|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś
Dzięki dziewczyny
gdzie jest mój pępek ja się pytam :-o
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś
Kattoo jeżdżę na parkhouse ale tam jest masakra
Ludzie jeżdżą do pracy autami i tam zostawiają. Więc od dana pełno. Jakoś dam radę. Zawsze histeryzuje w takich niespodziewanych sytuacjach a potem robię co muszę i jakoś żyję. Niestety mam wpojony brak wiary w siebie i ciężko mi jest uwierzyć, że dam sobie radę.
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam do Wrocławia na naukę parkowania
Kattoo za mało lodów! Ja dziś zjadłam Magnuma i 500ml czekoladowego Grycana i mnie głowa nie boli! Działa
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bedzie dobrze w parkhaus Cie nie wpuszcza jak jest full. Jak wjedziesz tzn zeiejsce jest.Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Jadlam dzis lody i nie pomoglo 😂 kupilam truskawkowo smiwtankowe w biedry i smakuja jak te cukierki ogragle takie "krecone" o takim smaku. Za dziecka takie jadlam |
|||
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzieś był ranking najbardziej zakorkowanych miast Europy (w radiu o tym trąbili) i Wrocław niestety był w czołówce :/ teraz jak ładna pogoda, to wolę wsiąść w autobus/tramwaj i się przejść niż kręcić się dookoła i tak zaparkować daleko od celu.
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam - miałam się jeszcze wypowiedzieć na temat porodów w 37-38 tyg- zazdroszczę i bardzo bym teraz chciała... Ja urodziłam w 41 tygodniu. Bardzo ciężki okres jak się przenosi i psychicznie też już byłam strzępkiem nerwów. Teraz niby mi się szyjka skraca i jest ryzyko przedwczesnego porodu-to podświadomie czuję, że znów przenoszę... Oby nie.
Kamila- wiem co mówisz. Czasem jeżdzę do De. Np na lotniska po męża, ale przy okazji też gdzieś zawsze skoczymy na jakieś zakupy. Mieliśmy też znajomego w Berlinie na Charlottenburg (nie wiem czy dobrze napisałam-to tam przy teglu)...
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja czasem w Warszawie też wolę komunikacją podjechać..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym się przeszła pieszo nawet te 10 km ale nie sto :P
Jakoś dam radę. Gorzej jak nie znajdę miejsca :/ ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Niemcy to zły kraj dla takich sierot jak ja
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię parkować w ciasnych miejscach ale jednocześnie chyba już nie umiem jeździć komunikacją miejską
mój były mnie tak przyzwyczaił i na koniec się śmiał, że jakbym wsiadła do tramwaju to zamiast wcześniej kupić bilet i go skasować, podeszłabym do kasownika i z uśmiechem powiedziała np 'Dzień dobry, Plac Wolności proszę' Wciągam budyń
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Ranking rankingiem. Bylam kilka razy we Wro i poza godzinami szczytu bylo ok. A w de jest permanentny brak parkingow. Raz w de zaparkowalam 1,5km od domu bo nie bylo gdzie zaparkowac. Ofc byly wolne miejsca ale na wykupione karty parkingowe albo takie gdzie mozesz stac tylko 1h...
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to mnie wkurza na parkingach w De. Niby są ale można na nich stać tylko 1 godz góra dwie. A na takim nie mogę stanąć bo są 2 godzinne obsuwy u lekarza :/
|
#4843 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyne co to może od teraz bezrobotni, rolnicy i studenci którzy mają 1000 zł macierzyńskiego... to może faktycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nadrobiłam lodami włoskimi, także nie jest źle :P Cytat:
Szybko się zniechęcam do takich sklepów ![]() Cytat:
![]() Kamila, głowa do góry! Przede wszystkim jeszcze nie składalam Ci życzeń, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Nie denerwuj się za bardzo na męża, on też jest w nowej sytuacji ![]() Uśmiechnij się i tak jak dziewczyny mówią, pierś do przodu i heja, jedź podbijać świat ![]() Ta pogoda dzisiaj była taka piękna aaah... wybraliśmy się z psiskiem na spacer jak głupole... ja w bluzie się smażyłam, nie zabrałam wody i zdychaliśmy. Bo cała droga w słońcu, jutro tego błędu nie popełnię :P |
||||||||
|
|
|
#4844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja codziennie wcinam!Cytat:
|
||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Wuncek, butki kliknęłam na eobuwie. Wiele razy już od nich zamawiałam i zawsze było ok
aczkolwiek jak już mam coś upatrzone to zawsze porównuję cenę w kilku sklepach ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Panna Hanna, a tę acerolę suszoną kupujesz czy jak? |
|
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmotywowalam się i wrzucam brzucho
23+0 idziemy jeść lody
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrabniocha
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
Kamila nie przejmuj się ja podziwiam za to że w recepcji się dogadasz a parkowanie na pewno będziesz miała szczęście i puste miejsce 😊
A tych parkingów z ograniczonym czasem nie lubię 😜 Z tego powodu nigdy nie byliśmy w Hamburgu samochodem tylko zawsze pociągiem bo nerwowo bym się wykończyła 😂 |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak jadę do dużego miasta to żałuję, że nie mam psychotropow...
Nienawidzę szukać miejsc parkingowych... Nie wiem czy się dogadam mam nadzieję, że bedzie polska asystentka.A dzień później mam dentyste. Zawsze chodziłam do takiej kobietki ale podobno jej nie będzie w kwietniu i nie wiem a kogo trafie...
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Uczylam sie niemieckiwgo parę lat i niepolubiłam się z nim. Okropny język!
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie idzie się go nauczyć :/
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Oo olutka i polecasz eobuwie? Napaiłam się tam na jedne buty z myślą o jesiennych weselach
|
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Ja niemieckiego uczyłam się 3 lata w liceum 2 lata na studiach i tutaj w DE chodziłam na niemiecki, ale ja chyba nie mam daru do tego języka po prostu mi nie wchodzi. Ale do porodu zamierzam się przygotować trochę z językiem technicznym co jak się nazywa, urodzić muszę nie ja pierwsza i ostatnia która nie znam języka więc bedą musieli się ze mną pomęczyć :P
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W technikum 4 lata i tu jestem 3 . Fakt, że nie mam styczności z Niemcami nie pomaga... ale ja ich wogole nie rozumiem :/ niby znam podstawowe zwroty i tak dalej ale ich nie rozumiem. Tragedia. Mam niby słówka do porodu ale nie wchodzi mi to wcale.
|
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
)Ja tez się uczyłam trzy lata niemieckiego i nie polubilismy się bardzo. Straszny jest ten język za twardy dla mnie. Za to angielski to dla mnie teraz już drugi język. Ale porodu po angielsku też się boję, chociaż wiem że gorsze guły urodzily. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
musisz sobie znaleźć niemiecka koleżankę to najlepsza nauka. Ja na początku nie rozumiałam irlandczykow- to nie jest angielski - w ich wykonaniu to jest bulgot. Teraz pracuje z samymi irlandczykami i trochę mi już łatwiej ale czasami patrzą na mnie jak na wariatke a ja na nich jak na ścianę
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie kupujecie ten koreański BB?
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakbym była taka zgrabna, jadłabym 3 razy dziennie ![]() Cytat:
U dentysty to akurat za dużo się nie gada ![]() Dzięki w aptece taką kupię??Cytat:
Zdecydowanie tak. Co prawda nigdy nie testowałam u nich zwrotów bo zawsze buty były dobre, a pewni już z 10 par od nich kupiłam. Warto zapisać się na newsletter bo dość często miewają jakieś akcje rabatowe. I dostawa jest zawsze szybciutka! A, i np do tych dzisiejszych butków, mimo że kupowałam je z kodem rabatowym, dołożyli łyżkę do butów . To też miłe
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

gdzie jest mój pępek ja się pytam :-o

w parkhaus Cie nie wpuszcza jak jest full. Jak wjedziesz tzn zeiejsce jest.

mój były mnie tak przyzwyczaił i na koniec się śmiał, że jakbym wsiadła do tramwaju to zamiast wcześniej kupić bilet i go skasować, podeszłabym do kasownika i z uśmiechem powiedziała np 'Dzień dobry, Plac Wolności proszę' 

także melduję że przytyłam nawet w stopach