Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-04, 15:19   #4591
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Ja ze swojej strony tylko napiszę, że wolałabym, aby o moim ciele decydowała moja skromna osoba lub ewentualnie lekarz, a nie biskup razem z prokuratorem.

Dziś mam 8dc i od dwóch dni płodny śluz. Czy to możliwe, że tak wcześnie jednak mam owulację? W tym miesiącu działamy i tak każdego dnia, więc może jakoś się ustrzeli.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 15:59   #4592
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony tylko napiszę, że wolałabym, aby o moim ciele decydowała moja skromna osoba lub ewentualnie lekarz, a nie biskup razem z prokuratorem.

Dziś mam 8dc i od dwóch dni płodny śluz. Czy to możliwe, że tak wcześnie jednak mam owulację? W tym miesiącu działamy i tak każdego dnia, więc może jakoś się ustrzeli.
To chyba też zależy, ile Ci zwykle trwa cykl - plus, płodny śluz jest też przed owulacją. Ja mam owulkę ok. 14 dnia zwykle, ale płodny już od 9-10 dc. I cykle 25-27 dni.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:04   #4593
pater86
Zadomowienie

Wyniki bety powinny być wieczorem... To nie tak miało być
Stary 2016-04-04, 16:14   #4594
Bodvilda
Przyczajenie

W kościele św Anny była ustawka, ale to nie ma znaczenia, bo chodziło po prostu o zwrócenie uwagi na problem. Gdybym była w kościele to tez bym wyszła, oczywiście w ciszy. Natomiast tutaj widać, że osoby, które nie wychodziły wydzieraly się nagłośniej.
Bodvilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 16:57   #4595
geosmina
Wtajemniczenie

Siemka dziewczyny, nieco politycznie się zrobiło, nie będę już roztrząsać, ale VelaLuca oczywiście popieram w 100%. No a z 500+ nie będę udawać że się nie cieszę, obawiam się tylko późniejszych konsekwencji w podatkach (też mamy firmę...).

Pater, jestem na bieżąco z Twoją sytuacją i z całych sił ściskam kciuki!!! 😙

Ja dziś byłam na wizycie 😀 8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia. Gdyby coś, to mam się zgłosić po duphaston.

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1459781795267.jpg (31,9 KB, 10 załadowań)

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 17:16   #4596
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na wizycie 😀 8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia. Gdyby coś, to mam się zgłosić po duphaston.

Trzymam kciuki, że nie trzeba było iść na wizytę - i gratuluję z całego serca
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 17:33   #4597
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Właśnie Iza, poszli do kościoła, a nie do sejmu, i poszli po to by się pomodlić a nie słuchać wieców politycznych.
Tego nie mogę zrozumieć, jakim prawem kościół wtrąca się do polityki, co oni wiedzą o rodzinach, problemach kobiet? Idąc do kościoła powinniśmy wysłuchać słowa Bożego, a nie odczytywania jakiś listów politycznych.
Piszesz o miejscu świętym? Jakie jest to miejsce święte, gdzie zamiast wiary i mówieniu o Bogu, mówi się o aborcji? Kościół dla mnie nie jest już miejscem świętym. To drugi sejm i senat.

Któraś tu pisała o prowokacji, nie wydaje mi się Moi rodzice przed wyborami, gdy ksiądz z ambony grzmiał aby głosować na PiS też wyszli z kościoła podczas kazania razem z kilkunastoma innymi osobami. Coraz mniej ludzi chodzi do kościoła właśnie przez to, że kościół miesza się do polityki. Wolę się pomodlić w domu i oszczędzić sobie nerwów.

A resztę Twojego postu przemilczę

Kochana, idź zrób tą betę. Być może była to ciąża biochemiczna i nic złego się nie stanie, ale co jeśli Twoje beta rośnie?
Byłoby wspaniale gdyby się podwoiła - tego Ci życzę, ale co jeśli rośnie nieznacznie? Ja miałam betę 19, a dwa dni później 21 - lekarz natychmiast kazał mi przyjechać, aby wykluczyć ciążę pozamaciczną. To jest zbyt poważna sprawa aby to zostawić. Dla własnego zdrowia, musisz zrobić tą betę.
Przypomnę tylko, że ja pomimo iż krwawiłam 5 dni, beta rosła, dopiero w 6 dniu spadła.

Niezmiernie się cieszę z tego powodu To jest naprawdę budujące, że nie tylko ja tak myślę

Kończąc nasze polityczne słowne utarczki, czy u Was też jest taka piękna pogoda? U mnie 22 stopnie, słoneczko Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
Vela zgadzam się z Tobą jeszcze tak apropo tej ustawy dziewczyny ja jestem powaznie przerażona... nie wiem co to bedzie jak to przejdzie. Rządzą nami debile. I tak na prawde - bardzo się boję.

Cytat:
Siemka dziewczyny, nieco politycznie się zrobiło, nie będę już roztrząsać, ale VelaLuca oczywiście popieram w 100%. No a z 500+ nie będę udawać że się nie cieszę, obawiam się tylko późniejszych konsekwencji w podatkach (też mamy firmę...).

Gratuluje Ci kochana ślicznego Fasolaka

Ja byłam ze stopą u lekarza, dostałam zwolnienie na tydzień ale cóż, taki mamy klimat ze do robo i tak musze chodzic
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 17:42   #4598
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś byłam na wizycie 😀 8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia.
to juz jest sporo tego Grosiajak przy staraniach sex jak najczesciej to teraz znow postale dzidzi najwazniejsze
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 18:07   #4599
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86
Wyniki bety powinny być wieczorem... To nie tak miało być
Trzymaj się! Niestety to chyba każda przy staraniach przechodzi takie sytuacje. Jeszcze w Polsce miałam betę, która najpierw miała być bliźniakami, potem ciążą pozamaciczną a w końcu okazała się błędem laboratorium - tylko się stresowałam niepotrzebnie i jeździłam po szpitalach. Ale wtedy nawet nie robiłam testu domowego, bo myślałam, że beta pokazuje najwcześniej ciążę.

Ech, przez tą dyskusję musiałam nadrobić braki w wiadomościach z kraju. I przede wszystkim nie rozumiem całej afery. Przede wszystkim to jest obywatelski projekt i jeszcze w ogóle sejm się nim nie zajmuje. Oczywiście nie zakłada kar za nieumyślne poronienie. Kary mają być przede wszystkim dla osób wykonujących aborcje. I oczywiście pozwala lekarzom ratować matkę nawet kosztem życia dziecka - czyli np. w sytuacji ciąży pozamacicznej. Źródło powyższych informacji. Dodatkowo nie rozumiem szumu związanego z wyrażeniem opinii przez biskupów. Przecież ochrona życia to nie jest temat polityczny tylko moralny. A opinię o moralności katolików mogą jak najbardziej wyrażać.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 20:23   #4600
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Iza, poszli do kościoła, a nie do sejmu, i poszli po to by się pomodlić a nie słuchać wieców politycznych.
Tego nie mogę zrozumieć, jakim prawem kościół wtrąca się do polityki, co oni wiedzą o rodzinach, problemach kobiet? Idąc do kościoła powinniśmy wysłuchać słowa Bożego, a nie odczytywania jakiś listów politycznych.
Piszesz o miejscu świętym? Jakie jest to miejsce święte, gdzie zamiast wiary i mówieniu o Bogu, mówi się o aborcji? Kościół dla mnie nie jest już miejscem świętym. To drugi sejm i senat.

Któraś tu pisała o prowokacji, nie wydaje mi się Moi rodzice przed wyborami, gdy ksiądz z ambony grzmiał aby głosować na PiS też wyszli z kościoła podczas kazania razem z kilkunastoma innymi osobami. Coraz mniej ludzi chodzi do kościoła właśnie przez to, że kościół miesza się do polityki. Wolę się pomodlić w domu i oszczędzić sobie nerwów.

A resztę Twojego postu przemilczę

Kochana, idź zrób tą betę. Być może była to ciąża biochemiczna i nic złego się nie stanie, ale co jeśli Twoje beta rośnie?
Byłoby wspaniale gdyby się podwoiła - tego Ci życzę, ale co jeśli rośnie nieznacznie? Ja miałam betę 19, a dwa dni później 21 - lekarz natychmiast kazał mi przyjechać, aby wykluczyć ciążę pozamaciczną. To jest zbyt poważna sprawa aby to zostawić. Dla własnego zdrowia, musisz zrobić tą betę.
Przypomnę tylko, że ja pomimo iż krwawiłam 5 dni, beta rosła, dopiero w 6 dniu spadła.

Niezmiernie się cieszę z tego powodu To jest naprawdę budujące, że nie tylko ja tak myślę

Kończąc nasze polityczne słowne utarczki, czy u Was też jest taka piękna pogoda? U mnie 22 stopnie, słoneczko Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
A gdzie w liście wiec polityczny? To, że Kościół mówi o moralności to normalna rzecz. Mówi się też o tym żeby mężczyźni szanowali kobiety, a przecież to sprawa policji a nie Kościoła? Nigdy w Kościele nie słyszałam żeby głosować na tą partię czy na inną, zawsze słyszę, żeby głosować zgodnie ze swoim sumieniem Więc to nie wiec a normalna msza. Jak najbardziej w Kościele mówi się o aborcji, sam nasz Papież pisał o ochronie życia poczętego. Nie widzę w tym nic ani politycznego, ani złego. A jeśli kościół nie jest dla Ciebie miejscem świętym, to nie ma sensu tam chodzić. Powinni tam chodzić ludzie, którzy chcą się modlić, wysłuchać Słowa Bożego ale i kazania. A podyskutować można sobie w domu, a nie przed ołtarzem.

A pogoda u mnie też super, wybraliśmy się z tż po jego pracy do naszego domu, trochę poogarnialiśmy, tż nosił jakieś cegły a ja zagrabiałam. Super było, tutaj nie mam gdzie chodzić i kiszę się w mieszkaniu.
Cytat:
Myślałam, że takie rzeczy jak spadnięcie ze schodów cy kopniaki w brzuch tylko na filmach się zdarzają
Niestety nie....

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ostatnia moja wypowiedź w temacie politycznym - z jednej strony bronisz ludzi, żeby im dawać 500 zł, bo patologia jak będzie tak będzie. A z drugiej uważasz, że oskarżenie o poronienie specjalnie załamanej tym kobiety jest okej, bo może dużo roni specjalnie. Nie widzisz tego? Nie mam słów.

A kończąc OT - u mnie jeszcze 3 dni do @ i coś czuję, że teraz znów będzie. I chyba już nie mam pomysłów, co zrobić, aby jej nie było
Może najpierw przeczytaj co napisałam. Wyraźnie napisałam, że to niefajne ale może takie właśnie mają usprawiedliwienie, bo jakaś część robi to specjalnie i może chcą temu zapobiec, ale nie uważam tego za super pomysł. Nie byłoby mi fajnie, gdyby ktoś mnie posądzał o to, że przeze mnie Córka zmarła, ale i nie mam nic do ukrycia w tym temacie więc żadnego sprawdzania bym się nie bała.

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Trzymaj się! Niestety to chyba każda przy staraniach przechodzi takie sytuacje. Jeszcze w Polsce miałam betę, która najpierw miała być bliźniakami, potem ciążą pozamaciczną a w końcu okazała się błędem laboratorium - tylko się stresowałam niepotrzebnie i jeździłam po szpitalach. Ale wtedy nawet nie robiłam testu domowego, bo myślałam, że beta pokazuje najwcześniej ciążę.

Ech, przez tą dyskusję musiałam nadrobić braki w wiadomościach z kraju. I przede wszystkim nie rozumiem całej afery. Przede wszystkim to jest obywatelski projekt i jeszcze w ogóle sejm się nim nie zajmuje. Oczywiście nie zakłada kar za nieumyślne poronienie. Kary mają być przede wszystkim dla osób wykonujących aborcje. I oczywiście pozwala lekarzom ratować matkę nawet kosztem życia dziecka - czyli np. w sytuacji ciąży pozamacicznej. Źródło powyższych informacji. Dodatkowo nie rozumiem szumu związanego z wyrażeniem opinii przez biskupów. Przecież ochrona życia to nie jest temat polityczny tylko moralny. A opinię o moralności katolików mogą jak najbardziej wyrażać.
Dokładnie, zgadzam się w 100%

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 20:25   #4601
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
😙
Ale świetne wieści Bicie serduszka
Mam nadzieję że ten ban na sex szybko zostanie zdjęty

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Vela zgadzam się z Tobą jeszcze tak apropo tej ustawy dziewczyny ja jestem powaznie przerażona... nie wiem co to bedzie jak to przejdzie. Rządzą nami debile. I tak na prawde - bardzo się boję.

Gratuluje Ci kochana ślicznego Fasolaka

Ja byłam ze stopą u lekarza, dostałam zwolnienie na tydzień ale cóż, taki mamy klimat ze do robo i tak musze chodzic
Też się boję, tym bardziej że wszystkie rzeczy związane ze staraniami, badaniami i ciążą przede mną. Aż boję się zachodzić gdyby ta ustawa przeszła. Bo gdyby nie daj Boże coś złego stało się z dzieciątkiem to nie będę mieć żadnego wyjścia.

A Twoja stopa jest tylko stluczona czy zwichnięta? Do pracy na jednej nodze proszę skakać

Iza - ja nie życzę sobie aby ksiądz pedofil, który gwalci dzieci, sam posiada swoje, bierze udział w zabawach z prostytutkami, wyzyskuje i nie szanuje innych mówił mi o moralności. Uważam że nie powinni o tym mówić bo sami nie wiedzą co to znaczy. Dlatego do kościoła nie chodzę. Pouczaja nas jak mamy żyć, a sami robią gorsze rzeczy.

PATER - Napisz proszę co u Ciebie. Wszystkie się tu martwimy...

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-04-04 o 20:35
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 20:52   #4602
pater86
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, kciuki i wsparcie, niestety beta 4,5 😞 idę ryczeć do poduszki...
Stary 2016-04-04, 21:08   #4603
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, kciuki i wsparcie, niestety beta 4,5 😞 idę ryczeć do poduszki...
Kochana tak mi przykro Czyli była to ciąża biochemiczna... Wyplacz się ile wlezie. Będziesz walczyć dalej w następnym cyklu!
Stary 2016-04-04, 21:09   #4604
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Powiem ci na własnym przykładzie. Ja miałam,monitoring w 11 dniu a gdy poszłam na kolejny piec dni pozniej akurat mi strzelił pęcherzyk po lewej stronie a z prawej mial sie w miare dobrze jeszcze nie urósł do swojego rozmiaru.
To chyba pozostanę przy czwartkowej wizycie. Mam poprzednie 2 usg, może będzie w stanie lekarz cos powiedzieć...

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Dziękuje!
No dzisiaj byłam w szpitalu i odebrałam dokumenty (karta pacjenta, receipta i zwolnienie). Dopiero jak przyszłam do domu to sprawdziłam i się okazało ze mam 2 takie same karty pacjenta w których są jakieś ogólne informacje o moim pobytu w szpitalu ale NIC nie ma na temat wyniku badania!!! Nie wiem czy nie musiałam zamiast drugiej karty pacjenta dostać odpis z badania

No ja miałam solidne znieczulenie a i tak czułam mocny ból podczas i pi badaniu, wiec nie chce nawet wiedzieć co by było bez...

Poczytaj o technologii domów fińskich szkieletowych Tyle sobie wyceniła dość duża firma budowlana u nas na wsi w malopolsce ))

A w ogóle to zdolowalam się. Ten cykl miał być trafiony - mam pecherzyki w prawym jajniku i ten jajowod jest drożny + jestem świeżo po HSG i spodziewałam się pozytywnego testu a tu info ze mnie rodzice odwiedzają akurat w płodne dni co oznacza ze będę bez męża w te dni bo z rodzicami spędzamy czas zawsze w Krakowie w mieszkaniu a maz wtedy jest zawsze na swojej rodzinnej wsi

Chociaż z ich planowaniem jest rożnie ale gdyby przyjechali to bym dostała depresji chyba No i miał to być ostatni cykl przed in vitro....
Jeju, z tym znieczuleniem to mnie załamałas. No nie dam się namówić na bez znieczulenia w takim razie!
Trzymam kciuki, żeby rodzice nie przyjechali
Cytat:
Napisane przez Eveline00 Pokaż wiadomość
Androvit plus brall.....alkohol odstawil
To chyba kupię mojemu jak się teraz nie uda

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Chyba się tu nie chwaliłam, Ktosiek ma 1,5 cm

Super

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dziewczyny rzucilo mi sie ostatnio w oczy ogloszenie jakiejs kliniki leczenie nieplodnosci,dokladnie to dot ono podarowania klinice swoich komorek jajowych,pewnie na zasadzie banku spermy tylko dawcami sa kobiety i tak sie zastanawiam jakie macie zdanie na ten temat?czy dopuszczacie do siebie taka ewentualnosc (teoretycznie,bo narazie same sie staramy)zeby podarowac bezplodnej parze swoja komorke i dac im szanse na dziecko?ja bym raczej nie dala rady,ciagle bym myslala ze ktos urodzil genetycznie jednak moje dziecko i gdzies tam sobie ono jestz drugiej strony wiemy jak ciezko przezywamy kazdy nieudany cykl...poprostu jestem ciekawa jak wy to widzicie,bo chyba jednak w naszej swiadomosci inaczej postrzegamy bank spermy a inaczej bank komorej jajowych,a w sumie to o to samo chodzi
Ja mam tak jak Ty.

Cytat:

Ja dziś byłam na wizycie 8t2d, serduszko bije, Grosiu ma 17 mm, a u mnie z wynikami wszystko w porządku, tylko mam trochę pustej przestrzeni w macicy obok zarodka, nie mogę współżyć żeby nie doszło do jakiegoś krwawienia. Gdyby coś, to mam się zgłosić po duphaston.

Super!!!

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, kciuki i wsparcie, niestety beta 4,5 idę ryczeć do poduszki...

trzymajcie się jakoś
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:10   #4605
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
chyba coraz mniej z tego rozumiem, przecież beta wynosiła 12,5, to ja się pytam skąd to się ku*** wzięło, jak teraz jest 4,5!? Myślałam, że chociaż Tobie się udało Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz, chyba się cieszę, że mój test od razu pokazał prawdę Daj znać kochana jakie będą Wasze dalsze krok, ja szykuje się do HSG i laparoskopii
Stary 2016-04-04, 21:10   #4606
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana trzymaj sie!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:14   #4607
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:15   #4608
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Jeju, z tym znieczuleniem to mnie załamałas. No nie dam się namówić na bez znieczulenia w takim razie!
Trzymam kciuki, żeby rodzice nie przyjechali

No z ta moja metoda z pianka ExemFoam miałam takie dość mocne odczucia ( Może tez dlatego ze jednak jeden jajowod jest niedrożny.... Nie wiem. Poczytaj więcej opinii na temat tej metody która wybierzesz!

Co do przyjazdów rodziców to już mamy z mężem plan jak zadziałamy w ten piątek, sobotę i niedziele :-P Na poniedziałek na razie nie my pomysłu, a we wtorek już pojada. Ale tez mam nadzieje ze test owu będzie wcześniej pozytywny, w sumie już od jutro zaczynam go robić a statystycznie mógł by już wyjsć w czwartek.
Stary 2016-04-04, 21:17   #4609
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi przykro... Trzymaj się!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:25   #4610
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, kciuki i wsparcie, niestety beta 4,5 idę ryczeć do poduszki...

Przykro mi okropnie
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:34   #4611
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Kochana przykro mi bardzo trzymaj się

Cytat:
No z ta moja metoda z pianka ExemFoam miałam takie dość mocne odczucia ( Może tez dlatego ze jednak jeden jajowod jest niedrożny.... Nie wiem. Poczytaj więcej opinii na temat tej metody która wybierzesz!

Co do przyjazdów rodziców to już mamy z mężem plan jak zadziałamy w ten piątek, sobotę i niedziele :-P Na poniedziałek na razie nie my pomysłu, a we wtorek już pojada. Ale tez mam nadzieje ze test owu będzie wcześniej pozytywny, w sumie już od jutro zaczynam go robić a statystycznie mógł by już wyjsć w czwartek.
Bo podstawa to dobry plan
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 21:35   #4612
pater86
Zadomowienie

Kurde dziewczyny skąd się biorą takie ciążę biochemiczne, plamienia, skurcze i inne dziwne rzeczy! W ciążę się powinno zajść, donosić ją zdrowo i urodzić pięknego i zdrowego dzidziusia, skąd takie nieszczęścia? Właśnie się dowiedziałam, że mojej koleżance ciąża przestała się rozwijać w 9 tygodniu...
Stary 2016-04-04, 21:41   #4613
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
chyba coraz mniej z tego rozumiem, przecież beta wynosiła 12,5, to ja się pytam skąd to się ku*** wzięło, jak teraz jest 4,5!? Myślałam, że chociaż Tobie się udało Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz, chyba się cieszę, że mój test od razu pokazał prawdę Daj znać kochana jakie będą Wasze dalsze krok, ja szykuje się do HSG i laparoskopii
Nie jestem lekarzem ale wiem jak to było u mnie w identycznej sytuacji, miałam tylko wyższą betę. Komórka się zaplodniła ale niestety nie zdołała się zagniezdzic. Dlatego organizm produkował już hormon bo komórka była zaplodniona. A teraz beta spada bo wraz z @ ta komórka zostaje z organizmu wydalona.
Stary 2016-04-04, 21:50   #4614
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Jajeczko nie zdążyło się zagnieździć... Przykro mi Wypłacz się do woli, a potem otrzyj łzy, tupnij nogą i zaczynajcie od nowa
Stary 2016-04-04, 21:53   #4615
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
to juz jest sporo tego Grosiajak przy staraniach sex jak najczesciej to teraz znow postale dzidzi najwazniejsze
Jeśli chodzi o seks, to dla mnie mógłby w tej chwili nie istnieć. Wieczorem mam największe mdłości, padam na twarz o 21 i jestem typowym warzywem. Tż żadnego pożytku ze mnie ostatnio nie ma😉 ale rozwija się w nowej pracy, głowę ma ciągle zajętą, więc przynajmniej o głupotach nie myśli😜
Cytat:
Kochana bardzo, bardzo mi przykro... 😢

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
ja szykuje się do HSG i laparoskopii
Trzymam kciuki za badania! ✊ oby poszły szybko i bezboleśnie!

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 23:07   #4616
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie mi przykro... Trzymaj się!!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-04-05, 00:15   #4617
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Obiecuję że to ostatni raz i już zamykam temat polityki, ale niestety nie mogę się powstrzymać.
Izabela nie będę się odnosić już do twoich poglądów, bo ich w ogóle nie rozumiem i co więcej nie chce rozumieć. Nie używałam za moralne zmuszanie kobiet do rodzenia czy wychowywania chorych dzieci lub będących owocem gwałtu, czy też oddawanie ich do okien życia i domów dziecka. Myślę że mamy też inna definicję szczęścia, skoro twoim zdaniem dziecko które żyje kilka dni i umiera w męczarniach jest szczęśliwe.
Uważam że owszem kościół ma prawo mówić o moralności, ale nie ma prawa wywierać nacisków na zmianę prawa w państwie świeckim. Tyle w tej kwestii.
Ja chcę zrozumieć jak to jest w tym sprawiedliwym państwie, że ja pracuje od 10 lat, mój mąż z 15 lat. Co miesiąc to za☠☠☠iste państwo zabiera z naszych wpłat ponad 3500 ( tak mniej więcej, wiadomo że kiedyś była to mniejsza kwota) i moje dziecko choć nie jest w niczym gorsze od twojego nie dostanie od państwa NIC a twoje w pierwszym roku swojego życia 6000 zł z programu + 500 i jeszcze 12000 z macierzyńskiego ( tz. Kosiniakowe)plusem oczywiście becikowe, bo rozumiem że tam też się załapiecie? Uważasz że to jest sprawiedliwe, że nasze macierzyńskie będą się niewiele różnić kwotą, mimo że ja wkładam cały czas pieniądze do wspólnego wora a Ty nie i to z wyboru, bo przecież wielokrotnie pisałaś, że nie chcesz iść do pracy?. Ja jednak jestem zdania, że to jest cholernie niesprawiedliwe i dlatego nikt mnie nie przekona, że ten program jest taki super i ma służyć rodzinie, bo mojej na pewno nie służy. Acz oczywiście rozumiem twoje zadowoleni z tej "pensji". A i pragnę podziękować również za podatek bankowy. Tak sprawiedliwie to wymyślili, że już mi opłaty wzrosły w banku o kilkanaście złotych miesięcznie, a że mam tam kredyt to banku nie zmienię.
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ależ mam Was do nadrobienia! Zajrzałam na razie, żeby sie przywitać
Miałam weekend kłótni z TŻ, akurat w dni płodne, swietnie ale cos tam było wcześniej, a owulka miała być piątek, sobota, wiec jakaś szansa jest. To tymczasem Miłego dnia!
To może teraz sex na zgodę? jak było coś wcześniej to oby wystarczyło, w końcu u nas na wątku dużo złotych strzałów

Cytat:

Cóż za piękny grosiu. Jak będzie dziewczynka to możemy wyswatać te nasze dzieci a jak się czujesz?

Cytat:
Parter nie smutaj. Skoro teraz tak mało zabrało, to może kolejny cykl będzie tym szczęśliwym? Cały dzień dziś o Tobie myślałam, a ostatnio jak tak miałam z Gosminą to w ciążę zaszła
Cytat:

Najważniejszy plan. No i mam nadzieję, że owocne te działania będą.

Cytat:
Kurde dziewczyny skąd się biorą takie ciążę biochemiczne, plamienia, skurcze i inne dziwne rzeczy! W ciążę się powinno zajść, donosić ją zdrowo i urodzić pięknego i zdrowego dzidziusia, skąd takie nieszczęścia? Właśnie się dowiedziałam, że mojej koleżance ciąża przestała się rozwijać w 9 tygodniu...
No właśnie tak powinno być. do dupy to jest wszystko wymyślone. Strasznie mi przykro, że Ty i twoja koleżanka musicie przez takie rzeczy przechodzić.
Stary 2016-04-05, 07:52   #4618
pater86
Zadomowienie

Chudziaszek1 mam nadzieję, że znowu się nam sprawdzi, myśl dalej i zarazaj ciąża, oby ten cykl był szczęśliwy ☺
Geosmina super, że jest bijące serduszko i wszystko dobrze, dbaj o siebie!
Ja rano dostałam okres na całego, więc zaczynam nowy cykl... Trochę nie mam siły i nie wiem czy nie zrobić przerwy, ale z drugiej strony szkoda mi czasu... Muszę przełożyć wizytę u lekarza na wcześniej, co jest prawie nie wykonalne, bo on ma mnóstwo ludzi, ale może się uda i działamy dalej!
Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za wsparcie, jesteście kochane!!!
Stary 2016-04-05, 08:07   #4619
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Chudziaszek1 mam nadzieję, że znowu się nam sprawdzi, myśl dalej i zarazaj ciąża, oby ten cykl był szczęśliwy ☺
Ja rano dostałam okres na całego, więc zaczynam nowy cykl... Trochę nie mam siły i nie wiem czy nie zrobić przerwy, ale z drugiej strony szkoda mi czasu... Muszę przełożyć wizytę u lekarza na wcześniej, co jest prawie nie wykonalne, bo on ma mnóstwo ludzi, ale może się uda i działamy dalej!

przykro mi, to straszne jak sie człowiek tak rozczaruje

ja 26dc, temp. bardzo ładna jak na mnie, ale staram się nie nakręcać, bo nie mam zadnych objawów, a piersi przed @ bolą mnie tragicznie. Gdzieś tam mam nadzieję jak co miesiąc, ale z drugiej strony wiem, ze nic z tego.
@ przewiduję na piątek-sobotę także jak nie dostanę wcześniej to w piątek zrobie test dla świętego spokoju.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Obiecuję że to ostatni raz i już zamykam temat polityki, ale niestety nie mogę się powstrzymać.
Izabela nie będę się odnosić już do twoich poglądów, bo ich w ogóle nie rozumiem i co więcej nie chce rozumieć. Nie używałam za moralne zmuszanie kobiet do rodzenia czy wychowywania chorych dzieci lub będących owocem gwałtu, czy też oddawanie ich do okien życia i domów dziecka. Myślę że mamy też inna definicję szczęścia, skoro twoim zdaniem dziecko które żyje kilka dni i umiera w męczarniach jest szczęśliwe.
Uważam że owszem kościół ma prawo mówić o moralności, ale nie ma prawa wywierać nacisków na zmianę prawa w państwie świeckim. Tyle w tej kwestii.
Ja chcę zrozumieć jak to jest w tym sprawiedliwym państwie, że ja pracuje od 10 lat, mój mąż z 15 lat. Co miesiąc to za☠☠☠iste państwo zabiera z naszych wpłat ponad 3500 ( tak mniej więcej, wiadomo że kiedyś była to mniejsza kwota) i moje dziecko choć nie jest w niczym gorsze od twojego nie dostanie od państwa NIC a twoje w pierwszym roku swojego życia 6000 zł z programu + 500 i jeszcze 12000 z macierzyńskiego ( tz. Kosiniakowe)plusem oczywiście becikowe, bo rozumiem że tam też się załapiecie? Uważasz że to jest sprawiedliwe, że nasze macierzyńskie będą się niewiele różnić kwotą, mimo że ja wkładam cały czas pieniądze do wspólnego wora a Ty nie i to z wyboru, bo przecież wielokrotnie pisałaś, że nie chcesz iść do pracy?. Ja jednak jestem zdania, że to jest cholernie niesprawiedliwe i dlatego nikt mnie nie przekona, że ten program jest taki super i ma służyć rodzinie, bo mojej na pewno nie służy. Acz oczywiście rozumiem twoje zadowoleni z tej "pensji". A i pragnę podziękować również za podatek bankowy. Tak sprawiedliwie to wymyślili, że już mi opłaty wzrosły w banku o kilkanaście złotych miesięcznie, a że mam tam kredyt to banku nie zmienię.

podzielam twoje zdanie, zaczęłam pracę jeszcze na studiach, pracuję 8 lat i też mnie trzęsie, ze tyle mi co miesiąc zabierają.

Dodatkowo co mnie wkurza to ja w tą ciążę zajść nie mogę, a bardzo bym chciała i w tym mi państwo wcale nie pomaga, a wręcz utrudnia.
Na nfz nie ma szans się leczyć u ginekologa, bardzo mało lekarzy jest, których to interesuje. Ciekawe jakbym miała na nfz chodzić na monitoringi i badania, u mnie to po prostu niemożliwe, terminy odległe, a skierowania wypisują z takim bólem serca jakby z własnej kieszeni za to płacili.
Pieprzą o naprotechnologii, ale żeby ją stosować trzeba mieć dostęp do lekarzy od reki, a nie wyczekiwać na wizyty...

Ja za wszystkie wizyty płacę, bo chodzę prywatnie innej możliwości nie mam. I tak mi państwo pomaga. A jak już kiedyś zajdę w tą ciążę to będę miała dziecko to też nic nie dostanę, bo zarabiam "za dużo". Ten próg to jakiś koszmar, nie wiem, ale wg mnie otrzymanie 3 osobowej rodziny za taką kasę żeby nie przekroczyć progu w przypadku gdzie mieszka się w większym mieście, mieszkanie się wynajmuje lub ma kredyt, ma się samochód no to jest niemożliwe.
Ale tak zarabiam za dużo...
Krew mnie zalewa jak widzę, ze na każdym kroku dostaje po dupie i mam się gorzej niż inni.
Ha moze lepiej niech mnie nie zaleje w tym miesiącu
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:14   #4620
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja też nie zrozumiem Twoich poglądów, zresztą ja nigdy nie zrozumiem kobiet, które chcą mieć dzieci i są za aborcją. No ale poglądy każdy ma swoje i niech je ma. A czy to sprawiedliwe czy nie to nie mi osądzać, źle się z tym nie czuję bo nie pracując nikogo od kasy nie brałam, nie jestem nawet zarejestrowana jako bezrobotna i ubezp mam u męża. I zaszłam w ciążę zanim te wszystkie programy powstały i też bym dała radę. To, że Ty pracujesz i się nie łapiesz oznacza, że i tak masz więcej kasy, a czy to sprawiedliwe- no kurcze nic nie jest sprawiedliwe. To, że tutaj nie ma pracy a jak jest to marna też nie jest sprawiedliwe. Jakbym pracowała za najniższą krajową to czy to by było sprawiedliwe, jeśli Ty byś miała np lepszą pracę? Sprawiedliwie to by było jakby każdy miał równe szanse i równe wypłaty chociażby na tych samych stanowiskach, no ale to utopia Ale rozumiem, że może Cię to wkurzać, tylko ja nic na to nie poradzę Każdy patrzy na siebie i mi to odpowiada, byłoby hipokryzją wielką z mojej strony pisać, że ten program jest do dupy a potem iść do mopsu i się ubiegać o kasę, prawda?

Cytat:
Jeśli się nie czujesz na siłach to odpuść, to tylko jeden cykl. Mocne kciuki trzymam za Was!!!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości