiście w ciszy. Natomiast tutaj widać, że osoby, które nie wychodziły wydzieraly się nagłośniej.
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka dziewczyny, nieco politycznie się zrobiło, nie będę już roztrząsać, ale VelaLuca oczywiście popieram w 100%. No a z 500+ nie będę udawać że się nie cieszę, obawiam się tylko późniejszych konsekwencji w podatkach (też mamy firmę...).
Pater, jestem na bieżąco z Twoją sytuacją i z całych sił ściskam kciuki!!! 😙 Ja dziś byłam na wizycie 😀 8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia. Gdyby coś, to mam się zgłosić po duphaston. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze tak apropo tej ustawy dziewczyny ja jestem powaznie przerażona... nie wiem co to bedzie jak to przejdzie. Rządzą nami debile. I tak na prawde - bardzo się boję.Cytat:
![]() Ja byłam ze stopą u lekarza, dostałam zwolnienie na tydzień ale cóż, taki mamy klimat ze do robo i tak musze chodzic
|
||
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przy staraniach sex jak najczesciej to teraz znow post ale dzidzi najwazniejsze
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, przez tą dyskusję musiałam nadrobić braki w wiadomościach z kraju. I przede wszystkim nie rozumiem całej afery. Przede wszystkim to jest obywatelski projekt i jeszcze w ogóle sejm się nim nie zajmuje. Oczywiście nie zakłada kar za nieumyślne poronienie. Kary mają być przede wszystkim dla osób wykonujących aborcje. I oczywiście pozwala lekarzom ratować matkę nawet kosztem życia dziecka - czyli np. w sytuacji ciąży pozamacicznej. Źródło powyższych informacji. Dodatkowo nie rozumiem szumu związanego z wyrażeniem opinii przez biskupów. Przecież ochrona życia to nie jest temat polityczny tylko moralny. A opinię o moralności katolików mogą jak najbardziej wyrażać. |
|
|
|
|
#4600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to nie wiec a normalna msza. Jak najbardziej w Kościele mówi się o aborcji, sam nasz Papież pisał o ochronie życia poczętego. Nie widzę w tym nic ani politycznego, ani złego. A jeśli kościół nie jest dla Ciebie miejscem świętym, to nie ma sensu tam chodzić. Powinni tam chodzić ludzie, którzy chcą się modlić, wysłuchać Słowa Bożego ale i kazania. A podyskutować można sobie w domu, a nie przed ołtarzem. A pogoda u mnie też super, wybraliśmy się z tż po jego pracy do naszego domu, trochę poogarnialiśmy, tż nosił jakieś cegły a ja zagrabiałam. Super było, tutaj nie mam gdzie chodzić i kiszę się w mieszkaniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bicie serduszka Mam nadzieję że ten ban na sex szybko zostanie zdjęty ![]() Cytat:
A Twoja stopa jest tylko stluczona czy zwichnięta? Do pracy na jednej nodze proszę skakać ![]() Iza - ja nie życzę sobie aby ksiądz pedofil, który gwalci dzieci, sam posiada swoje, bierze udział w zabawach z prostytutkami, wyzyskuje i nie szanuje innych mówił mi o moralności. Uważam że nie powinni o tym mówić bo sami nie wiedzą co to znaczy. Dlatego do kościoła nie chodzę. Pouczaja nas jak mamy żyć, a sami robią gorsze rzeczy. PATER - Napisz proszę co u Ciebie. Wszystkie się tu martwimy...
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-04-04 o 20:35 |
||
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, kciuki i wsparcie, niestety beta 4,5 😞 idę ryczeć do poduszki...
|
|
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli była to ciąża biochemiczna... Wyplacz się ile wlezie. Będziesz walczyć dalej w następnym cyklu!
|
|
|
#4604 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby rodzice nie przyjechali ![]() To chyba kupię mojemu jak się teraz nie uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz, chyba się cieszę, że mój test od razu pokazał prawdę Daj znać kochana jakie będą Wasze dalsze krok, ja szykuje się do HSG i laparoskopii
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No z ta moja metoda z pianka ExemFoam miałam takie dość mocne odczucia ( Może tez dlatego ze jednak jeden jajowod jest niedrożny.... Nie wiem. Poczytaj więcej opinii na temat tej metody która wybierzesz!Co do przyjazdów rodziców to już mamy z mężem plan jak zadziałamy w ten piątek, sobotę i niedziele :-P Na poniedziałek na razie nie my pomysłu, a we wtorek już pojada. Ale tez mam nadzieje ze test owu będzie wcześniej pozytywny, w sumie już od jutro zaczynam go robić a statystycznie mógł by już wyjsć w czwartek. |
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi okropnie
|
|
#4611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj sięCytat:
|
||
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dziewczyny skąd się biorą takie ciążę biochemiczne, plamienia, skurcze i inne dziwne rzeczy! W ciążę się powinno zajść, donosić ją zdrowo i urodzić pięknego i zdrowego dzidziusia, skąd takie nieszczęścia? Właśnie się dowiedziałam, że mojej koleżance ciąża przestała się rozwijać w 9 tygodniu...
|
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi Wypłacz się do woli, a potem otrzyj łzy, tupnij nogą i zaczynajcie od nowa
|
|
|
#4615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za badania! ✊ oby poszły szybko i bezboleśnie! Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4617 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Obiecuję że to ostatni raz i już zamykam temat polityki, ale niestety nie mogę się powstrzymać.
Izabela nie będę się odnosić już do twoich poglądów, bo ich w ogóle nie rozumiem i co więcej nie chce rozumieć. Nie używałam za moralne zmuszanie kobiet do rodzenia czy wychowywania chorych dzieci lub będących owocem gwałtu, czy też oddawanie ich do okien życia i domów dziecka. Myślę że mamy też inna definicję szczęścia, skoro twoim zdaniem dziecko które żyje kilka dni i umiera w męczarniach jest szczęśliwe. Uważam że owszem kościół ma prawo mówić o moralności, ale nie ma prawa wywierać nacisków na zmianę prawa w państwie świeckim. Tyle w tej kwestii. Ja chcę zrozumieć jak to jest w tym sprawiedliwym państwie, że ja pracuje od 10 lat, mój mąż z 15 lat. Co miesiąc to za☠☠☠iste państwo zabiera z naszych wpłat ponad 3500 ( tak mniej więcej, wiadomo że kiedyś była to mniejsza kwota) i moje dziecko choć nie jest w niczym gorsze od twojego nie dostanie od państwa NIC a twoje w pierwszym roku swojego życia 6000 zł z programu + 500 i jeszcze 12000 z macierzyńskiego ( tz. Kosiniakowe)plusem oczywiście becikowe, bo rozumiem że tam też się załapiecie? Uważasz że to jest sprawiedliwe, że nasze macierzyńskie będą się niewiele różnić kwotą, mimo że ja wkładam cały czas pieniądze do wspólnego wora a Ty nie i to z wyboru, bo przecież wielokrotnie pisałaś, że nie chcesz iść do pracy?. Ja jednak jestem zdania, że to jest cholernie niesprawiedliwe i dlatego nikt mnie nie przekona, że ten program jest taki super i ma służyć rodzinie, bo mojej na pewno nie służy. Acz oczywiście rozumiem twoje zadowoleni z tej "pensji". A i pragnę podziękować również za podatek bankowy. Tak sprawiedliwie to wymyślili, że już mi opłaty wzrosły w banku o kilkanaście złotych miesięcznie, a że mam tam kredyt to banku nie zmienię. Cytat:
jak było coś wcześniej to oby wystarczyło, w końcu u nas na wątku dużo złotych strzałówCytat:
a jak się czujesz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do dupy to jest wszystko wymyślone. Strasznie mi przykro, że Ty i twoja koleżanka musicie przez takie rzeczy przechodzić.
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek1 mam nadzieję, że znowu się nam sprawdzi, myśl dalej i zarazaj ciąża, oby ten cykl był szczęśliwy ☺
Geosmina super, że jest bijące serduszko i wszystko dobrze, dbaj o siebie! Ja rano dostałam okres na całego, więc zaczynam nowy cykl... Trochę nie mam siły i nie wiem czy nie zrobić przerwy, ale z drugiej strony szkoda mi czasu... Muszę przełożyć wizytę u lekarza na wcześniej, co jest prawie nie wykonalne, bo on ma mnóstwo ludzi, ale może się uda i działamy dalej! Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za wsparcie, jesteście kochane!!!
|
|
|
|
#4619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykro mi, to straszne jak sie człowiek tak rozczaruje ja 26dc, temp. bardzo ładna jak na mnie, ale staram się nie nakręcać, bo nie mam zadnych objawów, a piersi przed @ bolą mnie tragicznie. Gdzieś tam mam nadzieję jak co miesiąc, ale z drugiej strony wiem, ze nic z tego. @ przewiduję na piątek-sobotę także jak nie dostanę wcześniej to w piątek zrobie test dla świętego spokoju. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
podzielam twoje zdanie, zaczęłam pracę jeszcze na studiach, pracuję 8 lat i też mnie trzęsie, ze tyle mi co miesiąc zabierają. Dodatkowo co mnie wkurza to ja w tą ciążę zajść nie mogę, a bardzo bym chciała i w tym mi państwo wcale nie pomaga, a wręcz utrudnia. Na nfz nie ma szans się leczyć u ginekologa, bardzo mało lekarzy jest, których to interesuje. Ciekawe jakbym miała na nfz chodzić na monitoringi i badania, u mnie to po prostu niemożliwe, terminy odległe, a skierowania wypisują z takim bólem serca jakby z własnej kieszeni za to płacili. Pieprzą o naprotechnologii, ale żeby ją stosować trzeba mieć dostęp do lekarzy od reki, a nie wyczekiwać na wizyty... Ja za wszystkie wizyty płacę, bo chodzę prywatnie innej możliwości nie mam. I tak mi państwo pomaga. A jak już kiedyś zajdę w tą ciążę to będę miała dziecko to też nic nie dostanę, bo zarabiam "za dużo". Ten próg to jakiś koszmar, nie wiem, ale wg mnie otrzymanie 3 osobowej rodziny za taką kasę żeby nie przekroczyć progu w przypadku gdzie mieszka się w większym mieście, mieszkanie się wynajmuje lub ma kredyt, ma się samochód no to jest niemożliwe. Ale tak zarabiam za dużo... Krew mnie zalewa jak widzę, ze na każdym kroku dostaje po dupie i mam się gorzej niż inni. Ha moze lepiej niech mnie nie zaleje w tym miesiącu
|
||
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem, że może Cię to wkurzać, tylko ja nic na to nie poradzę Każdy patrzy na siebie i mi to odpowiada, byłoby hipokryzją wielką z mojej strony pisać, że ten program jest do dupy a potem iść do mopsu i się ubiegać o kasę, prawda?Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

To jest naprawdę budujące, że nie tylko ja tak myślę 

ale dzidzi najwazniejsze
Więc to nie wiec a normalna msza. Jak najbardziej w Kościele mówi się o aborcji, sam nasz Papież pisał o ochronie życia poczętego. Nie widzę w tym nic ani politycznego, ani złego. A jeśli kościół nie jest dla Ciebie miejscem świętym, to nie ma sensu tam chodzić. Powinni tam chodzić ludzie, którzy chcą się modlić, wysłuchać Słowa Bożego ale i kazania. A podyskutować można sobie w domu, a nie przed ołtarzem. 

z drugiej strony wiemy jak ciezko przezywamy kazdy nieudany cykl...poprostu jestem ciekawa jak wy to widzicie,bo chyba jednak w naszej swiadomosci inaczej postrzegamy bank spermy a inaczej bank komorej jajowych,a w sumie to o to samo chodzi
8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia. Gdyby coś, to mam się zgłosić po duphaston.
idę ryczeć do poduszki...
Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz, chyba się cieszę, że mój test od razu pokazał prawdę
Daj znać kochana jakie będą Wasze dalsze krok, ja szykuje się do HSG i laparoskopii