![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Bazile my mamy Zafiro Womar Eco, sprawuje się bardzo dobrze, pozycja dziecka odpowiednia, rodzicowi wygodnie no i cena nie zabija z nóg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia z adaptacja,u nas szlo bardzo dobrze, raz w tyg na 2 h, chodzilismy tak od czerwca,ale przed ostatni tydzien cos poszlo nie tak i byl wielki placz,a w ostatnim tygodniu Maly nawet nie chcial isc.Poszlismy,ale tym razem nawet nie bylo mowy o moim wyjsciu z sali.Byl jak przylepiec.Zobaczymy co to bedzie,obawiam sie wrzesnia,bo wtedy placzinnych dzieci bedzie sie udzielal wszystkim. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Zophiee a Ty masz jakas opinie nt tego Womaru? Patrzylam tez na licytacje uzywanych z tula,ludzie wystawiaja cenowo podobne do nowych ![]() Po zakonczeniu licytacji popisze maile z zapytaniem o spadek ceny...Czasem warto probowac ![]()
![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
czołem
![]() Zophiee powodzenia z adaptacją ![]() pochwalę się Wam, a co! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Bazile- szczerze? nie kombinowałabym! Jeżeli kupić coś polecanego, przetestowanego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
Womar owszem robi tez wisiadla,ale akurat model Eco i Eco 2 to ergonomiki,zresztą polecane na grupie chustowej. Tula to nie jedyne dobre nosidło.Chociaż ma chyba najlepszy marketing.Jest jeszcze manduca,ergo baby,bondolino i wiele innych równie dobrych. A ja ze swojej strony polecilabym Ci chustę kółkową- bardzo szybko się ją zakłada,jest odpowiednia również dla dzieci niesiedzących,możesz Małą zawiązać z przodu lub na biodrze, no i dobrą chustę kółkowa kupisz za stówkę z hakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Bry dzień!
![]() Jakoś mi się dziś humor udziela choć masa roboty przede mną i lekko przypieklismy z Tomkiem chleb ![]() może dlatego że przyjeżdżają dziś znajomi, przed którymi nie mam presji ze gdzieś nie zdążyłam sprzątać albo że zupa za słona ![]() I mały z tej okazji dłużej dziś w dzień pospal. Zaraz po obiedzie będziemy razem odkurzac, to jedyna czynność w której Tomek pomaga ![]() ![]() Dawano nie czułam się tak fajnie i wyluzowana jak dziś. Więc Wam życzę takiego dnia jak mi! Miłego weekendu. ![]()
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-08-21 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |||
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() ![]() W drugim tygodniu byliśmy nad morzem w miejscowości Wicie. Domki super, ogólnie było fajnie, ale więcej tam nie pojedziemy. Po pierwsze - jak chcieliśmy coś zobaczyć, pozwiedzać, to trzeba było wszędzie dojeżdżać. Plaża pusta dość, więc z tym fajnie, ale wejście do morza - tragedia. Pełno kamieni, żeby wejść głębiej to trzeba było się nagimnastykować. Przy każdej fali dostawałam kamieniami po nogach, mam całe posiniaczone. Było codziennie słońce, ciepło, ale chłodny wiatr. Trzeci tydzień zleciał nawet nie wiadomo kiedy. No a teraz powrót do codzienności i samotności... No bo idzie jesień, zima - już nie będzie wyjść z koleżankami na plac zabaw, czy nad rzeczkę, czy na basen... Poza tym co u nas? Adaś już dość dobrze mówi, idzie go zrozumieć. Olek w ciągu tych trzech tygodni tak opanował chodzenie, że teraz śmiga, nie raczkuje już wcale. Adaś to awanturnik i histeryk, więc jak coś mu Oli zabierze, to zaraz płacz i lament. Olek to zadziora, więc w takiej sytuacji od razu bije, albo gryzie. No i ciągle awantury. Albo krzyczą na siebie, albo się biją ![]() ![]() Zamówiliśmy meble do pokoju dla dzieci i do salonu, stare już wywiezione. Nowe przyjdą za 4-5 tygodni, nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. U nas ogólnie wszystko ok. Raduś zaczyna chodzić
![]() ![]() ![]() Ogólnie Radek to mały łobuz a mi już brakuje pomysłów jak mu tłumaczyć i jak go uczyć że czegoś robić nie wolno. Ale myślę że każda ma taki problem ![]() Z drugim maluszkiem jest też puki co ok. Rośnie i jesteśmy już od jutra w 12 tyg ![]() ![]() Mimo braku sił, i tego że Raduś to łobuziak, to jest ok. Mimo wszystko synek nam się udał bardzo wesoły, non stop się śmieje i bardzo łatwo go rozbawić, uwielbia być w centrum uwagi, ale też potrafi zabawić się sam i uwielbia bić sobie samemu brawo jak mu się coś uda czym rozbawia wszystkich ![]()
![]() |
#1689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mysle,ze to jest tak,ze jak uzywa sie danej rzeczy do ktorej mamy pelne zaufanie czy zadowolenie,to potem wszystko inne jest bee,mimo ze np nie korzysta sie z innych firm. Poczatkowo czulam sie tak jakbym miala moim zakupem zrobic krzywde Adzie, opinie anty nosidelkowe wpedzily mnie w taki rog. Ale potem znalazlam wiele opinii kobiet,ktore wyrazaja swoje zdanie na temat i chust i nosidelek ergonomicznych pozywtywnie.Uzywaly jednego drugiego. Uwazam,ze cos drogiego nie zawsze musi byc jedynym rozwiazaniem, czasem trzeba sie popukac po glowie i dac dojsc do glosu rozsadkowi. Berenikawspolczuje przezyc,dobrze,ze wrociliscie cali i zdrowi. Bardzo Cie rozumie z tesknota,zostalas odcieta od tego w czym wiekszosc dotychczasowego zycia spedzilas. Znane mi uczucie,niedlugo znow wskocze na ten sam tor.. Anteria zdaj nam tu relacje po wizycie,moze jakas fotka ![]() A Radek ma w nosie prosby Mamy i poprostu rosnie i nie chce byc wiecznie malutkim bejbikiem ![]() Prowansja czy dobrze pamietam,ze w czasie ciazy mialas udar? Wiem,ze Ktoras miala mniej wiecej w tym samym czasie co ja,wczoraj po poltora roku znow mnie to spotkalo.Tylko trwalo to krocej ok 15 min i odpuscilo,jedynie boli mnie glowa. Chcialm sie zapytac czy zdarzylo Cie sie to kolejny raz i czy robilas jakies badania?
![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Z nowości to zaczęliśmy się żłobkować, bo ja wracam do pracy! Udało się załatwić moje przeniesienie blisko bomu i od 1 września, dzieci do szkoły a ja idę do pracy ![]() ![]() Poza tym miałam nawał gości, drzwi mi się nie zamykały, z jednej strony lubię takie zamieszanie, ale z drugiej byłam już trochę tym zmęczona... Bazile dobre nosidło wybrałaś, jest na prawdę super, sama je mam i świetnie się nam sprawdza, mam nadzieję, że Wy też będziecie zadowolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
Pater dzieki za info.Gratki ze udalo sie z ta zamiana w pracy.
Powodzenia we wprowadzaniu sie w sprawy zlobkowe,my tez dzis zaczelismy przedszkole. Mamy pierwszy dzien w przedszkolu za soba Szon tak jak przewidzialam,Tacie ladnie i ochoczo pomachal na pozegnanie,a u Mamy na szyji zawisl z wielkim placzem. Musialam Go tak zostawic.Serce mi pekalo ,no ale mama tez musiala byc dzielna. Wrocilam po Niego o 11.00 na moj widok znow wielka senerada placzu.Kupilam Mu maly helikopter i dalam Pani,zeby Mu dala i pochwalila.Zadzialalo,dos tal jeszcze naklejke usmiechniete sloneczko i bardzo sie cieszyl.Uwielbia samoloty i slonko Panie mowily mi,ze troche poplakal,w czasie sniadania (o dziwo zjadl sporo chalki) przypominal sobie,ze musi troche poplakac,ale potem bylo juz ok. Jedna Pani stwierdzila,ze z Szona gadula widze,ze bede teraz sporo ciekawostek sie dowiadywac o Synku. Jak narazie potwierdza,ze jutro idziemy... A moje odczucia... Strasznie dziwnie sie dzis czulam,z przedszkola pojechalysmy z Ada na zakupy. Dziwnie uczucie,nikt mnie nie gonil,nikt mi nie uciekal,ani zadna presja,ze Tato w domu wlosy z glowy drze. Jedynie mysl,ze moze Szon placze,ale wiedzialam,ze jakby dlugo to trwalo to laski mialy zadzwonic,a tel milczal.
![]() |
#1692 |
Konto usunięte
|
Hej. Adaś od wtorku zaczął przygodę z przedszkolem. Ten tydzień siedzę z nim, tzn wtorek byliśmy na półtorej godziny razem. Adaś początkowo bardzo zawstydzony, nie chciał się bawić. Ale pani go jakoś przekonała zabawkami i bawił się już do końca. W środę byliśmy na dwie godziny. Znów na początku zawstydzenie, ale już szybciej poszedł. W trakcie kazali mi iść na górę sobie posiedzieć. Podobno zapytał raz gdzie mama, ale poza tym ok. Zjadł śniadanie, poszedł zrobić siusiu. Dziś byliśmy na 3 godziny, również w trakcie poszłam, było ok. Jutro jeszcze dłużej i mam iść na kawę, w razie czego będą dzwonić. Ale powiedzieli, że nie mają z nim żadnego problemu póki co. U nas jest tylko jeden problem, że rano wcześnie musi wstać, przez co po powrocie zasypia, nie mogę go dobudzić, bo odlatuje nagle. No i potem problem z wieczornym spaniem, siedzi do 23-24. Nie wiem kompletnie jak to zrobić, żeby tak to nie wyglądało. Bo potem jest niewyspany i kolejka się powtarza. Oli póki co zostaje z tatą w domu, bo tz akurat popołudniówki ma. Mówi, że mały marudzi i widać, że mu się nudzi bez Adasia. Cóż, od urodzenia`jest przyzwyczajony, że ten Adaś jest i samemu mu się nudzi. W przyszłym tygodniu Adaś będzie już zostawał normalnie sam w przedszkolu od 7-9 do 13. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Berenika moja bratowa w podobnej sytuacji nie pozwalała małemu za długo spać, dosłownie po 15 minutach go budziła ☺ nie było to zbyt przyjemne bo mały marudził, ale skuteczne 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
Czołem
![]() dostałam ofertę pracy ! ![]() ![]() Pater jak Kacperek znosi adaptacje w żłobku? A Ty nową pracę? ![]() Berenika super, że Adaś poszedł już do przedszkola! ale rzeczywiście Oliemu będzie się teraz nudziło ![]() ![]() Bazile ja mam mufkę do wózka firmy Womar i jestem mega zadowolona, wiem, że to nie to samo co nosidło ![]() Wczoraj urodziła moja siostra! niestety, nie udało się naturalnie i po całej nocy męki zrobili jej cc ![]() ![]() ![]() u mnie od rana pada..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
Bogini kiedy zaczynasz robotę? Ja pomału się wdrażam... Kacperek w żłobku płacze, ale idzie go łatwo uspokoić. Niestety nie chce nic jeść i spać... No i oczywiście już chory i siedzi w domu z moją mamą.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Bogini jak tam Siostrzeniec,bedzie mial niedlugo mlodsze towarzystwo
![]() Pater jak Kacperek? U nas bylo strasznie,ale chyba jestesmy juz na dobrej drodze.Musze przyznac,ze dobrym pomyslem jest to,zeby to tato odprowadzal Pocieche. Berenika jak z Twoim rodzinnym? Pytam,bo wczoraj moj TZ. pomagal kuzynowi wypelniac papiery.Od wrzesnia zaczal pracowac w Dei byla tam informacja o tym,ze kindregeld dostanie po 6 przepracowanych miesiacach. I to by sie zgadzalo z sytuacja u mojego Szwagra.
![]() |
#1697 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bazile niestety nadal czekamy na kindergeld ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mi w tej nowej pracy też jest ciężko bo nie mam swojego zajęcia, działki za którą byłabym odpowiedzialna, tylko jestem od wszystkiego, a jak na razie to od niczego... Pelętam się z kąta w kąt i trafia mnie ta sytuacja, bo nienawidzę czegoś takiego.... Bogini pracujesz już? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Haloooooooooooooooooooooo oo!
Zagląda tu ktoś jeszcze??????????????? ![]() Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2016-03-20 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Oczom nie wierze, czekałam aż któraś pierwsza się odezwie ![]() Co słychać??? Gdzie reszta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
hej hej
czus brak na śledzenia wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie nie dawałam rady na fejsie, za duże tempo, poza tym ja nie fejsbookowa i nie mogłam się tam odnaleźć (tak myślałam, ze tak będzie jak zakładałam konto na potrzeby wątkowe
![]() ![]() To jak już zajrzałyście napiszcie co tam u Was słychać i dzieciaczków? Zaraz nasze bobabsy skończą 2 lata, ale ten czas leci... ![]() Co potrafią? Chowają się zdrowo? Jak tam Wasze powroty do pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Ja za to mam dużo czasu, nie pracuje, mała sporo się sobą zajmuje. Czas leci strasznie, niedługo 2 latka, dzieci zdecydowanie za szybko rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
Majkela wracaj do nas ma fb i nie przejmuj je ze nie nadążasz 😊 od czasu do czasu każdy sie odzywa na ile moze.
Wesołych Świąt 🐣 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Zadomowienie
|
Ja tam lubię forum, szkoda że takie tu pustki... U mnie mały chodzi do żłobka, ja pracuję i tak nam leci pomału ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | |||
Zadomowienie
|
NecroKitty
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak tam Twoje robaczki? Helenka z nianią siedzi? Puściłaś Kubę do szkoły, bo nie pamiętam, przepraszam ![]() Cytat:
![]() A jak tam Kacperek sobie radzi w żłobku? z miłą chęcią chodzi? choruje? Poszli Ci w pracy na rękę i Cię przenieśli bliżej domu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
majkela12 cudownie że znowu będziesz mama czerwcową i to jeszcze syneczka! Gratuluję ogromne! Ja staram się zostać znowu mamą "jakąkolwiek", ale na razie się nie udaje... Poza tym Kacper pięknie chodzi do żłobka, ładnie zostaje i w końcu przestał chorować!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.