Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 07:30   #1681
pater86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Bazile my mamy Zafiro Womar Eco, sprawuje się bardzo dobrze, pozycja dziecka odpowiednia, rodzicowi wygodnie no i cena nie zabija z nóg
Stary 2015-08-18, 10:08   #1682
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Podróbka Ergobaby, cena korzystna i polecane na grupach chustowych http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...575859714.html
Dzieki
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Bazile Ada w normalnym foteliku? Ale jakim? Skoro nie siedzi i jest taka malutka, nie ma 9kg ani nie jest zbyt długa. Przeszliscie na taki 0-18kg czy jak?

Mama Ssaka
Hm, przeszlismy na fotelik bo w nosidelku zle mi siedziala,tzn zla pozycje obierala.A fotelik mam starszy model chicco,od mojej siostry,taki ze moge go ustawic w pol lezacej pozycji. Wlasnie w te foteliki II stopnia byloby dla Niej jeszcze za wczesnie,to sa pozycje typowo siedzace z lekkim uchylem.
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Bazile- my mamy Tule- fakt kosztowała majątek, ale tu chodzi o stawy biodrowe. Ada ma pewnie tendencję do hipotonii, więc musisz o to szczególnie zadbać. Może używaną Tulę- one są z porządnych materiałów, nie powinny się szybko niszczyć

My dziś zaczynamy adaptację. Trochę z poślizgiem ( z premedytacją) ale już dłżej się tego odwlekać nie dało. I tak się cieszę, że całe wakacje jeszcze z synkiem w domu byłam grunt do dostrzegać pozytywy
Ady rehabilitanka ogolnie nie poleca,wlasnie ze wzgledu na stawy i ogolnie przez to napiecie.Dlatego bede uzywac tego tylko sporadycznie.W przedszkolu tez jest tak beznadziejnie,ze nie mam jak wjechac wozkiem,przed budynkiem sa schody,wiec Ada na rece..

Powodzenia z adaptacja,u nas szlo bardzo dobrze, raz w tyg na 2 h, chodzilismy tak od czerwca,ale przed ostatni tydzien cos poszlo nie tak i byl wielki placz,a w ostatnim tygodniu Maly nawet nie chcial isc.Poszlismy,ale tym razem nawet nie bylo mowy o moim wyjsciu z sali.Byl jak przylepiec.Zobaczymy co to bedzie,obawiam sie wrzesnia,bo wtedy placzinnych dzieci bedzie sie udzielal wszystkim.
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Bazile my mamy Zafiro Womar Eco, sprawuje się bardzo dobrze, pozycja dziecka odpowiednia, rodzicowi wygodnie no i cena nie zabija z nóg
Wczesniej przygladalam sie jemu.Dziekuje

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Zophiee a Ty masz jakas opinie nt tego Womaru?
Patrzylam tez na licytacje uzywanych z tula,ludzie wystawiaja cenowo podobne do nowych
Po zakonczeniu licytacji popisze maile z zapytaniem o spadek ceny...Czasem warto probowac

bazile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 10:45   #1683
Bogini Bastet
Zadomowienie

czołem

Zophiee powodzenia z adaptacją

pochwalę się Wam, a co! mieliśmy fantastyczny weekend! przyjechali dziadkowie a my z tżetem poszliśmy na męskie granie! jeju, jak fantastycznie jest wyjść gdzieś bez dziecka oczywiście musieliśmy wrócić o 21:30 na usypianie, ale przed 23 byliśmy z powrotem i zostaliśmy do końca nie pamiętam kiedy po 1 wróciłam do domu nawet wypiłam cydr i zaszumiało mi w głowie
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 12:51   #1684
zophiee
Zakorzenienie

Bazile- szczerze? nie kombinowałabym! Jeżeli kupić coś polecanego, przetestowanego każde wisiadło można nazwać ergonomiczne...
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 15:26   #1685
Ka rolina
Zadomowienie

Womar owszem robi tez wisiadla,ale akurat model Eco i Eco 2 to ergonomiki,zresztą polecane na grupie chustowej. Tula to nie jedyne dobre nosidło.Chociaż ma chyba najlepszy marketing.Jest jeszcze manduca,ergo baby,bondolino i wiele innych równie dobrych. A ja ze swojej strony polecilabym Ci chustę kółkową- bardzo szybko się ją zakłada,jest odpowiednia również dla dzieci niesiedzących,możesz Małą zawiązać z przodu lub na biodrze, no i dobrą chustę kółkowa kupisz za stówkę z hakiem
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-21, 12:33   #1686
alingles
Zadomowienie

Bry dzień!
Jakoś mi się dziś humor udziela choć masa roboty przede mną i lekko przypieklismy z Tomkiem chleb

może dlatego że przyjeżdżają dziś znajomi, przed którymi nie mam presji ze gdzieś nie zdążyłam sprzątać albo że zupa za słona
I mały z tej okazji dłużej dziś w dzień pospal.
Zaraz po obiedzie będziemy razem odkurzac, to jedyna czynność w której Tomek pomaga a potem smigamy na rowerek

Dawano nie czułam się tak fajnie i wyluzowana jak dziś.
Więc Wam życzę takiego dnia jak mi!

Miłego weekendu.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2015-08-21 o 12:39
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-25, 08:42   #1687
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Dawno mnie tu nie było. W sobotę rano wróciliśmy do de. Nie potrafię się po tych wakacjach tu ogarnąć. Całą sobotę przeryczałam jęcząc tżtowi, że chce wracać i że nie chce tu być. Dziś już lepiej... Pierwszy tydzień wakacji minął na spotykaniu się ze znajomymi, z rodziną. Nie zabrakło przykrych wydarzeń... W sobotę zaraz po przyjeździe do Polski tż pojechał na wieczór kawalerski kumpla. Ja miałam iść do klubu z koleżankami, teście z dziećmi. Uszykowałam się i poszłyśmy. Na imprezie spędziłam całe 10 minut! Zadzwoniła teściowa, że Oli zwymiotował i chrypi strasznie. Eh, całe pół roku w de nie chorował, ledwo do Pl wjechaliśmy a tu takie coś Na szczęście to był tylko katar i lekko gardło, więc szybko przeszło. W poniedziałek na moich oczach wujek tżta miał drugi zawał. Po pierwszym miał kategoryczny zakaz palenia (a wypalał dwie paczki dziennie) i picia (codziennie piwka, w weekendy coś więcej). Ale zlekceważył i taki oto efekt. Szanse były pół na pół, bo było naprawdę źle. Ale na szczęście zabieg się udał i jest już dobrze. Jednakże w dalszym ciągu olewa sytuację i już kilka razy przyłapałam go na tym, że pali czy coś pije. Jego życie, jego sprawa. Tyle tłumaczenia i na marne. Jak tak dalej zamierza żyć, to może już sobie zacząć kopać dół. W środę pojechaliśmy kupić dwie opony, bo się nam bąble zrobiły. Na miejscu nie dało się ich zmienić, bo felgi powyginane. A w drodze powrotnej padł termostat. Kupę kasy wydaliśmy na to auto, a jeszcze co chwilę się coś rypało. I jeszcze w drodze powrotnej do de, w trakcie gdy prowadziłam ja, i gdy padał deszcz, popsuła się wycieraczka od strony kierowcy
W drugim tygodniu byliśmy nad morzem w miejscowości Wicie. Domki super, ogólnie było fajnie, ale więcej tam nie pojedziemy. Po pierwsze - jak chcieliśmy coś zobaczyć, pozwiedzać, to trzeba było wszędzie dojeżdżać. Plaża pusta dość, więc z tym fajnie, ale wejście do morza - tragedia. Pełno kamieni, żeby wejść głębiej to trzeba było się nagimnastykować. Przy każdej fali dostawałam kamieniami po nogach, mam całe posiniaczone. Było codziennie słońce, ciepło, ale chłodny wiatr.
Trzeci tydzień zleciał nawet nie wiadomo kiedy. No a teraz powrót do codzienności i samotności... No bo idzie jesień, zima - już nie będzie wyjść z koleżankami na plac zabaw, czy nad rzeczkę, czy na basen...

Poza tym co u nas? Adaś już dość dobrze mówi, idzie go zrozumieć. Olek w ciągu tych trzech tygodni tak opanował chodzenie, że teraz śmiga, nie raczkuje już wcale. Adaś to awanturnik i histeryk, więc jak coś mu Oli zabierze, to zaraz płacz i lament. Olek to zadziora, więc w takiej sytuacji od razu bije, albo gryzie. No i ciągle awantury. Albo krzyczą na siebie, albo się biją Umieją się pięknie sami bawić, ale co chwilę trzeba ich rozdzielać

Zamówiliśmy meble do pokoju dla dzieci i do salonu, stare już wywiezione. Nowe przyjdą za 4-5 tygodni, nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej, hej.

Ja tak na szybko bo w końcu mogę się z Wami podzielić tą wieścią.

W marcu 2016 roku zostaniemy rodzicami po raz drugi

Termin wg OM i wyliczeń gin mam na 6 marca, a wg USG 14 marca. Ale cykle miałam 45 dniowe wg gin nieregularne i coś czuje że będzie wesoło z tymi terminami. Bo wg obliczeń kalkulatora internetowego tp wychodzi 22.03.2015 wiec już sama nie wiem

Poki co nie czuje się najlepiej. Energii brak, bóle głowy powróciły, nie mam siły na nic. Do tego w południe towarzyszą mi mdłości. Generalnie pierwszą ciąże dużo lepiej znosiłam ale to może i przez to że obowiązków tylu nie miałam.
I póki co jakoś nie dociera do mnie to wszystko.
oo gratulacje

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej my już po usg polowkowym i N będzie miał brata...
Z dzidzia wszystko w porządku..
N dostał pokrzywki , chyba od zmiany płynu do płukania więc teraz wszystko znow piore
gratuluję drugiego synka

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Berenika moj Szwagier czekal pol roku,nie wiem czemu tak robia,moze chca pograc ludziom na nerwach.Moze z racji takiej,ze dzieci nie sa rodzone w De? Moje sa w De, wiec nie mielismy takich oczekiwan,ale zas przy pierwszym czekalismy az dwa miesiace na akt urodzenia i to nas wstrzymywalo z wszelkimi formalnosciami. dla pocieszenia wszystko bedziecie mieli wyrownane,wtedy fajnie patrzy sie na te cyferki.
no właśnie nie koniecznie, bo mam znajomych, córka rodzona w pl - przyznali im po dwóch tygodniach. I mam znajomych, gdzie córka rodzona w de, dostali po 6miesiącach..
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-26, 07:36   #1688
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny. U nas ogólnie wszystko ok. Raduś zaczyna chodzić już coraz lepiej śmiga. Tyle na to czekałam a teraz się boję bo wraz z chodzeniem nabył umiejętności wspinania się na nasze łóżko, i jaką on ma radoche jak już tam wlezie, ma dostęp do lampek nocnych i najgorsze do przedłużacza a ja nie mam gdzie go schować Na szczęście do końca października mamy się przeprowadzać to może znajdziemy lepsze rozwiązanie na te kable. Puki co jeszcze niestety szukamy mieszkania do przeprowadzki i już pomału łapię doła no ale mam nadzieję że długo to nie potrwa nienawidzę żyć w takim zawieszeniu że nie wiem co dalej.

Ogólnie Radek to mały łobuz a mi już brakuje pomysłów jak mu tłumaczyć i jak go uczyć że czegoś robić nie wolno. Ale myślę że każda ma taki problem

Z drugim maluszkiem jest też puki co ok. Rośnie i jesteśmy już od jutra w 12 tyg kolejne usg mam 8 września i nie mogę się doczekać, chociaż wolę nie wiedzieć ile przytyłam, a w sumie jem bardzo mało, mdłości dopiero co mnie opuściły, wymioty męczą dalej więc nie wiem skąd ten przyrost wagi. Brzuszka już nie ukryje

Mimo braku sił, i tego że Raduś to łobuziak, to jest ok. Mimo wszystko synek nam się udał bardzo wesoły, non stop się śmieje i bardzo łatwo go rozbawić, uwielbia być w centrum uwagi, ale też potrafi zabawić się sam i uwielbia bić sobie samemu brawo jak mu się coś uda czym rozbawia wszystkich
Stary 2015-08-28, 12:16   #1689
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Womar owszem robi tez wisiadla,ale akurat model Eco i Eco 2 to ergonomiki,zresztą polecane na grupie chustowej. Tula to nie jedyne dobre nosidło.Chociaż ma chyba najlepszy marketing.Jest jeszcze manduca,ergo baby,bondolino i wiele innych równie dobrych. A ja ze swojej strony polecilabym Ci chustę kółkową- bardzo szybko się ją zakłada,jest odpowiednia również dla dzieci niesiedzących,możesz Małą zawiązać z przodu lub na biodrze, no i dobrą chustę kółkowa kupisz za stówkę z hakiem
dzieki Karolina,zdecydowalam sie naw omar eco 2. Zamowiony czekam na przesylke.Musze przyznac,ze przewertowalam neta i na wielu forach opinie podzielone.Zwolenniczki chust odradzaja nosidelka,jak juz to bardzo polecaja tule i niestety odnioslam wrazenie,ze jakby wszystkie mowily jednym glosem,,jak zaczarowane. Stanowczo sie trzymaja tej tuli,jakby tylko ta firma robila wlasciwe rzeczy
Mysle,ze to jest tak,ze jak uzywa sie danej rzeczy do ktorej mamy pelne zaufanie czy zadowolenie,to potem wszystko inne jest bee,mimo ze np nie korzysta sie z innych firm.
Poczatkowo czulam sie tak jakbym miala moim zakupem zrobic krzywde Adzie, opinie anty nosidelkowe wpedzily mnie w taki rog.
Ale potem znalazlam wiele opinii kobiet,ktore wyrazaja swoje zdanie na temat i chust i nosidelek ergonomicznych pozywtywnie.Uzywaly jednego drugiego.
Uwazam,ze cos drogiego nie zawsze musi byc jedynym rozwiazaniem, czasem trzeba sie popukac po glowie i dac dojsc do glosu rozsadkowi.

Berenikawspolczuje przezyc,dobrze,ze wrociliscie cali i zdrowi.
Bardzo Cie rozumie z tesknota,zostalas odcieta od tego w czym wiekszosc dotychczasowego zycia spedzilas.
Znane mi uczucie,niedlugo znow wskocze na ten sam tor..

Anteria zdaj nam tu relacje po wizycie,moze jakas fotka
A Radek ma w nosie prosby Mamy i poprostu rosnie i nie chce byc wiecznie malutkim bejbikiem

Prowansja czy dobrze pamietam,ze w czasie ciazy mialas udar?
Wiem,ze Ktoras miala mniej wiecej w tym samym czasie co ja,wczoraj po poltora roku znow mnie to spotkalo.Tylko trwalo to krocej ok 15 min i odpuscilo,jedynie boli mnie glowa.
Chcialm sie zapytac czy zdarzylo Cie sie to kolejny raz i czy robilas jakies badania?

Stary 2015-08-29, 22:46   #1690
pater86
Zadomowienie

Hej dawno mnie nie było, bo jakoś tak mi schodzi
Z nowości to zaczęliśmy się żłobkować, bo ja wracam do pracy! Udało się załatwić moje przeniesienie blisko bomu i od 1 września, dzieci do szkoły a ja idę do pracy szkoda mi tylko Kacperka że już muszę go zostawić i to na 9 godzin... Żłobek bardzo ładny, zadbany i czyściutki mam tylko nadzieję, że Panie będą z powołaniem... Na razie jest moja mama i będzie małego później zaprowadzać i wcześniej dobierać żeby się pomału przyzwyczajał
Poza tym miałam nawał gości, drzwi mi się nie zamykały, z jednej strony lubię takie zamieszanie, ale z drugiej byłam już trochę tym zmęczona...
Bazile dobre nosidło wybrałaś, jest na prawdę super, sama je mam i świetnie się nam sprawdza, mam nadzieję, że Wy też będziecie zadowolone
Stary 2015-09-01, 13:32   #1691
bazile
Zadomowienie

Pater dzieki za info.Gratki ze udalo sie z ta zamiana w pracy.
Powodzenia we wprowadzaniu sie w sprawy zlobkowe,my tez dzis zaczelismy przedszkole.
Mamy pierwszy dzien w przedszkolu za soba Szon tak jak przewidzialam,Tacie ladnie i ochoczo pomachal na pozegnanie,a u Mamy na szyji zawisl z wielkim placzem. Musialam Go tak zostawic.Serce mi pekalo ,no ale mama tez musiala byc dzielna.
Wrocilam po Niego o 11.00 na moj widok znow wielka senerada placzu.Kupilam Mu maly helikopter i dalam Pani,zeby Mu dala i pochwalila.Zadzialalo,dos tal jeszcze naklejke usmiechniete sloneczko i bardzo sie cieszyl.Uwielbia samoloty i slonko
Panie mowily mi,ze troche poplakal,w czasie sniadania (o dziwo zjadl sporo chalki) przypominal sobie,ze musi troche poplakac,ale potem bylo juz ok.
Jedna Pani stwierdzila,ze z Szona gadula widze,ze bede teraz sporo ciekawostek sie dowiadywac o Synku.
Jak narazie potwierdza,ze jutro idziemy...

A moje odczucia...
Strasznie dziwnie sie dzis czulam,z przedszkola pojechalysmy z Ada na zakupy.
Dziwnie uczucie,nikt mnie nie gonil,nikt mi nie uciekal,ani zadna presja,ze Tato w domu wlosy z glowy drze.
Jedynie mysl,ze moze Szon placze,ale wiedzialam,ze jakby dlugo to trwalo to laski mialy zadzwonic,a tel milczal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-03, 18:07   #1692
Konto usunięte

Hej. Adaś od wtorku zaczął przygodę z przedszkolem. Ten tydzień siedzę z nim, tzn wtorek byliśmy na półtorej godziny razem. Adaś początkowo bardzo zawstydzony, nie chciał się bawić. Ale pani go jakoś przekonała zabawkami i bawił się już do końca. W środę byliśmy na dwie godziny. Znów na początku zawstydzenie, ale już szybciej poszedł. W trakcie kazali mi iść na górę sobie posiedzieć. Podobno zapytał raz gdzie mama, ale poza tym ok. Zjadł śniadanie, poszedł zrobić siusiu. Dziś byliśmy na 3 godziny, również w trakcie poszłam, było ok. Jutro jeszcze dłużej i mam iść na kawę, w razie czego będą dzwonić. Ale powiedzieli, że nie mają z nim żadnego problemu póki co. U nas jest tylko jeden problem, że rano wcześnie musi wstać, przez co po powrocie zasypia, nie mogę go dobudzić, bo odlatuje nagle. No i potem problem z wieczornym spaniem, siedzi do 23-24. Nie wiem kompletnie jak to zrobić, żeby tak to nie wyglądało. Bo potem jest niewyspany i kolejka się powtarza. Oli póki co zostaje z tatą w domu, bo tz akurat popołudniówki ma. Mówi, że mały marudzi i widać, że mu się nudzi bez Adasia. Cóż, od urodzenia`jest przyzwyczajony, że ten Adaś jest i samemu mu się nudzi. W przyszłym tygodniu Adaś będzie już zostawał normalnie sam w przedszkolu od 7-9 do 13. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 19:18   #1693
pater86
Zadomowienie

Berenika moja bratowa w podobnej sytuacji nie pozwalała małemu za długo spać, dosłownie po 15 minutach go budziła ☺ nie było to zbyt przyjemne bo mały marudził, ale skuteczne 😉
Stary 2015-09-04, 09:11   #1694
Bogini Bastet
Zadomowienie

Czołem

dostałam ofertę pracy ! jestem przerażona

Pater jak Kacperek znosi adaptacje w żłobku? A Ty nową pracę?

Berenika
super, że Adaś poszedł już do przedszkola! ale rzeczywiście Oliemu będzie się teraz nudziło a jak Ty znosisz rozstanie z pierworodnym?

Bazile ja mam mufkę do wózka firmy Womar i jestem mega zadowolona, wiem, że to nie to samo co nosidło ale jest bardzo dobrze wykonana, solidnie i z dobrych materiałów.

Wczoraj urodziła moja siostra! niestety, nie udało się naturalnie i po całej nocy męki zrobili jej cc ale maluch jets prześliczny a z mnie ukuło z zazdrości

u mnie od rana pada.....
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 10:48   #1695
pater86
Zadomowienie

Bogini kiedy zaczynasz robotę? Ja pomału się wdrażam... Kacperek w żłobku płacze, ale idzie go łatwo uspokoić. Niestety nie chce nic jeść i spać... No i oczywiście już chory i siedzi w domu z moją mamą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 20:26   #1696
bazile
Zadomowienie

Bogini jak tam Siostrzeniec,bedzie mial niedlugo mlodsze towarzystwo
Pater jak Kacperek? U nas bylo strasznie,ale chyba jestesmy juz na dobrej drodze.Musze przyznac,ze dobrym pomyslem jest to,zeby to tato odprowadzal Pocieche.
Berenika jak z Twoim rodzinnym?
Pytam,bo wczoraj moj TZ. pomagal kuzynowi wypelniac papiery.Od wrzesnia zaczal pracowac w Dei byla tam informacja o tym,ze kindregeld dostanie po 6 przepracowanych miesiacach.
I to by sie zgadzalo z sytuacja u mojego Szwagra.

Stary 2015-09-16, 06:42   #1697
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Berenika super, że Adaś poszedł już do przedszkola! ale rzeczywiście Oliemu będzie się teraz nudziło a jak Ty znosisz rozstanie z pierworodnym?
ja to znoszę raczej bez problemu. Zaprowadzam go na 8:30, a odbieram przed 13. W tym czasie zajmuję się Olim, więc nie nudzi mi się. Oprócz tego do przedszkola mam w jedną stronę ponad 2km, więc zanim wrócę to trochę czasu minie, potem znowu idę po niego, więc ten czas, w którym on jest w przedszkolu mija nie wiadomo kiedy. Zdążymy wrócić, ogarnę dom, zajmę się Olim i już trzeba wychodzić. Nie ma czasu myśleć Teraz jest trochę gorzej, bo jak wszystko było bez problemu od samego począrku, tak od poniedziałku Adaś nie chce mnie puścić do domu i ryczy. Żadne tłumaczenie, uspokajanie nic nie daje... No i potem się martwię, czy udało im się go uspokoić, czy zajął się tam zabawą, czy może ciągle płacze...

Bazile niestety nadal czekamy na kindergeld O tyle mnie to bardziej denerwuje, że moi znajomi, którzy są tu od czerwca (my od lutego), półtora tygodnia temu dostali decyzję, a dwa dni później pieniądze na konto. Nie rozumiem dlaczego tak robią. Wg mnie powinna obowiązywać jakaś kolejność - najpierw Ci, którzy są tu dłużej, wcześniej złożyli wniosek, a potem po kolei. Co za niesprawiedliwość Naprawdę dużo się historii z tym już naczytałam i boję się, że im więcej im się długu uzbiera, tym my gorzej na tym wyjdziemy. Że np zapłacą np za dwa miesiące wstecz i reszty nie będą chcieli zwrócić, bo za dużo im się uzbiera. A takich historii czytałam wiele - potem walka przez adwokata, dzwonienie ciągłe, wysyłanie pism Chciałabym tego uniknąć...
Stary 2015-09-21, 07:53   #1698
pater86
Zadomowienie

Hej po tygodniu choroby wracam do pracy, a mały po dwóch tygodniach wraca do żłobka... Dziś płakał już po przekroczeniu drzwi wejściowych, jak będzie tak chodził z przerwami to chyba nigdy się nie przyzwyczai...
Mi w tej nowej pracy też jest ciężko bo nie mam swojego zajęcia, działki za którą byłabym odpowiedzialna, tylko jestem od wszystkiego, a jak na razie to od niczego... Pelętam się z kąta w kąt i trafia mnie ta sytuacja, bo nienawidzę czegoś takiego....
Bogini pracujesz już?
Stary 2016-03-20, 20:48   #1699
kamilla123
Rozeznanie

Haloooooooooooooooooooooo oo!
Zagląda tu ktoś jeszcze???????????????

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2016-03-20 o 20:49
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-21, 10:55   #1700
majkela12
Zadomowienie

Hej

Oczom nie wierze, czekałam aż któraś pierwsza się odezwie
Co słychać???
Gdzie reszta?
Stary 2016-03-21, 15:28   #1701
pater86
Zadomowienie

Hej chyba wszystkie przeniosły się na Facebooka 😉
Stary 2016-03-21, 18:36   #1702
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
czus brak na śledzenia wątku
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 22:08   #1703
majkela12
Zadomowienie

A ja właśnie nie dawałam rady na fejsie, za duże tempo, poza tym ja nie fejsbookowa i nie mogłam się tam odnaleźć (tak myślałam, ze tak będzie jak zakładałam konto na potrzeby wątkowe). Potem już się nie odzywałam, bo mi głupio było wrócić po tak długiej nieobecności

To jak już zajrzałyście napiszcie co tam u Was słychać i dzieciaczków? Zaraz nasze bobabsy skończą 2 lata, ale ten czas leci...
Co potrafią? Chowają się zdrowo? Jak tam Wasze powroty do pracy?
Stary 2016-03-22, 10:31   #1704
NecroKitty
Wtajemniczenie

Hej hej ja czasem zaglądałam ale pustki niestety. Szkoda w sumie.
Ja za to mam dużo czasu, nie pracuje, mała sporo się sobą zajmuje.
Czas leci strasznie, niedługo 2 latka, dzieci zdecydowanie za szybko rosną
Stary 2016-03-26, 20:03   #1705
karolkya
Wtajemniczenie

Majkela wracaj do nas ma fb i nie przejmuj je ze nie nadążasz 😊 od czasu do czasu każdy sie odzywa na ile moze.

Wesołych Świąt 🐣
Stary 2016-04-01, 13:08   #1706
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

Oczom nie wierze, czekałam aż któraś pierwsza się odezwie
Co słychać???
Gdzie reszta?
No heeeeej!

No ktoś musiał być pierwszy
To lepiej Ty pisz co tam u Ciebie! Co ja widzę w podpisie?!?! Fasolinek? 30 tydzień? Wow! Gratuluję!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-01, 13:20   #1707
pater86
Zadomowienie

Ja tam lubię forum, szkoda że takie tu pustki... U mnie mały chodzi do żłobka, ja pracuję i tak nam leci pomału ☺
Stary 2016-04-04, 21:55   #1708
majkela12
Zadomowienie

NecroKitty

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Majkela wracaj do nas ma fb i nie przejmuj je ze nie nadążasz 😊 od czasu do czasu każdy sie odzywa na ile moze.
postaram się zajrzeć

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
No heeeeej!

No ktoś musiał być pierwszy
To lepiej Ty pisz co tam u Ciebie! Co ja widzę w podpisie?!?! Fasolinek? 30 tydzień? Wow!:Gratuluję!!!
Tak jak Wam kiedyś wspominałam, że my jeszcze nie kończymy reprodukcji taaaa znowu będę mamą czerwcową tym razem syneczka
A jak tam Twoje robaczki? Helenka z nianią siedzi? Puściłaś Kubę do szkoły, bo nie pamiętam, przepraszam?Jak się mieszka w domku?

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja tam lubię forum, szkoda że takie tu pustki... U mnie mały chodzi do żłobka, ja pracuję i tak nam leci pomału
Ja też wolę forum, a to dlatego, że fb w ogóle nie mam i tak jakoś mnie nie urzekł
A jak tam Kacperek sobie radzi w żłobku? z miłą chęcią chodzi? choruje? Poszli Ci w pracy na rękę i Cię przenieśli bliżej domu?
Stary 2016-04-05, 07:18   #1709
pater86
Zadomowienie

majkela12 cudownie że znowu będziesz mama czerwcową i to jeszcze syneczka! Gratuluję ogromne! Ja staram się zostać znowu mamą "jakąkolwiek", ale na razie się nie udaje... Poza tym Kacper pięknie chodzi do żłobka, ładnie zostaje i w końcu przestał chorować! Mi poszli na rękę z pracą i przenieśli mnie blisko domu, więc teraz wszystko się ułożyło jak być powinno, jeszcze tylko uda się nam zmajstrować drugą dzidzie i będę w pełni szczęśliwa 😉
Stary 2016-04-05, 10:36   #1710
karolkya
Wtajemniczenie

majkela12 gratulacje

pater86 za "reprodukcje"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości